Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Είναι επαρκές το βάρος?

Recommended Posts

Κοριτσάκια μου καλά γεια σας.Ειμαι μια αγχχωμένη μανούλα μιας γκλυκούλας μπέμπας 2,5 μηνών.Ξεκίνησα να την θηλάζω αλλα δυστυχώς μόνο για μαια βδομάδα γιατί το στήθος μου με πρόδωσε.Ετσι συνεχίσαμε με ξένο αλλα στην πορεία διαπιστώθηκε αλλαργία στην λακτόζη και χρειάστηκε ν αλλάξουμε 4 φορές το γάλα μέχρι να βρούμε αυτό που δεν της προκαλέι αλλεργία.Ενω όμως το παιδί αρχικά είχε το προγραμμα του και πεινούσε κάθε 4 ώρες, στην συνέχεια με τις τόσες αλλαγές βγήκε τελείως εκτός κι έτσι πεινούσε ακατάστατες ώρες και έτρωγε ακατάστατες ποσότητες.Στην τελευταία επίσκεψη η παιδιατρος μας είπε ότι πήρε οριακά βάρος( 600 γρ) κι ότι πρέπει να την ξυπνάμε ανα 4 ωρες για να βγάζει 5 γεύματατων 150.Εδω και μαι εβδομάδα λοιπόν εφαρμόζουμε αυτό το πρόγραμμα αλλα εγω νιώθω φοβερές τύψεις όταν το κανωαν και φροντίζω να μην την αναστατώνω σχεδόν καθόλου.Επίσης με την σκέψη ότι πρέπει να τρωει ημαερησίως τουλάχιστον 750γρ κάποιες φορές την πατραμπουκώνουμε και η καημένουλα κάνει εμετό.Σήμερα συγκεκριμένα έβγαλε όλο το μεσημεριανό.Γεννήθηκε 3830 και τώρα είναι 5550.Πιστεύετε ότι είναι καλό το βάρος?Κανουμε σωστά που την ξυπνάμε?Υπάρχει περίπτωση να είναι παιδί που δεν θα τρώει πολύ και να φαίνεται απο τώρα?Κατα τ άλλα είναι ζωηρούλα και με ενέργεια, και μάλιστα στην εξέταση ούρων που κάναμε για να δούμε μήπως υπάχςει κα΄τι που της προκαλεί υπνηλία, δεν βρε΄θηκε τίποτε.Ξέρει καμιά μανούλα να με βοηθήσει σας παρακαλώ?Γιατί μέχρι τώρα μόνο για μωρά που τρελαίνονται να τρώνε ακούω και στρεσάρομαι

Διαφημίσεις

θα ελεγα να καλμαρεις ( γιαιτ ειναι ευκολο να πανικοβληθεις στην αρχη με τοσες ορμονες μεσα σου) και να παρεις μια δευτερη ιατρικη γνωμη...

Η δικια μου δεν ετρωγε ουτε οταν γεννηθηκε ουτε τωρα. Ειναι αδυνατουλα αλλα υγιεστατη. Ειναι σημαντικο, απ'οσο ξερω (και τοτε ειχα παρει πολλεεεεες γνωμες) για το παιδι να αναπτυξει τον ελεγχο της πεινας και του κορεσμου, γι'αυτο κι εχει καταρριφθει εδω και πολλα χρονια η θεωρια του ταισματος ανα συγκεκριμενα χρονικα διαστηματα (αν και καποιοι παιδιατροι ακομα το συνιστουν, αλλα ο ΠΟΥ, το NHS και η Αμερικανικη Ενωση Παιδιατρων το θεωρει αναχρονιστικο και βλαβερο για τη μετεπειτα υγεια του παιδιου (παχυσαρκια, eating disorders κλπ.)

Ειναι φυσιολογικο το παιδι καποια στιγμη να θελει να φαει περισσοτερο τη μερα που ειναι ξυπνιο παρα τη νυχτα που κοιμαται. Μπορει δηλαδη τη νυχτα να κανει 6 ή8 ωρες να πεινασει και τη μερα να πειναει καθε 2 ωρες (και αν συμβει αυτο να θεωρεις το εαυτο σου τυχερο, δε συμβαινει με ολα τα μωρα). Μπορει το πρωι να πιει 150ml και 2 ωρες αργοτερα να πιει 60 ml και το μεσημερι να πιει 100ml. Οπως ακριβως κι εμεις, ετσι και τα μωρα πεινανε για διαφορετικες ποσοτητες σε διαφορετικες ωρες της μερας. Ασε που μπορει καποιες μερες να πειναει πιο πολυ ή πιο λιγο απο αλλες. Οι αναπτυξιακοι της ρυθμοι αλλαζουν και αυτο φαινεται στην ορεξη της.

