Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μήπως είναι αμνιακό υγρό?

Recommended Posts

Κορίτσια πως θα καταλάβω αν νιώθω ότι τρέχουν περισσότερα υγρά απ το κανονικό αν είναι αμνιακό ή όχι? Τα υγρά γενικά αυξάνονται κατά το τέλος της εγκυμοσύνης?

Διαφημίσεις

Κορίτσια πως θα καταλάβω αν νιώθω ότι τρέχουν περισσότερα υγρά απ το κανονικό αν είναι αμνιακό ή όχι? Τα υγρά γενικά αυξάνονται κατά το τέλος της εγκυμοσύνης?

οι κολπικες εκκρισεις ενιοτε αυξανονται στο τελος της εγκυμοσυνης. αυτο εγινε και στις δικες μου. το αμνιακο υγρο ειναι καθαρο σαν νερο, εκτος αν το δεις πρασινο ή καφε. εκει τρεχεις γιατι το μωρο στρεσαρεται. συνηθως ο γιατρος μετρα με υπερηχο την ποσοτητα του αμνιακου υγρου οποτε αν κατι δεν παει καλα θα το δει εγκαιρως. το πρωτο σου μωρο ειναι;

lRR9p3.png

οταν δεις υγρα βηξε η γελα δυνατα.αν βγουν παλι τοτε ειναι αμνιακο

Ναι το πρώτο.

Ένιωσα πριν λίγο πως έτρεχε πολύ υγρό - αλλά δεν ήταν σαν νερό τελικά. Αύριο θα ρωτήσω και τη μαία μου μιας και θα τη δώ.

Πάντως καμιά φορά το αμνιακό χάνεται σταδιακά έτσι δεν είναι? Θέλω να πω δεν 'σπάνε' μεμιάς. Είναι επικίνδυνο αυτό? Μπορεί δηλαδή να στεγνώνουμε σιγά σιγά από αμνιακό και να μην το πάρουμε χαμπάρι?

Ναι το πρώτο.

Ένιωσα πριν λίγο πως έτρεχε πολύ υγρό - αλλά δεν ήταν σαν νερό τελικά. Αύριο θα ρωτήσω και τη μαία μου μιας και θα τη δώ.

Πάντως καμιά φορά το αμνιακό χάνεται σταδιακά έτσι δεν είναι? Θέλω να πω δεν 'σπάνε' μεμιάς. Είναι επικίνδυνο αυτό? Μπορεί δηλαδή να στεγνώνουμε σιγά σιγά από αμνιακό και να μην το πάρουμε χαμπάρι?

ναι μπορει ν αγινει,να το προσεχεις

Διαφημίσεις

μαριρενα να πας το γρηγοροτερο να σε δουν.... εμενα μου χε σπασει ο σακος ψηλα και επι 3 μερες εχανα νερα. λιγα μεν αλλα σταθερα. φαντασου ειδα λιγο ροζ βλεννα και νομιζα πως γενναω αλλα με βαλανε στο καρδιοτοκογραφο και μετα απο 3 ωρες με εστειλαν σπιτι μου... Το ιδιο βραΔΥ ξεκινησα να χω κ κατι πονους (μονο τη νυχτα δε ξερω αν εχει να κανει κατι αυτο) και την 3η μερα το πρωι πηγα να με δει γιατι πονουσα κ δεν ειχα κοιμηθει 2 νυχτες και ΤΕΛΙΚΑ μεβαλε να γεννησω με προκληση. και ως δια μαγειας, προσπαθουσανε να μου σπασοουν τα νερα αλλα νερα...πουθενα. σταγονα δεν ειδαμε. αποφανθηκαμε λοιπον αυτο που σου ειπα και μου πε κιολας η γιατρος πως ευτυχως που πονουσα εστω αυτους τους περιεργους νυχτερινους πονους και πηγα να με δει. ημουν 2 βδομαδες πριν την πητ μου

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Διαφημίσεις

κι εγω πήγα Πεμπτη στο γιατρο..την επόμενη Πέμπτη το μωρο είχε χάσει σχεδον μισό κιλό και το αμνιακο υγρό είχε μειωθεί κατά πολύ..είχα διαρροή και δεν πήρα χαμπάρι..με εβαλε να γεννήσω με προκληση αλλά ημουν 39 εβδομάδων

Αχ βρε κορίτσια νωρίς δεν είναι ακόμα???

