Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπνος: Στάση / μέρος /ασφάλεια

Earthdog

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και όλες,

Είμαστε 8 ημερών και θέλω να δούμε τι θα κάνουμε με το θέμα του ύπνου αλλά και γενικότερα με την συμπεριφορά μας στην κόρη μας.

Θεωρητικά είμαστε υπερ του co-sleeping αφού και προσωπικά ασπαζόμαστε τις αρχές του, ειδικά με το ότι εχει να κάνει με το πόσο καλό μπορεί να κάνει στην ψυχολογία του παιδιου.

Οι ερωτήσεις / απορίες μας πριν αρχίσουμε να κοιμόμαστε συστηματικά μαζί:

-Σύνδρομο Αιφνιδίου Θανάτου. Η γνώμη σας;

-Στάση. Ανάσκελα ή στο πλαί ο ύπνος;

Από τα παραπάνω θα έχουμε και άλλες απορίες αλλά εξαρτάται από τις απαντήσεις , οπότε περιμένουμε για να κάνουμε συζήτηση.....

Ηλίας

3260gr @ 20/4/2011 - female angel named...

Διαφημίσεις

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

για τον αιφνιδιο θανατο δεν εχω αποψη!!

οσο για την σταση εμεις την μπεμπα την βαζαμε πλαγια να κοιμαται αλλα εδω και 2 μηνες αν δεν την βαλεις μπρουμητα να ξαπλωσει δεν κοιμαται, πολλες φορες γυρναει μονη της κιολας μπρουμητα για να παιξει στην κουνια της και μετα την περνει ο υπνος ετσι,και αφου την βολευει την αφηνουμε

Η Ζωηρούλα μου μας άλλαξε την ζωή!!!!

Καλησπέρα σε όλους και όλες,

Είμαστε 8 ημερών και θέλω να δούμε τι θα κάνουμε με το θέμα του ύπνου αλλά και γενικότερα με την συμπεριφορά μας στην κόρη μας.

Θεωρητικά είμαστε υπερ του co-sleeping αφού και προσωπικά ασπαζόμαστε τις αρχές του, ειδικά με το ότι εχει να κάνει με το πόσο καλό μπορεί να κάνει στην ψυχολογία του παιδιου.

Οι ερωτήσεις / απορίες μας πριν αρχίσουμε να κοιμόμαστε συστηματικά μαζί:

-Σύνδρομο Αιφνιδίου Θανάτου. Η γνώμη σας;

-Στάση. Ανάσκελα ή στο πλαί ο ύπνος;

Από τα παραπάνω θα έχουμε και άλλες απορίες αλλά εξαρτάται από τις απαντήσεις , οπότε περιμένουμε για να κάνουμε συζήτηση.....

Να σας ζησει το μωρακι

Για το συνδρομο του αιφνιδιου θανατου κανενας δεν ξερει απο τι προκαλυται.. Υπαρχουν καποιες γενικες συμβουλες πχ οτι οι γονεις δεν πρεπει να καπνιζουν ή να βρισκονται υπο την εποιρια αλκοολ ή ουσιων γιατι δεν ειναι σε θεση να αντιδρασουν αν ω μη γενητο συμβει κατι...

Την τελευταια φορα που κοιταξα (γιατι μεγαλωσαμε τωρα) στην αγορα υπηρχαν 2 τυποι προιοντων. Angel Care monitor (εγω εχω ενα για τον καθενα αλλα κοιμουνται στο κρεβατι τους) και το respisense (ειναι πιο καινουργιο προιον αλλα το πειρα και αυτο). Και τα δυο ανυχνευουν τις αναιπεσθητες κινησεις πυ κανει το μωρακι οταν αναπνεει. Αν δεν ανυχνευσουν κινηση για 20δευτερολεπτα κανουν "μπιπ" και τρεμουν λιγο για να "ξυπνησει το μωρο" αλλιως χτυπαει ο συναγερμος που εχουν (για να πεις οτι κανεις κατι ομως πρεπει να ξερεις να παρεχεις πρωτες βοηθειες).

Για την σταση εδω στο Βελγιο λενε ανασκελα. Ομως καλο ειναι να μην ειναι συνεχια στην ιδια θεση ολο το 24ωρο..

Οι επίσημοι φορείς στην Αμερική συστήνουν ύπνο στο ίδιο δωμάτιο μέχρι τους 6 μήνες, αλλά αποτρέπουν από τον ύπνο στο ίδιο κρεβάτι. Αν το κάνετε, διαβάστε στο ιντερντετ πηγές με λέξεις-κλειδιά safe co-sleeping.

Πιστεύω το πλέον βολικό και πρακτικό για το θηλασμό είναι η κούνια κολλητά στο κρεβάτι και να έχει αφαιρεθεί τελείως το κάγκελο της κούνιας, από την πλευρά του διπλού κρεβατιού.

Εφόσον τα παιδιά μου ήταν αρκετά του ύπνου, μετά τους 6 μήνες αλλάξαμε δωμάτια. Αλλά αρκετές θηλάζουσες διατηρούν τον ύπνο στο ίδιο δωμάτιο τουλάχιστον όσο και το θηλασμό γιατί είναι λιγότερο κουραστικά τα βράδυα, αν το παιδί ξυπνάει συχνά.

Εμείς είχαμε και κρεβατάκι στο καθιστικό, όσο τα μωρά ήταν πολύ μικρά, γιατί εκεί περνούσα τη μέρα και δεν ήθελα κλείσιμο στο υπνοδωμάτιο... Αλλά αυτά θα τα βρείτε στην πορεία. Οι περισσότεροι βολεύονται με καλαθούνα ή ρηλάξ ή δεν τους πειράζει στο κάτω κάτω να πηγαίνουν στο υπνοδωμάτιο κάθε τόσο. Πιστεύω εμάς μας βοήθησε το ότι είχαν μάθει τα παιδιά να κοιμούνται οπουδήποτε, στο καρότσι, στο ρηλάξ, σε κρεβατάκι στο καθιστικό και ήταν γενικά αρκετά εύκολα στον ύπνο.

Όσον αφορά τη στάση ύπνου, επικρατούσα αυτή τη στιγμή είναι το ανάσκελα, μετά το πλάι και να αποφεύγεται ο ύπνος μπρούμυτα.

Να χαίρεστε το μωράκι σας!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...