Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παράνομη εμπορία ανθρώπων(trafficking)στην Ελλάδα


Recommended Posts

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

Ελενα Καρανατση

 

Σε καθεστώς φόβου, βίας αλλά και απόλυτης εξάρτησης από τους διακινητές τους ζουν τα θύματα του trafficking (παράνομη εμπορία ανθρώπων), τα οποία στην Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 20.000 - 25.000. Η αναλογία Ελληνίδων και αλλοδαπών θυμάτων έχει αλλάξει δραματικά από τις αρχές της δεκαετίας του ʼ90 μέχρι σήμερα. Ετσι, ενώ τότε οι Ελληνίδες αποτελούσαν το 70%, σήμερα το 80% των θυμάτων είναι αλλοδαπές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελληνικού Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τα θύματα εμπορίας ανθρώπων προέρχονται στην πλειονότητά τους από Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, Μολδαβία, Νιγηρία, Λευκορωσία, Λιθουανία και Ουκρανία. Πρόκειται για γυναίκες που προέρχονται από φτωχά κράτη, οι οποίες συχνά παραπλανώνται με ψευδείς υποσχέσεις για καλύτερη ζωή στην Ελλάδα ή αλλού. Στη συνέχεια δέχονται απειλές για να εργαστούν στη βιομηχανία του σεξ παραδίδοντας όλα τα χρήματα και έγγραφά τους στους διακινητές. Μάλιστα, οι... πελάτες των κοριτσιών και επομένως των εμπόρων τους πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο συντηρώντας και ενισχύοντας το πρόβλημα. Από τις αρχές του ʼ90 μέχρι σήμερα οι Ελληνες πελάτες αυξήθηκαν κατά 600% και σήμερα -σύμφωνα με εκτιμήσεις- ένας στους τέσσερις Ελληνες άντρες πληρώνει για τις υπηρεσίες των θυμάτων του trafficking. Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα οι γυναίκες αυτές σπάνια βρίσκουν τη δύναμη να καταγγείλουν τους διακινητές τους.

 

1rea30atb3.th.jpg

 

Πηγή: http://www.tear.gr/nea.php?subaction=showfull&id=1187841919&archive=1193980149&start_from=&ucat=1&

 

Εκτιμάται ότι χιλιάδες θύματα διακίνησης και εμπορίας φτάνουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο και εξωθούνται σε εξαναγκαστική πορνεία. Πολλές από τις γυναίκες αυτές παραμένουν κλειδωμένες σε σπίτια ή οι σωματέμποροι κρατούν τα διαβατήριά τους και τις εκβιάζουν. Πολλές φορές απειλούν ότι θα τις κακοποιήσουν ή ότι θα επιτεθούν στην οικογένειά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις τις κακοποιούν.

 

 

Βρείτε την έκθεση Ελλάδα: Προάσπιση των δικαιωμάτων γυναικών και κοριτσιών θυμάτων εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση στη διεύθυνση: http://amnesty.org.gr/library/2007/eur250022007/index.htm

Υπογράψτε την έκκληση προς την Ελληνική Κυβέρνηση στο http://www.amnesty.org.gr/actnow/gre20070612.htm :oops::oops::cry::cry:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Διαφημίσεις


Εξέδιδε, κακοποιούσε και εκβίαζε 16χρονη στο Ηράκλειο

27 Νοεμβρίου 2008, 14:05

 

 

 

Μια απίστευτη ιστορία φρίκης και κτηνωδίας με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

 

Ένας 31χρονος Ρουμάνος κρατούσε φυλακισμένη από τον περασμένο Απρίλιο τη 16χρονη συμπατριώτισσά του, την οποία έφερε ο ίδιος στην Ελλάδα τάζοντάς της μια καλύτερη ζωή, και την εξανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά με δεκάδες πελάτες.

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της 16χρονης περισσότεροι από 100 άνδρες είχαν ασελγήσει πάνω της. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και αρκετοί «επιφανείς» άνδρες της Κρήτης που πλήρωναν ακόμη και 100 ευρώ για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες φαντασιώσεις τους στο κορμί του ανήλικου κοριτσιού, καταγράφοντας μάλιστα τις σκηνές με κάμερα…

 

Ο Ρουμάνος «περιέφερε» τη 16χρονη σε διάφορα χωριά του Ηρακλείου. Την εκβίαζε, τη χτυπούσε χωρίς οίκτο και πολλές φορές, όταν το κορίτσι δεν ήθελε να υπακούσει στις διαταγές του την άφηνε για ημέρες χωρίς φαγητό.

 

Από το καλοκαίρι, ο 31χρονος κρατούσε φυλακισμένη την ανήλικη σε σπίτι στις Μοίρες. Από εκεί, πριν περίπου ένα μήνα, η 16χρονη κατάφερε να δραπετεύσει. Βρήκε καταφύγιο σε σπίτι φίλου της, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε την ιστορία της και εργαζόταν σε καφενείο. Τρομοκρατημένη καθώς ήταν, δεν ήθελε να απευθυνθεί στην αστυνομία, καθώς ο Ρουμάνος την εκβίαζε ότι θα τη σκοτώσει.

 

Το σήμα της Ιντερπόλ και οι έρευνες

 

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η Ασφάλεια της Χερσονήσου έλαβε σήμα από την Ιντερπόλ ότι αναζητεί έναν Ρουμάνο που εκδίδει στη χώρα μας ένα 16χρονο κορίτσι. Η καταγγελία έγινε από τους γονείς της κοπέλας, τους οποίους ειδοποίησε όταν κάποια στιγμή κατάφερε να διαφύγει της προσοχής του σωματεμπόρου.

 

Μετά από έρευνες που κράτησαν δύο εβδομάδες, οι αστυνομικοί εντόπισαν το κορίτσι και με τη συνδρομή του φίλου της την έπεισαν να καταγγείλλει και η ίδια το περιστατικό, κάτι που έγινε τελικά χθες το απόγευμα.

 

Το κορίτσι, που είναι σε αθλία ψυχολογική κατάσταση, βρίσκεται πλέον υπό την προστασία ομάδας anti-trafficking της Ασφάλειας Ηρακλείου, όπου βρίσκει τη φροντίδα και την αγάπη που της στέρησε ο συμπατριώτης της, αλλά και οι δεκάδες πελάτες που την εκμεταλλεύτηκαν.

 

Στην Ασφάλεια έχουν προσαχθεί η μητέρα του Ρουμάνου και ο νεαρός φίλος της, οι οποίοι σύμφωνα με τις καταγγελίες του κοριτσιού, όταν κάποια στιγμή ο 31χρονος έλειπε σε ταξίδι, φρόντιζαν να συνεχίσουν το αρρωστημένο έργο του. Ο βασικός κατηγορούμενος, ο επικίνδυνος Ρουμάνος κακοποιός, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στη χώρα του και αναζητείται από τις αρχές.

 

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται τόσο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων ατόμων για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι συνεργάζονταν με τον Ρουμάνο, όσο και για τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών εναντίον πελατών που συνευρίσκονταν με τη 16χρονη.

 

Παράλληλα, ερευνάται εάν οι σκηνές που κατέγραφαν με τις κάμερες έχουν χρησιμοποιηθεί και για άλλες κακουργηματικές πράξεις.

