Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Όχι τα παδάκια νηπίου δεν χρησιμοποιούν ούτε gps ουτε wifi .....

Recommended Posts

Πρόσφατα παρακολούθησα διαφήμιση που βάζει παιδάκια (νηπίου????) να μιλούν για wifi , gps , 3g . Θέλω να πω στους έκπληκτους γονείς ότι : ΟΧΙ τα παιδάκια τους, στα παραμύθια τους δεν χρησιμοποιούν ούτε gps ούτε wifi ούτε 3g. Δεν χρειάζεστε λοιπόν να ανατρέξετε σε λεξικό για τις παραπάνω λέξεις .Εκείνα δεν έχουν ανάγκη απο τα παραπάνω για να ονειρευτούν και να παίξουν .Και το παιδάκι σας, ( και σεις ) που έχει περάσει πια την ηλικία του νηπίου αλλά δεν γνωρίζει τις παραπάνω λέξεις δεν έχει μείνει πίσω.

Θέλω να πω και στους διαφημιστές ...Ας μην παραφυλάτε τα παιδάκια στις πιο τρυφερές τους στιγμές, και στις πιο γλυκιές ηλικίες για να αποκομίσετε δικά σας οφέλη .....Μήπως τα βάζετε να μεγαλώσουν πριν τη ώρα τους με πράγματα που δεν συνάδουν με την ηλικία τους?

Διαφημίσεις

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τρέμω την ώρα που το παιδάκι μου θα αρχίσει να μου λέει αυτά τα περίεργα και εγώ δεν θα το καταλαβαίνω.

Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!

και μενα μου αρεσε. απλα γελασα. δεν το ψαχουλεψα πολυ. εμενα ειναι 4 ο μικρος και ξερει κολπα στον υπολογιστη πιο πολλα απο μενα. και οχι οτι καθετε μετις ωρες.. θα χαιρομουν ομως ναταν απλα ενημερωμενος για ολα αυτα . οχι ναναι χωμενος ολη μερα με αυτα.αλλα νατα ξερει. τι να κανουμε αφου αυτο ειναι το μελλον αστο δεχτουμε.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Ισως είναι στενοκεφαλία

Ισως είναι έλλειψη χιουμορ....

Ειδικά όταν παρακολουθείς έκπληκτος, νήπια να βάζουν στα παραμύθια τους συσκευές,που εκπέμπουν ακτιβοβολία, στε οι ειδικοί να συστήνουν να απομακρύνουμε τα παιδιά από αυτά

[http://sxo-liko.blogspot.com/2011/02/blog-post_3960.html

Διαφημίσεις

Κορίτσια ο κόσμος εξελίσσεται. Λογικό επόμενο είναι! Το κακό πού είναι;;;; Ίσα-ίσα τα παιδιά της γενιάς 2000+ είναι πάρα πολύ έξυπνα, λόγω της τεχνολογικής έξαρσης...

iyuNp3.png4hNCp3.png

εγώ πάντως σαν εκπαιδευτικός θα ήμουν πολύ περήφανη αν η ομάδα των νηπίων που έχω στην τάξη μου καταφέρει να αναπτύξει τόσο ωραίο διάλογο. και πριν πέσετε να με φάτε να εξηγήσω τιο εννοώ: ένας από τους βασικούς στόχους του νηπιαγωγείου είναι τα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν σε ένα διάλογο ακούγοντας το ένα το άλλο, περμένοντας τη σειρά τους για να μλήσουν και επιχειρηματολογώντας. αυτοί οι στόχοι επιτυγχάνονατι στην αναπαράσταση της συγκεκριμένης διαφήμισης. επίσης ένα βασικό στοιχείο είναι ότι ο διάλογος αυτός είναι ανάμεσα στα παιδιά χωρίς να χρειάζονται το δάσκαλο να είναι ρυθμιστής της κουβέντας τους και να δίνει εκείνος διαδοχικά το λόγο. αυτό είναι επιτυχία

ως προς το περιεχόμενο του διαλόγου θα τπο αφήσω ασχολίαστο γιατί τα παιδιά μπορόυν ναπετύχουν τα παραπάνω όταν το θέμα της συζήτησης τα ενδιαφέρει, είναι κομμάτι της καθημερινότητάς τους. αν λοιπόν οι γονείς έχουν εισάγει αυτή την τεχνολογία στη ζωή των παιδιών τους τότε η διαφήμιση απλά αποτυπώνει μια πραγματοικότητα, αν πάλι όχι, είναι άστοχη.

