Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θα ειχα αδικο??????

Recommended Posts

με αφορμη αλλο θεμα σχετικα με το καπνισμα ρωταω και εγω

το καπνισμα το εχω κοψει απο την εγκυμπσυνη

παω σε συγκεκριμενη καφετερια δεν εχουμε και πολλες στην πολη που να εχουν σχετικα απαλη μουσικη και οχι πολυ δυνατα

εχει απαγορευτει το καπνισμα τασακια δεν εχει στο τραπεζι εκτος και αν ζητησεις

ομως μπαινουν μεσα και καπνιζουν και ζητανε τασακια

αν εκανα φασαρια θα ειχα αδικο????????

γιατι πρεπει να απαιτησω τα αυτονοητα για να με σεβαστει εμενα και το παιδι μου ο καθε θεριακλης καπνιστης που δεν μπορει να ελενξει το παθος του????

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

Κοιτα, δικαιο θα εχεις κατα τη γνωμη μου και σου βγαζω τον καπελο και αν διαμαρτυρηθεις. Επειδη ομως εγω το εχω κανει οταν ηταν μικρα τα διδυμα, το μονο που καταφερα ηταν παρ'ολιγο να τσακωθω προσωπικα με αυτον που καπνιζε στα μουτρα των παιδιων μου και την επομενη φορα που πηγα, στο ιδιο μαγαζι, οι υπευθυνοι να επιτρεπουν να συνεχιζεται κανονικα αυτη η ενοχλητικη συνηθεια.

Πραγματικα, αισθανθηκα ο Καραγκιοζης της υποθεσης, εγω να μαλωνω και αυτοι το χαβα τους. Αξιζει να τσκωνεσαι; Δεν ξερω. Εγω δεν το συνεχισα γιατι καταλαβα οτι απο τη στιγμη που δεν υπαρχει ελεγχος απο καποια Αρχη, υπαρχει ασυδοσια, ασυνεπεια, ανευθυνοτητα και η κοροιδια του τσιγαρου και του παθητικου καπνισματος στα μουτρα μας.

Ισως να ηρθε το πληρωμα του χρονου και αν ολοι διαμρτυρομαστε να αλλαξουν τα πραγματα, δεν ξερω...:(

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Νομιζω οτι αλλο καφετερια και αλλο παιδοτοπος... Ανθρωπος εισαι και καλα κανεις να πας να πιες ενα καφε με το μωρο σου (μου εχει λειψει αφανταστα η φαση του παω για καφε) αλλα δεν νομιζω οτι μπορεις να απαιτησεις να μην καπνιζουν σε μια καφετερια...

σε ολους τους κλειστους δημοσιους χωρους δεν λεει ο νομος???? αυτος εξαιρηται????

εχω 3 μηνες να παω για καφε γιατι εκανε κρυο και παντου θα ηταν μεσα και θα καπνιζαν

πρεπει να κλειστω μεσα μεχρι να ερθει το καλοκαιρι και οι καπνιστες να βγαινουν εξω????

και το παραπονο δεν ειναι για μενα αλλα για την μικρη ητην παω σε παιδοτοπο η πουθενα???που και στον παιδοτοπο εχω δει γονεις να καπνιζουν λιγο ελεος δηλαδη η εστω φιλοτιμο ζηταω ειδικα απο αλλους γονεις

328e.jpg328ep3.png

Τι στο καλό ? Μόνο όπου πάω εγώ, δεν επιτρέπεται το κάπνισμα ?:-)

Πέρα από τα αστεία, έχεις απόλυτο δίκιο. Ή κάνε καταγγελία (αν θες να το προχωρήσεις) ή σταμπάρησε μέρη που τηρούν τον νόμο ή κάνε κουράγιο που καλοκαιριάζει και θα μπορείς να κάθεσαι έξω.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι αλλο καφετερια και αλλο παιδοτοπος... Ανθρωπος εισαι και καλα κανεις να πας να πιες ενα καφε με το μωρο σου (μου εχει λειψει αφανταστα η φαση του παω για καφε) αλλα δεν νομιζω οτι μπορεις να απαιτησεις να μην καπνιζουν σε μια καφετερια...

Διαχωριζει καπου ο νομος οτι επιτρεπεται στις καφετεριες ? Η μηπως νομιζεις οτι στους παιδοτοπους δεν καπνιζουν?

Βρε κοριτσι μου, εδω δεν σεβονται τα δικα τους παιδια, θα σεβαστουν εσενα?

εγω παλι εχω το αντιθετο προβλημα! επειδη καπνιζω δε μπορω να παω πουθενα!

