Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εξετάσεις θυρεοειδή sos

Recommended Posts

καλησπέρα , μαζί με την καμπύλη ζαχάρου που είναι μια χαρά μου έγραψε ο γιατρός και εξετάσεις θυρεοειδή, είναι πολύ ανησυχητικές οι 2 τιμές που μου βγήκαν ανεβασμένες???

τριιοδοθυρονίνη ορού T3= 1,8 ενώ ελεύθερη FT3 =3,2 που είναι καλά απ'ότι βλέπω!

θυροξίνη ορούT4= 14,65 ενώ ελεύθερη FT4 =1,18 που είναι ο.κ...

θυρεοτρόπος ορμόνη TSH-3G =2,73 δηλαδή εντός ορίων....

εχω αγχωθεί με τα Τ3 Κ Τ4 που είναι ανεβασμένα.. αν κάποια κοπέλα γνωρίζει ας μου πει τι γίνεται.... θα σκάσω μεχρι μεθαύριο που θα πάω για υπέρηχο και θα μου εξηγήσει ο γιατρός τι συμβαίνει....

Διαφημίσεις

Λυδία μου γεια σου και ψυχραιμία.

Έχω κι εγώ μπροστά μου τις εξετάσεις μου μπας και σε βοηθήσω λίγο...Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το

T3= 1,8 Είναι μονοψήφιος? οι ΦΤ ποιες είναι?

Κατά τ'άλλα ήθελα να σου πω τι μου πε ο ενδοκρινολόγος μου. Το να είναι οι τιμές λίιιγο πιο πάνω απο τις ΦΤ (ενοοώ του Τ3 και Τ4) είναι φυσιολογικό στην εγκυμοσύνη και μάλιστα θεμιτό γτ είναι οτι καλύτερο το παιδί και την νοητική του ανάπτυξη να μεγαλώνει σε υψηλό περιβάλλον θυροξίνης (αυτή είναι η Τ4).

Εγώ είχα τιμές κοντά στα χαμηλότερα όρια και μου έδωσε χαπάκια Τ4 να πίνω μέχρι που ανέβηκε λίγο πιο πάνω απο τα φυσιολογικά όρια.

Οι τιμές που είναι "ανησυχητικές" είναι αυτές που έχουν τρελή απόσταση απο τις ΦΤ είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω αλλά όλα ρυθμίζονται.

Αυτά είναι απο τη δική μου εμπειρία βέβαια, εσύ θα πρέπει να μιλήσεις με έναν ενδοκρινολόγο φυσικά που, μαζί με έναν υπέρηχο του θυρεοειδή θα εκτιμήσει την κατάσταση της υγείας σου και θα σου πει τι να κάνεις!

Με το καλό το μωράκι!!!!

Η Τ3 & η Τ4 επηρεαζονται απο διαφορα (ειναι γενικα ευαισθητες και δινουν ψευδη στοιχεια με ληψη φαρμακων) . Εφοσον εκανες FΤ3 & FΤ4 λαμβανεις αυτες υπ οψιν σου.

Δεν καταλαβαινω γιατι εκανες και τα 2 ειδη.:confused: Με το 2ο πακετο μια χαρα καλυμενη ησουνα :cool:

Την ειχα πατησει την 1η φορα με τις Τ3 και Τ4 και απο τοτε μονο FT3 και FT4 κανω.

http://night-flights.pblogs.gr/2007/04/67862.html

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΕΞΕΤΑΣΗ. .ΟΝΟΜΑΣΙΑ . Φ.Τ ΑΝΔΡΕΣ .Φ.Τ. ΓΥΝΑΙΚΕΣ .ΜΟΝ.

