Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τμημα νηπιαγωγειου-κριτηρια επιλογης παιδιών

Recommended Posts

Γεια σας!!!

σκοπεύω να γράψω τον γιο μου στο δημόσιο προνήπιο.Το νήπιο στο οποίο υπαγόμαστε εχεί δύο τμήματα νηπίου κι ένα τμήμα ολοήμερο.Οι νηπαιγωγοί είναι πολύ καλές όλες αν και έχουμε προτίμηση σε μία απ' αυτές που τυχαίνει να γνωρίζουμε.Με τι κριτήρια γίνεται ο χωρισμός των τμημάτων στο νηπιαγωγείο; Κάθε νηπιαγωγείο έχει τους δικούς του κανονισμούς;

Α! και κάτι άλλο. Γνωρίζω ότι προνήπια παίρνουν αν περισσέψουν θέσεις από τα νήπια και με βάση τη διεύθυνση κατοικίας.Μπορεί κάποιος να προσβάλει την απόφαση αν πάρουν κάποια παιδιά που δεν κατοικούν στην περιοχή αλλά εχουν δηλώσει ψευδή διεύθυνση κατοικίας -σε περίπτωση που μπορώ να το αποδείξω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

Διαφημίσεις

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

καιμεις του χρονου θελουμε να παμε προνηπια. αυτο με τους κανονισμους τι εννοεις? λογικα πανω κατω εχουν ενα στανταρ φανταζομαι αλλα καθε δασκαλα ειναι διαφορετικη οποτε θα εχει τον τροπο της.. οσο για το αλλο συνηθως μπαινουν σε λιστα και αν εχει θεσεις τα περνουν. εμας θα κανουν κληρωση.

τωρα για τη διευθυνση. εμεις δεν ανηκουμε στο σχολειο που θελω. την μεγαλη μου κορη που τωρα θα παει πρωτη δημοτικου ομως εκει την εχω γιατι ειχε θεσεις τοτε.. εντομεταξυ θαπρεπε να ανηκω εκει. εχω βαλει και θεμα εδω αν ψαξεις.. τελος παντων μπορεις να δωσεις αλλη διευθυνση. σε εμας ειπαν οτι θα ζητησουν και Ε1 γιανα δουν τηδιευθυνση. στην κορη μου γρινιαξαν λιγο καιτην εβαλαν. τωρα δε ξερω τι θα γινει.. τεσπα.. ελπιζω να μην εχεις προβλημα.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Συνήθως η επιλογή των προνηπίων και η κατανομή τους ανά τμήμα γίνεται τυχαία, προσπαθώντας να τηρηθούν κάποιο συσχετισμοί, πχ. αναλογία αγοριών/κοριτσιών. Σε πολλά νηπιαγωγεία μπορεί να γίνει αλφαβητικά (π.χ ανά ένας στο αντίστοιχο τμήμα) ή ανάλογα με το πώς έχουν εγγραφεί στο βιβλιο μητρώου.

Η νηπιαγωγός δεν μπορεί να προβεί σε καταγγελία στοιχείων εφόσον ο γονιός προσκομίσει τα στοιχεία που ζητούνται. Εφόσον η καταγγελία γίνει από γονείς, επώνυμα, οφείλει να εξετάσει τα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση προηγούνται τα νήπια ...

Και εμείς από Σεπτέμβρη προνήπιο.

Στο σχολείο που υπαγόμαστε εμείς, από ότι μου είπαν μέχρι φέτος δεν υπήρχε πρόβλημα και έπαιρναν όλα τα παιδάκια. Αν πάντως είναι περισσότερα, γίνετε κλήρωση. Παρουσία των γονέων. Οπότε, μπορείς εκεί να θέσεις θέμα αν ξέρεις κάποιους που δεν είναι κάτοικοι της περιοχής.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Ούτε στο νηπιαγωγείο που θέλω εγώ υπήρχε πέρισυ πρόβλημα. Ίσα ίσα που θα μπορούσαν να πάρουν κι άλλα προνήπια απ' ό,τι ξέρω. Απλώς φέτος ακούω από πολλούς ότι θέλουν να τα γράψουν στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο και ανησυχώ.

Διαφημίσεις

Και εμείς από Σεπτέμβρη προνήπιο.