 

http://www.zougla.gr/news.php?id=14815

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Παρασκευή, 15 Μάϊος 2009

Σοκ στην Πτολεμαίδα! Μεσαίωνας σωματεμπορίας με θύματα αλλοδαπές

 

Με μία μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε στην Πτολεμαίδα, αστυνομικοί κατάφεραν και εξάρθωσαν ένα τεράστιο και ταυτόχρονα επικίνδυνο κύκλωμα σωματεμπόρων. Επτά γυναίκες από τη Σερβία, την Αλβανία, τη Σλοβακία και άλλες χώρες ήταν όμηροι των βασανιστών τους και των ορέξεων τους. 20 άτομα διώκονται ποινικά, τρεις έχουν συλληφθεί ήδη, μεταξύ αυτών και ο ιδιοκτήτητης του “νυχτερινού” μαγαζιού...

όπου οι άτυχες γυναίκες εκδίδονταν υποχρεωτικά. Ο αρχηγός του κυκλώματος με τους συνεργούς του, αφαιρούσε τα διαβατήρια των γυναικών με το που αυτές ερχόταν στην Ελλάδα. Για να κάμψουν τις αντιρρήσεις τους χρησιμοποιούσαν κάθε μέσο: ξύλο, βιασμούς και ότι άλλο υπήρχε στο αρρωστημένο τους μυαλό. Κάποια στιγμή μία από τις γυναίκες κατάφερε να ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές και από εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Οι δράστες όμως είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγουν τη σύλληψή τους. Κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολουθούσαν συνεχώς τόσο το εσωτερικό όσο και το εξωτερικό των χώρων του μαγαζιού όπου κινούνταν οι γυναίκες - όμηροι. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους δράστες, αντιστοιχούν περίπου στο μισό Ποινικό Κώδικα: Βιασμός, Σωματεμπορία, χρήση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση Αρχής (καθώς ο ένας από αυτούς εμφανιζόνταν ως αστυνομικός), απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, παράνομη κατακράτηση είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες.

 

http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_1992.html

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Εξέδιδαν ανήλικη έγκυο σε μπαρ για 60 ευρώ

22 Μαΐου 2009, 09:59

 

 

Κύκλωμα που εξωθούσε στην πορνεία νεαρά κορίτσια, ανάμεσά τους και μια ανήλικη που ήταν έγκυος, εξαρθρώθηκε στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

 

Μετά από καταγγελία μιας 17χρονης Ρουμάνας στην Ασφάλεια, αστυνομικοί εισέβαλαν σε μπαρ στην περιοχή του Περάματος και συνέλαβαν τρία άτομα. Ανάμεσά τους και την 30χρονη Ρουμάνα, που φέρεται να είναι η «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

 

Οι δράστες έφερναν τις νεαρές αλλοδαπές στη χώρα μας με την υπόσχεση ότι θα δούλευαν ως σερβιτόρες. Με το που έφταναν όμως στην Κρήτη, τους αποσπούσαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τις ανάγκαζαν να ικανοποιούν τις ορέξεις των πελατών του μπαρ. Το αντίτιμο ανέρχονταν στα 60 ευρώ.

Η 17χρονη, που είχε έρθει μόλις πριν ένα χρόνο στην χώρα μας με το όνειρο για μια καλύτερη ζωή, δεν άντεξε την κακοποίηση και κατήγγειλε το περιστατικό.

 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άνδρες ηλικίας 50 και 67 ετών και την 30χρονη Ρουμάνα, ενώ αναζητούν έναν 38χρονο -μέλος του κυκλώματος.

 

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=41688

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...

Κύκλωμα μαστροπείας με «εγκεφάλους» αστυνομικούς

 

6389.jpg

 

 

Ένα από τα σημαντικότερα κυκλώματα - εάν όχι το σημαντικότερο - trafficking που έχει εξαρθρωθεί στη χώρα μας, εντόπισαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής.

Στο κύκλωμα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες...

του http://www.star.gr φέρονται να εμπλέκονται τέσσερις εν ενεργεία αστυνομικοί, ένας απόστρατος αξιωματικός του σώματος, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες των αστυνομικών της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της ασφάλειας Αττικής, οι δράστες φαίνεται πως έφεραν στη χώρα μας τουλάχιστον 300 γυναίκες.

Πρόκειται για το σημαντικότερο κύκλωμα στο οποίο συμμετέχουν μόνον αστυνομικοί, εκ των οποίων μάλιστα οι δύο είναι αδέλφια και υπηρετούν στο τμήμα τάξης της Νίκαιας. Ο ένας, ο οποίος είναι αστυφύλακας, κατά ένα περίεργο τρόπο, βρίσκεται στο σώμα της αστυνομίας, παρά το γεγονός ότι έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών και παρʼ όλα αυτά εργάζεται κανονικά ως αστυνομικός! Το τρίτο μέλος της σπείρας υπηρετούσε μέχρι χθες στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας, ενώ ο τέταρτος εν ενεργεία αστυνομικός υπηρετούσε στο τμήμα αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Ο τελευταίος αστυνομικός μαζί με τον απόστρατο αστυνομικό της ΕΛΑΣ, ο οποίος έφυγε με το βαθμό του ταξίαρχου από το Σώμα, φαίνεται σύμφωνα με τους αστυνομικούς ότι ήταν οι άνθρωποι που κανόνιζαν με δουλεμπόρους από διάφορες χώρες των Βαλκανίων την μεταφορά των γυναικών στην Ελλάδα, τις οποίες στη συνέχεια προωθούσαν σε διάφορα καταστήματα στριπτίζ σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι υπόλοιποι αστυνομικοί φαίνεται πως βοηθούσαν το κύκλωμα χορηγώντας προσωρινές άδειες παραμονής και άλλα απαραίτητα έγγραφα για τις γυναίκες-θύματα των μαστροπών. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά υπόθεση εκτιμούν πως στο κύκλωμα πιθανότατα να συμμετέχουν και άλλοι αστυνομικοί οι οποίοι αναζητούνται.

 

http://troktiko.blogspot.com/2009/07/trafficking.html

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Πριν από λίγο δόθηκαν στη δημοσιότητα με εντολή εισαγγελέα τα ονοματεπώνυμα όλων των εμπλεκομένων στο κύκλωμα των μαστροπών με τη συμμετοχή αστυνομικών που αποκαλύφθηκαν σήμερα.

 

Οι αστυνομικοί είναι:...

 

-Μητσώνης Αναστάσιος του Χρήστου, ετών 55 αστυνομικός ε.α

 

-Σταυριανάκος Ιωάννης του Ευσταθίου, αστυνομικός, ετών 43

 

-Δρακόπουλος Παναγιώτης του Δημητρίου, ετών 48 αστυνομικός

 

-Αλέξιας Κωνσταντίνος του Χρήστου , ετών 37 αστυνομικός

 

Σταυριανάκος Βασίλειος του Ευσταθίου, ετών 40 αστυνομικός

 

http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_4013.html

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Πριν από λίγο δόθηκαν στη δημοσιότητα με εντολή εισαγγελέα τα ονοματεπώνυμα όλων των εμπλεκομένων στο κύκλωμα των μαστροπών με τη συμμετοχή αστυνομικών που αποκαλύφθηκαν σήμερα.

 

Οι αστυνομικοί είναι:...

 

-Μητσώνης Αναστάσιος του Χρήστου, ετών 55 αστυνομικός ε.α

 

-Σταυριανάκος Ιωάννης του Ευσταθίου, αστυνομικός, ετών 43

 

-Δρακόπουλος Παναγιώτης του Δημητρίου, ετών 48 αστυνομικός

 

-Αλέξιας Κωνσταντίνος του Χρήστου , ετών 37 αστυνομικός

 

Σταυριανάκος Βασίλειος του Ευσταθίου, ετών 40 αστυνομικός

 

http://troktiko.blogspot.com/2009/07/blog-post_4013.html

 

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Γιάννης

Δικόπουλος, η οργάνωση είχε συσταθεί εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες και

είχε διεθνείς διασυνδέσεις και δομή οργανωμένης εταιρίας.

