Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ένα μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μανουλες!

Έχοντας προβληματιστεί κ ταυτόχρονα στεναχωρεθει - με αφορμή μια συζήτηση που είχα σχετικά με τον θηλασμο και κατα πόσο είναι υπερβολικό να βλέπουμε μανουλες να θηλαζουν σε δημόσιους χώρους - θέλω να πω ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ σε όλες εκείνες τις μανουλες που τολμούν και το κάνουν και προσφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο στα παιδιά τους.

ΜΠΡΑΒΟ στις μανουλες που μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους το γάλα τους για πολλούς μήνες η ακόμα και για χρονια.

ΜΠΡΑΒΟ στις μανουλες που προσπαθούν, δεν τα καταφέρνουν και όμως δεν το βάζουν κάτω!

ΜΠΡΑΒΟ σε όλες τις μανουλες του κόσμου που είτε έτσι είτε αλλιώς παλεύουν για το καλύτερο των παιδιών τους!

Απλά ένα ΜΠΡΑΒΟ....

Διαφημίσεις

με τα κοπων και βασανων,κανουμε αποκλειστικο θηλασμο απο ην πρωτη μερα της γεννησης του τωρα ειναι 1 μηνων,παρολο τις λαθος συμβουλες που μας εδωσαν και φυσικα τα σχολια των κοντινων τυπου''δωσε στο μωρο το βραδυ λιγο ξενο,μηπως δεν χορταινει και για αυτο ξυπναει''ακουσατε ακουσατε 30 ημερων μωρων ειναι δυνατον να μην ξυπναει???Ε τελικα δεν ακουω κανεναν φτου μη μας ματιασω τα παμε καλα μεχρι τωρα και θελω να συνεχισω τουλαχιστον μεχρι 8-9 μηνων,τωρα οσα για το θηλασμο σε δημοσιους χωρους,δεν εχω βγει ακομα εξω δεν κερω πως θα ειναι τα πραγματα η κοινωνια εδω ειναι πολυ μικρη και δεν βλεπεις συχνα κατι τετοιο,αλλα και παλι λυσεις υπαρχουν,πας στο αμαξι και θηλαζεις!!!:D

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Μπράβο-μπράβο σε όλες τις μανούλες του κάσμου!!!!

Σε όσες θηλάζουν και σε όσες δεν θηλάζουν.Σε οσες δουλευουν και σε όσες περνάνε ολη μέρα με τα μωρά τους .Σε όσες είναι άψογες νοικοκυρές και σε όσες στο συνθετο γράφουν το όνομα τους στην σκόνη.

Και ένα μεγάλο μπράβο σε όσες γυναίκες θέλουν να γίνουν μανούλες και θα τα καταφέρουν!!:D

(και αν το θέμα ξεκινησε απο τον δημοσιο θηλασμό...ένα μπράβο και σε μένα που θήλασα σχεδόν παντού και ένιωθα μια χαρά!)

QqmLp3.png

Πριν λιγους μηνες..πριν γεννησω σε καποιο αντιστοιχο θεμα(δε θυμαμαι πιο ειναι) ειχα αρπαχτει με καποιες κοπελες για το θεμα του δημοσιου θηλασμου.Κι αυτο γιατι εγω ελεγα οτι δε θα μποουσα να θηλασω δημοσια...οτι δε μου αρεσει και οτι δεν το θεωρω οτι καλυτερο για ενα μωρο...δε θυμαμαι και τι αλλο.Και φυσικα δεν ειχα σκοπο να θηλαζω δημοσια.

Οταν γεννησα μαζι με πολλαααααα που αναθεωρησα ηταν και αυτο.Ο γιος μου τρωει πολλες φορες κι απο λιγο οποτε ειναι σχεδον αδυνατο να βγουμε εξω και να μη χρειαστει να τον θηλασω.Στην αρχη οταν ειπα στον αντρα μου οτι αν χρειαστει θα αναγκαστω να θηλασω το παιδι και εξω...φρικαρε.Την πρωτη φορα που το εκανα ηταν στον παιδιατρο καθως περιμεναμε τη σειρα μας...στην αρχη γουρλωσε το ματι οταν καταλαβε οτι ετιμαζομουν να τον βαλω να θηλασει.Οταν ομως τυλιξα το παιδι με μια πανουλα,το ταισα και κανεις δεν καταλαβε τπτ...ηρεμησε.Πλεον και οι δυο μας το θεωρουμε το πιο καλο και για μας και για το παιδι....ετσι θηλαζουμε παντου και μια χαρα εχουμε βολευτει.

Επ ευκαιριας λοιπον ζηταω συγγνωμη σε οποια μανουλα ειχα τυχον στεναχωρησει σε εκεινη την κουβεντα,γιατι ημουνα λαθος.

