Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε εμπειρία στο θέμα της νίνιδας. Ο μικρός είχε σχεδόν από την αρχή στο κεφαλάκι του αλλά τελευταία μου φαίνεται ότι χειροτέρευσε και μερικές φορές έχει και ψηλά στο μέτωπο. Ο γιατρός μου όταν πήγα να του το πω μου είπε να μην δίνω σημασία, είναι φυσιολογικό. Στο νοσοκομείο μια μαία μου είχε πει ότι αν βγάλει να κόψω τα γαλοκτομικά. Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο;

Επίσης παρατήρησα ότι πίσω από τα αυτάκια του βγαίνει μάλλον κάποιο υγρό το οποίο ξεραίνεται και κάνει κάτι σαν κρούστα. Με τι να του το καθαρίσω; Τι μπορεί να είναι;

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Διαφημίσεις

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Στο νοσοκομείο μια μαία μου είχε πει ότι αν βγάλει να κόψω τα γαλοκτομικά. Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο;

:shock::shock::shock: Δε βλέπω τι σχέση έχει το ένα με το άλλο!

Πάντως για τη νινίδα παρατήρησα ότι όταν την έλουζα με συγκεκριμένο σαμπουάν πλήθαινε και έτσι χρησιμοποιώ μόνο πενατέν. Επίσης βοηθάει να του βάζεις τοπικά μπέιμπι όιλ. Για πίσω από τα αυτιά, είσαι σίγουρη ότι εκκρίνεται υγρό; Εκεί; Από που; Δεν ξέρω ... η μεγάλη μου κόρη είχε από τη γέννα κάτι κίτρινο σκληρό πίσω από τα αυτιά της το οποίο φρόντιζα να τρίβω λιγο με σαπούνι κάθε φορά που την έκανα μπάνιο και σύντομα έφυγε από μόνο του :)

Στον Ιωακείμ η νινίδα είχε φτάσει μέχρι τα φρύδια!! :shock:

Περιττό να σας πώ ότι έφυγαν όοοολες οι τρίχες απο το πάνω μέρος του κεφαλιού και ήταν σαν καραφλός γέρος!.

Η παιδίατρος μου είχε πεί να βάλω βαζελίνη παιδική. Εβαλα και την άφησα, μετά την αφαίρεσα με ένα πανάκι και απαλαχθήκαμε απο την νινίδα. Βέβαια αυτό έγινε 2-3 φορές.

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Eμένα η μαία μου είχε πει κάθε φορά που τη λούζω μόλις τη σκουπίσω να της κάνω μασαζάκι στο κεφάλι με babyoil.Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο αλλά δεν έκανε ποτέ νινίδα.Πάντως και εμένα κουφό μου ακούγεται να κόψεις τα γαλακτοκομικά :shock::shock:

Όσο για το άλλο πίσω από το αυτί,θα τον κάνεις μπάνιο και σιγά σιγά με ένα βρεγμένο κομμάτι σφουγγαράκι θα το πιέζεις μέχρι να μουλιάσει και μετά με μια μπατονετούλα ποτισμένη με οινόπνευμα θα το καθαρίζεις.

Εγώ πάντως έβαζα baby oil κάμποση ώρα πριν το μπάνιο,

Όταν τον λούζαμε μαλάκωνε, οπότε σκουπίζοντας τον απαλά στο κεφαλάκι έφευγε σιγά σιγά

Δεν είναι τίποτα να σε ανησυχεί

Διαφημίσεις

με τη νινίδα, παιδεύτηκα αρκετά και γω. Στην αρχή μου έδωσε μια κρεμούλα αλοιφή με βρώμη φυτική για την ξηροδερμία και την νινίδα και δεν έκανε τπτ, μετά με τα λαδάκι έβαλα δύο φορές το πρώι και το βράδυ μπανάκι και τέλος!!!! :D:D

Για τη νινίδα δεν μπορώ να σου πω τίποτα , γιατί δεν την αντιμετωπίσαμε ποτέ.

Γι αυτό το σκληρό που βγάζουν πίσω από τα αυτάκια παρατήρησα πως όταν σκουπίζω σχολαστικά την περιοχή και βάζω μαλακτική κρεμούλα, λίγες μέρες μετά εξαφανίζεται. Όσο καιρό το κάνω δε βγαίνει , αν το αφήσω ...τσουπ νατο πάλι!