 

Τα κέρδη “ξεπλένονταν” μέσω εταιριών εμπορίας αυτοκινήτων και αγοράς

πολυτελών σκαφών, καθώς και νυχτερινών κέντρων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν 150 αστυνομικοί,

ελέγχθηκαν οκτώ νυχτερινά κέντρα, τέσσερις οίκοι ανοχής, δύο σκάφη και

10 σπίτια, ενώ έγιναν περισσότερες από 200 προσαγωγές.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο πολυτελή γιοτ, 61.760 ευρώ, 800 δολάρια, 47

κινητά τηλέφωνα, τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο

εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

 

 

http://www.naftemporiki.gr/news/static/newsroom.htm

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

Εμπορία ανθρώπων - Trafficking

 

human_trafficking-2.jpg

 

Τι είναι;

 

'Eμπορία ανθρώπων' σημαίνει τη συλλογή, τη μεταφορά, τη μετακίνηση, την υπόθαλψη ανθρώπων μέσω απειλής ή χρήση βίας ή άλλων μορφών εξαναγκασμού, απαγωγής, εξαπάτησης, απάτης, κατάχρηση δύναμης ή μιας ευάλωτης κατάστασης, ή της πληρωμής ή λήψης χρημάτων με σκοπό τη συγκατάθεση ενός ατόμου ώστε να ασκήσει εξουσία πάνω σε έναν άλλον άνθρωπο με σκοπό την εκμετάλλευση. Η εκμετάλλευση περιλαμβάνει την εκπόρνευση του άλλου, ή άλλες μορφές σεξουαλικής εκμετάλλευσης, αναγκαστική εργασία ή υπηρεσίες, δουλεία ή πράξεις όμοιες με δουλεία, υποτέλεια ή αφαίρεση οργάνων. Τα κέρδη που αποφέρει το παγκόσμιο εμπόριο ανθρώπων στα εγκληματικά δίκτυα μπορούν να συγκριθούν με τα αντίστοιχα του εμπορίου ναρκωτικών και όπλων.

 

Ποιες μορφές έχει;

 

Πορνεία, Βιομηχανία του Σεξ

Εξαναγκαστική εργασία

Επαιτεία

Εμπόριο βρεφών

Εμπόριο οργάνων

Πορνογραφία

Αγορά νυφών

Υποχρεωτική στράτευση ανηλίκων

Γιατί συμβαίνει;

 

Η εμπορία ανθρώπων δεν είναι αποκλειστικά και μόνο γέννημα της φτώχειας και της άνισης κατανομή του πλούτου, αλλά - κατά βάση - είναι γνήσιο τέκνο μιας ιδεολογίας που διαχωρίζει το ανθρώπινο είδος σε ανώτερους και κατώτερους κοινωνικά, φυσικά και πνευματικά ανθρώπους. Η δουλεία ενυπάρχει αιώνες σε όλες σχεδόν τους πολιτισμούς, πλήττει τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα και ομάδες. Σύγχρονη μορφή της δουλείας είναι το trafficking. Οι γυναίκες και τα παιδιά ως ευάλωτες κοινωνικές ομάδες έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά θυματοποίησης τόσο για το σεξουαλικό εμπόριο όσο και για την εξαναγκαστική εργασία αλλά και τις υπόλοιπες μορφές που λαμβάνει το φαινόμενο.

 

Παρά τις διεθνείς απαγορεύσεις, οι σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών και παιδιών αποτελούν πάγια πρακτική, τόσο κατά τη διάρκεια ειρηνικών όσο και εμπόλεμων περιόδων, ενώ οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι. Βασικοί παράγοντες ενισχύουν και διατηρούν το φαινόμενο: Πρώτον, η ευάλωτη, άνιση και «συμπληρωματική» κοινωνική θέση των γυναικών και των παιδιών κατά την ειρηνική περίοδο και δεύτερον, η αδιαφορία των κυβερνήσεων για τη λήψη σοβαρών μέτρων πρόληψης, επιβολής ποινών στους δράστες και κοινωνικής ενσωμάτωσης του θύματος κατά τη μεταπολεμική περίοδο.

 

Πώς εκπορνεύονται τα θύματα;

 

Σε χώρες, όπου το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού είναι χαμηλό και η οικονομική κατάσταση άσχημη, η επιχείρηση του σεξ παρουσιάζει μεγάλη άνθιση. Τα θύματα μεταφέρονται, κυρίως, στα αστικά κέντρα, όπου υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση οίκων ανοχής και χώρων σεξουαλικής διασκέδασης. Από την στιγμή που το άτομο πωλείται βαρύνεται έναντι του ιδιοκτήτη του πορνείου με τα έξοδα της μετακίνησής του, το ποσό που εδόθη στο άτομο από το οποίο πωλήθηκε (γονείς, συγγενείς…), καθώς και ό,τι ποσό κατεβλήθη στις αστυνομικές και λοιπές αρχές για παροχή προστασίας. Το ποσό αυτό συγκεντρωτικά αποτελεί το χρέος, το οποίο θα πρέπει να αποπληρώσει σταδιακά το άτομο με την εργασία του. Επί της ουσίας πρόκειται για μορφή δουλείας. Πρακτικά, ακόμη και όταν το ποσό εξοφληθεί, το θύμα μεταφέρεται ή μεταπωλείται σε άλλη επιχείρηση, οπότε εκ νέου αρχίζει η ίδια διαδικασία εξόφλησης.

 

Τα άτομα κρατούνται υπό συνθήκες φυλάκισης, με κάποιες διαφοροποιήσεις, ανάλογα με το είδος της επιχείρησης χωρίς πάντως δυνατότητα διαφυγής. Οι γυναίκες και τα παιδιά που κρατούνται φυλακισμένες στα κάθε είδους πορνεία, ζούνε υπό καθεστώς εκφοβισμού και ψυχολογικής βίας. Σπάνια επιχειρούν να φύγουν λόγω της σκληρής τιμωρίας που έπειτα υφίστανται, της άγνοιας γλώσσας της χώρας στην οποία βρίσκονται και του φόβου σύλληψής τους.

 

Εργάζονται πολλές ώρες ημερησίως, όλες τις ημέρες τις εβδομάδας, με εξαίρεση τις πρώτες ημέρες της εμμήνου ρύσεως. Συχνά, υποχρεούνται στην αδιάκοπη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών προκειμένου να μη σταματούν ποτέ την εργασία τους και όσον αφορά στους ανήλικους συχνά στην λήψη ορμονών. Δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν πελάτη, ούτε τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή διαστροφές αυτού καθώς και να απαιτήσουν την χρήση προφυλακτικού. Πολλές φορές βιάζονται, ξυλοκοπούνται και κακοποιούνται σωματικά από τους πελάτες. Τα θύματα είναι συχνά χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών και αλκοόλ και γενικότερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, τόσο σωματικής όσο και ψυχικής.

 

Οι περιπτώσεις εγκυμοσύνης αντιμετωπίζονται με εκτρώσεις ή με πώληση των μωρών που γεννιούνται.

 

Τι είναι η εξαναγκαστική εργασία;

 

H εξαναγκαστική εργασία αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή δουλείας. Περισσότερα από 20 εκ. άνθρωποι παγκοσμίως (γυναίκες, παιδιά και άνδρες) βρίσκονται υπό συνθήκες δέσμιας εργασίας. Το άτομο και η εργασία του παρέχονται ως εγγύηση για την αποπληρωμή δανείου, του ιδίου ή μέλους της οικογένειας. Το δάνειο μπορεί να είναι ελάχιστο, όσο για παράδειγμα είναι το κόστος αγοράς ενός φαρμάκου, αλλά ικανό να καταστήσει το άτομο υπόδουλο για πολλά χρόνια. Στην πραγματικότητα το δάνειο δεν εξοφλείται ποτέ. Σε κάποιες χώρες – ιδίως όπου ενυπάρχει έντονο το σύστημα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης - το χρέος κληρονομείται από γενεά σε γενεά. Το άτομο μπορεί να εργάζεται σε σπίτια, αγρούς, εργοστάσια, βιομηχανίες, βιοτεχνίες κ.α. έως και 18 ώρες ημερησίως και κρατείται υπό συνθήκες φυλάκισης. Μορφή της υποχρεωτικής εργασίας είναι και η παιδική δουλεία.

 

Στο θεσμό της υποχρεωτικής εργασίας και της δουλείας βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να ευδοκιμήσει και να λειτουργήσει ένα σύστημα παραοικονομίας, το οποίο αποφέρει μεγάλο μέρος των κερδών της παγκόσμιας οικονομίας.

 

Διαφορετικοί τρόποι σεξουαλικής εκμετάλλευσης

 

Μια γυναίκα μπορεί να κρατείται δέσμια από έναν μόνο άνδρα ο οποίος την αγοράζει απευθείας από τους διακινητές και την εκδίδει. Οι περιπτώσεις αυτές συνήθως συνδέονται και με υψηλότατα ποσοστά κακοποίησης των γυναικών αυτών, οι οποίες ζούνε δέσμιες στο ίδιο σπίτι με τον εκμεταλλευτή - κακοποιητή τους αλλά και την οικογένεια αυτού εάν υπάρχει. Εναλλακτικά, είναι πιθανό μια κοπέλα να βρίσκεται να δουλεύει σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί, να την εκμεταλλεύεται και να την εξωθεί στην πορνεία ο ιδιοκτήτης του και παράλληλα να της επιτρέπεται να δημιουργήσει σχέση με κάποιον πελάτη ο οποίος έπειτα με την σειρά του θα αποτελέσει τον «προστάτη» της. Η τελευταία περίπτωση χρησιμοποιείται και ως μέθοδος χειραγώγησης και ελέγχου των κοριτσιών που εργάζονται στα bars δεδομένου ότι οι εν λόγω «φίλοι» - προστάτες είναι κατά βάσει γνωστοί του αφεντικού. Ψυχολογικά οι κοπέλες νοιώθουν ότι βρίσκονται κοντά σε έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής καθώς εργάζονται και έχουν και προσωπική ζωή. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η απόδοση κάποιας ελάχιστης χρηματικής αμοιβής, η οποία δεν αντιστοιχεί φυσικά στο ποσό που εισπράττει ο εκμεταλλευτή τους και το οποίο είναι πολλαπλάσιο. Τέλος, η νέα τάση που επικρατεί στον χώρο της πορνείας και της πορνογραφίας είναι η παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών και η μεταφορά σεξουαλικών σκηνών και ερωτικών περιπτύξεων μέσω του διαδικτύου. Αντίστοιχα μπορεί να λειτουργεί και για τους ανηλίκους.

 

Αξίζει εδώ να υπογραμμιστεί ότι η ελληνική νομοθεσία ποινικοποιεί τον πελάτη με ποινή φυλάκισης έως και 6 μήνες αρκεί να αποδειχθεί η γνώση του δράστη σχετικά με την πραγματική κατάσταση του θύματος.

 

http://www.obrela.gr/ekstrateia_trafficking.htm

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας συμμετέχει στην Ειδική Επιτροπή των Γενικών

Γραμματέων, που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης

και σκοπό έχει το συντονισμό σε πολιτικό επίπεδο των εργασιών για την

εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 3064/2002 «Καταπολέμηση της

Εμπορίας Ανθρώπων». Στο πλαίσιο αυτής της Επιτροπής εκπονήθηκε

Εθνικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσεων για την αρωγή και προστασία

των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων (Αύγουστος 2004).

Στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δράσεων για την αρωγή και προστασία των

θυμάτων εμπορίας ανθρώπων (Trafficking) που σχεδίασε και υλοποιεί η

παραπάνω επιτροπή, η Γενική Γραμματεία Ισότητας συμμετέχει με τις

παρακάτω πολιτικές και δράσεις:

 

  • Τα Συμβουλευτικά της Κέντρα για τη βία κατά των γυναικών προσφέρουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη και νομική συμβουλευτική στα θύματα εμπορίας ανθρώπων
  • Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την εμπορία ανθρώπων, η Γενική Γραμματεία Ισότητας παρήγαγε σχετικό τηλεοπτικό σποτ, το οποίο προβάλλεται ήδη από τα Μ.Μ.Ε. Επίκειται η έκδοση ενημερωτικών εντύπων, σε πέντε γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, αλβανικά, ρωσικά, ρουμάνικα), για τη καταπολέμηση του φαινομένου και τις υπηρεσίες υποστήριξης των θυμάτων
  • Στο πλαίσιο του Μέτρου 5.3 «Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις υπέρ των γυναικών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση», του οποίου τελική δικαιούχος είναι η Γ.Γ.Ι., στην κατηγορία των ωφελούμενων ανέργων γυναικών περιλαμβάνονται για πρώτη φορά και γυναίκες που έχουν χαρακτηρισθεί ως θύματαπαράνομης διακίνησης και εμπορίας (trafficking). Τα άτομα αυτά αποκτούν άμεσα άδεια παραμονής που είναι ταυτόχρονα και άδεια εργασίας, γεγονός που εξασφαλίστηκε με διάταξη που προώθησε το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α (Ν. 3274/2004, αρ. 34. παρ. 7 και Ν. 3386/2005 αρ.50.).
  • Η Γενική Γραμματεία Ισότητας σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και το Υπουργείο Εξωτερικών υλοποιεί προγράμματα Αναπτυξιακής Βοήθειας και Συνεργασίας σε χώρες προέλευσης οικονομικών μεταναστών και θυμάτων εμπορίας. Συγκεκριμένα:
    • Από το 2005 υλοποιείται το πρόγραμμα «Εκπαίδευση - κοινωνικός αποκλεισμός- πορνεία- μετανάστευση » στην Αλβανία, Μολδαβία, Ουκρανία και Γεωργία, συνολικού κόστους 150.000 ευρώ. Σκοπός του Προγράμματος είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανεργίας, της σεξουαλική εκμετάλλευσης και της (καταναγκαστικής) πορνείας που συνδέεται με τη μετανάστευση. Πραγματοποιήθηκαν διακρατικές συναντήσεις και σεμινάρια στην Αθήνα, Αλβανία, Γεωργία και Μολδαβία. Εκδόθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό. Το 2006 θα πραγματοποιηθεί ανάλογη διακρατική συνάντηση και σεμινάριο στην Ουκρανία.
    • Προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις των τοπικών φορέων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας γυναικών, η Γ.Γ.Ι. σε συνεργασία με το ΚΕΘΙ, υλοποιεί το 2006 το πρόγραμμα αναπτυξιακής βοήθειας «Υποστήριξη περιφερειακών πολιτικών ενάντια στην παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών» στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και στη Σερβία-Μαυροβούνιο, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ . Το πρόγραμμα εντάσσεται σε δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο κοινωνικό τομέα και στοχεύει στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διεθνικής σωματεμπορίας μέσω της ενδυνάμωσης των θυμάτων, της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και την εκπαίδευση των αρμοδίων φορέων που ασχολούνται με τη αρωγή και προστασία των θυμάτων.

     

  • Η Γενική Γραμματεία Ισότητας συμμετείχε με εκπρόσωπό της στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης που κατάρτισε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Η Σύμβαση υπεγράφη και από τη χώρα μας, τον Νοέμβριο του 2005.
  • Η Γενική Γραμματεία Ισότητας συμμετέχει με εκπρόσωπό της, στην Ομάδα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων (ΟΚΕΑ), που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2001.

Με το Ν. 3386/2005 «Είσοδος, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων

τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια» (άρθρα 46 επ.), προβλέπεται η

χορήγηση άδειας διαμονής σε θύματα εμπορίας ανθρώπων, για την

οποία δεν απαιτείται καταβολή παραβόλου. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται

για τα ανήλικα θύματα με σκοπό τον ταχύτερο εντοπισμό της οικογένειάς

τους και τη νομική εκπροσώπηση και στήριξή τους στην ποινική διαδικασία.

Βασική καινοτομία αποτελεί η καθιέρωση προθεσμίας περίσκεψης, ώστε να

μπορέσουν τα θύματα εμπορίας να συνέλθουν και να λάβουν απόφαση,

ανεπηρέαστα από τους δράστες των σχετικών αδικημάτων. Παράλληλα, τα

θύματα της εμπορίας ανθρώπων, διαρκούσης της προθεσμίας περίσκεψης,

πέρα από την προστασία και την ασφάλεια που εγγυώνται οι εισαγγελικές

και αστυνομικές αρχές, έχουν δικαίωμα δωρεάν νομικής βοήθειας,

ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ τους παρέχονται υπηρεσίες

μετάφρασης και διερμηνείας.

Στο πλαίσιο του ίδιου νόμου κρίσιμη για την προστασία των γυναικών

θυμάτων εμπορίας είναι η απαγόρευση της διοικητικής απέλασης εγκύου

κατά τη διάρκεια της κύησης και για έξι μήνες μετά τον τοκετό.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Εθνική Νομοθεσία για την Εμπορία Ανθρώπων

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΓΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΚΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ:

Τηλεοπτικό σποτ Φυλλάδιο (ελληνικά αγγλικά αλβανικά ρωσικά)

 

Πηγή http://www.isotita.gr/index.php/docs/c61/

 

 

 

Υπογράμμισα με κόκκινο την <<ειρωνεία>>-<<άνθρωποι>>

που θα εγγυόταν την ασφάλεια τους γίνανε οι βασανιστές τους.

 

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

Αθήνα, 08-07-2009

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την 07-07-2009, το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, της Υποδ/νσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, μετά από πολύμηνες έρευνες, σε ευρύτατης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από εκατόν πενήντα (150) Αστυνομικοί της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής και της Ομάδας “Δ”, εξάρθρωσε μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν στην οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών στην χώρα μας.

 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν ταυτόχρονα οκτώ (08) νυχτερινά κέντρα, τέσσερις (4) οίκοι ανοχής, δύο (2) σκάφη και έγιναν έρευνες σε δέκα (10) οικείες και προσήχθησαν περισσότερα από διακόσια (200) άτομα.

 

Συνελήφθησαν είκοσι πέντε (25) μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τέσσερις (4) αστυνομικοί και κατηγορούνται σαράντα δύο (42) άτομα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι από εξάμηνο τουλάχιστον οι συλληφθέντες συγκρότησαν σύγχρονης μορφής δομημένη διεθνική εγκληματική οργάνωση ή εντάχθηκαν σʼ αυτή, σε διάφορα χρονικά διαστήματα, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, υπό την μορφή “τομέων-πυρήνων”, με σκοπό την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης ( strip - tease ), παράνομους οίκους ανοχής και ερωτικά ραντεβού, επενδύοντας τα παράνομα έσοδα σε νόμιμες επιχειρήσεις στη Χώρα μας.

 

Η εγκληματική οργάνωση, είχε διαρθρωθεί και λειτουργούσε, σε πέντε (5) “ τομείς-πυρήνες ”, με σκοπό, ακόμη και σε περίπτωση εντοπισμού ή σύλληψης μελών της από τις διωκτικές αρχές, να μην είναι δυνατή η πλήρη εξάρθρωσή της.

 

Στον αʼ τομέα-πυρήνα περιλαμβάνονταν, οκτώ νυκτερινά κέντρα διασκέδασης ( strip - tease ), ένα αντίστοιχο κέντρο διασκέδασης στη Γερμανία και προετοίμαζε την λειτουργία δύο ακόμη κέντρων διασκέδασης αυτού του τύπου, στην περιοχή του Περιστερίου-Αττικής και στην Ρόδο.

 

Τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης ( strip - tease ), φαίνονταν να ανήκουν σε διάφορες εταιρείες και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, δεν φαινόταν σε καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία σχετίζεται με τα ανωτέρω κέντρα διασκέδασης και είχε αναθέσει την διαχείρισή τους σε δύο υπαρχηγούς της οργάνωσης, οι οποίοι είχαν αναλάβει την διαχείριση των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης ( strip - tease ), των οίκων ανοχής και την αποστολή γυναικών σε ερωτικά ραντεβού.

 

Στον βʼ τομέα-πυρήνα περιλαμβανόταν, η εκμετάλλευση τουλάχιστον δώδεκα (12) παράνομων οίκων ανοχής στο Κέντρο των Αθηνών, οι οποίοι φαίνονταν να είναι ιδιοκτησίας διαφόρων “αχυράνθρωπων”.

 

Στον γʼ τομέα-πυρήνα περιλαμβανόταν, ο εντοπισμός-προμήθεια των γυναικών-θυμάτων, τις οποίες, μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν στις χώρες προέλευσης, μέσω αγγελιών στον τοπικό τύπο ή μέσω ιστοσελίδων που διαθέτουν στο διαδίκτυο και σε συνεργασία με Ρωσικές, Τσεχικές, Πολωνικές και Ρουμανικές εγκληματικές οργανώσεις και γραφεία ευρέσεως εργασίας.

 

Στην συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν, με μεγάλους μισθούς, αποσπούσαν τη συναίνεση τους και αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, μέσω Γερμανίας ή Τσεχίας, προκειμένου να μην εντοπίζονται κατά τον έλεγχο εισόδου απʼ ευθείας πτήσεων από χώρες προέλευσης. Άλλα μέλη της οργάνωσης, τις παραλάμβαναν και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα ή ξενοδοχεία, ενώ για την μετακίνηση τους από και προς τα κέντρα διασκέδασης, τους οίκους ανοχής και τα ερωτικά ραντεβού, χρησιμοποιούσαν ΙΧΕ οχήματα και μικρά λεωφορεία, με οδηγούς-μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι αναλάμβαναν και την επιτήρηση-φύλαξη τους.

 

Τις γυναίκες-θύματα νομιμοποιούσαν στη χώρα μας, ανά περίπτωση, με την έκδοση πλαστών διαβατηρίων, αιτήσεων πολιτικού ασύλου και εικονικούς γάμους και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται ή να παρέχουν υπηρεσίες που αποσκοπούν στην γενετήσια διέγερση.

 

Στον δʼ τομέα-πυρήνα, περιλαμβανόταν, η παροχή «προστασίας» από ελέγχους των διωκτικών αρχών και προκειμένου να επιτύχουν τους ανωτέρω στόχους τους, δηλαδή την μη διασύνδεση τους με τις παράνομες δραστηριότητες, ενέταξαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εν ενεργεία και αποστρατεία Αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν αναλάβει επί πληρωμή να ενημερώνουν την εγκληματική οργάνωση, για επικείμενες επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε βάρος τους ή σε βάρος των νυκτερινών κέντρων ή των παράνομων οίκων ανοχής και να συντονίζουν την έκδοση αδειών διαμονής και εργασίας των γυναικών, μέσω συγκεκριμένων Αστυνομικών Υπηρεσιών.

 

Στον εʼ τομέα-πυρήνα περιλαμβανόταν, η νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων, τα οποία συγκεντρώνονταν από διάφορους “ταμίες” της εγκληματικής οργάνωσης, ανά τομέα των παράνομων δραστηριοτήτων και αποδίδονταν στον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, σε εβδομαδιαία ή καθημερινή βάση, είτε απʼ ευθείας, είτε μέσω των δύο (2) υπαρχηγών.

 

Τα κέρδη από τις παράνομες δραστηριότητες νομιμοποιούνταν-ξεπλένονταν, μέσω διαφόρων εταιρειών, εμπορίας αυτοκινήτων, αγορά πολυτελών σκαφών, μίας καφετέριας και την αγορά νυχτερινών κέντρων.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν δύο (2) πολυτελή γιώτ μήκους είκοσι μέτρων το καθένα, εξήντα μία χιλιάδες επτακόσια εξήντα ευρώ (61.760,00?), οχτακόσια δολάρια ΗΠΑ (800,00$), σαράντα επτά (47) κινητά τηλέφωνα, τέσσερις (4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ( laptop ) και δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 

Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, απεστάλησαν σήμερα (08-07-2009) στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών.

 

 

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content〈='..'&perform=view&id=2165&Itemid=437〈=

 

 

Κι απο επίσημη πηγή τα αστέρια.Οι λύκοι φυλάνε τα πρόβατα πολύ συχνά :twisted::twisted:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Και γυναίκες μαστρωποί

Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009, 12:55

 

Δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες εξέδιδαν με τη βία αλλοδαπές σε διάφορους οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.

 

Ένας Έλληνας 39 ετών και ένας 35χρονος Αλβανός συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

 

Επίσης, συνελήφθησαν τέσσερις ελληνίδες 68, 62, 54 και 40 ετών, που εργάζονταν ως υπηρετικό προσωπικό στους οίκους ανοχής.

 

Οι συλληφθέντες εξέδιδαν με τη βία τέσσερις κοπέλες από τη Ρουμανία και ανήκουν σε κύκλωμα -μαζί με έναν ακόμη Έλληνα και έναν Αλβανό, οι οποίοι αναζητούνται-που από το Φεβρουάριο του 2008 εξέδιδε με τη βία αλλοδαπές σε διάφορους οίκους ανοχής .

 

Για να μην εντοπίζονται, εμφάνιζαν ως ιδιοκτήτριες των οίκων ανοχής τις 4 ελληνίδες, που είναι πρώην ιερόδουλες. Κατά την έρευνα που έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 43.629 ευρώ, που αποτελούν εισπράξεις του τελευταίου 15νθημέρου, και ένα πιστόλι- απομίμηση.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=55577&cid=4

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

Αθήνα, 3 1- 0 7-2009

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Βραδινές ώρες της 30-07-09, στο κέντρο των Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Δ.Α.Α., συνελήφθησαν 39χρονος ημεδαπός και 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εξέδιδαν με τη βία, τέσσερεις (4) αλλοδαπές, ηλικίας 19, 30, 23 και 26 ετών, υπηκόους Ρουμανίας, σε οίκους ανοχής στους οποίους εργάζονταν ως υπηρετικό προσωπικό, τέσσερεις (4) ημεδαπές, ηλικίας 68, 62, 54 και 40 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν όλες, για παραβάσεις του νόμου «περί Εκδιδομένων με Αμοιβή προσώπων».

 

Από την έρευνα προέκυψε, ότι οι δύο συλληφθέντες, με συνεργούς ημεδαπό και αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ανήκαν σε κύκλωμα που, από το Φεβρουάριο του έτους 2008 τουλάχιστον, εξέδιδε με τη βία αλλοδαπές σε διάφορους οίκους ανοχής, στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών. Τα μέλη του κυκλώματος απέφευγαν τη σύλληψη, εμφανίζοντας πρώην ιερόδουλες, ως ιδιοκτήτριες ή υπηρετικό προσωπικό.

 

Κατά την έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε :

 

1. Το χρηματικό ποσό των (43.629) Ευρώ, που αντιστοιχεί στις εισπράξεις από την παράνομη δραστηριότητα, του τελευταίου 15νθημέρου του Ιουλίου.

 

2. Ένα (1) πιστόλι απομίμηση ( REPLICA) .

 

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα (31-07-2009), στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content〈='..'&perform=view&id=2214&Itemid=437〈=

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Επειδή στο εμπόριο η ζήτηση δημιουργεί την προσφορά, πιστεύω ότι δεν αρκεί να βρούμε τρόπο να προστατέψουμε αυτές τις γυναίκες. Χρειάζεται να προσέξουμε στην ανατροφή των γιων μας, ώστε να μη μεγαλώσουμε την επόμενη γενιά πελατών αυτού του εμπορίου.

etCDp3.png hk8kp3.png

 

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Link to comment
Share on other sites

Επειδή στο εμπόριο η ζήτηση δημιουργεί την προσφορά, πιστεύω ότι δεν αρκεί να βρούμε τρόπο να προστατέψουμε αυτές τις γυναίκες. Χρειάζεται να προσέξουμε στην ανατροφή των γιων μας, ώστε να μη μεγαλώσουμε την επόμενη γενιά πελατών αυτού του εμπορίου.

 

Εχεις απόλυτο δίκιο DEMS! δεν ξέρω αν ισχύει αλλά πολύ θα μου άρεσε ένας νόμος που θα θεωρεί και τους πελάτες υπέυθυνους.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 month later...

Πενηντάχρονος Βούλγαρος συνελήφθη χθες το βράδυ στη Γλυφάδα για εμπορία ανθρώπων γιατί υποχρέωνε έξι ομοεθνείς τους μεταξύ των οποίων και ένα 12χρονο παιδί να ζητιανεύουν παίρνοντας το μεγαλύτερο μέρος από τις εισπράξεις τους...

 

 

Οι έξι επαίτες συνελήφθησαν επίσης και όλοι οδηγηθήκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

 

Στο αυτοκίνητο του 50χρονου, με το οποίο περνούσε και έπαιρνε από τα σημεία που είχε τοποθετήσει τους επαίτες, βρέθηκαν διάφορα τεχνητά ανθρώπινα μέλη (χέρια, πόδια) τα οποία κατακρατούσε από τους ανθρώπους που εκμεταλλευόταν και τους τα έδινε αφού συμπλήρωναν το ωράριο της επαιτείας και του έδιναν τα χρήματα.-

 

http://troktiko.blogspot.com/2009/09/50_1482.html

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

δεν το ειχα δει το τοπικ, μπραβο gavrias.....

