Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ακαταλληλο στηθος?

Recommended Posts

Καλημέρα,

έχω μπει στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μου και έχει αρχίσει και με προβληματίζει πολύ το θέμα του θηλασμού.

το θέμα μου έχει ως εξής:έχω ένα πολύ μεγάλο στήθος(δυσανάλογα μεγάλο θα έλεγα) με μικρές και εισέχουσες θηλές.

πριν μπω εδώ μέσα και αρχίσω να διαβάζω περί θηλασμού ήμουν σίγουρη ότι δεν πρόκειται να καταφέρω κάτι όταν με το καλό γεννήσω.όλο αυτό άρχισε σιγά σιγά να αλλάζει εδώ μέσα χάρη σε μανούλες με το δικό μου ''προβλημα''. παρ' όλ' αυτά όταν το συζηταω με την κουμπάρα μου π.χ η την πεθερά μου μου λένε πως δεν πρόκειται να θηλάσω και πως εδώ δεν κατάφεραν να θηλάσουν αυτές που είχαν ''κατι θηλές να!'',εγω θα τα καταφερώ?επίσης ο προηγούμενος γυναικολόγος μου μου είχε πει πως το στήθος μου είναι τζάμπα όγκος και όταν κάνω παιδί δεν θα θηλάσω.είναι σαν όλοι οι άλλοι γύρω μου να ξέρουν απο πριν πράγματα για μένα κι εγώ να ζω στο συννεφάκι μου...

άνοιξα αυτό το θέμα για να συγκεντρώσω πληροφορίες και εμπειρίες μαμάδων με το δικό μου θέμα.καταφέρατε να θηλάστε τελικά?

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

Εγώ έχω αρκετά μεγάλο στήθος και με την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό είχε γινει ακόμα μεγαλύτερο :oops: Πρόβλημα με τις θηλές δεν έχω. Λόγω του μεγέθους δυσκολευόμουν στην αρχή να τοποθετήσω το μωρό έτσι ώστε α) να μπορεί να παίρνει αέρα :oops: και β)να μην πονάει η πλάτη μου. Αυτό που με βοήθησε ήταν το μαξιλάρι θηλασμού. Έχε το στον νου σου, είναι πολύ πρακτικο τελικα ;)

Προσωπικά από τους 2 μήνες και μετά αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με την παραγωγή μου, αλλά δεν νομίζω πως φταιει το μέγεθος του στήθους για αυτό ;) Γενικά δεν νομιζω πως το μέγεθος δημιουργεί κάποιο πρόβλημα πέρα από το πρακτικό, να βρεις δηλαδή μια βολικη σταση. Τώρα για τις θηλές που λες δεν ξέρω καθόλου...

Δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα με εισέχουσες θηλές αλλά σίγουρα ξέρω ότι αν θέλει κάποιος μπορεί να κάνει πολλά,πόσο μάλλον κάτι για το οποίο τον έχει προορίσει η φύση. Άσε την κουμπάρα και την πεθερά σου να λένε ό,τι νομίζουν, αν και δε θα έπρεπε, καθώς, όπως λες, δεν είχαν εμπειρία θηλασμού.

Αν θέλεις να θηλάσεις το παιδί σου, θα το θηλάσεις, απλά να είσαι προετοιμασμένη ότι θα συναντήσεις ίσως κάποιες δυσκολίες, που στο κάτω κάτω όλες συναντούμε.

tingerbell,

κοιτα εδω. Κανει εναν διαχωρισμο αναμεσα σε επιπεδες και εισεχουσες θηλες, γιατι υπαρχει μεγαλη συγχιση σχετικα με το θεμα.

Σου επισημαινω ιδιαιτερα αυτο το κομματι:

..."Έτσι, ακόμα και αν πριν την εγκυμοσύνη έχετε επίπεδες ή εισέχουσες θηλές, μην ανησυχείτε. Στο τέλος της εγκυμοσύνης μπορεί όλα να έχουν αλλάξει. Εάν έχετε επίπεδες ή εισέχουσες θηλές και θέλετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να τις προετοιμάσετε για το θηλασμό, μπορείτε από τον έβδομο μήνα, να προμηθευτείτε τις ειδικές πλαστικές ασπίδες που κυκλοφορούν στο εμπόριο για αυτό το σκοπό...."

Μπορεις να ξεκινησεις απο τωρα και με αυτο. Θα το βρεις σε ολα τα καταστηματα με βρεφικα.

Το μεγεθος του στηθους δεν αποτελει προβλημα για το θηλασμο (οπως επισης δεν εχει καμια σχεση με την παραγωγη του γαλακτος).