Τ3 . Τριιωδοθυρονίνη .0,7 2,0 . .0,7 2,0 .ng/ml

T4 . Θυροξίνη .4,5 12,5 .4,5 12,5 .μg/dl

TSH .Θυρεοειδοτρόπος ορμόνη .0,3 4,5 .0,3 4,5 .mIU/lt

FT3 .Ελεύθερη Τριιωδοθυρονίνη. 1,5 5,0 .1,5 5,0 .pg/ml

FT4 .Ελεύθερη Θυροξίνη .0,7 - 2,0 .0,7 - 2,0 .ng/dl

Επισης

"Ποιές είναι οι πιο συχνές καταστάσεις που προκαλούν αυξημένες τιμές των ολικών θυρεοειδικών ορμονών χωρίς να υπάρχει διαταραχή της λειτουργίας του αδένα;"

"Τα οιστρόγονα αυξάνουν τη συγκέντρωση μιας εκ των πρωτεινών που συνδέονται με τις θυρεοειδικές ορμόνες, της TBG, και επομένως αυξάνουν και τη συγκέντρωση της ολικής Τ3 και Τ4 (σε ποσοστό 25 με 50%) στην εγκυμοσύνη, σε γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά, σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση που λαμβάνουν οιστρόγονα και σε μικρότερο βαθμό (10-25%) σε γυναίκες που παίρνουν ταμοξιφένη και ραλοξιφένη."

http://www.endokrinologos.com/blog/%CE%B8%CF%85%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%82/%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%844-%CE%AE%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%843-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BB%CE%B5%CE%B9

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

ευχαριστώ πολύ και τις δύο κορίτσια!!! καθησυχάστηκα κάπως!!!! δεν ξέρω ακριβώς γιατί έκανα και τις ορμόνες και σε ελευθερη μορφή και κανονικά.. μαλλόν γιατι μόνο τα τ3 και τ4 πρέπει να ανεβούν κι όχι τα FT3 K FT4... για σιγουριά υποθέτω... πάντως μερικές Φυσιολογικές Τιμές στο πολυιατρείο που έκανα εγω τις εξετάσεις έχουν μια μικρή διαφορά 0,3-0,4 μονάδες λιγότερο απο τις τιμές που μου γράφεις.... ίσως είναι θέμα εργαστηρίου.

ευχαριστώ κ πάλι και τις δύο και με το καλό το καλοκαίρι να κρατάμε γερά μωράκια....

Λυδία μου γεια σου και ψυχραιμία.

Έχω κι εγώ μπροστά μου τις εξετάσεις μου μπας και σε βοηθήσω λίγο...Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το

T3= 1,8 Είναι μονοψήφιος? οι ΦΤ ποιες είναι?

Κατά τ'άλλα ήθελα να σου πω τι μου πε ο ενδοκρινολόγος μου. Το να είναι οι τιμές λίιιγο πιο πάνω απο τις ΦΤ (ενοοώ του Τ3 και Τ4) είναι φυσιολογικό στην εγκυμοσύνη και μάλιστα θεμιτό γτ είναι οτι καλύτερο το παιδί και την νοητική του ανάπτυξη να μεγαλώνει σε υψηλό περιβάλλον θυροξίνης (αυτή είναι η Τ4).

Εγώ είχα τιμές κοντά στα χαμηλότερα όρια και μου έδωσε χαπάκια Τ4 να πίνω μέχρι που ανέβηκε λίγο πιο πάνω απο τα φυσιολογικά όρια.

Οι τιμές που είναι "ανησυχητικές" είναι αυτές που έχουν τρελή απόσταση απο τις ΦΤ είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω αλλά όλα ρυθμίζονται.

Αυτά είναι απο τη δική μου εμπειρία βέβαια, εσύ θα πρέπει να μιλήσεις με έναν ενδοκρινολόγο φυσικά που, μαζί με έναν υπέρηχο του θυρεοειδή θα εκτιμήσει την κατάσταση της υγείας σου και θα σου πει τι να κάνεις!

Με το καλό το μωράκι!!!!

Ωχ αγχώθηκα τώρα με αυτό που είπες για το Τ4 ότι είναι καλό για τη νοητική ανάπτυξη του παιδιού να είναι ανεβασμένο. Εγώ έχω διαγνωσμένο υποθυροειδισμό και παίρνω Τ4 εδώ και 7 χρόνια των 50 και στην εγκυμοσύνη μου το ανέβασαν στα 75. Κάνω εξετάσεις περίπου 1 φορά το μήνα και βγαίνει πάντα στο κατώτερο φυσιολογικό η ελεύθερη Τ4. Δεν ξέρω γιατί δε μου το ανεβάζουν κι άλλο. Ίσως γιατι ειναι μεσα στις φυσιολογικές τιμές... Ελπίζω να βγει έξυπνο το μωρό μου!

