Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΝΑΛΥΣΗ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Recommended Posts

κοριτσια καλησπερα εκανα εξετασεις β επιπεδου πριν λιγες μερες κ ενω η γιατρος μου ειπε οτι ειναι ολα καλα εγω ειμαι στεναχωρημενη γιατι η εξεταση κρατησε πολυ λιγο επειδη ειχε πολυ κοσμο. ουτε μισαωρο δεν κρατησε. αλλες κοπελες μου ειπαν οτι τους εδειχνε τα δαχτυλα των ποδιων των χεριων κ γενικα με αναλυση. σε μενα ομως δεν μου τα εδειξε δεν μου ειπε κ πολλα. μου ειπε για την καρδια, για το προσωπο, τα κοκκαλα, την κοιλια κ το κεφαλι. δεν ξερω εδωσα 160 ευρω κ δεν εμεινα ευχαριστημενη. αν κ στα χαρτια εγραψε για το τι ειδε κ γραφει για ολα κ σκεφτομαι μηπως τα ειδε κ απλα δεν ειχε χρονο για αναλυσεις?κ κατι ακομα μας εδωσε ενα dvd με ενα μικρο βιντεο αλλα δεν φαινοταν το προσωπο μονο προφιλ κ αυτο ελαχιστα κ μας ειπε να περασουμε αλλη φορα αν θελουμε μια φωτογραφια του προσωπου.. εσεις τι πιστευετε? τι να κανω?

Διαφημίσεις

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

που εκανες την εξεταση?γιατι και εμενα η αυχενικη ειχε κρατησει πολυ λιγο και δε θελω να γινει το ιδιο και στην β επιπεδου.Μπορει βεβαια να γινεται γιατι ειναι σε καλη θεση το μωρο.

κοπελα μου νομιζω πως η εξεταση κρατησε πολυ λιγο.εμενα ειχαε κρατισει περιπου 40 λεπτα.θα σου προτεινα να την ξανακανεις καπου αλλου για να εισαι σιγουρη.αν θελεις σου στελνω πμ με το κεντρο που την εκανα εγω,ειναι στον πειραια

κοριτσια καλησπερα εκανα εξετασεις β επιπεδου πριν λιγες μερες κ ενω η γιατρος μου ειπε οτι ειναι ολα καλα εγω ειμαι στεναχωρημενη γιατι η εξεταση κρατησε πολυ λιγο επειδη ειχε πολυ κοσμο. ουτε μισαωρο δεν κρατησε. αλλες κοπελες μου ειπαν οτι τους εδειχνε τα δαχτυλα των ποδιων των χεριων κ γενικα με αναλυση. σε μενα ομως δεν μου τα εδειξε δεν μου ειπε κ πολλα. μου ειπε για την καρδια, για το προσωπο, τα κοκκαλα, την κοιλια κ το κεφαλι. δεν ξερω εδωσα 160 ευρω κ δεν εμεινα ευχαριστημενη. αν κ στα χαρτια εγραψε για το τι ειδε κ γραφει για ολα κ σκεφτομαι μηπως τα ειδε κ απλα δεν ειχε χρονο για αναλυσεις?κ κατι ακομα μας εδωσε ενα dvd με ενα μικρο βιντεο αλλα δεν φαινοταν το προσωπο μονο προφιλ κ αυτο ελαχιστα κ μας ειπε να περασουμε αλλη φορα αν θελουμε μια φωτογραφια του προσωπου.. εσεις τι πιστευετε? τι να κανω?

κατι παραπλησιο ειχε γινει και σε εμενα στη θεσσαλονικη και την ιδια ημερα ξαναεκανα την εξεταση ξαναεδωσα 150 ευρω οπου ημουν μια ωρα τουλαχιστον και πηρα ολη την εξεταση σε dvd.

