Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr

• Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σχετικά με την ποσότητα παραγωγής γάλακτος.

Recommended Posts

Σήμερα έστειλα το παρακάτω μήνυμα στην Αγλαια και αναμένω απάντησή της.

Το παραθέτω. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη και πολύτιμη.

"Αγλαια καλησπέρα.

Θα ήθελα τη βοήθειά σου σε ένα θέμα που με απασχολεί ιδιαίτερα.

Θα σου δώσω κάποια στοιχεία για να είναι πιο εύκολο για σένα.

Γεννήθηκε 37 εβδομάδων και 3 ημερών στο μαιευτήριο Λητώ.

Είναι κορίτσι. Καισαρική τομή με ολική νάρκωση γιατί έπαιρνα Σαλοσπιρίνη και δεν προλάβαμε να την κόψουμε.

Εμφάνισε ίκτερο την τρίτη ημέρα με πρώτη τιμή 11,4 μετά 13,4 μετά έπεσε 11,8 μετά ανέβηκε πάλι 13,8 έπεσε 12,6. Βγήκαμε την 6η μέρα από το μαιευτήριο και μετά από 3 ημέρες που πήγα και έκανα μέτρηση είχε 11,6.

Δεν την ξαναμέτρησα, αλλά με συμβουλή της παιδιάτρου μου δεν έχει ίκτερο πια.

30/04/08 που γεννήθηκε 2720 Κγρ.

Τις υπόλοιπες ζυγίσεις δεν τις θυμάμαι φύγαμε όμως την Τρίτη 6/05/08 με 2540.

Την επόμενη ημέρα 7/5/08 είχε 2600, μετά από 2 ημέρες πήγε 2720.

Προχθές φαγωμένη με 60ml γάλα και 13 ημερών ζύγιζε 2920.

Σήμερα δεν την έχω ζυγίσει ακόμα.

Γευματίζει ανά 3 ώρες. Ρολόι ξυπνάει από μόνη της.

Παίρνει συμπλήρωμα 2 φορές τη νύχτα μια στις 3 το πρωί και μια στις 6 το πρωί από 70ml περίπου. Τις υπολοιπες φορές παίρνει αποκλειστικά δικό μου γάλα που το βγάζω με το θήλαστρο. Της δίνω το βράδυ συμπλήρωμα γιατί το γάλα μου δεν της φτάνει.

Χρησιμοποιώ το θήλαστρο το μπλε το Lactina.

Αντλώ κάθε 3 ώρες και διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Η ερώτησή μου είναι η εξής. Αναγκάζομαι να της δώσω συμπλήρωμα γάλακτος γιατί τα στήθη μου δεν βγάζουν παραπάνω από 50 με 60 ml τη φορά και τα δύο μαζί. Με χειρότερη ώρα τη νύχτα κατά τις 10 που δεν βγάζουν πάνω από 40ml. Είμαι πολύ στενοχωρημένη που δεν έχω παραπάνω γάλα και που δεν πιάνει τις θηλές μου. Πιάνει μόνο την αριστερή. Η δεξιά είναι σχεδόν επίπεδη και όσες φορές έχω προσπαθήσει εκνευρίζεται απίστευτα και κλαίει. Έχω βάλει πολλές φορές τις θηλές σιλικόνης αλλά ρουφάει αέρα και όχι γάλα.

Πόσες αντλήσεις πρέπει να κάνω για να παράγω περισσότερο γάλα? Πρέπει να τη βάζω πάση θυσία στο στήθος μου?

Η μπέμπα όλο μεγαλώνει και θέλει πιο πολύ γάλα τί θα κάνω? Το γάλα μου θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα? Τρέμω στην ιδέα να στερέψει.

Υπάρχει κάποια λύση? Αισθάνομαι απαίσια κάθε φορά που της δίνω ξένο γάλα αλλά πεινάει δεν μπορώ να κάνω αλλιώς.

Αναμένω την απάντησή σου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Βάσω Παπαϊωάννου"

Διαφημίσεις

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Βασω μου,να σου πω πως κι εγω αντλουσα με το lactina ομως ειδα πολυ μεγαλη διαφορα σε σχεση με το syphony με τη διπλη αντληση!!!

πινε πολλα υγρα και αν μπορεις να αντλεις 8-10 φορες το 24ωρο και οπωσδηποτε 1 φορα αναμεσα στις 12-6 το βραδυ!!!