θεωρ'ώ πιο επικίνδυνα πάντως τα πόκεμον και τον μπεν 10 από αυτή τη διαφήμιση...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Κορίτσια ο κόσμος εξελίσσεται. Λογικό επόμενο είναι! Το κακό πού είναι;;;; Ίσα-ίσα τα παιδιά της γενιάς 2000+ είναι πάρα πολύ έξυπνα, λόγω της τεχνολογικής έξαρσης...

Συμφωνώ...

Πριν 30 χρόνια έτσι θα αντιδρούσαν για τη λέξη πχ video, walkman κτλ...

Απλώς οι προηγούμενες γενιές δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα νέα τεχνολογικά δεδομένα...

εχω δυο μπουμπουκακια

Πρόσφατα παρακολούθησα διαφήμιση που βάζει παιδάκια (νηπίου????) να μιλούν για wifi , gps , 3g . Θέλω να πω στους έκπληκτους γονείς ότι : ΟΧΙ τα παιδάκια τους, στα παραμύθια τους δεν χρησιμοποιούν ούτε gps ούτε wifi ούτε 3g. Δεν χρειάζεστε λοιπόν να ανατρέξετε σε λεξικό για τις παραπάνω λέξεις .Εκείνα δεν έχουν ανάγκη απο τα παραπάνω για να ονειρευτούν και να παίξουν .Και το παιδάκι σας, ( και σεις ) που έχει περάσει πια την ηλικία του νηπίου αλλά δεν γνωρίζει τις παραπάνω λέξεις δεν έχει μείνει πίσω.

Θέλω να πω και στους διαφημιστές ...Ας μην παραφυλάτε τα παιδάκια στις πιο τρυφερές τους στιγμές, και στις πιο γλυκιές ηλικίες για να αποκομίσετε δικά σας οφέλη .....Μήπως τα βάζετε να μεγαλώσουν πριν τη ώρα τους με πράγματα που δεν συνάδουν με την ηλικία τους?

Αντονία, αν θέλεις να μου απαντήσεις φυσικά... Εσύ γνωρίζεις τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις;

Γιατί εμένα προσωπικά δεν μου φαίνονται ως κάτι αρνητικό ή ως κάτι του οποίου η γνώση θα ήταν επικίνδυνη για τα παιδιά...Και μου κάνει εντύπωση...

Μη σου πω, για μένα χίλιες φορές καλύτερα να γνωρίζουν τα παιδιά μου τι σημαίνει GPS παρά τι παίζει π.χ. το MEGA το απόγευμα.:wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Κορίτσια είμαι 29 χρονών κι ενώ από τεχνολογία ξέρω αρκετά πράματα και από υπολογιστές, από προγράμματα, από ηλεκτρονικά, από κινητά 3ης γενιάς, το GPS δε μπορώ να το χρησιμοποιήσω με τίποτα!!!! Δε μπορώ να το λειτουργήσω καθόλου... Δε θα με πείραζε σε λίγα χρόνια να μού έδειχνε ο μικρός πώς λειτουργεί. Το αντίθετο θα ένιωθα ''υπερήφανη'' για το παιδί μου....

iyuNp3.png4hNCp3.png

Διαφημίσεις

Kαι εμενα μου αρεσε πολυ η διαφημιση. Την βρηκα αρκετα χαριτωμενη και δεν ειδα κατι το ασχημο.

Τα παιδακια μου απο τα 3 τους χρονια ξερουν να χειριζονται τον Η/Υ. Αλλωστε και στο σχολειο υπαρχει αντιστοιχο μαθημα.

Που ειναι το κακο βρε παιδια?

Εγώ δεν ξέρω τη διαφήμηση και μάλλον βιάστηκα να παρέμβω. Είναι άλλο ένα παράδειγμα του μάρκετιγκ. Προσεγγίζουμε τους γονείς (αγοραστές) μέσα από τη συγκίνηση (θυμικό). Η διαφήμηση εκμεταλεύεται (με την καλή έννοια) την τρυφερότητα προς το παιδί.