Διαφημίσεις

αστερια κ εγω ετσι πιστευα οτι ειναι αναλογα με την θεση του μωρου αλλα η αυχενικη κρατησε πολυ περοσσοτερο απο οτι η β επιπεδου δεν ξερω τι να πω ασε που με πιεζε παρα πολυ κ πονουσα κ μου ελεγε να μην σφιγγομαι να χαλαρωσω αλλα πειτε μου ρε κοριτσια οταν σας πατανε στην κοιλια κ πονας πως γινεται να μην σφιγγεσαι?

Κορίτσια, καλησπέρα σε όλες και εύχομαι ό,τι καλύτερο.

Μήπως θα μπορούσατε οι Θεσσαλονικιές να πείτε το κέντρο που κανατε β επιπέδου και δε σας ικανοποιήσε για να το αποφύγουμε και οι υπόλοιπες?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Stellinaki, εσυ ειδικα μην φοβασαι καθολου!! Αφου τα βλεπετε καθε φορα, αμα ηταν κατι θα σου ελεγε απο την αρχη. Εμενα με ειχε στειλει στην Ψαρρα ,ενταξει ηταν, δεν περιμενα και κατι αλλο. για μενα προσωπικα δεν παιζει ρολο ποση διαρκεια ειχε η εξεταση- αφου ειδε ολα οτι επρεπε να δει και συνηθως οι γνωστες των πραγματων δεν χρειαζονται πολυ ωρα.

το μονο που ζοριστηκε στην εξεταση ηταν το προσωπο που δεν φαινοταν λογω θεσης, με αφησε να περιμενω και ξανα υπερηχος και παλι δεν φαινοταν και μου ειπε να ρθω αλλη μερα και επειδη ειμαι απο την επαρχια ειπα οτι θα συνεννοηθω με τον ιατρο μου και αν κρινει οτι χρειαζεται -τοτε.

μιλησα με τον Στεργιο και μου ειπε οτι απο κει ειναι ολα καλα και δεν χρειαζεται κατι και ετσι εγινε. ξερω εγω- μερικες φορες νιωθω πιο πολυ σιγουρια με καποιον που σε παρακολουθει καθε 2-3 εβδομαδες.

Πέπα μου, το ξέρω!Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στο γιατρό απλά επειδή αυτή η εξέταση είναι η πιο κοντινή εικόνα που έχεις από το μωρό μέχρι τον τοκετό θα ήθελα να είναι λεπτομερής. Και 'γω στην ιατρική εμβρύου έκλεισα, αν και ο Παπαχατζόπουλος μου πρότεινε τρία- τέσσερα και μου είπε να πάω όπου θέλω.

Καλό θα ήταν βέβαια να μας πουν οι κοπέλες για να ξέρουμε.

φιλια

εγω κοριτσια πηγα στον αθανασιαδη αλλα δεν με εξετασε αυτος αλλα μια αλλη γιατρος κ δεν εμεινα ικανοποιημενη.. αλλα εχει δικιο η πεπα νομιζω. στην αρχη κ εγω ελεγα οτι κρατησε λιγο οτι δεν ικανοποιηθηκα αλλα νομιζω απλα οτι εμεις αγχωνομαστε για το τιποτα πιστευω οτι τα ειδε ολα απλα επειδη ειχε κοσμο δεν μου τα ειπε με λεπτομερειες οπως ηθελα εγω. ΝΟΜΙΖΩ οτι κ αυτους δεν τους συμφερει να κανουν λαθος κ να μην κανουν σωστη εξεταση γιατι δεν ειναι και λιγα τα λεφτα που περνουν κ εστω ενα μικρο λαθος θα τους κοστισει κ αυτους..

Διαφημίσεις

Γιατι βρε κορίτσι μου , δεν εισαι ευχαριστημένη ? τελικά , τι εχει σημασία ?

να ξερουμε οτι το μωρό μας ειναι καλά ή να εχουμε φωτογραφίες και dvd ?