αυτα

καλως ηρθες και να σου ζησει το μωρακι

9a7bp2.pngIm47p2.png

Επίσης ήθελα να προσθέσω σε αυτά που έγραψα πως το Lactina που νοίκιασα μου φάνηκε να τραβάει ακριβώς το ίδιο με το Μινι Ελέκτρικ που αγόρασα.

Υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει???? Γιατί θυμάμαι στο Λητώ που το χρησιμοποίησα είχε μεγάλη διαφορά. Θυμάμαι το στήθος μου τραβιόταν με δύναμη ενώ με αυτό ίσα που το ρουφάει ....

VassoP να σου ζήσει το μωράκι σου κατ'αρχήν!

Η απάντηση στα προβλήματα σου είναι εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Διάβασε το πρωτόκολλο αντλήσεων. Αντλείς λιγότερο από όσο χρειάζεται γι αυτό το γάλα θα σου μειώνεται συνεχώς...

Να βάζεις το παιδί να θηλάζει έστω και από το ένα στήθος και παράλληλα να αντλείς από το άλλο (εξοικονομείς και χρόνο). Αν εκνευρίζεται, αν φάει και μετά κλαίει να του δίνεις μπιμπερό...Να δοκιμάζεις την θηλή που δεν του αρέσει όχι όταν πεθαίνει της πείνας αλλά όταν είναι πιο ήρεμο.

Επίσης να μας γράψεις πόσο συνολικά γάλα αντλείς το 24ωρο

Η Αγλαΐα θα σου πει τα υπόλοιπα...

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

VassoP,να σου ζήσει η μπεμπίτα :D

Καταρχάς, η μικρούλα σου είναι μόλις 15 ημερών και είναι πολύ νωρίς για να έχεις τέτοιες ανησυχίες.. ο θηλασμός δεν έχει καν προλάβει να εδραιωθει, και η παροχή σου θα παρει αρκετές μέρες για να σταθεροποιηθει. Μπορεί να σου πάρει και όλες τις πρώτες 40 μέρες μέχρι να σταθεροποιηθουν τα πράγματα. Θα σου πω τί έκανα εγώ και ελπίζω να σε βοηθήσει.

Τον πρώτο καιρο θηλάζαμε ανάλογα με τις ανάγκες της μπουμπούς, όχι λιγότερο απο 2 ώρες, ούτε περισσότερο απο 3 και για περίπου 50 λεπτά.Πολύ κουραστικό και πόσο μάλλον με ελάχιστο ύπνο γιατί μετά έκλαιγε λόγω κολικών. Ακόμα και το βράδυ, θηλάζαμε κάθε 3 ώρες. Ετσι όμως, διατήρησα την παραγωγή με βάση τις ανάγκες της μπέμπας μου και δεν διαννοήθηκα ούτε μια στιγμή πως δεν χορταινε και πως θα'πρεπε να τις δώσω συμπλήρωμα. ΔΕΝ χρειάζεται συμπλήρωμα!!

Στη δική σου περίπτωση, με το θέμα της μιας θηλής, θα το πάλευα, τουλάχιστον για τις πρώτες 40 μέρες για να μάθει τη θηλή, χωρίς συμπλήρωμα και αν αποτύγχανα, τότε θα προσπαθούσα να βρω άλλους τρόπους.Αυτό, όμως, θέλει υπομονή, άν αντέχεις και μη φοβηθείς αν το παιδί λιομοκτονεί.Η φύση πάντα βρίσκει το δρόμο της.Και απ'οτι κατάλαβα θα πρέπει το μωράκι σου να είναι καλόβολο, οπότε ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα για σένα.

Καλή επιτυχία,και ξαναμιλάμε ..να δούμε τί θα σου πει και η Αγλαϊα!

.png

Αντλώ κάθε 3 ώρες και διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Βάσω, να σου ζήσει και συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνεις! :)

Ψυχραιμία! Θα βρούμε μία λύση για το πρόβλημά σου! :)

Κάθε 3 ώρες τη μέρα ή όλο το 24ωρο; Πόσες αντλήσεις κάνεις το 24ωρο; Αν δεν είναι 8, είναι δύσκολο να έχεις πλήρη γαλουχία.

Όταν το γάλα δεν είναι αρκετό, αυξάνουμε τον αριθμό των αντλήσεων. Προγραμμάτισε τις αντλήσεις ανά 2 ώρες για να σου βγούνε περίπου 10 το 24ωρο. Η μία άντληση θα πρέπει να είναι βραδυνή μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί. Χωρίς βραδυνή άντληση επίσης είναι δύσκολο να επιτευχθεί πληρης γαλουχία.

