Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αμαν με αυτά τα αυτοκινητάκια!!!!!

Recommended Posts

Ο μικρός μου είναι 2 1/2 ετών!

Δεν πάει σταθμό ακόμα. Γενικά μας αρέσει πολύ να είμαστε εκτός σπιτιού, και περνάμε αρκετές ώρες στην παιδική χαρά, στο πάρκο, ή στον κήπο μας.

Οταν όμως είμαστε στο σπίτι, θέλει να ασχολείται μόνο με τα αυτοκίνητα. Κάποιες φορές καθεται για λίγο και ζωγραφίζει.

Του έχω αγοράσει:

Πλαστελίνες

Βιβλία

Πάζλ

Τουβλάκια

Μαρκαδόρους

Κηρομπογιές

Ολα για την ηλικία του!!!

Παλιότερα, λάτρευε τη μουσική. Γυρναγε στο σπίτι με μια κιθάρα ολη μέρα. Παει, το βαρέθηκε και αυτό.

Ε, δεν ασχολείται με τίποτα περισσότερο απο 3 λεπτά. Σηκώνεται και τρέχει πάλι στα αυτοκινητάκια του!!! Σταθερή αξία. Δε λεω αγοράκι είναι και είναι φυσιολογικό να του αρέσουν τα αυτοκίνητα. Αλλά μόνο αυτά πια????

Και ρωτάω η δόλια μάνα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να τον προτρέψω να ασχολείται περισσότερο με πιο "ποιοτικό" παιχνίδι ή να τον αφήσω να κάνει ότι του αρέσει?

Η ηλικία του τον βοηθάει για τις ασχολείες αυτές ή εγω έχω περισσότερες απαιτήσεις απο ότι θα έπρεπε?

Διαφημίσεις

Η ηλικία του τον βοηθάει για τις ασχολείες αυτές ή εγω έχω περισσότερες απαιτήσεις απο ότι θα έπρεπε?

ο δικος μου ειναι 2 χρονών......

κατα βάση θα ασχοληθεί πολυ με τουβλάκια!!!!!

τα υπόλοιπα τα χει..... χεσμένα να πω;;;;

και μου κάνει εντύπωση που ούτε στην αυλή πολυγουστάρει ποδήλατο, μπαλα κτλ.....

άρα μάλλον είναι θέμα παιδιού..... επίσης ο δικος μου κανει και παζλ!!!!! για αυτοκινητακια δε νοιάζεται.....

μάλλον το κάθε παιδι έχει τα δικά του "θέλω".....

φυσικά και δε θα το πιέσεις!!! ας παίξει με ότι θέλει!!!!!

καλε παιδακι ειναι, αγορακι του αρεσουν τ αυτοκινητακια σε αυτη τη φαση

πραγματικα δεν το θεωρω θεμα να σε αγχωνει.. υπερβολικη σε βρισκω

σε λιγο καιρο κατι αλλο θα βρει να παιζει

Οχι δε με αγχώνει. Απλά επειδή ασχολούμαι και εγω πολύ μαζί του, μπορώ να τον βοηθήσω να ασχοληθεί και με πιο ποιοτικό παιχνίδι απο το να έχει 50 αυτοκινητάκια που τρέχουν πέρα δώθε.

Ποδήλατο και ότι έχει σχέση με παιδική χαρά ναι του αρέσει. Ευτυχώς που είμαστε πολύ εκτός σπιτιού γιατί αν είμασταν μες στο σπίτι ώρες θα είχαν γούβες τα μάρμαρα απο τα αυτοκινητάκια!!!!!!!!! :-) :-)

