Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αρκετά επείγον

Fein

Recommended Posts

Θα ξαναπώ ότι βεβαίως δεν είμαι φιλόλογος δεν είμαι Δάσκαλος για να έχω άποψη για τις Πανελλήνιες από τεχνική άποψη (η μόνη μου -επιτχημένη - επαφή με το σπόρ ήταν 23 χρόνια πριν). Έχω όμως άποψη για το τι πρέπει ψυχικά εφόδια να διαθέτει ο καθένας προκειμένου να συμμετασχει σε έναν διαγωνισμο ευρείας κλίμακας όπως οι Πανελλήνιες.

Απλά είναι λογικό να θεωρώ δεδομένο ότι η κοπέλα κάνει ήδη εξειδικευμένη φροντιστηριακή προετοιμασία. Θα πω ότι θεωρώ δεδομένο ότι περιστοιχίζεται από ικανούς φιλολόγους που μπορούν να της δώσουν επαρκή εφόδια και οδηγίες για να αντιμετωπίσει τις εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο.

Αν, υπάρχει καποιος που μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό ας μου το πει αιτιολογημένα και θα πω ότι κακώς παρενέβηκα.

Εγώ στάθηκα σε πράγματα που η ίδια η κοπέλα ανέφερε και τα οποία με έκαναν να πιστέψω ότι πιθανά να χρειάζεται και πρόσθετη υποστήριξη.

Το προβλημα μου ειναι πως ενω μπορω να διαβαζω με τις ωρες γνωστο,λατινικα,ιστορια Γ λυκειου (που επισης εχουμε ξεκινησει),οταν ερχεται η στιγμη που πρεπει να διαβασω αρχαια αγνωστο δεν μπορω να συγκεντρωθω καθολου,και εχω προσπαθησει παρα πολυ..Επισης αγνωστο ξεκινησαμε φετος και παραδοξως στα κειμενα τα πηγαινω αναλογικα με τα κενα μου σχετικα καλα (γυρω στο 12-13).Ισως μου προκαλουν τοση απεχθεια επειδη ενω στα αλλα χωρις να θελω να περιαυτολογησω ειμαι καλυτερη απο τους αλλους στο τμημα στην γραμματικη αρχαιων δεν εχω καθολου αυτοπεποιθεση και ολο αυτο βασιζεται στον εγωισμο μου...(ειμαι και μοναχοπαιδι οποτε καταλαβαινετε..)

Γιατί με αυτά τα δεδομένα (για να τα αναφέρει η κοπέλα τα θεωρώ δεδομένα) θεώρησα ότι χρειάζεται να έρθει κοντά στα αρχαία, να εξοικειωθεί μαζί τους, και γιατί όχι να τα αγαπήσει. Γιατί την καθαρά υεχνική υποστήριξη την λαμβάνει ήδη.

Κατανοώ ότι η κοπέλα βρίσκεται λίγα βήματα πριν μια πολύ σοβαρή δοκιμασία αλλά δεν κατανοώ γιατί και εγώ θα πρέπει να της πω αυτά που θεωρητικά οι Δάσκαλοί της (στο σχολείο και στο φροντιστήριο) θα της έχουν ήδη πει.

Στην ουσια θελω να περασω νομικη οχι τοσο για να εξασφαλισω πιθανοτατα χρηματα η δοξα αλλα για να διευρυνω τους πνευματικους μου οριζοντες και τις γνωσεις μου...

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις ολων σας..

Οι πανελλήνιες δεν είναι η θηλιά ή το χαλινάρι στους ορίζοντες των παιδιών. Ή τουλάχιστον δεν πρέπει να είναι.

Αν έτσι το εβλεπαν όλοι οι Δάσκαλοι και γονεις δεν θα υπήρχαν κάποια παιδιά που μπορούν να συμμετάσχουν πχ στη παγκόσμια Ολυμπιάδα Χημείας.

Και ας βρεθεί κάποιος να μου πει ότι τα εφόδια των μαθημάτων κατεύθυνσης είναι αρκετά για να συμμετάσχει ενα παιδί σε τέτοιες διοργανώσεις. Θα απαντήσω πρώτα μόνη μου: Μόνο τα παιδιά που βλέπουν πέρα και πανω από τις Πανελλήνιες μπορούν να συμμετάσχουν σε μια Ολυμπιάδα. Και βέβαια διαπρέπουν και στις Πανελλήνιες.

Δεν λέω βέβαια ότι η κοπέλα θα πάει σε κάποιο είδους παγκόσμιο διαγωνισμό. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. Άλλα από ότι φαίνεται διαθέτει τα πνευματικά και ψυχικά εφόδια να διαπρέψει και στα αρχαία. Και μέχρι τώρα καλά τα πήγε. Απλά της χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Εξοικείωση. Να διώξει τον φόβο της.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

.Τα κενα της κοπελας ,κατα την αποψη μου παντα :), δεν γινεται να καλυφθουν δια του Ομηρου.

το πλεον αποτελεσματικο θα ηταν να ψαξεις για μια καλη φιλολογο, εφοσον εχετε την δυνατοτητα, και να εξασκηθεις σε κειμενα αττικης διαλεκτου,οπως προβλεπει και η υλη των πανελληνιων.