Δες και εδώ για το πρόγραμμα των αντλήσεων.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Είμαι πολύ στενοχωρημένη που δεν έχω παραπάνω γάλα και που δεν πιάνει τις θηλές μου.
Καλό θα ήταν να ζητήσεις βοήεια από κάποια IBCLC για να σε βοηθήσει με το μωρό. Το μωρό πάντα είναι πιο αποτελεσματικό από το θήλαστρο.

Τα ξαναλέμε! :)

IBCLC

International Board Certified Lactation Consultant

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

Bασω δεν ξερω τι ακριβως γινεται με την θηλη σου αλλα συνηθως ξεπερνιουνται τα προβληματα.........κι εγω εχω πολυ μικρη την μια και δεν εβγαινε εξω......στο νοσοκομειο να καταλαβεις μου παν οτι δεν θα καταφερνα να θηλασω με αυτη τη θηλη.........τελικα εβαλα το μωρο κατω, το υποχρεωσα να θηλασει ηθελε δεν ηθελε και μια χαρα εμαθε να την πιανει σε δυο μερες..........η αρχη ειναι δυσκολη......μπορει και να σε ποναει μεχρι να μαθει να πιανει σωστα......μετα δεν θα καταλαβαινεις τιποτα και το μωρο θα ναι πολυ πιο αποτελεσματικο απο ενα θηλαστρο......ξερουν αυτα την δουλεια τους.......

Αν νομιζεις οτι εχεις σοβαρο προβλημα δειξε το σε καποιον ειδικο στον θηλασμο να σε βοηθησουν......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Καλημέρα , αντλώ κάθε 3 ώρες όλο το 24ωρο.

Μόλις μίλησα με μια Μαία στο Λητώ και μου είπε πως αν δεν βάλω το μωρό να θηλάσει στο στήθος και το αντλώ μόνο με το θήλαστρο θα σταματήσει η παραγωγή του γάλακτος το πολύ σε δυο μήνες. Όπως καταλαβαίνετε φρίκαρα.

Ισχύει αυτό? Αυτή μου είπε από εμπειρεία που είχε και με άλλες γυναίκες πως έγινε με όλες.

Μόλις μίλησα με μια Μαία στο Λητώ και μου είπε πως αν δεν βάλω το μωρό να θηλάσει στο στήθος και το αντλώ μόνο με το θήλαστρο θα σταματήσει η παραγωγή του γάλακτος το πολύ σε δυο μήνες. Όπως καταλαβαίνετε φρίκαρα.

Ισχύει αυτό? Αυτή μου είπε από εμπειρεία που είχε και με άλλες γυναίκες πως έγινε με όλες.

αυτο ισχυει μονο αν αντλεις με ακαταλληλο θηλαστρο!!!

δηλ.αν συνεχιζες με το μινι ελεκτρικ θα σου κοβοταν!!!

αφου αντλεις με νοσοκομειακο δεν εχεις κανενα προβλημα!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Μόλις προσπάθησα να τη θηλάσω, την είχα περίπου 20 λεπτά στην αριστερή θηλή με θηλή σιλικόνης που ένας Θεός ξέρει αν κάνει δουλειά.

Έδειχνε πως έτρωγε μέχρι που κλασσικά την πήρε ο ύπνος. Δεν ξύπναγε με τίποτα μέχρι που την έβαλα στην κούνια και μετά από λίγο ξύπνησε και αναγκάστικα γιατί τη λυπήθηκα να βγάλω γάλα απ'το στήθος και να της δώσω.

Πάλι με το ζόρι έβγαλα και απ'τα δυο 50ml.

Θα πάρω το symphony να δω κατά πόσο θα βοηθήσει.

Είναι αλήθεια όμως πως στο Λητώ το θήλαστρο που χρησιμοποίησα το lactina σε σχέση με το lactina που νοίκιασα δεν έχει καμία σχέση.

Εκεί γιατί έβγαλα περίπου 80 με 100ml και εδώ στο σπίτι τίποτα??

:cry::cry:

Να δημοσιεύσει την εμπειρία της σε κανένα επιστημονικό περιοδικό! :twisted:

Υπάρχουν μητέρες που αντλούνε για μήνες όλα τα γεύματα. Σίγουρα το θήλαστρο δεν μπορεί να καλύψει όλες τις μητέρες αλλά αυτό που λέει η μαία είναι εντελώς απαράδεκτο, είναι εξοργιστικό. Αν αυτή δεν ξέρει να στηρήξει τη μητέρα που αντλεί ας μην ανακατεύεται...

