Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παρτυ για το μωρο λιγο πριν γεννησεις!??

Recommended Posts

ηθελα να ψαξω αν υπαρχει το θεμα αλλα δεν ηξερα πως. δε ξερω πως λεγετε αυτο το παρτυ. ειναι ξενοφερτο εννοητε αλλα μαρεσει σαν ιδεα. οταν εισαι στο τελος της εγυμοσυνης, στον 8ο η και στον μηνα σου δε ξερω ακριβως κανεις ενα παρτυ για το νεο μελος.το ξερετε? ερχοντε φιλοι και συγγενης και δινουν τις ευχες αλλα και τα δωρακια για το μωρο. ειναι ενδιαφερον η ιδεα οτι ξεμπερδευεις και δεν εχει τετοιου ειδους επισκεψεις μετα. οχι οτι με χαλανε αλλα οκ ειναι λιγο πιο ησυχα να ρθει καποιος απλα για καφε παρα για επισημη επισκεψη. εχει κανει καμια κοπελα? πως ηταν? πως αντιδρουν οι καλεσμενοι? εδω ειμαστε και λιγο προοληπτικοι και καποιοι δεν τους αρεσει η ιδεα..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Me το καλό να γεννήσεις!!!!!!!

Κοιτα εμένα δε μου αρέσει σαν ιδέα!Είμαι λίγο προληπτική ειναι η αλήθεια:oops::oops:

Πριν γεννήσω ηρθαν και μου ευχήθηκαν ορισμενοι αλλά χωρίς δωρα και παρτυ!

Τωρα από κει περά ο καθένας όπως νιώθει!

Η ωρα η καλή με ενα γερό μωρό!

ναι γιαυτο το ειπα. απλα εγω ειμαι της αποψης δε σκεφτομαστε το κακο. στην τελικη χτυπα ξυλο δηλ αλλα αν κατι συμβει. ετσι και αλλιως θαχει κανει διαφορα. κρεβατακια καροτσακια και πολλα αλλα. δε θαναι το παρτυ και τα δωρακια αυτα που θα σε πληγωνουν μετα.

δε ξερω.. απλα ξερω οτι γινετε και θαταν ενδιαφερον. εχω ακομα καιρο βεβαια. τωρα θα κλεισω τον 3ο απλα το συζητουσα με μια φιλη γιαυτο..

1-2-3MPOMPIRES!!!

οπως είπες, ειναι ξενόφερτο έθιμο, shower party το λένε.

τοσα ομως ξενόφερτα εχουμε... τι το θες ενα ακόμη; και απο τα αλλα, πρεπει να απαλλαγούμε καποια στιγμή!

απλώς, αντι να σου φερουν τα δωρα στο μαιευτήριο, στα φέρνουν στο σπίτι. καμία διαφορά!

age.png

Δεν μου αρεσει σαν ιδεα ακριβως επειδη ζουμε στην Ελλαδα. Σαν να υποχρεωνουμε τον αλλον να φερει δωρο και μετα να μην ερθει στο μαιευτηριο γιατι δεν θελουμε να τους δουμε....

Διαφημίσεις

οπως είπες, ειναι ξενόφερτο έθιμο, shower party το λένε.

τοσα ομως ξενόφερτα εχουμε... τι το θες ενα ακόμη; και απο τα αλλα, πρεπει να απαλλαγούμε καποια στιγμή!

απλώς, αντι να σου φερουν τα δωρα στο μαιευτήριο, στα φέρνουν στο σπίτι. καμία διαφορά!

Καταρχήν νομίζω ότι γενικώς στο εξωτερικό συνηθίζεται να δίνουν τα δώρα πριν και όχι μετά. Για παράδειγμα και τα δώρα του γάμου, τα στέλνουν πριν το μυστήριο.

Εμένα μου αρέσει σαν ιδέα. Και για τους λόγους που ανέφερες ήδη αλλά και για τους πρακτικούς λόγους που ήταν και η αρχική ιδέα του πάρτυ. Δηλαδή, στο πάρτυ φέρνουν δώρα για το μωρό που θα χρειαστεί η μαμά όταν με το καλό γεννήσει. Είναι σαν βοήθημα στη μέλλουσα μαμά/γονείς.

