Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Η κόρη μου είναι ακριβώς 3μιση ετών. Μιλάει καθαρά, με σωστή σύνταξη και πλουσιότατο λεξιλόγιο εδώ και ένα χρόνο περίπου. Κατά τη γνώμη μου όμως μιλάει πάρα πολύ. Αυτό συμβαίνει όταν νιώθει άνετα με το περιβάλλον. Γιατί όταν δε νιώθει εξοικείωση συνήθως δε μιλάει σχεδόν καθόλου. Το θέμα μου είναι το εξής: Υπάρχουν πιθανότητες να είναι απλά μια φάση αυτή και να περάσει; Υπάρχουν πράγματα που μπορώ να κάνω εγώ και να την οδηγήσω προς το να μιλάει λιγότερο;

Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που μιλάνε όλη την ώρα είναι πολύ κουραστικοί και ότι όταν ένας άνθρωπος μιλάει συνέχεια δε γίνεται να μην πει και βλακείες. Της ίδιας άποψης είναι και ο πατέρας της.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Διαφημίσεις

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

μηπως ειναι η ηλικια,:lol:

γιατι και το δικο μου παρλαπιπα τον φωναζω:lol:

μηπως παει σταθμο και εχει παρει φορα η γλωσσιτσα της;

παντως να σε΄καλα μου εφτιαξες τη διαθεση και το χρειαζομουν.

αχ πότε θα έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα!!!

ο δικός μου είναι σχεδόν τρία καιτο λεξιλόγιο του είναι περιορισμένο, ενώ δε λέει καθαρά τις περισσότερες λέξεις..

μηπως ειναι η ηλικια,:lol:

γιατι και το δικο μου παρλαπιπα τον φωναζω:lol:

μηπως παει σταθμο και εχει παρει φορα η γλωσσιτσα της;

παντως να σε΄καλα μου εφτιαξες τη διαθεση και το χρειαζομουν.

Πάει σχεδόν χρόνος που γίνεται τόσο κουραστική. Μακάρι να είναι φάση. Δε μου αρέσουν οι άνθρωποι που μιλάνε πολύ και δυσκολεύομαι να το αποδεχτώ. Πρόβλημά μου βέβαια....

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Εχμ... κατά πάσα πιθανότητα στα 15 της δεν θα σας μιλάει καθόλου, οπότε καλύτερα να χαρείτε αυτή τη φάση :lol:

Σοβαρά τώρα, βρίσκω την ανησυχία σας λιγάκι υπερβολική - άσε που αποκλείω την περίπτωση να μιλάει πιο πολύ από τη δικιά μου (βέβαια η κόρη μου είχε πού να μοιάσει :mrgreen:

Διαφημίσεις

Πάει σχεδόν χρόνος που γίνεται τόσο κουραστική. Μακάρι να είναι φάση. Δε μου αρέσουν οι άνθρωποι που μιλάνε πολύ και δυσκολεύομαι να το αποδεχτώ. Πρόβλημά μου βέβαια....

ζωη να εχουν τα παιδακια μας,αλλα σε καταλαβαινω και εγω καποιες φορες θελω να κλεισω τα αυτακια μου.

και σκεφτομαι οτι αν συνεχισει ετσι και παρει απο την αδερφη μου που μιλαει ασταματητα θα ειναι πολυ σπαστικος αντρας μεγαλωνοντας.:?

αν της πεις να παίξετε κανενα παιχνιδι χωρις να μιλατε πολυ αντεχει;

Εχμ... κατά πάσα πιθανότητα στα 15 της δεν θα σας μιλάει καθόλου, οπότε καλύτερα να χαρείτε αυτή τη φάση :lol:

Σοβαρά τώρα, βρίσκω την ανησυχία σας λιγάκι υπερβολική - άσε που αποκλείω την περίπτωση να μιλάει πιο πολύ από τη δικιά μου (βέβαια η κόρη μου είχε πού να μοιάσει :mrgreen:

Πώς να τη χαρώ τη φάση άμα είναι να κρατήσει άλλα 12 χρόνια;

Εντωμεταξύ τι προσλαμβάνουσες έχει η κόρη μου; Εγώ μπορώ (έως και έχω ανάγκη) να μείνω αμίλητη για ώρες και ο πατέρας της μιλάει κανονικά σε συχνότητα-ποσότητα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

ζωη να εχουν τα παιδακια μας,αλλα σε καταλαβαινω και εγω καποιες φορες θελω να κλεισω τα αυτακια μου.