Μα ποια είναι αυτά τα κενά; Τα γνωρίζουμε επακριβώς; Και τελος παντων ποια είναι τα κενά ενός ανθρώπου που γράφει 19 και 20 σε τεστ προετοιμασίας στο γνωστό κείμενο και 12-13 στο άγνωστο;

Κατάλαβες Νεφέλη μου πως το βλέπω εγώ; Τεχνικά δεν ξέρω αν πράγματι έχει κενά. Φοβίες έχει. Σίγουρα. Αλλά σε κάποιες εξετάσεις μέχρι τώρα καλά πήγε.

το γνωστο της Γ λυκειου στο οποιο οταν εξεταζομαστε γραπτα ο βαθμος μου κυμαινεται μεταξυ του 19 και του 20. Το προβλημα μου ειναι πως ενω μπορω να διαβαζω με τις ωρες γνωστο,λατινικα,ιστορια Γ λυκειου (που επισης εχουμε ξεκινησει),οταν ερχεται η στιγμη που πρεπει να διαβασω αρχαια αγνωστο δεν μπορω να συγκεντρωθω καθολου,και εχω προσπαθησει παρα πολυ..Επισης αγνωστο ξεκινησαμε φετος και παραδοξως στα κειμενα τα πηγαινω αναλογικα με τα κενα μου σχετικα καλα (γυρω στο 12-13).

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

ότι δε μ'αρέσει που στέλνεις ένα παιδί να πληρώσει για κάτι που δεν θα την ωφελήσει στις πανελλήνιες, που δεν έχει σχέση με αυτό που εκείνη μας είπε ότι έχει ανάγκη (άγνωστο πανελληνιων),

Τελικά το θέμα είναι ότι κάνω κάτι που δεν σου αρέσει;

Επειδή δεν θελω κανείς να πληρώσει κάτι που δεν θα τον ωφελήσει, δηλώνω ότι μπορώ να αναλάβω 100% το κόστος αρκεί να έχω την έγκριση των γονιών της κοπέλας.

Μπορώ να θέσω στη διάθεση της διαχείρισης τα στοιχεία μου (έχουν ήδη το επαγγελματικό μου email) για να έρθει κάποιος σε επαφή μαζί μου. Και στους γονείς της δεν πρόκειται να αναφερθώ σε αυτά που γράφει η κοπέλα εδώ.

προτείνεις συγκεκριμένο άτομο (κάτι που δεν έκανε κανείς απ' όσους έχουν απαντήσει στο θέμα) και ενώ δηλώνεις ότι εσύ το έκανες ερασιτεχνικά και δεν έχεις ιδέα από τις απαιτήσεις των πανελληνίων,της υποδεικνύεις μέσω ποιου βιβλιοπωλείου θα τη βρει, τι είδους μάθημα θα κάνει (ιδιαίτερο και όχι ομαδικό), μέχρι πότε !!! θα έχει τελειώσει την Οδύσσεια και μετά να τη διαβάσει από το πρωτότυπο !!!. ........Αν τέτοιου είδους συμβουλές μπορεί να δίνει κάποιος που δεν έχει επαφή με το θέμα...τότε τι να σου πω......φαντάσου τι συμβουλές μπορεί να δίνει ένας που ξέρει πέντε πράγματα για το συγκεκριμένο πάντα θέμα....

Αυτή ξέρω, αυτή προτείνω.

Αν μιλάγαμε για ιστορία θα πρότεινα τον Καργάκο. Γιατί αυτόν ξέρω αυτόν προτείνω (τον Βερεμη πχ τον γνώρισα μόνο από τα βιβλία οχι ως διδάσκων).

Και το βιβλιοπωλείο το ανέφερα γιατι μέσω αυτού ήρθα σε επαφή τη Τζιροπούλου. Δεν ξέρω πως θα της φαινόταν αν άγνωστοι άνθρωποι άρχιζαν να την παίρνουν τηλέφωνο και να της ζητάν διάφορα.

Αν είναι λάθος μου πετροβόλησέ με.

........Αν τέτοιου είδους συμβουλές μπορεί να δίνει κάποιος που δεν έχει επαφή με το θέμα...τότε τι να σου πω......φαντάσου τι συμβουλές μπορεί να δίνει ένας που ξέρει πέντε πράγματα για το συγκεκριμένο πάντα θέμα....

Θα ρωτήσω τότε, θεωρείς ότι οι δάσκαλοί της στο σχολείο και στο φροντιστηριο, οι οποίοι την παρακολουθούν από κοντά και την ξέρουν καλύτερα από εμένα και εσένα, ξέρουν ακριβώς τα κενά και τις αδυναμίες της δεν της δίνουν επαρκείς η ορθές συμβουλές και το κάνεις μόνο εσύ που ούτε καν έχεις δει τι κάνει η κοπέλα στη πράξή;

Αλίμονο, σίγουρα είσαι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΡΜΟΔΙΑ από εμένα για να έχεις άποψη, αλλά αλίμονο άσε και σε εμένα να έχω τη δική μου Με την ίδια (ή λίγο μικρότερη) ευκολία που εκφέρεις τη δική σου. Καθώς ούτε εσύ πιστεύω είσαι σε θέση να αξιολογήσεις τα πραγματικά της κενά από 10 γραμμές που έγραψε η κοπέλα σε ένα φόρουμ για ΓΟΝΕΙΣ και όχι εκπαιδευτικούς και μόνο.