Διαφημίσεις

. μαλλόν γιατι μόνο τα τ3 και τ4 πρέπει να ανεβούν κι όχι τα FT3 K FT4...

Τα FT3&4 μενουν ανεπηρεαστα απο φαρμακα κλπ και δειχνουν καθαρα το τι συμβαινει.:cool:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 2 εβδομάδες μετά...
Ωχ αγχώθηκα τώρα με αυτό που είπες για το Τ4 ότι είναι καλό για τη νοητική ανάπτυξη του παιδιού να είναι ανεβασμένο. Εγώ έχω διαγνωσμένο υποθυροειδισμό και παίρνω Τ4 εδώ και 7 χρόνια των 50 και στην εγκυμοσύνη μου το ανέβασαν στα 75. Κάνω εξετάσεις περίπου 1 φορά το μήνα και βγαίνει πάντα στο κατώτερο φυσιολογικό η ελεύθερη Τ4. Δεν ξέρω γιατί δε μου το ανεβάζουν κι άλλο. Ίσως γιατι ειναι μεσα στις φυσιολογικές τιμές... Ελπίζω να βγει έξυπνο το μωρό μου!

Καλέ, μην αγχώνεσαι καθόλου! Αυτό που θα βλάψει το μωρό, απ' ότι μου εξήγησε ο γιατρός, είναι να μεγαλώνει σε έλλειψη θυροξίνης. Αυτό έχει σχετιστεί με ανάπτυξη νοητικών προβλημάτων. Φυσικά για τη δική σου την περίπτωση ο γιατρός σου ξέρει τι κάνει. Μπορεί να μην πρέπει να πάρεις περισσότερο για άλλους λόγους. Ρώτα τον δε χάνεις τίποτα!Σίγουρα οι μικρές αποκλίσεις απο τις ΦΤ δεν είναι το τέλος του κόσμου, πόσο μάλλον να είσαι στις ΦΤ!

Με το καλό το μωράκι σου!!!

Καλέ, μην αγχώνεσαι καθόλου! Αυτό που θα βλάψει το μωρό, απ' ότι μου εξήγησε ο γιατρός, είναι να μεγαλώνει σε έλλειψη θυροξίνης. Αυτό έχει σχετιστεί με ανάπτυξη νοητικών προβλημάτων. Φυσικά για τη δική σου την περίπτωση ο γιατρός σου ξέρει τι κάνει. Μπορεί να μην πρέπει να πάρεις περισσότερο για άλλους λόγους. Ρώτα τον δε χάνεις τίποτα!Σίγουρα οι μικρές αποκλίσεις απο τις ΦΤ δεν είναι το τέλος του κόσμου, πόσο μάλλον να είσαι στις ΦΤ!

Με το καλό το μωράκι σου!!!

Σε ευχαριστώ! Ναι είμαι πάντα μέσα στα φυσιολογικά όρια. Την τελευταία φορά μάλιστα είχε ανέβει η ελεύθερη θυροξίνη και είχε πάει περίπου στη μέση (ανάμεσα από το κατώτερο και το ανώτερο). Είπα από μέσα μου "ιδανικά!" αλλά ας μην έπαιρνα τα χάπια να σου 'λεγα τι ιδανικά θα ήταν... Και σε σενα με το καλο το μωράκι σου!

• 2 εβδομάδες μετά...

δεν είναι τίποτα το σοβαρό. απλά θα το παρακολουθήσετε με το γιατρό σου καλού κακού. εγώ στην κόρη μου δεν είχα κάνει εξετάσεις με αποτέλεσμα μετά τη γέννα να έχω τεσσάρια και βάλε... εκεί λίγο παιδεύτηκα άλλα και πάλι ήταν κάτι που λύθηκε, όταν επιτέλους ο πρώην γυναικολόγος που είχα το θυμήθηκε να το ψάξει!!!!!!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...