και σκεφτομαι οτι αν συνεχισει ετσι και παρει απο την αδερφη μου που μιλαει ασταματητα θα ειναι πολυ σπαστικος αντρας μεγαλωνοντας.:?

αν της πεις να παίξετε κανενα παιχνιδι χωρις να μιλατε πολυ αντεχει;

Για παιχνίδι συγκεκριμένα δεν της έχω πει, αλλά συχνά τελευταία της έχω πει "θέλεις να μη μιλάμε για λίγο;" και φυσικά με γράφει.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Κατερινα ισψς ειναι φαση!Ο αντρας μου απ οσο λεει η πεθερα μου δεν σταματαγε να μιλαει ΠΟΤΕ!Ακομη και στον υπνο του μιλαγε!Τωρα για να του παρεις κουβεντα κανεις πρωτα αιτηση...

Διαφημίσεις

Κατερινα ισψς ειναι φαση!Ο αντρας μου απ οσο λεει η πεθερα μου δεν σταματαγε να μιλαει ΠΟΤΕ!Ακομη και στον υπνο του μιλαγε!Τωρα για να του παρεις κουβεντα κανεις πρωτα αιτηση...

Μακάρι να "το γυρίσει" αργότερα. Έστω και σε μεγάλη ηλικία. Να απολάυσει λίγη ηρεμία ο σύντροφός της έστω.....

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

θα σε στεναχωρησω αλλα και η δικια μου ειναι 5.5το αρχισε απο 2 ετων κ ακομα τα ιδια κανει!!!

οπου παμε πιανει την παρλα.μιλαμε για απιστευτη παρλα!!και ελληνικα και γερμανικα!εγω τα ακουω διπλα!!:rolleyes:

παμε για καφε και παιρνει παραμαζωμα ΟΛΑ τα τραπεζια καθεται σε ολες τις παρεες και λεει λεει λεει λεει ασταματητα!μετα πιανει τις σερβιτορες τους σερβιτορους

αυτο συμβαινει κ στα σουπερ μαρκετ στο ταμειο μιλαει με ΟΛΟΥΣ στην ουρα

και γενικα οπου παμε λεει τα παντα ξερουν ολοι τα οικογενειακα μας ΔΕΝ ντρεπεται ΚΑΘΟΛΟΥ να μιλησει και εχει και φοβερη αυτοπεποιθηση:shock::shock::shock:

στο σπιτι γλωσσα δε βαζει μεσα!αχ αχ σε καταλαβαινω!!!:rolleyes:

θα σε στεναχωρησω αλλα και η δικια μου ειναι 5.5το αρχισε απο 2 ετων κ ακομα τα ιδια κανει!!!

οπου παμε πιανει την παρλα.μιλαμε για απιστευτη παρλα!!και ελληνικα και γερμανικα!εγω τα ακουω διπλα!!:rolleyes:

παμε για καφε και παιρνει παραμαζωμα ΟΛΑ τα τραπεζια καθεται σε ολες τις παρεες και λεει λεει λεει λεει ασταματητα!μετα πιανει τις σερβιτορες τους σερβιτορους

αυτο συμβαινει κ στα σουπερ μαρκετ στο ταμειο μιλαει με ΟΛΟΥΣ στην ουρα

και γενικα οπου παμε λεει τα παντα ξερουν ολοι τα οικογενειακα μας ΔΕΝ ντρεπεται ΚΑΘΟΛΟΥ να μιλησει και εχει και φοβερη αυτοπεποιθηση:shock::shock::shock:

στο σπιτι γλωσσα δε βαζει μεσα!αχ αχ σε καταλαβαινω!!!:rolleyes:

Η δική μου σε ξένο κόσμο δεν ανοίγεται ευτυχώς. Και όταν είναι στις κλείστές της δε μιλάει ούτε στα αδέλφια μου..... Κλειστές-ανοιχτές όμως στο σπίτι με τη μαμά και το μπαμπά δε βάζει γλώσσα μέσα!

