Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αρκετά επείγον

Fein

Recommended Posts

Καλησπέρα!Είμαι 17 χρονών και φοιτώ στην Β λυκείου σε Γενικό Λύκειο.Θα ήθελα την συμβουλή σας πάνω σε ένα θέμα που με απασχολεί αρκετό καιρό και για το οποίο δεν είμαι διατεθιμένη να μιλήσω ανοιχτά ούτε στους γονείς μου ούτε στους καθηγητές του φροντιστηρίου μου!Αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις και την προετοιμασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να πετύχω σε αυτές.Το μείζων προβλημά μου είναι πως έχω αρκετά κενά στα αρχαία τα οποία δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω να τα καλύπτω.Στα υπόλοιπα μαθήματα κατεύθυνσης (έχω επιλέξει την θεωρητική συγνώμη που δεν το ανέφερα πρωτίστως )είμαι άριστη όπως άλλωστε και στην έκθεση η οποία ανέκαθεν μου άρεσε διότι οι γονείς μου με προέτρεπαν απο μικρή να διαβάζω βιβλία.Η σχολή που στοχεύω να περάσω είναι η Νομική ,ξέρω πως μερικοί ίσως να σκεφτούν πως είναι δύσκολο λόγω των κενών μου ,όμως εγώ θεωρώ πως έχω τις δυνατότητες να το κάνω έχοντας άλλωστε και την στήριξη των καθηγητών μου οι οποίοι πιστεύουν σε μένα...Θα ήθελα την γνώμη οποιανού είναι διατεθιμένος να σχολιάσει ...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..

Διαφημίσεις

Τι είναι αυτό που σε κάνει να μη θέλεις να μιλήσεις με τους γονείς σου και τους καθηγητές σου?Ποιος άλλος μπορεί να σε βοηθήσει εκτός από αυτούς?

Εγώ στη Β Λυκείου ήμουν στην Τεχνολογική,και στη Γ Λυκείου άλλαξα και πήγα Θετική,όλο το καλοκαίρι πριν τη Γ Λυκείου έκανα ιδιαίτερα στη Χημεία,για να καλύψω όλη την ύλη που έκαναν τα παιδιά στη Β Λυκείου.

Δεν είναι δύσκολο,αν ξεκινήσεις τώρα,να καλύψεις τα κενά σου,αλλά οπωσδήποτε πρέπει να μιλήσεις με τους καθηγητές σου,να δείτε τι θα κάνετε.

ΠΡΩΤΑ απο ολα συγχαρητηρια για τους υψηλους στοχους που εχεις θεσει στη ζωη σου.το να εχεις κενα σε καποιο μαθημα ιδιως στην β λυκειου ειναι ενα θεμα που μπορει να λυθει.

απλα δεν καταλαβα γιατι δεν ηθελες να το συζητησεις με τους γονεις η τους καθηγητες σου..φοβασαι μην τους απογοητευσεις?δεν υπαρχει λογος διοτι κανεις τον αγωνα σου..

οι καθηγητες και οι γονεις σου πρεπει να ειναι συμμαχοι στη δυσκολη προσπαθεια σου..

αν υπαρχει οικονομικη δυνατοτητα θα ηταν καλο να κανεις καποια ιδιεταιρα η φροντιστηριο για να καλυψεις τα κενα...ειναι παρα πολυ νωρις ακομα και θα τα καταφερεις.

τι σε προβληματιζει τοσο πολυ ?να πεις στους γονεις σου οτι θα χρειαστεις βοηθεια?πιστευεις οτι δεν θα προλαβεις?

γλυκο μου παιδι μεγαλη προσπαθεια ,μεγαλος αγωνας αλλα το αποτελεσμα θα σε ανταμειψει..

(ασχετο αλλα οταν θα δινουν τα παιδια μου πανελλαδικες θα μου στελνετε τα λεξοτανιλ με τα φορτηγα...εχω μεγαλη λαχταρα να σπουδασουν ..ακομα και αν δεν τα καταφερουν θελω να το παλεψουν με ψυχη)

Γιατι δεν το συζητας με τους γονεις σου?

Μακαρι ολα τα παιδια της ηλικιας σου να εθεταν υψηλους στοχους οπως εσυ και να προσπαθουσαν να τους πετυχουν!

Νομιζω αν εκανες ιδιαιτερα στα αρχαια με εναν καλο καθηγητη θα μπορουσες να καλυψεις τα κενα σου.