Στο σχολείο που υπαγόμαστε εμείς, από ότι μου είπαν μέχρι φέτος δεν υπήρχε πρόβλημα και έπαιρναν όλα τα παιδάκια. Αν πάντως είναι περισσότερα, γίνετε κλήρωση. Παρουσία των γονέων. Οπότε, μπορείς εκεί να θέσεις θέμα αν ξέρεις κάποιους που δεν είναι κάτοικοι της περιοχής.[/QUOTE]

Λογικό αυτό που λες αλλά δε θα θελα να βρεθώ σε τέτοια θέση.Μακάρι να το αποφύγω γιατί θα νιώθω λίγο ως καταδότης.

Η κατανομή στα τμήμτα γίνεται έτσι ώστε τα τμήματα να είναι σχεδόν όμοια. Δηλα΄δη να υπάρχει ίσοα αριθμός νηπίων-προνηπίων, αγοριών-κοριτσιών, ελληνόφωνων-αλλοδαπών κλπ

Αν υπάρχουν πολλά νήπια, προηγούνται αυτά και τα προνήπια (αν μέινουν θέσεις) μπαίνουν σε κήρωση. Η κλήωση γίνεται ενώπιον των ενδιαφερόμενων γονέων, συνήθως τη μέρα του αγιασμού.

Για την εγγραφή είναι απαραίτητη η προσκόμιση λογαριαμού (ΔΕΗ, ΟΤΕ) όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας των γονέων. Αν κάποιος καταφέρει να βρει λογαριασμό στο όνομα του, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει ένσταση πάνω σε αυτό. Τυπικά είναι όλοι καλυμμένοι.

Και πως θα βρει ρε κορίτσια, λογαριασμό ΔΕΗ στο όνομά του, αν δεν μένει εκεί?

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

υπαρχουν καποια σπιτια που οταν νοικιαζεις δεν εχει αλλαχτει το ονομα του αλλου.εγω δε νοικιαζω αλλα νοικιαζαμε και ξερω. καποιοι κρατουσαν το παλιο ονομα.. δικαιολογιες πολλες βρισκεις. γιανα μη μιλησω για πλαστογραφια.. ακραιο αλλα γινετε και αυτο.

εγω αλλη απορια εχω. ανεγω δε εχω προβλημα με το δικο μου παιδι, τι ζορι τραβαω να καταγγειλω τον αλλον?

1-2-3MPOMPIRES!!!

Μπορεί να βρει λογαριασμό ΔΕΚΟ με κάποιο τρόπο... Θα μπορούσα να το είχα κάνει κι εγώ, όταν π.χ. ο λογαριασμός ΟΤΕ στο πατρικό μου εκδίδεται στ' όνομά μου. Μία γνωστή έκανε υπεύθυνη δήλωση πως το παιδί της μένει μόνιμα στα πεθερικά της λόγω δικών της προβλημάτων (υγείας και δουλειάς) κι έγινε αποδεκτή.:cool:

Σ' εμάς πάντως στο προνήπιο δεν είχε γίνει καμία κλήρωση - μας ανακοίνωσαν (μετά από δικό μας ερώτημα) πως πήραν κάποια παιδιά, με βάση τη χρονολογία γέννησης (δηλαδή τα μεγαλύτερα προνήπια). Ούτε φυσικά αναρτήθηκε ονομαστικός πίνακας.

Διαφημίσεις

Σ' εμάς πάντως στο προνήπιο δεν είχε γίνει καμία κλήρωση - μας ανακοίνωσαν (μετά από δικό μας ερώτημα) πως πήραν κάποια παιδιά, με βάση τη χρονολογία γέννησης (δηλαδή τα μεγαλύτερα προνήπια). Ούτε φυσικά αναρτήθηκε ονομαστικός πίνακας.

Κακώς και παραβίαση του νόμου!

Έπρεπε να αντιδράσετε!

Το Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία του νηπιαγωγείου περιγράφει καθάρα τη διαδικασία....

Καλό είναι όλοι οι γονείς να το διαβάσουν για να ξέρουν τι να περιμένουν και να λύσουν και πολλές απορίες τους!

υπαρχουν καποια σπιτια που οταν νοικιαζεις δεν εχει αλλαχτει το ονομα του αλλου.εγω δε νοικιαζω αλλα νοικιαζαμε και ξερω. καποιοι κρατουσαν το παλιο ονομα.. δικαιολογιες πολλες βρισκεις. γιανα μη μιλησω για πλαστογραφια.. ακραιο αλλα γινετε και αυτο.