Είναι βεβαια προσωπικό το θεμα , και ισως με περάσεις για τρελή να σου πω οτι δεν εχω φωτογραφιες των υπερήχων , ουτε dvd και δεν εχω ιδέα πως ειναι η φατσούλα του !!!! Μου φτανει οτι ολες οι εξετασεις ηταν τέλειες και αγωνιώ να τον αντικρύσω:P:p

*** Εγω , στην β επιπεδου , μπηκα και βγηκα 3 φορες στον υπερηχο γιατι ο μπεμπης δεν γυριζε να δει την σπονδυλική στηλη....μου πιεζε και κουναγε την κοιλιά (μαλιστα μου ζητησε συγνωμη , γιατι λεει καποιες κοπελες παρεξηγουνται :confused:) , και δεν κουνιοταν εκατοστό:P:p:p

Πιστεψε με , δεν ειναι οτι καλυτερο ουτε για μας , ουτε για το μωρό

Καλή συνέχεια !!!!

2b590bac1c.png

εγω κοριτσια πηγα στον αθανασιαδη αλλα δεν με εξετασε αυτος αλλα μια αλλη γιατρος κ δεν εμεινα ικανοποιημενη.. αλλα εχει δικιο η πεπα νομιζω. στην αρχη κ εγω ελεγα οτι κρατησε λιγο οτι δεν ικανοποιηθηκα αλλα νομιζω απλα οτι εμεις αγχωνομαστε για το τιποτα πιστευω οτι τα ειδε ολα απλα επειδη ειχε κοσμο δεν μου τα ειπε με λεπτομερειες οπως ηθελα εγω. ΝΟΜΙΖΩ οτι κ αυτους δεν τους συμφερει να κανουν λαθος κ να μην κανουν σωστη εξεταση γιατι δεν ειναι και λιγα τα λεφτα που περνουν κ εστω ενα μικρο λαθος θα τους κοστισει κ αυτους..

Θα συμφωνησω απόλυτα:P:p για ποιό λογο να κανουν συνειδητά μια μετρηση λαθος ? ή π.χ να ξεχάσουν να μετρησουν κατι ? Εννοείται οτι δεν τους συμφέρει....ξερουν οτι τις απαντησεις θα τις δει ο γυναικολόγος και φυσικά ξερουν πολύ καλά οτι η καθε κοπέλα , μπορεί να παει και 2ο και σε 3ο.

Γνωρίζουν οτι και επιπτωσεις θα υπάρξουν αν γινουν ας πουμε οι μισες μετρησεις και στην τελική κακό στον εαυτό τους κ στην δουλειά τους κανουν.

Επομένως γιατί τοση αμφισβήτηση ? Αλλωστε , το αναφερουν παντού. Ολα ειναι βαση μετρησεων , ποσοστών ...........δεν λεει κανεις κατι 100 %

2b590bac1c.png

Την ίδια "ξεπέτα" αντιμετωπίσαμε στο "Μητέρα", Αθήνα, με την σύζυγό μου στις 28/03/2011. Ο Κος ΠΑΡΤΙΔΑΣ είχε συμπεριφορά αθλητή 100 μέτρων. Προσπάθησε να ολοκληρώσει την εξέταση όσο πιο γρήγορα γινόταν :mad:. Φυσικά θα απευθυνθούμε και σε άλλο κέντρο και το σίγουρο είναι πως αν τον ξαναδώ σε άλλο υπέρηχο, θα αρνηθώ να εξετάσει την γυναίκα μου. Μάλιστα το έχω μετανιώσει που δεν έκανα φασαρία επιτόπου, αλλά σεβάστηκα τον γυναικολόγο μας. Αντιθέτως, ο Κος Σαρηκώστας που είχε πραγματοποιήσει την 1η αυχενική διαφάνεια ήταν αναλυτικότατος και λεπτομερέστατος. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Συμπερασματικα:

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κο ΠΑΡΤΙΔΑ, ζητήστε άλλον ιατρό για την εξέταση χωρίς ντροπές και χωρίς υστερίες. Πληρώνετε και το δικαιούστε !!!

