Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προβλημα με εργοδοτη

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους!

Ο εργοδοτης, μου ανακοινωσε οτι με απολυει. Για καλη μου τυχη μολις ειχα επιστρεψει απο τον γυναικολογο με τον 1ο μου υπερηχο στα χερια μου!! Δε καταφερε να με απολυσει. Μου εκανε ομως φοβερο ψυχολογικο πολεμο (προσβολες, τηλεφωνηματα στο σπιτι κλπ). Τελικα εχασα το παιδι. Ο εργοδοτης μου δε το γνωριζει ακομα. Η ερωτηση ειναι :

Εχω καμια νομικη υποχρεωση (τονιζω ΟΧΙ ηθικη, καθως η ενοια της ηθικης για τον συγκεκριμενο εργοδοτη ειναι κατι αγνωστο) να τον ενημερωσω για την αποβολη μου? Αν ναι, υπαρχουν καποιες κυρωσεις αν δε το κανω?

Ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα, λυπάμαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα με την εγκυμοσύνη σου. Δεν έχω ιδέα όμως για να σε βοηθήσω απλά να σου προτείνω όπως και αν έχει να το πεις. Καλύτερα εσύ να είσαι ειλικρινής μαζί του. Είμαστε υπόλογοι για τις δικές μας πράξεις και όχι για των άλλων. Καλή επιτυχία στην επόμενη σου προσπάθεια και σύντομα με ένα γερό μωράκι.

Μετα απο αυτο δεν θα ηθελα να τον δω στα ματια μου.:evil:

Ο νομος παντως προστατευει την εγκυο.

Σε περιπτωση καταχρησης ή ψευδους δηλωσης τετοιας καταστασης υποθετω οτι θεωρειτε απατη (χωρις να ξερω).

Νομικα δεν ξερω αν μπορει να σου κανει κατι

Ηθικα μπορει να σε ξεφτυλισει

Λογικα παντως .... η αληθεια θα αποκαλυφθει.

Λυπαμαι πολυ για την απωλεια σου. :-(

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Καλημερα σε ολους!

Ο εργοδοτης, μου ανακοινωσε οτι με απολυει. Για καλη μου τυχη μολις ειχα επιστρεψει απο τον γυναικολογο με τον 1ο μου υπερηχο στα χερια μου!! Δε καταφερε να με απολυσει. Μου εκανε ομως φοβερο ψυχολογικο πολεμο (προσβολες, τηλεφωνηματα στο σπιτι κλπ). Τελικα εχασα το παιδι. Ο εργοδοτης μου δε το γνωριζει ακομα. Η ερωτηση ειναι :

Εχω καμια νομικη υποχρεωση (τονιζω ΟΧΙ ηθικη, καθως η ενοια της ηθικης για τον συγκεκριμενο εργοδοτη ειναι κατι αγνωστο) να τον ενημερωσω για την αποβολη μου? Αν ναι, υπαρχουν καποιες κυρωσεις αν δε το κανω?

Ευχαριστω!

καλημερα....

με τη σειρα μου να πω οτι οντως ειναι θλιβερο αυτο που σου συμβαινει.

τωρα....

γιατι δεν ελεγες στο γυναικολογο σου εξ' αρχης οτι εχεις προβλημα στη δουλεια, κ να σου εγραφε μια ωραιοτατη 9μηνη αδεια να τρεχει κ να μη φτανει ο μ@λ@κ@ς?! τωρα αν οι λογοι της αποβολης, εχουν αμεσα σχεση η' με τη δουλεια η' με τον ψυχολογικο πολεμο απ τον εργοδοτη κ υπαρχουν μαρτυρες που να δουλευουν στον ιδιο χωρο ( κ οχι στη γωνια στο μπακαλι) κ μπορουν να καταθεσουν σαν μαρτυρες σε δικαστηριο, τραβα του μια ωραιοτατη μηνυση, αλλα οχι για να στοχευσεις σε καμια αξιεπαινη αποζημιωση.

τωρα οσον αφορα την ηθικη, μιας κ απο οτι καταλαβα η λεξη ειναι αγνωστη :shock: για τον μαλαπερδα πες του το εξης: οι ευχες σας πιασαν τοπο κ δεν ειμαι πια εγκυος, μορειτε να με απολυσετε, αλλα σου αφηνω ευχη κ καταρα (ειναι παροιμια ααφρικανικη) να γλυτωσεις απο τα σαγονια του κορκοδειλου διασχοζοντας το ποταμι, αλλα στην οχθη προσεχε την λεοπαρδαλη. ριξτου κ μια ροχαλα κιολας κ φυσικα να τον ενημερωσεις οτι δεν βρεχει!!!!:)

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

και εγω πιστευω πως την εγκυμοσυνη δεν μπορεις να την "χρησιμοποιησεις" για να μην απολυθεις.