Διαφημίσεις

χαχα, τελικα ειναι η ηλικια που αμα κολλησουν με κατι θελουν να το κανουν ολη μερα αυτο... Ο δικος μου ειχε κολλημα με τις barbie.. Barbie αυτο, Barbie εκεινο, Barbie πυτζαμες και δε συμμεζευεται. Τελικα τις βαρεθηκε και κολλησε με τα αυτοκινητακια. Δυστυχως κολλησε με τα αυτοκινητακια την ιδια εποχη που ειχε κι η κορη μου κολημμα και ολη μερα μαλλιοτραβιοταν για τα αυτοκινητακια.. Μετα ειχε ενα σακιδιο της Ντορα το οποιο ερχοταν μαζι μας ΠΑΝΤΟΥ! Τωρα εχει ερωτευτει μια κοτα που πρεπει να της βγαλεις προσεκτικα τα πουπουλα για να μην της πεσουν τα αυγα, τη βγαζουμε στις 6πμ και τη μαζευουμε στις 6μμ, μας εχει τρελλανει..

Υπομονη, φαση ειναι, νομιζω πρεπει να τον αφησεις να εκφραστει οπως αυτος θελει, αυτη ειναι η πιο "ποιοτικη" ενασχοληση. Καθως παιζει ας εισαι διπλα του να του μιλας ή να του διαβαζεις ενα παραμυθι, καλο κανει να σ'ακουει.

Υπομονη, φαση ειναι, νομιζω πρεπει να τον αφησεις να εκφραστει οπως αυτος θελει, αυτη ειναι η πιο "ποιοτικη" ενασχοληση. Καθως παιζει ας εισαι διπλα του να του μιλας ή να του διαβαζεις ενα παραμυθι, καλο κανει να σ'ακουει.

Για να σου πω την αλήθεια με βάζει να του διαβάζω.... το AUTO Τρίτη!!!!!! Δεν κάνω πλάκα!!!! Εχω χαζέψει σας λεω!!!!! Εχω μάθει απ' εξω ολα τα αυτοκίνητα, τα μηχανικά τους μέρη, τα πάντα. Και καλά εγω ... ο μικρός ξέρει όλες τις μάρκες απο το σήμα τους!!!

Λες να βρήκαμε επαγγελματικό προσανατολισμό?????? :-) :-) :-)

ο δικος μου ειναι 2 χρονών......

κατα βάση θα ασχοληθεί πολυ με τουβλάκια!!!!!

τα υπόλοιπα τα χει..... χεσμένα να πω;;;;

και μου κάνει εντύπωση που ούτε στην αυλή πολυγουστάρει ποδήλατο, μπαλα κτλ.....

άρα μάλλον είναι θέμα παιδιού..... επίσης ο δικος μου κανει και παζλ!!!!! για αυτοκινητακια δε νοιάζεται.....

μάλλον το κάθε παιδι έχει τα δικά του "θέλω".....

φυσικά και δε θα το πιέσεις!!! ας παίξει με ότι θέλει!!!!!

Επιτέλους!Νόμιζα οτι είναι μόνο ο δικός μου έτσι.Τουβλάκια,λέγκο και πάζλ είναι γεμάτο το δωμάτιο του.Είναι τόσο πωρομένος που λέει οτι όταν μεγαλώσει θα γίνει αρχιτέκτονας ή πολ.μηχανικός.:)Δε μπορώ να καταλάβω απο ποιον πήρε αυτό το παιδί:wink:

kai ο δικος μου μονο με αυτοκινητάκια έπαιζε όλη μερα καθε μέρα, ακόμα και στην παιδικη χαρά έιχα πάντα μερικα στην τσαντα μου γιατι γρηγορα βαριοταν τις κυονιες και ζητουσε κανενα αμαξακι για να παιξει. Ποτέ ομως δεν ανησυχησα, από φετος που πάει προνήπια άρχισε να εχει ενδιαφέρον για ζωγραφική γραφή κτλ, οπότε κάνει και κατι εναλλακτικο μεσα στο σπιτι...

νομιζω οτι καλυτερα να απολαυσεις το ολο σκηνικο και να το αφησεις το μικρο να παιζει με οτι θελει.

και εμενα που ειναι σχεδον στην ιδια ηλικια με το δικο σου μονο με αυτυκινητακια παιζει.

