Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λήμνος?

Franklin

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Το καλοκαίρι του 2007, τις πρώτες 20 μέρες του Αυγούστου τις περάσαμε στη Λήμνο: ξενοδοχείο Akti Myrina. Πολύ καλές οι εντυπώσεις μας! Θυμίζει μικρό χωριό με διάσπαρτα bungalows και έχει εξαιρετική υποδομή για οικογένειες.

Η θάλασσα μπροστά του είναι η κλασσική λίμνη της Λήμνου: όλες οι παραλίες του νησιού είναι ρηχές τόσο που δεν φαντάζεσαι, αμμώδεις και απίστευτα ήσυχες έως ερημικές.

Η πρωτεύουσα του νησιού - το παλιό λιμάνι ιδιαίτερα - είναι μια πραγματική ζωγραφιά.

Η συνολική εικόνα του νησιού είναι λίγο μελαγχολική: δεν έχει αξιοποιηθεί, δεν έχει πράσινο - είναι όμως ιδανικό για όσους ψάχνουν ησυχία και χαμογελαστούς κατοίκους.

Καλές διακοπές ό,τι και αν αποφασίσεις :)

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Πω πω iro εισαι ο ανθρωπος μου... :D Και μια συναδελφος σ αυτο ειχε μεινει και μου ειπε τα καλυτερα... Θελω ησυχια και να ειναι κοντα η θαλασσα...

1) Ποσο απεχει απο τη θαλασσα?

2) Ποσα δινατε?

3)Ηταν all inclusive ή σκετο δωματιο?

4) Οταν λες εξαιρετικη υποδομη για οικογενειες τι εννοεις?

Πλιζζζζζζζζζ................απαντησε μου... :wink:

Αχ, Λημνος! Πρωτοδιοριστηκα εκει και δεν εμεινα παρα 3 μερες γιατι ειχα αδεια μητροτητας. Ομως υποσχεθηκα στον εαυτο μου οτι θα ξαναπαω, να μεινω για διακοπες.

Ηρεμια, ομορφια, γραφικοτητα... Δεν εχει κοσμο οπως σε κοσμοπολιτικα νησια, αλλα εχει ομορφα μερη που θελεις να τα ανακαλυψεις. Για οικογενειες ειναι εξαιρετικα. Στο Πορτο Μυρινα πρεπει να μειναμε,το ειχε ενας Ελληνοαμερικανος και το βρηκαμε στην ιστοσελιδα της interdynamic και με εκπτωση κι' ολας. Εχει ομως 6 χρονια και δε θυμαμαι τιμες. Μονο οτι αξιζε τα λεφτα του γιατι ηταν αρκετα ακριβο, αλλα περασαμε και στο ξενοδοχειο τελεια και ας ηταν Σεπτεβρης.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Λοιπόν, φαίνεται οτι η Λήμνος ακούγεται ιδανικός προορισμός, οπότε Franklin άκου τις extra λεπτομέρειες:

Για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, μπες πρώτα από όλα στο site του: είναι πολύ εύκολο - δεν το γράφω εδω για να μην θεωρηθεί διαφήμιση (αν δεν το βρίσκεις, πες μου να στο στείλω με πμ)

Η ιδιωτική του παραλία είναι όπως σου την περιέγραψα νωρίτερα, και η απόστασή της εξαρτάται από το bungalow στο οποίο μένεις - η καλύτερη επιλογή είναι τα παλιά πέτρινα bungolows και όχι η νέα μονάδα (η αισθητική της είναι ολίγον τυποποιημένη και χωρίς χρώμα, κατά τη γνώμη μου). Σε κάθε περίπτωση, για να φτάσεις στην παραλία δεν χρειάζεσαι παραπάνω από λίγα λεπτά.

Εμείς για τις 15 μέρες που μείναμε πληρώσαμε (2 ενήλικες + 1 παιδί) γύρω στα 3.000 ευρώ για το all-inclusive πακέτο: ακριβό, αλλά το είχαμε ανάγκη να ζήσουμε σαν οικογένεια την απόλυτη ξεκούραση. Ως προς την φιλική προς την οικογένεια υποδομή που ρωτάς, υπολόγισε τη μεγάλη ποικιλία φαγητών στα γεύματα-μπουφέ που καλύπτουν όλα τα γουστα μικρών και μεγάλων, την θάλασσα "μπανιέρα" που απολαμβάνουν τα πιτσιρίκια, τον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου που θυμίζει μικρό χωριό, κ.α.

Μοναδικά μειονεκτήματα είναι οτι το εν λόγω ξενοδοχείο είναι "ιταλοχώρι": συγκεντρώνει κατ' αποκλειστικότητα γκρουπ ιταλών με αποτέλεσμα να είμαστε πέρυσι οι μόνοι έλληνες σε ολόκληρο το ξενοδοχείο!!

