Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Άρτεμις ή Δήμητρα

KATRIN78
 Share

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΟ FORUM ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΔΥΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ 3 ½ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ 7 ΜΗΝΩΝ.

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΑΣ, Η ΜΙΚΡΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ (ΤΗΝ ΕΤΑΞΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΜΟΥ). ΗΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΝ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΥΟ ΘΑ ΒΓΑΛΩ.

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ (ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ (ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ) ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ, ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΤΗΣ ΕΧΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΑΠΛΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΕΙ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ , Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Διαφημίσεις

Καλωσόρισες και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!

Η μικρή σου είναι πολύ τυχερή , γιατί και τα δυο ονόματα που θα της δώσετε είναι υπέροχα.

Δήμητρα λένε την αδερφή μου, που της έχω μεγάλη αδυναμία, οπότε δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική!

Το Άρτεμις είναι όμως σπανιότερο και εξίσου όμορφο. Αυτό που λίγο θα με προβλημάτιζε είναι η κλίση του στα νέα ελληνικά!!!! Δεν θα ήθελα δηλαδή να ακούω "θα βγω με την Άρτεμις", "πάω στην Άρτεμις" κοκ. Αν δεν υπήρχε αυτό το θέμα, αυτό το όνομα θα ψήφιζα.

Όσο για συνδυασμό των δύο... Μόνο το Αρντέμη μου έρχεται... αλλά θυμίζει λίγο Αρτέμη Μάτσα :lol::lol::lol::lol::lol:

Ή Ντίμη ίσως.... Αλλά κρίμα να κόψεις τόσο όμορφα ονόματα...

Εν ολίγοις, σε φώτισα :lol::lol::lol:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Κοίτα, ουσιαστικά όπως φαίνεται και από άλλα τοπικ είναι πολύ πιο δελεαστικό να δώσεις το όνομα της μαμάς σου που από μόνο του σου προκαλεί θετικά συναισθήματα από το να δώσεις ένα άσχετο όνομα όσο ωραίο κι αν είναι αυτό.Επίσης αν στο πρώτο παιδί έχεις δώσει όνομα από την πλευρά του συζύγου σου μήπως πρέπει να δώσεις τώρα της μαμας σου;

Πάλι βέβαια αν πιστεύεις πραγματικά στο τάμα (προσωπικά καθόλου)μήπως πρέπει να το τιμήσεις;

Κι εγώ σε φώτισα :D

Εγω διαλεγω Αρτεμης γιατι εχω αδυναμια στα πιο σπανια ονοματα. Οσο για τη μαμα σου δε νομιζω οτι καποιος λογικος ανθρωπος θα πειραχτει για ενα τετοιο θεμα. Αλλα ειναι αυτα που μετρουν στη σχεση των ανθρωπων και στο πως τους τιμας.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΛΥΣΗ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ, ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΠΙΣΩ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΩ! ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΩ ΣΤΟΝ ΚΛΗΡΟ (ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ). NINETTE ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΕΘΕΡΟΥ ΜΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΟΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΛΠ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΛΕΩ (ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ) ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΕΒΓΑΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣ!!!!

ANYWAY ΘΑ ΔΟΥΜΕ......

Διαφημίσεις

Αυτο που εκανε ενας φιλος μου ειναι οτι αφου καταληξαν σε καποια ονοματα, τα γραψαν σε χαρτακια και τα αφησαν μπροστα στο μωρο κ της δωσαν τελικα το ονομα που τραβηξε μονο του. Γιατι δεν το κανεις κ εσυ?

αφου και η ιδια η μαμα σου δεν εχει προβλημα γιατι δεν το λετε Αρτεμις και πιο σπανιο ειναι και σας αρεσει καλυτερα. Εγω παντως ψηφιζω Αρτεμις

Μαμά Σοφίας και μπέμπας

Αυτο που εκανε ενας φιλος μου ειναι οτι αφου καταληξαν σε καποια ονοματα, τα γραψαν σε χαρτακια και τα αφησαν μπροστα στο μωρο κ της δωσαν τελικα το ονομα που τραβηξε μονο του. Γιατι δεν το κανεις κ εσυ?

Τι καταπληκτικό;;;!!!

Ποιος μπόρεσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο! :o

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

ΝΕΦΕΛΗ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΙΝΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗ......... :roll::roll::roll:

ΠΕΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ δΗΜΗΤΡΑ.

Την πεθερά μου την λένε Δήμητρα και ήθελα ένα κοριτσάκι να το βγάλω Δήμητρα και να του τραγουδάω το "Δημητρούλα μου γειά σου"-το αγαπημένο μου τραγούδι.

Μέχρι στιγμής είμαι στο δεύτερο αγόρι

W7hT.jpg

Διαφημίσεις

Για τον ίδιο λόγο που είπε η souzy (περίεργη/δύσκολη κλίση) προτιμώ το Δήμητρα. Το προτιμώ ακομη περισσότερο επειδή είναι της μαμάς σου. Μπορεί να μην έχει απαιτήσεις από ευγένεια και διακριτικότητα, όμως να είσαι σίγουρη ότι θα χαρεί αν τη φωνάζεις έτσι. Σκέψου το!

Αν πάλι θες συνδυασμό μπορείς να τη φωνάζεις Μιμή, κι οταν μεγαλωσει λιγο να της πεις να διαλεξει...