Εδώ τι γίνεται? Πηγαίνει η μαμά και αγοράζει ένα σωρό πράγματα και μετά στο μαιευτήριο της έρχονται άλλα τόσα διπλά, τριπλά (φορμάκια, πετσέτες, μπουρνούζια, μπουφανάκια, κουβέρτες κλπ) και πρέπει λεχώνα ακόμα να τρέχει για αλλαγές ή αν δεν μπορέσει να τα αλλάξει, τα κρατάει και της μένουν άχρηστα στα συρτάρια της.

Ενώ, αν σου τα φέρουν πριν γεννηθεί το μωρό, έχεις χρόνο για τυχόν αλλαγές, αλλά και γλιτώνεις πολλά απο τα έξοδα που θα έκανες εσύ ούτως ή άλλως. :wink: Αυτή είναι η διαφορά, ismeni. :D

(Έτσι ξεκίνησαν και οι diaper cakes. Είναι "τούρτες" με πάνες που φτιάχνονται για το baby shower party, στολισμένες με χρήσιμα πράγματα για το μωρό. Στην Ελλάδα έχει έρθει μεν η μόδα...αλλά έχει έρθει μισή...:lol:

Δηλαδή, πηγαίνουμε την τούρτα στο μαιευτήριο. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι τούρτες έχουν επάνω ότι χρειάζεται ένα νεογέννητο. Αλλά ξέρει κανείς καμία μαμά που να μην έχει προμηθευτεί απο έγκυος ακόμα, τα ψαλιδάκια, βούρτσες, χτένες, θερμόμετρα, πανάκια, πιπίλες, μπιμπερό κλπ? Άρα, τα περισσότερα της έρχονται διπλά. :-P Ενώ στην Αμερική, όταν λαμβάνει η μέλλουσα μανούλα μια diaper cake με όλα αυτά, απλά δεν τα αγοράζει η ίδια μετά. Έχει πια καλύψει τις ανάγκες της. :wink: )

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Επίσης, για όσους δεν το ξέρουν, η τελευταία "Αμερικανιά" όπως συνηθίζουμε να τις λέμε, είναι η μόδα των Gender Reveal Party.

Το ζευγάρι όταν πηγαίνει στον μαιευτήρα και είναι η επίσκεψη στην οποία θα μάθει το φύλο του μωρού, ζητάει απο τον μαιευτήρα να μην τους το αποκαλύψει. Αντ' αυτού, ο μαιευτήρας γράφει σε ένα χαρτί το φύλο του μωρού και το βάζει σε ένα κλειστό φάκελο. Το ζευγάρι, πηγαίνει το φάκελο σε ένα ζαχαροπλαστείο και του ζητάει να φτιάξει μια τούρτα όπου η εσωτερική κρέμα θα είναι ροζ ή γαλάζια ανάλογα με το φύλο του μωρού.

Συγκεντρώνονται λοιπόν, με φίλους και συγγενείς, μαζεύονται γύρω απο το τραπέζι γεμάτοι αγωνία, κόβουν την τούρτα και όλοι μαζί ανακαλύπτουν έτσι το φύλο του μωρού τους.

Σας παραθέτω και μερικά βιντεάκια απο το youtube. (έχει άπειρα φυσικά)

πολυ πλακα έχει αυτό με την τούρτα......:lol::lol::lol:

δεν ξέρω αν θα το έκανα αυτό το πάρτυ πριν γιατί φοβάμαι πολύ και είμαι προληπτική........και αν κάτι στράβωνε στο τέλος?????

