Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ...


Recommended Posts

ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ .....]]]

 

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ "ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ" ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ κ.. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΔΥΟ ΕΚΠΟΜΠΕΣ- ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ - ΛΙΓΟ ΠΡΟΤΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΜΙΑ ΛΙΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΗΞΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ. ΟΙ ΣΥΝΕΙΡΜΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ.

 

 

 

Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα 12/5/2008

 

 

 

 

Με επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα 12-5, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με την εκπομπή. Αναλυτικά η ΕΡΤ αναφέρει:

 

«Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές 'Θεματική Βραδιά' και 'Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα'. Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του.»

 

 

Στη συνάντηση ο κ. Παναγόπουλος είπε στον κ. Κούλογλου ότι η συνεργασία με την εκπομπή δε θα συνεχιστεί επειδή απλά… «δεν του αρέσει».

 

Το παρασκήνιο της ανακοίνωσης αυτής εξηγεί καλύτερα η επιστολή που προηγήθηκε και εστάλη από τον Στέλιο Κούλογλου προς το γενικό διευθυντή της ΕΡΤ:

 

 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ- ΕΡΤ

 

Kύριε Γόντικα,

 

Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.

 

Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4..1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1.

 

Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.

 

9-5-2008

Μετά τιμής,

Στέλιος Κούλογλου.

 

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ "ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ" http://www.rwf.gr.

 

O μόνος λόγος που το διαδίδω είναι ότι μέσα από τη συνεργασία μου με τη συγκεκριμένη ομάδα, ένιωσα τι σημαίνει προσπάθεια για την αλήθεια, αγώνας για ενημέρωση και αγάπη για τη δημοσιογραφία. Είναι πασιφανές ότι όσοι προσπαθούν για όλα αυτά, έτσι αμοίβονται. Κι επειδή τα spam οργιάζουν, να ξέρετε ότι αυτό δεν είναι τέτοιο. Είναι κείμενο ενυπόγραφο από εμένα, και σας ζητώ να το διαδώστε. Απλά γιατί δεν μπορεί τέτοιες ενέργειες που θυμίζουν δικτατορικές τακτικές, να παιρνούν απαρατήρητες στην Ελλάδα του 2008.

 

ΜΠΟΝΤΖΩΡΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

 

:shock::shock::shock: Δεν έκανε εκπομπή για τον ευτυχισμένο κόσμο του μυαλού μας καλύτερα? Θα έπαιρνε και άυξηση!!

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Με έχει θυμώσει πολύ από προχθές που το άκουσα. Νοιώθω πραγματικά θυμό...και να σκεφτείς τους πληρώνουμε κάθε μήνα για το φασισμό τους!!!!!!

 

"Δεν του άρεσε ε;;;;;;'" Εμ βέβαια θέλει και 5 δράμια μυαλό για να την παρακολουθήσεις και να την καταλάβεις......

 

ΥΓ. Το είδα δημοσιευμένο και μου φάνηκε πολύ άγριο όπως το έγραψα. Αλλά έτσι νοιώθω...αν θεωρείτε προσβλητικό ας αφαιρεθεί από τον admin.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι και εγώ θυμωμένη με το γεγονός.

Το μόνο που θέλουν είναι να αποβλακώσουν

εμάς και τα παιδιά μας για να μην έχουν καμία αντίσταση.Να

μας πλασάρουν ότι είναι επιτρεπτό για αυτόυς.

Ας υπογράψουμε την διαμαρτυρία όχι μόνο για την εκπομπή

αλλά και για αυτη την φασιστική κίνηση.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Είναι ίσως ο μόνος δημοσιογράφος που οι σφραγίδες στο διαβατήριό του είναι περισσότερες από τα χρόνια του, ένας ρεπόρτερ που κατάφερε να αναδείξει στην επιφάνεια θέματα και πρωταγωνιστές που κανείς δεν μπορούσε να εντοπίσει.... κρίμα...