Γεια σου!!! Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην αγχωθείς σε πρώτη φάση αλλά να συνεχίσεις να μελετάς συστηματικά μέχρι τις εξετάσεις. Τώρα όσον αφορά στα αρχαία, προτείνω να δώσεις βάση στα εξής : Να διαβάσεις πολύ καλά το γνωστό, τόσο καλά ώστε να εξασφαλίσεις ότι εκεί θα γράψεις τέλεια. Για το άγνωστο σεα υτή τη φάση, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, παρά μόνο να τελειοποιήσεις αυτό στο οποίο είσαι καλύτερη, ώστε να κερδίσεις σίγουρα τα μόρια που θα σου δώσει η ανάλογη ερώτηση. Για παράδειγμα να επιμείνεις στη γραμματική που λίγο πολύ θα είναι κάτι γνωστό, να παλέψεις με ό,τι ξέρεις για το συντακτικό. Για τη μετάφραση δεν μπορείς να κάνεις τη δεδομένη χρονική στιγμή πολλά πράγματα, γιατί είναι περισσότερο θέμα εξάσκησης κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών συνήθως. Παρόλ' αυτά πρέπει να προσπαθήσεις να βγάλεις ένα κείμενο που θα έχει νόημα να είναι τέλεια η μετάφραση στα εύκολα σημεία και να προσπαθήσεις να καταλάβεις περίπου τι εννοούν...τα πιο δύσκολα σημεία στη μετάφραση. Μην αγχώνεσαι όμως και ελπίζωότι όλα θα πάνε καλά. Και να θυμάσαι ότι σήμερα καλό είναι να έχεις ακαδημαΪκή μόρφωση, αυτή ωστόσο δεν σου εξασφαλίζει συχνά ούτε τα προς το ζην. Προσπάθησε να πετύχεις το στόχο σου και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, αλλά να ξέρεις ότι η ζωή μας δεν κρίνεται απαραίτητα από αυτές τις εξετάσεις. Καλή τύχη και επιτυχία!!

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Διαφημίσεις

Δεν θέλω να μιλήσω στους γονείς μου διότι δεν θέλω να τους απογοητεύσω και να τους δημιουργησω περισσοτερα προβληματα απο οτι εχουν ηδη.Γνωριζω τις πιθανες απαντησεις σας αλλα το εχω σκεφτει αρκετα καλα και δεν επιθυμω να τους μιλησω. Παρακολουθω ηδη μαθηματα στο φροντιστηριο και εχουμε ξεκινησω εδω και 2 μηνες το γνωστο της Γ λυκειου στο οποιο οταν εξεταζομαστε γραπτα ο βαθμος μου κυμαινεται μεταξυ του 19 και του 20. Το προβλημα μου ειναι πως ενω μπορω να διαβαζω με τις ωρες γνωστο,λατινικα,ιστορια Γ λυκειου (που επισης εχουμε ξεκινησει),οταν ερχεται η στιγμη που πρεπει να διαβασω αρχαια αγνωστο δεν μπορω να συγκεντρωθω καθολου,και εχω προσπαθησει παρα πολυ..Επισης αγνωστο ξεκινησαμε φετος και παραδοξως στα κειμενα τα πηγαινω αναλογικα με τα κενα μου σχετικα καλα (γυρω στο 12-13).Ισως μου προκαλουν τοση απεχθεια επειδη ενω στα αλλα χωρις να θελω να περιαυτολογησω ειμαι καλυτερη απο τους αλλους στο τμημα στην γραμματικη αρχαιων δεν εχω καθολου αυτοπεποιθεση και ολο αυτο βασιζεται στον εγωισμο μου...(ειμαι και μοναχοπαιδι οποτε καταλαβαινετε..)Στην ουσια θελω να περασω νομικη οχι τοσο για να εξασφαλισω πιθανοτατα χρηματα η δοξα αλλα για να διευρυνω τους πνευματικους μου οριζοντες και τις γνωσεις μου...

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ολων σας.. :-)

Κοιτα fein σαν μαμα σου μιλαω , αν οταν φτασει ο γιος μου στην ηλικια σου παιρνει τετοιους βαθμους και εχει θεσει μονος του ως στοχο του τη νομικη και ερθει και μου πει ''μαμα θεωρω οτι εχω κενα στα αρχαια στο αγνωστο και θελω βοηθεια για να περασω στη νομικη'' μονο απογοητευση δεν θα νιωσω!! Ισα ισα αυτο δειχνει οτι εισαι υπευθυνη και αφοσιωμενη και πραγματικα μπραβο σου! Εγω αν ημουν μαμα σου θα καμαρωνα παρα πολυ και θα σε στηριζα με χαρα αφου θα επιανε τοπο η βοηθεια που θα σου παρειχα! Δεν ειναι υποστηρικτικοι γενικα οι γονεις σου?

Αλλιως παρε καποιο βοηθημα, ζητα απο καποιον καθηγητη να σου προτεινει καποιο καλο που θα σε βοηθησει στον τομεα που εχεις κενα.