Μια σταση που βολευει ΠΟΛΥ ειναι η ξαπλωτη γιατι δε χρειαζεται να καταβαλεις καμια προσπαθεια να κρατας ουτε το μωρο ουτε το σωμα σου. Ριχνεις και κανα υπνακο αμα λαχει ;)

13.jpg

κορίτσια ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!

Active Member άκρως κατατοπιστικό το μήνυμα σου,σ'ευχαριστώ!επίπεδες είναι τελικά γιατι με ερεθισμό βγαίνουν προς τα έξω ενώ σε κατάσταση ηρεμίας είναι προς τα μέσα. το ότι είναι και πολύ μικρές δεν ειναι πρόβλημα(γενικά έχω κόμπλεξ μεγάλο με το στήθος μου μη με παρεξηγείτε...)?θα πάω να ψάξω γι'αυτά τα βοηθήματα προετοιμασίας του στήθους,αν ειναι να σωθεί η κατάσταση,δεν το συζητάω καν!

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

tingerbell,

αν ειναι επιπεδες δε νομιζω καν πως θα τα χρειαστεις αυτα τα βοηθηματα. Θα το δεις και μολις γεννησεις, οι θηλες σου θα εξεχουν μολις πας να θηλασεις πριν καν ακουμπησει το μωρο το στηθος. Αν ομως νιωθεις καλυτερα με τα βοηθηματα, παρτα...δε νομιζω οτι κανουν κακο.

Το μεγεθος δε νομιζω οτι παιζει κανενα ρολο. Δε μου φαινεται λογικο να παιζει ρολο, για να το θεσω καλυτερα.

Γενικα, οποτε μου δημιουργειται μια απορια για το θηλασμο, παντα απαντω στον εαυτο μου (και στις πεθεροθειαδες :P ) οτι οι γυναικες στην αφρικη δεν εχουν ουτε νερο, και ομως θηλαζουν για χρονια. Αυτες πως τα καταφερνουν? (αν με πιανεις τι εννοω...;))

σε πιανω απολυτα αλλα believe it or not εχω ακουσει την εξωφρενικη απαντηση '' τα δινουν σε παραμανες αν δεν μπορουν'' ε κι αν ηταν ετσι ακομα στα χωραφια θα γεννουσαμε και δεν καταλαβαινω τι σε πειραζει να δωσεις ξενο γαλα?κι αν δεν ειναι θρεπτικο το δικο σου?δεν ξερω ακουω κατι τετοια ομορφα και λεω οκ εχω τις ορμονες μου αλλα δεν εχω αποτρελαθει ακομα...αυτο ειναι κανονικος πολεμος νευρων!

μια φιλη μου ειπε οτι δεν θηλασε επειδη πονουσε πολυ και ματωσε το στηθος της.μα στην αρχη λογικο δεν ειναι να ποναει?δεν ακουσα καμια που καταφερε θηλασμο πανω απο 40 μερες να μην πονεσε!

το θεμα ειναι οτι αυτα που διαβαζω εδω και πραγματικα μου δινουν πολυ κουραγιο και ελπιδα ειναι ακριβως αντιθετα απο αυτα που ακουω απο το οικειο και καλα περιβαλλον!

ακομα και ο αντρας μου με ρωτησε ''κι αν δεν μπορεις?''

το μονο που ειχα να του απαντησω ηταν οτι δουλεια του ειναι να με κανει να νοιωθω οτι μπορω!

tt1108c2.aspx

Πιστεψε με ... το θεμα του θηλασμου "ποναει" πολυ κοσμο. Ξυπναει πολλα συναισθηματα, θετικα και αρνητικα...προσωπικα πιστευω οτι εχεις ακουσει πολυ λιγα :P. Θα ακουσεις πολλα ακομα. Καποια καλοπροαιρετα (πχ του αντρα σου, που θεωρω οτι πραγματικα ειχε απορια λογω μη ενημερωσης) και πολλα κακοπροαιρετα (απο ζηλια θα πω εγω....).

Εσυ ενα θα κανεις .... ΜΠΑΙΝΑΚΗΣ-ΒΓΑΙΝΑΚΗΣ...το καλυτερο συστημα !:D

Οσο για τον πονο, ναι τις πρωτες 10-15 μερες ποναει για 1'-2'. Απο κει περα, το να ματωνει, το να ποναει πολυ καποιος ή ο,τι αλλο extreme οφειλεται σε κακη σταση θηλασμου και κακη εισαγωγη της θηλης στο στομα του παιδιου. (παντα μιλαω για υγειης γυναικες χωρις καποια παθολογια, γιατι απο κει και περα μιλανε οι γιατροι...)

