Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυγό από πότε??

nefeli

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αλλο φοβαμαι και αλλο προσεχω τι δινω ποτε και πως

αν το παιδί δεν έχει ενδείξεις αλλεργίας, γιατί να στερηθεί μια τόσο σημαντική τροφή όπως το αυγό, ειδικά σε αυτή την ηλικία;

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Καλημερα! Είμαστε μόλις 6 μηνων και ο γιατρός μας είπε οτι μπορούμε να ξεκινησουμε τον κρόκο; Δεν είναι λίγο νωρίς; Να σημειώσω ότι μεχρι τώρα δωξα τον θεό δεν είχαμε κανενα πρόβλημα σχετικα με τις αλλεργίες. Απ'τα αλλεργιογόνα εχουμε δοκιμασει πορτοκάλι, ντομάτα, ακτινίδιο. Και στην οικογένεια δεν έχουμε κανένα ιστορικό. Εσείς από πόσο μηνων ξεκινησατε τον κρόκο;

συγγνωμη αλλα ποτε ξεκινησατε τις στερεες?? γιατι εγω 6 μηνων ξεκινησα πρωτη φορα το αχλαδι!

κροκο εδωσα τωρα που εκλεισε τον 11ο...

πορτοκαλι και ακτινιδιο απο τον 7ο κι αυτο μου ειπε λογω δισκοιλιοτητας, αλλιως θα το πηγαιναμε αργοτερα.. ντοματα δεν εχω δωσει ακομη!!

τελικα ακομη δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι παιδιατροι εχουν τοση μεγαλη αποκλιση ο ενας απο τον αλλον...

F2ETp3.png

αν το παιδί δεν έχει ενδείξεις αλλεργίας, γιατί να στερηθεί μια τόσο σημαντική τροφή όπως το αυγό, ειδικά σε αυτή την ηλικία;

Το μωρο ειναι 6 μηνων... δεν ειναι και μεγαλο....τωρα θα φανει αν θα κανει αλλεργιες καπου..γι αυτο ειναι καλο να κραταμε μια σειρα στις τροφες που δινουμε με διαστηματα μεταξυ τους ....

Μηπως δεν προσεξες για τι ηλικια μιλαει?

συγγνωμη αλλα ποτε ξεκινησατε τις στερεες?? γιατι εγω 6 μηνων ξεκινησα πρωτη φορα το αχλαδι!

κροκο εδωσα τωρα που εκλεισε τον 11ο...

πορτοκαλι και ακτινιδιο απο τον 7ο κι αυτο μου ειπε λογω δισκοιλιοτητας, αλλιως θα το πηγαιναμε αργοτερα.. ντοματα δεν εχω δωσει ακομη!!

τελικα ακομη δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι παιδιατροι εχουν τοση μεγαλη αποκλιση ο ενας απο τον αλλον...

Εγω παντως απ οσους εχω ακουσει ολοι λενε οτι ξεκινουν στους 6 μηνες αντε στους 5 και λιγες περιπτωσεις στους 4 αλλα σε παιδακια που δεν παιρνουν το απαιτουμενο βαρος με το γαλα...και τα ξεκινανε πιο νωρις...

Το αυγο και το ψαρι ειναι απ τις πιο αλλεργιογονες τροφες και γι αυτο προτιμαται να δινεται κοντα στο χρονο (λιγο πριν λιγο μετα)

Διαφημίσεις

Ο μικρός ξεκίνησε να τρώει κρόκο μετά τον 10ο μήνα και ασπράδι μετά τον χρόνο.

Στο κλείσιμο του 6ου μήνα αρχίσαμε ρυζάλευρο και δεκαπέντε μέρες μετά σταδιακά τα λαχανικά.

Και εμείς δεν έχουμε ιστορικό αλλεργιών σε τίποτα.

Ο κάθε παιδίατρος τελικά έχει το δικό του ρυθμό διατροφής:rolleyes:

Τον κρόκο ξερω οτι τον δίνουνε στα λαχανικα λιωμένο, πάει πιο πολύ απ'οτι στα φρούτα. Ξεκινήσαμε τις στερεές 3,5 μηνων

:shock::shock: τοσο μικρο???και πως τα καταφερες??

εμεις αρχισαμε φρουτα περιπου 6 μηνων(ισως και ποιο αργα...)και για να μαθει να τρωει με το κουταλι ειδα και επαθα!!

apHGp3.png

Όσο πιο μικρο τοσο το καλύτερο. Δεν καταλαβαίνει και πολλά και γι'αυτο ο,τι του δίνεις τρώει. Μου άνοιγε και το στόμα με το που πηγαινα να του δώσω το κουτάλι. Απλώς θέλει προσοχή στο ξεκίνημα, δηλαδή δίνεις καινούρια τροφή από μισό κουταλάκι την πρώτη μέρα, και όχι 2-3 όπως θα έκανες με πιο μεγαλο μωρο. Όσο πιο μεγάλο είναι τόσο πιο δύσκολο να ξεκινήσεις, και δύσκολα συνηθιζει το κουτάλι. Όσο για το θηλασμο δεν σημαινει ότι το σταματας ή θηλαζεις λιγότερο, αντιθέτως συνεχίζεις κανονικά απλώς μαθαίνεις στο μωρο καινούριες γεύσεις και το κουτάλι.