ναι μεν μπορει να ασχοληθει και με τουβλακια ή κατι αλλο αλλα τα αυτοκινητακια ειναι φετιχ μας.

απο το βραδυ διαλεγει πια θα παρει μαζι του στο υπνο του ή στο σταθμο την αλλη μερα.

ξερει το καθε μικρο αυτοκινητακι ποιος του το εφερε και φυσικα τα θυμαται ολα μη και χασει κανενα απο τα 60-70 τουλαχιστον που εχει.

μαρκες,χρωτατα,μερη αυτοκινητου εννοειται οτι τα παιζει στα δαχτυλα και φυσικα εχει και ενα αυτοκινητο δικο του μηχανοκινητο που μπουκαρει μεσα και παει βολτα και τρεχουμε εμεις στα παρκα κλπ.(ευτυχως που εχει και τηλεχειριστηριο για γονεις;))

και για να σε κανω να αισθανθεις καλυτερα και να γελασεις ολα τα αντεχω το μονο που με τσακιζει ειναι να οδηγω και να δεχομαι παρατηρησεις απο το μικρο ο οποιος απο το καθισμα του με καθοδηγει

"μαμα τρεχεις",

"μαμα που θα το παρκαρεις",

"μαμα δε χωραει εδω"

"μαμα να βοηθησω"

και οταν επιτελους παρκαρω μου λεει"μπραβο μαμα τα καταφερες":lol:

εχω ενα σουμαχερ να μου σπαει το νευρικο μου συστημα μεσα στο σπιτι.

εγω το εχω δεχτει γιατι και ο αντρας μου ειναι ερωτευμενος με τα αυτοκινητα οποτε πλεον εχω σηκωσει τα χερια.:rolleyes:

Διαφημίσεις

και για να σε κανω να αισθανθεις καλυτερα και να γελασεις ολα τα αντεχω το μονο που με τσακιζει ειναι να οδηγω και να δεχομαι παρατηρησεις απο το μικρο ο οποιος απο το καθισμα του με καθοδηγει

"μαμα τρεχεις",

"μαμα που θα το παρκαρεις",

"μαμα δε χωραει εδω"

"μαμα να βοηθησω"

και οταν επιτελους παρκαρω μου λεει"μπραβο μαμα τα καταφερες":lol:

εχω ενα σουμαχερ να μου σπαει το νευρικο μου συστημα μεσα στο σπιτι.

εγω το εχω δεχτει γιατι και ο αντρας μου ειναι ερωτευμενος με τα αυτοκινητα οποτε πλεον εχω σηκωσει τα χερια.:rolleyes:

Χα χα χα!

Και ο δικός μου τα ίδια:

"Πρόσεχε μη τρακάρεις"

"Πρόσεχε τη λακούβα"

"Ασε με να οδηγήσω εγω"

"Τρέξε λιγάκι"

Ελεγα οτι μου την έσπαγε ο άντρας μου, τώρα έχω και το παρτσακλό!!! :-)

Α, και για να μην ξεχάσω!

Είναι απαραίτητο να "οδηγήσει" το αυτοκίνητό μας τουλάχιστον για 20' την ημέρα!

Χα χα χα!

Και ο δικός μου τα ίδια:

"Πρόσεχε μη τρακάρεις"

"Πρόσεχε τη λακούβα"

"Ασε με να οδηγήσω εγω"

"Τρέξε λιγάκι"

Ελεγα οτι μου την έσπαγε ο άντρας μου, τώρα έχω και το παρτσακλό!!! :-)

Α, και για να μην ξεχάσω!

Είναι απαραίτητο να "οδηγήσει" το αυτοκίνητό μας τουλάχιστον για 20' την ημέρα!