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας:

1) ένα πλήρες β' επιπέδου κρατάει κατά μέσο όρο 20 λεπτά υπό την προυπόθεση ότι το μωρό έχει καλή θέση και η μητέρα δεν είναι παχουλή. Αλλιώς μπορεί να κρατήσει αρκετή ώρα(ες) και να χρειαστεί επανάληψη μετά από κάποια ώρα ή μέρες. Σημαντικό επίσης είναι να ΜΗΝ χρησιμοποιούνται κρέμες/ αλοιφές/ βαζελίνη για ραγάδες στην κοιλιά της μητέρας για τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την εξέταση. Επομένως όταν το β' επιπέδου σε μωρό με καλή θέση και γυναίκα με νορμάλ βάρος, κρατάει πολύ ώρα(ες), συνήθως υποδηλώνει ανασφάλεια του γιατρού ή απλώς δημόσιες σχέσεις!

2) οι διεθνείς επιστημονικές εταιρίες έχουν εκδώσει οδηγίες για το τι εξετάζεται και τι όχι στο β' επιπέδου (πχ μιας και το ανέφερες τα δάκτυλα ΔΕΝ εξετάζονται...). Βλέπε πχ:

http://www.acr.org/SecondaryMainMenuCategories/quality_safety/guidelines/us/us_obstetrical.aspx

3) οι τιμές ποικίλουν και δεν έχουν άμεση σχέση με το πόσο καλός είναι αυτός που το κάνει

4)το DVD έχει απαγορευτεί σε πολλά μεγάλα μαιευτήρια για νομικούς λόγους (πχ μια μητέρα αν γεννηθεί το μωρό με πρόβλημα στα δάκτυλα και δεν γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα δεν αποτελούν μέρος του β' επιπέδου, μπορεί να πάει το γιατρό στο δικαστήριο με το DVD και να υποστηρίξει ότι αυτά φαίνονται). Οι δικηγόροι τα έχουν απαγορεύσει. Για τον ίδιο λόγο πχ δεν δίνει DVD από την εγχείρηση και ένας χειρουργός. Το β' επιπέδου πάνω απ' όλα είναι μια ιατρική εξέταση (ίσως η πιο σημαντική της εγκυμοσύνης) και όχι αναμνηστικές στιγμές από το μωρό. Σε όποια κέντρα/ ιατρεία δίνουν DVD έχουν φροντίσει να μην περιλαμβάνεται όλη η εξέταση παρά μόνο λίγες στιγμές κυρίως γύρω από το πρόσωπο του μωρού.

5) τέλος, στο χαρτί (αποτέλεσμα) που δίνεται στο τέλος κάθε β' επιπέδου πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς ποια όργανα φαίνονται και ποια όχι καθώς και ότι η ευαισθησία (''ακρίβεια'') της εξέτασης δεν ξεπερνάει διεθνώς το 70% (σε γυναίκες με νορμάλ βάρος- στις παχουλές η ευκρίνεια είναι ακόμα μικρότερη!) ακόμη και στα καλύτερα χέρια.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν υπάρχει κάποια ανωμαλία στο έμβρυο υπάρχει περίπου 70% πιθανότητα η ανωμαλία αυτή να φανεί στο β' επιπέδου και 30% πιθανότητα η ανωμαλία αυτή να μην φανεί!

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ.ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΜΒΡΥΟΛΟΓΟ ΦΑΝΤΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΕΚΑΤΣΑ 1 ΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΧΕΡΙΩΝ ΠΟΔΙΩΝ Τ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΤΣΑΜΕ 2 ΩΡΕΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΒΟΛΤΕΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΕΙΔΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΗΓΟΥΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕ.ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΝΩΜΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ.

Εγω την έκανα σημερα!!!! Γύρισα πριν λίγο από το γιατρό καυενθουσιασμένη! Εκανε πάνω από μία ώρα και είδαμε τα πάντα, για να μην λέω αναλυτικά, μου έδειξε μέχρι και τις 3 φάλαγγες του ΜΙΚΡΟΥ δακτύλου του χεριού ο γιατρός (αν είχε δυο, παραπέμπει σε down μου είπε)!!!!!