εγω αλλη απορια εχω. ανεγω δε εχω προβλημα με το δικο μου παιδι, τι ζορι τραβαω να καταγγειλω τον αλλον?

Σίγουρα έχεις δίκιο σ' αυτό κι εννοείται θα υποστηρίξω την άποψή μου. Απλώς δε θα ήθελα να βρεθώ σε αυτή τη θέση γιατί γνωρίζω προσωπικά τους συγκεκριμενους γονείς- γι αυτό ξέρω κι ότι δε μένουν εκεί που θα δηλώσουν.παρότι θα έχω δίκιο πολύ φοβάμαι ότι θα ψυχραθούμε- αν και είναι παράλογο-.βεβαίως θα τους έχω ενημερώσει εγκαιρως για την κίνηση μου.

το πιο ευκολο και μη δαπανηρο, είναι ο λογαριασμος του ΟΤΕ

η ΔΕΗ κοστιζει...

ολα γινονται!

age.png

λοιπον μια ερωτηση πανω σε αυτο με τις διευθυνσεις και τον οτε και λοιπα. στον παιδικο σταθμο μας ζητησανε περσι εκκαθαριστικο. εκει φαινεται η διευθυνση κατοικιας σου. περσι καναμε αιτηση στον παιδικο που ειναι ακριβως απεναντι απο το σπιτι της πεθερας μου αφου τετοια ωρα που σχολουσε εκεινη θα το κρατουσε το παιδι και επειδη δεν μενουμε κι εμεις πολυ μακρια και μου χαν πει πως μπορω να κανω και εκει αιτηση....εδωσα λογαριασμο της πεθερας μου... και αναρωτιεμαι ακομα αν δε μας πηραν επειδη μπορει να νομιζαν πως τους κοροιδευαμε αφου η διευθυνση ηταν διαφορετικη η το τηλεφωνο στης πεθερας μου το ονομα... μου χει μεινει η απορια. Εκει θα ξανακανω και φετοσ μηπως μας παρουν ...τι λετε να κανω να δωσω κανονικα δικο μου λογαριασμο η της πεθερας μου? εκκαθαριστικο ζητανε στο προνηπιο? εχω μπερδευτει τοσο πολυ γιατι πρεπει να κανω κ αιτηση στο βρεφονηπιακο για τη μικρη που ειναι ενας μονο και ειναι και αλλου...τρεχα γυρευε. αν μπορειτε να μου πειτε τι θα κανατε στη θεση μου...

Τελικα εκκαθαριστικο στο προνηπιο και νηπιο δεν ζητανε?

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

λοιπον μια ερωτηση πανω σε αυτο με τις διευθυνσεις και τον οτε και λοιπα. στον παιδικο σταθμο μας ζητησανε περσι εκκαθαριστικο. εκει φαινεται η διευθυνση κατοικιας σου.

στο εκκαθαριστικο εαν είσαι ελευθερος επαγγελματιας γραφει τη διεύθυνση της έδρας. και στην εφορια που ανοίκει η εδρα κανεις τη δηλωσή σου

περσι καναμε αιτηση στον παιδικο που ειναι ακριβως απεναντι απο το σπιτι της πεθερας μου αφου τετοια ωρα που σχολουσε εκεινη θα το κρατουσε το παιδι και επειδη δεν μενουμε κι εμεις πολυ μακρια και μου χαν πει πως μπορω να κανω και εκει αιτηση....εδωσα λογαριασμο της πεθερας μου... και αναρωτιεμαι ακομα αν δε μας πηραν επειδη μπορει να νομιζαν πως τους κοροιδευαμε αφου η διευθυνση ηταν διαφορετικη η το τηλεφωνο στης πεθερας μου το ονομα... μου χει μεινει η απορια. Εκει θα ξανακανω και φετοσ μηπως μας παρουν ...τι λετε να κανω να δωσω κανονικα δικο μου λογαριασμο η της πεθερας μου?

μπορεις να αλλαξεις το ονομα της πεθερας σου, στο δικό σου, στο λογαριασμό του οτε (hol. vodafone, wind κλπ), που είναι σαφως πιο ευκολο απο δεη και ευδαπ.