Υποθέτω ότι είναι υπολείματα νερού και σαπουνιού που δε ξεβγάζονται καλά και δε φεύγουν ούτε με το σκούπισμα , οπότε μένουν και σκληραίνουν

s-age.pngs-age.png

χθες που πήγαμε για το εμβόλιο του είπαμε στον παιδίατρο για το αυτάκι του. Μας είπε ότι είναι δερματολογικό όσο καταλάβαμε γιατί δεν μιλάμε ιταλικά παρά τα βασικά και αυτός δε μιλούσε αγγλικά και μας έγραψε μια κρεμούλα, να τη βάζουμε πρωί βράδυ για 4 μέρες. Βέβαια ξέχασα να του την αρχίσω σήμερα.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Να σου πω για τη νινίδα που μας ταλαιπώρησε κι εμάς αρκετό καιρό.

Εβαζα ενα λαδάκι ειδικό για τη νινιδα της frezyderm λίγη ώρα πριν το μπάνιο μετά τον χτένιζα λίγο με τη χτενούλα του και οι φλούδες έπφταν μετά μπανάκι και καλό σκούπισμα

.png.png.png

Διαφημίσεις

Εμεις αντιμετωπισαμε και τα δυο προβηματα που αναφερεις... Ειδικα η νινιδα μας ταλαιπωρησε αρκετα... Κατα ενα μεγαλο ποσοστο εφταιγε ενα αφρολουτρο και σαμπουαν με βρωμη το οποιο τον επλενα γιατι ειχε παρουσιασει ατοπικη δερματιτιδα οταν ηταν 20 ημερων...

Μου το ειχε δωσει ο γιατρος αλλα τελικα το σταματησα και τον λουζω με το απλό σαμπουαν της Penaten.. Επισης και γω προσπαθουσα να την αφαιρεσω με λαδια και τετοια .. τη μια μερα την καθαριζαμε την επομενη γεμιζε περισσοτερο. Τελικα μου ειπε και μενα μια φιλη μουτο μυστικο με το λαδακι μετα το λουσιμο, και σε 3 μερες εξαφανιστηκε και δεν εχει ξαναβγαλει τιποτα το παιδι.. Δεν χρειαζεται πολύ... βαζεις στην παλαμη σου 3-4 σταγονες, περνας από πανω την μαλακη βουρτσα του παιδιου και το χτενιζεις οπως θα το χτενιζες κανονικα...

Στο αυτακι ειχε και μενα... Το μαλακωνα μπανιο, το ετριβα με το χερι μου με το σαμπουαν την ωρα που τουν ελουζα και εφευγε από μονο του...

Μην το φορτωνεις χημικα το παιδι, δεν υπαρχει λόγος, ειναι φυσιολικα όλα αυτα και με την παροδο του χρονου υποχωρουν..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 3 weeks later...

σήμερα που πήγαμε στο δικό μας παιδίατρο του είπα για το αυτάκι του και μου είπε να κόψω για 2 εβδομάδες τα γαλακτομικά! κάτι για αλλεργία είπε, δεν κατάλαβα ακριβώς. Όταν πάμε στην Ελλάδα θα ρωτήσω και εκεί παιδίατρο.

Η νίνιδα από το κεφαλάκι μας έχει σχεδόν εξαφανιστεί και δεν έκανα τίποτα. Απλώς μετά το μπάνιο τον σκουπίζω καλά με την πετσέτα. Σαμπουάν χρησιμοποιούμε συνήθως μια φορά την εβδομάδα μια και έχουμε κανα δυο τρίχες όλο και όλο, τις υπόλοιπες ημέρες σκέτο νεράκι.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

• 2 months later...

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΑΚΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ ΤΟΝ ΧΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΠΟΔΑ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΙΤΡΙΝΩΠΗ ΚΡΟΥΣΤΑ... ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?

• 1 month later...

Το κεφαλάκι του μωρού μου έχει σαν ξηροδερμία και βγάζει άσχημη μυρωδιά, κυρίως στο μέρος πάνω από το μέτωπο.

Το άλοιψα με λαδάκι και έβγαλε φλουδίτσες.

Τι μπορεί να είναι? Έχετε καμιά ανάλογη εμπειρία?

Κατά πάσα πιθανότητα είναι νινίδα. Και του δικού μου μύριζε το κεφαλάκι, αν και σ' εμάς δεν ήταν απλώς φλουδίτσες, αλλά κομμάτια ολόκληρα από σμήγμα. Με το ελαιόλαδο που του έβαζα δεν είδα βελτίωση (γι' αυτό φτάσαμε να βγάζουμε κομμάτια :( ), μέχρι που, κατόπιν υπόδειξης της παιδιάτρου, χρησιμοπoίησα το ειδικό λαδάκι της frezyderm και σώθηκα.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ρωτήσεις και τον/την παιδίατρό σου, γιατί μπορεί να είναι κάποια άλλη μορφή δερματοπάθειας (τα μωράκια παθαίνουν διάφορα).