Είδε και μία παροχή αίματος σε ένα σημείο, δείκτης για Down ο οποίος είναι πολύ καινούργιος (βγήκε τον Δεκέμβριο του '10) που δεν ξέρω καν αν τον βλέπει κάποιος άλλος, αυτό γενικά είναι πολύ updated! Εϊδαμε τα πάντα και μας εξηγούσε πάρα πολυ αναλυτικά, τι βλέπαμε κάθε φορά και όπου είχαμε απορία μας εξηγούσε παραπάνω (ο άντρα μου γιατρός, έκανε κάποιες ερωτήσεις πιο ειδικές.

Στο πρώτο μου παιδί την είχα κι εγώ πατήσει, είχαμε κάνει Β επιπέδου αλλού και ζήτημα να είχε κρατήσει 15 λεπτά.

Εγω βέβαια μένω Αθήνα.

Αν έχεις αμφιβολία, για την υγεία του μωρού και όχι τόσο για "πιασάρικες πόζες" κτλ, επανέλαβε κάπου αλλού, για να είσαι εσύ ήσυχη. Καλά αποτελέσματα όπως και να έχει.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη όλες τις εξετάσεις (αυχενική, β΄επιπέδου, ντόπλερ) τις έκανα στο μητέρα με συγκεκριμένο γιατρό. Καμία από αυτές δεν κράτησε πάνω από 20 λεπτά. Βέβαια το μωρό είχε καλή θέση και διευκόλυνε την όλη διαδικασία. Αν ο γιατρός είναι έμπειρος και σωστός επιστήμονας θα κάνει τις μετρήσεις όπως πρέπει, αυτή είναι η άποψή μου και η εμπειρία μου. Μην κάθεστε λοιπόν και κοιτάτε το ρολόι και αγχώνεστε. Επίσης, εμείς δεν πήραμε ούτε φωτογραφίες ούτε dvd, αλλά δε μας ένοιαξε καθόλου. Το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν ότι το εμβρυάκι μας αναπτυσσόταν σωστά!

mariob δεν ξέρω τι είναι "υποχρεωμένος" ο γιατρός να κάνει στην Β' επιπέδου, αλλά όταν κάνει extra πράγματα, σίγουρα δεν είναι κατακρητέο αυτό! Μην τρελαθούμε κιόλας. Καλά κάνουν, αφού μπορούν και είναι ενημερωμένοι, και τα κάνουν!

Δημόσιες σχέσεις είναι να δει έναν δείκτη, που κάποιος άλλος αγνοεί και να τον επισημάνει? Ισα ισα μπορείς να προλάβεις πράγματα, εξάλλου γι' αυτό πας εκεί, προγνωστικές εξετάσεις κάνεις. Εμένα ο γιατρός αυτός είχε δει χερια και πόδια από την αυχενική. Κακώς θα μουν πείς ότι έκανε? Δηλαδή αν το παιδί μου δεν είχε ένα χέρι, εγώ δεν θα ήθελα να το ξέρω από την 11η βδομάδα και όχι στην 22η?

Οσο πιο ενημερωμένος είναι ο γιατρός, τόσο περισσότερα πράγματα βλέπει στις εξετάσεις αυτές, και αποκλείει πολύ περισσότερα πράγματα/ προβλήματα για το μωρό. Σε κάθε ένα που κοίταγε μου έλεγε, αυτό πχ. αν ήταν αλλιώς, ή αλλού, ή δεν υπήρχε, θα έδειχνε πιθανό σύνδρομο τάδε " και δεν έλεγε μούφες, γιατί ήταν όλα γνωστά σύνδρομα στον άντρα μου, που είναι γιατρός!!!

Ας μην μιλάμε λοιπόν για δημόσιες σχέσεις, αλλά για ικανότητα ή μη, των γιατρών!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Καλησπέρα κορίτσια.