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Είναι ίσως ο μόνος δημοσιογράφος που οι σφραγίδες στο διαβατήριό του είναι περισσότερες από τα χρόνια του, ένας ρεπόρτερ που κατάφερε να αναδείξει στην επιφάνεια θέματα και πρωταγωνιστές που κανείς δεν μπορούσε να εντοπίσει....

 

E και??? Το τακούνι της Καλομοίρας το έδειξε? Ρεπορτάζ για το χορευτικό της έκανε???? ..... σφραγίδες.. θέματα.. πρωταγωνιστές?? ..Δε θέλουνε θέματα σαν τα δικά του λέμεεεεεε .....

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σε ποια εποχή ζω? γιατι αρχίζω και αναρωτιέμαι...ντροπή στην κρατική τηλεόραση που αποδεικνύει με το πιο ξεφτιλισμένο τρόπο την "ελευθερία του λόγου" που τόσο ένθερμα κάποιοι εκει μέσα υποστηρίζουν οτι ακολουθούν :evil:

Link to comment
Share on other sites

Ti τους ενόχλησε περισσότερο δεν κατάλαβα η αναμφισβήτη αξία του δημοσιογράφου ή ο τελευταίος προσκεκλημένος Α. Τσίπρας; Θα πρέπε να ντρέπονται οι κύριοι της κρατικής ... εγω πάντως ντρέπομαι για αυτούς...

1aLup3.png

 

BtUIp3.png

Link to comment
Share on other sites

ισως η τελευταια εκπομπη με τον Πουτιν ενοχλησε καποιους.......

εκτος αν θελουν να παρουν την Ρουλα Βροχοπουλου να κανει εκπομπες και δεν χωραει ο Κουλογλου......

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

εννοείται ότι υπόγραψα, μπας και γίνει κάτι :?:?

το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι αν η Αλεξανδράτου φοράει άσπρο ή μαύρο βρακί και αν ο Μαρτάκης θα πάει για μπάνιο την Κυριακή στη Μύκονο :?:?:?

 

ΟΞΩΩΩΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Χθες έβλεπα εκπομπή του και θαύμαζα ολη τη δουλειά αυτού και των συνεργατών του.

Κρίμα να κοπεί η εκπομπή του, είναι από τις ελάχιστες αξιοπρεπείς εκπομπές που εχουν απομείνει πιά

Link to comment
Share on other sites

Υπέγραψα κι εγώ. Τους είπα πως πρέπει να ντρέπονται. Πιστεύω κι εγώ πως το θέμα με τον Πούτιν δημιούργησε πρόβλημα.

 

Και αν ΑΥΤΟ δεν είναι λογοκρισία τότε ποιο είναι????????????

Χούντα έχουμε ???????????

 

αλλά είπαμε μας θέλουν κοιμισμένους και όχι συνειδιτοποιημένους πολίτες :?:?:?:?:?

Link to comment
Share on other sites

o Kουλογλου ειναι απο τους καλυτερους δημοσιογραφους που εχουμε..

ειμαι σιγουρη οτι θα βρει ενα ιδιωτικο καναλι οπου θα εχει ελευθερια λόγου και ας αφησουμε την δημοσια τηλεοραση να μας πασαρει την eurovision και την Καλομοιρα .....

Link to comment
Share on other sites

Καλά οι άνθρωποι έιναι απαράδεκτοι...΄Μια εκπομπή της προκοπής υπήρχε και θεώρησαν καλό να την κόψουν :mad: ... Κι όσο σκέφτομαι ότι μας χαρατσώνουν σε κάθε λογαριασμό μου ανεβάινει η πίεση :evil:

oaiqp2.pngm9YLp2.png
Link to comment
Share on other sites

Ti τους ενόχλησε περισσότερο δεν κατάλαβα η αναμφισβήτη αξία του δημοσιογράφου ή ο τελευταίος προσκεκλημένος Α. Τσίπρας; Θα πρέπε να ντρέπονται οι κύριοι της κρατικής ... εγω πάντως ντρέπομαι για αυτούς...