Πάντως, έβαλα το χέρι μου μία δύο φορές ακόμα που το ξαναένιωσα και είδα ότι είναι λίγα λευκά και παχύρευστα (προφανώς επειδή αυτές τις ημέρες βάζω υπόθετο canesten που μου έδωσε ο γιατρός), έτσι φαίνονται και στο σερβιετάκι, απλώς σαν αίσθηση είναι λίγο αγχωτική - ότι κάτι φεύγει από κάτω -....αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τόοοσο πολλά.

Όπως και να 'χει αύριο θα πάω στο νοσοκομείο και θα δω τη μαία. Τώρα βέβαια αν νιώσω κάτι νωρίτερα....

v & a όταν λές 'έχανα νερά' μπορείς να πεις περίπου τί ποσότητα τι φορά? Π.χ γέμιζε ένα μικρό σερβιετάκι??

Εγώ αισθάνθηκα ποσότητα σαν κουταλιά της σούπας ας πούμε, αλλά ήταν πολύ λιγότερο τελικά.

Πω πω , τί γλαφυρές περιγραφές κάνω, συγνώμη....

v & a όταν λές 'έχανα νερά' μπορείς να πεις περίπου τί ποσότητα τι φορά? Π.χ γέμιζε ένα μικρό σερβιετάκι??

Εγώ αισθάνθηκα ποσότητα σαν κουταλιά της σούπας ας πούμε, αλλά ήταν πολύ λιγότερο τελικά.

ναι αυτο το να αισθανεσαι περισσοτερο απο οτι ειναι δε ξερω γιατι αλλα ειναι γεγονος μου χει συμβει κ εμενα. παντως σε ποσοτητα γεμιζε ενα σερβιετακι σε 3-4 ωρες ας πουμε καπου εκει...να πηγαινες να σε δουν μωρε να μη βαζεις διαφορα στο μυαλο σου/?

ρε κοριτσια και εγω εχω υγρα...διαφανη δεν μυριζουν και ανετα γεμιζουν σερβιετακι βασικα φορω συνεχως σερβιετακι.....πηγα στο γιατρο αλλα μου εδωσε να κανω εξετασεις για μυκητες χλαμυδια και τετοια!!τον ρωτησα μηπως ειναι αμνιακο αλλα δεν το νομιζει!!!τωρα εγω ειμαι πολυ νωρις ακομη 27 εβδομαδες και 2 ημερες!!!θα παω την τριτη!!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Διαφημίσεις

Υπάρχει εξέταση για να δει ο γιατρός αν είναι αμνιακά υγρά αυτά που φεύγουν. Σε μένα είχε βάλει κολποδιαστολέα και μετά ακούμπησε ένα μπλε χαρτάκι το οποίο εντοπίζει το αμνιακό υγρό και χρωματίζεται.

Μου είχε κάνει την εξέταση γιατί στον υπέρηχο φάνηκε ελαττωμένο αμνιακό υγρό. Τελικά δεν είχα διαρροή, αλλά το αμνιακό υγρό ήταν για άλλο λόγο ελαττωμένο.

Επίσης πουλάνε ειδικά σερβιετάκια στα φαρμακεία που χρωματίζονται αν εντοπίσουν αμνιακό υγρό (από ό,τι μου έχουν πει είναι αρκετά ακριβά).

Υπάρχει εξέταση για να δει ο γιατρός αν είναι αμνιακά υγρά αυτά που φεύγουν. Σε μένα είχε βάλει κολποδιαστολέα και μετά ακούμπησε ένα μπλε χαρτάκι το οποίο εντοπίζει το αμνιακό υγρό και χρωματίζεται.

Μου είχε κάνει την εξέταση γιατί στον υπέρηχο φάνηκε ελαττωμένο αμνιακό υγρό. Τελικά δεν είχα διαρροή, αλλά το αμνιακό υγρό ήταν για άλλο λόγο ελαττωμένο.