Εμένα το ΄β επιπέδου είναι στις 13-04 και ομολογουμένως το άγχος μου έχει φτάσει στο απροχώρητο.Όχι γιατί ο γιατρός έχει δει κάτι τόσο καιρό...ΕΥΤΥΧΩΣ όλα καλά έχουν πάει μέχρι τώρα!!Παρόλο που απο την αρχή δεν έκανα καθόλου αρνητικές σκέψεις, τώρα δεν ξέρω γιατί έχω αγχωθεί!!Να κάνω μια ερώτηση?Τι γνώμη έχετε για την αμνιοπαρακέντηση?

Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι είναι όλα καλά έπειτα και απο την εξέταση του β΄επιπέδου?

mariob ευχαριστω για αυτα που αναφερεις.. πραγματικα ημουν τοσο χαλια την πρωτη μερα γιατι αλλα περιμενα κ τα μισα σχεδον υποθηκαν στην εξεταση. αλλα μετα απο μια βδομαδα που εκανα την εξεταση τωρα σκεφτομαι καθαρα κ λογικα.. δεν με νοιαζει που δεν μου τα ειπε αναλυτικα κ ετσι οπως ηθελα το μονο που με νοιαζει ειναι οτι αναφερει στο χαρτι που μου εδωσε πως ελεχθηκαν τα παντα απ οσα επρεπε κ το τι ειδε κ στο κατω κατω αυτοι ειναι γιατροι κ κατι παραπανω ξερουν απο μας εφοσον ειπε ολα καλα φαινονται ετσι ειναι. κ οσον αφορα το dvd(μηνυσεις κλπ) σου δινει ενα χαρτι με το τι βλεπει στον υπερυχο οποτε παλι μπορει να κανεις πολλα αν γινει λαθος.. εγω απλα πιστευω οτι ειμαστε πολυ αγχωμενες ολες οι μανουλες κ καλο θα ειναι να αποβαλλουμε το αγχος κ να χαρουμε την εγκυυμοσυνη μας....

mariob δεν ξέρω τι είναι "υποχρεωμένος" ο γιατρός να κάνει στην Β' επιπέδου, αλλά όταν κάνει extra πράγματα, σίγουρα δεν είναι κατακρητέο αυτό! Μην τρελαθούμε κιόλας. Καλά κάνουν, αφού μπορούν και είναι ενημερωμένοι, και τα κάνουν!

Δημόσιες σχέσεις είναι να δει έναν δείκτη, που κάποιος άλλος αγνοεί και να τον επισημάνει? Ισα ισα μπορείς να προλάβεις πράγματα, εξάλλου γι' αυτό πας εκεί, προγνωστικές εξετάσεις κάνεις. Εμένα ο γιατρός αυτός είχε δει χερια και πόδια από την αυχενική. Κακώς θα μουν πείς ότι έκανε? Δηλαδή αν το παιδί μου δεν είχε ένα χέρι, εγώ δεν θα ήθελα να το ξέρω από την 11η βδομάδα και όχι στην 22η?

Οσο πιο ενημερωμένος είναι ο γιατρός, τόσο περισσότερα πράγματα βλέπει στις εξετάσεις αυτές, και αποκλείει πολύ περισσότερα πράγματα/ προβλήματα για το μωρό. Σε κάθε ένα που κοίταγε μου έλεγε, αυτό πχ. αν ήταν αλλιώς, ή αλλού, ή δεν υπήρχε, θα έδειχνε πιθανό σύνδρομο τάδε " και δεν έλεγε μούφες, γιατί ήταν όλα γνωστά σύνδρομα στον άντρα μου, που είναι γιατρός!!!

Ας μην μιλάμε λοιπόν για δημόσιες σχέσεις, αλλά για ικανότητα ή μη, των γιατρών!