 

να προσθεσω μια δυνατή ταινια που αξιζει να δει κανεις:

Lilja 4ever

 

το σχολιο αυτο τα λεει ολα....:'I grew up in this sort of environment, u don't feel safe unless you are at home. Now I live and study in Great Britain, people here are so relaxed and kind that it was strange at the beginning, but quite easy to get used to. I think that is one of the reasons why people leave their countries seeking for a better life in western lands, simply because life back home is unbearable.'

γιατι να τους διαψευδει τοσο η πραγματικοτητα σε αυτες τις δυτικες κοινωνιες....;;;;;:cry::cry::cry:

Link to comment
Share on other sites

DaF,την εχω δει την ταινία.Είναι εκπληκτική και πολύ δυνατό "χαστουκι"!!.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Κύκλωμα, που έφερνε στην Ελλάδα Ρουμάνους πολίτες και εκμεταλλευόταν την άσχημη οικονομική τους κατάσταση, με την υπόσχεση της νόμιμης εργασίας σε αγροτικές καλλιέργειες στην χώρα μας, εξάρθρωσε η αστυνομία.

 

Τα μέλη του κυκλώματος μετέφεραν τους εργάτες σε αποθήκες και άθλια παραπήγματα, στη Λακόπετρα Αχαΐας, και τους εξανάγκαζαν να μένουν εκεί κάτω από άθλιες συνθήκες, χρησιμοποιώντας σωματική βία, αλλά και απειλές κατά της ζωής τους.

 

Τους υποχρέωναν να εργάζονται κάτω από εξαντλητικές συνθήκες, παρακρατώντας μάλιστα και την αμοιβή τους. Στο σημείο όπου έγινε η σύλληψη των μελών του κυκλώματος βρέθηκαν και απελευθερώθηκαν είκοσι τέσσερις υπήκοοι Ρουμανίας, ενώ σαράντα δύο ακόμη ομοεθνείς τους, λόγω του φόβου τους, αρνήθηκαν να καταγγείλουν το κύκλωμα.

 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες της ομάδας καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων, από την Αθήνα. Άλλωστε, σε αυτούς είχαν καταφύγει Ρουμάνοι εργάτες για να καταγγείλουν αυτά που ζούσαν οι ομοεθνείς τους στην συγκεκριμένη περιοχή της Αχαΐας.

 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=62690&cid=4

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Για τις 27 Ιανουαρίου αναβλήθηκε στο Εφετείο η δίκη του Κ.Σ. καταδικασμένου πρωτοδίκως σε 34 χρόνια φυλάκιση για σωματεμπορία. Πίσω από τη συγκεκριμένη δίκη αναδεικνύεται το σοβαρότατο θέμα της εμπορίας ανθρώπων ενώ οι γυναικείες οργανώσεις καταγγέλλουν απειλές εις βάρος τους, τόσο από τα κυκλώματα μαστροπείας όσο και από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.

 

Όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης σε συγκεκριμένα ρεπορτάζ της εφημερίδας “Espresso”, τα οποία συμπτωματικά δημοσιεύονται πάντα λίγες μέρες πριν από αντίστοιχες δίκες, επιχειρείται να παρουσιαστούν ως αθώοι, πρόσωπα που ήδη έχουν καταδικαστεί σε βαριά ποινή φυλάκισης ως μαστροποί, βιαστές και σωματέμποροι.

 

Στην τελευταία δίκη, στις 23 Σεπτεμβρίου, οι δικηγόροι του κατηγορούμενου χαρακτήρισαν απαράδεκτο το γεγονός «να κατηγορείται ένας έλληνας πολίτης από αλλοδαπές που χορεύουν στις μπάρες» ενώ έγινε προσπάθεια να απομακρυνθούν (ακόμα και να συλληφθούν) οι εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων και διεθνών παρατηρητών όπως η Διεθνής Αμνηστία και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες που παρίσταντο στη διαδικασία.

 

Όπως καταγγέλλουν μέλη του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης τα δημοσιεύματα εις βάρος τους είναι κατευθυνόμενα και αντιστρέφουν πλήρως την κατάσταση παρουσιάζοντας τον θύτη ως θύμα ενώ εξηγούν πως το Δίκτυο μπήκε στο στόχαστρο του κυκλώματος επειδή η βασική μάρτυρας κατηγορίας φιλοξενήθηκε για ένα διάστημα σε ξενώνα που λειτουργούσε υπό την εποπτεία του.

Ελλιπής η νομοθεσία

 

Στο tvxs μίλησε η Σίσσυ Βωβού, εκπρόσωπος του Φεμινιστικού Κέντρου Αθήνας καταγγέλλοντας τις ελλείψεις του νομοθετικού πλαισίου για το trafficking, το οποίο αφήνει περιθώρια δράσης στα κυκλώματα σωματεμπορίας και δεν προστατεύει ουσιαστικά τα θύματά τους. Κατήγγειλε επίσης, το ρόλο της εφημερίδας Espresso που διαχρονικά φαίνεται να αντιστρέφει την αλήθεια στηρίζοντας επί της ουσίας τα κυκλώματα σωματεμπορίας.

 

«Μόνιμη υπερασπιστική γραμμή των μαστροπών είναι ότι εμείς αναζητούμε ενόχους για να δικαιολογήσουμε τα λεφτά που παίρνουμε ως οργανώσεις από το κράτος», τονίζει η κ. Βωβόυ ενώ καταγγέλλει πως το δικονομικό σύστημα δεν επιτρέπει την παράσταση πολιτικής αγωγής από τις γυναικείες οργανώσεις με αποτέλεσμα τα θύματα να απομένουν εντελώς ανυπεράσπιστα.

 

Στην ουσία τα θύματα του trafficking στην Ελλάδα, σπάνια φτάνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων αφού δεν τουα παρέχεται καμία προστασία ή υπεράσπιση και έτσι πολύ συχνά οι κατηγορούμενοι αθωόνονται ελλείψει στοιχείων και με διαδικασίες εξπρές.

 

«Δε μας αγγίζει η λάσπη»

 

Σήμερα το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης παραμένει υπό δικαστική διερεύνηση μετά από εισαγγελική παρέμβαση η οποία βασίστηκε μόνο σε αμφιλεγόμενα δημοσιεύματα και στις καταθέσεις καταδικασμένων για σωματεμπορία και άλλα παρόμοια αδικήματα. «Βρεθήκαμε στη δίνη της σύγκρουσης αντιμέτωπων συμμοριών σωματεμπορίας» επισημαίνουν τα μέλη της οργάνωσης, στο πλευρό της οποίας στέκεται το σύνολο των φεμινιστικών οργανώσεων αλλά και διεθνείς οργανώσεις κατά του trafficking.

 

(Δείτε σχετικό ρεπορτάζ για την προσπάθεια εμπλοκής του Δικτύου εδώ: http://pisoselides.blogspot.com/2008/12/trafficking.html new_win.gif)

 

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης τονίζει:

 

«Η λάσπη αυτή δε μας αγγίζει. Eίναι άλλωστε αναμενόμενο να συμβαίνει όταν εμπλέκεται κανείς - ακόμα και στηρίζοντας θύματα - με το εξαιρετικά δύσκολο πεδίο της σωματεμπορίας. Προφανώς, η λάσπη, δεν αγγίζει ούτε τους εργαζόμενους, τους εθελοντές, τους κοινωνικούς επιστήμονες, τους νομικούς, τους μεταπτυχιακούς σπουδαστές, τους εκπαιδευτικούς, τους συνεργάτες μας θεσμικούς και μη που μαζί πορευόμαστε με ένα κοινό όραμα, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και τέλος δεν αγγίζει τους άμεσα εμπλεκόμενους, τους 8.000 περίπου ανθρώπους, γυναίκες και άντρες που πήραν από εμάς στήριξη όλα αυτά τα χρόνια της δράσης μας».