Οποτε, εσυ ειπαμε .... Αφρικη και Μπαινακης - Βγαινακης.... και ολα θα πανε καλα! Ειναι το πιο απλο και φυσικο πραγμα στον κοσμο...Αυτο που μας δυσκολευει ειναι η ελλειψη εικονας (σκεψου ποσες γυναικες εχεις δει να θηλαζουν μπροστα σου? εγω δεν ειχα δει καμια παντως), η ελλειψη κουλτουρας ( δλδ, το να το συγκρινουμε με το να γεννησω σε χωραφι, μου φαινεται τουλαχιστονο αστοχο), και πολλα πολλα αλλα...

χαχαχαχαχα!εχεις τοσο δικιο σε ολα οσα λες!

δε μου εγγυαται κανεις οτι θα τα καταφερω.μπορει να μην αντεξω τον πονο,μπορει να φρικαρω συναισθηματικα,μπορει να παθω χιλια δυο χαζα που δεν ειμαι εις θεσιν να γνωριζω. δεν θελω ομως με τιποτα να ξεκινησω αυτο το ταξιδι με κακους ιοωνους και απαισιοδοξια.οποτε ναι!Αφρικη και Μπαινακης - Βγαινακης!

tt1108c2.aspx

Φυσικα με αισιοδοξια. Εδω εχουν καταφερει τοσες γυναικες να θηλασουν. Γυναικες που κανουν χημειοθεραπεια, γυναικες εχουν θηλασει τα υιοθετημενα παιδια τους, γιαγιαδες τα εγγονια τους...γιατι μια απλη περιπτωση γυναικας να μη τα καταφερει?

Οι περιπτωσεις που αναφερω ειναι σπανιες μεν(οχι και πολυ σπανιες...), ιατρικα καταγεγραμμενες δε! θελω ομως να καταδειξω οτι ΓΙΝΕΤΑΙ! Και οπως λεει και ο παιδιατρος μας "Και τη γρια να βαλεις να θηλασει...καποια στιγμη θα θηλασει!" ;)

Διαφημίσεις

μμμ αλλο ενα πολυ βασικο ειναι νομιζω η επιλογη παιδιατρου ετσι?δηλ υποθετω πως ειναι σημαντικο να ειναι φιλικος απεναντι στο θηλασμο.

και κατι ασχετο...ποτε πρεπει να αρχισω να τον ψαχνω?

tt1108c2.aspx

http://www.perithilasmou.gr/component/content/article/36-arthra/56-2010-04-15-16-24-30.html

Γεια σου tingerbell! Με το καλό να έρθει το μωράκι σου! Αν γράψεις στο google "εισέχουσες ή επίπεδες θηλές και θηλασμός" θα βρεις ένα σωρό άρθρα! Πουθενά δεν αναφέρει ότι οι γυναίκες με επίπεδες θηλές δεν μπορούν να θηλάσουν. Ίσα-ίσα δίνουν οδηγίες όπως σου έδωσε η active member ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα και να αντιμετωπίσεις κάθε πιθανή δυσκολία. Κανένα στήθος δεν είναι ακατάλληλο! Όλα επιτελούν άριστα το σκοπό για τον οποίο είναι φτιαγμένα! ;) Και σου μιλάω εκ πείρας όπως θα καταλάβεις παρακάτω...

Αν είσαι διαβασμένη και αποφασισμένη θα τα καταφέρεις μια χαρά!!! Και μην ξεχάσεις σε κάθε δυσκολία ότι όλες οι γυναίκες λίγο ως πολύ αντιμετώπισαν δυσκολίες τις πρώτες μέρες ειδικά αλλά με υπομονή και επιμονή όλα ξεπερνιούνται!

Μην ακούσεις κανέναν ο οποίος θα προσπαθήσει να σε αποτρέψει, να σε πληγώσει, να σε απομακρύνει από τους στόχους και τα θέλω σου σε ότι αφορά στο θηλασμό.