Οι γονεις μου βασικα δεν ασχολουνται πολυ μαζι μου...δουλευουν ολη μερα και δεν εχουν πολυ χρονο...οποτε δεν θα τους φορτωνω και με τα δικα μου προβληματα για τα οποια εγω η ιδια ευθυνομαι...

ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια παντως..:D

Όταν διάβασα το μήνυμά σου ..μου θύμισε πολύ τον εαυτό μου στην ηλικία σου...Καλή μαθήτρια σε όλα εκτός από το άγνωστο στα αρχαία ...και με μεγάλα κενά. Το άγχος μου δεν οφειλόταν σε αυτά που περιγράφεις...αλλά επικεντρωνόταν στο πώς θα καλύψω τα κενά...και από που να αρχίσω. Την λύση μου την έδωσε ένας εξαιρετικός καθηγητής...που με ξεκίνησε από τα βασικά και με βοήθησε να κατανοήσω, να αγαπήσω τα αρχαία και τελικά να περάσω στη σχολή που επιθυμούσα. Νομίζω ότι το να μιλήσεις στους δικούς σου...θα σε απαλλάξει από το άγχος που νιώθεις...ο λόγος σου και η σκέψη σου είναι συγκροτημένη και δείχνει ένα παιδί ώριμο που διεκδικεί μια επιλογή ζωής..γιατί τελικά επιλέγοντας επάγγελμα επιλέγεις συνθήκες ζωής...Καλή επιτυχία ...

Διαφημίσεις

Ξερω πως ισως εδω δεν ειναι το καταλληλο μερος για να βρω την λυση στο προβλημα μου και πως θα ηταν καλυτερο να απευθυνθω σε καποιον δικο μου,ομως μερικες φορες η απροσωπη ψυχρη επικοινωνια σου αφηνει περιθωρια να εκφραστεις ελευθερα χωρις περιορισμους και να καταβαλλεις ολα σου τα προβληματα χωρις δισταγμο..ειναι κατι το οποιο προσωπικα επιζητω γνωριζοντας ολες τις συνεπειες και ολα τα πιθανα διλληματα που μπορουν να προκυψουν..

Οι γονεις μου βασικα δεν ασχολουνται πολυ μαζι μου...δουλευουν ολη μερα και δεν εχουν πολυ χρονο...οποτε δεν θα τους φορτωνω και με τα δικα μου προβληματα για τα οποια εγω η ιδια ευθυνομαι...

ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια παντως..:D

Αχ βρε κοριτσι μου μην το βλεπεις ετσι. Δεν ασχολουνται πολυ μαζι σου γιατι δουλευουν ολη μερα αλλα εσυ εισαι το μονακριβο κοριτσακι τους (οσο χρονων και να φτασεις παντα ετσι θα σε βλεπουν),ειμαι σιγουρη οτι θελουν το καλυτερο για σενα.

Οι αναγκες σου και οι στοχοι σου δεν αποτελουν προβλημα και βαρος για τους γονεις σου! Ισως το οικονομικο να ειναι ενα θεμα αν δεν μπορουν να καλυψουν τα ιδιαιτερα αλλα αν το συζητησετε θα βρειτε μια λυση.

Και μην το φερνεις τοσο βαρεως που εχεις κενα στα αρχαια, ειναι δυσκολα τα ατιμα!:lol:

Απλα δεν ξερω αν διαθετω την ψυχικη θεληση να κατσω να τα καλυψω ολα τωρα...

Άκυρα όλα τα παραπάνω....δεν διάβασα καλά προηγουμένως. Νόμιζα ότι πας Γ λυκείου και μας μιλούσες για τις πανελλήνιες που έρχονται σε μερικές ημέρες. Προλαβαίνεις να μάθεις τα πάντα...τα πάντα όμως και να δουλέψεις άπειρα άγνωστα και να ξεσκονίσεις γραμματική και συντακτικό...δεν το συζητώ...μην μπερδέψεις μόνο φροντιστήριο και ιδιαίτερα ταυτόχρονα θα σε συμβούλευα να διαλέξεις...Αυτά..Είχα αγχωθεί πριν...τώρα όλα εντάξει, αφού πας Β λυκείου...καλή μελέτη:P:p

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Απλα δεν ξερω αν διαθετω την ψυχικη θεληση να κατσω να τα καλυψω ολα τωρα...

Είναι πολύ νωρίς ακόμα και φυσικά μπορείς να καλύψεις όλα τα κενά. Νομίζω ότι πρέπει να συζητήσεις με τους γονείς σου, γιατί μπορούν να σε βοηθήσουν. Όταν διάβασα τον τίτλο του θέματός σου, σίγουρα δεν περίμενα να διαβάσω αυτή την απορία. Εγώ αν ήμουν μητέρα σου, θα ήμουν πολύ περήφανη για σένα. Δείχνεις συνετό παιδί και αγωνιάς πραγματικά για τους στόχους που έχεις βάλει. Συγχαρητήρια!

