Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ακουστε με...

Recommended Posts

Δεν είμαι αλήτης, ούτε χαραμοφάης. Είμαι μόνος. Διψάω για την εκτίμησή σας. Απέτυχα και πάλι στις εξετάσεις. Μη με εγκαταλείψετε τώρα.

Πατέρα μου, άκουσέ με.

Την πρώτη φορά μου είπες να φύγω από το σπίτι επειδή σε απογοήτευσα. Δεν είχα που να πάω. Κλείστηκα στο δωμάτιό μου και έμεινα μόνος.

Πατέρα, γνωρίζω ότι έχεις πετύχει πολλά και με κόπο, μόνος σου. Ότι εγώ τα έχω όλα. Μου το έχεις πει τόσες φορές. Το άκουγα σαν απειλή, σαν υποτίμηση. Τα έχω όλα, πατέρα. Δεν μπορώ να αποδώσω στις εξετάσεις. Έχω άγχος.

Πατέρα, μητέρα, όταν καυγαδίζετε για μένα, έχω ενοχές. Βροντάς την πόρτα και φεύγεις και μένω άγρυπνος από φόβο μήπως δεν ξαναγυρίσεις.

Δεν είμαι ο γιος που προσδοκούσες φαίνεται, αλλά είμαι το παιδί σου.

Ξέρω ότι είστε πολυάσχολοι, αλλά είμαι η πρώτη σας προτεραιότητα.

Πατέρα, μητέρα, ντρέπομαι.

Τι θα πείτε τώρα στη θεία, στους συγγενείς όλους και στους περίεργους φίλους που θα ρωτούν πώς τα πήγα;

Δυο πράγματα μπορείτε να πείτε.

Ή ότι δεν έχετε παιδί ή ότι το παιδί σας είναι γερό και θα προσπαθήσει κάτι άλλο να κάνει. Θα προσπαθήσει πολύ.

ΔΙΑΛΕΞΤΕ

Πατέρα, δεν μπορώ μόνος μου, αλλά και δεν μπορώ να γυρίσω. Φοβάμαι το βλέμμα σου.

Ξέρεις πού θα με βρεις. Ο εγωισμός και ο φόβος μου δε με αφήνουν να επιστρέψω.

Έλα σύντομα, πατέρα, φοβάμαι, σε έχω ανάγκη.

Πατέρα, μητέρα, θα τρομάζατε αν μπορούσατε να διαβάσετε τις σκέψεις της μοναξιάς μου.

Σας αγαπάω, πάντοτε σας αγαπούσα.

Είναι δύσκολοι οι καιροί, πατέρα, για τα παιδιά.

http://hamomilaki.blogspot.com/2008/05/blog-post_28.html

--

Ανάρτηση Από τον/την Vassileia στο Το χαμομηλάκι

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Έχω πάθει πλάκα!!!

Πολλοί βέβαια από εμάς το έχουν βιώσει αλλά να το βλέπεις γραμένο, είναι αλλιώς!

Ας αλλάξουμε τα πράγματα εμείς οι νεότεροι γονείς!

Μην ξεχνάμε! :(

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Ναι εσείς οι γονείς μπορείτε να αλλάξετε πολλά πράγματα !! εσείς μπορείτε μαζί με τα παιδιά σας να αλλάξετε τον κόσμο .

Να φτιάξετε έναν καινούργιο κόσμο καλύτερο , γεμάτο ανθρωπιά και καλοσύνη .

Τα παιδιά μας δεν είναι επέκταση της επαγγελματικής μας δραστηριότητας ούτε τον δικών μας θέλω !!

Είναι αυτόνομα άτομα με της δικές τους επιθυμίες και δυνατότητες, ας τα αφήσουμε ελεύθερα να αποφασίσουν αυτά από μόνα τους .

Αρκεί να τα βλέπουμε να προσπαθούνε για κάτι καλύτερο , και να χαιρόμαστε όχι μόνο στην επιτυχία τους αλλά να συμπαραστεκόμαστε και στην αποτυχία τους , η ζωή έχει αρκετά προβλήματα ,ας μην προσθέτουμε και εμείς περισότερα προβλήματα στο δύσκολο δράμα τους με εμπόδια που εμείς βάζουμε δυστυχώς στα παιδιά μας .

moysys

Άναψε φως στά… σκοτεινά .

Στο μαύρο δώσε χρώμα .

Και φτιάξε εσύ τον πίνακα .

Όσο διαρκεί το γιόμα .

MOYSYS

Θελω να θυμαμαι παντα αυτα τα λογια σε ολο το μεγαλωμα του παιδιου μου!