Επίσης πουλάνε ειδικά σερβιετάκια στα φαρμακεία που χρωματίζονται αν εντοπίσουν αμνιακό υγρό (από ό,τι μου έχουν πει είναι αρκετά ακριβά).

mariori πολύ ενδιαφέρον αυτά που μας έγραψες... Πρώτη φορά το ακούω...με αυτά τα σερβιετάκια μπορείς να είσαι λίγο πιο ήσυχη...

Zzlwp3.png

Εμένα, τελικά δεν ήταν πάντως.

Δεν το είδε κανείς, η μαία δεν ανησύχησε που της το είπα, απλά όντως είχα δίκιο καθώς όταν σταμάτησα το canesten σταμάτησε κι αυτό.

• 1 month later...

κοριτσια σοσ....

πηγα και εγω χθεσ για το πρωτο μου ντοπλερ στην 28η εβδομαδα στο μητερα και μου βρικαν ελαττωμενο αμνιακο υγρο...αριθμο δεν ειδα να γραφει καπου, ουτε μου ειπαν ποσο ακριβωσ...ο γιατροσ μου ειπε οτι θα το παρακολουθησουμε γιατι το περιεργο είναι οτι το μωρο αναπτυσσεται φυσιολογικότατα και το βαρος του ειναι πολυ καλο και ολα....

καμια με κατι παρομοιο?????

Κι εμενα μια φορα που μου ετυχε μου ειπε η γιατρος πως μπορει να μην ειναι και τιποτα απλα το μωρο ισως να μην ειχε κανει τσισα του ακομα...

(το αμινιακο το καταπινει το μωρο κ μετα το κανει τσισα...)

και οντως την επομενη ηταν μια χαρα ;)

στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου, στον 8ο μήνα εκανα μετακόμιση...

ο γυναικολόγος μου διάγνωσε ολιγάμνιο και με εξέταζε δυο φορές την εβδομάδα

το μωρό μεγάλωνε φυσιολογικά, επαιρνε και βάρος, αλλά είχα κι εγώ το άγχος μου, είχα και υγρά συνέχεια... η κούραση βλέπεις...

τελικά γέννησα 27w 5d, με προγραμματισμένη καισαρική (λόγω διαβητη κύησης, οχι εξαιτίας του μειωμενου αμνιακού)

με το καλό το μπεμπε!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

αχ κοριτσια μου σας ευχαριστω για την αμεση απαντηση...

εμενα δε μου ειπε τιποτα σχετικα με τσισα κ τετοια αλλα το διαβασα σε ενα βιβλιο πριν λιγο και αυτο το ενδεχομενο...φανηκε καθησυχαστικος ο γιατροσ μου αλλα και αρκετα επιφυλακτικος...δεν ξερω τι να υποθεσω...μου ειπε οτι θα το ξαναδουμε και αμεσως μετα το πασχα... v&a μετά απο ποσες μερες πηγες και το ξαναειδατε και ηταν μια χαρα?

zouzounel εσενα τα υγρα που λες οτι ειχες ηταν σαν τα φυσιολογικα η ηταν κατι διαφορετικο?

στεναχωριεμαι γιατι μεχρι τωρα η εγγυμωσυνη κυλισε χωρις κανενα προβλημα και γενικα ειμαι πολυ προσεχτικη...εχω μεγαλη αγωνια...

anastasia τα νιωθεισ οτι κυλουν ή είναι κανονικα όπως πριν? έχω και εγω υγρα αλλα καθόλη τη διάρκεια της εγκυμωσυνης έχω το ιδιο αν δεν κανω λαθος τελος παντων.......

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και συμπαρασταση!! οχι δεν νιώθω να κυλούν,, όπως πριν,, ίσως λιγο περισσότερη ποσότητα (μπορεί να έχω επηρεαστεί απο το Post.,,)... μου έχει περάσει απο το μυαλό οτι μπορεί να είναι πολυ ελαφριά ακράτεια. :?