Αν μένεις Πειραιά να απευθυνθείς στη Τζιροπούλου. Να καθίσετε μαζί να κάνετε Όμηρο. Αν αρχίσεις τωρα και με λίγη δική σου προσπάθεια θα έχεις τελειωσει πιστεύω την Οδύσσεια μέχρι μέσα καλοκαιριού. Και μετά ξαναδιάβασέ τη στο πρωτότυπο. Θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς πολύ. Μπορείς να έρθεις σε επαφή μαζί της μέσω του βιβλιοπωλείου Αιγιής. Αλλά μην μπεις σε ομαδικό μάθημα, δεν θα προλάβεις.

Απλά καλό είναι να δει όΤι έχεις όρεξη και διάθεση.

Τιμές δεν γνωρίζω

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!Είμαι 17 χρονών και φοιτώ στην Β λυκείου σε Γενικό Λύκειο.Θα ήθελα την συμβουλή σας πάνω σε ένα θέμα που με απασχολεί αρκετό καιρό και για το οποίο δεν είμαι διατεθιμένη να μιλήσω ανοιχτά ούτε στους γονείς μου ούτε στους καθηγητές του φροντιστηρίου μου!Αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις και την προετοιμασία που θα πρέπει να ακολουθήσω για να πετύχω σε αυτές.Το μείζων προβλημά μου είναι πως έχω αρκετά κενά στα αρχαία τα οποία δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω να τα καλύπτω.Στα υπόλοιπα μαθήματα κατεύθυνσης (έχω επιλέξει την θεωρητική συγνώμη που δεν το ανέφερα πρωτίστως )είμαι άριστη όπως άλλωστε και στην έκθεση η οποία ανέκαθεν μου άρεσε διότι οι γονείς μου με προέτρεπαν απο μικρή να διαβάζω βιβλία.Η σχολή που στοχεύω να περάσω είναι η Νομική ,ξέρω πως μερικοί ίσως να σκεφτούν πως είναι δύσκολο λόγω των κενών μου ,όμως εγώ θεωρώ πως έχω τις δυνατότητες να το κάνω έχοντας άλλωστε και την στήριξη των καθηγητών μου οι οποίοι πιστεύουν σε μένα...Θα ήθελα την γνώμη οποιανού είναι διατεθιμένος να σχολιάσει ...

Καλησπερα και συγχαρητηρια και απο μενα !! το οτι εχεις συνειδηση των ελλειψεων που εχεις στα μαθηματα δειχνει ατομο συνειδητοποιημενο, ωριμο και προσγειωμενο.Ο στοχος σου ειναι υψηλος.Τιποτα ομως δεν μας χαριζεται σε αυτην την ζωη, για ολα παλευουμε, ποσο μαλλον για το μελλον μας!!εφοσον εισαι καλη μαθητρια δεν θα εχεις προβλημα στο να καλυψεις κενα. Εγω φαντασου εχω αναλαβει φετος μια κοπελα τριτης λυκειου, θεωρητικης κατευθυνσης σαν εσενα, που οχι απλως ειχε κενα, δεν ηξερε ουτε τα βασικα! κ ομως φτασαμε σε ικανοποιητικο επιπεδο.

τιποτα δεν πρεπει να σου φαινεται βουνο!εαν ξεκινησεις προετοιμασια απο το καλοκαιρι, ειμαι σιγουρη πως θα εισαι πανετοιμη για τις πανελληνιες! θα κουραστεις τωρα, αλλα πιστεψε με, το αποτελεσμα θα δικαιωσει τους κοπους σου!Ποσο μαλλον εαν σε καμαρωνουν ολοι φοιτητρια νομικης :D

Γι αυτο υπομονη, επιμονη, και οχι αγχος! απλα θεληση!!αυτο λεω σε ολους τους μαθητες μου!!καλη επιτυχια!!!;)

Αν μένεις Πειραιά να απευθυνθείς στη Τζιροπούλου. Να καθίσετε μαζί να κάνετε Όμηρο. Αν αρχίσεις τωρα και με λίγη δική σου προσπάθεια θα έχεις τελειωσει πιστεύω την Οδύσσεια μέχρι μέσα καλοκαιριού. Και μετά ξαναδιάβασέ τη στο πρωτότυπο. Θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς πολύ. Μπορείς να έρθεις σε επαφή μαζί της μέσω του βιβλιοπωλείου Αιγιής. Αλλά μην μπεις σε ομαδικό μάθημα, δεν θα προλάβεις.