Σίγουρα το μωρό είναι πιο αποτελεσματικό από οποιοδήποτε θήλαστρο και καμία εταιρεία δεν λέει ότι τα θήλαστρά της έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα με ένα μωρό.

:wink:

IBCLC

Για να δείτε τις νέες δημοσιεύσεις του μέλους επισκεφθείτε το σύνδεσμο επιστημονικού συνεργάτη της ΕΕΕΓ: Aglaia Papadima

Μόλις προσπάθησα να τη θηλάσω, την είχα περίπου 20 λεπτά στην αριστερή θηλή με θηλή σιλικόνης που ένας Θεός ξέρει αν κάνει δουλειά.

Έδειχνε πως έτρωγε μέχρι που κλασσικά την πήρε ο ύπνος. Δεν ξύπναγε με τίποτα μέχρι που την έβαλα στην κούνια και μετά από λίγο ξύπνησε και αναγκάστικα γιατί τη λυπήθηκα να βγάλω γάλα απ'το στήθος και να της δώσω.

Μάλλον έχεις λάθος προσδοκίες από το μωρό. Σε αυτή την ηλικία τα μωρά μπορεί να μένουν 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος. Αν μετά το 20λεπτο ξυπνάει την ξαναβάζεις στο στήθος, και ξανά και ξανά.

Οι θηλές σιλικόνης μπορούν μια χαρά να χρησιμοποιηθούν αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι τις χρειάζεσαι.

Πάλι με το ζόρι έβγαλα και απ'τα δυο 50ml.

Να αντλείς κάθε 2 ώρες ή κάθε 1,5 ώρα για να αυξηθεί το γάλα. Το ίδιο θα έκανε και το μωρό. Τα 8 γεύματα είναι λίγα για ενα μωρό, σίγουρα χρειάζονται πάνω από 8 αντλήσεις για να βγάλεις γάλα για 8 γεύματα.

Θα πάρω το symphony να δω κατά πόσο θα βοηθήσει.

Ο θηλασμός ή/και η αύξηση των αντλήσεων είναι που θα σε βοηθήσουν περισσότερο.

Είναι αλήθεια όμως πως στο Λητώ το θήλαστρο που χρησιμοποίησα το lactina σε σχέση με το lactina που νοίκιασα δεν έχει καμία σχέση.

Εκεί γιατί έβγαλα περίπου 80 με 100ml και εδώ στο σπίτι τίποτα??

Στην αρχή το γάλα μπορεί να τρέχει, το ότι έκανες μερικές αντλήσεις τις πρώτες μέρες δεν σημαίνει ότι θα κάνεις τις ίδιες και όταν μειώνεται η παραγωγή.

Αν παρόλα αυτά πιστεύεις ότι το θήλαστρο δεν δουλεύει καλά μπορείς να ζητήσεις από την εταιρεία να το ελέγξουν.

Το σημαντικότερο είναι να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις να κάνεις και να προσπαθήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

IBCLC

βασω γεια, να σου ζησει το νινι και καλη δυναμη..

και εγω το πρωτο καιρο ειχα φρικαρει με το 8ηλασμο γιατι ενοιωθα οτι το παιδακι μου δε χορτενε

το μυστικο ομως στην επιτυχια ειναι νομιζω να μην μπεις στη διαδικασια με το συμπληρωμα και οποτε κλαει το μωρο να τη βαζεισ στο στηθος{παντα συμφωνα με τη δικη μου εμπειρια}

ειναι κουραστικο δε λεω αλλα οταν βλεπεις το παιδακι σου να μεγαλωνει απο εσενα δεν υπαρχει ποιο ομορφο συναισ8ημα

κ οπως ειπε και παραπανω η φυση προνοει και φροντιζει

ασε που τα μωρα δεν ειναι χαζα και ξερουν τι κανουν.

