Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιατί δεν βγάζω γάλα;;;;;;;;;;;;;;;;

Recommended Posts

Καλημερα!!!!

Μεχρι την εισαγωγη στερεων τροφων θηλαζα αποκλειστικα!Ξεκινησαμε 5 μιση μηνων αλλα οχι καθημερινα....περισσοτερο πειραματικα!

Μερα παρα μερα καθε πρωι εβγαζα με το θηλαστρο γαλα,απο τον ενα μαστο,διοτι απο τον αλλο θηλαζα την μικρη το πρωτο γευμα της(εναλλαξ οι μαστοι).Ο αριστερος εδινε συνηθως 160-200 ml την φορα!

Εδω και 3 μερες δεν μου βγαζει....εχθες 20 ml σημερα 50ml με το ζορι!

Τι συμβαινει.....;;;;;;εχω τρελαθει!!!

Βγαζω γαλα για να την ταιζει ο αντρας μου τα απογευματα που πηγαινω στην δουλεια!!!

Σας γραφω και το ημερησιο προγραμμα μας....

8.00 το πρωι θηλασμος......11.00 φρουτοκρεμα......2.30 θηλασμος......4.30 θηλασμος........6.00-6.30 ρυζαλευρο βιολογικο........9.00 θηλασμος.......10.30 θηλασμος....και μετα κοιμαται σερι μεχρι το πρωι!!!!

Νιωθω οτι εχω γαλα αλλα δεν καταλαβαινω γιατι δεν βγαζω!!!!!!!!:(

Οποια γνωριζει ας με βοηθησει παρακαλω!!!

Διαφημίσεις

Καλημερα!!!!

επειδη λες οτι νιωθεις οτι εχεις γαλα..θα σου πω ποτε το παθαινω αυτο εγω .. Οταν εχει λιγο 'πετρωσει' το γαλα, ειναι αδυνατο να το αντλησω με το θηλαστρο. Δηλαδη οταν μαζευεται πολυ γαλα (καμια φορα στη δουλεια το πιανω) , μπλοκαρει και δεν βγαινει.

Δοκιμασε να βαλεις λιγο το μωρο, να αμολησει και ξαναδοκιμασε.

Επισης, μηπως περνας καποια ιωση?

Μηπως εισαι αδιαθετη?

η αληθεια ειναι οτι εχθες ηταν λιγο πετρωμενο.....σημερα ομως ηταν κανονικο!!!

Δεν περναω ιωση και η περιοδος εχει να φανει συνολικα 15 μηνες(απο τοτε που εμεινα εγκυος!!)

σ ευχαριστω για την απαντηση σου!!!!

Καλημερα!!!!

Μεχρι την εισαγωγη στερεων τροφων θηλαζα αποκλειστικα!Ξεκινησαμε 5 μιση μηνων αλλα οχι καθημερινα....περισσοτερο πειραματικα!

Μερα παρα μερα καθε πρωι εβγαζα με το θηλαστρο γαλα,απο τον ενα μαστο,διοτι απο τον αλλο θηλαζα την μικρη το πρωτο γευμα της(εναλλαξ οι μαστοι).Ο αριστερος εδινε συνηθως 160-200 ml την φορα!

Εδω και 3 μερες δεν μου βγαζει....εχθες 20 ml σημερα 50ml με το ζορι!

Τι συμβαινει.....;;;;;;εχω τρελαθει!!!

Βγαζω γαλα για να την ταιζει ο αντρας μου τα απογευματα που πηγαινω στην δουλεια!!!

Σας γραφω και το ημερησιο προγραμμα μας....

8.00 το πρωι θηλασμος......11.00 φρουτοκρεμα......2.30 θηλασμος......4.30 θηλασμος........6.00-6.30 ρυζαλευρο βιολογικο........9.00 θηλασμος.......10.30 θηλασμος....και μετα κοιμαται σερι μεχρι το πρωι!!!!