Η κόρη μου, όταν πήγαμε σε μια άλλη παραλία για μπάνιο ένα πρωί, συνάντησε ένα κοριτσάκι και το πρώτο πράγμα που το ρώτησε ήταν: "κοριτσάκι, μιλάς ελληνικά;" :lol:

Αν δεν σε νοιάζει λοιπόν να είσαι η εξέχουσα μειοψηφία, βουρ.

Επίσης, η ποιότητα του φαγητού παίρνει ένα 7 με άριστα το 10.

Για ο,τι άλλο αναρωτηθείς, πες μου, εντάξει;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Τη λατρεύουμε τη Λήμνο, αν και είναι πολύ μακριά από την Αθήνα. Θα περάσετε πολύ ωραία γιατί οι παραλίες της είναι τέλειες για παιδιά. Εμείς έχουμε πάει τρεις φορές, προ παιδιών όμως , οπότε μείναμε στην Μύρινα για τη nightlife. Για ζευγάρια προτείνω Θάνο, όμως και το Porto myrina είναι πολύ καλό, ακριβό βέβαια. Αν ψάξετε όμως μέσα από ταξιδιωτικό γραφείο, θα βρείτε προσφορές για το ξενοδοχείο αυτό που θα σας έρθει πολύ οικονομικότερα. Αυτό έκαναν κάτι φίλοι, και πλήρωσαν από 150 ευρώ, περίπου 110 με ένα γεύμα. Το έκλεισαν όμως για 10 μέρες.

Τηλεφωνω 3 μερες τωρα στο "Ακτη Μύρινα" και ΟΛΕΣ οι γραμμες λενε οτι "δεν αντιστοιχουν σε συνδρομητη". Πηρα στην αστυνομια της Λημνου και μου ειπαν οτι μαλλον δεν θα λειτουργησει φετος το ξενοδοχειο αυτο... Κριμα ρε γμτο και καναμε τοσα ονειρα...Το ειχα ερωτευτει απο τις φωτογραφιες ηταν ο,τι ακριβως ψαχνουμε... Θα παρω βεβαια και στο δημο αυριο μηπως ειναι λαθος η πληροφορια...αλλα αφου δεν απαντανε τα τηλεφωνα....χλωμο το βλεπω...

Σε ποια ταξιδιωτικο γραφειο εκλεισε η φιλη σου? Γιατι δεν εχω δει προσφορες για Λημνο μονο για μεγαλα νησια...

Δεν ξέρω, αλλά δεν το βρήκε σε διαφήμιση. Πέρασε και ρώτησε, εάν υπάρχει πακέτο για Λήμνο και της έδωσαν αυτό. Κάνε κανένα τηλέφωνο στα μεγάλα γραφεία!

• 3 weeks later...

Μεσω ιντερνετ, βρες τα ξενοδοχεια. Εμεις ετσι κανουμε και δε μετανιωσαμε. Στο interdynamic μπαινεις μαλιστα, συμπληρωνεις και λιστα και ζητας να σε βρει ο πρακτορας ξενοδοχειο. Εγω μαλιστα και με το ξενοδοχειο επικοινωνησα και βοηθεια απο ταξιδιωτικο πρακτορα ζητησα.

Ακομη στο in.gr εχει λιστα με ξενοδοχεια και πληροφοριες. Καλη επιτυχια!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Διαφημίσεις

Από τη Λήμνο είναι η νύφη μου και μας είχε φιλοξενήσει στο Μούδρο... δεν έχει ιδιαίτερη ομορφίά το Μούδρο, αλλά από μέρη να δεις θα πρότεινα να πας στο απολιθωμένο δάσος, έξω από το Μούδρο. Το Ακτή Μύρινα έχει σε display ένα μεγάλο κομμάτι απολιθωμένου κομματιού δέντρου. Στο δάσος θα δεις... μη φανταστείς...δάσος... αλλά λόφους χωρίς δέντρα (ξεραϊλα) και αν κοιτάξεις καλά-καλά πλάι στους χωματόδρομους θα δεις κομματάκια σπαρμένα δεξιά και αριστέρα... Είναι ντροπή... αλλά έτσι είναι δυστυχώς.

Μετά έχει να δεις την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης στην Πολιόχνη. Καταπληκτική εκσαφή... αξίζει να τη δεις.

Εχει να δεις το αρχαίο θέατρο (δε θυμάμαι πού είναι), το οποίο θέλει λίγη φαντασία για να δεις πώς ήταν κάποτε, αλλά αν κοιτάξεις έναν στάβλο που υπάρχει στα αριστερά, θα προσέξεις ότι ο στάβλος έχει κτιστεί με κύωνες... (άλλη μια πίκρα).