Τιμές δεν γνωρίζω

:shock::shock::shock:Γιατί να κάνει Όμηρο;;; Τι σχέση έχει με τις πανελλήνιες;;;Και κυρίως από το πρωτότυπο την Οδύσσεια;;;Αυτό διδάσκεται μετά κόπων και βασάνων στο πανεπιστήμιο...στη φιλολογία. Αυτά που ζητάνε στις πανελλήνιες δεν έχουν σχέση με τον Όμηρο....που είναι άλλου είδους κείμενο και σε άλλη διάλεκτο...Ας μην αγχώνουμε την κοπέλα...

a9X0p3.pngmrSbp3.png

:shock::shock::shock:Γιατί να κάνει Όμηρο;;; Τι σχέση έχει με τις πανελλήνιες;;;Και κυρίως από το πρωτότυπο την Οδύσσεια;;;Αυτό διδάσκεται μετά κόπων και βασάνων στο πανεπιστήμιο...στη φιλολογία. Αυτά που ζητάνε στις πανελλήνιες δεν έχουν σχέση με τον Όμηρο....που είναι άλλου είδους κείμενο και σε άλλη διάλεκτο...Ας μην αγχώνουμε την κοπέλα...

Η κοπέλα έχει θέμα με τα αρχαία Ελληνικά. Η ίδια λέει ότι είναι πίσω και τα απεχθάνεται-ένας φαύλος κύκλος.

Για τις πανελλήνιες πιστεύω ότι ένας οποιοδήποτε φροντιστηριακός κύκλος μαθημάτων μπορεί να τη βοηθήσει. Αν πρόσεξες αναφέρθηκα στη Τζιροπουλου. Αλίμονο αν η Τζιροπούλου έμπλεκε με προετοιμασία για πανελλήνιες. Ας μην τα μπλεκουμε τα πραγματα ιδίως αν δεν γνωρίζουμε πρόσωπα ή καταστάσεις.

Η Τζιροπούλου δεν θα την προετοίμαζε για τις εξετάσεις. Η Τζιροπούλου θα της εμφυσούσε την αγάπη για την αρχαία Ελληνική γλώσσα.

Και μια και αναφερθηκες που διδάσκεται ο Όμηρος.

΄Στα γεράματα θυμήθηκα να κάνω μαθήματα αρχαίων Ελληνικών. Κάθε Σάββατο πρωί μαζευόμασταν μια ομάδα και μας δίδασκε η Τζιροπούλου. Σε 6 μήνες μπορούσα κουτσά στραβά να διαβάζω κείμενο. Και είμαι οικονομολόγος. Καμιά σχεση με αρχαία Ελληνικά. Στο σχολείο τα μισούσα.

Η δική μου πρόταση είναι καθαρά εναλλακτική και ξεφεύγει από τα στενά όρια προετοιμασίας των πανελληνίων. Που την παρέθεσα με όλη μου την ειλικρινή πεποίθηση ότι θα βοηθήσει πολύ περισσότερο από το να μείνει στην απλά φροντιστηριακή προετοιμασία.

Αν εσύ διαφωνείς πρόβλημά σου. Απλά επέτρεψε και στους άλλους να δίνουν μια άλλη σκοπιά στο θέμα.

Ευχαριστώ.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

.Το μείζων προβλημά μου είναι πως έχω αρκετά κενά στα αρχαία τα οποία δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω να τα καλύπτω.

Το αρχαίο άγνωστο κείμενο δεν διαβάζεται.Τα λατινικά,η ιστορία,η λογοτεχνία και το γνωστό αρχαίο κείμενο της Γ' είναι θέμα διαβάσματος,συγκεκριμένα παπαγαλίας.Το θέμα δεν είναι να αγαπήσεις τα αρχαία αλλά να καταφέρεις να γράψεις έναν αξιοπρεπή βαθμό στις πανελλήνιες αφού στοχέυεις στο 18,5 της Νομικής(φαντάζομαι Αθηνών).Μην αναλωθείς σε ανούσια πράγματα.Ζήτησε από τους γονείς σου να βρείτε μια καλή φιλόλογο.Συζήτησε μαζί της τα κενά σου και κάνε όλο το καλοκαίρι μαθήματα αρχαίων μαζί της.Βάσει των κενών σου ένα τρίωρο-τετράωρο την εβδομάδα θα φέρει αποτελέσματα.Ξεκινήστε ένα ένα όλα τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα.Από την κλίση των ανώμαλων ρημάτων μέχρι το ποιο απλό στη σύνταξη,το υποκείμενο.Στόχευσε στο να τα μάθεις τέλεια και να πας να γράψεις με αυτοπεποίθηση.Σε μια χρονιά με εντατικό διάβασμα και περιεκτικό μάθημα θα γίνεις αστέρι.Να συντάσεις,επίσης,συνεχώς άγνωστα κείμενα,αλλά και να ζητήσεις από τη φιλόλογο να σου φέρει αυτά των προηγούμενων ετών (που θα διαπιστώσεις ότι είναι εύκολα).Επιμένω στο να μην παρακολουθήσεις αυτό το συγκεκριμένο μάθημα στο φροντιστήριο.