Η κουμπάρα σου και η πεθερά σου που δεν κατάφεραν να θηλάσουν πιθανόν έκαναν άλλα λάθη τα οποία έχεις σίγουρα διαβάσει και ξαναδιαβάσει εδώ μέσα (χορήγηση συμπληρώματος, τήρηση ωραρίου στο θηλασμό κλπ) και δυστυχώς μάλλον επειδή νιώθουν οι ίδιες άσχημα, τηρούν αυτή τη στάση απέναντί σου! Εσύ θα ακούς μόνο τους ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις καλά! Τους άλλους όπως είπε και η φίλη παραπάνω "μπαινάκης και βγαινάκης". :lol:

Eγώ είχα την εμπειρία από το γιο μου που επειδή είχα πολύ μικρό στήθος (δυσανάλογα μικρό για τις κανονικές διαστάσεις μου) όλοι θεωρούσαν ότι δε θα έχω γάλα. Δεν είχα ενημερωθεί κι εγώ αρκετά κι έπεσα στην παγίδα του συμπληρώματος. Αποτέλεσμα να πάθει το μωρό σύγχυση θηλών και να μη θέλει το στήθος! Μόνο τη νύχτα θήλαζε κανονικά. Την ημέρα γινόταν πόλεμος! Όταν διάβασα για το θηλασμό εδώ στο φόρουμ νοίκιασα νοσοκομειακό θήλαστρο και του έδινα το γάλα μου σε μπουκάλι παράλληλα όμως επειδή δεν έφτανε έδινα και λίγο συμπλήρωμα. Πέρασα τρομερή ταλαιπωρία, να βγάζω γάλα, να αποθηκεύω, αποστειρώνω, ζεσταίνω, να ετοιμάζω ξένο και να ξυπνάω και 3-4 φορές τη νύχτα να θηλάζω. Άντεξα μόνο 6 μήνες αλλά αποφάσισα ότι δε θα ξανακάνω το ίδιο λάθος στην κόρη μου!

Ακόμα και στο νοσοκομείο που μου έλεγαν να κρατάω μπιμπερό γιατί δε θα έχω γάλα τις 3 πρώτες μέρες (άλλος μύθος κι αυτός!!!) σήκωσα μπαϊράκι! Στο γιο άκουγα τις μαίες και έδινα ξένο... Η κόρη μου δεν έχει πιει ούτε μία σταγόνα από την ημέρα που γεννήθηκε!Και θα συνεχίσω όσο με αξιώσει ο Θεός!

Ακόμα δεν έχω συγχωρήσει τους γύρω μου που μου έλεγαν στο γιόκα μου να δίνω μπουκάλι γιατί βασανίζω το παιδί που πεινάει και κλαίει! Ακόμα θυμάμαι εκείνο το "δεν έχεις γάλα!" που γύρισε και μου είπε η πεθερά μου μέσα στο ίδιο μου το σπίτι! Λεχώνα 5 ημερών έκανα κλάμα, ένιωσα τόσο ανεπαρκής και άχρηστη σαν γυναίκα και σαν μητέρα. Ούτε κι αυτή θήλασε και της φαινόταν παράδοξο να θηλάσει η νύφη της φαίνεται... Ακόμα και στη μπέμπα όταν ήταν 4 μηνών με ρώτησε "Και πότε θα πιει επιτέλους το μωρό ξένο γάλα??" Εκ των υστέρων συνειδητοποίησα πόσο λάθος έκανα που για μια στιγμή πίστεψα ότι δεν είμαι ικανή να θηλάσω. Με την κόρη μου πάω κόντρα σε όλους αυτούς που τότε με πολεμούσαν.

Να φανείς δυνατή, να θυμάσαι τις πρώτες μέρες που ίσως πονέσεις, ίσως απογοητευτείς,ίσως κουραστείς, ότι θα έρθει μια μέρα που το μωρό σου εκεί που θηλάζει θα σε χαϊδεύει με το μικροσκοπικό χεράκι του και όταν θα του μιλάς θα σου σκάει ένα χαμόγελο εκεί απάνω στο στήθος και θα λιώνεις κάθε φορά! Είναι απόλαυση ο θηλασμός θα δεις! Όλα καλά να σου πάνε!!!

mikio μου ιστοριες σαν τη δικη σου ειναι που πρεπει να διαβαζω για να μην χανω το θαρρος μου!

μου λενε οτι και που διαβαζω και ψαχνομαι τι νομιζω οτι ειμαι και αν ειναι να μην εχω γαλα δεν θα εχω και τελος,δεν θα μου το κατεβαση το διαβασμα.προσπαθω να μην επηρεαζομαι αλλα οτι εκνευριζομαι εκνευριζομαι. εχεις μαλλον δικιο στο σημειο που λες οτι επειδη αυτες δεν θηλασαν και νοιωθουν ασχημα, βγαζουν αυτη τη συμεριφορα απεναντι μου.μεχρι τωρα δεν το ειχα δει ετσι..σα να εβαλες με τα λογια σου την μπερδεμενη σκεψη μου σε μια σειρα.