λυπαμαι για την απωλεια σου αλλα καλυτερα να πεις την αληθεια.

εξαλλου να το κρυψεις, μεχρι ποσο;

668bab1939.png

lemolinaki, kai go exo akribos to idio problima.

Simera to proi piga ekana tin apo3esi. Eimoun 9 ebdomadon.

Apo tin proti stigmi pou anakoinosa stin afentikina mou oti eimai egkios dextika apistefto polemo. Ithele na me balei me to zori na ypograpso tin paretisi mou (gia na min dikaioume apozimiosi ktl), para polla tilefonimata spiti me apistefta logia kathimerina kai alla polla..

E, mexri pou to exasa...!! Den tis to exo pei akoma...kai skeftomai me poio tropo na tis to anakoinoso tin deytera, gia na katalabei to ti kako ekane....an kai tetia atoma dn exoun sinidisi alla tespa.

Etsi ki'allios m'oles tis "euxes tis" dn ithela na ti blepo alla tora dn mporo na perigrapso to ti niotho gi'autin...

Διαφημίσεις

καλημερα. λυπαμαι για οτι περασες:cry:

μα καλα ειναι εντελως ηλιθια?! τι ειναι αυτο? ντεμεκ να σε βαλει να υπογραψεις παραιτηση?!

τι δουλεια κανεις αν επιτρεπετε?

η ίδια ιστορία, αλλά με άλλη κατάληξη..εγώ όταν το είπα στον εργοδότη μου ήμουν 5,5 μηνών εγκυος.την άλλη μερα μου είπε να παραιτηθώ. φυσικά και δεν παραιτήθηκα. οι συνάδελφοί μου, ενώ μέχρι πρότινος μου μιλούσαν, από εκείνη τη στιγμή μου γύρισαν την πλάτη.το αποκορύφωμα ήταν όταν πήρα αναρρωτική άδεια...όταν επέστρεψα, με τη λήξη της σύμβασής μου απολύθηκα.

αυτές είναι οι ανισότητες που υπάρχουν...μεταξύ δημοσίου και ιδωτικού τομέα...

lemolinaki, kai go exo akribos to idio problima.

Simera to proi piga ekana tin apo3esi. Eimoun 9 ebdomadon.

Apo tin proti stigmi pou anakoinosa stin afentikina mou oti eimai egkios dextika apistefto polemo. Ithele na me balei me to zori na ypograpso tin paretisi mou (gia na min dikaioume apozimiosi ktl), para polla tilefonimata spiti me apistefta logia kathimerina kai alla polla..

E, mexri pou to exasa...!! Den tis to exo pei akoma...kai skeftomai me poio tropo na tis to anakoinoso tin deytera, gia na katalabei to ti kako ekane....an kai tetia atoma dn exoun sinidisi alla tespa.

Etsi ki'allios m'oles tis "euxes tis" dn ithela na ti blepo alla tora dn mporo na perigrapso to ti niotho gi'autin...

@ tzini: δουλεύω σε ένα ιατρικό-διαγνωστικό κέντρο, η κυρία είναι ντεμέκ ιατρός και νοιάζεται για τον άνθρωπο, κατάλαβες....

@ deny: δόξα το θεό δεν είχες την δική μου κατάληξη, εγώ όταν έπιασα δουλεία (πριν δύο και κάτι χρόνια) μ'έκανε σύμβαση αορίστου χρόνου και με το που έμαθε για την εγκυμοσύνη, τότε τρελάθηκε....δεν θα τελείωνε κάποια σύμβαση ώστε να μπορέσει να με απολύσει και έτσι άρχισε να σκέφτεται διάφορους τρόπους για να με κάνει να παραιτηθώ....

καλημερα.

ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

αρπαξτε καμια πετρααααααααααααααααααα:mad::x:x:x:x:x!!!!!!!!!!!!!!

για τετοια ζωα που αναφερετε ειναι πιο αποτελεσματικο.

αϊ σιχτιρ συγχηστηκα πρωι πρωι!

η ίδια ιστορία, αλλά με άλλη κατάληξη..εγώ όταν το είπα στον εργοδότη μου ήμουν 5,5 μηνών εγκυος.την άλλη μερα μου είπε να παραιτηθώ. φυσικά και δεν παραιτήθηκα. οι συνάδελφοί μου, ενώ μέχρι πρότινος μου μιλούσαν, από εκείνη τη στιγμή μου γύρισαν την πλάτη.το αποκορύφωμα ήταν όταν πήρα αναρρωτική άδεια...όταν επέστρεψα, με τη λήξη της σύμβασής μου απολύθηκα.

αυτές είναι οι ανισότητες που υπάρχουν...μεταξύ δημοσίου και ιδωτικού τομέα...