Θελω να ειμαι διπλα του σε ολα του τα βηματα,σε ολες του τις σκεψεις,αγωνιες,χαρες και λυπες.ΟΧΙ απεναντι του.

Ειναι η αγαπη μου,η ψυχη μου,η καρδια μου,η ζωη μου.Μα δεν ειναι εγω.

Εγω εκανα οτι εκανα,καλο ,μετριο,κακο.Για εκεινον θελω να ειναι καλα,σωματικα και ψυχικα!

Σημερα με ρωτησε αν τον αγαπω!Αυτο θελει να ξερει απο μενα,και τωρα και παντα!

Τον λατρευω!Εχω τοση αγαπη μεσα μου που δεν γνωριζα πως μπορει να χωρεσει μεσα στην ανθρωπινη καρδια!

πως λοιπον να απορριψω το παιδι μου?

Ειναι πολυ ομορφη υπενθυμηση

• 1 χρόνο μετά...

εγω τα έζησα αυτά,πάντα θα θυμάμαι τα ξινισμένα μουτρα τους,την αδιαφορία ολων των χρόνων κ τη προσμονή για τ αποτελεσματα,ποτε δεν με βοήθησαν σε τίποτα,δεν θέλω να κανω τα ίδια λάθη στα παιδιά μου

απο οτι βλεπω μας αγγιξαν ολους αυτα τα λογια.κ σιγουρα δε θα υπαρχει κ καποιος που να μη τον αγγιξουν αν τα διαβασει.ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ!!!

αυτοι εβγαλαν δημοτικο κ ειχαν απαιτηση απο εμενα να γεινω πρυτανης πανεπιστημιου!!!πτυχιο αγγλλικων γαλλικων υπολογιστων κ αποφοιτηση απο λυκειο τα θεωρουσαν ''ρεζιλι πραγμα'' για τους γνωστους κ συγγενεις

''αχρηστο εβγαλες 18 !οι αλλες οι μανες καμαρωναν με τους επαινους κ γω εφυγα με σκημενο κεφαλι!να ντρεπομαι!!!'' τι να πει κανεις γιαυτα τα ...οντα

τζαμπα χωρο στον πλανητη πιανουν

Διαφημίσεις

Λάθη κάνουν όλοι οι γονείς και ιδίως στο θέμα σπουδών των παιδιών τους. Έχοντας την εμπειρεία (σκληρή ορισμένες φορές) της επιβίωσης θέλουν να εξασφαλίσουν ότι το παιδί τους θα σπουδάσει κάτι που θα το εξασφαλίσει οικονομικά στη ζωή του και όχι αυτό που θέλει. Όπως έγινε και στην δική μου περίπτωση. Βέβαια εγώ ήμουνα από τις σπάνιες περιπτώσεις που στα 18 μου ήξερα με βεβαιότητα τι ήθελα να σπουδάσω και τους είπα ότι δεν θέλω να γίνω γιατρός ή δικηγόρος και ότι ή αυτό που θέλω ή δεν σπουδάζω τίποτα.

Το παρήγορο της υπόθεσης είναι ότι οι γονείς μου έκαναν το λάθος από την αγάπη τους και όχι για να επιβεβαιώσουν ότι έχουν το παιδί θαύμα. Και αφού είδαν με τα μάτια τους ότι η επαγγελματική μου ζωή είναι μαύρο χάλι, κατάλαβαν το λάθος τους (φυσικά δεν το λένε, το βλέπω όμως).

Και τώρα βλέπω επίσης ότι στο εγγόνι τους θα δώσουν ότι έχουν -οικονομικά και ψυχικά- για να σπουδάσει αυτό που θέλει. Και γι'αυτό το λόγο και μόνο άξιζε να μην ακολουθήσω το όνειρό μου........... αφού το παιδί μου θα έχει υποστήριξη για τα όνειρά του όχι μόνο από τους γονείς του αλλά και από τους παππούδες του.

ΗΜΑΡΤΩΝ!!!!!!!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ?????????????ΜΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΙΩΝΑ ΖΟΥΜΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ????????????????ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΜΟΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ!!!!!!!!!! ΜΗΠΩΣ ΖΩ ΑΛΛΟΥ??????? ΑΝΑΞΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!!!!!!!!! Ο ΘΕΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΙΦΑΝΕΒΟΝΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ . . . . .!!!!!

ΗΜΑΡΤΩΝ!!!!!!!!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΝΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ?????????????ΜΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΙΩΝΑ ΖΟΥΜΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ????????????????ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑΣΜΟΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ!!!!!!!!!! ΜΗΠΩΣ ΖΩ ΑΛΛΟΥ??????? ΑΝΑΞΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!!!!!!!!! Ο ΘΕΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΙΦΑΝΕΒΟΝΤΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΥΣ . . . . .!!!!!