σ'ευχαριστω για το κουραγιο που μου δινεις και που μοιραστηκες την ιστορια σου μαζι μου!

tt1108c2.aspx

Εγω μεγαλο στηθος με μικρες θηλες.Για το μωρο θεωρω οτι δεν κανει καμμια διαφορα.Απλα ειναι λιγο πιο ''δυσκολο'' στις αρχες που η μυτουλα του ειναι μικρη να το κρατας σε τετοια θεση ωστε να μην του κλεινει το στηθος τη μυτη.Εγω σε αυτο το κομματι θεωρω απαραιτητο το μαξιλαρι θηλασμου.Το ειχα απο το μαιευτηριο μαζι μου και ηταν απαραιτητο αξεσουαρ μιας και εκανα καισαρικη και το ενα χερι ειχε ορο και με το αλλο αναγκαστικά κρατουσα το στηθος για να μην κλεινει τη μυτη του μωρου.Οποτε με το μαξιλαρι εβαζα το μωρο πανω και ειχα μονο να κραταω το στηθος.

Γενικως επειδη δεν ειχα ενημερωση που θεωρω οτι ειναι το Α και το Ω στο θηλασμο εγκατελειψα νωρις στους 3 μηνες.Το παιδι ειχε παλλινδρομηση,εγω πειστηκα και λαθος μου οτι με ξενο θα ηταν καλυτερα και την πατησα και το μετανιωσα και ταλαιπωρηθηκαμε πολυ και οι δυο μεχρι να στρωσει το θεμα της παλλινδρομησης.Για αυτο ενημερωσου οσο μπορεις.

Επισης παλι λογω ελειψης ενημερωσης τοποθετουσα προφανως το παιδι στις αρχες λαθος με αποτελεσμα να ποναω φοβερα και να χρησιμοποιησω θηλες σιλικονης που ειδα και επαθα να ξεφορτωθω αφου τις συνηθισε ο μικρος.

Τελος ακουσα παρααα πολλα.Μηπως πειναει,μηπως δεν πειναει;Μηπως παρατρωει;Μηπως δεν τρωει;Μηπως βγαζει επειδη το θηλαζεις;Μηπως βγαζει επειδη τρωει πολυ;Μηπως,μηπως,μηπως.....

Ομολογω οτι τα νευρα μου ηταν κροσια.Σε επομενη εγκυμοσυνη δε θα επιτρεψω σε κανεναν να μου πει το παραμικρο.Την ευθυνη για την διατροφη του μωρου οταν θηλαζει την εχει η μανα και κανενας αλλος.

Καλη επιτυχια!

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Διαφημίσεις

Tingerbell και εγώ είχα επίπεδες θηλές.Όταν γέννησα η αριστερή συνέχισε να έχει "θέμα" (βαριόταν να βγει έξω) αλλά μια χαρά τα καταφέραμε!Μου την έστρωσε σιγά σιγά ο μικρός:lol:!Με το καλό το μωράκι σου και μην ακούς κανέναν από αυτούς που προσπαθούν να σε φορτώσουν με αρνητικά σχόλια.Ναι να λές και κάνε αυτό που είναι καλό για το μωρό σου:D!

μου λενε οτι και που διαβαζω και ψαχνομαι τι νομιζω οτι ειμαι και αν ειναι να μην εχω γαλα δεν θα εχω και τελος,δεν θα μου το κατεβαση το διαβασμα.

αν δεις οτι το συστημα 'μπαινακης' δεν λειτουργει, τοτε δοκιμασε το 'δεν ξερω δεν απαντω'. δεν εχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ υποχρεωση να συζητας τι θα κανεις με το παιδι ΣΟΥ και δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να σου λενε τι να κανεις και να σε προκαταβαλουν αρνητικα. ειναι κακεντρεχες, απλα!!:eek: κ μην μπεις στη διαδικασια να τις/τους ψυχολογησεις, χανεις το χρονο σου..:rolleyes:

εσυ ενημερωσου,κ αν εισαι αθηνα ή θεσ/νικη ειναι πολυ ευκολο να βρεις παιδιατρο/συμβουλο θηλασμου ή εστω ουσιαστικα υποστηρικτικο (γιατι πολλοι το λενε, λιγοι ειναι),πηγαινε κ σε συναντηση της laleche στον 8ο-9ο μηνα και θα δεις οτι η αυτοπεποιθηση σου θα τονωθει. οι αλλοι ειναι τριτοι και ως τριτοι δεν εχουν λογο πανω σε θεματα θηλασμου και διαπαιδαγωγησης, ειδικα με τετοιο αυταρχικο τροπο. τωρα για το θεμα του μεγεθους πρεπει να το διαχειριστεις καταλληλα για να μην σε επηρεαζουν τα σχολια, ειτε σε σχεση με το θηλασμο, ειτε γενικα. αυτη εισαι, κ σε οποιον αρεσεις;)

Καλημέρα,

έχω μπει στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης μου και έχει αρχίσει και με προβληματίζει πολύ το θέμα του θηλασμού.