θα σου πω τωρα μια ιστορια απ την τελευταια δουλεια πριν παντρευτω.

δουλευα σε εταιρεια εισαγωγικη κ παραγωγικη, στην εμπορικη διαχειρηση λογιστηριου, γιατι ειχαμε εξωτερικο για τα πιο σοβαρα.

ερχετε λοιπον μια κοπελα, αλλοδαπη, διαμαντι, κ μου λεει οτι ειναι εγκυος 3 μηνων κ αν μπορω να πασαρω στο μαλαπερ@α το αφεντικο, τα της ανανεωσης συμβασης της που ελειγε, σε αοριστου. κ οχι μονο για την εγκυμοσυνη-δουλεια-υποχρεωσεις, αλλα κ για την αδεια παραμονης, γιατι κ οαντρας της ηταν με περιορισμενου χρονου σε αλλη δουλεια.

ο μαλαπερδ@ς ειπε ενα περιτρανο: οχι δεν θα ξεγενναω εγω την καθε αλβανεζα!

τι του εκανα? πηρα την ωραιοτατη σφραγιδα του, που την ειχα κ εγω κ ''εφτιαξα'' μια αοριστου να την προσκομησει η κοπελα στις αρχες για τα περετερω της αδειας, οπως κ εκανε κ με χιλιοευχαριστησε κ ακομα μ ευχαριστει.

κ πραγματικα χεστηκα αν του κανανε ελεγχο κ την πατησε. στα απο τετοια μου κ εμενα. εφυγα κ εγω γιατι πανρευομουν.... κ αυτη γιατι ελειξε η συμβαση της.....!

δεν νομιζω οτι υπηρχε πιο ωραιος τροπος εκδικησης.

βεβαια εξακολουθουν κ υπαρχουν κ οι πετρες.

κ κακα τα ψεματα κοριτσια, οι δικαστες δεν ειναι ηλιθιοι ανθρωποι.

ξερουν κ αναγνωριζουν την αδικια.

Διαφημίσεις

θα σου πω τωρα μια ιστορια απ την τελευταια δουλεια πριν παντρευτω.

δουλευα σε εταιρεια εισαγωγικη κ παραγωγικη, στην εμπορικη διαχειρηση λογιστηριου, γιατι ειχαμε εξωτερικο για τα πιο σοβαρα.

ερχετε λοιπον μια κοπελα, αλλοδαπη, διαμαντι, κ μου λεει οτι ειναι εγκυος 3 μηνων κ αν μπορω να πασαρω στο μαλαπερ@α το αφεντικο, τα της ανανεωσης συμβασης της που ελειγε, σε αοριστου. κ οχι μονο για την εγκυμοσυνη-δουλεια-υποχρεωσεις, αλλα κ για την αδεια παραμονης, γιατι κ οαντρας της ηταν με περιορισμενου χρονου σε αλλη δουλεια.

ο μαλαπερδ@ς ειπε ενα περιτρανο: οχι δεν θα ξεγενναω εγω την καθε αλβανεζα!

τι του εκανα? πηρα την ωραιοτατη σφραγιδα του, που την ειχα κ εγω κ ''εφτιαξα'' μια αοριστου να την προσκομησει η κοπελα στις αρχες για τα περετερω της αδειας, οπως κ εκανε κ με χιλιοευχαριστησε κ ακομα μ ευχαριστει.

κ πραγματικα χεστηκα αν του κανανε ελεγχο κ την πατησε. στα απο τετοια μου κ εμενα. εφυγα κ εγω γιατι πανρευομουν.... κ αυτη γιατι ελειξε η συμβαση της.....!

δεν νομιζω οτι υπηρχε πιο ωραιος τροπος εκδικησης.

βεβαια εξακολουθουν κ υπαρχουν κ οι πετρες.

κ κακα τα ψεματα κοριτσια, οι δικαστες δεν ειναι ηλιθιοι ανθρωποι.

ξερουν κ αναγνωριζουν την αδικια.

Το γνωρίζεις οτι αυτό ονομάζεται απάτη/πλαστογραφία, φαντάζομαι....

QqmLp3.png

Το γνωρίζεις οτι αυτό ονομάζεται απάτη/πλαστογραφία, φαντάζομαι....

που σιγουρα καποια στιγμη θα αποκαλυφθει και θα την πληρωσει πιθανοτατα η αθωα κοπελα γιατι μονο εκεινη ειχε κινητρο.:?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

δεν νωμιζω οτι εγινε κατι περαιτερω,

αλλα σιγουρα θα με ενημερωνε η γυναικα του αφεντικου που ηταν ενημερη. μιλαμε κ με την χαρουλα (γυναικα αφεντικου) κ με την στελλα (η κοπελα με το θεμα).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...