Δεν είπα ότι βλέπει ότι είναι υποχρεωμένος μόνο, αλλά ότι βλέπει ότι μπορεί να δεί. Και αυτά δεν είναι δικά μου λόγια. Γι' αυτό παραθέτω και τις αμερικανικές οδηγίες αυτούσιες (οι αντίστοιχες αγγλικές είναι πχ ακόμη πιο ξεκάθαρες για τα δάκτυλα που αναφέρεις). Επίσης δεν ανέφερα για τα δάκτυλα στην εξέταση αυχενικής διαφάνειας γιατί το post είναι για το β' επιπέδου. Τα δάκτυλα συγκεκριμένα μπορούν υπό προυποθέσεις να φανούν στην αυχενική διαφάνεια. Αυτό όμως δεν εξασφαλίζει ότι το μωρό θα γεννηθεί με όλα τα δάκτυλα ΟΚ διότι υπάρχουν σπάνιες αγγειακές παθήσεις όπου τα δάκτυλα ατροφούν στην διάρκεια της κύησης ή το λεγόμενο σύνδρομο αμνιακών ταινιών όπου τα δάκτυλα μπορεί να κοπούν.

Τέλος ακόμη και ένας μη ευσυνείδητος γιατρός δεν έχει λόγω να κρύψει κάτι που είδε διότι αυτό έχει πλέον και σοβαρές νομικές συνέπειες στη χώρα μας.

Από τη στιγμή μάλιστα που ο άνδρας σου είναι γιατρός θα έπρεπε να γνωρίζει (έστω και μέσω internet) όλες τις πρόσφατες μελέτες για τις δυνατότητες και περιορισμούς κάθε υπερηχογραφήματος προτού κάνεις την εξέτασή σου.

• 2 weeks later...

καλή σας ημέρα!

θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικό με την Β'επιπέδου.

η εικόνα στην εξέταση αυτή είναι τρισδιάστατη και κάπως έγχρωμη

ή ασπρόμαυρη σαν έναν απλό υπέρηχο?

και αν όχι σε ποιό μήνα κάνουμε αυτόν τον τρισδιάστατο υπέρηχο?

SVjLp2.pngiZAzp3.png

καλή σας ημέρα!

θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικό με την Β'επιπέδου.

η εικόνα στην εξέταση αυτή είναι τρισδιάστατη και κάπως έγχρωμη

ή ασπρόμαυρη σαν έναν απλό υπέρηχο?

και αν όχι σε ποιό μήνα κάνουμε αυτόν τον τρισδιάστατο υπέρηχο?

Σε όλα τα υπερηχογραφήματα που γίνονται με μηχανήματα που έχουν δυνατότητα τρισδιάστατης απεικόνισης, μπορείς να δείς τρισδιάστατη (''εγχρωμη'') εικόνα. Συνήθως οι πιο ωραίες εικόνες επιτυγχάνονται μεταξύ 28ης και 32ης εβδομάδας ώστε το έμβρυο να είναι αρκετά μεγάλο αλλά όχι τόσο που να εμποδίζει την καλή απεικόνιση. Ιατρικά βέβαια ο τρισδιάστατος υπέρηχος προσφέρει λίγα πράγματα και γίνεται κυρίως για τη χαρά της μαμάς.

Η βασική προυπόθεση βέβαια για να δούμε το πρόσωπο του μωρού είναι ...να μας κοιτάει!

σε ευχαριστώ mariob για την άμεση απάντησή σου!

δηλαδή είναι κάτι που το ζητάς και αν το έχουν καλώς.

απλά ρωτάω γιατί έχω υποσχεθεί στην μητέρα μου και την πεθερά μου

να πάμε μαζί για να δούν για πρώτη φορά ζωντανά το μωρό.

θα την πάθουν που θα την πάθουν την πλάκα τους έλεγα πώς αν

το δουν και έγχρωμο - τρισδιάστατο θα τρελαθούν!!:P

θέλω να τρελάνει κόσμο το μωράκι μου!!!!:-D:grin::-D:grin:

SVjLp2.pngiZAzp3.png