εκκαθαριστικο ζητανε στο προνηπιο? εχω μπερδευτει τοσο πολυ γιατι πρεπει να κανω κ αιτηση στο βρεφονηπιακο για τη μικρη που ειναι ενας μονο και ειναι και αλλου...τρεχα γυρευε. αν μπορειτε να μου πειτε τι θα κανατε στη θεση μου...

Τελικα εκκαθαριστικο στο προνηπιο και νηπιο δεν ζητανε?

εκκαθαριστικο δε ζητανε στο δημόσιο σχολειο. μονο στους δημοτικούς σταθμούς και οχι για να δουνε τη διεύθυνση, αλλα το συνολικο ποσό εσοδων. αυτο ειανι ενα κριτηριο που παιρνουν ή όχι το παιδί και αν το παρουν, αναλογα με τη δηλωση, ορίζουν τα τροφεία!

age.png

Διαφημίσεις

καλημερα

μαλλον δε χρειαζεται να κανουμε αλλαγη τηλεφωνου αφου κι εμεις "ανηκουμε εκει"...

εκκαθαριστικο δε ζητανε στο δημόσιο σχολειο. μονο στους δημοτικούς σταθμούς και οχι για να δουνε τη διεύθυνση, αλλα το συνολικο ποσό εσοδων. αυτο ειναι ενα κριτηριο που παιρνουν ή όχι το παιδί και αν το παρουν, αναλογα με τη δηλωση, ορίζουν τα τροφεία!

δε καταλαβα τελικα αν το εκκαθαριστικο το θελουν ομως η οχι. το προνηπιο θεωρειται δημοσιο σχολειο?

αντε να δουμε θα βγαλουμε ακρη φετος που τα παιδια ειναι x2?

καλημερα

μαλλον δε χρειαζεται να κανουμε αλλαγη τηλεφωνου αφου κι εμεις "ανηκουμε εκει"...

δε καταλαβα τελικα αν το εκκαθαριστικο το θελουν ομως η οχι. το προνηπιο θεωρειται δημοσιο σχολειο?

αντε να δουμε θα βγαλουμε ακρη φετος που τα παιδια ειναι x2?

O παιδικό σταθμός ΔΕΝ είναι σχολείο. ΔΕΝ ανήκει στις δομές της εκπάιδευσης. Είναι δημοτικός (ανήκει στο δήμο), την εποπτεία την έχει το υπουργείο υγέιας και έχει ως βασικό στόχο τη φύλαξη των παιδιών όση ώρα οι μαμάδες είναι στη δουλειά τους. Πολλοί παιδικοί σταθμοί έχουν τμήμα προνηπίων, δηλαδή παιδιών 4 ετών.

Το νηπιαγωγείο είναι δομή του εκπαιδευτικού συστήματος. Ανήκει στο υπουργείο παιδείας, εργάζονται ΜΟΝΟ νηπιαγωγοί (όχι βρεφονηπιοκόμοι) και έχει αποκλειστικά εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Φοιτούν παιδιά προνήπια και νήπια. Προνήπια είναι τα παιδιά που μέχρι 31/12 του τρέχοντος έτους θα κλέισουν τα 4, και νήπια είναι τα παιδιά που μέχρι 31/12 θα κλέισουν τα 5. Για τα νήπια η φοίτηση είναι υποχρεωτική.

εκκαθαριστικο δε ζητανε στο δημόσιο σχολειο[/u]. μονο στους δημοτικούς σταθμούς και οχι για να δουνε τη διεύθυνση, αλλα το συνολικο ποσό εσοδων. αυτο ειανι ενα κριτηριο που παιρνουν ή όχι το παιδί και αν το παρουν, αναλογα με τη δηλωση, ορίζουν τα τροφεία!

εμεις ειμαστε σε δημοσιο νηπιαγωγιο. και θελουμε για προνηπια. ζητανε και εκει εκκαθαριστικο. ξεψαρωσαν τι νομιζεις?

1-2-3MPOMPIRES!!!

εμεις ειμαστε σε δημοσιο νηπιαγωγιο. και θελουμε για προνηπια. ζητανε και εκει εκκαθαριστικο. ξεψαρωσαν τι νομιζεις?

ΔΕΝ ζητάνε εκκαθαριστικό στο νηπιαγωγείο!!!!!