Καλό μας κουράγιο.....

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

ειδες?η δικη μου ειναι χειροτερη...:confused: δε μου αρεσει που μιλαει σε ολους.της το εχω πει 10000 φορες.δεν λεει να το κοψει.νευριαζει κιολας.απελπιστικη η κατασταση:?

Ε..., κι εγώ όταν ήμουν μικρή ήμουν παρλαπίπας. Βουλευτής καλοχαιρέτας μιλάμε. Μετά όμως άρχισα να ψιλοντρέπομαι και το έκοψα... νομίζω...:oops:

Μάλλον είναι φάση που περνάει η μικρούλα σου.

Διαφημίσεις

Ε..., κι εγώ όταν ήμουν μικρή ήμουν παρλαπίπας. Βουλευτής καλοχαιρέτας μιλάμε. Μετά όμως άρχισα να ψιλοντρέπομαι και το έκοψα... νομίζω...:oops:

Μάλλον είναι φάση που περνάει η μικρούλα σου.

Τώρα όταν είσαι με κόσμο που νιώθεις οικειότητα μιλάς πολύ;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Καλημέρα!

Αυτό που συμβαίνει στο παιδάκι σου (όπως και στο δικό μου, αλλά και στα περισσότερα αυτής της ηλικίας και στα δικά μας μάτια φαντάζει υπερβολικό) είναι απόλυτα φυσιολογικό και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της έμφυτης τάσης που έχουν τα παιδιά να μάθουν! Γι΄ αυτό όχι μόνο φλυαρούν ακατάπαυστα, αλλά μας βομβαρδίζουν και με απανωτά «γιατί;», τα οποία συχνά μας φαίνονται υπερβολικά ή γίνονται κουραστικά.

Επίσης, η δική μου κόρη έχει τη συνήθεια (όπως και άλλα παιδάκια) να διακόπτει τις συζητήσεις που κάνω με τον σύζυγο ή άλλα οικεία της πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση, είμαι της αντίληψης, ότι πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά μας να εκφράζονται, να ρωτούν, να μαθαίνουν, αλλά παράλληλα με υπομονή και κατανόηση να τα μαθαίνουμε «να περιμένουν» και να πειθαρχούν.

Μερικές φορές που η κούραση δε βαστάζεται ή επείγει κάποια δουλειά, εξηγώ στη μικρή ότι θέλω πολύ να κουβεντιάσουμε αλλά, επειδή είμαι κουρασμένη ή πρέπει να συγκεντρωθώ σε αυτό που κάνω, θα το κάνουμε αργότερα. Και απομακρύνομαι. Την παραινώ να ασχοληθεί με κάτι που της αρέσει πολύ και της δίνω κίνητρο ότι μετά θα της μάθω και κάτι καινούργιο. Ε, επιμένει λίγο στην αρχή, αλλά μετά το παίρνει απόφαση και … συνεχίζει την κουβέντα με τα κουκλάκια της. J

Επίσης, όσο δύσκολο κι αν είναι, όταν συζητώ με κάποιον, δεν την αφήνω να μας διακόπτει και να πει αυτό που θέλει (χωρίς όμως να την αγνοώ).