9Onsp3.png

mom συμφωνω μαζι σου! εμενα μαρεσουν καποια ξενα.Και στον γαμο μου πχ ειχα εκτος απο 2 μικρα και 2 μεγαλες παρανυφες με ανθοδεσμες ιδιες και ιδια ντυμενες που και αυτο ειναι ξενο. ενω υπαρχουν και καποια ελληνικα που δε τα παω καθολου. ολοι οι δικοι μου ξερουν ποσο θελω να ερθουν στο μαιευτηριο να με δουν και να μου κανουνπαρεουλα. αλλο αυτο. το να ερθει καποιος πχ στο παρτυ δε σημαινει οτι δεν τον θελω στο μαιευτηριο. και εννοητε δε καλεις φανταζομαι καποιον ασχετο. λογικα καποιον που ξερεις οτι ετσι και αλλιως θα ερθει. εχει πολλα πρακτικα σιγουρα παντως δε το συζητω. το θεμα ειναι αν το γνωριζουν. φανταζεστε να τους πω θα κανω ενα shower party.χαχαχα θα νομιζουν οτι θα κανω καμια μυστηρια τελετη..χαχαχα

εκει κολαω. αν το γνωριζουν απλα τους καλεις και ερχοντε ευχαριστως. αν δεν το γνωριζουν και χρειαστει να απαντησεις στην ερωτηση ''τι ειναι αυτο?'' εκει ναι.. θαναι δυσκολη θεση να τους πεις παρτυ που θα φερεις το δωρο του μωρου.

ενα αλλο κολπο ειναι να το αναφερω απο τωρα πχ σαν σκεψη. οποτε θα ενημερωθουν..φφφφ δε ξερω..

1-2-3MPOMPIRES!!!

και αν κάτι στράβωνε στο τέλος?????

αν εννοεις ''τα χειροτερα..'' τοτε ειλικρινα το παρτυ θαταν το τελευταιο που θα επηρεαζε τον πονο μου..

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

Επίσης, για όσους δεν το ξέρουν, η τελευταία "Αμερικανιά" όπως συνηθίζουμε να τις λέμε, είναι η μόδα των Gender Reveal Party.

Το ζευγάρι όταν πηγαίνει στον μαιευτήρα και είναι η επίσκεψη στην οποία θα μάθει το φύλο του μωρού, ζητάει απο τον μαιευτήρα να μην τους το αποκαλύψει. Αντ' αυτού, ο μαιευτήρας γράφει σε ένα χαρτί το φύλο του μωρού και το βάζει σε ένα κλειστό φάκελο. Το ζευγάρι, πηγαίνει το φάκελο σε ένα ζαχαροπλαστείο και του ζητάει να φτιάξει μια τούρτα όπου η εσωτερική κρέμα θα είναι ροζ ή γαλάζια ανάλογα με το φύλο του μωρού.

Συγκεντρώνονται λοιπόν, με φίλους και συγγενείς, μαζεύονται γύρω απο το τραπέζι γεμάτοι αγωνία, κόβουν την τούρτα και όλοι μαζί ανακαλύπτουν έτσι το φύλο του μωρού τους.

Σας παραθέτω και μερικά βιντεάκια απο το youtube. (έχει άπειρα φυσικά)

το εχω διαβασει και εγω αυτο, καλα τρελη αμερικανια αλλα θα μου αρεσε να το κανω!!!!!!!!:rolleyes::rolleyes:

668bab1939.png

ναι το εμαθα αυτο..αν το ηξερα στο πρωτο παιδακι μου και γω θα το εκανα. δε ξερω κοριτσια εμενα μαρεσουν αυτα... τα βρισκω απλα ωραιες ιδεες για να κανεις ακομα πιο ξεχωριστη και αξεχαστη ολη την περιοδο αυτη.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Κι εμένα μου αρέσουν. Γενικώς δεν απορρίπτω κάτι "αβλεπί" μόνο και μόνο επειδή είναι ξενόφερτο. Δηλαδή εμείς τα κάνουμε όλα σωστά και όλοι οι υπόλοιποι όλα λάθος? Δεν μπορούμε να υιοθετούμε τα καλά?

Ειδικά αυτά που συζητάμε τώρα, είναι τέλειες αφορμές για χαρούμενες και οικογενειακές μαζώξεις και ιδανικά για να κάνεις κάθε στιγμή μια όμορφη ανάμνηση.