 

 

πηγή http://www.tvxs.gr/v21638

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites

  • 4 εβδομάδες μετά...

Το εμπόριο ανθρώπων στην Ευρώπη παραμένει ένα φαινόμενο το οποίο δεν εκτιμάται σωστά και δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς, προειδοποιεί το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών κατά των ναρκωτικών και του εγκλήματος (ONUDC), με την ευκαιρία της σημερινής Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων...

 

Ο αριθμός των θυμάτων που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη είναι «περίπου 30 φορές κατώτερος του εκτιμούμενου πραγματικού αριθμού», υπογραμμίζει η οργάνωση, σύμφωνα με την οποία περίπου 270.000 άνθρωποι επηρεάζονται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η πλειοψηφία των θυμάτων, μεταξύ των οποίων περίπου το 10% είναι ανήλικοι, είναι γυναίκες που εξαναγκάζονται στην πορνεία. Από την πλευρά τους, οι άνδρες εξαναγκάζονται να εργαστούν στα εργοτάξια ή τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, σύμφωνα με το ONUDC.

 

«Ίσως η αστυνομία δεν ξαναβρίσκει πια λαθρέμπορους και θύματα διότι δεν τους ψάχνει», υπαινίχθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής του γραφείου, Αντόνιο Μάριο Κόστα, σε μία ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Βιένη.

 

Οι καταδικαστικές αποφάσεις για παράνομη διακίνηση ανθρώπων, ένα από τα πιο διαδεδομένα εγκλήματα, δεν είναι περισσότερες από μία ανά 100.000 ευρωπαίους κατοίκους, δηλαδή «λιγότερο απ' ό,τι για σπάνια εγκλήματα όπως η απαγωγή», σημειώνει.

 

Συνολικά, 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι αποτελούν αντικείμενο λαθρεμπορίου στον κόσμο κάθε χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων.

http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_3983.html

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα εμπορίας γυναικών

 

Δεκαεπτά άτομα συνελήφθησαν και 160 προσήχθησαν και εξετάζονται για συμμετοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εμπορίας γυναικών, κυρίως από τη Ρωσία, τις οποίες οι δράστες προωθούσαν σε κέντρα διασκέδασης ή εξέδιδαν μέσω γραφείων.

 

Η γιγαντιαία επιχείρηση του τμήματος εμπορίας ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τη Λαμία, το Βόλο, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα και άλλα σημεία της χώρας, ενώ σε συνεργασία με τις ρωσικές αρχές γίνεται έρευνα και στη Ρωσία.

 

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, το κύκλωμα ήλεγχε περίπου το 80% των γυναικών από χώρες της ανατολικής Ευρώπης τις οποίες εκμεταλλεύονται οι σωματέμποροι στην Ελλάδα.

 

Ως εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται 40χρονος ιδιοκτήτης αλυσίδας αρτοποιείων και άλλων επιχειρήσεων κυρίως τη νύχτας, ο οποίος είχε συλληφθεί για παρόμοια μεγάλη υπόθεση το Νοέμβριο του 2008, αλλά πριν από ένα χρόνο περίπου αφέθηκε ελεύθερος γιατί έληξε ο χρόνος προφυλάκισής του.

 

Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένεται ότι θα γίνουν από την Ασφάλεια Αττικής όταν ολοκληρωθεί η προανάκριση.

 

http://www.kathimerini.gr

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites

Την 'εβαλαν¨ στο πεζοδρόμιο και τα αγγελούδια της στα...φανάρια!

 

 

Ένα ανθρώπινο δράμα ανακάλυψαν οι άντρες της αστυνομίας προχθές. Πρόκειται για μία 35 χρονη γυναίκα από την Ρουμανία που ζούσε μαζί με τα παιδιά της...

στην Ελλάδα σε άθλιες συνθήκες και κάτω από το βλέμμα τεσσάρων ανθρώπων που τους εκμεταλλεύονταν. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Πριν από τέσσερις μήνες ένας 45χρονος και η συνεργός του έπεισαν το θύμα να τους ακολουθήσει στην Ελλάδα.

"Θα ζήσεις σαν βασίλισσα" της είπαν. Η ίδια τους πίστεψε και έτσι πήρε μαζί της τα δύο ανήλικα παιδιά της (αγόρι ετών 13 και κορίτσι ετών 7) και τους ακολούθησε στην χώρα μας.

Από αυτό το σημείο και μετά ξεκινά ο γολγοθάς για την οικογένεια μιας και οι δράστες υποχρέωναν την 35χρονη να δουλεύει ως πόρνη και τα ανήλικα παιδιά της τα έβαλαν στα φανάρια.Καθημερινά η άτυχη κοπέλα ήταν αναγκασμένη να την βιάζουν τόσο οι "πελάτες" όσο και οι συνεργοί των δραστών. Στην ίδια μοίρα και τα δύο αγγελούδια όπου τα υποχρέωναν να ζητιανεύουν στα φανάρια της Χαλκίδας.

Η ελευθερία της κοπέλας ήρθε όταν την εξανάγκασαν να έρθει σε σεξουαλική επαφή με επτά αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, στους οποίους την παρέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες έναντι αμοιβής, την οποία εισέπραξαν εξ ολοκλήρου οι ίδιοι. Οι αστυνομικοί έχοντας πληροφορίες για το περιστατικό κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του κυκλώματος.

Συνελήφθησαν δύο ακόμη άνδρες αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 21 και 19 ετών, οι οποίοι σε συνεργασία με τους τέσσερις ανωτέρω αναφερθέντες ομοεθνείς τους, υποχρέωναν σε επαιτεία, κυρίως σε διασταυρώσεις φαναριών, τα δυο ανήλικα προαναφερθέντα τέκνα της παθούσας, επιτηρώντας τα διακριτικά και εισέπρατταν για λογαριασμό τους το ποσό που αυτά κέρδιζαν.

Οι δράστες κατά τον ίδιο τρόπο εκμεταλλεύονταν και άλλα τρία ανήλικα τέκνα.

Ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι Οργανισμοί-Υπηρεσίες, προκειμένου η παθούσα και τα δύο ανήλικα τέκνα της, λάβουν την απαιτούμενη προστασία και ειδική φροντίδα.

 

http://www.evianews.com/

 

Ένας ακόμη λόγος που πρέπει να αντιδρούμε όταν βλέπουμε παιδιά στα φανάρια. Ίσως αυτή η γυναίκα να είχε σωθεί νωρίτερα.

Link to comment
Share on other sites

""Θα ζήσεις σαν βασίλισσα" της είπαν."

 

Αυτό τα λέει όλα...προς Θεού δεν υποστηρίζω πως η μάνα , μέσα στην ανέχεια και την απόγνωση που ζούσε, γνώριζε τι θα συμβεί μόλις έρθει στην Ελλάδα , αλλά βρε παιδιά όταν είσαι 35 χρονών , κάτι σκαμπάζεις από κινδύνους...που πας σε ξένη χώρα με 2 παιδάκια , χωρίς υποστήριξη από πουθενά...τι να πω, ευτυχώς ο εφιάλτης τελείωσε , μακάρι κανείς να μην ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση .:(

 

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...