Συζήτησε με τους γονείς σου αυτό που σε απασχολεί και αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σε βοηθήσουν.Επειδή στοχεύεις σε μια υψηλόβαθμη σχολή ο βαθμός σου πρέπει να είναι ανάλογος,σε όλα τα μαθήματα.Δεν θυμάμαι τον ακριβή συντελεστή του μαθήματος,αλλά λογικά αν γράψεις τέλεια σε όλα,ένα 12 στο άγνωστο σου χαλάει τον βαθμό.Δεν είναι άδικο μετά από τόσες ώρες διαβάσματος;

byhrp3.png

Γειά σου Fein! Mε την ισχυρή θέληση μπορείς να πετύχεις το στόχο σου και οι βαθμοί σου δεν έχουν καμμιά σημασία!

Ήμουν κι εγώ στη θέση σου πρίν πολλά χρόνια και σαν μαθήτρια ήμουν πολύ μέτρια εώς και κακή. Σε όλα τα μαθήματα όμως... Για να σου δώσω να κατλάβεις στα μαθήματα που με ενδιέφεραν για τις πανελλαδικές είχα 11, 13 κλπ με βάση το 10 και άριστα το 20.

Οι γονείς μου δεν πίστευαν σε καμμιά περίπτωση οτι θα πετύχαινα! Και ξέρεις τι έγινε... 'Εστρωσα τον πισινό μου ένα χρόνο και διάβαζα σαν την παλαβή απο το πρωί που ξύπναγα ώς τις 2-3 το πρωί. Και μπήκα στο Πολυτεχνείο όταν οι συμμαθητές μου με τα 18 και 19 μέσο όρο δεν μπήκαν πουθενά!

Γι αυτό έχε πίστη στον εαυτό σου και η ισχυρή σου θέληση μπορεί να κάνει θαύματα ;)

Σου εύχομαι καλή επιτυχία και να κάνεις τη σωστή επιλογή απουδών και επαγγελματος που θα σου κάνει τη ζωή πιο όμορφη και δημιουργική και θα νιώθεις ολοκληρωμένο άτομο.

Επίσης πρέπει να σκεφτείς εάν έχεις αδυναμία στα Αρχαία επειδή εσύ δεν έχεις διαβάσει αρκετά ή επειδή δεν σου αρέσουν και δεν θές να τα διαβάσεις... Το διάβασμα καλύπτεται αλλά άν είσαι "αλλεργικη" στα Αρχαία...

Και οπωσδήποτε πρέπει να το συζητήσεις και με τους γονείς σου.

Τιμές δεν γνωρίζω

Με ολο τον σεβασμο προς την αποψη σου, και χωρις να θελω να επηρεασω την κοπελα, ο Ομηρος δεν θα την βοηθησει στο προβλημα της. Η διαλεκτος του ειναι διαφορετικη απο αυτην που διδασκονται τα παιδια μεσα απο τα αγνωστα αρχαια κειμενα.Μονο για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις συνισταται ισως αυτο που προτεινεις.

Και θα συμφωνησω με μια κοπελα που προανεφερε κατι σχετικο,πως εγω στο τριτο ετος της φιλολογιας διδαχτηκα ομηρο απο το πρωτοτυπο.Τα κενα της κοπελας ,κατα την αποψη μου παντα :), δεν γινεται να καλυφθουν δια του Ομηρου.

το πλεον αποτελεσματικο θα ηταν να ψαξεις για μια καλη φιλολογο, εφοσον εχετε την δυνατοτητα, και να εξασκηθεις σε κειμενα αττικης διαλεκτου,οπως προβλεπει και η υλη των πανελληνιων.

Με ολο τον σεβασμο προς την αποψη σου, και χωρις να θελω να επηρεασω την κοπελα, ο Ομηρος δεν θα την βοηθησει στο προβλημα της. Η διαλεκτος του ειναι διαφορετικη απο αυτην που διδασκονται τα παιδια μεσα απο τα αγνωστα αρχαια κειμενα.Μονο για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις συνισταται ισως αυτο που προτεινεις.

