Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθαρισμός μπανιερίτσας μωρού.

Recommended Posts

Aνοίγω νέο θέμα μιας και με μία γρηγορη αναζήτηση δεν βρήκα κάτι σχετικό. Συγνώμη αν υπάρχει ήδη.

Πώς είμαστε σίγουροι πως το μπανάκι του μωρού (εγώ έχω το flexibath που ανοιγοκλείνει) και βέβαια επειδή είμαστε πολύ μικρές χρησιμοποιώ και 'βάση ασφαλείας' με πετσετούλα που πήρα από το Ιασώ, καθαρίζει μετά από τη χρήση, ώστε να είμαστε σίγουροι πως στο επόμενο μπανάκι του μωρού δεν θα έχει μικροβιάκια? Το μπανάκι μας είναι πλαστικό, εγώ αυτό που κάνω είναι να ρίχνω για 1-2 λεπτάκια καυτό νερό, δεν ξέρω αν είναι αρκετό....

Επίσης, για το σφουγγαράκι του, πως είμαστε σίγουροι ότι δεν θα πιάσει μικρόβια, μύκητες και δεν ξέρω και γω τί άλλο πιάνουν αυτά.......... Αν το βάζουμε σε βραστό νερό και το στίβουμε καλά πριν τη χρήση????

Διαφημίσεις

το σφουγγαρι πρεπει να το αλλάζεις συχνά, τουλάχιστον καθε μήνα

τη μπανιεριτσα (κι εγώ την ίδια έχω) την καθαρίζω με ξύδι, μετά τη σαπουνίζω με σφουγγάρι που χρησιμοποιώ μόνο γι αυτόν τον σκοπό και το αφρόλουτρο που βάζω στο μωρό και τη γυρίζω ανάποδα να στεγνώσει καλά. πριν τη χρησιμοποιήσω πάλι, της ρίχνω κι εγώ καυτό νερό για λίγη ώρα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

καλο θα ειναι να μην χρησιμοποιεις σφουυγαρι στην αρχη, γιατι γεμιζει πολυ ευκολα μικροβια. μπορεις να την κανεις με το χερι.

εγω το καθαριζα με ντετολ και σφουγγαρι μονο για αυτον τον σκοπο. καλο ξεπλυμα και λιγη ωρα πριν το μπανιο παλι ξεπλυμα

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Aνοίγω νέο θέμα μιας και με μία γρηγορη αναζήτηση δεν βρήκα κάτι σχετικό. Συγνώμη αν υπάρχει ήδη.

Πώς είμαστε σίγουροι πως το μπανάκι του μωρού (εγώ έχω το flexibath που ανοιγοκλείνει) και βέβαια επειδή είμαστε πολύ μικρές χρησιμοποιώ και 'βάση ασφαλείας' με πετσετούλα που πήρα από το Ιασώ, καθαρίζει μετά από τη χρήση, ώστε να είμαστε σίγουροι πως στο επόμενο μπανάκι του μωρού δεν θα έχει μικροβιάκια? Το μπανάκι μας είναι πλαστικό, εγώ αυτό που κάνω είναι να ρίχνω για 1-2 λεπτάκια καυτό νερό, δεν ξέρω αν είναι αρκετό....

Επίσης, για το σφουγγαράκι του, πως είμαστε σίγουροι ότι δεν θα πιάσει μικρόβια, μύκητες και δεν ξέρω και γω τί άλλο πιάνουν αυτά.......... Αν το βάζουμε σε βραστό νερό και το στίβουμε καλά πριν τη χρήση????

καταρχήν να σου ζήσει το κοριτσάκι σου! τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιούμε για τα μωρά, θέλουν τακτικά αντικατάσταση και καλό θα είναι να τα ξεπλένεις με κρύο και όχι ζεστό νερό ;)

το μπανάκι με ένα καλό ξέπλυμα με νεράκι είναι μια χαρά

Συμφωνώ και εγώ για το σφουγγάρι.Καλύτερα μην χρησιμοποιείς από τώρα.Ειναι πολύ μικρά τα μωράκια,δεν χρειάζεται και είναι πολύ εύκολο να γεμίσει μικρόβια.