Αν μου το επιτρέπεις λοιπόν, αυτή είναι η δική μου άποψη.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Κάτι τελευταίο για τον Όμηρο. Αναφέρθηκα στον Όμηρο γιατί μέσω της Οδύσσειας έκανα ένα ταξίδι που με βοήθησε εγώ προσωπικά να αγαπήσω τα αρχαία. Για αυτό και μόνο.

Φαίνεται όμως τελικά ότι έπεσα σε σκοτεινά σαν το κρασί νερά.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Μα ποια είναι αυτά τα κενά; Τα γνωρίζουμε επακριβώς; Και τελος παντων ποια είναι τα κενά ενός ανθρώπου που γράφει 19 και 20 σε τεστ προετοιμασίας στο γνωστό κείμενο και 12-13 στο άγνωστο;

αγαπητη μου Rea_1971, εγω εγραψα σε αυτο το θεμα με βαση το τι με εχει διδαξει η πειρα μου μεχρι στιγμης.Μου επιτρεπει λοιπον να γνωριζω τι εννοει η κοπελα οταν μιλαει για 12-13 στο αγνωστο και 19-20 στο γνωστο. ειναι καποια πραγματα που ειναι ευκολως εννοουμενα, γιατι τα εχω συναντησει ουκ ολιγες φορες. αυτος ειναι και ο λογος που ανεφερα πως μεσα απο τον Ομηρο δεν θα καλυψει αυτα που πασχει.τους λογους τους προανεφερα και θα μπορουσα να γραψω πολλους ακομα αλλα νομιζω εχουμε βγει ολες μας off topic.

την κοπελα δεν την απασχολει η διαφωνια ή μη η δικη μας! μια λυση ψαχνει.απο μεριας μου, αυτα ειχα να της προτεινω και για να μην αναμιχθω σε περεταιρω διαδικτυακες "εριδες" ειμαι στην διαθεση της για οποιαδηποτε απορια εχει μεσω pm.

Την καλησπερα μου και Καλη Ανασταση (σωματικη και κυριως ψυχικη σε ολους μας!):rolleyes:

Διαφημίσεις

Μικρή μου fein καλησπέρα...αν και Μηχανικός στο επάγγελμα και άσχετη με τα αρχαια....και χωρίς να διαβάσω όλες τις απαντήσεις....το μόνο που μπορώ να συμβουλέψω οσον αφορά το πρόβλημα σου...ειναι πως η μέθοδος της επιτυχίας σε όλα τα μαθήματα ειναι να γνωρίζεις τα βασικά...και τι εννοώ...αν απο φέτος με την βοήθεια της καθηγητριας σου στο φροντηστηριο ή μιας φιλολογου με ιδιαίτερα σπίτι...καλύψεις τα κενά σου....θα τα πας πολυ καλά....

ξεκινα με το να ξέρεις πολυ καλά γραμματική και συντακτικο...και ότι άλλο ειναι βασικό για να κάνεις μετάφραση στο άγνωστο...και μετα προχωράς....

φαντάζομαι όπως στα μαθηματικα που πρεπει να ξέρεις με βάσει ποιο θεωρημα πχ θα λύσεις την άσκηση...ετσι και στα αρχαια αν ξέρεις τυφλοσουρτη και όχι παπαγαλια κατα την γνωμη μου γραμματικη και συντακτικο θα μπορείς να κάνεις και άγνωστο....

μια καλή λύση ειναι να συναντήσεις μετά το μάθημα ή οποτε έχει κενο ο /η καθηγητής/τρια σου στο φροντηστηριο και να πείς πως νιώθεις ότι έχεις κάποιο κενό και πως μπορείς να το καλύψεις......

δεν είναι κακο να μιλάς μαζί τους....θα το εκτιμίσει και δεν θα τρέξει στην μαμά ή στον μπαμπά σου να σε μαρτυρήσει.....εαν αυτο φοβάσαι.....θα σου πει 5 πραγματα και αυτο είναι όλο...

επίσης σκέψου πως αν χρειάζεσαι βοήθεια με ιδιαίτερα καλυτερα ειναι να το πεις στους γονείς σου να καλύψεις το κενό τώρα παρά να πληρώνουν αργότερα....πχ αν θα ξαναδώσεις την επόμενη η μεθεπομενη χρονιά....βεβαια δεν ξέρω και το συστημα τωρα πως ειναι...αν δίνεις όλα τα μαθήματα ή αν έχεις δικαιωμα να κρατησεις την βαθμολογία ενος μαθήματος......

άσχετο αλλά μιας και σου απάντησα....γιατι θεωρείς πως με την νομική θα διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες?αν το θυμάμαι και σωστά όπως το έγραψες....

1129643tvsq1yiqpw.gif

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...