Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να αντλησω?

Recommended Posts

Καλημερα!!

Κοριτσακια μια γρηγορη ερωτηση...

Τις τελευταιες 2 μερες νιωθω τα στηθη λιγο βαρια..Ο μικρος θηλαζει αποκλειστικα.Αυτες τις τελευταιες 2μερες δεν πιανει καλα το δεξι στηθος..Προσπαθω να τον βαζω συνεχεια γιατι πρηστικα αλλα δυσκολευεται να το πιασει, δεν μπορω να καταλαβω γιατι.Θυμαμαι η κορη μου σάυτη την ηλικια το επιανε αμεσως, ο μικρουλης μου ακομα δυσκολευεται και απο τα 2 πιο πολυ ομως το δεξι.

Να αντλησω γαλα ή αυτο θα με οδηγησει σε υπερπαραγωγη?Εχω το swing medela.Συνεχεια τον βαζω στο στηθος, αλλα εννοειτε δεν τον ξυπναω.Μια αντληση την ημερα θα βοηθησει ?

Διαφημίσεις

κανε αντληση για να ξεπρηστει το στηθος σου...αν ειναι τοσο πρησμενο....κι μενα δεν της αρεσει πολυ το δεξι ...δεν ξερω γιατι κι ετσι τη βαζω απο το αριστερο τρωει οσο θελει και μετα που ειναι ηρεμη τη βαζω και απο το δεξι και κανει τη δουλιτσα της....οσο κανει!!

Μήπως δεν πιάνει επειδή το στήθος είναι πρησμένο; Έτσι μου έκανε εμένα. Βγάλε λίγο να μπορεί να ρουφήξει μέσα στο στοματάκι του την θηλή. Αν είναι τουμπανιασμένο (σόρρυ για την έκφραση) δεν θα μπορέσει να την βάλει στο στόμα του και δεν θα θέλει να θηλάσει από εκεί.

Και εμένα η κορούλα μου τον πρώτο καιρό είχε μια δυσκολία με το δεξί, έτσι έβγαλα με το θήλαστρο δυο τρεις φορές γιατί είχα πρηστεί πάααρα πολύ!! Μετά από λίγη προσπάθεια θήλαζε και από τα δύο, και τώρα το δεξί είναι το αγαπημένο της!!:lol:

sA0lp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα!!

Κοριτσακια μια γρηγορη ερωτηση...

Τις τελευταιες 2 μερες νιωθω τα στηθη λιγο βαρια..Ο μικρος θηλαζει αποκλειστικα.Αυτες τις τελευταιες 2μερες δεν πιανει καλα το δεξι στηθος..Προσπαθω να τον βαζω συνεχεια γιατι πρηστικα αλλα δυσκολευεται να το πιασει, δεν μπορω να καταλαβω γιατι.Θυμαμαι η κορη μου σάυτη την ηλικια το επιανε αμεσως, ο μικρουλης μου ακομα δυσκολευεται και απο τα 2 πιο πολυ ομως το δεξι.

Να αντλησω γαλα ή αυτο θα με οδηγησει σε υπερπαραγωγη?Εχω το swing medela.Συνεχεια τον βαζω στο στηθος, αλλα εννοειτε δεν τον ξυπναω.Μια αντληση την ημερα θα βοηθησει ?

ερωτησεις...

δεν πιανει τις τελευταιες μερες ή δεν επιανε απο την αρχή?

εχεις προσπαθησει να του βαλεις καποιο προγραμμα τις τελευταιες μερες ?

το θηλαστρο γιατι το εχεις,για περιστασιακη ή μονιμη χρηση?

το εχεις χρησιμοποιησει τις τελευταιες μερες?

απο την στιγμη που το στηθος ειναι πρησμενο, δεν αντλουμε γιατι μπορει να επιδεινωθει η κατασταση και να δημιουργησουμε κι αλλα προβληματα,εκτος εαν δεν αντεχουμε τον πονο..δοκιμασε να κανεις ενα ζεστο μπανιο ή να βγαλεις με το χερι σου γαλα για να αποσυμφορηθει η κατασταση..προφανως ειναι το στηθος πρησμενο δεν μπορει να πιασει το μωρο ή εαν πιανει δεν μπορει να διαχειριστει την ροη καλα και γι αυτο δεν το θελει..αυτο καταλαβα απο οτι γραφεις..

δοκιμασε να τον θηλασεις ορθια ή να ξαπλωσεις ανασκελα και να βαλεις το μωρο επανω σου (μπρουμυτα) να θηλασει, καθως ''μαλακωνει'' η ροη..

83hKp3.png

Γεια σας κοριτσια,

ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Λοιπον ο μικρος τρωει καλα, πιστευω πολυ καλα, βρεχει αρκετες πανες, δεν τις μετραω γιατι σχεδον οποτε τον αλλαζω εχει κανει τσισα ή κανει εκεινη την ωρα..:lol:..

Θηλαζει σε ολες τις στασεις που υπαρχουν σχεδον, εχω και μαξιλαρι θηλασμου, οταν λεω δεν πιανει καλα δεν εννοω πως με εχει πληγωσει αντιθετως οι θηλες μου δεν πληγωθηκαν καθολου αυτη την φορα..Απλα δυσκολευεται να με πιασει και του φευγει ευκολα.Δεν ρουφαει με δυναμη δλδ..Σορυ για τις συγκρισεις αλλα ειναι αναποφεκτες..Η κορη δλδ ανοιγε το στομα και κατευθειαν βεντουζαρε..ο μικρουλης μου δυσκολευεται ακομα..Εχτες ηταν η χειροτερη μερα..Δεν μπορουσε καθολου να με πιασει ειδικα απο το δεξι, αγχωθηκα λιγο.Πιστευα πως μερα με την μερα θα τα καταφερνε πιο καλα..