3,5 μηνων??????????? δεν ειναι λιγο επικινδυνο αυτο????

υποτιθεται πως τους πρωτους 6 μηνες τα μωρα τρεφονται αποκλειστικα με γαλα...

σε συμβουλεψε ο γιατρος?

F2ETp3.png

Διαφημίσεις

Τον κρόκο ξερω οτι τον δίνουνε στα λαχανικα λιωμένο, πάει πιο πολύ απ'οτι στα φρούτα. Ξεκινήσαμε τις στερεές 3,5 μηνων

:shock::shock::shock::shock:

Τόσο μικρό?? Αυτό εγινε κατόπιν συμβουλής του παιδιάτρου σου??

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει εισαγωγή στις στερεες μετά τον 6ο μήνα.Το ίδιο θα δεις αν διαβάσεις και το βιβλιάριο υγείας του παιδιού σου.

Πρέπει να ισχύουν κάποιες προυποθέσεις για να ξεκινήσει ένα μωρό να τρώει στερεές και αυτό για την δική του ασφάλεια (όπως να καταργείται το αντανακλαστικό προβολής της γλώσσας, να στηρίζει το κεφάλι του καλά, να δείχνει ενδιαφέρον για το φαγητό)

QqmLp3.png

Αυτα τα ξέρω. Εμείς όμως ολοι έτσι μεγαλώσαμε και δεν παθαμε τιποτα.

Eμεις που ειμαστε εδω..ναι δεν παθαμε τιποτα...υπηρχαν κι αλλοι ομως που δεν ειναι εδω.........

Το γεγονος οτι καποια παιδια πχ φαγαν μελι πριν το χρονο και δεν παθαν τιποτα..δεν σημαινει οτι μπορουμε να δινουμε σ αλλα ...γιατι υπαρχουν και παιδια που πεθαναν!!!

Πάντως όπως και να έχει, βρε christinathom, ζήτησες την γνώμη μας.

Αν η απάντηση σου στην κουβέντα που κάνουμε είναι

Αυτα τα ξέρω. Εμείς όμως ολοι έτσι μεγαλώσαμε και δεν παθαμε τιποτα.
τότε κάνε αυτό που θέλεις για το μωράκι σου.

Ακόμα και εγώ που μεγάλωσα σε εποχές που συνηθίζαν να αρχίζουν τις στερεές από νωρίς, το αυγό το έφαγα μετά τον 9ο μήνα.

Οτι και να αποφασίσεις πάντως καλό θα ήταν να το ξεκινήσεις πολύ προσεκτικά.Πρώτα κρόκο για αρκετές μέρες και μετά ασπράδι.

QqmLp3.png

να πω πως φαγαμε εμεις το αυγο?

Κρόκος μετά το 10ο μήνα σταδιακα: ανά 2 ημέρες, πρωτα 1/4 μετα 1/2, μετα 3/4 και τέλος ολόκληρο.

Ασπράδι μετά το χρόνο.

Παντα το αυγό το βράζουμε πολύ καλά για να αποφυγουμε τον κινδυνο της σαλμονελλας. Και φυσικά όχι κάθε μέρα αυγό, max 4 την εβδομαδα.

Αυτά!

Διαφημίσεις

Λοιπόν ..προσπαθούσα να θυμηθώ που και από ποίον εδώ μέσα είχα διαβάσει παρόμοιες απόψεις.Και ψάχνοντας είδα οτι πάλι εσύ αναρρωτιώσουν σχετικά με την έναρξη του βραδινού φαγητού.

Οταν το μωράκι σου ήταν 4 μηνών είχατε ήδη αρχίσει κρεμούλα και ζητούσες γνώμη στο να δίνεις την κρέμα αργά το βράδυ πρν κοιμηθεί(κατά τις 23.00), έτσι ώστε να κοιμάται περισσότερες ώρες το βράδυ.

Και τότε οι υπόλοιπες κοπέλες σου είχαν πει οτι το μωρό είναι πολύ μικρό για κάτι τέτοιο, αλλά επέμενες σε τρόπους διατροφής των μωρών που συνηθίζονται,απ'οτι έλεγες, για χρόνια στην πατρίδα σου.Γιατί -αφού βλέπεις οτι δεν βρίσκεις εδώ "υποστήριξη" δεν κοιτάς να βρείς έναν παιδίατρο που να υποστηρίζει την διατροφή αυτή που θες να ακολουθήσεις για το παιδί σου? Σιγουρα θα βρεις και μόνο εκείνος θα μπορέσει να σε καθοδηγήσει να ακολουθήσεις τις συνήθειες αυτές.Τουλάχιστον να έχεις μια όσο το δυνατόν καλύτερη, επιστημονική υποστήριξη.