το θέμα μου έχει ως εξής:έχω ένα πολύ μεγάλο στήθος(δυσανάλογα μεγάλο θα έλεγα) με μικρές και εισέχουσες θηλές.

πριν μπω εδώ μέσα και αρχίσω να διαβάζω περί θηλασμού ήμουν σίγουρη ότι δεν πρόκειται να καταφέρω κάτι όταν με το καλό γεννήσω.όλο αυτό άρχισε σιγά σιγά να αλλάζει εδώ μέσα χάρη σε μανούλες με το δικό μου ''προβλημα''. παρ' όλ' αυτά όταν το συζηταω με την κουμπάρα μου π.χ η την πεθερά μου μου λένε πως δεν πρόκειται να θηλάσω και πως εδώ δεν κατάφεραν να θηλάσουν αυτές που είχαν ''κατι θηλές να!'',εγω θα τα καταφερώ?επίσης ο προηγούμενος γυναικολόγος μου μου είχε πει πως το στήθος μου είναι τζάμπα όγκος και όταν κάνω παιδί δεν θα θηλάσω.είναι σαν όλοι οι άλλοι γύρω μου να ξέρουν απο πριν πράγματα για μένα κι εγώ να ζω στο συννεφάκι μου...

άνοιξα αυτό το θέμα για να συγκεντρώσω πληροφορίες και εμπειρίες μαμάδων με το δικό μου θέμα.καταφέρατε να θηλάστε τελικά?

Να πας να πεις σε αυτό τον πανηλίθιο πρώην γυναικολόγο σου ότι είναι τζάμπα γιατρός.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Αχ ο γιατρός σου είναι απαράδεκτος έχω θυμώσει τόσο πολύ μʼ αυτό που σου είπε. Άκου τζάμπα όγκος! Tζάμπα τόσα χρόνια στα θρανία έπρεπε να του πεις. Όσον αφορά την κουμπάρα και την πεθερά τι να πω είναι κρίμα να βγάζουνε κακία απλά και μόνο επειδή δεν κατάφεραν αυτές να θηλάσουν. Όσο για το θέμα σου και εγώ το ίδιο ʽπρόβλημαʼ νόμιζα πως είχα αλλά καμία σχέση μια χαρά θηλάζω άσε που πλέον έχουν βγει έξω μόνιμα με την βοήθεια του μικρού. Απλά εγώ δυσκολεύτηκα στην αρχή γιατί δεν μπορούσα να τον τοποθετήσω στο στήθος ευτυχώς είχα όμως βοήθεια τις πρώτες φορές.

Εμένα με βοήθησαν τα παρακάτω:

Στο μαιευτήριο να φωνάζεις τις μαίες κάθε φορά και να επιμένεις ότι και να σου λένε. Να έχεις μέσα στο μυαλό σου τον θηλασμό σαν μονόδρομο, να πεισμώσεις και να πεις ότι εγώ στο παιδί μου δεν δίνω να πιει αυτά τα δηλητήρια του εμπορίου και τέλος να αν μπορείς αγόρασε ένα μαξιλάρι θηλασμού είναι πολύ ξεκούραστο να έχεις και τα δύο χέρια ελεύθερα - αυτόματο πότισμα :wink:.

Τελευταίο και πιο σημαντικό ο μπαμπάς ΠΡΕΠΕΙ να είναι με το μέρος σου εμένα με βοήθησε πολύ σε στιγμές που διάφοροι καλοθελητές με έκαναν να αμφιβάλω για την ορθότητα των πράξεων μου.

ji8Np3.pngoo68p3.png

Ενημερώσου - διάβασε και μόλις τα διαβάσεις όλα, ξεκίνα από την αρχή και ξαναδιάβασε τα... Στη συνέχεια παρε τον αντρούλη σου αγκαζέ, βρείτε ένα σύμβουλο θηλασμού και πηγαίνετε να σας δώσει οδηγίες. Προσπάθησε να πας και σε συναντήσεις της La Leche League θα σε βοηθήσουν πολύ, κυρίως ψυχολογικά.

Από ότι καταλαβαίνω από τα λεγόμενα σου το περιβάλλον σου είναι ιδιαίτερα εχθρικό προς το θηλασμό και σε θεωρούν μέχρι και αλαζόνα που έχεις την εντύπωση πως θα καταφέρεις να θηλάσεις, ενώ εκείνες δεν μπόρεσαν... και δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους, που δεν σε αφορούν. Εσένα σε αφορά και πρέπει να σε αφορά μόνο το ότι ΕΣΥ θα θηλάσεις το παιδί σου.