Φοβαμαι μηπως με την αντληση χειροτερεψω το "τουμπανιασμα"..Θα δοκιμασω οπως μου ειπατε να βγαζω λιγο γαλα στην αρχη μηπως φταιει αυτο..

Το βαρος του δεν το εχω μετρησει ακομα.Θα το μετρησω το βραδυ.

Θηλασε πριν λιγο και ανακουφηστικα καπως..Αλλα νιωθω πως θα πρηστω παλι.Για πιο λογο ομως πρηστικα?Δλδ ηπιε λιγοτερο το μωρο ή απλα εχω περισσοτερο γαλα εγω?

Σορυ αν γραφω ακαταλαβιστικα..

Απο την αρχη δυσκολευοταν , αλλα οχι ετσι.Εχτες προσπαθουσα 20 λεπτα να τον βαλω στο στηθος, ενω το ζηταγε, δεν εκλαιγε βεβαια αλλα φαινοταν οτι ηθελε.

Δεν εχω κανει καμια αντληση ακομα, ακριβως επειδη φοβαμαι μηπως το χειροτερεψω..Το πρηξιμο ειναι ανεκτο προς το παρον.Προγραμμα εννοειτε πως οχι δεν εχω προσπαθησει να βαλω..Βασικα οποτε ξυπναει τον βαζω στο στηθος, μολις το αφηνει, το ρευω τον αλλαζω και τον βαζω απο το αλλο στηθος, μεχρι να κοιμηθει-χορτασει.

Επειδη οι πανες ειναι παραπανω απο ικανοποιητικες, δεν εχω μπει στο τριπακι να μετραω γευματα και τα λοιπα..Το βραδυ μονο ξερω οτι αρχισε να τρωει περιπου 11:45, μετα 03:15, μετα 7 παρα

Να επιμείνεις και θα βελτιωθείτε με τις μέρες. Πριν να θηλάσει από το δεξί, βγάζε λίγο με το χέρι και προσπάθησε να βοηθάς το μωρό να πιάσει καλύτερα "σουφρώνοντας" άλω με τη θηλή, έχουμε και εμείς παρόμοιο θέμα και βοηθάει αρκετά. Βελτίωση υπάρχει αλλά αργή, αλλά κάθε μωρό είναι διαφορετικό, μπορεί το δικό σου να μπει στο νόημα πιο γρήγορα.

Επίσης να προσέξεις να μην υπερτονίζεις το θηλασμό στο δεξί, έτσι την πάτησα κάπως στο πρώτο: επειδή είχα μια δυσκολία να πιάνω καλά το μωρό με το δεξί και την ζόριζα κι εκείνη, παρα-προσπαθούσα και τελικά θηλάζαμε μάλλον περισσότερο στο δεξί, έτσι είχα για πολύ καιρό υπερπαραγωγή από το δεξί, ενώ αντίστοιχα παραμελούσα το αριστερό. Κάποια στιγμή κατάλαβα τι έκανα και εξισορροπήθηκαν τα πράγματα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δεν εχω κανει καμια αντληση ακομα, ακριβως επειδη φοβαμαι μηπως το χειροτερεψω..Το πρηξιμο ειναι ανεκτο προς το παρον.

με λίγες αντλήσεις για να ανακουφιστείς δεν θα αυξηθεί η παραγωγή, απλά όταν αντλείς να αντλείς μόνο τόσο όσο χρειάζεται για να ανακουφιστείς, δηλαδή να μην αδειάζεις το στήθος

η άντληση για ανακούφιση θα βοηθήσει και το μωρό να πιάσει πιο σωστά τη θηλή και τη θηλαία άλω κάτι που δεν μπορεί να κάνει όταν το στήθος είναι υπερφορτωμένο

Αν ήταν τόσο εύκολο να αυξηθεί η παραγωγή, ο επαναγαλακτισμός θα ήταν εφικτός σε 4-5 μέρες και όχι σε 4-6 εβδομάδες!

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ!

Βασικα απ'οτι καταλαβα ειχα μια ελαφρια υπερπαραγωγη να το πω..?!Τα κακα του ηταν ελαφρως πρασινα,ελαφρως ομως.Σημερα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα..Βεβαια εχτες τον ξυπνησα 2 φορες για να ανακουφιστω και να ρυθμισω λιγο τα πραγματα..Ακομα ομως το δεξι δεν το πιανει καλα, θελει συνεχεια να κραταω το στηθος μου την ωρα που θηλαζει.Ενω το αριστερο το πιανει και τον αφηνω δεν εχει προβλημα.Όποτε βλεπω πως δεν μπορει να τα πιασει ευκολα βγαζω λιγο γαλα με το χερι.Με βοηθησε πολυ αυτο.Το καταλαβα γιατι αρχισε να πνιγεται μαλλον η ροη ειναι μεγαλη και δυσανασχετει.Επισης προσπαθω να τον εχω σε πιο ορθια σταση..

Το θηλαστρο δεν το χρησιμοποιησα.Θα εκανε σιγουρα χειροτερα τα πραγματα.Θα το ξεκινησω αργοτερα για καμια καβα στην καταψυξη.

Σημερα δεν θα τον ξαναξυπνησω, θα του προσφερω οποτε ζητησει..

Ευχαριστω και παλι

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...