Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυγό από πότε??

nefeli

Recommended Posts

Εμεις ξεκινησαμε το αυγο στον 10ο μηνα. Ολο μαζι αλλα να ειναι καλα βρασμενο/μαγειρεμενο. Βραστο δεν το ετρωγε με τιποτα οποτε της το εκανα scrambled - ανακατεμενη ομελετα με λιγο λαδακι και λιγο γαλα. Καμια φορα της βαζω μεσα και τυρακι. Το μελατο το ξεκινησαμε μετα το χρονο.

Συνηθως τρωει 2-3 φορες τη βδομαδα αυγο αλλα τωρα τελευταια δεν θελει να το βλεπει οπως και να της το φτιαξω :(

Εσείς που μένετε στην πόλη βρε κορίτσια και δεν έχετε δυστυχώς πρόσβαση σε "αληθινά", φρέσκα αυγά, τι αυγουλάκι αγοράζετε για το παιδί σας;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγώ Αμερικανικης Γεωργικής Σχολής...αυτά και τα Βλαχακη νομιζω είναι στα οκ στη λιστα της green peace... :roll:

Και που τα βρίσκεις αυτά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής;

Σε super market?

kTB4p3.png

N9Mep2.png

• 2 χρόνια μετά...

Καλημερα

Μετα απο την καθιερωμενη επισκεψη στον παιδιατρο μας συνεστησε αυτον τον μηνα να βαλουμε στη διατροφη του μπεμπη μακαρονια, φασολια, ρεβυθια και 1 κροκο αυγου καθε μερα.

Δεν ειναι λιγο νωρις για αυγο?Μας ειπε κιολας οτι πλεον το αυγο το βαζουν πιο νωρις απο το χρονο, αν το παιδι δεν εχει αλλες αλλεργιες.

Η πεθερα μου παντως μου ειπε να το αφησω για μεα το χρονο.

εσεις ποτε ξεκινησατε το αυγουλακι?

wn7Rp3.png

Εμείς ξεκινήσαμε γύρω στους 11 μήνες για λίγες μέρες με κρόκο μόνο. Τώρα που έκλεισε χρόνο του δίνω κανονικά ολοκληρό το αυγό.Πάντως ο γιατρός μου είχε πει να προσέχω και τις τροφές που κρύβουν αυγό. π.χ. του είχα δώσει κεικ όταν ήταν 10 μηνών και ο παιδίατρος μου είπε ότι έκανα κακώς γιατί αν το παιδί εμφάνιζε κάποια αλλεργία θα ψάχναμε να βρούμε από τι είναι.

Διαφημίσεις

Εμείς το αυγό το ξεκινήσαμε στους 10 μήνες. Στην αρχή λίγο λίγο και κάθε μέρα προσθέταμε μερικές κουταλίες παραπάνω, και πρώτα ξενινήσαμε με το απράδι και μετά με τον κρόκο. Ολόκληρο αυγό στην ουσία έφαγε όταν έγινε 11 μηνών. Και το τρώμε μέρα παρά μέρα.

8x6sp2.pngy8Lfp2.png

κι εμάς μας είπε ότι μπορεί να φάει αυγό κι ότι γενικά από εδώ και πέρα να τρώει τα πάντα εκτός από μέλι ωμό. και μου είπε να ξεκινήσουμε με τον κρόκο κι αν δεν έχει κάποιο θέμα να συνεχίσουμε με το ασπράδι. εγώ βέβαια σκέφτομαι να το καθυστερήσω λίγο ακόμη, επειδή είμαι και πολλές ώρες μόνη (σχεδόν όλη μέρα δλδ) και φοβάμαι μήπως έχουμε τρεχάματα, οπότε ίσως σε κανένα μήνα να το ξεκινήσω, αφού πρώτα δώσω ζυμαρικά να τσεκάρουμε κι από εκεί αντίδραση...

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Εμειs το ξεκινησαμε στουs 9 μηνεs αλλα απο πριν ειχαμε φαει ζυμαρικα.

Στην αρχη με μια κουταλια για να δουμε αν κανει αλλεργια. Τωρα το τρωει ολο και θέλει κι αλλο........

