Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σαν μικρη ελιτσα...

Recommended Posts

οταν ημουν μικρη ειχα πανω στη μυτη μου σαν μια μικρη ελιτσα πολυ ανοιχτη σε χρωμα και λιγο πεταχτη.με τα χρονια η ελιτσα εχει γινει ενα τοσοδουλι μικρο σημαδακι που ισα ισα φαινεται και απο κατω απο αυτο το σημαδακι ειναι η "ελια" αλλα στο χρωμα του δερματος και πεταχτη,κατι σαν λιποματακι.τωρα τελευταια παρατηρησα οτι εχει μεγαλωσει ελαχιστα και σκεφτομαι να το αφαιρεσω.κοιταξα και εδω για αναλογη πέριπτωση αλλα τ μονο που βρηκα ηταν για καυτηριασμο σε σπιλο αλλα δε ξερω αν ειναι το ιδιο.ειχε καποια κοπελα κατι αναλογο?να πω οτι καποτε νομιζα οτι ηταν σπυρακι και ειχα προσπαθησει να το σπασω και ειχε εξαφανιστει.μετα ομοως ξαναφυτρωσε!!!καθε σας πληροφορια θα μου ηταν χρησιμη!αυτο πρεπει να το δει δερματολογος??

qcKmp2.png

Διαφημίσεις

!αυτο πρεπει να το δει δερματολογος??

Δηλαδή αν σου πει κάποια κοπέλα, ή 50 κοπέλες ότι δεν πρέπει, εσύ θα είσαι ήσυχη? Πήγαινε κοπέλα μου σε ένα ειδικό, μη ζητάς διαγνώσεις από άσχετους στο internet! Κάθε περίπτωση εξάλλου είναι διαφορετική...

εχω κ εγω μαρια, μικρα κ πεταχτα ( λιγο πιο εξω απ το στηθος κ στο λαιμο).

οταν τα πειραξα καταλαθος απλα ξαναβγηκαν. δεν εχω μπει στη διαδικασια του να το ψαξω δυστυχως.:(

δεν τα πειραζω κ δεν με πειραζουν.:?

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Δηλαδή αν σου πει κάποια κοπέλα, ή 50 κοπέλες ότι δεν πρέπει, εσύ θα είσαι ήσυχη? Πήγαινε κοπέλα μου σε ένα ειδικό, μη ζητάς διαγνώσεις από άσχετους στο internet! Κάθε περίπτωση εξάλλου είναι διαφορετική...

κοπελια θα παω ουτως η αλλως να το κοιταξω απλα ρωτησα τι ειδικοτητα πρεπει να το δει.δερματολογος η καποιος αλλος,αυτο ρωτησα οχι αν πρεπει να παω γενικα.

qcKmp2.png

εχω κ εγω μαρια, μικρα κ πεταχτα ( λιγο πιο εξω απ το στηθος κ στο λαιμο).

οταν τα πειραξα καταλαθος απλα ξαναβγηκαν. δεν εχω μπει στη διαδικασια του να το ψαξω δυστυχως.:(

δεν τα πειραζω κ δεν με πειραζουν.:?

tzini και εγω εχω μια ελια αναμεσα στο στηθος μου η οποια ειναι πεταχτη αλλα αυτη ειναι ελια καθαρα.δε με εχει ενοχλησει ποτε και ουτε και εγω!αυτο που εχω στη μυτη μοιαζει με ελια δε ξερω τι σκ@τ@ ειναι!!!!!

qcKmp2.png

Διαφημίσεις

τετοιο εχω στο πλαι της μυτης.το εσπασα και ξαναφουσκωσε.επισης μετα απο τις εγκυμοσυνες εχω γεμισει με κρεατοελιτσες παντου!!!!!!!!!!!!δεν εχω χρονο ομως ουτε για πηλινγκ...με τις ελιες θα ασχοληθω τωρα που καλοκαιριαζει κιολας!?

Εχω ακούσει από δερματολόγο στην τηλεόραση ότι ο καλύτερος μήνας για να εξετάσεις τις ελιές είναι ο Μάιος γιατί το δέρμα δεν εχει ακόμα εκτεθεί πολύ στον ήλιο. Οπότε αν είναι να πας να το κάνεις καλύτερα εντός Μαϊου και πριν αρχίσεις τα μπάνια. Μεταξύ μας, κι εγώ πρεπει να πάω δερματολόγο κι όλο το αναβάλλω, γιατι μετά την εγκυμοσύνη εχω γεμίσει μικρες καφέ και κόκκινες ελίτσες.

