Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν είναι ειρωνεία?

Recommended Posts

Καλό μήνα! Ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας γιατί από τη στιγμή που άρχισα να θέλω να κάνω παιδί, όλα πηγαίνουν στραβά! Έκανα πολύποδα δύο φορές και τη δεύτερη λαπαροσκοπικά. Μαζί με τον πολύποδα μου έκανε παρέα και η ενδομητρίωση. Έκανα την 3μηνη ένεση για τη διακοπή της περιόδου και αυτή με θυμήθηκε μετά από 5 μήνες. Αφού επανήλθε η περίοδος, άρχισε να έρχεται όποτε ήθελε. Εκεί που ο κύκλος μου ήταν μικρός, τώρα δεν με θέλει με τίποτα! Βέβαια μετά από αποτυχημένη προσπάθεια εξωσωματικής και εξετάσεις, μάθαμε φέτος ότι έχω και πρόωρη ανεπάρκεια στις ωοθήκες. Έτσι μαζί με την ενδομητρίωση έχω φίλη και την ΠΩΑ! Και λέμε να κανουμε εξωσωματική σε φυσικό κύκλο. Αλλά που είναι ο κύκλος? Κάθε 50 ημέρες? Θα ασπρίσουν όλα τα μαλλιά μου μέχρι να καταφέρουμε να μαζέψουμε κανένα ωάριο. Και αυτό δεν ξέρουμε αν θα είναι καλό! Τώρα είμαι αισίως στις 37 ημέρες και περιμένω την ακατανόμαστη να έρθει. Αλλά βρε κορίτσια όσο και αν απογοητεύομαι, όσο και αν μου λένε οι γιατροί ότι είναι δύσκολο, κάθε φορά που δεν έρχεται, μέσα μου αναρωτιέμαι μήπως είμαι έγκυος. Ακόμα και τώρα που σας γράφω, έχω μια γλυκιά αναμονή. Σκέφτομαι ότι έχει πρηστεί το στήθος και λέω σύμπτωμα! Και σας ρωτάω, δεν είναι ειρωνεία με το που αποφασίζουμε να κάνουμε παιδάκι να μας συμβαίνουν όλα αυτά?

Διαφημίσεις

α ρε τρουφα...εχεις δικιο,ολα μαζι,τι να πω...απλα σου ευχομαι τελικα να τα καταφερεις κ να αποκτησεις εστω ενα παιδακι,συμφωνω οτι ειναι αδικια σε αλλες να ερχονται τοσο ευκολα τα πραγματα πανω σε αυτο το θεμα,ειτε το θελουν ειτε οχι,κ σε αλλες που το θελουν τοσο πολυ,που θα εκαναν τα παντα,να φανταζει κ μερικες φορες να ειναι πολυ δυσκολο...οσο για την αναμονη που λες ...η ελπιδα πεθαινει τελευταια,παντα ελπιζεις οτι αυτη τη φορα μπορει κατι να αλλαξε,να εγινε το θαυμα...γιατι οχι λοιπον...γραψε νεα σου...

Μακάρι να ήταν εύκολο για όλες τις γυναίκες να κάνουν παιδάκια, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Και είναι κρίμα που πολλές κοπέλες έχουν ανεπιθυμήτες εγκυμοσύνες, για τους δικούς τους λόγους, και καταφεύγουν στη διακοπή, ενώ άλλες παρακαλάνε κάθε μέρα για το θαύμα. Πάντως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, και μέχρι τότε... ελπίζουμε!

Μην σταματήσεις ποτέ να ελπίζεις για το μωράκι σου.

Οσο δύσκολα κι αν στα φερνει η ζωή πάντα αν το θέλεις πολύ βρίσκεις τρόπο να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου.

Πιστεύω βαθειά οτι αν μια γυναίκα θέλει πολύ να γίνει μανούλα, θα γίνει με οποιονδήποτε τρόπο.Πάντα υπάρχουν επιλογές.Μην το βάζεις κάτω.:)

QqmLp3.png

Διαφημίσεις

Και εδω κολαει το οτι αλλος το τρωει και δροσιζεται και αλλος το τρωει και ζοριζεται...Εγω,εσυ και αρκετες αλλες ζοριστικαμε...καποιες απο μας το καταφεραμε ,αλλες θα τα καταφερουνε με ακομα μεγαλυτερο ζορι.Παντως ολοι καπου δυσκολευονται στη ζωη τους...ε,σε μας ελαχε αυτο!Και για να απαντησω ναι...ειναι μεγαλη ειρωνεια!

ysjfp2.png

καλη δυναμη τρουφα:))

εχετε απολυτο δικιο ρε κοριτσια! και μενα με πιανει το παραπονο...σε οσες ερχεται τοσο ευκολα ουτε καν παει το μυαλο τους οτι ειναι τοσο μα τοσο τυχερες:((((((((