Σ'αυτό που έλεγες παραπάνω..... Οι φίλες σου, πιστεύω ότι θα το ξέρουν το baby shower... Στο κάτω κάτω, σε τόσες ταινίες το έχουμε δει...Σινεμά δεν βλέπουν? χαχαχα!!!

Για τους συγγενείς, μπορείς να βάλεις τη μαμά σου να βγάλει το φίδι απ'την τρύπα...:-P Να τους πάρει αυτή τηλέφωνο και να τους προσκαλέσει και όταν την ρωτήσουν τι είναι αυτό, να πεί απλά και όμορφα ότι πρόκειται για ένα πάρτυ που γίνεται εν όψη του ερχομού του μωρού και ότι μαζεύονται οι φίλοι και συγγενείς και πηγαίνουν τα δώρα για το μωρό. Και να εξηγήσει (για να μην αγχωθούν μερικοί...:lol:) ότι μετά δεν χρειάζεται να φέρουν κάτι στο μαιευτήριο.

ξαναλεω οτι ολα αυτα ειναι τελεια ειδικα στο πρωτο που πραγματικα χρειαζεσαι πολλα πραγματα και καλο θαναι να στα φερουν πριν γεννησεις. τωρα στο 3ο οκ κανα ρουχαλακι πχ. αλλα ετσι για την πλακα νομιζω θαναι ωραιο! θα δουμε μωρε.. ως τοτε

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις

Κοίτα...θεωρώ αγενές να κάνει μια μαμά shower party για τον εαυτό της, γιατί στην ουσία καλεί η ίδια φίλους και συγγενείς και τους λέει να της φέρουνε τα δώρα.

Στην Αμερική γίνονται shower parties αλλά ποτέ δεν τα διοργανώνει η μέλουσα μαμά. Το shower party είθισται να το διοργανώνει κάποια καλή φίλη ή συγγενής της εγκύου, οπότε αυτή είναι που καλεί τον κόσμο για να δώσουν όλοι μαζί τα δώρα τους για το μωρό.

Οπότε, αφού ανέφερες ότι το συζητούσες με μια φίλη σου, πες της να το αναλάβει κιόλας, να ξεμπερδεύεις.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

μια μικρή διευκρίνιση μόνο, είναι baby shower, όχι shower party ;)

:lol::lol: καλά λες, παρασύρθηκα απο την κοπέλα που το έγραψε πιο πάνω...:P

Κοίτα...θεωρώ αγενές να κάνει μια μαμά shower party για τον εαυτό της, γιατί στην ουσία καλεί η ίδια φίλους και συγγενείς και τους λέει να της φέρουνε τα δώρα.

Στην Αμερική γίνονται shower parties αλλά ποτέ δεν τα διοργανώνει η μέλουσα μαμά. Το shower party είθισται να το διοργανώνει κάποια καλή φίλη ή συγγενής της εγκύου, οπότε αυτή είναι που καλεί τον κόσμο για να δώσουν όλοι μαζί τα δώρα τους για το μωρό. Πράγματι!!

Οπότε, αφού ανέφερες ότι το συζητούσες με μια φίλη σου, πες της να το αναλάβει κιόλας, να ξεμπερδεύεις.:wink:Συμφωνώ!

Προσωπικά, δεν θα μου προκαλούσε αρνητική αντίδραση καθόλου να με καλέσει η ίδια η μαμά, αλλά αφού υπάρχει η λύση της φίλης, μια χαρά.

Εγώ στο μόνο που είμαι αντίθετη σε όλο αυτό το happening είναι πως μιας έγκυος και με τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη δεν νομίζω πως θα έχει το κουράγιο να μαζέψει κόσμο στο σπίτι της, να κάνει προετοιασία, και να κάτσει να συμμαζεύει κιόλας μετά.