Έχω παρατηρήσει ακόμη ότι συχνά η φλυαρία είναι ένα μέσο για τα παιδιά, προκειμένου να μας τραβήξουν την προσοχή, όταν τα αγνοούμε, και ότι όσο πιο πολύ τους λες να μη μιλούν τόσο αυτά «ανεβάζουν στροφές»! (Όπως και όσο πιο πολύ τους λες να μην κάνουν κάτι, τόσο αυτά αντιδρούν, κάνοντάς το. Πράγμα φυσιολογικό και αυτό…)

Υπομονή θέλει και αστείρευτηηηηηη όρεξη για κουβέντα! J

hxvGp3.pngY8wEp3.png

Συμφωνώ απόλυτα. Ο δικός μου απ' τη στιγμή που θα ξυπνήσει μιλάει ασταμάτητα μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθεί. Και το θέμα είναι ότι μιλάει και πολύ δυνατά. Και πρέπει να τον ακούμε και να τον προσέχουμε, χωρίς να μιλάμε μεταξύ μας. Όταν τον βάζω για ύπνο το βράδυ, απολαμβάνουμε την απόλυτη ησυχία.:-D

Καλά και εγώ νόμιζα ότι μόνο η δικιά μου είναι έτσι ακατάπαυστα και ασταμάτητα όλες τις ώρες της ημέρας ακόμα και στον ύπνο όταν στριφογυρναει μιλάει και λέει διάφορα ή αλήθεια ειναι ότι και η πεθερούλα μου είναι έτσι αλλά και εγώ μικρή φρου φρου με φωνάζαν φανταστειτε κάποτε είχαμε κάνει αναγκαστική προσγείωση με το αεροπλάνο και η μαμά μου ήταν εξω και σχεδόν ουρλιαζε γιατι εγω είχα πιασει την πάρλα στην αεροσυνοδο και δεν έφευγα την ακολουθούσα απο πίσω για να τελειώσουμε την κουβέντα.:?:-?Πάντως είναι πολύ κουραστικό να ακους κάτι σαν μέλισσα όλες τις ώρες της ημερας να ζουζουνίζει.

Καλά και εγώ νόμιζα ότι μόνο η δικιά μου είναι έτσι ακατάπαυστα και ασταμάτητα όλες τις ώρες της ημέρας ακόμα και στον ύπνο όταν στριφογυρναει μιλάει και λέει διάφορα ή αλήθεια ειναι ότι και η πεθερούλα μου είναι έτσι αλλά και εγώ μικρή φρου φρου με φωνάζαν φανταστειτε κάποτε είχαμε κάνει αναγκαστική προσγείωση με το αεροπλάνο και η μαμά μου ήταν εξω και σχεδόν ουρλιαζε γιατι εγω είχα πιασει την πάρλα στην αεροσυνοδο και δεν έφευγα την ακολουθούσα απο πίσω για να τελειώσουμε την κουβέντα.:?:-?Πάντως είναι πολύ κουραστικό να ακους κάτι σαν μέλισσα όλες τις ώρες της ημερας να ζουζουνίζει.

εε τοτε η τσαπερδονα σου εχει παρει χαρισμα, μη παραπονιεσαι:lol:

Κατερίνα2 το γεγονός ότι η κόρη σου τώρα είναι παρλαπίπα δεν σημαίνει ότι θα είναι έτσι και όταν μεγαλώσει και συνεπώς κουραστική! Σε καμία περίπτωση μην την κάνετε να νιώσει ότι κάνει κάτι λάθος, γιατί μπορεί να πάει στην αντίθετη πλευρά (τα παιδιά λειτουργούν λίγο περίεργα μερικές φορές). Προσπάθησε μόνο να της μάθεις ότι πρέπει να περιμένει και τον άλλο να μιλήσει και ότι πρέπει μερικές φορές να "σέβεται" όταν π.χ. μιλούν η μαμά και ο μπαμπάς για ένα θέμα και να μην τους ενοχλεί εκείνη την ώρα, αλλά να περιμένει να τελειώσουν ή όταν μιλάνε στο τηλέφωνο κλ. Από κει και περα υπομονή, θα στρώσει πιστεύω!