Έχε στο νου σου ότι θα είσαι ιδιαίτερα ευάλωτη μετά τον τοκετό. Το ίδιο και ο σύζυγος, στον οποίο θα στραφουν τα βέλη αν δουν οτι εσύ είσαι ανένδοτη στο θέμα θηλασμός. Αν σε στηρίξει εκείνος τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, ούτε από πεθερές ούτε από κουμπάρες... Αν δεν συντρέχει ξεκάθαρος ιατρικός λόγος (που ζήτα να στον γράψουν σε χαρτί με σφραγιδα και υπογραφή του γιατρού) ΜΗΝ δώσεις συμπληρωμα. Τα "δεν έχεις καλή θηλή", "δεν έχεις ακόμα γάλα", "αφήνεις το παιδί νηστικό" ΔΕΝ είναι καν ιατρικοί λόγοι αλλά χαζές προφάσεις για να σε αναγκάσουν να υποκύψεις στο "πατροπαράδοτο" μπουκάλι που τόλμησες (κακούργα) να αρνηθείς! Και το τι στήθος έχεις δεν παίζει απολύτως κανένα μα κανένα ρόλο!!!

Hv9jp3.png

Καλησπέρα κοπέλα μου είμαι και εγώ ομοιοπαθούσα με εισερχόμενες θηλες:(Πρήν γεννήσω είχα διαβάσει ότι άρθρο είχε γραφτεί στο parents και πολλά απο το internet παρόλα αυτά είχα πισμώσει απίστευτα επειδή όλοι μου έλεγαν πως με αυτές τισ θηλές δεν πρόκειτε να μπορέσω να θηλάσω!!Έτσι όταν γέννησα και βλέπωβτας πως το μωρό όντως δεν μπορούσε να πιάσει τισ θηλές με τίποτα έστειλα την μαμά μου και μου πήρε ψευδοθηλές medela και έδωσα εντολή στις μαίες να μην του δόσουν ξένο γάλα..Την πρώτη μέρα έμεινε νοιστικούλης γιατί απλά κοιμόταν στο στήθος μου,απο την δεύτερη μέρα όμως έπιασε κανονικά τισ ψευδοθηλες και έτρογε κανονικά!!Χάρη σε αυτές θήλασα τον μικρό μου εώς 9 μηνών χωρίς να έχει πιεί 1 φορά ξένο γάλα:PΉταν λίγο ταλαιπορία να αποστιρώνω τισ θηλές αλλά χαλάλι τουλάχιστον τα κατάφερα!Γι'αυτό πιστεύω πως με καλή πληροφόριση και πίσμα όλα μπορεί να επιτευχθούν απλά κάνε αυτά που σου λέει η καρδούλα και το μυαλουδάκι σου και άσε τουσ άλλουσ να χτυπιούνται!!!;)

RUx9p2.png

χωρις να θελω να σε απογοητευσω, απλα επειδη ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα, την κορη μου καταφερα και τη θηλασα 2 μηνες με θηλες σιλικονης μονο και το γιο μου καθολου. δεν επιανε με τιποτα το στηθος. του εδινα ομως αποκλειστηκα δικο μου γαλα για 2 μηνες, το εβγαζα με θηλαστρο. θα σου συνιστουσα να προετοιμασεις απο τωρα τις θηλες σου και αν αντιμετωπισεις καποιο προβλημα τις πρωτες μερες να μιλησεις με καποια συμβουλο θηλασμου. εγω αυτο εχω σκοπο να κανω στο επομενο για αν και ειχα παρα πολυ γαλα, δεν καταφερα αυτοο που τοσο πολυ ηθελα. μην το βαλεις κατω, κι εγω σκεφτομαι πως ισως να επρεπε να το παλεψω κι αλλο!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

*tingerbell* με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

Πολύ καλά κάνεις και διαβάζεις και ενημερώνεσαι.