αυτο ακριβως αυτο το εχω σκεφτει και εγω,αλλα δε το λεω γιατι μετα θα παρει θαρρος και ο αντρας μου,οποτε μη το πεις και εσυ;)

:lol::lol::lol:τι αλλο να πω να τα χαιρομαστε τα σκατακια μας:P

kai ο δικος μου μονο με αυτοκινητάκια έπαιζε όλη μερα καθε μέρα, ακόμα και στην παιδικη χαρά έιχα πάντα μερικα στην τσαντα μου γιατι γρηγορα βαριοταν τις κυονιες και ζητουσε κανενα αμαξακι για να παιξει. Ποτέ ομως δεν ανησυχησα, από φετος που πάει προνήπια άρχισε να εχει ενδιαφέρον για ζωγραφική γραφή κτλ, οπότε κάνει και κατι εναλλακτικο μεσα στο σπιτι...

Να διευκρινίσω απλά, οτι ποτέ δεν ανησύχησα. Απλώς θα ήθελα να βρω ενα τρόπο να διευρύνω τα ενδιαφέροντά του γιατί ασχολούμαι και εγω πολύ μαζί του. Ουτε φυσικά θέλω να ασχολείται με πράγματα που δε του αρέσουν. Περι ορέξεως.... κολοκυθόπιτα!!!! Φαντάζομαι οτι στον παιδικό απο Σεπτέμβριο θα ακολουθεί και τα υπόλοιπα παιδάκια σε διάφορες δραστηριότητες.

αυτο ακριβως αυτο το εχω σκεφτει και εγω,αλλα δε το λεω γιατι μετα θα παρει θαρρος και ο αντρας μου,οποτε μη το πεις και εσυ;)

:lol::lol::lol:τι αλλο να πω να τα χαιρομαστε τα σκατακια μας:P

Σωστήηηηηηη!!!!!

Ασχετο, Τιγράκι, νομίζω οτι τα αγοράκια μας πρέπει να είναι πολύ κοντά σε ηλικία... Ο δικός μου είναι 29/09/08.

Σωστήηηηηηη!!!!!

Ασχετο, Τιγράκι, νομίζω οτι τα αγοράκια μας πρέπει να είναι πολύ κοντά σε ηλικία... Ο δικός μου είναι 29/09/08.

12/08/2008:p

ναι ναι ειναι πολυ κοντα;)

Διαφημίσεις

θα μπορουσατε να κανετε "φανταστικο παιχνιδι" με τα αυτοκινητα

εδω τα παρκαρουμε, εδω τα πλενουμε, αν χωρανε ανθρωπακια μεσα να τα πηγαινει βολτα, να φορτωνει να ξεφορτωνει κλπ.

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

εδω τα παρκαρουμε, εδω τα πλενουμε, αν χωρανε ανθρωπακια μεσα να τα πηγαινει βολτα, να φορτωνει να ξεφορτωνει κλπ.

Ωραίο!

Καλησπέρα μανούλες!

Διάβαζα το διάλογο σχετικά με το ότι τα παιδάκια σας λατρεύουν τα αυτοκινητάκια. Εχω λοιπον να πω το εξής: Τουλαχιστον εσάς με κατι ασχολούνται.........!!!!:P

Ο δικός μου ο πιτσιρικάς δεν δείχνει συμπαθεια σε τιποτα. Ασχολείται με όλα από λίγο. Δεν έχει καθόλου υπομονή να προσπαθήσει πχ. να βάλει 5-6 σχηματάκια στην κατάλληλη τρυπούλα σε εκείνα τα συμπαθέστατα παιχνιδάκια. 1-2 βάζει με το ζόρι...Πάνω από 2-3 λέπτά σε ένα παιχνίδι δεν γίνεται....Μπορεί, εαν είμαστε τυχεροι, να κλείσουμε 5λεπτο με τη 'σκούπα'. Ααααα ναι, τόοοοσα παιχνίδια κυκλοφορούν στο σαλόνι μας, ο μικρός όταν δει σκούπα ή σφουγγαρίστρα πρέπει οπωσδήποτε να τη χρησιμοποιήσει.....Τι κόλλημα....:confused:

Το μόνο που δε βαριέται ποτέ είναι να περπατάει... από την ώρα που θα ξυπνήσει μέχρι την ώρα που θα ξανακοιμηθεί κάθεται κάτω μόνο για να φάει τα γεύματά του. Και από πίσω φυσικά η μανούλα διότι καθώς χάνει και την ισσοροπία του πολλές φορές δεν ξέρουμε που θα προσγειωθεί και με ποιο μέρος του σώματος...:P:p

eNortjKzUjI0MjI3MleyBlwwFXUC0g,,10.png

eNortjKzUjK0NDM2NVGyBlwwFa0C2Q,,79.png

Aχ δεν το πιστεύω πως το έχουν κι άλλα παιδάκια αυτό εκτός απο τον δικό μου!!! Στη παιδική χαρά όλα τα παιδάκια απο ότι μου λένε οι μαμάδες τους παίζουν με ένα σωρό πράγματα. Ο δικός μου μονο με αυτοκίνητα. Κι όπως τα λέτε... ξέρει μάρκες, μέρη αυτοκινήτου κτλ.

Κι εγώ θα ήθελα να μπορεί να στρωθεί να παίξουμε με κατι πιο δημιουργικό που θα εξασκήσει καλύτερα με αυτό και τα χεράκια του και το μυαλό του και την ομιλία. Τα αυτοκινητάκια πέρα απο διασκέδαση δεν του προσφέρουν τίποτα άλλο. Κι έχουμε άπειρα και τα ξέρει όλα κι αν χάσει κάποιο απο όλα θα το ζητήσει "μαμά που ναι οπε (opel), νιταν (nissan) κτλ". Κι όπως είπε και μια κοπέλα, διαλέγουμε κι εμείς με ποια θα κοιμηθούμε κάθε βράδυ και επίσης ποια θα πάρουμε μαζί στο μπάνιο μας. Άλλα παιδάκια παίζουν με παπάκια και ψαράκια στο μπάνιο εμείς με αυτοκίνητάκια....:shock:

Το ίδιο...."κουσούρι" το είχε και ο πατέρας του (κι η αλήθεια είναι πως το έχει μέχρι τώρα...) και ο αδερφός του που είναι 10 (γιος απο άλλο γάμο). Τι στο καλό γονιδιακό είναι το θέμα; Και γιατί δεν έπαιρνε το δικό μου γονίδιο που όλο διάβαζα και ζωγράφιζα;;;;:lol:

Παρόλα αυτά βέβαια τώρα που το σκέφτομαι ο αδερφός του είναι πρώτος μαθητής στο σχολείο και στα αγγλικά αλλά τον ελεύθερο χρόνο έχει μόνο τα αυτοκίνητα στο νου του...!!!

line_feet_beg_40_time_1231736400_text_ef20ecf0e5ecf0effdebe7f220eceff520e5dfede1e9.gif

Για να σου πω την αλήθεια με βάζει να του διαβάζω.... το AUTO Τρίτη!!!!!! Δεν κάνω πλάκα!!!! Εχω χαζέψει σας λεω!!!!! Εχω μάθει απ' εξω ολα τα αυτοκίνητα, τα μηχανικά τους μέρη, τα πάντα. Και καλά εγω ... ο μικρός ξέρει όλες τις μάρκες απο το σήμα τους!!!

Λες να βρήκαμε επαγγελματικό προσανατολισμό?????? :-) :-) :-)

Τα ίδια ακριβώς έχουμε κι εμείς. Μόνο που εκτός από αυτοκίνητα έχουμε και τα φορτηγά. Ξέρει τα πάντα. Όλες τις μάρκες και όλα τα εξαρτήματα. Βέβαια σ' αυτό παίζει ρόλο ο παππούς του που έχει φορτηγό και τον πηγαίνει βόλτες.

Δεν θέλει να ασχολείται με τίποτα άλλο. Όταν του λέω να ζωγραφίσουμε μου απαντάει, ωραία εγώ θα φτιάξω ένα φορτηγό mercedes με μεγάλη καρότσα, κι εσύ να φτιάξεις ένα φορτηγό man :-D.

Του λέω να κάνουμε μια κατασκευή με τουβλάκια κι αυτός φτιάχνει μια γέφυρα για να περνάνε από κάτω τα φορτηγά :-D.

Μέχρι και το ποδήλατο φορτηγό το ονομάζει. Άσε έχουμε κι εμείς θέμα τέτοιο.

Και στο σχολείο τα ίδια κάνει. Φορτηγά και αυτοκίνητα.

να τους εκτυπωσετε χρωμοσελιδες με αυτοκινητα και φορτηγα

ετσι και θα ζωγραφιζουν και θα ασχολουνται με τα αυτοκινητα :P

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Καλησπέρα μανούλες!

Διάβαζα το διάλογο σχετικά με το ότι τα παιδάκια σας λατρεύουν τα αυτοκινητάκια. Εχω λοιπον να πω το εξής: Τουλαχιστον εσάς με κατι ασχολούνται.........!!!!:P

Ο δικός μου ο πιτσιρικάς δεν δείχνει συμπαθεια σε τιποτα. Ασχολείται με όλα από λίγο. Δεν έχει καθόλου υπομονή να προσπαθήσει πχ. να βάλει 5-6 σχηματάκια στην κατάλληλη τρυπούλα σε εκείνα τα συμπαθέστατα παιχνιδάκια. 1-2 βάζει με το ζόρι...Πάνω από 2-3 λέπτά σε ένα παιχνίδι δεν γίνεται....Μπορεί, εαν είμαστε τυχεροι, να κλείσουμε 5λεπτο με τη 'σκούπα'. Ααααα ναι, τόοοοσα παιχνίδια κυκλοφορούν στο σαλόνι μας, ο μικρός όταν δει σκούπα ή σφουγγαρίστρα πρέπει οπωσδήποτε να τη χρησιμοποιήσει.....Τι κόλλημα....:confused:

Το μόνο που δε βαριέται ποτέ είναι να περπατάει... από την ώρα που θα ξυπνήσει μέχρι την ώρα που θα ξανακοιμηθεί κάθεται κάτω μόνο για να φάει τα γεύματά του. Και από πίσω φυσικά η μανούλα διότι καθώς χάνει και την ισσοροπία του πολλές φορές δεν ξέρουμε που θα προσγειωθεί και με ποιο μέρος του σώματος...:P:p

Είναι η ηλικία. Και μένα παλιότερα ήθελε να βγάζει όλες τις κατσαρόλες, τις κουτάλες και τα μπωλ. Άσε με την σκούπα. Δεν τολμούσα ούτε να σκουπίσω, ούτε να σφουγγαρίσω. Ήθελε να τα κάνει αυτός.

Και με το πλυντήριο είχαμε θέμα. Καθόταν και το κοιτούσε που γύριζε ο κάδος στο στύψιμο. Και έπρεπε να το κοιτάμε μαζί γιατί το φοβόταν μόνος του :-D. Τώρα βέβαια έχει αλλάξει τελείως.

Ναι εμείς τα κάνουμε αυτά. Για να πω την αλήθεια τα κάνει με τον πατέρα του, γιατί εγώ δεν ξέρω και πολλά από τέτοια πράγματα. Φτιάχνει και την εξάτμιση που χάλασε. Αλλάζει το λάστιχο γιατί έσκασε, και διάφορα τέτοια.

αχ εσεις εχετε κολλημα με τα αυτοκινητακια ενω εμεις με τα τρακτερ.δεν εχουμε αφησει τρακτερ για τρακτερ στα τζαμπο.σε ολα τα μεγεθη.μικρο μεγαλο και παει λεγοντας.....λετε να τον κανω αγροτη τον λεβεντη μου?????????????

Πιο αγοράκι βρε δεν έχει περάσει από αυτή τη φάση; Πιστεύω αρκετά.Και εμείς την περάσαμε ,μετά περάσαμε τη φάση των playmobil και τώρα είμαστε σε φάση μόνο Μπαλα όλη μέρα και παντού

rQGhp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...