Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κρατάει τα κακά της!


Recommended Posts

Φίλες καλησπέρα!

Η κόρη μου είναι 5,5 χρονών και εδώ και 3 μήνες περίπου, κρατάει τα κακά της! Εννοώ ότι της έρχονται (δεν έχει πρόβλημα δυσκοιλιότητας) κι εκείνη με κάποιο, περίεργο τρόπο, τα ξαναβαζει μεσα της. Να πω εδώ ότι είμαι έγκυος στον 7ο μήνα!

Εχω πάει σε γαστρεντερολόγο, δεν υπάρχει κάποιο οργανικό πρόβλημα. Και τωρα ξεκινησαμε και ψυχολόγο. Η οποία μας συνέστησε να καθιερώσουμε ενα σύστημα επιβράβευσης, κάθε φορά που θα ενεργείται. Εχει ψιλο-δουλέψει το σύστημα αυτό, αλλά η ίδια κατάλαβε ότι είναι κόλπο γιοα να πηγαίνει στην τουαλέτα!

 

Καμιά συμβουλή?? Παρόμοιο περιστατικό??

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Έχουν περάσει και 5 μέρες χωρίς να ενεργηθεί!

Την περασμένη εβδόμάδα που ξεκινήσαμε το σύστημα επιβράβευσης, εκανε 3 φορές.

Όμως μου ελεγε ότι τα κρατούσε!

Απλά φοβάμαι οτι θα βαρεθεί γρήγορα με αυτό και θα τα παρατήσει.

Link to comment
Share on other sites

Και ο δικός μου το κάνει αυτό και έχει την ίδια ηλικία με την κόρη σου.Το κάνει για να μην χάσει το παιχνίδι ,αλλά όχι πάντα.Τον καταλαβαίνω ,γιατί σηκώνεται όρθιος άμα κάθεται και δακρύζουν τα μάτια του.Του λέω να πάει στην τουαλέτα και το παιχνίδι μας δεν θα σταματίσει ,ούτε θα φύγει και αρνείται.Του υπενθυμίζω ότι κάθε φορά που τα κρατάει ,μετά όταν θα πάει να τα κάνει θα πονάει (το έχει πάθει πολλές φορές) .Απλά του το υπενθυμίζω.Πολλές φορές τον παίρνω και από το χεράκι και πάμε μαζί ,κάθομαι δίπλα του και αρχίζω και λέω ιστορίες.

¨Οταν το είχε αρχίσει αυτό ,πριν ένα χρόνο περίπου που ξεκίνησε παιδικό σταθμό ,είχα τρελαθεί ,μέχρι και κλισματάκι του είχα κάνει.Σε καταλαβαίνω και εύχομαι να πέράσει γρήγορα...

Αν ψάξεις εδώ στο φόρουμ ,έχει ξανασυζητηθεί το θέμα..

Link to comment
Share on other sites

Η δικιά μου όταν τα μαζεύει, συνήθως κάθεται στο πάτωμα και σταματάει να μιλάει!! Κι ετσι απο την πολύ ησυχία, καταλαβαίνω ότι κάτι συμβαίνει! Και φυσικά πονάει όταν αργότερα αποφασίζει να πάει στην τουαλέτα, αλλα αυτό δεν την πτοεί!

Πως το σταμάτησε ο γιός σου αυτό? 'Η το συνεχίζει?

Η ψυχολόγος μου είπε να μην δίνω καμία σημασία, να μην την ρωτάω αν έκανε, ή αν θέλει να κάνει, γιατί το κάνει από ζήλεια, για τον ερχομό του μωρού!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η γνώμη μου, χωρίς να είμαι ειδικά άρα και μπορεί να κάνω λάθος, είναι να αδιαφορήσεις εντελώς για το πότε και άν πήγε τουαλέτα.Δοκίμασε το για κάποιες μέρες.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αυτό το σύστημα ακολουθώ τώρα, αγαπητή klouzeau! Μαζί με το σύστημα της επιβράβευσης. Απλά φοβάμαι για την εξέλιξη όλου αυτού. Μηπως όταν γεννήσω μου κάνει χειρότερα? ....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ξερω κι εγώ.............. ετσι μου είπε η ψυχολόγος. Να μην ασχολούμαι με το θέμα, αλλά όταν συμβαίνει, να την επιβραβεύω! Πολυ μπλέξιμο, φίλη μου.........