Διαφημίσεις

Εγω, παρά το ότι ήθελα να θηλασω αποκλειστικά δεν τα καταφερα. Λίγο το μπουκάλι στην κλινική, λίγο οι επισκέψεις στο σπίτι... Λίγο το περιβάλλον μου που είναι της άποψης "έλα μωρά, δώσε του μπουκάλι να το δούμε και εμείς να τρώει.." εεε τα κάναμε σαλατα! Τώρα 3 μηνών πια ο μπεμπης μου κάθεται πολι λίγο στο στήθος και μετα...σκόνη! Τι να πω, νοικιασα κ νοσοκομειακή θηλαστρο μήπως αύξηση την παραγωγή... Τίποτα. Τώρα κάθε φορά που σκέφτομαι πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αν είχα καλύτερη ενημέρωση και περισσότερο θάρρος ίσως να μην με πιανανε τα κλάματα!

Άνοιξα το θέμα γιατί άκουσα σε χθεσινή κουβέντα τα χειρότερα για μια μάνα που θηλαζε το μωρο της σε μια ταβέρνα. Το χειρότερο ήταν που αυτά τα άκουσα Απο φίλο που θα γίνει σύντομα γονιός..

Κρίμα να μην καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι το μητρικό γάλα. Ένιωσα άσχημα που δεν καταφερα να την υπερασπιστώ και άλλο τόσο άσχημα νιώθω που ο άντρας μου ακόμα πιστεύει ότι η σκόνη είναι πολυ πιο θρεπτικο Απο το γάλα μου!

Εγώ με την σειρά μου θα ήθελα να δώσω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ (και λίγο είναι) σε όλες τις μανούλες που με ανιδιοτέλεια βοηθούν άλλες μανούλες για να μπορέσουν να καταφέρουν να θηλάσουν!!!

Aquamarine2 μην στεναχωριέσαι. Τουλάχιστον έφτασες να θηλάζεις με όποιο τρόπο 3 μήνες. Άλλες μητέρες δεν έχουν καταφέρει ούτε ώρα!!!

Στο επόμενο θα τα πας καλύτερα.

Όσο για τον δημόσιο θηλασμό, γνωρίζουμε όλοι ότι είναι μεγάάάάλο θέμα. Δυστυχώς η εικόνα του μωρού με το μπιμπερό στο στόμα έχει πάρει την θέση του φυσιολογικού!!! Η εταιρείες γάλακτος μαζί με τις διαφημιστικές έχουν κάνει καλά την δουλειά τους. Αυτό ισχύει και για την θεωρεία της θρεπτικότητας του γάλακτος! Αυτή η φράση "και η αδερφή/μάνα/κολλητή/γειτόνισσα με ξένο μεγάλωσε το παιδί της και δεν έπαθε τπτ" μου χτυπάει στα νεύρα!!!!

Όσο για τον δημόσιο θηλασμό, γνωρίζουμε όλοι ότι είναι μεγάάάάλο θέμα. Δυστυχώς η εικόνα του μωρού με το μπιμπερό στο στόμα έχει πάρει την θέση του φυσιολογικού!!! Η εταιρείες γάλακτος μαζί με τις διαφημιστικές έχουν κάνει καλά την δουλειά τους. Αυτό ισχύει και για την θεωρεία της θρεπτικότητας του γάλακτος! Αυτή η φράση "και η αδερφή/μάνα/κολλητή/γειτόνισσα με ξένο μεγάλωσε το παιδί της και δεν έπαθε τπτ" μου χτυπάει στα νεύρα!!!!

Δυστυχώς όλα αυτά ειναι πολλά χρόνια που έχουν προωθηθει και -πλεοον- εδραιωθει.Η γενια η δική μας είναι αυτη που μεγάλωσε κυριως με μπιμπερό.Ηταν της μόδας και ένδειξη ανεξαρτησίας. :?

QqmLp3.png

Δυστυχώς όλα αυτά ειναι πολλά χρόνια που έχουν προωθηθει και -πλεοον- εδραιωθει.Η γενια η δική μας είναι αυτη που μεγάλωσε κυριως με μπιμπερό.Ηταν της μόδας και ένδειξη ανεξαρτησίας. :?

Έτσι ακριβώς!!! Στο χέρι μας είναι όμως να αλλάξουμε την μόδα;)

Εξάλλου η μόδα έχει πάντα την τάση να γυρνάει προς τα πίσω;):D

Εγώ θέλω να πω και ένα μπράβο σε κάθε μαμά που προσπαθεί για το καλύτερο για το παιδι της..γιατί κακά τα ψέματα ο θηλασμος υπονομεύεται απο παντου και είναι ΘΑΥΜΑ αν καταφέρει μια μαμά να θηλάσει ένα χρόνο και ακόμη μεγαλύτερο ΘΑΥΜΑ αν θηλάζει μετά το χρόνο..και σε αυτό δεν φταίνε οι μαμάδες δυστυχώς αλλά οι γαλακτοβιομηχανιες και οι γιατροι και όλοι όσοι υπονομεύουν το αναφέρετο δικαιωμα του μωρου μας.