Και θα συμφωνησω με μια κοπελα που προανεφερε κατι σχετικο,πως εγω στο τριτο ετος της φιλολογιας διδαχτηκα ομηρο απο το πρωτοτυπο.Τα κενα της κοπελας ,κατα την αποψη μου παντα :), δεν γινεται να καλυφθουν δια του Ομηρου.

το πλεον αποτελεσματικο θα ηταν να ψαξεις για μια καλη φιλολογο, εφοσον εχετε την δυνατοτητα, και να εξασκηθεις σε κειμενα αττικης διαλεκτου,οπως προβλεπει και η υλη των πανελληνιων.

Και εγώ αυτό πρότεινα πιο πριν....και με πήρε η κοπέλα απ' τα μούτρα ότι δεν της επέτρεψα να πει τη γνώμη της και ότι έχω ....πρόβλημα !!!. Απέχει μακράν να ξεκινά κανείς να γνωρίσει τα αρχαία από χόμπυ στον ελεύθερο χρόνο του τα Σάββατα απ'το να προετοιμαστεί για πανελλήνιες. Επειδή είναι ένα σοβαρό θέμα οι πανελλήνιες, πιστεύω ότι δεν μπορεί κάποιος να δίνει συμβουλές τέτοιου είδους αυθαίρετα και χωρίς γνώση του αντικειμένου ακόμα και αν το κάνει με καλή διάθεση. Δεν αμφισβήτησα ότι μπορεί η προηγούμενη κοπέλα να ωφελήθηκε ή να αγάπησε τα αρχαία ή να ξεκίνησε να έχει μια καλή επαφή με τη γλώσσα από αυτή την προσέγγιση με την κυρία που ανέφερε (την οποία δε γνωρίζω και δεν έχω γνώμη για το μάθημα ή τη δουλειά της). Απλά αυτό θα ήταν μια καλή συμβουλή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πλην των μαθητών υποψηφίων για τις ανώτερες και ανώτατες σχολές. Δεν θα κάτσω να κάνω μάθημα τώρα για το πόσο μακράν απέχει και σε κάθε επίπεδο το ζητούμενο κείμενο στις πανελλήνιες από τον Όμηρο και την Οδύσσεια όπως αναφέρεις κι εσύ. Αλλά δεν μ'αρέσει να προτείνει κάποιος κάτι ελαφρά τη καρδία σε ένα παιδί όπως αυτό που ζήτησε τη βοήθειά μας στο συγκεκριμένο θέμα, εφόσον και ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν είναι και ειδικός επί του θέματος....

a9X0p3.pngmrSbp3.png

ναι συμφωνω, και την αποψη μου την ειπα και παραπανω.ισως να εδωσε αυτη την συμβουλη επειδη εμεινε ευχαριστημενη απο την κυρια που αναφερει, υποθεσεις κανω.

αλλα ξανατονιζω, αυτο που ειπε ειναι για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις και οχι για προετοιμασια πανελληνιων.:rolleyes: ισως να βοηθαει καποιον να ερθει σε μια επαφη με τα αρχαια, αλλα σε καμια περιπτωση δεν του εξασφαλιζει το ζητουμενο που θετει η κοπελα που θα δωσει πανελληνιες.

Η κοπέλα έχει θέμα με τα αρχαία Ελληνικά. Η ίδια λέει ότι είναι πίσω και τα απεχθάνεται-ένας φαύλος κύκλος.

Για τις πανελλήνιες πιστεύω ότι ένας οποιοδήποτε φροντιστηριακός κύκλος μαθημάτων μπορεί να τη βοηθήσει. Αν πρόσεξες αναφέρθηκα στη Τζιροπουλου. Αλίμονο αν η Τζιροπούλου έμπλεκε με προετοιμασία για πανελλήνιες. Ας μην τα μπλεκουμε τα πραγματα ιδίως αν δεν γνωρίζουμε πρόσωπα ή καταστάσεις.

Η Τζιροπούλου δεν θα την προετοίμαζε για τις εξετάσεις. Η Τζιροπούλου θα της εμφυσούσε την αγάπη για την αρχαία Ελληνική γλώσσα.

Και μια και αναφερθηκες που διδάσκεται ο Όμηρος.

΄Στα γεράματα θυμήθηκα να κάνω μαθήματα αρχαίων Ελληνικών. Κάθε Σάββατο πρωί μαζευόμασταν μια ομάδα και μας δίδασκε η Τζιροπούλου. Σε 6 μήνες μπορούσα κουτσά στραβά να διαβάζω κείμενο. Και είμαι οικονομολόγος. Καμιά σχεση με αρχαία Ελληνικά. Στο σχολείο τα μισούσα.

Η δική μου πρόταση είναι καθαρά εναλλακτική και ξεφεύγει από τα στενά όρια προετοιμασίας των πανελληνίων. Που την παρέθεσα με όλη μου την ειλικρινή πεποίθηση ότι θα βοηθήσει πολύ περισσότερο από το να μείνει στην απλά φροντιστηριακή προετοιμασία.