Link to comment
Share on other sites

Σαββίνα ακριβώς το ίδιο πράγμα έκανε η ανιψιά μου στα 4.Ενώ πριν δεν είχε κανένα πρόβλημα,με το που γεννήθηκε ο αδερφός της αρχισε να μην ενεργείται.Οποτε της ερχότανε κρυβόταν κάτω απο το τραπέζι,πίσω απο κάποιο επιπλο,καθόταν στο πάτωμα και σφιγγότανε.Με αποτέλεσμα να λερώνει μόνο το εσώρουχο της.Οι γονείς είχαν δοκιμάσει τα πάντα..και μαλώματα και καλοπιάσματα και παρακάλια.Δεν επιανε τίποτα..μέχρι και κλισμα της καναν γιατί πέρναγαν πολλές μερες χωρίς να ενεργηθέι.

Όποτε την βλέπαν να παιρνει "θέση" την πήγαιναν στην τουαλέτα και την αφήναν μέχρι να τα κάνει.Τελικά το έκοψε μόνη της..αλλά κράτησε αρκετό καιρό.Απο ζήλια για το μωρό είναι και ζητάει προσοχή...

xceZp3.png

Link to comment
Share on other sites

Πω! πω! Τι ζόρι τραβάνε τα καημένα..... Με ανησυχεί μόνο επειδή μπορεί να επηρεάσει τηνυγεία της. Αλλιώς αν ήταν μόνο καπρίτσιο, δεν θα έδινα μεγάλη σημασία. Να δούμε... τι άλλο θα δω όταν λερθει, με το καλό, το μωρό....

Link to comment
Share on other sites

το εκανα και εγω:oops::oops::oops::oops::oops::oops:

το θυμαμαι πολυ καλα!!βαριομουν να παω τουαλετα και μετα σκλυρεναν και πονουσα παρα πολυ!!!:cry::cry::cry:τι μου θυμησατε!!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

 

 

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 2 εβδομάδες μετά...
  • 1 χρόνο μετά...

Γεια σας,

 

Έχω ένα μεγάλο πρόβλημα με τη κόρη μου. Εκτός από την δυσκοιλιότητα, έχουμε κι άλλο θέμα. Δεν πάει στην τουαλέττα με τίποτα για τα κακά της. Ζητάει μόνο πάνα. Της έχω πεί ότι πλέον πρέπει να πηγαίνει στην τουαλέττα, είναι μεγάλη κλπ. (4,5 χρονών). Με τίποτα, την έχω πιάσει με το καλό, με το άγριο τίποτα. Συνήθως έκανε κάθε 2+3 ημέρες, όλα καλά μέχρι εκεί (στην πάνα βέβαια), όμως εδώ και λίγο καιρό περνάμε τις 5 ημέρες, μου λέει ότι δεν θέλει και η κοιλιά της βέβαια τούμπανο!!!. Μίλησα με την παιδίατρο, μου είπε ότι πρέπει να την βοηθήσουμε και μου πρότεινε για αναγκαστική λύση ένα καθαρτικό (Guttalax). Στην απελπισία μου πάνω το πήρα και της έδωσα. Έκανε βέβαια, περιττό να σας πώ τί έβγαλε από μέσα της (πώς τα κρατάει δεν μπορώ να καταλάβω). Αυτό έχει γίνει 3 φορές μέχρι τώρα, δηλ. όταν φθάνει στην 5η μέρα αναγκάζομαι και της δίνω από αυτό.

Σαφώς δεν μου αρέσει να κάνει κακά με αυτόν τον τρόπο, φοβάμαι μήπως το συνηθίσει, μου έχουν πεί ότι θα αλλάξει με τον καιρό, αλλά δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτό.

Η γιατρός μου είπε ότι τα κρατάει γιατί κάτι την φοβίζει. Ειλικρινά είναι ο μεγάλος μου εφιάλτης.

Ξέρω ότι παίζει ρόλο και η διατροφή της, αλλά βλέπετε τα παιδιά σε αυτή την ηλικία δεν τρώνε αυτά που πρέπει. Φρούτα δεν τρώει εκτός από μπανάνα καμμιά φορά, σαλάτες όχι, μόνο αγγούρι, από όσπρια τουλάχιστον θα φάει φακές, φασολάδα, από ζυμαρικά είμαστε και οι πρώτοι!!!. Κρέας, μπιφτέκι, κοτόπουλο νορμάλ, ψάρι κάτι γίνεται με λίγη καλή θέληση.

Παρ' όλα αυτά έχουμε αυτό το θέμα.

Πείτε μου σας παρακαλώ, αν έχετε αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα και πώς τα καταφέρατε?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Σημ. Όσον αφορά τα τσίσα δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα, και στο γιογιό και στην τουαλέττα.

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αχ..σε καταλαβαινω απολυτος...ομως εχω ευχαριστα να σου πω...