Η γνωμη μου ειναι ν'αφησεις το παιδι να κανονιζει την ορεξη του και τον υπνο του. Οσον αφορα το βαρος του, κοιτα το βιβλιαριο υγειας του και πηγαινε στις καμπυλες του βαρους. Ειναι καπου μεσα στην καμπυλη για την ηλικια της; Αν ειναι, εστω και πολυ χαμηλα ή πολυ ψηλα, τοτε ειναι υγιης.

Οπως ειπα βεβαια, αυτα ειναι η αποψη απο τη δικη μου εμπειρια και ερευνα στους οργανισμους που προανεφερα και διαφορους παιδιατρους στο Λονδινο (NHS και ιδιωτικα).

Ενας πολυ γνωστος παιδιατρος εκει μου ειχε πει "πολυ σπανια εχω γνωρισει μια μαμα που ερχεται να μου πει οτι κατι δεν παει καλα με το φαινομενικα υγιες μωρο της ή οτι δεν της καθεται καλα η συμβουλη που πηρε απο αλλο παιδιατρο και να κανει λαθος. Εχετε απιστευτο ενστικτο, εμπιστευτειτε το".

Αν λοιπον κατι δε σ'αρεσει σ'αυτο που κανεις (οπως καταλαβαινω) τοτε παρε κι αλλη γνωμη...

Συμφωνώ με την 'ταξιδιάρα μαμά' !!!!

Πάρε και δεύτερη γνώμη και λάβε υπόψη σου και το ένστικτό σου.

Ένας παλιός παιδίατρος, πολύ γνωστός και καλός και γενικά άνθρωπος που δεν σε άγχωνε με το παραμικρό (ήταν παιδίατρός μου όταν ήμουν μικρή) είχε πεί στην μαμά μου ότι παιδί που μεγαλώνει και δεν εμφανίζει κάτι ανησυχητικό (θα καταλάβεις πότε κάτι δεν πάει καλά), δεν το ξυπνάς για να φάει. Απ' ότι μπορώ να πώ από την μέχρι τώρα πείρα μου, είχε δίκιο. Γιατί να χαλάς τον ύπνο του παιδιού για κάτι που δεν έχει ανάγκη ?

Για να είσαι ήσυχη όμως πάρε και δεύτερη γνώμη.

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

θα ελεγα να καλμαρεις ( γιαιτ ειναι ευκολο να πανικοβληθεις στην αρχη με τοσες ορμονες μεσα σου) και να παρεις μια δευτερη ιατρικη γνωμη...

Η δικια μου δεν ετρωγε ουτε οταν γεννηθηκε ουτε τωρα. Ειναι αδυνατουλα αλλα υγιεστατη. Ειναι σημαντικο, απ'οσο ξερω (και τοτε ειχα παρει πολλεεεεες γνωμες) για το παιδι να αναπτυξει τον ελεγχο της πεινας και του κορεσμου, γι'αυτο κι εχει καταρριφθει εδω και πολλα χρονια η θεωρια του ταισματος ανα συγκεκριμενα χρονικα διαστηματα (αν και καποιοι παιδιατροι ακομα το συνιστουν, αλλα ο ΠΟΥ, το NHS και η Αμερικανικη Ενωση Παιδιατρων το θεωρει αναχρονιστικο και βλαβερο για τη μετεπειτα υγεια του παιδιου (παχυσαρκια, eating disorders κλπ.)

Ειναι φυσιολογικο το παιδι καποια στιγμη να θελει να φαει περισσοτερο τη μερα που ειναι ξυπνιο παρα τη νυχτα που κοιμαται. Μπορει δηλαδη τη νυχτα να κανει 6 ή8 ωρες να πεινασει και τη μερα να πειναει καθε 2 ωρες (και αν συμβει αυτο να θεωρεις το εαυτο σου τυχερο, δε συμβαινει με ολα τα μωρα). Μπορει το πρωι να πιει 150ml και 2 ωρες αργοτερα να πιει 60 ml και το μεσημερι να πιει 100ml. Οπως ακριβως κι εμεις, ετσι και τα μωρα πεινανε για διαφορετικες ποσοτητες σε διαφορετικες ωρες της μερας. Ασε που μπορει καποιες μερες να πειναει πιο πολυ ή πιο λιγο απο αλλες. Οι αναπτυξιακοι της ρυθμοι αλλαζουν και αυτο φαινεται στην ορεξη της.