AYTO AKΡΙΒΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙΣ Κ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ

Τελικά ίσως το κλειδι για να είσαι καλός γονίος (καλός και οχι τελειος) είναι να θυμάσαι τι πως σκευτόσουν και το πως ενιωθες στην κάθε ηλικία που έιναι το παιδάκι σου!!!!!

Σε συζητησεις με φιλες μου που εχουν παιδια μεγαλυτερα (8-9 χρονων) μου λεν π.χ. οτι τα παιδια ζητουν την ταδε μαρκα ρουχων να αγορασουν ,οτι βαριουντε να μαθουν τριτη ξενη γλωσσα και αλλα πολλα (που σαν παιδι θυμαμαι να τα ζηταω κι εγω κι εκεινες) και τους επιμενουν να κανουν οτι τελως παντων θελουν οι μαμαδες τους. Και οταν ρωταω αυτες τις μανουλες ''γιατι επιμενεις να μαθει 3 γλωσσες το παιδι σου ενω δεν θελει δεν θυμασαι κι εμεις κοπανα καναμε απο το φροντηστηριο γιατι βαριομασταν.Εγω αν μου πει η μικρη βαριεμαι να μαθω κινεζικα δεν θα επιμεινω. Ειναι επιλογη της και να μαθει και να μην μαθει'' .Ξερετε ποια ειναι η απαντηση?????'' ΜΑ ΤΙ ΛΕΣ ΡΕΝΑ ΜΟΥ ? ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ?ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ 2 ΓΛΩΣΣΕΣ???????????????? Οκ. εγω θα προτεινω να μαθει ξενες γλωσσες προβαλοντας της λογικα επιχειρηματα. Αν δεν θελει θα το δεχτω λεγοντας τις συνεπειες που θα εχει αν δεν μορθωθει και θα την αφησω.ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ??

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας είναι Η ΑΓΑΠΗ και ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ.

Να μάθουν να αγαπούν και να σέβονται τους εαυτούς τους πρώτα απο όλα και έπειτα και τους άλλους.

Για να μπορέσουν να μάθουν την αγάπη και τον σεβασμό θα πρέπει εμεις σαν γονείς να τους τα έχουμε δώσει και τα δύο απλόχερα.

Και να ξέρουν τα παιδιά πως ότι κάνουν στην ζωή τους ότι μα ότι κάνουν εμείς πάντα θα τα αγαπάμε και θα είμαστε εκεί για αυτά.

Να τους δίνουμε δύναμη να προχωράνε στην ζωή.

Ενας κακός βαθμός δεν σημαίνει τίποτε. Το σημαντικό είναι η θέληση για προσπάθεια.

Το μονο που επιθυμω απο το παιδι μου, και το θελω πολυ, ειναι να ζησει σαν ελευθερος ανθρωπος (με οση ελευθερια βεβαια επιτρεπουν οι καιροι μας). Να εχει τη δυναμη και τη ικανοτητα να σκεφτεται και να αποφασιζει. Να επιλεγει συνηδειτα για το τι θα κανει στη ζωη του. Να ζησει οπως του αρεσει. Να εχει το θαρρος και το θρασος να αναλαμβανει τις ευθυνες των πραξεων και των επιλογων του. Να τολμα να κερδιζει και να χανει, να κανει λαθη και μεσα απ' αυτα να γινεται σοφοτερος ανθρωπος. Μια τετοια ζωη αξιζει στο καθενα μας. Μια τετοια ζωη θελω για το παιδι μου... ελευθερη!!!

Παιδι και εγω μεσα σε καταπιεσεις. Σπουδασα μονο και μονο για να λεμε οτι κατι κανω στη ζωη μου. Φυσικα το πτυχιο μου, χεσμενο το 'χω! ουτε και το χρησιμοποιησα. Εχω κανει αγγλικα 12 χρονια, τα εξι ηταν ιδιαιτερα... δεν εχω ουτε το lower! κι αλλα πολλα που επρεπε απλα να κανω, για τους αλλους!!! Φυσικα σημερα προσπαθω να ζω ελευθερη, εξω απο κοινωνικα, καταθλιπτικα πρεπει... Επιτελους μπορω ν' αγγιζω τις επιθυμιες μου και να προχωραω!!! Τι αλλο να ζητησω απο το παιδι μου;;; Μονο να καταφερνει παντα ν' αγγιζει τα ονειρα του! ποσο ευκολο ομως ειναι αυτο;;;;