Μου αρέσει το όνομά μου. Αλλά εγώ έτσι όπως το έθεσες, θα προτιμούσα το ΔΗΜΗΤΡΑ γιατί αφ' ενός είναι πολύ ωραίο όνομα και επειδή θέλεις να τιμήσεις και την μητέρα σου, η οποία σημειωτέον δεν σε "πιέζει" γι' αυτή σου την απόφαση!

Τώρα για το θέμα της "κλισης" που προαναφέρθηκε μπορεί κάποιος να φωνάζει και Άρτεμη αντί του Άρτεμις!!!!

Υποκοριστικό αυτού είναι το Άρτι (που δεν μου αρέσει καθόλου)!

7adb2868d6.png

Αφου και η μαμα το προτιμα, Αρτεμις.......ποιος ο λογος να ζοριζεσαι οταν δεν σε ζοριζουν.......?

Και το οτι δεν ξερουν πως να το κλινουν, ενας λογος να δωσεις την ευκαιρια να μαθουν!!!! θΑ συνεισφερεις και στον περιορισμο της αμαθειας !!! :wink:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Και το οτι δεν ξερουν πως να το κλινουν, ενας λογος να δωσεις την ευκαιρια να μαθουν!!!! θΑ συνεισφερεις και στον περιορισμο της αμαθειας !!! :wink:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αν συντρέχουν και τέτοιοι κοινωνικόεκπαιδευτικοί λόγοι, Άρτεμις δαγκωτό!!! Για την Ελλάδα ρε γμτ!!! :lol:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Διαφημίσεις

• 2 years later...
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΟ FORUM ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. ΕΧΩ ΔΥΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ 3 ½ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ 7 ΜΗΝΩΝ.

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΘΑ ΒΑΦΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΟΥΛΙΝΑ ΜΑΣ, Η ΜΙΚΡΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ (ΤΗΝ ΕΤΑΞΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΜΟΥ). ΗΜΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΝ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΥΟ ΘΑ ΒΓΑΛΩ.

ΤΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ (ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ) ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ (ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ) ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ, ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΤΗΣ ΕΧΩ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΑΠΛΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΕΙ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ , Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

καλημερα..επειδη εχω ακριβως το ιδιο προβλημα,τελικα πως τη βγαλατε?

και πως τη φωναζετε???

ευχαριστω εκ των προτερων!

αν κ με λενε δημητρα:rolleyes: εγω θα προτιμουσα το Αρτεμις!αλλα ετσι κιαλιως κ οι 2 αρχεες θεες ειναι!:P:lol:

Ραφαελα 10/10/2005 Αλεξανδρος 22/01/2008 Νεφελη 28/10/2010 Β+Δ 04/10/2001

Την κόρη μου την έχω βαφτίσει Άρτεμις (όχι Άρτεμη). Ωστόσο όταν την φωνάζω την φωνάζω είτε Άρτεμις είτε Άρτεμη. Η σωστή κλίση στην γενική και αιτιατική είναι Αρτέμιδος -α.

Ειναι και τα δύο πολύ ωραία αρχαία ελληνικά ονόματα, η Δήμητρα μάλιστα ως χθόνια θεά προηγείται της Αρτέμιδος και είναι αυτή που δίδαξε την καλλιέργεια της γης. Από την άλλη η Άρτεμις είναι αδλεφή του Απόλλωνα, προστάτιδα των άγριων ζώων και της "παρθενίας".

2 παιδιά-Σύζυγος-Δουλειά-Πανεπιστήμιο-Σπίτι

Ωχ θεέ μου, βάλε το χεράκι σου.....

την κορη μου την βαφτισα ΑΡΤΕΜΙΣ χωρις να λενε ετσι καποια γιαγια , απλα μας αρεσε. εμενα με λενε ΔΗΜΗΤΡΑ. ωραια ειναι και τα δυο ονοματα και εχουν κοντινες γιορτες 20/10 το αρτεμις και 26/10 το δημητρα. για κοριτσακι θα προτιμουσα το αρτεμις γιατι το θεωρω υπεροχο ονομα. επισης οταν φωναζουμε την κορη μου την φωναζουμε ΑΡΤΕΜΗ γιατι ειναι πρωτοκλιτο. δεν εχω σκεφτει καποιο ονομα που να συνδιαζει και τα δυο....

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Αφου μπορεις να επιλεξεις Αρτεμις!Και γω το μωρο μου Αρτεμις θα το ελεγα αλλα με νικησε η επιθυμια της μαμας μου που εχει τρελλαθει με το μωρο κυριολεχτικα!Χαλαλι της λοιπον που της εδωσα το ονομα της τελικα:!::!::!:

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Ευχαριστω πολυ για τις αποψεις σας , να εισατε καλα...πιστευω οτι θα τα βγαλω και τα δυο Δημητρα - Αρτεμις...γτ απο τη μια δε θελω να στεναχωρησω τον μπαμπα και απο την αλλη μας αρεσει το Αρτεμις ...ειμαστε εντελως αναποφασιστοι και εγω και ο αντρας μου!!:D

τωρα το πως θα τη φωναζουμε ειναι αλλο θεμα...παντως την πρωτη μου την κορη την βγαλαμε Ηλεκτρα-Μαρθα και βασικα Ηλεκτρα τη φωναζουμε αλλα ξερει οτι τη λενε και Μαρθα..

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...