Η γνωμη μου ειναι ν'αφησεις το παιδι να κανονιζει την ορεξη του και τον υπνο του. Οσον αφορα το βαρος του, κοιτα το βιβλιαριο υγειας του και πηγαινε στις καμπυλες του βαρους. Ειναι καπου μεσα στην καμπυλη για την ηλικια της; Αν ειναι, εστω και πολυ χαμηλα ή πολυ ψηλα, τοτε ειναι υγιης.

Οπως ειπα βεβαια, αυτα ειναι η αποψη απο τη δικη μου εμπειρια και ερευνα στους οργανισμους που προανεφερα και διαφορους παιδιατρους στο Λονδινο (NHS και ιδιωτικα).

Ενας πολυ γνωστος παιδιατρος εκει μου ειχε πει "πολυ σπανια εχω γνωρισει μια μαμα που ερχεται να μου πει οτι κατι δεν παει καλα με το φαινομενικα υγιες μωρο της ή οτι δεν της καθεται καλα η συμβουλη που πηρε απο αλλο παιδιατρο και να κανει λαθος. Εχετε απιστευτο ενστικτο, εμπιστευτειτε το".

Αν λοιπον κατι δε σ'αρεσει σ'αυτο που κανεις (οπως καταλαβαινω) τοτε παρε κι αλλη γνωμη...

Σ ευχαριστώ [πολύ αλλα η μικρή με τα ακατάστατα ωράρια φαγητού είχε φτάσει σε σημείο να τρώει μετά απο 7 ώρες 260 γρ με αποτέλεσμα να δυσφορεί.Δεν ξέρω πλέον τί ειναι σωστό και τι όχι.Ευχομαινα μην της κα΄νω κακό

χρειαζεται να εχει προγραμμα το μωρο απο την στιγμη που δεν θηλαζει και πινει ξενο γαλα.ας μην πιει 150 ml καθε φορα,ας πιει 120 η και 90 ml και σιγα σιγα θα αυξησει την ποσοτητα.δε γινεται να μενει 7 ωρες νυστικο εκτος και αν σου κοιμαται ολο το βραδυ που ειναι νορμαλ γιατι και εμενα απο 40 ημερων κοιμοταν ολο το βραδυ σερι απο τις 9 μεχρι τις 10 το πρωι.600 γρ που εβαλε τωρα σου ειπε οτι εινναι οριακα το βαρος γιατι επρεπε να βαζει ενα κιλα τοσο μωρακι που ειναι και τα 600 γρ εινναι το κατωτατο οριο.μην αγχωνεσαι και προς θεου το βραδυ να μην το ξυπνας αν κοιμαται.φροντιζε να την βαζεεις την ημερα για υπνο μετα απο το φαγητο οποτε θα εχει 3 ωρες στη διαθεση της να κοιμηθει αν θελει και μετα να ξυπνησει και να ξαναφαει

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας.Το βράδυ δεν την ξυπνάω ποτέ.Απο 30 ημερών κοιμάται συνεχόμενα όλη τη νύχτα αλλα το πρωι, αν δεν την ξυπνήσω μέχρι κα΄ποια ώρα μπορεί να κοιμάται μεχρι αργά κι ετσι χάνει γευματα και προσπαθώνατας να τα αναπληρώσει μεσα στην μερα, κανει γεύματα μαμούθ που δεν της βγαίνουν σε καλό.Απο σήμερα αποφάσισα τουλάχιστον αν μην αγχωνομαι γαι τα γραμμάρια και να την αφήσω να μου δείξει πόσο πεινάει.Το να την ξυπνάω μέσα στην μερα ειναι τελικά ανγκαίο κακό αφου μπορεί να κλείσει και 6ωρο υπνου.Με παρηγορέί το γεγονος οτι και ο αντρας μου, συμφωνα με τα λεγόμενα της πεθεράς, ήταν ολιγόφαγος απο μωρό.Συνεχίζω να πιστεύω ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό, με διαφορετικές ανάγκες και δε μπορούμε να τα βάλουμε όλα σε μια κατηγορία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...