εγω το σιτε αυτο το ανακαλυψα πριν 15 μερες και εχω μια μπεμπουλα μπουμπουκα 5μιση μηνων

ειμαι στην επαρχια και δεν ειχα κανεναν να μου δειξει πωσ να κανω οτιδηποτε,ουτε η μαμα μου 8ηλασε ουτε η πε8ερα,απλα θελω να σου πω οτι αν πραγματικα το θελεις να εισαι σιγουρη οτι 8α τα καταφερεις

εμενα η μπουμπου μου ειναι τωρα 7 κιλα και κανα 200 γρμ

επισης δε μπικα ποτε στη διαδικασια να τη ζυγιζω πριν και μετα το 8ηλασμο οπως κανουν πολλες μανουλες και αγχωνονται,

ειμαι σιγουρη οτι 8α τα καταφερεις μανουλα και μπεμπακι

υγ οι πρωτες 40 μερες ειναι οι δυσκολες-μου το λεγανε και δε το πιστευα-αλλα μολις 40ησα ωσ δια μαγειας ολα στρωσανε

καλη ανατροφη λοιπον..!!! :D

1kOup2.pngTxJmp3.png

Καλησπέρα, χθές ήρθε μια άλλη παιδίατρος η οποία είναι υποστηρίκτρια του μητρικού θηλασμού και μου έδειξε πως πρέπει να τοποθετώ τη μπέμπα ώστε να πιάνει και τις 2 θηλές καλά. Θέλει πολύ δουλειά με την αριστερή θηλή η οποία είναι σχεδόν επίπεδη αλλά με λίγη προσπάθεια .... πετυχαίνει.

Το θέμα είναι πως θηλάζει αρκετή ώρα μπορεί μέχρι και 2 ώρες και δεν χορταίνει. Μετά από μια με μιάμιση ώρα ξυπνάει και πεινάει.

Χθές τη ζυγίσαμε και είναι μόλις 2840. Βέβαια την πήραμε 2560 από το μαιευτήριο πριν από 13 ημέρες. Μας είπε πως το βάρος είναι φυσιολογικότατο.

Εγώ 2 ημέρες τώρα της δίνω μόνο δικό μου γάλα. Πως το έχω πετύχει αυτό ένας Θεός ξέρει.

Η ερώτηση είναι η εξής: Όταν τρώει πάω και βγάζω το υπόλοιπο με το θήλαστρο και συνήθως βγάζω γύρω στα 50 με 60 ml τη φορά. Αυτό δείχνει πως δεν έχει φάει ή πως έχει αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος?????

Διαφημίσεις

Ξέχασα να συμπληρώσω πως τη μέρα μπορεί να κοιμηθεί μέχρι και 4 ώρες αν δεν την ξυπνήσω αλλά την ξυπνάω στις 3. Υπάρχει περίπτωση να κοιμάται από κούραση και να μην έχει φάει???

Βάσω μου να σου ζήσει! :D

Το μωρό σου σε 13 μέρες κατά μέσο όρο έβαζε 21γρμ την ημέρα το οποίο είναι πολύ καλό! Το συμπέρασμα ότι μετά από 2 ώρες πιπίλισμα δε χορταίνει το έβγαλες επειδή μετά ξυπνάει "συχνά" για να ξαναθηλάσει; Αν τη μιάμιση ώρα τη μετράς από τη στιγμή που τελειώνει ένας θηλασμός (κανονικά τη μετράμε από την έναρξή του) τότε η μιάμιση ώρα για ένα μωρό της ηλικίας του δικού σου είναι μια χαρά. Μην ξεχνάς ότι το πρώτο διάστημα ακόμα και αν το μωρό είναι 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος είναι φυσιολογικότατο! Και όχι μόνο τον πρώτο καιρό δηλαδή, εμένα το έκανε αυτό και για αρκετό καιρό μετά και ήταν πάλι φυσιολογικό (καλά όχι και 23 ώρες αλλά πάααααρα πολλές δεδομένου ότι με το στήθος κοιμόταν με το στήθος έτρωγε, παρηγοριόταν κλπ κλπ θα τα έχεις διαβάσει από πολλές κοπέλες εδώ μέσα). Αν λοιπόν μετά από το θηλασμό σας το μωράκι σου δε δείχνει ευχαριστημένο, εσύ απλά του προσφέρεις και τον άλλο μαστό, αν ακολουθήσει το ίδιο ξανά τον πρώτο κοκ μέχρις ότου το μωρό σου δείξει ικανοποίηση. Με τις συχνές εναλλαγές στο στήθος πετυχαίνεις και την αύξηση της παραγωγής σου! :wink:

Αν το μωρό σου μετά από το θηλασμό δείχνει ευχαριστημένο, το γεγονός ότι μετά εσύ μπορείς και βγάζεις και 50-60ml :!: δε νομίζω ότι δείχνει πως δεν έχει φάει (άλλη μια απόδειξη ότι το μωρό σου τρέφεται καλά, σου περισσεύει και γάλα!). Έχουν αρκετή νοημοσύνη να ξέρουν πότε πεινούν και να ικανοποιούν το ένστικτο αυτό! Εσύ ακολούθησε τις επιθυμίες του μωρού σου (ανεμπόδιστος θηλασμός μέρα-νύχτα όποτε εκείνο θέλει) και όλα θα πάνε καλά! :D

Καλησπέρα, χθές ήρθε μια άλλη παιδίατρος η οποία είναι υποστηρίκτρια του μητρικού θηλασμού και μου έδειξε πως πρέπει να τοποθετώ τη μπέμπα ώστε να πιάνει και τις 2 θηλές καλά. Θέλει πολύ δουλειά με την αριστερή θηλή η οποία είναι σχεδόν επίπεδη αλλά με λίγη προσπάθεια .... πετυχαίνει.

Επιτέλους!

Το θέμα είναι πως θηλάζει αρκετή ώρα μπορεί μέχρι και 2 ώρες και δεν χορταίνει. Μετά από μια με μιάμιση ώρα ξυπνάει και πεινάει.

Είπαμε είναι φυσιολογικό αυτό .... και 23 ώρες το 24ωρό να καθόταν στο στήθος πάλι φυσιολογικό θα ήταν!

Χθές τη ζυγίσαμε και είναι μόλις 2840. Βέβαια την πήραμε 2560 από το μαιευτήριο πριν από 13 ημέρες. Μας είπε πως το βάρος είναι φυσιολογικότατο.

Συγγνώμη εσύ είχες γράψει ότι στις 13 μέρες ήταν 2920, τώρα είναι λιγότερο; Έχασε βάρος, αλλάξατε τρόπο ζύγισης ή τα έγραψες λάθος;

Εγώ 2 ημέρες τώρα της δίνω μόνο δικό μου γάλα. Πως το έχω πετύχει αυτό ένας Θεός ξέρει.

Η ερώτηση είναι η εξής: Όταν τρώει πάω και βγάζω το υπόλοιπο με το θήλαστρο και συνήθως βγάζω γύρω στα 50 με 60 ml τη φορά. Αυτό δείχνει πως δεν έχει φάει ή πως έχει αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος?????

Γιατί δεν δοκιμάζεις να μην αντλείς ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΉΘΟΣ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ;;;;;;

WLn5p2.png

Ναι το μέτρησα λάθος δυστυχώς, με ζυγαριά χωρίς να αφαιρέσω τα ρουχαλάκια και την πάνα του.

Αντλώ γάλα για να είμαι ειλικρινής γιατί τη νύχτα δεν αντέχω να είμαι τόση ώρα όρθια να θηλάζω και επίσης τη λυπάμαι που κλαίει.... με ένα παράπονο και της δίνω αυτό που αντλώ για να φάει να χορτάσει και να κοιμηθεί. Νομίζω πως την ταλαιπωρώ.

Βάσω μου το βράδυ θα σου πρότεινα να θηλάζεις ξαπλωμένη.... με αυτόν τον τρόπο και το μωρό σου θα τρώει όποτε θέλει ανεμπόδιστα και εσύ θα μπορείς να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι... :wink:

Ποτέ δεν κατάφερα νύχτα να θηλάσω καθιστή είναι πράγματι σκότωμα.... καμιά δυο μέρες μόνο μέχρι που έμαθα για την ξαπλωτή στάση... και μετά δεν την άλλαζα με τίποτα! :wink:

μέχρι που έμαθα για την ξαπλωτή στάση... και μετά δεν την άλλαζα με τίποτα! :wink:

Και όλοι μου λένε "πού ακούστηκε αυτό;;;" Εχουμε ρίξει ύπνους και ύπνους με την ξαπλωτή στάση... Για την ακρίβεια πρώτα κοιμάται η μαμά (ψόφια στην κούραση γαρ, τώρα ειδικά που άρχισε να περπατάει η πιτσιρίκα) και μετά η μικρή! Κι εγώ Ανναστασία δεν αλλάζω την ξαπλωτή στάση με τίποτα!

.png

Και όλοι μου λένε "πού ακούστηκε αυτό;;;"

Στον πλανήτη που υπάρχουν θηλαστικά μήπως; :lol::lol:

IBCLC