το εχω ξανακουσει αυτο για τις ελιες στην εγκυμοσυνη αλλα ευτυχως εγω δεν εβγαλα καμια.δε ξερω αν εχει σχεσει οτι ειχα αγορι αλλα ειχε γεμισει η κοιλιτσα μου τριχες,πεσανε μετα τη γεννα βεβαια!

qcKmp2.png

στην εγκυμοσυνη γεμισα μικρες καφε ελιτσες γυρω στο λαιμο η γυναικολογος μου μου πε πως θα φυγουν και εφυγαν!!! δε ξερω μαρια μηπως δεν επρεπε να το πειραξεις εξαρχης, εγω παντως ειχα σπασει καταλαθος ενα αγγειο στο ποδι μου που ηταν σα μικρη ελιτσα και τελικα εκανα καυτηριασμο με λειζερ γιατι αν τυχαινε να ματωσει πχ απο ξυσιμο εχανα πολυ ωρα αιμα απο εκει κ δε σταματουσε, το ιδιο ειχε σπασει ενα αγγειο στο βλεφαρο μου ακριβως πανω απο τις βλεφαριδες, σαν ελια, επισης το καυτηριασα και εξαφανιστηκε. παντως οτι κ αν κανεις πηγαινε σε κεντρο λειζερ να σε δουν, ξερω ενα στο κολωνακι που ειναι και παλιος δερματολογος κ τωρα εχει ανοιξει ιατρειο και με λειζερ αν δε ενδιαφερει κ εισαι αθηνα....(εγω δεν ειχα παει εκει γιατι δεν υπηρχε τοτε αλλα ο γιατρος ειναι πολυ καλος πηγαινα χρονια σαν παιδι)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

Σε δερματολόγο φυσικά πρέπει να πας και θα σου πει εκείνος πως θα προχωρήσετε. Η νοοτροπία ότι τις ελιές (αν είναι ελιά) δεν τις πειράζουμε γιατί μπορεί να τις "ξυπνήσουμε" και να εξελιχθούν σε κάτι κακό, έχει εκλείψει πια. Εάν είναι κάτι αθώο και όπως λες "πεταχτό" μπορείς να το αφαιρέσεις με laser. (αφαιρούν το εξόγκωμα μόνο, όχι την ρίζα και το στέλνουν για βιοψία έτσι για σιγουριά). Αφαίρεσα πρόσφατα ελιές και σου λέω ότι δεν πονάει καθόλου. Σου κάνουν τοπική αναισθησία και δεν καταλαβαίνεις απολύτως τίποτα!!! Το μόνο που θα σε προβληματίσει λίγο, είναι η μετέπειτα ανάρρωση και επούλωση. (τράβηγμα, φαγούρα κλπ) Αν είναι επίπεδο ή ύποπτο, τότε γίνεται τομή και αφαίρεση όλου του προβληματικού ιστού και στέλνεται για βιοψία. Και αυτό δεν πονάει καθόλου επίσης. Μόνο μετά, τα τραβήγματα και η φαγούρα απο τα ράμματα. (πάντα το αν θα πονάει κατά την ανάρρωση βέβαια και το τι σημάδι θα αφήσει, εξαρτάται απο το σημείο του σώματος στο οποίο βρίσκεται η ελιά, να ξέρεις. Εκεί, δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα γιατί δεν είναι σημείο όπως π.χ. η πλάτη ή ο λαιμός που το δέρμα "τραβιέται".)

Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις κλείνοντας ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο. Εγώ έκλεισα ραντεβού τηλεφωνικώς, πήγα πρώτα στον δερματολόγο, με είδε, αποφάνθηκε ότι είναι αθώες και μου έκλεισε 2ο ραντεβού για την επέμβαση.

Πάντως, όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις ιδανικά τον Οκτώβριο. Οι τομές δεν επιτρέπεται να εκτεθούν στην ηλιακή ακτινοβολία και δεν μιλάω μόνο για ηλιοθεραπεία, αλλά ακόμη και για την καθημερινή μας δραστηριότητα στην πόλη.