Υποτίθεται οτι όσο περνάει η εγκυμοσύνη βαραίνεις περισσότερο και έχεις όλο και λιγότερες αντοχές.

sj3dp3.png

Εγώ στο μόνο που είμαι αντίθετη σε όλο αυτό το happening είναι πως μιας έγκυος και με τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη δεν νομίζω πως θα έχει το κουράγιο να μαζέψει κόσμο στο σπίτι της, να κάνει προετοιασία, και να κάτσει να συμμαζεύει κιόλας μετά.

Υποτίθεται οτι όσο περνάει η εγκυμοσύνη βαραίνεις περισσότερο και έχεις όλο και λιγότερες αντοχές.

συνήθως οργανώνονται από φίλες στο σπίτι φίλης, κι όχι της μέλλουσας μαμάς. Και μη φανταστείτε κανένα έξαλλο πάρτυ, απλά μαζεύονται οι φιλενάδες, δίνουν τα δωράκια, τρώνε και πίνουν. Και συνήθως είναι και οι άλλες μαμάδες (οι μη μαμάδες έχουν άλλο μαλλί να ξάνουν ;)), οπότε το κλίμα είναι γενικότερα χαλαρό και μαμαδέ!

όπως είπε μια κοπέλα παραπάνω, είναι μια καλή ευκαιρία να μαζευτούν πριν από τη γέννα, γιατί μετά ως γνωστόν σκούρα τα πράγματα για τη λεχώνα!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

ειναι πολυ καλο, το λενε baby shower κι εμενα μου εκαναν οι φιλοι μου στην αγγλια για το πρωτο μωρο.

Αν γινει σωστα κι εχει και παιδακια και παιχνιδια που γινονται σ'αυτες τις περιπτωσεις (και απο μεγαλους και απο μικρους) εχει πολυ γελιο.

Βεβαια δεν ειναι κατι που το κανεις εσυ, σου το κανουνε. Δηλαδη δεν οργανωνεις ενα παρτυ και στελνεις προσκλησεις, ετσι δεν τιθεται το θεμα της "υποχρεωσης" καποιου να φερει δωρο. Δεν καλεις εσυ κανεναν. Ουσιαστικα σε καλουνε.

Εγω το ευχαριστηθηκα παρα πολυ :P

Kι εγώ είμαι λίγο προληπτική, δε νομίζω πριν γεννηθεί το μωρό να το έκανα. Μόνη μου δε θα έμπαινα με τίποτα σ' αυτή τη διαδικασία, πόσο μάλλον με την κοιλιά στο στόμα να ετοιμάζω το σπίτι. Παρόλο που είχα πολύ καλή εγκυμοσύνη, προς το τέλος ήθελα την ησυχία μου.. Κάνω αρκετά συχνά τραπέζια και έχουν πολύ κόπο, όσο απλά και να τα κάνεις. Επιπλέον θα είχα και την έννοια μη σκεφτούν ότι το κάνω για τα δώρα.. Αν όμως μου το κάνανε έκπληξη σε άλλο σπίτι, μπορεί να πήγαινα και με χαρά!

Αυτό με την τούρτα και το ροζ ή γαλάζιο περιεχόμενο μου άρεσε πολύ! Θα το έχω υπόψιν στην επόμενη εγκυμοσύνη!

EkcAp3.png

Εμένα μου αρεσει πααααρα πολυ αυτη η αμερικανικια ιδεα και σου προτεινω να το κανεις το παρτυ πριν τα γεννητουρια. αφου ολοι οι φιλοι θα ερθουνε μετα με φορμακια και πιτζαμιακια και ζιπουνακια και θα γεμισεις ενα σωρο αχρηστα ρουχα που θα τα φορεσει το μωρο μια φορα και αν.

γιατι να μην ερθουνε πιο πριν με την Pana Cake τους που θα εχει και χρησιμα πραματακια πανω και πανες που κοστιζουνε μια περιουσια πλεον?? ή εστω ας ερθουνε με τα ρουχαλικια τους σαν δωρο και να εχεις τον χρονο να δεις τι χρειαζεσαι και να κανεις τυχον αλλαγες στα καταστηματα??

ψηφιζω να το κανεις το παρτυ και να γεμισεις με χρησιμα πραματακια για το νινακι σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...