Το μωρό πριν τις στερεές, πόσους θηλασμούς έκανε το 24ωρο;

Το πρόγραμμα αυτό που περιγράφεις, πόσο καιρό το ακολουθείτε (ειδικά το βραδυνό διάστημα);

Τις μέρες που δεν έβγαζες με το θήλαστρο, τι έκανες με το στήθος που δεν είχε θηλάσει το μωρό; Πόσες ώρες έμενε εκείνος ο μαστός χωρίς ερέθισμα;

Προσπαθώ να καταλάβω αν άθελά σου έκανες block feeding και μείωσες την παραγωγή ακολουθώντας πρόσφατα αυτό το πρόγραμμα (λόγω των στερεέων ίσως; ) ή αν το πρόγραμμα αυτό ακολουθείται για πολύ καιρό, οπότε η πρόσφατα μειωμένη απόδοση με το θήλαστρο οφείλεται σε άλλους παράγοντες...

Διαφημίσεις

τι θηλαστρο χρησιμοποιείς?

Εχω της AVENT το ηλεκτρικο.

Το μωρό πριν τις στερεές, πόσους θηλασμούς έκανε το 24ωρο;

Το πρόγραμμα αυτό που περιγράφεις, πόσο καιρό το ακολουθείτε (ειδικά το βραδυνό διάστημα);

Τις μέρες που δεν έβγαζες με το θήλαστρο, τι έκανες με το στήθος που δεν είχε θηλάσει το μωρό; Πόσες ώρες έμενε εκείνος ο μαστός χωρίς ερέθισμα;

Προσπαθώ να καταλάβω αν άθελά σου έκανες block feeding και μείωσες την παραγωγή ακολουθώντας πρόσφατα αυτό το πρόγραμμα (λόγω των στερεέων ίσως;) ή αν το πρόγραμμα αυτό ακολουθείται για πολύ καιρό, οπότε η πρόσφατα μειωμένη απόδοση με το θήλαστρο οφείλεται σε άλλους παράγοντες...

Λοιπον.....

Πριν τις στερεες οι θηλασμοι ηταν 7-8!

Το προγραμμα αυτο το εχουμε αρχισει περιπου ενα 15νθημερο-20ημερο,το βραδυνο της πραγραμμα μου το εχει βαλει απο 50 ημερων!

Τις μερες που δεν εβγαζα ηταν διοτι μπορει να ειχα περισσοτερους θηλασμους ή θηλαζα 2,30 ωρες αργοτερα απο την ωρα που συνηθως εβγαζα με το θηλαστρο.Ο μαστος ανεκαθεν εμενε για ωρες χωρις ερεθισμα μιας και η μικρη κοιμαται απο νεογεννητο σχεδον 8ωρο + αλλα το πρωι εβγαζε κανονικα με το θηλαστρο!

Δεν μπορω να καταλαβω ρε γμτ!!!!

Δεν μπορείς να δίνεις όλα τα γεύματα των στερεών τις ώρες που λείπεις για να μη χρειάζεται να αντλείς;

Δυστυχως δεν γινετε....ειναι η δουλεια μου τετοια που πρεπει να λειπω και να αφησω γαλα στον αντρα μου!

Εχω κανει κατι λαθος και δεν βγαζω γαλα;;;Οταν θηλαζει ομως το παιδι εχω κανονικα!!

Δυστυχως δεν γινετε....ειναι η δουλεια μου τετοια που πρεπει να λειπω και να αφησω γαλα στον αντρα μου!

Πόσες ώρες λείπεις;

Δεν μπορεί το μωρό αυτές τις ώρες να τρώει μόνο στερεές που του δίνει ο άντρας σου;

Λειπω τα απογευματα απο τις 5 εως τις 9.30 αλλωτε και 10 παρα!

Τυχαινει αρκετες φορες να την εχω θηλασει πριν φυγω και να τρωει την κρεμα της μετα και να κοιμαται μεχρι να γυρισω,ετσι δεν εχει χρειαστει να της δωσει γαλα!!!Δεν συμβαινει ολες τις φορες ομως αυτο , αγχωνομαι και θελω να εχουμε στην ακρη γαλα για παν ενδεχομενο!!!