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

αυτό με τις μικρες ελιτσες στο λαιμο λογω εγκυμοσυνης ισχυει...εβγαλα και εγω στη διαρκεια της εγκυμοσυνης οι οποιες ηταν αρκετες στο λαιμο. τωρα εχουν καποως υποχωρισει αλλα δεν εχουν φυγει ολες. θα μεινουν. η δερματολογος ειπε για καυτηριασμο αλλα οταν φυγει το καλοκαιρι

Και αυτό με τις μικρές ελίτσες ισχύει αλλά και ότι μεγαλώνουν κάποιες υπάρχουσες ή εμφανίζονται καινούριες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι θέμα ορμονικό, όπως συμβαίνει π.χ. και με τις πανάδες. ;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

κοπελια θα παω ουτως η αλλως να το κοιταξω απλα ρωτησα τι ειδικοτητα πρεπει να το δει.δερματολογος η καποιος αλλος,αυτο ρωτησα οχι αν πρεπει να παω γενικα.

οκ, καλά θα κάνεις! Λάθος κατάλαβα, συγγνώμη!icon11.gif

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

καλησπερα κοριτσια!ξαναφερνω το θεμα στην επιφανεια γιατι εδω και 2-3 βδομαδες εχω βγαλει στο στηθος μου ακριβως εκει που σταματαει το σκουρο μερος της θηλης,κατι που μοιαζει με ελιτσα...περιπου στο μεγεθος μιας φακης και ειναι λιγο φουσκωτο...δεν νιωθω καποια ενοχληση!το εδειξα χθες στη μαια μου και μου ειπε πως μαλλον ειναι ελια και οτι καμια φορα βγαζουμε κατα την διαρκεια της εγγυμοσυνης(συνηθως στον λαιμο)...παρόλα αυτα μου ειπε να παω και σε δερματολογο για καλο και για κακο.....

εχει καμια παρομοια εμπειρια???δεν βρισκω και ευκολα γιατρους που να ειναι συμβεβλημενοι με τον εοππυ..επαρχια βλεπετε!.δεν παιζουν και πολλα λεφτα...!!!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

καλησπερα κοριτσια!ξαναφερνω το θεμα στην επιφανεια γιατι εδω και 2-3 βδομαδες εχω βγαλει στο στηθος μου ακριβως εκει που σταματαει το σκουρο μερος της θηλης,κατι που μοιαζει με ελιτσα...περιπου στο μεγεθος μιας φακης και ειναι λιγο φουσκωτο...δεν νιωθω καποια ενοχληση!το εδειξα χθες στη μαια μου και μου ειπε πως μαλλον ειναι ελια και οτι καμια φορα βγαζουμε κατα την διαρκεια της εγγυμοσυνης(συνηθως στον λαιμο)...παρόλα αυτα μου ειπε να παω και σε δερματολογο για καλο και για κακο.....

εχει καμια παρομοια εμπειρια???δεν βρισκω και ευκολα γιατρους που να ειναι συμβεβλημενοι με τον εοππυ..επαρχια βλεπετε!.δεν παιζουν και πολλα λεφτα...!!!

Φυσιολογικό είναι.Εγώ έβγαλα πολλές στον λαιμό και 2 στον κρόταφο.Οταν γεννήσεις με το καλό μπορείς να κάνεις μια χαρτογραφιση αν δεν έχει υποχωρησει εως τότε.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Πιθανότατα δεν ειναι ελιές, ειναι θηλώματα.

Προκαλούνται από ιό, τον ίδιο που ευθυνεται για τα κονδυλώματα και τις μυρμηγκές.

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη είχα βγάλει αρκετά θηλώματα, πήγα στον δερματολόγο και έκανα καυτηρίαση, είχα και μια μυρμηγκιά στο αυτί... εκεί εμαθα ότι κατ΄ουσίαν είναι το ίδιο... Εχω κανει και αφαίρεση με αζωτο παλιοτερα (απλά τις παγωνει, δεν αιματωνονται και πεφτουν).

Δες παρομοια θεματα κι εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=77132&highlight=%E8%E7%EB%F9%EC%E1%F4%E1

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21397&highlight=%E8%E7%EB%F9%EC%E1%F4%E1

Πηγαινε σε εναν δερματολόγο να τις αφαιρεσεις, δεν ειναι τιποτα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

οκ!ευχαριστω...η αληθεια ειναι πως εχει αρχισει να μικραινει οποτε θα το παρακολουθω και θα δειξει!!!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...