Στο νηπιαγωγείο ζητάνε:

-Βεβαίωση από παιδίατρο ότι έχουν γίνει τα εμβόλια του παιδιού

-Βεβάιωση από οδοντίατρο

-Ένα λογαριασμό (ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) στο όνομα του γονιού, από όπου θα φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας

-Αίτηση εγγραφής (δίνεται στο σχολέιο)

Εκκαθαριστικό ζητείται στους παιδικούς σταθμούς, κάποιοι από τους οποίους έχουν τμήμα προνηπίων, αλλά δεν παύουν να είναι παιδικοί σταθμοί και όχι νηπιαγωγεία

Υπάρχουν νομικά πλαίσια και (ευτυχώς) ακόμα ο καθένας δεν κάενι ό,τι θέλει ή αν κάνει, μπορεί να ελεγχθεί για τη νομιμότητα αυτών που κάνει.

Σας ευχαριστω!

..λοιπον εγω επειδη θελω να τελειωνω οσο πιο συντομα με τη χαρτουρα πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν πως τα δικαιολογητικα που θελουν φετος δεν ειναι τα ιδια με τα περσινα (ζητανε λεει και κατι αλλα φετος)και να παω να παρω το χαρτι που γραφει τα καινουρια, και την αιτηση.

Οποτε ποιος ξερει μπορει να ζητανε και εκκαθαριστικο οπως γραφει και η κοπελα απο πανω!!! Αυριο θα πω στη πεθερα μου να τα παρει να μου τα φερει να λυθει το μυστηριο...

Επισης, κατι καινουριο που εμαθα ειναι πως καπου στη Λαμία ξερετε τι αλλο ζητανε? ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ!!!!

Κι ελεγα που θα μας χρησιμευε που θα μας χρησιμευε....κάπου βρηκαν να το χωσουν κι αυτο! Θα δω και τα δικα μας αυριο να δω τι πρεπει να τους παω!

Τουλαχιστον σιγουρευτηκα πως φετος θα παμε προνηπιο!!!!:)

Τουλαχιστον σιγουρευτηκα πως φετος θα παμε προνηπιο!!!!:)

εαν το παιδι ειναι γεννημένο το 2007, ΝΑΙ θα παει προνήπιο

οι περισσοτεροι δημοτικοι παιδικοί σταθμοι, που ανηκουν στο δημο, εχουν τμηματα προνηπιων (εδω χρειάζεται εκκαθαριστικο).

στα δημοσια σχολεια, που ανηκουν στο υπ. παιδείας, παιρνουν με κλήρωση προνήπια. καλύπτουν τις θεσεις πρωτα με τα νηπια (ετος γέννησης 2006).

οποτε μπορεις να κανεις εγγραφη και στο δημοτικο σταθμό και στο δημοσιο σχολειο και οπου το παρουν το παιδι.

age.png

Θα το ξαναπώ!

Τα χαρτιά που ζητάνε για εγγραφή σε ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ (είτε π΄ροκειται για νήπιο είτε για προνήπιο) και ΟΧΙ σε παιδικό σταθμό, υπάρχουν στο Προεδρικό Διάταγμα 200 που καθορίζει τη λειτουργία των νηπιαγωγείων.

Το ΠΔ, μπορείτε να το βρείτε σε πολλές σελίδες στο internet, όπως για παράδειγμα σε αυτή: http://users.forthnet.gr/ath/polyzois/pd200.htm

Διαβάστε το, δείτε τι χαρτιά θέλουν, ποιό είναι το ωράριο κλπ

emmaki στο δικό μου νηπιαγωγείο επειδή είχε δημιουργηθεί πέρσι πρόβλημα με εγγραφές εκτός περιοχής ...έφερναν πλαστά δικαιολογητικά κατοικίας, των οποίων δεν μπορούσα να ελέγξω την εγκυρότητα(π.χ λογαριασμός ΔΕΗ στο όνομα του ιδιοκτήτη και όχι του γονέα που έκανε την εγγραφή) ο προϊστάμενος μου είπε ότι δικαιούμαι να ζητήσω εκκαθαριστικό προκειμένου να αναγράφεται η διεύθυνση. Το ζήτησα ως δικαιολογητικό....ζητώντας στην φωτοτυπία να υπάρχει μόνο η διεύθυνση και όχι τα ποσά που αναγράφονται. Μάλιστα μου είπε ότι δικαιούμαι να ζητήσω επιπλέον δικαιολογητικά που να πιστοποιοούν την διεύθυνση, προκειμένου να μην υπάρχουν εγγραφές παιδιών εκτός περιοχής.