Εγώ κάνω την μπανιερίτσα με οινόπνευμα ή dettol και καυτό νερό, αλλά τωρα που είπε Η zouzounel για ξύδι το θεωρώ καλύτερη ιδέα

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Σφουγγάρι εγώ δεν χρησιμοποιούσα στο μωρό. Το σαπούνιζα με το χέρι μου. Τη μπανιέρα την έπλενα καλά με σαπουνάδα και καυτό νερό. Μετά τη σκούπιζα με καθαρή πετσετούλα. Είχα την αλλαξιέρα που από κάτω έχει την μπανιερίτσα. Την σκούπιζα καλά και την έβαζα στην θέση της. Δεν σκονιζόταν καθόλου. Πριν τον κάνω μπάνιο, την ξέπλενα καλά με καυτό νερό.

βρε κοριτσια το dettol δεν παυει να ειναι χημικό καθαριστικό... δε θα το ηθελα για τη μπανιεριτσα του μωρού... για τους παγκους της κουζίνας, τους νεροχυτες κλπ ΟΚ, αλλα όχι για τη μπανιέρα...

επίσης και για το οινοπνευμα δεν ξερω, αντέχει το πλαστικό ή διαβρώνεται?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

βρε κοριτσια το dettol δεν παυει να ειναι χημικό καθαριστικό... δε θα το ηθελα για τη μπανιεριτσα του μωρού... για τους παγκους της κουζίνας, τους νεροχυτες κλπ ΟΚ, αλλα όχι για τη μπανιέρα...

επίσης και για το οινοπνευμα δεν ξερω, αντέχει το πλαστικό ή διαβρώνεται?

Aυτό σκέφτηκα κι εγώ. Νομίζω θ' ακολουθήσω το πλύσιμο με σφουγγάρι μόνο γι αυτή τη δουλειά και το αφρολουτράκι της. Σφουγγαράκι να μαι ειλικρινής δεν χρησιμοποιούσα, με κάνει να νιώθω ανασφάλεια γι αυτούς τους λόγους που λέτε.

Να ρωτήσω όμως κάτι βρε κορίτσια. Στο προσωπάκι της έχω ένα φόβο να μην πέσει νερό και γενικά έχω φόβο με το πως να της το καθαρίσω. Οπότε αποστειρώνω νερό (το αφήνω να βράσει 5 λεπτά) και χρησιμοποιώ βρεγμένες αποστειρωμένες γάζες. Δεν ξέρω όμως αν καθαρίζει καλά. Σήμερα πρόσεξα και κάτι σαν σπιθουράκια.

Δεν ξέρω αν κάνω καλά, αλλά το κάνω γιατί δεν θέλω να πάει στο στοματάκι της ή να το γλείψει. Από την άλλη, όσο κάνει μπανάκι βρέχονται τα χεράκια και τα βάζει στο στοματάκι. :confused::rolleyes:Δεν ξέρω τί λετε γι αυτά οι έμπειρες μανούλες?

επισης στο να μη χρησιμοποιεις σφουγγαρακι εκτος απο αυτο μερι μικροβιων και βακτηριδιων δεχρειαζετε. ετσι και αλλιως δεν εχει καμια βρομια να τριψεις στο μωρακι. τωρα οσο για την μπανιεριτσα καιγω την ξεπλενα καλα με καυτο νερο. και την καθαριζα οταν ηθελα με σαπουνι απτο μωρο. σε πολυ γενικες γραμμες ομως χωρις να εννοω για βαρια χημικα και τετοια που βαζουμε στις δικες μας μπανιερες ποτε δε με απασχολησε αυτο.. φερομουν απλα σε εναν ανθρωπο. δεν εκανα κατι ιδιαιτερο στο μωρο ξεχωριστα.. ελπιζω να κατλαβαιτε τι θελω να πω μη παρεξηγηθω..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Aυτό σκέφτηκα κι εγώ. Νομίζω θ' ακολουθήσω το πλύσιμο με σφουγγάρι μόνο γι αυτή τη δουλειά και το αφρολουτράκι της. Σφουγγαράκι να μαι ειλικρινής δεν χρησιμοποιούσα, με κάνει να νιώθω ανασφάλεια γι αυτούς τους λόγους που λέτε.

Να ρωτήσω όμως κάτι βρε κορίτσια. Στο προσωπάκι της έχω ένα φόβο να μην πέσει νερό και γενικά έχω φόβο με το πως να της το καθαρίσω. Οπότε αποστειρώνω νερό (το αφήνω να βράσει 5 λεπτά) και χρησιμοποιώ βρεγμένες αποστειρωμένες γάζες. Δεν ξέρω όμως αν καθαρίζει καλά. Σήμερα πρόσεξα και κάτι σαν σπιθουράκια.