στον παιδοτοπο αφηνουν μονο εξω, οποτε ολο το χειμωνα δεν πηγα (εχω και ενα προβλημα υγειας αλλα τεσπα ενα καφε ολο το χειμωνα θα τον επινα) στις καφετεριες αφηνουν μονο εξω οποτε παλι δεν πηγα και απ το να χαλιεμαι η να χαλαω τους αλλους καθομαι σπιτι μου και τελος!

ελα να μεινεις εδω κοπελια, απαγορευεται παντου!

υγ στον παιδοτοπο ως τωρα καπνιζαμε σε ενα χωρια χωρο χωριστο δωματιακι αλλα απαγορευτηκε κι εκει

στον παιδοτοπο αφηνουν μονο εξω, οποτε ολο το χειμωνα δεν πηγα (εχω και ενα προβλημα υγειας αλλα τεσπα ενα καφε ολο το χειμωνα θα τον επινα) στις καφετεριες αφηνουν μονο εξω οποτε παλι δεν πηγα και απ το να χαλιεμαι η να χαλαω τους αλλους καθομαι σπιτι μου και τελος!

υγ στον παιδοτοπο ως τωρα καπνιζαμε σε ενα χωρια χωρο χωριστο δωματιακι αλλα απαγορευτηκε κι εκει

Δεν κανουμε μια αλλαγη? Ελα στις δικες μου τις περιοχες να ερθω εγω στις δικες σου. Εμας εδω καπνιζουν ΠΑΝΤΟΥ!!!!

Το ίδιο και είμαστε και 504 χλμ απόσταση :lol::lol::lol:

Πάντως, πλάκα πλάκα, νομίζω ότι γενικά εφαρμόζεται ο νόμος.

Μην με μαλώσετε, αλλά στο γραφείο καπνίζουμε και μπορώ να πω ότι είναι ανακουφιστικό για μένα. Βέβαια αν δεν καπνίζαμε, ίσως να κάπνιζα και λιγότερο, σίγουρα δηλαδή ....... Προχθές μου λέει ο σεκιουριτάς ότι ήρθε έλεγχος, πήγε στο κυλικείο και έκανε σύσταση. Ελπίζω αν ξανασκάσει, να ενημερώσει στα γραφεία ...

ydS7p3.png 3pOXp3.png

stella ελα Σητεια Στην κρητη για διακοπες\ ειτε απαγορευτηκε το καπνισμα ειτε οχι το ιδιο κανει εχει και ωραιες παραλιες

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

με αφορμη αλλο θεμα σχετικα με το καπνισμα ρωταω και εγω

το καπνισμα το εχω κοψει απο την εγκυμπσυνη

παω σε συγκεκριμενη καφετερια δεν εχουμε και πολλες στην πολη που να εχουν σχετικα απαλη μουσικη και οχι πολυ δυνατα

εχει απαγορευτει το καπνισμα τασακια δεν εχει στο τραπεζι εκτος και αν ζητησεις

ομως μπαινουν μεσα και καπνιζουν και ζητανε τασακια

αν εκανα φασαρια θα ειχα αδικο????????

γιατι πρεπει να απαιτησω τα αυτονοητα για να με σεβαστει εμενα και το παιδι μου ο καθε θεριακλης καπνιστης που δεν μπορει να ελενξει το παθος του????

Έχεις δίκιο που είσαι θυμωμένη λόγω της μη εφαρμογής του νόμου. Στην περίπτωση που περιγράφεις, έχεις απόλυτο δίκιο.Πραγματικά, σε πολλές καφετέριες, ενώ και καλά δεν επιτρέπεται, καπνίζουν αρειμανίως. Κάνε καταγγελία! Στο άλλο θέμα, που άνοιξε η φίλη, η περίπτωση ήταν διαφορετική και το δίκιο, κατά τη γνώμη μου, ήταν με το μέρος της καπνίστριας. ;)

Να κάνω μια ερώτηση;

Αν είστε σε μια δημόσια υπηρεσία όπου φυσικά το κάπνισμα απαγορεύεται και τηρείται ο νόμος, και πάτε σε ένα γραφείο (δεν λέω να είστε ήδη στο γραφείο) και ο υπάλληλος λείπει γιατί μόλις βγήκε για τσιγάρο. Θα τον περιμένετε 10-15 λεπτά να κάνει το τσιγάρο και να γυρίσει ή θα αρχίσετε να βρίζετε τον υπάλληλο που δεν είναι στη θέση του;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ κοπελιά!!!!!

Στο 1142!

Ο νόμος υπάρχει αλλά καταπατείται και θα συνεχίσει να καταπατείται αν ΔΕΝ κάνουμε καταγγελία ΚΑΘΕ φορά που βλέπουμε αυτές τις ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ (γιατί για παρανομίες μιλάμε πλέον!!)

Μίλα στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού και πες του πως αν δεν σταματήσει τους θεριακλήδες, θα τον καταγγείλεις!!