Με κάθε σεβασμό...

QqmLp3.png

συνήθως τον κρόκο τον βάζουμε στα φρούτα και τα λιώνουμε όλα μαζί

(μπλιαχ, αλλά τα μωρά το τρώνε!)

Και εμενα ο συνδιασμος αυτος μου φαινεται καπως, εγώ θα του το βαζω στα λαχανικα, παει πιο πολυ.

Λοιπόν ..προσπαθούσα να θυμηθώ που και από ποίον εδώ μέσα είχα διαβάσει παρόμοιες απόψεις.Και ψάχνοντας είδα οτι πάλι εσύ αναρρωτιώσουν σχετικά με την έναρξη του βραδινού φαγητού.

Οταν το μωράκι σου ήταν 4 μηνών είχατε ήδη αρχίσει κρεμούλα και ζητούσες γνώμη στο να δίνεις την κρέμα αργά το βράδυ πρν κοιμηθεί(κατά τις 23.00), έτσι ώστε να κοιμάται περισσότερες ώρες το βράδυ.

Και τότε οι υπόλοιπες κοπέλες σου είχαν πει οτι το μωρό είναι πολύ μικρό για κάτι τέτοιο, αλλά επέμενες σε τρόπους διατροφής των μωρών που συνηθίζονται,απ'οτι έλεγες, για χρόνια στην πατρίδα σου.Γιατί -αφού βλέπεις οτι δεν βρίσκεις εδώ "υποστήριξη" δεν κοιτάς να βρείς έναν παιδίατρο που να υποστηρίζει την διατροφή αυτή που θες να ακολουθήσεις για το παιδί σου? Σιγουρα θα βρεις και μόνο εκείνος θα μπορέσει να σε καθοδηγήσει να ακολουθήσεις τις συνήθειες αυτές.Τουλάχιστον να έχεις μια όσο το δυνατόν καλύτερη, επιστημονική υποστήριξη.

Με κάθε σεβασμό...

Συγνωμη αλλά πολυ γιατροι δεν ξερουν τι τους γινετε οπως και "επιστημονες". Και εγώ μπορω να αγορασω ενα χαρτι και να λεει οτι ειμαι παιδιατρος, και να ειμαι διαβασμενη απ'το ιντερνετ και να ακολουθω τη δικη μου τακτικη.

Συγνωμη αλλά πολυ γιατροι δεν ξερουν τι τους γινετε οπως και "επιστημονες". Και εγώ μπορω να αγορασω ενα χαρτι και να λεει οτι ειμαι παιδιατρος, και να ειμαι διαβασμενη απ'το ιντερνετ και να ακολουθω τη δικη μου τακτικη.

Τότε να μην πηγαίνουμε καθόλου στον παιδίατρο και να κάνουμε του κεφαλιού μας! Πιστεύεις οτι ξέρεις καλύτερα για την υγεία ενός παιδιού από τον γιατρό?

QqmLp3.png

Τότε να μην πηγαίνουμε καθόλου στον παιδίατρο και να κάνουμε του κεφαλιού μας! Πιστεύεις οτι ξέρεις καλύτερα για την υγεία ενός παιδιού από τον γιατρό?

θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου!:)

το κλειδί για να μην μπαίνεις σε τέτοια τριπάκια αμφιβολιών του τι είναι σωστό και τι πρέπει, είναι να βρεις έναν παιδίατρο που να σου εμπνέει ασφάλεια ωστε να του εμπιστευτείς το παιδί σου:wink:

Εμείς 11 μηνών ξεκινήσαμε το αυγό, πρώτα τον κρόκο και μετά το ασπράδι. Βέβαια ακόμα δεν το τρώει σκέτο, οπότε το χτυπάω μαζί με τη φρουτόκρεμα.

εμεισ ειχαμε προδιαθεση για αλλεργια οπςτε τα προσεχα ολα παρα πολυ,αλλαχα 5 παιδιατρουσ και οι 5 λεγαν διαφορετικα πραγματα αλλα ολοι σθμφονουσαν σε ενα αυγο,μελι,ψαρι 11 μηνων.Φρουτοκρεμα και χορτοσουπα απο 6 μηνων και κρεατοσουπεσ περιπου 7ο και κατι.

md3Bp3.png?6dr5fY9b

cdAjp3.png?zDSt90QU

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημερα σε ολες,

εγω του εδωσα αυγο πρωτη φορα 9 μηνων,ολοκληρο.Βεβαια ειναι σπιτικα απο τις κοτουλες του μπαμπα μου.Το τρωει κανονικα δεν εχουμε θεμα.Το δινω 3 φορες την εβδομαδα μετα τα φρουτα.Κια βρασμενο 3 λεπτα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...