Οπότε είναι θέμα επιλογής του κάθε γονιού. Όχι, δεν θα αισθανθώ υπερηφανη αν το παιδί μου ξέρει να χειρίζεται το κινητό μου στα τρια. Δεν το θεωρώ κακό (στα τρία δεν το είχε ακουμπήσει καν), εννοείται αλλά εγώ προσωπικά, αισθάνομαι περήφανη για άλλα πράγματα (πχ. που μπαίνει σε ένα σπίτι και λέει 'καλημέρα'). Ίσως επειδή δεν δίνουμε σημασία στο σπίτι μας σε όλα αυτά. Για όσους/όσες αναφέρουν (πολύ σωστά) ότι αυτό είναι το μέλλον, θέλω να πω 1. ελπίζω να μην είναι αυτό μόνο το μέλλον, οπότε εμείς επιλέγουμε από πού θα ξεκινήσουμε να προσεγγίζουμε το μέλλον 2. υπάρχουν ηλικές για όλα. Θα προλάβει για την τεχνολογία. Υπάρχουν όμως πράγματα που πρέπει να τα κάνει τώρα και αυτά φυσικά προηγούνται!

η διαφημιση ηταν απλα τέλεια! κ καθολου εκτος πραγματικοτητας. ας μην ειμαστε υπερβολικες βρε κοριτσια σαν πολυ δεν τα ψειριζουμε ολα????

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Και εγώ δεν βρίσκω κανένα κακό εφόσον όλα αυτά τα ''της τεχνολογίας'' βοηθάνε ακόμα πιο πολύ στο να βρούνε εκείνη την λατρεμένη μηχανή που βάζεις τα απλυτα μέσα και βγαίνουν σιδερωμένα απο την άλλη...:lol::lol:

Μου αρέσει που ο 5,5 χρονών γιός μου όταν μετακινούμαστε με ταξί γνωρίζει τι έιναι το GPS και ποια η χρήση του...μου αρέσει που γνωρίζει το skype και καταλαβαίνει τι γίνεται...μου αρέσει που μαθαίνει τα έργα 3D.

Μου αρέσει επίσης που δεν γνωρίζει τον πόκεμον και τον γκορμίτι.

Η τεχνολογία έρχεται και αν δεν τα δείξουμε στα παιδιά μας δεν είναι οτι θα τα αποφύγουμε απλά θα ζοριστούνε να τα μάθουνε αργότερα.

Δεν θα ναι λοιπόν κρίμα να σταυροκοπιούνται σαν την γιαγιά μου κάθε φορά που με βλέπει να ''μιλώ'' στο ίντερνετ με την φίλη μου στην Αγγλία??:shock::shock:

Διομήδης 27/09/05

Γιώργος 18/10/08

Πολυχρόνης 03/07/10

Και εγώ δεν βρίσκω κανένα κακό εφόσον όλα αυτά τα ''της τεχνολογίας'' βοηθάνε ακόμα πιο πολύ στο να βρούνε εκείνη την λατρεμένη μηχανή που βάζεις τα απλυτα μέσα και βγαίνουν σιδερωμένα απο την άλλη...:lol::lol:

Μου αρέσει που ο 5,5 χρονών γιός μου όταν μετακινούμαστε με ταξί γνωρίζει τι έιναι το GPS και ποια η χρήση του...μου αρέσει που γνωρίζει το skype και καταλαβαίνει τι γίνεται...μου αρέσει που μαθαίνει τα έργα 3D.

Μου αρέσει επίσης που δεν γνωρίζει τον πόκεμον και τον γκορμίτι.

Η τεχνολογία έρχεται και αν δεν τα δείξουμε στα παιδιά μας δεν είναι οτι θα τα αποφύγουμε απλά θα ζοριστούνε να τα μάθουνε αργότερα.

Δεν θα ναι λοιπόν κρίμα να σταυροκοπιούνται σαν την γιαγιά μου κάθε φορά που με βλέπει να ''μιλώ'' στο ίντερνετ με την φίλη μου στην Αγγλία??:shock::shock:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

για σκεψου το......... πολυ πιο αφυσικη εικονα ειναι αυτη για ενα 5χρονο!!!!!!!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Διαφημίσεις