Αν δεν απαγορεύσει το κάπνισμα λοιπόν μέσα στο μαγαζί, πάρε τηλέφωνο στο 1142 και κάνε καταγγελία!

...ή σταμπάρησε μέρη που τηρούν τον νόμο .....

Αυτό είναι επίσης σωστό!! Θα πρέπει να προτιμούμε τα μέρη όπου τηρούν το νόμο, ώστε να "επιβραβεύονται" για τη σωστή συμπεριφορά τους αυτοί οι επαγγελματίες. Αν αντίθετα μένουν χωρίς πελάτες αυτοί και γεμίζουν π.χ. τα διπλανά μαγαζιά που επιτρέπουν το κάπνισμα, τότε και οι νομοταγείς θα οδηγηθούν στην παρανομία!

Διαφημίσεις

Να κάνω μια ερώτηση;

Αν είστε σε μια δημόσια υπηρεσία όπου φυσικά το κάπνισμα απαγορεύεται και τηρείται ο νόμος, και πάτε σε ένα γραφείο (δεν λέω να είστε ήδη στο γραφείο) και ο υπάλληλος λείπει γιατί μόλις βγήκε για τσιγάρο. Θα τον περιμένετε 10-15 λεπτά να κάνει το τσιγάρο και να γυρίσει ή θα αρχίσετε να βρίζετε τον υπάλληλο που δεν είναι στη θέση του;

Εξαρτάται. Αν είναι το νόμιμο διάλλειμμά του - και όχι το 30ο μέσα στην ημέρα ή ένα παρατεταμένο διάλλειμα 1 ώρας !!! - θα περιμένω ή θα ρωτήσω αν κάποιος άλλος μπορεί να με εξυπηρετήσει.

Ένας υπάλληλος μπορεί να κάνει το νόμιμο διάλλειμμά του καθώς επίσης και να πάει τουαλέτα.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

οχι παιδια

να ψαχνουν δηλαδη να βρουν μαγαζια που τηρουν το νομο.......

βγηκε νομος ΤΕΛΟΣ

κι εγω καπνιζω εδω και 15 χρονια

η αληθεια δε μπορω να παω πχ σε μια ταβερνα και να κατσω 3 ωρες χωρις τσιγαρο

αλλα ο αντρας μου ειναι φανατικος αντικαπνιστης και εμαθα να καταλαβαινω

και στο σπιτι στα μπαλκονια κρεμομαι ποτε δεν καπνισα μεσα

χειμωνα καλοκαιρι

ειναι και τα παιδια εξαλλου

το καταλαβαινω να εξοργιζονται

αφου βγηκε νομος πρεπει να τηρηθει

καλυτερα να ορισουν καποια μαγαζια σε καθε περιοχη που να γινουν τεκεδες

και να τελειωνει το θεμα

οχι παιδια

να ψαχνουν δηλαδη να βρουν μαγαζια που τηρουν το νομο.......

βγηκε νομος ΤΕΛΟΣ

κι εγω καπνιζω εδω και 15 χρονια

η αληθεια δε μπορω να παω πχ σε μια ταβερνα και να κατσω 3 ωρες χωρις τσιγαρο

αλλα ο αντρας μου ειναι φανατικος αντικαπνιστης και εμαθα να καταλαβαινω

και στο σπιτι στα μπαλκονια κρεμομαι ποτε δεν καπνισα μεσα

χειμωνα καλοκαιρι

ειναι και τα παιδια εξαλλου

το καταλαβαινω να εξοργιζονται

αφου βγηκε νομος πρεπει να τηρηθει

καλυτερα να ορισουν καποια μαγαζια σε καθε περιοχη που να γινουν τεκεδες

και να τελειωνει το θεμα

΄

Έχεις δίκιο, τι να σου πώ, ότι δεν έχεις. Αφού έτσι είναι, ή τηρούμε τους νόμους ή όχι.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

Γιατί φοβόμαστε να κάνουμε καταγγελίες; Αφού υπάρχει νόμος. Προσωπικά, σε μπαράκι που έχω πάει, έχω βγει έξω για τσιγάρο. Σε ταβέρνα που είδα να καπνίζουν και δεν είχε παιδιά κάπνισα κι εγώ (Ελληνάρα), αλλά αν μου έκανε κάποιος πελάτης παρατήρηση, εννοείται ότι θα ζητούσα συγγνώμη. Τώρα όμως που καλοκαιριάζει, οι μη καπνιστές ας θυμηθούν τους καφετζήδες που επέτρεπαν το κάπνισμα και ας τους σνομπάρουν. Τώρα έχει ουσία!;)