Ο κροκοs μαs ειχε πει να ειναι και λιγο ζουματοs.

line_flow_rose_beg_39_time_1274500800_text_c720eafcf1e720eceff520e5dfede1e9.gif

Εμειs το ξεκινησαμε στουs 9 μηνεs αλλα απο πριν ειχαμε φαει ζυμαρικα.

Στην αρχη με μια κουταλια για να δουμε αν κανει αλλεργια. Τωρα το τρωει ολο και θέλει κι αλλο........

Ο κροκοs μαs ειχε πει να ειναι και λιγο ζουματοs.

Εμας μας ειχε πει το αντιθετο να ειναι σφυκτος για να αποφυγουμε κινδυνο σαλμονελας!Απο 8 μηνων.

KETsp3.png

Διαφημίσεις

εμείς το αυγό το ξεκινήσαμε στους 10 μήνες και κάναμε έναν ολόκληρο μήνα για να το φάμε ολόκληρο :eek:

τρώγαμε μέρα παρα μέρα και ξεκινήσαμε με μια κουταλιά κροκό, την επόμενη δυο κουταλιές και όταν τελειώσαμε τον κροκό ξεκινήσαμε να τρώμε και το ασπράδι.

1zcHp3.png

Αυγό και ψαρι στον 11ο μηνα. Για το αυγό ξεκινάμε πρώτα 3 μέρες πολύ λίγο από το κρόκο και συνεχίζουμε για 3 μέρες με το ασπράδι, επίσης πολύ λίγο. Το αυγό πολύ καλά βρασμένο. Οι οδηγίες της δικής μου παιδιάτρου.

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του. Εμείς κρόκο ξεκινήσαμε στους εννέα μήνες μέρα παρά μέρα. Αλλά για ρεβύθια και φασόλια λίγο νωρίς δεν είναι? Εμείς κανονικές τροφές μετά το χρόνο ξεκινάμε.

ISGLp2.pngilpPp3.png

• 5 months later...

Καλημερα! Είμαστε μόλις 6 μηνων και ο γιατρός μας είπε οτι μπορούμε να ξεκινησουμε τον κρόκο; Δεν είναι λίγο νωρίς; Να σημειώσω ότι μεχρι τώρα δωξα τον θεό δεν είχαμε κανενα πρόβλημα σχετικα με τις αλλεργίες. Απ'τα αλλεργιογόνα εχουμε δοκιμασει πορτοκάλι, ντομάτα, ακτινίδιο. Και στην οικογένεια δεν έχουμε κανένα ιστορικό. Εσείς από πόσο μηνων ξεκινησατε τον κρόκο;

Διαφημίσεις

αλλεργια δεν προκαλει ο κροκος του αυγου αλλα το ασπραδι...αλλα νωρις δεν ειναι??ξερω οτι πια οι παιδιατροι συνιστουν αυγο μετα το χρονο

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

κι εμάς από 7-8 μηνών περίπου. Αν το παιδί δεν έχει ενδείξεις αλλεργίας, το θεωρώ υπερβολή να καθυστερούνται κάποιες τροφές για μετά το χρόνο. Βασικά εμάς από τον 8ο και μετά μας έδωσε το ελεύθερο να τρώει τα πάντα, εκτός από μέλι ωμό.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Και πώς θα τον φάτε τον κρόκο; σούπα; Θα τον μασήσετε;

Εμάς μας είπε από 10 μηνών ή και μετά το χρόνο που το προτιμώ. Καλύτερα να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο. Έχει όλη τη ζωή μπροστά της να φάει ό,τι θέλει. Δε χάνουμε τίποτα να προσέξουμε λίγο παραπάνω.

w94ip2.png

συνήθως τον κρόκο τον βάζουμε στα φρούτα και τα λιώνουμε όλα μαζί

(μπλιαχ, αλλά τα μωρά το τρώνε!)

Α, εντάξει! Τώρα είμαι σίγουρη ότι αποκλείεται να το φάει! Εδώ τα φρούτα και με το ζόρι. Προτιμώ να της το δώσω μετά το χρόνο να το φάει με τα δαχτυλάκια της.

w94ip2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...