Η μικρη μου ειναι 1,5 χρονων...ητανε παντα δυσκοιλια...ειχαμε και καποιο θεμα με τις αλλεργιες οσο αφορα το φαγητο της...με αποτελεσμα η μικρη μου να συνεχιζει να ειναι δυσκοιλια...πονος...καθε φορα εκλαιγε η μπουμπου μου.οταν ξεπερασαμε το θεμα της αλλεργιας της..της εδωσα να τρωει ακτινιδιο καθε μερα...σιγα σιγα...εφτοιαξε το αντερακι της και μετα παρολο που δεν ητανε δυσκοιλια παλι τα κρατουσε...οσπου το ξεχασε...θελω να πω οτι ητανε θεμα χρονου να καταλαβει οτι πλεον δεν ποναγε και μετα ολα καλα.Προσπαθησε να της δινεις τροφες που θα την βοηθανε...δαμασκηνα..ακτινιδια...οχι πολυ μπαμπανα και μηλο ειναι δυσκοιλια...πολυ νερο να πινει...και υπομονη οσπου να το ξεχασει....εμας περασε κανα 2μηνο!!....ελπιζω ολα να πανε καλααα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως το μυστικό είναι να βελτιωθεί η διατροφή της, ώστε να μην είναι δυσκοίλια και να μην πονάει κατά την αφόδευση έτσι δεν θα κρατιέται

(εγώ έχω αιμοροίδες και επειδή πονάω πολύ κατά την αφόδευση αναιρώ όσο μπορώ την τουαλετα και είμαι και ενήλικη.... οπότε καταλαβαίνω 100% την αντίδραση της κόρης σου)

 

κολπάκια για αυξηση φυτικών ινών...

 

1) μαύρο ψωμί πολύσπορο στο τοστάκι της

2) φρεσκοστημένο χυμό (βάλε και ζάχαρη αν δεν τον πίνει)

3) λαχανικά (μπροκολα, κολοκύθια, αρακάς κτλ) κρυμένα μέσα σε βελουτέ σούπες

4) λαχανικά μέσα σε κεφτέδες (κάνε κεφτέδες μισό μισό κιμά με τριμένο κολοκύθι)

5) αφού σας αρέσουν τα μακαρόνια δοκιμάστε να τρώτε ολικής άλεσης

6) αποξηραμένα φρούτα; έχετε δοκιμάσει;

 

και άλλα μυστικά....

 

1) αύξηση πρόσληψης νερού

2) κατανάλωση μελιού

3) κατανάλωση ακτίβια γιαούρτια

 

επείσης σιγουρέψου ότι δεν έχει ραγάδα ή αιμοροίδες

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια, καλημέρα

 

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας. Θα προσπαθήσω όσο είναι δυνατόν να αλλάξω τη διατροφή της με κάποια μυστικά που μου είπατε (π.χ. κεφτέδες με κολοκυθάκια τριμμένα), ελπίζοντας ότι κάτι θα αλλάξει. Βέβαια δαμάσκηνα και ακτινίδια δεν τα τρώει αλλά θα δώ μήπως γίνει κάτι με το γιαούρτι activia. Νερό πίνει, χυμό πορτοκαλιού πίνει.

Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει λίγο λαδάκι στην άκρη του πωπού της (κάποιοι μου το είπαν κι αυτό).

Θα τα ξαναπούμε πάλι. Να είστε καλά!

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή!!!!!

Link to comment
Share on other sites

κ ο δικος μου μια απο τα ιδια.στην τουαλετα ζοριζεται να τα κανει κ προτιμα πανω του αλλα κ αυτο με δοσεις λογω της δυσκοιλιοτητας.δεν τρωει τιποτα που του κανει καλο σε αυτο το θεμα!εχει κοψει κ το γαλα που τον βοηθουσε κ εχω απελπιστει.φρουτα μονο μηλο μπανανα.σουπες καθολου.λαχανικα καθολου.τα κρυμμενα τα ξεχωριζει μεσα στο φαγητο.οταν παει τουαλετα λεει οχι κακα μονο τσισα.τον λειπαμε γιατι ζοριζεται ενω πανω του δεν εχει προβλημα.δεν τον βοηθαει η σταση?δεν μπορω να καταλαβω

NRNSp2.pngsMstp2.png
Link to comment
Share on other sites

Δοκιμάστε να βάλετε ότι λαχανικο θέλετε στα μπιφτεκια από κολοκυθι, ντοματα, μελιτζανα, μπροκολο κτλ. Επίσης επειδή στις εγκυμοσύνες μου είχα θέμα δυσκιλιοτητας δοκιμάστε και την βρομη στο κιμά

Επίσης τα αποξηρεμενα φρούτα κάνουν δουλειά.