Ναι λοιπον θα παμε προνηπιο!!!! 17 δεκεμβριου του 07...

Λοιπον εγω κοριτσια ειχα εδω στη δουλεια ενα αντιγραφο απο τα χαρτια απο το σταθμο που εκανα περσι αιτηση,(που το παιδι ηταν μικρο 2μισι

οποτε δε μιλαμε για προνηπια καν....) γιατι αρχισα να αμφιβαλλω τελικα που χρειαζεται το εκκαθαριστικο!!!!

Γραφει πανω πως ηθελαν αντιγραφο του Ε1 του τρεχοντος ετους...ΑΧΧΧΧ Μπερδευομαι ακομα περισσοτερο, αυτο που καταλαβα ειναι πως μπορουν να

ζητησουν επιπλεον στοιχεια για να πιστοποιησουν τη διαφανεια ( αν υπαρχει!!!) τουλαχιστον στο θεμα διευθυνσης?

Μια απορια μου ειναι διαφορετικος ο δημοτικος σταθμος απο το δημοσιο παιδ. σταθμο(???) Δηλαδη αμα δηλωσω σε ενα δημοτικο και σε εναν δημοσιο δε θεωρειται 2πλη αιτηση ( επειδη μας εχουν πει απαγορευεται να δηλωσουμε σε 2 σταθμους αλλιως ακυρωνονται και οι 2 αιτησεις....)

Και πως θα μαθω ποιοι ειναι οι δημοτικοι και ποιοι οι δημοσιοι???? με εμδιαφερει γιατι εχω και πιο μικρο παιδι που εινα πολυ δυσκολο να το παρουν αν κρινω απο τις θεσεις....και αν υπαρχει μια επιπλεον πιθανοτητα να κανω αλλη μια αιτηση πρεπει να το προσπαθησω!

emmaki στο δικό μου νηπιαγωγείο επειδή είχε δημιουργηθεί πέρσι πρόβλημα με εγγραφές εκτός περιοχής ...έφερναν πλαστά δικαιολογητικά κατοικίας, των οποίων δεν μπορούσα να ελέγξω την εγκυρότητα(π.χ λογαριασμός ΔΕΗ στο όνομα του ιδιοκτήτη και όχι του γονέα που έκανε την εγγραφή) ο προϊστάμενος μου είπε ότι δικαιούμαι να ζητήσω εκκαθαριστικό προκειμένου να αναγράφεται η διεύθυνση. Το ζήτησα ως δικαιολογητικό....ζητώντας στην φωτοτυπία να υπάρχει μόνο η διεύθυνση και όχι τα ποσά που αναγράφονται. Μάλιστα μου είπε ότι δικαιούμαι να ζητήσω επιπλέον δικαιολογητικά που να πιστοποιοούν την διεύθυνση, προκειμένου να μην υπάρχουν εγγραφές παιδιών εκτός περιοχής.

Και αν το εκαθαριστικό έχει διεύθυνση εργασίας; Πολλοί δηλώνουν διεύθυνση εργασίας (ο πατέρας μου ένας από αυτούς)...

Αυτά που σου είπε ο προϊστάμενος, ακούγονται λογικά, αλλά δεν πατάνε ΠΟΥΘΕΝΑ νομικά! Φέτος ζήτα του να σου το πει εγγράφως, να δεις ότι δεν θα το κάνει, γιατί δεν θα μπορεί να το βασίσει σε νόμο!

Το νομικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Δεν μπορεί ο καθένας να ζητά ό,τι θέλει... Επίσης, ένας γονιός μπορεί ανετότατα να προσβάλει μια απόφαση, στηριζόμενος σε νομικό πλαίσιο....

Αν π.χ. πάρεις ενα παιδί που σου φέρνει εκκαθαριστικό με διεύθυνση εργασίας και δεν πάρεις εξαιτίας αυτού το προνήπιο Χ που μένει στη γειτονιά, η μαμά του προνηπίου μπορεί να σε τρέξει!