Δεν ξέρω αν κάνω καλά, αλλά το κάνω γιατί δεν θέλω να πάει στο στοματάκι της ή να το γλείψει. Από την άλλη, όσο κάνει μπανάκι βρέχονται τα χεράκια και τα βάζει στο στοματάκι. :confused::rolleyes:Δεν ξέρω τί λετε γι αυτά οι έμπειρες μανούλες?

Καλησπερα να την χαιρεσαι,εγω την μπανιερα πριν κανει μπανιο την ξεπλενω καλα με καυτο νερακι,σφουγγαρι και εγω δεν χρησιμοποιω..Εγω του κραταω το κεφαλακι λιγο προς τα πισω και του ριχνω νερο με το χερι μου σαμπουαν και παλι ξεβγαλμα με το χερι,ενταξει και αν παει λιγο νερο στα ματια δεν εγινε και τιποτα,εμενα εχει παει κανα δυο φορες,αυτο που κανω μετα το μπανιο καθε φορα ειναι να του καθαριζω τα ματακια με φυσιολογικο ορο και γαζουλες...:)

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Διαφημίσεις

επισης στο να μη χρησιμοποιεις σφουγγαρακι εκτος απο αυτο μερι μικροβιων και βακτηριδιων δεχρειαζετε. ετσι και αλλιως δεν εχει καμια βρομια να τριψεις στο μωρακι. τωρα οσο για την μπανιεριτσα καιγω την ξεπλενα καλα με καυτο νερο. και την καθαριζα οταν ηθελα με σαπουνι απτο μωρο. σε πολυ γενικες γραμμες ομως χωρις να εννοω για βαρια χημικα και τετοια που βαζουμε στις δικες μας μπανιερες ποτε δε με απασχολησε αυτο.. φερομουν απλα σε εναν ανθρωπο. δεν εκανα κατι ιδιαιτερο στο μωρο ξεχωριστα.. ελπιζω να κατλαβαιτε τι θελω να πω μη παρεξηγηθω..

ναι ετσι ακριβως και εγω δεν θελω συνεχεια να τον εχω ''αποστειρωμενο''...

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Marirena και εμένα έτσι κάνει και τα γλείφει...αν ήταν να πλένουμε κάπως αλλιώς το πρόσωπο της δεν θα μας το έλεγαν οι παιδίατροι?Στο νοσοκομείο δεν είχες δει πως τα έκαναν μπάνιο? Ανάσα δεν μπορούσαν να πάρουν από το νερό και ήταν και νεογέννητα...Θα μπορούσες να της το κάνεις με βαμβάκι... εγώ έτσι κάνω κατά την διάρκεια της ημέρας και όταν την κάνουμε μπάνιο ρίχνουμε κανονικά νεράκι στο πρόσωπο... λίγο τα ματάκια της προσέχουμε, τα σκουπίζουμε αμέσως... εγώ αντί για σφουγγάρι έχω αυτά τα πετσετάκια που βάζεις το χέρι σου μέσα ( δεν ξέρω πως τα λένε ) και τα βάζω στο πλυντήριο...

Zzlwp3.png

Εγώ το προσωπάκι του το καθάριζα με φυσιολογικό ορό. Τώρα για τα σπιθουράκια που λες, αν τα έκανες με μια γαζούλα με λίγο χαμομηλάκι ?

Θυμάμαι εγώ κάτι δροτσίλες που είχε ότι τον έπλενα με χαμομήλι και μετά του έβαζα κρεμούλα και εξαφανίστηκαν.

Καλο ειναι οπως ειπαν και οι κοπελες παραπανω να μην χρησιμοποιεις σφουγγαρια παρα μονο τα χερια σου για να σαπουνισεις το παιδι.Τι βρωμια να βγαλει ενα βρεφακι???

Αν ομως θελησεις να χρησιμοποιησεις σφουγγαρι να αγορασεις φυσικο....ειναι το καλυτερο γιατι μετα την χρηση στεγνωνει αμεσως και γινεται σκληρο κι ετσι δεν αναπτυσσονται βακτηρια και λοιπα επικινδυνα στοιχεια.

Γενικα τα σφουγγαρια που παραμενουν βρεγμενα εχουν προβλημα...

Επισης υπαρχει μια ταση τωρα τελευταια τους πρωτους μηνες του μωρου να μην χρησιμοποιουν καν αφρολουτρο και να μην τα μπανιαρουν καθε μερα για να μην διαταρραχθει το ph της επιδερμιδας τους.