Καλό μήνα! Ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας γιατί από τη στιγμή που άρχισα να θέλω να κάνω παιδί, όλα πηγαίνουν στραβά! Έκανα πολύποδα δύο φορές και τη δεύτερη λαπαροσκοπικά. Μαζί με τον πολύποδα μου έκανε παρέα και η ενδομητρίωση. Έκανα την 3μηνη ένεση για τη διακοπή της περιόδου και αυτή με θυμήθηκε μετά από 5 μήνες. Αφού επανήλθε η περίοδος, άρχισε να έρχεται όποτε ήθελε. Εκεί που ο κύκλος μου ήταν μικρός, τώρα δεν με θέλει με τίποτα! Βέβαια μετά από αποτυχημένη προσπάθεια εξωσωματικής και εξετάσεις, μάθαμε φέτος ότι έχω και πρόωρη ανεπάρκεια στις ωοθήκες. Έτσι μαζί με την ενδομητρίωση έχω φίλη και την ΠΩΑ! Και λέμε να κανουμε εξωσωματική σε φυσικό κύκλο. Αλλά που είναι ο κύκλος? Κάθε 50 ημέρες? Θα ασπρίσουν όλα τα μαλλιά μου μέχρι να καταφέρουμε να μαζέψουμε κανένα ωάριο. Και αυτό δεν ξέρουμε αν θα είναι καλό! Τώρα είμαι αισίως στις 37 ημέρες και περιμένω την ακατανόμαστη να έρθει. Αλλά βρε κορίτσια όσο και αν απογοητεύομαι, όσο και αν μου λένε οι γιατροί ότι είναι δύσκολο, κάθε φορά που δεν έρχεται, μέσα μου αναρωτιέμαι μήπως είμαι έγκυος. Ακόμα και τώρα που σας γράφω, έχω μια γλυκιά αναμονή. Σκέφτομαι ότι έχει πρηστεί το στήθος και λέω σύμπτωμα! Και σας ρωτάω, δεν είναι ειρωνεία με το που αποφασίζουμε να κάνουμε παιδάκι να μας συμβαίνουν όλα αυτά?

Τρουφα σου ευχομαι να αποκτησεις το παιδακι που ονειρευεσαι και να ειναι αυτη η αναμονη η τελευταια που περνας!!

Ηθελα να σε ρωτησω, εκτος απο τον παραγοντα τυχη στην περιπτωση σου πιστευεις οτι θα μπορουσες να ειχες κανει κατι για να ειναι λιγοτεροι οι αποτρεπτικοι παραγοντες?Καποια εξεταση ισως, πριν γεννηθει η επιθυμια για μωρακι?

Ρωταω γιατι εχω πολλες φιλες που καθυστερουν το μωρο και δεν εχουν κανει προγεννητικο ελεγχο.Θα βοηθουσε κατι τετοιο?

Εαν σε στεναχωρει η ερωτηση μου παρεκαμψε την.

Και παλι καλη επιτυχια!!

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Δεν με στεναχωρεί καθόλου η ερώτησή σου. Γενικά ήμουν πολύ τυπική με το θέμα της εξέτασης η οποία κάθε χρόνο, κατόπιν συμβουλής του γιατρού, περιοριζόταν στο ΠΑΠ. Αργότερα λόγω προβλημάτων που είχα με πολύποδα έκανα λαπαροσκόπηση-υστεροσκόπηση όπου είδαμε ότι οι σάλπιγγες είναι οκ. Στο μεταξύ άλλαξα 2 γιατρούς και όταν πήγα στον τελευταίο αφού δοκιμάσαμε να παρακολουθούμε την ωορηξία μου για αρκετούς μήνες και δεν έμενα έγκυος, μου είπε να κάνω εξετάσεις για FHS, Lh κτλ. Υπήρχαν ενδείξεις από τις τιμές των εξετάσεων αλλά όταν απέτυχε και η προσπάθεια για εξωσωματική έκανα την εξέταση ΑΜΗ. Να σημειώσω ότι αυτή την εξέταση την έμαθα στο forum! Κανένας γιατρός δεν μου είχε πει να την κάνω, και όταν ρώτησα το γιατί, μου είπαν ότι είναι σχετικά καινούργια εξέταση. Πάντως πιστεύω ότι η καθοδήγηση που θα έχει μια κοπέλα από το γιατρό είναι το Α και το Ω. Αν στον πρώτο γιατρό που είχα πάει, είχα κάνει αυτές τις εξετάσεις, και είχαμε τη σημερινή εικόνα, σίγουρα θα είχαμε αποφασίσει νωρίτερα για εξωσωματική και ίσως είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Τρουφάκι, με τα αν κανείς δεν προχώρησε στην ζωή του. Έχεις να αντιμετωπίσεις - κρίμα πραγματικά - μια σύνθετη κατάσταση. Αλλά μην βάζεις στην άκρη τον παράγοντα τύχη. Να σου πω μια ιστορία που μου είχε πει ο γυναικολόγος μου. Ζευγάρι γύρω στα 38 η κοπέλα και στα 42-43 ο σύζυξ, τον επισκέφθηκαν με θέμα την απόκτηση παιδιού. Είχαν δοκιμάσει εξωσωματική άνευ επιτυχίας σε άλλον γιατρό. Όταν πήγαν στον δικό μου γιατρό είχαν μαζί τους το πακέτο των εξετάσεων που είχαν κάνει και ήταν αποφασισμένοι για νέα εξωσωματική. Τους έστειλε να επαναλάβουν τις εξετάσεις και δεν είδε κάτι που να τον εμπνέει για εξωσωματική. Τους είπε λοιπόν, να κάνουν υπομονή 6 μήνες και αν στο διάστημα αυτό, δεν προέκυπτε φυσιολογική εγκυμοσύνη, τότε ναι, θα προχωρούσαν σε εξωσωματική. Και ......... προέκυψε εγκυμοσύνη φυσικά. Και ......... εγεννήθη τέκνο........ άρρεν αν θυμάμαι. Και ....... μετά από 6 μήνες η κοπέλα μπήκε σε εμμηνόπαυση, και μάλιστα γρήγορη, συγγνώμη αλλά δεν θυμάμαι τον ακριβή ιατρικό όρο. Φοβερό !!!!!!!!! Απίστευτο τάιμινγκ και τύχη για το ζευγάρι.