Από την προσωπικη μου εμπειρία που τη βιώνω τώρα, θεωρώ πως χωρίς ενημέρωση δεν γίνεται. Να ξέρεις πως θα ακούσει πάαααααααααααρα πολλά αν μπεις στο δρόμο του θηλασμού (εδώ ακούς από τώρα φαντάσου!!!!). Γενικώς είναι δύσβατο μονοπάτι, αλλά βεβαίως και αξίζει τον κόπο. Και το ζήτημα είναι πως - όπως ήδη διαπιστώνεις - θα τα ακούσεις και από ανθρώπους κοντινούς που κατά τα άλλα θέλουν το καλό το δικό σου και του μωρού σου. Τέλος πάντων, όσο γίνεται μην τους ακούς. Να ξέρεις απλώς πως δε θα είναι εύκολο, γιατί θα έχεις και το άγχος σου, θα έχεις και τις ορμόνες σου, οπότε τουλάχιστον ο άντρας σου καλό θα είναι να είναι και αυτός ενημερωμένος οπότε στα πρώτα 'δεν έχεις γάλα', ' το παιδί σου πεινάει ' κ.λ.π....να μην πανικοβληθεί κι αυτός και να σε στηρίξει.

Γενικώς, πάντως ο πόνος που αναφέρεις δεν είναι απαραίτητος. Και ναι υπάρχουν γυναίκες που δεν πληγώθηκαν και δεν πόνεσαν καθόλου (εγώ π.χ) γιατί αυτό έχει να κάνει με το πόσο καλά έπιασε το παιδί τους απ την αρχή τη θηλή. Είχα όμως άλλα. Και κάθε γυναίκα που θηλάζει θα αντιμετωπίσει κι από κάτι, απλώς δεν είναι απαραίτητο να είναι πόνος αυτός. Εγώ π.χ για πολύ καιρό παλευα καθημερινά με τη σκέψη 'δε χορταίνει'(κι ακόμα παλεύω καμία φορά). Και μπορεί να ακούγεται απλό όμως πίστεψέ με είναι πολύ ψυχοφθόρο.

Επίσης, στη μαμά που θηλάζει με το παραμικρό που ανακύπτει στην καθημερινότητα με το μωρό της, π.χ κοιμάται? δεν κοιμάται? είναι ανήσυχο? γυρνάει από αυτό το πλευρό και όχι απ το άλλο? φταίει ο θηλασμός. Ενώ το ξένο γάλα δεν φταιει ποτέ για τίποτα.

Ενημερώσου λοιπόν όσο γίνεται, άλλωστε μετά δεν θα προλαβαίνεις. Εγώ (παρά το ότι είχα διαβάσει πάρα πολύ, πέρασα πολλές πανικοβλητες ώρες διαβάσματος (να προλάβω πριν ξυπνήσει για να δω τί γίνεται με την τάδε και τη δείνα περίπτωση..... ώστε να βγάλω άκρη τί τρέχει - γιατί μη νομίζεις ότι θα βρεις και πολλούς σχετικούς με ζητήματα θηλασμού, εννοώ από γιατρούς κ.λ.π)

Εύχομαι να πάνε όλα πολύ όμορφα!

Κοριτσι τα εχουμε ξανα πει εμεις οι δυο ...μην ανχωνεσε για την ανατομια ουτε για τιποτα!Η φυση ξερει τι κανει...δε θα εφερνε ενα παιδι στο κοσμο κ θα εκανε τη μανα ανικανη να το ταισει ετσι απλα ;).Οτι εχεις διαβασει μεχρι τωρα ισχυει και πολλα αλλα ακομη που θα τα δεις στη πορεια...

Το καλο ειναι οτι τη ψαχνεις και θα σαι προετοιμασμενη που παιζει παααααρα πολυ σημαντικο ρολο,πιστεψε με!Μην ακους κανεναν που δε θηλασε τουλαχιστον 5 μηνες.Αν σου λενε κατι να τους απαντας¨εχεις θηλασει κ ξερεις?";) Εγω πλεον που εχω αυτη την εμπειρια στο θηλασμο ετσι απανταω

Επισης,εχθες μιλαγα στον αδερφο μου για τη μανα μας οτι δε με στηριξε οταν θηλασα το πρωτο καιρο κ οτι ακομα προσπαθει να με αποτρεψει (9,5 μηνες το παλευει κ δε μου αλλαξε γνωμη..μα τετοια εμμονη....αρχιζω να πιστευω οτι τα περνει κ αυτη τα δωρακια της απο τις εταιριες:lol::lol::lol:)κ μου ειπε οτι ειμαι ξεροκεφαλη κ ιδιοτροπη πολυ κ κανω του κεφαλιου μου,ενω θα επρεπε να ακουω τη μαμα:lol::lol::lol:Τι ψαχνεις να βρεις.....Να ναι καλα οι μανες εδω μεσα που με στηριξανε κ στηριζουνε.

Για οτι θελεις σου εχω πει οτι μπορω να σε βοηθησω κ προσωπικα,ακομη κ να προσπαθησω να ερθω εκει που εισαι οταν ερθει η ωρα σου με το καλο.

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα