Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Γιατί βράζουμε το νερό?

Δηλαδή αν του δώσουμε χαμομήλι ή απλώς λίγο νερό πρέπει να το βράσουμε πρώτα?Δεν το ήξερα..

Και μπορούμε να βράσουμε περισσότερη ποσότητα για αργότερα ή κάθε φορά τόσο όσο θέλουμε?

dhl egw zouzounitsa pou stamatisa thn apostirwsh otan h mpoumpouka htan 4 minwn de xreiazetai na ths brazw to neraki?

8ilzoume akomi kai twra ksekinisame na pinoume kamia stagonitsa neraki pou kai pou

h mikrh einai sxedon 6 minwn kai thn exw kanei rambo(apo 40 imerwn kanoume boltes sth kastoria o xeimvnas einai XEIMWNAS) k genika h mama den einai mikrofobiakh)

eutyxws den arrwstisame mexri stigmis!! :wink:

1kOup2.pngTxJmp3.png

εκτος απο θηλασμο, τρωει και κρεμες?

Αλλα και να μην τρωει αφου δεν κανεις αποστειρωση δεν υπαρχει κανενα

προβλημα να της δινεις νερακι αβραστο :)

καλα κανεις και την βγαζεις εξω και δεν φοβασαι τα μικροβια :) Και εγω ετσι ειμαι :)

Τα κανει πολυ ανθεκτικα μεγαλωνοντας :) δημιουργουν αντισώματα :)

Μάκια σε σενα και το ζουζουνι :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Διαφημίσεις

εγω παλι ημουν το αλλο ακρο, της εβραζα το νερο που επινε μεχρι 12μηνων!!!!!!!!!ειχα διαβασει καπου οτι καλο ειναι στα μωρα να το βραζουμε το νερο που πινουν ασχετως εαν εχουμε τελειωσει την αποστειρωση.Το ξερω ηταν υπερβολη αλλα το εκανα, ο παιδιατρος μου ειχε πει να δινω στο παιδι νερο χωρις να το βραζω,αλλα εγω εκανα τα δικα μου :shock:

Κατόπιν οδηγίας παιδιάτρου, βράζω το νερό για το γάλα και μετά την αποστείρωση ως το 12ο μήνα και αυτό γιατί καταστρέφονται τα θρεπτικά του γάλακτος (δεν ξέρω αν ισχύει δεν το έψαξα πολύ).

Τα μπιμπερό τα αποστείρωνα ως και τον 6ο μήνα.

Το νερό που πίνει δεν το βράζω από τη στιγμή που σταμάτησε η αποστείρωση.

Όσον αφορά αν βράζουμε συνέχεια :

κάποιοι το κάνουν. Εγώ πήρα 2 θερμός και κρατούσα το νερό ως 12 ώρες. άλλοι το κρατάνε ως 24 ώρες.

εγω παλι εχω ακουσει και δεν ξερω και κατα ποσο ισχυει γιατι δεν το διασταυρωσα με το γιατρο μου!!

Μια μαμα πηγε το παιδι της στον παιδιατρο, ηταν λεει πολυ αρρωστο βασικα αδυναμια και ατονια ειχε αποτι καταλαβα αλλα σε μεγαλο βαθμο!

Το παιδι 4-5 χρονων!Κανανε ολες τις εξετασεις δεν βρισκανε τπτ!

Καποια στιγμη ειπε η μαμα οτι ακομα και το νερο που πινει της το βραζει, ο πεδιατρος εβγαλε καντιλες!!! Ειπε οτι ο βρασμος καταστρεφει καποια συστατικα του νερου που μας ειναι απαραιτητα!!

Το προβλημα ηταν αυτο για το κοριτσακι, το βρασμενο νερο!

Δεν ξερω ποσο αληθεια ειναι επαναλαμβανω , αλλα ειναι ενα καλο μαθημα για εμας τις παντα ανυσηχες μανουλες! Οτι γινεται σε υπερβολη καλο δεν κανει σιγουρα :):):)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...
Γιατί βράζουμε το νερό?

Δηλαδή αν του δώσουμε χαμομήλι ή απλώς λίγο νερό πρέπει να το βράσουμε πρώτα?Δεν το ήξερα..

Και μπορούμε να βράσουμε περισσότερη ποσότητα για αργότερα ή κάθε φορά τόσο όσο θέλουμε?

Gerakina

γεια σου και με το καλό να δεχτείς το μωρό σου :P:P !!

Εμείς, όταν γεννήθηκε ο μικρός, βράζαμε το νερό (πρέπει να βράζει για 10 λεπτά για νεογέννητα, οπότε κατσαρολάκι, όχι βραστήρα) και στη συνέχεια το φυλάγαμε στο θερμός, για να είναι έτοιμο για χρήση. Θερμός μας είχε συστήσει και η παιδίατρος και μου το είχαν επισημάνει κάποιοι συνάδελφοί μου.

Επίσης, είχαμε δύο θερμός. Το ένα το κράταγε ζεστό, το άλλο το κρύωνε γρήγορα. Έτσι, με την κατάλληλη αναλογία, το γάλα ήταν αμέσως σε σωστή θερμοκρασία.

Εγώ την είχα βρει πολύ καλή συμβουλή, γιατί όταν πεινάει το μωρό, δεν γίνεται να περιμένεις 10 λεπτά να βράσει το νερό, να κρυώσει κλπ...

Φιλάκια και καλη λευτεριά!!

:lol::lol::lol:

ZS95p3.png  hcT0p3.png

εμεισ παντα βραζαμε το νερο στο βραστηρα η παιδιατρος μας ειπε οτι πρεπει να βραζουμε το νερο το λιγοτερο για ενα λεπτο( δηλ. βραστηρα) μεχρι το χρονο να ειναι βρυσης και οχι εμφιαλωμενο (θεωρειτε οτι τις βρυσης ειναι παντα καλυτερο απο τα εμφιαλωμενα) και αν ειναι εμφιαλωμενο να ειναι μεταλλικο και οχι επιτραπεζιο( ειναι νερο απο γεωτρηση) Οσο για την αποστειρωση την σταματησαμε στον 7ο

εμενα μου ειπε να σταματησω αποστειρωση και βρασμο στον 3 μηνα......

Kαι εμενα μου ειπε να σταματησω την αποστειρωση τωρα για το βρασμο δεν το ειπαμε! :wink:

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Σχετικά με το νερό που πίνει το μωρό, από όταν το ξεκίνησε 7 μ. έως τώρα σχεδόν 9μ. το βράζω και μάλιστα όσο κρυώνει παρατηρώ ότι κατακάθονται στον πάτο του μπουκαλιού πολλά άλατα. Χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο νερό και το βράζω για κανα δυο λεπτά μόνο. Μήπως πρέπει να σταματήσω το βράσιμο?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Σχετικά με το νερό που πίνει το μωρό, από όταν το ξεκίνησε 7 μ. έως τώρα σχεδόν 9μ. το βράζω και μάλιστα όσο κρυώνει παρατηρώ ότι κατακάθονται στον πάτο του μπουκαλιού πολλά άλατα. Χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο νερό και το βράζω για κανα δυο λεπτά μόνο. Μήπως πρέπει να σταματήσω το βράσιμο?

εαν βραζεις το νερο πρεπει για 10λεπτα.στο 10λεπτο σκοτωνονται τα τυχον μικροβια.

αλατα παντα θα βλεπεις..κατω κατω μενουν αλατα απο το βρασιμο.

βαρεθηκα να βραζω..ειμαστε 8 μηνων αλλα η παιδιατρος ειπε να συννεχισουμε..τι ναπω...

η παιδιατρος σου τι λεει?

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Εχω καιρό να πάω στην παιδίατρο, αρχές του επόμενου μήνα θα πάω και θα τη ρωτήσω. Πάντως από νεογέννητο έως τώρα ποτέ δεν έχω βράσει το νερό, είτε για γάλα, είτε για κρέμα, είτε για αποστείρωση πάνω από 2-3 λεπτά. Και δεν έχει πάθει τίποτε. Βέβαια τη θηλάζω, αλλά αναρωτιέμαι γιατί χρειάζονται 10 ολόκληρα λεπτά για να σκοτωθούν τα μικρόβια. Anyway, θα ρωτήσω και την παιδίατρο.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Εγώ το έβραζα στο βραστήρα , μόλις έφτανε στο σημείο βρασμού μετά από λιγο σταματούσε μόνος του, και μόλις σταματήσαμε την αποστείρωση στο τέλος 4ου μήνα με αρχές του 5ου μήνα σταμάτησα και το βραστό νερό, απλά το ζεσταίνω στον βραστήρα και φτιάχνω το γάλα της. Η μικρή πάντως δεν έπαθε τίποτα!