 

έτσι Όλγα ........Αδίστακτη η κατατ' άλλα..... " Ελεύεθερη Τηλεόραση" .... :cool:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ γιατί δεν πίστεψα ποτέ ότι έχουμε ελεύθερη τηλεόραση :wink:

Αυτό μας έλειπε οι ευθύνοντες να θέλουν ανθρώπους ενημερωμένους και με συνείδηση

σε κανένα κράτος δεν ισχύει αυτό μας θέλουν με παρωπίδες και εμείς απλώς ακολουθούμε τον δρόμο που μας χαράζουν :?

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

Αναφορικά με τη διακοπή των εκπομπών

Στο Ευρωκοινοβούλιο πάει το θέμα Κούλογλου - ΕΡΤ

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Παρασκευή, 16 Μαϊου 2008 07:00

 

ΚΑΙ ΣΤΟ Ευρωκοινοβούλιο πάει το θέμα της διακοπής της συνεργασίας του δημοσιογράφου, Στέλιου Κούλογλου, με την ΕΡΤ ενώ σήμερα αναμένεται να συζητηθούν στη Βουλή οι ερωτήσεις που έχουν ήδη καταθέσει για το θέμα προς τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης, και του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης και Άννα Φιλίνη.

 

 

Ο δημοσιογράφος, Στέλιος Κούλογλου.

Ειδικότερα, το θέμα της διακοπής της συνεργασίας του κ. Κούλογλου με την ΕΡΤ, γνωστοποίησαν και ζήτησαν να τεθεί προς συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο -με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Χανς Γκερτ Πέτερινγκ-, οι βουλευτές Άννυ Ποδηματά, Σταύρος Λαμπρινίδης, Μαριλένα Kοππά, Κώστας Mποτόπουλος και Δημήτρης Παπαδημούλης.

 

Στην επιστολή αυτή, η οποία κοινοποιείται επίσης στην πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου Kατερίνα Mπατζελή, καθώς και στις Επιτρόπους B. Ρέντιγκ και Μ. Βάλστρομ, εφιστάται η προσοχή στο γεγονός της μονομερούς διακοπής της συνεργασίας του δημοσιογράφου με την ΕΡΤ και ειδικότερα στους λόγους που οδήγησαν σε αυτή. Παράλληλα διατυπώνεται ανησυχία «για το πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης και τον πλουραλισμό στα δημόσια MMΕ, όπως και στο κατοχυρωμένο δικαίωμα πληροφόρησης των πολιτών».

 

Επισημαίνεται ότι η απόφαση της ΕΡΤ να προχωρήσει στην ολοκλήρωση τη συνεργασία της με το γνωστό δημοσιογράφο και να διακόψει τις εκπομπές «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» και «Θεματική Βραδιά», έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, ακόμα και στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας. Χαρακτηριστική είναι η επιστολή συμπαράστασης που απηύθυνε προς τον κ. Κούλογλου η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Φωτεινή Πιπιλή, της οποίας η συνεργασία με την ΕΡΤ, είχε επίσης διακοπεί στο παρελθόν.

 

Οι φίλοι της εκπομπής έχουν κατακλύσει την ιστοσελίδα του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» ( http://www.rwf.gr/index.php ), εκδηλώνοντας με κάθε τρόπο -κυρίως χιουμοριστικό, όπως αποδεικνύεται και από τις εικόνες που έστειλαν στην εκπομπή- τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της ΕΡΤ.

 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η δημόσια τηλεόραση θα έπρεπε να αποτελεί το κατ' εξοχήν «πεδίο φιλοξενίας» για το είδος των εκπομπών του κ. Κούλογλου, πρώτα από όλα, στο πλαίσιο της διασφάλισης του πλουραλισμού, μιας και η θεματολογία που επιλέγεται, τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα, τα προβλήματα που αναδεικνύονται και οι προβληματισμοί που προκαλούνται στους τηλεθεατές -σχετικά με κράτη, φορείς, παράγοντες, εταιρείες, εξουσίες και αρκετές φορές μεγάλους διαφημιζόμενους κλπ- την καθιστούν «λιγότερο ελκυστική» για τον ιδιωτικό τομέα.

 

ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/05/16/1512549.htm

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...