τι ψάχνετε τωρα να βρείτε, θυμαμαι είχαμε παει με τον σύζηγο σε κρεπερί ενω ήμουν έγκυος με την κοιλιά τούρλα στον τελευταίο μήνα και ηρθε ενα ζευγάρι δίπλα μας (ενω η κρεπερί ήταν ΑΔΕΙΑ και ενώ υπήρχε χώρος καπνιστών και ενώ πάνω απ' το κεφάλι τους ήταν το σήμα του μη καπνίσματος) και άναψαν τσιγάρο και οι δύο. Πήγε η σερβιτόρα και τους ζήτησε να μην καπνίζουν, ανεφερε και εμενα, γύρισαν και οι δυο με κοίταξαν ειπαν οκ στην κοπέλα και συνέχισαν να καπνίζουν. Εφυγα για να μη συγχιστώ άλλο!

Και αυτά σε κρεπερί, όχι σε καφετέρια!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

τι ψάχνετε τωρα να βρείτε, θυμαμαι είχαμε παει με τον σύζηγο σε κρεπερί ενω ήμουν έγκυος με την κοιλιά τούρλα στον τελευταίο μήνα και ηρθε ενα ζευγάρι δίπλα μας (ενω η κρεπερί ήταν ΑΔΕΙΑ και ενώ υπήρχε χώρος καπνιστών και ενώ πάνω απ' το κεφάλι τους ήταν το σήμα του μη καπνίσματος) και άναψαν τσιγάρο και οι δύο. Πήγε η σερβιτόρα και τους ζήτησε να μην καπνίζουν, ανεφερε και εμενα, γύρισαν και οι δυο με κοίταξαν ειπαν οκ στην κοπέλα και συνέχισαν να καπνίζουν. Εφυγα για να μη συγχιστώ άλλο!

Και αυτά σε κρεπερί, όχι σε καφετέρια!

Απαράδεκτο! ίσως έπρεπε:

- να μη φύγεις, αλλά να επιμείνεις να το σβήσουν

- να αρνηθείς να πληρώσεις, εάν το κατάστημα δεν σεβόταν το νόμο περί καπνίσματος!

- και φυσικά να κάνεις καταγγελία στο 1142

Στο cosmos της Θεσσαλονίκης, όλο το χειμώνα επέτρεπαν το κάπνισμα στους διαδρόμους, ενώ ήταν πανταχόθεν κλειστοί!

Μετά από (προφανώς) πολλές καταγγγελίες, τελικά πριν από λίγο καιρό απαγορεύτηκε το κάπνισμα παντού!!

ναι κακως εφυγα αλλά επειδη εκεινη την περίοδο λόγω ορμονων ειχα... εκρηκτικές αντιδράσεις, ειπα καλυτερα να φύγω παρά να πληρώνω τις ζημιές στον μαγαζάτορα! και το καυμενο το μωρο μεσα στην κοιλιά δεν έφταιγε σε τίποτα... οχι τιποτε άλλο, αλλά λόγω διαβητη κύησης ειχα απαγορευτικό στα γλυκά και αυτή τη φορά που πήγα να κανω μια παρασπονδια (τι να κανω, ειχα λιγουρευτεί κρεπα σοκολάτα με μπισκοτο) τελικα μου βγηκε ξυνο. νομίζω μαλιστα οτι φυγαμε πριν καν τελειώσουμε την κρεπα...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

ναι κακως εφυγα αλλά επειδη εκεινη την περίοδο λόγω ορμονων ειχα... εκρηκτικές αντιδράσεις, ειπα καλυτερα να φύγω παρά να πληρώνω τις ζημιές στον μαγαζάτορα! και το καυμενο το μωρο μεσα στην κοιλιά δεν έφταιγε σε τίποτα... οχι τιποτε άλλο, αλλά λόγω διαβητη κύησης ειχα απαγορευτικό στα γλυκά και αυτή τη φορά που πήγα να κανω μια παρασπονδια (τι να κανω, ειχα λιγουρευτεί κρεπα σοκολάτα με μπισκοτο) τελικα μου βγηκε ξυνο. νομίζω μαλιστα οτι φυγαμε πριν καν τελειώσουμε την κρεπα...

χαχαχαχα! πράγματι ξυνό!

ο αντρας μου (φανατικος αντικαπνιστης) λεει οτι ο μονος τροπος να κοπει απο παντου ειναι ενας!!!! αντι να πληρωνουν προστιμο αυτοι που καπνιζουν η οι μαγαζατορες, να κερδιζουν αυτοι που καταγγελουν!

χαχα για πειτε, αν για καθε καταγγελια καποιου που καπνιζει σας εδιναν 20 ευρω η 50, ποσες θα κανατε??? ζουμε εξαλλου στη χωρα των ρουφ! Θα αντιμετωπιζαμε και την κριση και την ανεργια!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...