Εγώ το έβραζα στο βραστήρα , μόλις έφτανε στο σημείο βρασμού μετά από λιγο σταματούσε μόνος του, και μόλις σταματήσαμε την αποστείρωση στο τέλος 4ου μήνα με αρχές του 5ου μήνα σταμάτησα και το βραστό νερό, απλά το ζεσταίνω στον βραστήρα και φτιάχνω το γάλα της. Η μικρή πάντως δεν έπαθε τίποτα!

Κ

ΤΙ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΛΕ?ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΕΓΩ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΚΑΝΩ..ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ..ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ...

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Έβραζα το νερό για 3 λεπτά μέχρι να πάει 6 μηνών. Τότε που βγήκαμε από την αποστείρωση το κοψα το βράσιμο. Από τότε πίνει το γάλα καθώς και τις κρέμες κατευθείαν από την βρύση, και νεράκι σκέτο από την βρύση. Επειδή όταν πήγε 6 μηνών ήταν και Ιούνιος και έκανε ζέστη δεν το ζέσταινα καν το νερό

mKndp2.png

Γεια σας μανούλες.

Η παιδίατρος που είχα στον πρώτο μου γιο (συνταξιοδοτήθηκε γι' αυτό άλλαξα) επέμενε να βράζω το νερό για 15 λεπτά (όχι στο σημείο βρασμού απλά) για όλον τον 1ο χρόνο. Ενώ σε πολλά θέματα ήταν πολύ χαλαρή, στο συγκεκριμένο ήταν ανένδοτη και όσο και να μου φαινόταν υπερβολή το ακολούθησα, γιατί καθ' όλα τα άλλα της είχα τυφλή εμπιστοσύνη. Η παιδίατρος που έχω στο δεύτερό μου γιο, μου είπε βράσιμο νερού μέχρι να σταματήσει η αποστείρωση και όχι 15 λεπτά, αλλά 5. Μία τρίτη γνώμη που είχα πάρει -από παιδίατρο εννοείται- ήταν να βράζω το νερό μέχρι τον 3 μήνα στο σημείο βρασμού. Τι να πω η κάθε μία έχει τους λόγους της!

wjhKp3.png

c5dop3.png

Επανέρχομαι. Όσο για τα εμφιαλωμένα και οι τρεις μου είχαν πει ότι προτιμούν το νερό βρύσης. Ενημερωτικά: ένα φαρμακείο στο Anenue στο Μαρούσι πουλούσε μικρά μπουκαλάκια με έτοιμο αποστειρωμένο νερό για νεογέννητα, μόνο που κόστιζαν μία περιουσία τα 90ml! Στην Ιταλία πάντως πουλάνε κανονικά γυάλινα μπουκάλια νερού του 1,5 λίτρου αποστειρωμένα σε φυσιολογική τιμή. Εδώ δεν έχω βρει.

wjhKp3.png

c5dop3.png

Κι εμάς μας είπε να το βράζουμε 10 λεπτά για να σκοτώνονται όλα τα μικρόβια. Μας συνέστησε να παίρνουμε για αρχή εμφιαλωμένο με χαμηλή περιεκτικότητα σε ιόντα ασβεστίου από 20 εώς 60. Για αρχή ξεκινήσαμε έτσι, αν και ο άντρας μου επισήμανε ότι τα παιδιά που πίνουν εμφιαλωμένο για μακρύ χρονικό διάστημα ίσως χρειστούν φθορίωση. Ίσως αργότερα να γυρίσουμε σε βρύσης.

Εμείς επειδή στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης έχουμε το χειρότερο νερό όλου του δικτύου θεσσαλονίκης,εξακριβωμένο κ με μελέτες τις είχα διαβάσει στα Νεα πριν 2-3 χρόνια, βάλαμε φίλτρο κάτω στην παροχή στην πολυκατοικία,το οποιο κάθε δυο μήνες γίνεται πίσσα μαύρο. Και εμφιαλωμένο της δίνω μόνο όταν βγαίνουμε έξω και δεν έχω παρει από το σπίτι το μπουκαλάκι της.Δεν νομίζω με δυο τρεις φορες την βδομάδα και από μισό ποτηράκι να πάθει κάτι ε???