Η αλήθεια είναι ότι για τώρα δε με πειράζει. Το θεωρώ κι εγώ πολύ φυσιολογικό να μιλάει ακατάπαυστα ένα νήπιο. Με κουράζει, αλλά την παλεύω..... Με αγχώνει όμως πολύ το σε τι ενήλικα θα εξελιχθεί. Δε θα μου άρεσε να μιλάει πολύ. Και αυτό είναι το θέμα μου: υπάρχει τρόπος να της εμφυσήσω το ότι η συνεχής πάρλα δεν είναι και ό,τι καλύτερο; Εγώ της δίνω το καλύτερο παράδειγμα, γενικά δεν πολυμιλάω και μου αρέσει η ησυχία. Αλλά τι άλλο θα μπορούσα να της πω συγκεκριμένα;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Κατερίνα2 το γεγονός ότι η κόρη σου τώρα είναι παρλαπίπα δεν σημαίνει ότι θα είναι έτσι και όταν μεγαλώσει και συνεπώς κουραστική! Σε καμία περίπτωση μην την κάνετε να νιώσει ότι κάνει κάτι λάθος, γιατί μπορεί να πάει στην αντίθετη πλευρά (τα παιδιά λειτουργούν λίγο περίεργα μερικές φορές). Προσπάθησε μόνο να της μάθεις ότι πρέπει να περιμένει και τον άλλο να μιλήσει και ότι πρέπει μερικές φορές να "σέβεται" όταν π.χ. μιλούν η μαμά και ο μπαμπάς για ένα θέμα και να μην τους ενοχλεί εκείνη την ώρα, αλλά να περιμένει να τελειώσουν ή όταν μιλάνε στο τηλέφωνο κλ. Από κει και περα υπομονή, θα στρώσει πιστεύω!

Ναι, ο.κ. πολύ συχνά της λέμε "τώρα μιλάει η μαμά με το μπαμπα, κάνε λίγη υπομονή και θα μας μιλήσεις σε λίγο". Το ίδιο και όταν μιλάμε στο τηλέφωνο.

Ίσως θα πρέπει να καθίσω και να της τα πω και σε ανύποπτο χρόνο και όχι μόνο την ώρα που συμβαίνει το όλο θέμα.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

κι εμενα μιλαει παρα πολυ, τωρα μαλιστα τον εχει πιασει να μου λεει και παραμυθια, εγω τον αφηνω βεβαια διοτι ριχνω τρελο γελιο (πηγαινει απο το ενα θεμα στο αλλο, χρωματιζει τη φωνη του κλπ):P:lol::lol:

εαν μου ελεγες να διαλεξω αναμεσα στα 2 ακρα, αμιλητο παιδι η πολυλογαδικο, θα διαλεγα το 2ο. δεν με ενοχλει καθολου!:D

Η αλήθεια είναι ότι για τώρα δε με πειράζει. Το θεωρώ κι εγώ πολύ φυσιολογικό να μιλάει ακατάπαυστα ένα νήπιο. Με κουράζει, αλλά την παλεύω..... Με αγχώνει όμως πολύ το σε τι ενήλικα θα εξελιχθεί. Δε θα μου άρεσε να μιλάει πολύ. Και αυτό είναι το θέμα μου: υπάρχει τρόπος να της εμφυσήσω το ότι η συνεχής πάρλα δεν είναι και ό,τι καλύτερο; Εγώ της δίνω το καλύτερο παράδειγμα, γενικά δεν πολυμιλάω και μου αρέσει η ησυχία. Αλλά τι άλλο θα μπορούσα να της πω συγκεκριμένα;

Πιστεύω ότι τώρα δεν μπορείς να της πεις τίποτα λόγω ηλικίας. Όταν μεγαλώσει και συνεχίζει να το κάνει (που δεν το πολυπιστεύω) τότε μπορείς να της εξηγήσεις , ότι το να μιλάει πολύ καταντά κουραστικό.