Την μπανιεριτσα οσο την χρησιμοποιουσαμε την επλενα με μαλακο σφουγγαρι και το αφρολουτρο της μικρης,την γυριζα αναποδα να στραγγισει και την κρεμαγα στον τοιχο.Πριν την χρηση την περναγα μια με καυτο νερο.

τα σπιθουρακια που λες ειναι πολυ πιθανο να ειναι milia, δεν ξερω τον ορο στα ελληνικα αλλα ειναι πολυ φυσιολογικα σ'αυτην την ηλικια και θα φυγουν μονα τους.

Τα ματακια οπως τα κανεις με κρυο βραμσενο νερο και γαζουλες για κανενα μηνα ακομη. Η μαια μου ειχε πει θυμαμαι ρεις -τεσσερις φορες τη μερα για το νεογεννητο, αλλα νομιζω οτι τωρα που ειστε πια ενος μηνος μια φορα τη μερα φτανει.. (αν θυμαμαι καλα...)

Καλυτερα να το πλενεις χωρις αφρολουτρα, ετσι και η επιδερμιδα θα ειναι πιο υγιης και δε θα φοβασαι μη βαλει το χερακι στο στομα και φαει το αφρολουτρο...

Διαφημίσεις

Kαλησπερα!

Εγω την ξεπλενα καλα καθε μερα με καυτο νερο κ 1 φορα τη βδομαδα την καθαριζα με μπεταντιν!Ενα μεγαλο κομματι βαμβακι ελαφρως βρεγμενο-μπεταντιν κ ξεπλυμα!;)

zuQwp3.png

Λοιπον εδω τα μωρακια κανουν μπανιο με γαντια πετσετε. Το χρησιμοποηεις μια φορα και το πλενεις στο πλυντηριο με τα ρουχα του. Το σιδερωνεις και το ξαναχρησιμοποιεις.. Την μπανιερα την πλεναμε με υγρο για τα πιατα που ξεβγαζεται καλυτερα..

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Έχω κι εγώ αυτά τα γαντάκια τα πετσετέ θα τα χρησιμοποιήσω. Γάζα με φυσιολογικό ορό χρησιμοποίησα στο προσωπάκι μία μέρα και μετά έβγαλε σπιθουράκια - αλλά μπορεί και να μην έχει σχέση.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Έχω κι εγώ αυτά τα γαντάκια τα πετσετέ θα τα χρησιμοποιήσω. Γάζα με φυσιολογικό ορό χρησιμοποίησα στο προσωπάκι μία μέρα και μετά έβγαλε σπιθουράκια - αλλά μπορεί και να μην έχει σχέση.

Τότε, βράσε νεράκι άστο να κρυώσει και με μια καθαρή πετσετούλα ή με μια γαζούλα καθάρισέ του το προσωπάκι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και χαμομηλάκι αν έχεις.

Καλο ειναι οπως ειπαν και οι κοπελες παραπανω να μην χρησιμοποιεις σφουγγαρια παρα μονο τα χερια σου για να σαπουνισεις το παιδι.Τι βρωμια να βγαλει ενα βρεφακι???

Αν ομως θελησεις να χρησιμοποιησεις σφουγγαρι να αγορασεις φυσικο....ειναι το καλυτερο γιατι μετα την χρηση στεγνωνει αμεσως και γινεται σκληρο κι ετσι δεν αναπτυσσονται βακτηρια και λοιπα επικινδυνα στοιχεια.

Γενικα τα σφουγγαρια που παραμενουν βρεγμενα εχουν προβλημα...

Επισης υπαρχει μια ταση τωρα τελευταια τους πρωτους μηνες του μωρου να μην χρησιμοποιουν καν αφρολουτρο και να μην τα μπανιαρουν καθε μερα για να μην διαταρραχθει το ph της επιδερμιδας τους.

Την μπανιεριτσα οσο την χρησιμοποιουσαμε την επλενα με μαλακο σφουγγαρι και το αφρολουτρο της μικρης,την γυριζα αναποδα να στραγγισει και την κρεμαγα στον τοιχο.Πριν την χρηση την περναγα μια με καυτο νερο.

κι εγώ τέτοιο σφουγγαράκι της είχα πάρει και μου είπε η φαρμακοποιός να το ξεπλένω μόνο με κρύο νερό και όχι ζεστό. αν και δεν χρειάζονται μωρέ τα σφουγγαράκια, δεν είναι βρώμικα τα μωρά. Εγώ πλέον δεν την πλένω με σφουγγάρι. Μόνο νεράκι και παιδικό αφρόλουτρο (και όχι κάθε μέρα αφρόλουτρο)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...