Και να δεις το αρχαίο λατομείο...εντυωπισακό πώς κόβανε τις πέτρες...

εδώ είναι ένα link με δωμάτια και περισσότερες πληροφορίες για τη Λήμνο

http://www.mylemnos.gr/Hotels.htm

Σίγουρα είναι ένα νησί όπου ηρεμείς. Ενώ δεν έχει πράσινο καθόλου (μα καθόλου), έχει πολύ ωραία χρώματα, ιδίως το ηλιοβασίλεμα όταν το κίτρινο των χωραφιών έρχεται σε αντίθεση με το πορτοκαλί του ηλιοβασιλέματος και τον γαλάζιο ουρανό.

Φανταστικές παραλίες!!!

Καλά να περάσεις αν πας... και όπου κι αν αποφασίσεις να πας.

Δήμητρα

Ευχαριστω για τις πληροφοριες και το ενδιαφερον. Τελικα δεν ηξερα καποιον που να εχει παει Λημνο και δεν ηθελα με 2 μωρα να ρισκαρω ετσι εκλεισα Θασο... ενα ξενοδοχειο που μου προτεινε η jodido νομιζω...

Ευχαριστω για τις πληροφοριες και το ενδιαφερον. Τελικα δεν ηξερα καποιον που να εχει παει Λημνο και δεν ηθελα με 2 μωρα να ρισκαρω ετσι εκλεισα Θασο... ενα ξενοδοχειο που μου προτεινε η jodido νομιζω...

Ωραία και η Θάσος. Καλά να περάσετε.

• 2 months later...

Το είδα αργα, αλλα θα σας παραθέσω ενα σαιτ, για τυχον καθυστερησεις, συγχωρηστε τους αλλα ειναι ακομη υπο κατασκευή..

edit admin

Προκειται για ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, πετρινα, ιδανικά για οικογένειες, τα εχουν φτιαξει με μεράκι, ο γαμπρός μου κ η αδερφή μου, στην περιοχή Λύχνα.

Σερβιρεται πρωινο απο σπιτικές μαρμελάδες, φρεσκα αυγα απο τις κοτούλες τους και φρεσκα λαχανικα κ φρουτα απο τον μπαξέ της Ελένης :wink:

• 1 year later...

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Καλησπέρα! Θα ήθελα να μάθω αν κάποιο μέλος γνωρίζει για δωμάτια ή ξενοδοχείο στη Λήμνο, εκτός Μύρινας, κατά προτίμηση μπροστά στην παραλία. Είχα πάει με το σύζυγο πριν 5 χρόνια αλλά μέναμε σε ύψωμα στον Άη Γιάννη και για να πάμε στη θάλασσα χρειαζόμασταν το αυτοκίνητο. Φέτος που θα πάμε με τη μικρή, θα ήθελα να είμαστε μπροστά στη θάλασσα ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση :)

Αν κάποιος γνωρίζει, ας μου στείλει ένα μήνυμα :))) Ευχαριστώ !

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Eγώ έχω πάει αρκετές φορές Λήμνο, πριν παντρευτω και φέτος σκέφτομαι να παμε και με τα παιδιά. Είναι ήσυχα, με πάρα πολλές παραλίες ασφαλείς, ρηχές και πεντακάθαρες, έχει πολύ καλό φαγητό, ειδικά ψάρια και θαλασσινά, σε τιμές τόσο χαμηλές, που δεν τις έχω ξανασυναντήσει πουθενά στην Ελλαδα. Γενικά, η Λήμνος είναι αυτό που λένε, value for money.

Το μόνο πράγμα που με χαλάει, είναι αυτά τα βρωμόπλοια που πηγαίνουν εκεί. Σκέτοι σκυλοπνίχτες! :mad: Όσο πήγαινε το Αίολος Κεντέρης, ήταν τέλεια...έφτανες σε 2 ώρες από Θεσσαλονίκη, ξεκούραστος και καθαρός. Έχω ακούσει πως από Καβάλα είναι 4 ωρες, ξέρει καμία να μας πει;

Είναι περίπου 4,5 ώρες από Καβάλα, όντως το πρόβλημα είναι το καράβι... Έχω και εγώ πολύ όμορφες εμπειρίες από το νησί και πιστεύω πως είναι καλή επιλογή για οικογενειακές διακοπές αλλά θα ήθελα να βρω καθαρό κατάλυμμα μπροστά σε καλή παραλία, ώστε να μη χρειάζεται αυτοκίνητο για μπάνιο (κατά προτίμηση Άη Γιάννη, Κάσπακα, Θάνο). Αν κάποιος γνωρίζει, ας κάνει ένα κόπο να μου δώσει πληροφορίες, ευχαριστώ :)))

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)