Αν εσύ διαφωνείς πρόβλημά σου. Απλά επέτρεψε και στους άλλους να δίνουν μια άλλη σκοπιά στο θέμα.

Ευχαριστώ.

Δε νομίζω ότι σου απηύθυνα το λόγο σε αυτό το ύφος, ούτε ότι δε σου επέτρεψα να πεις τη γνώμη σου που ...αποτελεί μια άλλη σκοπιά στο θέμα...όπως λες και εσύ. Το μόνο που είπα είναι ότι δεν είναι κάτι χρήσιμο αυτό που προτείνεις για την κοπέλα τη δεδομένη στιγμή για τις ανάγκες της. Η απλή φροντιστηριακή προετοιμασία και μάλιστα η εντατική είναι αυτή που θα βοηθήσει. Χαίρομαι που ωφελήθηκες απ' το παραπάνω μάθημα και είναι ενθαρρυντικό που κάποιοι ενδιαφέρονται ακόμα για τη γλώσσα μας, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν ήθελα να το συνεχίσω το θέμα αλλά αφού επιμένεις να σου πω λοιπόν ότι δε μ'αρέσει που στέλνεις ένα παιδί να πληρώσει για κάτι που δεν θα την ωφελήσει στις πανελλήνιες, που δεν έχει σχέση με αυτό που εκείνη μας είπε ότι έχει ανάγκη (άγνωστο πανελληνιων), προτείνεις συγκεκριμένο άτομο (κάτι που δεν έκανε κανείς απ' όσους έχουν απαντήσει στο θέμα) και ενώ δηλώνεις ότι εσύ το έκανες ερασιτεχνικά και δεν έχεις ιδέα από τις απαιτήσεις των πανελληνίων,της υποδεικνύεις μέσω ποιου βιβλιοπωλείου θα τη βρει, τι είδους μάθημα θα κάνει (ιδιαίτερο και όχι ομαδικό), μέχρι πότε !!! θα έχει τελειώσει την Οδύσσεια και μετά να τη διαβάσει από το πρωτότυπο !!!. ........Αν τέτοιου είδους συμβουλές μπορεί να δίνει κάποιος που δεν έχει επαφή με το θέμα...τότε τι να σου πω......φαντάσου τι συμβουλές μπορεί να δίνει ένας που ξέρει πέντε πράγματα για το συγκεκριμένο πάντα θέμα....

a9X0p3.pngmrSbp3.png

κούκλα μου μην άγχεσαι..θα σου μιλήσω ως φιλόλογος που είμαι με αρκετή εμπειρία στα ιδιαίτερα..οι πιο πολλοί μαθητές δυσκολεύονται στο άγνωστο..αν έχεις κενά μπορείς σιγά σιγά να τα καλύψεις..πχ. ξεκινάς με τη γραμματική.Αρχικά ουσιαστικά(1-2 μέρες), έπειτα με τα επίθετα, τις αντωνυμίες, τα παραθετικά(πάντα σος) και συνεχίζεις με τα ρήματα ενεργητική πρώτα μετά μέση φωνή και καλά παθητικό αόριστο, αόριστο β'. Προχωράς στα συνηρημένα(αρκετά δύσκολα) και στα ρήματα εις-μι. Σε 15- 20 ημέρες χαλαρά έχεις βγάλεις μόνη σου όλη την ύλη της γραμματικής..επιπλέον διαβάζεις αρχικούς χρόνους ρημάτων (καλό λεξικό αυτό των Πατάκη-Τζιράκη: έχει όλα τα ρήματα ομαλά κι ανώμαλα). μαθαίνεις μερικά για αρχή...μέσω των άγνωστων κειμένων στέκεσαι στα ρήματα που συναντάς και μαθαίνεις πάντα αρχικούς χρόνους..

για την καλή γνώση του συντακτικού εξαιρετικό είναι το συντακτικό του Πασχαλίδη.. ακολουθείς τη σειρά του βιβλίου με τα κεφάλαια όπως τα δίνει..στο πρώτο μέρος έχει θεωρία και μετά ασκήσεις..με τη βοήθεια όμως τον κειμένων θα εξασκηθείς στο συντακτικό..δηλαδή η συντακτική ανάλυση του κάθε κειμένου θα σου διδάσκει πολλά συντακτικά φαινόμενα..τα οποία φροντίζεις να τα καταγράφεις σε ένα τετράδιο..αυτά σκέφτομαι προς το παρόν..

ελπίζω να μη σε κούρασα..για κάθε απορία στη διάθεσή σου!!

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...