εμενα παντως η 3 χρονων κορη χρησιμοποιει ανετα εδω και καιρο στο λεξιλογιο της τις λεξεις gps , υπολογιστης, ipad, και οταν κανει κατι που το θεωρει σπουδαιο, στηνεται και φωναζει φωτογραφια φωτογραφιαααααα, και μετα ερχεται να δει στη ψηφιακη την ποζα της. μια φορα ο μπαμπας την εβγαλε με μηχανη φιλμ που δεν εχει οθονιτσα κι αυτη τον κοιταγε λες και προσπαθουσε να τη κοροιδεψει και δε της εδειχνε τη φωτογραφια. Επισης μιλαμε με τους γονεις μας με σκαιπ συχνα και ξερει τι κανει αυτο το πραγμα! Εμας ολα αυτα τα γκατζετακια ειναι μεσα στο σπιτι μας καθε μερα τα βλεπει τα περιεργαζεται ξερει πως τα λενε.δε θα μου φαινοταν καθολου περιεργο να συζηταει για αυτα. Η μικρη μας 16 μηνων εμαθε να ξεκλειδωνει το iphone (περαστικα μου) και μολις δει τηλεφωνο λυσσαει να "μιλησει" και μας το παιρνει απο το χερι με κλαμματα στο τελος....τι να πεις λοιπον?

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

αν στις διαφημίσεις δεν υπήρχε το στοιχείο της υπερβολής θα ήταν βαρετές και θα αλλάζαμε πιο εύκολα κανάλι. Εμένα μου αρέσει αυτή η διαφήμιση

αν στις διαφημίσεις δεν υπήρχε το στοιχείο της υπερβολής θα ήταν βαρετές και θα αλλάζαμε πιο εύκολα κανάλι. Εμένα μου αρέσει αυτή η διαφήμιση

Ακριβώς αυτό ήθελα να πω! Το στοιχείο της υπερβολής είναι εδώ που σου τραβά την προσοχή! Πάντως η διαφήμιση είναι έξυπνη, καλογυρισμένη και με έκανε να γελάσω (που σπάνια μου συμβαίνει με διαφημίσεις). Ειδικά η φάτσα και έκφραση του "ενηλίκου" της παρέας είναι που σε κάνει να συμπάσχεις, γιατί η διαφήμιση βέβαια δεν απευθύνεται σε παιδιά... Μακάρι όλες οι διαφημίσεις να ήταν αυτού του επιπέδου γιατί κάτι λέγαμε τις προάλλες για τις διαφημίσεις του jumbo...

Ακριβώς αυτό ήθελα να πω! Το στοιχείο της υπερβολής είναι εδώ που σου τραβά την προσοχή! Πάντως η διαφήμιση είναι έξυπνη, καλογυρισμένη και με έκανε να γελάσω (που σπάνια μου συμβαίνει με διαφημίσεις). Ειδικά η φάτσα και έκφραση του "ενηλίκου" της παρέας είναι που σε κάνει να συμπάσχεις, γιατί η διαφήμιση βέβαια δεν απευθύνεται σε παιδιά... Μακάρι όλες οι διαφημίσεις να ήταν αυτού του επιπέδου γιατί κάτι λέγαμε τις προάλλες για τις διαφημίσεις του jumbo...

Κορίτσια δεν είναι καθόλου υπερβολή. Για παράδειγμα η ανηψιά του άντρα μου, ετών 5, μια μέρα ενώ καθόμουν στο lap-top μου ζήτησε να ανοίξω το skype ή το msn για να δει πώς λειτουργεί. Μάλιστα με ρώτησε τί είναι το mail, γαιτί απ'οσο ήξερε είναι απαραίτητο για το skype ή το msn!!!!:shock:

iyuNp3.png4hNCp3.png

Μα ποια είναι τελος πάντων αυτή η διαφήμιση?Υπάρχει κάποιο λινκ που να μπορώ να την δω:?:

Γιατί κάτι διάβασα παραπάνω που δεν μου άρεσε...:?

Αλλά θέλω να σιγουρευτώ πρώτα.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Λοιπον....

Ναι ολες αυτες ειναι νεες ενοιες GPS, WIFI, Aσύρματο Internet.

Ναι ολοι γελασαμε με την διαφημηση.....

Ναι ολοι θεωρουμε οτι η χρηση αυτων των συσκευων χρηζει το ατομο ως πρωτοπόρο , ως γνώστη των νεων δυνατοτήτων

Αναλογίστηκε ομως πόσο κακό κάνουν οι συσκευές αυτές στην νοητική εξέλιξη των παιδιών...