Τα πρωινα την εχω μαζι μου στην δουλεια(εχω δικη μου επιχειρηση) ....τα απογευματα δεν γινετε ομως ετσι την κρατα ο μπαμπας της!

Αυτη την διαδικασια με το θηλαστρο ομως την κανω απο 2 μηνων που ξεκινησα την δουλεια και δεν ειχα ποτε προβλημα!!!!Εβγαζα μεγαλες ποσοτητες!!!

Για να καταλαβω......κανω ζημια βγαζοντας με το θηλαστρο πλεον;;;;

Μηπως φταιει οτι για καποιες μερες σερι εβγαζα απο τον ιδιο μαστο με το θηλαστρο;;;;

Διαφημίσεις

Λειπω τα απογευματα απο τις 5 εως τις 9.30 αλλωτε και 10 παρα!

Οι ώρες που λείπεις είναι λίγες. Το γεύμα με τα φρούτα θα το δίνει ο πατέρας αυτές τις ώρες και αν ξαναπεινάσει το μωρό θα του δίνει και την κρέμα. Αν δεν ξαναπεινάσει, δεν θα φάει την κρέμα, που δεν είναι και απαραίτητη.

Αυτη την διαδικασια με το θηλαστρο ομως την κανω απο 2 μηνων που ξεκινησα την δουλεια και δεν ειχα ποτε προβλημα!!!!Εβγαζα μεγαλες ποσοτητες!!!

Για να καταλαβω......κανω ζημια βγαζοντας με το θηλαστρο πλεον;;;;

Ψυχραιμία. Η αποτελεσματικότητα των αντλήσεων μειώνεται όσο μεγαλώνει το χρονικό διάστημα από τον τοκετό.

Από τη στιγμή που το μωρό έχει ξεκινήσει τις στερεές τροφές και λείπεις τόσο λίγες ώρες, δεν έχεις λόγο να αναζητήσεις ένα πιο αποτελεσματικό θήλαστρο. Το μωρό μπορεί να παίρνει όλα τα γεύματα στερεών τις ώρες που λείπεις.

Τα φρουτα της τα δινω το πρωι.......δηλαδη και τα φρουτα και την κρεμα το απογευμα;;;;;δεν θα της πεσουν βαρια;;;;

εν το μεταξυ απο Δευτερα θα την ξεκινησω το μεσημεριανο(κρεας-λαχανικα).

Τα φρουτα της τα δινω το πρωι.......δηλαδη και τα φρουτα και την κρεμα το απογευμα;;;;;δεν θα της πεσουν βαρια;;;;

εν το μεταξυ απο Δευτερα θα την ξεκινησω το μεσημεριανο(κρεας-λαχανικα).

Αν της πέσουν βαριά δεν θα φάει την κρέμα.

Από Δευτέρα θα δίνεις τα φρούτα το πρωί και το απόγευμα το κρέας με τα λαχανικά.

θα πρεπει να κανω οσο το δυνατον λιγοτερες αντλησεις δηλαδη απο δω και περα;;;

Αν το μωρό καλύπτεται με τις στερεές που θα του δίνει ο μπαμπάς, το πιο λογικό είναι να μην παιδεύεσαι με τις αντλήσεις.

Είναι παράλογο να δίνεις στερεές τις ώρες που είσαι με το μωρό και να παιδεύεσαι να αντλείς για να του δώσεις γάλα τις ώρες που λείπεις.

Διαφημίσεις

οκ καταλαβα....αλλα εαν πχ. κανω 2 αντλησεις την εβδομαδα γιατι θελω να εχω αποθηκη γαλα μηπως συμβει κατι,υπαρχει περιπτωση να μου μειωθει και η ποσοτητα.

Μπορει να μην μου βγαζει τωρα ποσοτητα με το θηλαστρο αλλα οταν θηλαζω το μωρο εχω ποσοτητα κανονικα και χορτενει!Καθε γευμα απο ενα μαστο!Δεν εχει χρειαστει να της δινω και απο τον αλλο!!(παντα εναλλαξ το πηγαινω βεβαια)....της φτανει!