Απο την άλλη δεν μπορώ να δω με καλό ματι εκείνες τις μαμάδες που επιλέγουν να μην θηλάσουν γιατί απλώς δε θέλουν..δεν το εγκρίνω..αλλά δεν πειράζει..πάνω απο όλα η αστείρευτη αγάπη που κρύβει μέσα της..ΑΥΤΗ η αγάπη μεγαλώνει ,μεγαλώνει..ΓΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!(σε ψυχη και σώμα!!)

Διαφημίσεις

και σε όσες στο συνθετο γράφουν το όνομα τους στην σκόνη.

τώρα αυτό το λες για μένα, το ξέρω:evil:

Πριν λιγους μηνες..πριν γεννησω σε καποιο αντιστοιχο θεμα(δε θυμαμαι πιο ειναι) ειχα αρπαχτει με καποιες κοπελες για το θεμα του δημοσιου θηλασμου.Κι αυτο γιατι εγω ελεγα οτι δε θα μποουσα να θηλασω δημοσια...οτι δε μου αρεσει και οτι δεν το θεωρω οτι καλυτερο για ενα μωρο...δε θυμαμαι και τι αλλο.Και φυσικα δεν ειχα σκοπο να θηλαζω δημοσια.

Οταν γεννησα μαζι με πολλαααααα που αναθεωρησα ηταν και αυτο.

Την θυμάμαι αυτή την διαφωνία, μαζί διαφωνούσαμε, και θυμάμαι ότι κρυφογελούσα γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα αναθεωρήσεις!:-D

Απο την άλλη δεν μπορώ να δω με καλό ματι εκείνες τις μαμάδες που επιλέγουν να μην θηλάσουν γιατί απλώς δε θέλουν..δεν το εγκρίνω..

να τις δεις κι αυτές με καλό μάτι, γιατί, για να μην θέλουν να θηλάσουν, θα έχουν τους λόγους τους. Άλλωστε, δεν μας πέφτει και λόγος.

ΜΠΡΑΒΟ σε όλες τις μαμάδες λοιπόν, που προσπαθούν για το καλό των παιδιών τους

jv42p3.png

DfUyp2.png

Εγώ κατάφερα να θηλάσω για 2 χρόνια και ναι έχω θηλάσει σχεδόν παντού :-D!!!

Τον θηλασμό τον λάτρεψα και μου λείπει πολύ, αλλά το σποράκι μου δεν μπορεί να μείνει για πάντα μωράκι :lol::lol::lol:!!!

Οπότε συμφιλιώθηκα!!!

'Ενα μπράβο σε όλες τις μανούλες του κόσμου, που δίνουν όλη τους την αγάπη στα παιδάκια τους!!!

Όλες είμαστε ίδιες είτε θηλάζουμε είτε όχι, ο θηλασμός δεν αποτελεί κανένα κριτήριο για την ποιότητα μιας μητέρας.

Την θυμάμαι αυτή την διαφωνία, μαζί διαφωνούσαμε, και θυμάμαι ότι κρυφογελούσα γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα αναθεωρήσεις!:-D

χαχαχα...ασε γιατι εχω αναθωρησει τα παντα.Τουλαχιστον δε μπορεις να πεις...ειμαι ειλικρινης.Κι εψαχνα το θεμα πριν κατι μερες αλλα δε θυμομουνα ποιο ηταν...αλλα μιας και ανοιξε παρομοιο θεμα η Aquamarine2 ειπα τουλαχιστον να καταθεσω τη συγγνωμη μου εδω :wink:.

εγώ καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όταν ετοιμάζει μια μαμά τη βαλίτσα για τπο μαιευτήριο πρέπει οπωσδήποτε να βάλει μέσα ωτοασπίδες να μην ακούει όλες της συμβουλές που θα της δώσουν για το πως να ταισει και να κοιμήσει το παιδί της, ένα μαντήλι για να δεθεί πάνω στο μωρό της μόλις κόψουν τον λώρο και μια βρεγμένη σανίδα για όποιον τολμήσει να διαταράξει την υσηχία της ή πει καμι'α εξυπνάδα. εγώ αν ποτέ κάνω 2ο αυτά θα βάλω! καλό σας μήνα και μπράβο σε όλες τις μανούλες

vyLxp3.pngG7Azp3.png