Τώρα αν συνεχιστεί το πρόβλημα καλό θα ήταν να το δει και κάποιος ειδικός, καλοί είναι οι παιδιατροι αλλά θεωρώ ότι ένας γαστρεντερογος ή παιδογαστρεντερος σίγουρα είναι πιο ειδικοί.

RX1Ip3.png

sZh5p3.png

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!

 

Η κορη μου, ειναι 3,5 ετων, κι εχουμε το ιδιο σχεδον προβλημα. ολα καλα με τα τσισα αλλα τα κακα ξαφνικα επ'ουδενι να προσπαθησει να τα κανει. να φανταστεις οτι αν περασουν 3 μερες, τις φευγουν στον υπνο της το βραδυ, και ειναι παντα μικρα μπαλακια, που σημαινει οτι οντως εχει δυσκοιλιοτητα και δεν ειναι ψυχολογικο και μονο.

να σημειωσω οτι η μικρη δεν ειχε προβλημα, μεχρι που μετα απο μια βρογχιτιδα (η μοναδικη ιωση που εχουμε περασει μεχρι τωρα δοξα τω Θεω),αλλαξε τη διατροφη της χωρις λογο.

παμε τωρα στα βοηθητικα αφου ομως πρωτα ρωτησεις τον παιδιατρο σου, γιατι το καθε παιδι θελει διαφορετικη αντιμετωπιση.

1) ο γιατρος μας μας εβαλε σε θεραπεια ενος μηνα με duphalac που απλως μαλακωνει τα κακα για να μην ποναει το παιδι.(το καθαρτικο οσο ηπιο κι αν ειναι, προκαλει πονους στο παιδι και πρεπει να χρησιμοποιειται σαν λυση εσχατης αναγκης γι'αυτο και συνηθως οι γιατροι χορηγουν πρωτα τετοια σκευασματα σαν αυτο η το λαδακι το nuyol)

2) πολυ νερο οσο το δυνατον κατα τη διαρκεια της μερας

3) πρασινα λαχανικα οπωσδηποτε (πιτσα με λαχανικα, σπανακοτυροπιτα,εξυπνες σαλατες με υλικα που μπορει να τις αρεσουν και φυσικα μην ξεχνας το ωμο ελαιολαδο απο πανω-κανει δουλεια)

4) αχλαδια, ακτινιδια, συκα και φετελ το θαυματουργο (εαν δεν τα τρωει προσθεσε στον αποχυμωτη αχλαδι και βαλτο στο χυμο της ακομα και του εμποριου εαν δεν σου πινει το φρεσκο)(επισης ενα καλο καμουφλαζ εαν δεν σου τρωει τις μαρμελαδες , ειναι ο κορμος απο παντεσπανι με γεμιση μαρμελαδας που μπορεις να βαλεις μεσα μαρμελαδα συκο, η μαρμελαδα δαμασκηνο)

5) σωματικη ασκηση (χορεψτε,τρεξτε,περπατηστε οτι μπορειτε τελος παντων ;))

6) ενα καλο κολπακι για το πρωινο της μικρης μου που εκοψε το γαλα ειναι τα δημητριακα allbran. εχω παρει και τις 3 γευσεις και τα βαζω σε ενα μπωλακι και δεν αφηνει ψιχουλο.

 

αυτα σε εμας μεχρι στιγμης κανουν δουλεια. ο παιδιατρος μας , μας συνεστησε να μην την πιεζουμε να παει στην τουαλετα, και να μην την μαλωνουμε εαν συμβαινουν ατυχηματα. απλως να της κανουμε σαφες ποιο ειναι το σωστο να κανει και ποιο οχι.

 

και κατι τελευταιο με πολλη αγαπη θα σου πω. παντα ειμαι υπερ στο να ακολουθουμε τις συμβουλες παιδιατρου και να μην κανουμε οτι μας λενε αλλοι γονεις. ομως πρεπει να αφουγκραζομαστε το ενστικτο μας και το τι ακριβως μας "δειχνει " το παιδι με την συμπεριφορα του. εαν πιστευεις οτι η αντιμετωπιση του γιατρου ως προς το προβλημα του παιδιου σου δεν ειναι αποτελεσματικη μην διστασεις να παρεις και μια δευτερη γνωμη.

η δυσκοιλιοτητα σε αυτες τις ηλικιες ειναι μια πολυ δυσκολη κατασταση και πρεπει να αντιμετωπιζεται αμεσα γιατι μπορει να κρυβει κινδυνους για το παιδι η απλως να ειναι ενα καμπανακι για αλλαγη διατροφης . οπως και να εχει παρακολουθησε το.

 

σου ευχομαι καλα αποτεσματα!!!:P

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...