Όλα να πάνε καλά και να μας πείς σύντομα νέα για κοιλίτσα τσουρεκάκι :-):smile:

ydS7p3.png 3pOXp3.png

E-shops για παπούτσια ΕΔΩ Εshops ΕΔΩ

Το παλιό θέμα ΕΔΩ Πώληση στο ΕΒΑΥ ΕΔΩ

Διαφημίσεις

Δεν με στεναχωρεί καθόλου η ερώτησή σου. Γενικά ήμουν πολύ τυπική με το θέμα της εξέτασης η οποία κάθε χρόνο, κατόπιν συμβουλής του γιατρού, περιοριζόταν στο ΠΑΠ. Αργότερα λόγω προβλημάτων που είχα με πολύποδα έκανα λαπαροσκόπηση-υστεροσκόπηση όπου είδαμε ότι οι σάλπιγγες είναι οκ. Στο μεταξύ άλλαξα 2 γιατρούς και όταν πήγα στον τελευταίο αφού δοκιμάσαμε να παρακολουθούμε την ωορηξία μου για αρκετούς μήνες και δεν έμενα έγκυος, μου είπε να κάνω εξετάσεις για FHS, Lh κτλ. Υπήρχαν ενδείξεις από τις τιμές των εξετάσεων αλλά όταν απέτυχε και η προσπάθεια για εξωσωματική έκανα την εξέταση ΑΜΗ. Να σημειώσω ότι αυτή την εξέταση την έμαθα στο forum! Κανένας γιατρός δεν μου είχε πει να την κάνω, και όταν ρώτησα το γιατί, μου είπαν ότι είναι σχετικά καινούργια εξέταση. Πάντως πιστεύω ότι η καθοδήγηση που θα έχει μια κοπέλα από το γιατρό είναι το Α και το Ω. Αν στον πρώτο γιατρό που είχα πάει, είχα κάνει αυτές τις εξετάσεις, και είχαμε τη σημερινή εικόνα, σίγουρα θα είχαμε αποφασίσει νωρίτερα για εξωσωματική και ίσως είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου!!

Κραταω αυτο που ειπες για τον γιατρο.Να παιρνουμε δευτερη και τριτη γνωμη και αν δεν βλεπουμε αποτελεσμα γρηγορα να πηγαινουμε αλλου.

Μια καλη μου φιλη εχασε ετσι 5 χρονια,αλλαξε γιατρο και τωρα ειναι εγκυος.

Ευχομαι να πανε ολα καλα.Ανθρωποι σαν κι εσενα που το θελουν τοσο πολυ πρεπει να γινονται γονεις.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

Τρούφα μου, όταν έκανες εξωσωματική, έκανες αυγουλάκια, εμβρυάκια είχατε? και αν μπορώ να σε ρωτήσω χωρίς να γίνομαι αδιάκριτη, πόσο χρονών είσαι? αν δεν θέλεις δεν μου απαντάς.

La Perla, δυστυχώς παρά τα φάρμακα, οι ωοθήκες δεν ανταποκρίθηκαν για αυτό σταμάτησε και η εξωσωματική. Είμαι 36 ετών και από ότι μου είπε ο γιατρός δεν είναι σπάνιο από αυτή την ηλικία να παρατηρείτε ΠΩΑ.

Πάντως πιστεύω ότι με επιμονή και υπομονή, αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρουμε όλα τα κορίτσια που θέλουμε τόσο πολύ να κάνουμε παιδάκι. Κάθε μέρα προσεύχομαι και έχω πίστη ότι το παιδάκι που ήδη έχω στη φαντασία μου, θα γίνει πραγματικότητα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...