Αναλογίστηκε κανείς πόση ακτινοβολία παίρνει ειδικά ενα παιδάκι νηπίου απο τα ασυρματα δίκτυα?

Αφου είστε πρωτοποριακοί γνωρίζεται ότι σε πολλά πανεπηστήμια και σχολειά του εξωτερικού,πιά εχουν ήδη απαγορεύυση την χρήση WIFI στα κτίρια τους?

Αυτο είναι πρωτοπορία! Αυτό είναι εξέλιξη!Να γνωρίζεις τους κινδύνους και να προστετεύεις τα παιδιά.

Γνωρίζετε την σωστή χρήση των κινητών ωστε να αποφεύγεται η ακτινοβολία????

Γνωρίζεται επείσεις ότι σε μελέτη που έγινε ,η χρήση Η/Υ σε παιδιά κατω των 9 ετών δεν θεωρείται ασφαλής?

Να γνωρίζεις τις νέες συσκευές και να τις χρησιμοποιείς με ασφάλεια......

Νομίζω ότι η υπερβολή του γονέα μερικές φορές ξεπερνάει τα όρια......

Δεν εχει κάτι κακό που θα έπρεπε να μας ανησυχεί αυτή η διαφήμιση…

Είναι πολύ χιουμοριστικό να μιλάει ένα μικράκι έτσι (για την τεχνολογία)…

Άμα είναι έτσι τότε να καταγγείλετε και τις εταιρείες που φτιάχνουν τα παιδικά laptop εκμάθησης και τα παιδικά κινητά τηλέφωνα και όλα τα τεχνολογικά παιδικά gadgets.

Μην είμαστε υπερβολικοί…Η αθωότητα ενός παιδιού δεν χάνετε μιλώντας για gps, mp4, wifi και 3g….

Λοιπον....

Ναι ολες αυτες ειναι νεες ενοιες GPS, WIFI, Aσύρματο Internet.

Ναι ολοι γελασαμε με την διαφημηση.....

Ναι ολοι θεωρουμε οτι η χρηση αυτων των συσκευων χρηζει το ατομο ως πρωτοπόρο , ως γνώστη των νεων δυνατοτήτων

Αναλογίστηκε ομως πόσο κακό κάνουν οι συσκευές αυτές στην νοητική εξέλιξη των παιδιών...

Αναλογίστηκε κανείς πόση ακτινοβολία παίρνει ειδικά ενα παιδάκι νηπίου απο τα ασυρματα δίκτυα?

Αφου είστε πρωτοποριακοί γνωρίζεται ότι σε πολλά πανεπηστήμια και σχολειά του εξωτερικού,πιά εχουν ήδη απαγορεύυση την χρήση WIFI στα κτίρια τους?

Αυτο είναι πρωτοπορία! Αυτό είναι εξέλιξη!Να γνωρίζεις τους κινδύνους και να προστετεύεις τα παιδιά.

Γνωρίζετε την σωστή χρήση των κινητών ωστε να αποφεύγεται η ακτινοβολία????

Γνωρίζεται επείσεις ότι σε μελέτη που έγινε ,η χρήση Η/Υ σε παιδιά κατω των 9 ετών δεν θεωρείται ασφαλής?

Να γνωρίζεις τις νέες συσκευές και να τις χρησιμοποιείς με ασφάλεια......

Έστω ότι έχεις δίκιο σε ολα τα παραπάνω.

Η συγκεκριμένη διαφήμιση που βλάπτει ακριβώς? Πως συνδέεται με αυτά που λες?

Εγώ τη βρήκα πανεξυπνη και μπράβο σ΄αυτόν που τη σκέφτηκε..

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Πως μπορείς να πείσεις ένα παιδί , ως γονιός η ώς εκπαιδευτικός οτι η χρήση κινητού η Wifi (ασυρματου Internet) κλπ ,δεν ειναι ασφαλής , οταν

αυτή παρουσιάζεται τόσο γλυκά?

Και τότε, τι; Θα γυρίσουμε στην εποχή του νεάντερνταλ; Ο κόσμος εξελίσσεται, η τεχνολογία προχωράει, δεν βλέπω πουθενά το κακό ούτε στο κινητό ούτε στο ιντερνετ. Και στα δύο μπορεί να μπούνε τα σωστά όρια χρήσης.