Σε συζητησεις με φιλες μου που εχουν παιδια μεγαλυτερα (8-9 χρονων) μου λεν π.χ. οτι τα παιδια ζητουν την ταδε μαρκα ρουχων να αγορασουν ,οτι βαριουντε να μαθουν τριτη ξενη γλωσσα και αλλα πολλα (που σαν παιδι θυμαμαι να τα ζηταω κι εγω κι εκεινες) και τους επιμενουν να κανουν οτι τελως παντων θελουν οι μαμαδες τους. Και οταν ρωταω αυτες τις μανουλες ''γιατι επιμενεις να μαθει 3 γλωσσες το παιδι σου ενω δεν θελει δεν θυμασαι κι εμεις κοπανα καναμε απο το φροντηστηριο γιατι βαριομασταν.Εγω αν μου πει η μικρη βαριεμαι να μαθω κινεζικα δεν θα επιμεινω. Ειναι επιλογη της και να μαθει και να μην μαθει'' .Ξερετε ποια ειναι η απαντηση?????'' ΜΑ ΤΙ ΛΕΣ ΡΕΝΑ ΜΟΥ ? ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ?ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ 2 ΓΛΩΣΣΕΣ???????????????? Οκ. εγω θα προτεινω να μαθει ξενες γλωσσες προβαλοντας της λογικα επιχειρηματα. Αν δεν θελει θα το δεχτω λεγοντας τις συνεπειες που θα εχει αν δεν μορθωθει και θα την αφησω.ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ??

κ εγω που ειχα τελειωσει αγγλικα κ γαλλικα ηθελαν να παω κ γερμανικα κ επειδη εγω δεν ηθελα κ σαν πιο μεγαλη τοτε τελικα εγινε το δικο μου μου λεγανε ''με 2 ξενες γλωσσες ο βοηθος του βοηθου θα γινεις!!'' βασικα τωρα που ειμαι γερμανια κ ξερω κ γερμανικα δεν αλλαξε κατι :shock: ειμαι μια μανα νοικοκυρα δεν ηξερα οτι θελεις τοσα πτυχια γιαυτο.για μενα αυτο ειναι οτι σημαντικοτερο πετυχα στη ζωη μου.να γινω μανα.κατι που δε μου διδαξανε ποτε πως ειναι το πιο σημαντικο απολα.αααα κ η κορη μου ηδη μιλαει γερμανικα τελεια.μηπως να βγω στους δρομους να καμαρωνω λεγοντας οτι 4 χρονων ξερει 2 γλωσσες???:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

χα χα χα χα χα χα ................................... Ωραιο ηταν αυτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Το παιδι ''ταλεντο'' . . . . . ............. χα χα χα χα Παντως αν ησουν αυτη που ανεφερα σιγουρα θα το ειχε αναρτισει σε ολα τα sites και σε ολα τα blogs.......Βρε γερα μπορουν να ειναι παντοτε και να ζησουν ηρεμα κι ωραια. Εμενα προσωπικα θα με κανει να νιωθω καμαρι για το παιδακι μου οταν μου λενε τι καλο κι ευγενικο παιδι εχω κι οχι αν μιλαει απο Αραμαϊκα ως Κορεατικα. Γαλουχηθηκα στα πλαισια μιας οικογενεια που ποτε ουτε η μαμα μου ουτε ο μπαμπας μου δεν με παροτριναν να γινω '' προεκταση του εαυτου τους'' !!!!!Και χαιρομαι για αυτο!Οπατερας μου ηταν καπετανιος και η μανουλα μου νοικοκυρα. Θυμαμαι παντα να μου λενε και οι 2 τους οτι αξια δεν εχουν τα πιστοποιητικα μορφωσης (οχι οτι τους χαλουσαν βεβαια). Ο δε πατερας μου ειχε ενα συνθημα............. ''αξια εχει μορφωση πολυ μα η αγαπη πιο μεγαλη,αξια εχει και η εντιμοτητα μα η λευτερια ακομα πιο μεγαλη'' . Ο πατερας μου μας ελεγε παντα να θυμομαστε το γνωστο ρητο του Καζατζακη ''ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ,ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. αυτο το κραταω σαν φυλαχτο και με αυτα τα λογια θελω να μεγαλωσω το παιδι μου.

Λυπαμαι πολυ Δημητρουλα που οι γονεις σου ηταν αυτης της αντιληψης.Ισως η ΥΠΕΡΠΡΟΣΤΑΣΙΑ τους φταιει για αυτη τη συμπεριφορα.Παντως βρε Δημητρα μου δεν εχουν κι αδικο . Οντως με 2 γλωσσες πλακα πλακα τιποτα δεν ειμαστε . . . . .

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...