Αν είναι νινίδα δες και αυτές τις απαντήσεις:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=660&highlight=%ED%E9%ED%DF%E4%E1

fUvDp2.png

Διαφημίσεις

Σ'ευχαριστώ. Θα πάμε στον παιδίατρο έτσι κι αλλιώς για ένα εμβόλιο, οπότε θα το δει κι αυτός. Μου έκανε εντύπωση όμως η μυρωδιά. Ενώ περίμενα να μυρίζει μωρουδίλα, το νινί μυρίζει περίπου ποδαρίλα! :P

Μας πεφτουν της κοιλιας αλλα μονο απο την αριστερη πλευρα! Εχουμε γεμισει παντου τριχουλες, σεντονακια, σελτεδακια, ρουχαλακια τα παντα!

Ο πατερας τον φωναζει χαιδευτικα "καραφλοχαιτουλα"! :D

Η αληθεια ειναι οτι ειναι σαν μοϊκανικο κουρεμα! Πολυ τρεντι μωρο!

Ποσο καιρο κανουν να βγουν τα κανονικα μαλλακια?

Θα πεσουν ολα και μετα θα βγουν τα καινουργια?

Κι εμεις καναμε λιγη νινιδα και βαλαμε το λαδακι της frezyderm το οποιο πραγματικα μοσχοβολαει και ειναι θαυματουργο!

Συμφωνω το μοναδικο αποτελεσματικό!.... αφού δοκιμάσαμε τα διάφορα ....γιατροσόφια των γιαγιάδων!

Οσο για τα μαλλάκια σιγα σιγα θα αρχίσουν να βγαινουν τα καινουρια σας!(εμας περιπου 6-7μηνων ειχε ένα μαλλί!!!!) :lol::lol::lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Kαι εμεις λαδακι χρησιμοποιησαμε (μαρκα δεν θυμαμαι). Μην σε ανησυχει, φευγει ευκολα και γρηγορα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Καλέ, mimika, είμαστε μέσα στη μόδα και δεν το ήξερα; :D

Όσο είμασταν στο μαιευτήριο, ο μπέμπης είχε μαύρα μαλλάκια. Σιγά-σιγά, άρχισαν να γίνονται πιο καστανά και τώρα έχει αρχίσει να τα χάνει... μονόμπαντα! Είναι πολύ αστείο, μοιάζει λες και το έχουμε ξυρίσει το παιδί, σα μισός μοικανός ένα πράμα! Πόσο καιρό κάνουν να πέσουν αυτά τα πρώτα μαλλάκια και να βγουν τα καινούργια;
fUvDp2.png

σε ποιά ηλικία εμφανίζουν νινίδα τα μωρά;εμείς που είμαστε 1,5 μηνών και δεν έχουμε βγάλει υπάρχει περίπτωση να εμφανίσουμε τώρα;

Ευδοκια πιστευω πως δεν κινδυνευτε πια.... νομιζω πως τους πρωτους μηνες της ζωης τους βγαζουν νινιδα :)

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Εγώ πάντως όταν είχε νινίδα η Νάσια,μία ώρα πριν το μπανάκι της έβαζα ελαιόλαδο στα σημεία που είχε,το άφηνα 1 ώρα,μετά την χτένιζα προς την αντίθετη κατεύθυνση απαλά και μετά την έκανα μπάνιο και σιγά σιγά έφευγε.Είσα πιο γρήγορα αποτελέσματα απ'ότι με τη frezyderm και το baby oil που λένε κάποιοι και είναι και πιο αγνό υλικό.

Η πεθερά μου μου έλεγε να ζεσταίνω λίγο το λάδι πριν της το βάλω,έτσι κάνανε παλιά,αλλά δεν χρειάστηκε. 8)

σε ποιά ηλικία εμφανίζουν νινίδα τα μωρά;εμείς που είμαστε 1,5 μηνών και δεν έχουμε βγάλει υπάρχει περίπτωση να εμφανίσουμε τώρα;
,

Ευδοκια πιστευω πως δεν κινδυνευτε πια.... νομιζω πως τους πρωτους μηνες της ζωης τους βγαζουν νινιδα :)

Εμείς είμαστε 2 μηνών και 4 ημερών και νινίδα βγάλαμε τώρα, δηλαδή πριν καμιά εβδομάδα!