Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διάρκεια θηλασμού

Recommended Posts

Ζητάω απελπισμένα βοήθεια...

Γέννησα την προηγούμενη εβδομάδα και θηλάζω αποκλειστικά. Η μπέμπα μου όμως, ενώ τις πρώτες 2 μέρες καθόταν καμιά ώρα στο στήθος μου (τότε που στο μαιευτήριο μου λέγανε να μην την αφήνω τόσο) τώρα που μου λένε όλοι 20 λεπτά τουλάχιστον στον κάθε μαστό αυτή τρώει συνολικά 10 λεπτά και τέρμα. Μετά μπορεί να κάνει και 4 ώρες να φάει οπότε δεν περιμένω άλλο και τη βάζω. Έχω τρελαθεί να μου λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του, εδώ στο σπίτι με παροτρύνουν να την ταίζω μόνο όταν κλάιει, έχω φτάσει να ωρύομαι μπροστά στο παιδί για να του δώσω να φάει και κλαίω όλη την ώρα.

Όταν επιμείνω να τη βάλω στο στήθος παρότι η ίδια δε φαίνεται να το ζητάει τρώει, πιπιλάει, δεν ξέρω τι κάνει πάντως μετά τα βγάζει.

Όσο για το ρέψιμο, από τότε που γεννήθηκε σύνολο δύο φορές έχω καταφέρει να ρεφτεί. Οι στάσεις για ρέψιμο την κάνουν να δυσανασχετεί και βάζει τα κλάματα.

Έχω τρελαθεί από την ανησυχία μου, ειδικά αφού βλέπω ότι όλες τα καταφέρνετε στο θέμα του χρόνου και δε βρήκα άλλο θέμα σχετικό. Πρέπει να επιμένω να τρώει, να την ξυπνάω, ή να περιμένω να το ζητήσει;;;

Σώστε με θα μου στρίψει δε θέλει και πολύ ο άνθρωπος!

squsquard20110219_-9_My+baby+is.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Lysistrat να σου ζησει η μπεμπουλα σου.Κατ' αρχην δε θα πρεπει ν' ανησυχεις τοσο πολυ.Στην πορεια θα καταλαβεις οτι δεν ηταν κ τοσο δυσκολο το θεμα του θηλασμου.Εγω βεβαια το καταλαβα μετα απο πολλους μηνες.Το κυριοτερο ειναι να μην αφησεις κανενα να σε αποθαρρυνει κ σταματησεις να θηλαζεις.Το επομενο βημα ειναι να μη δωσεις ποτε συμπληρωμα οσο εχεις αποφασισει να θηλασεις,οσο κι αν σου φαινεται οτι το γαλα σου δεν ειναι επαρκες για το μωρο.Μην τηρεις ωραριο και θα σου προτεινα να θηλαζεις μονο απο τον ενα μαστο καθε φορα για να παιρνει το μωρο ολα τα θρεπτικα συστατικα.

Ολες νομιζω ειχαμε δυσκολιες,εγω π.χ.3 μαστιτιδες,συγχυση θηλων κ.α. αλλα τελικα τα καταφερα γιατι δεν εδωσα ξενο γαλα κ θηλαζα διαρκως κ με θηλαστρο.Ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερεις κι εσυ αν δεν ακους τους γυρω σου κι ιδιως οσους δεν εχουν προσωπικη εμπειρια.

Να σου ζήσει το μπεμπάκι!

Απάντησε στις ερωτήσεις που θα βρεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

για να εχουμε μια πιο ολοκληρωμενη εικόνα και να σε βοηθησουν η Αγλαϊα και τα κορίτσια.

Κακά και τσίσα κάνει? Ειναι μια πολύ σημαντική ένδειξη στο αν το μωρό τρέφεται καλά.

Ειναι πολύ μωρό ακόμα, μην την αφήνεις περισσότερο από 3 ώρες ατάιστη.

Στο βιβλίο της Πατσούρου αναφερεται οτι το νεογέννητο το ξυπνάμε για να φάει, μέχρι να πάρει τα πρώτα 300 γραμμάρια (αν δεν κάνω λάθος).

Απάντησε στις ερωτήσεις, γραψε μας και τις ζυγίσεις που έχεις μέχρι τώρα και τα ξαναλέμε.

ΥΓ κάθε μωρό εχει τα δικά του "χούγια". Ο γιος μου καθόταν στο στήθος 1,5 με 2 ωρες και έτρωγε ανά τρίωρο-τετράωρο, η κόρη μου καθόταν στο στήθος 20 λεπτά και έτρωγε κάθε 1 το πολύ 1,5 ώρα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ζητάω απελπισμένα βοήθεια...

Γέννησα την προηγούμενη εβδομάδα και θηλάζω αποκλειστικά. Η μπέμπα μου όμως, ενώ τις πρώτες 2 μέρες καθόταν καμιά ώρα στο στήθος μου (τότε που στο μαιευτήριο μου λέγανε να μην την αφήνω τόσο) τώρα που μου λένε όλοι 20 λεπτά τουλάχιστον στον κάθε μαστό αυτή τρώει συνολικά 10 λεπτά και τέρμα. Μετά μπορεί να κάνει και 4 ώρες να φάει οπότε δεν περιμένω άλλο και τη βάζω. Έχω τρελαθεί να μου λέει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του, εδώ στο σπίτι με παροτρύνουν να την ταίζω μόνο όταν κλάιει, έχω φτάσει να ωρύομαι μπροστά στο παιδί για να του δώσω να φάει και κλαίω όλη την ώρα.

Όταν επιμείνω να τη βάλω στο στήθος παρότι η ίδια δε φαίνεται να το ζητάει τρώει, πιπιλάει, δεν ξέρω τι κάνει πάντως μετά τα βγάζει.

Όσο για το ρέψιμο, από τότε που γεννήθηκε σύνολο δύο φορές έχω καταφέρει να ρεφτεί. Οι στάσεις για ρέψιμο την κάνουν να δυσανασχετεί και βάζει τα κλάματα.

Έχω τρελαθεί από την ανησυχία μου, ειδικά αφού βλέπω ότι όλες τα καταφέρνετε στο θέμα του χρόνου και δε βρήκα άλλο θέμα σχετικό. Πρέπει να επιμένω να τρώει, να την ξυπνάω, ή να περιμένω να το ζητήσει;;;

Σώστε με θα μου στρίψει δε θέλει και πολύ ο άνθρωπος!

lysistrat και η δικιά μου όταν χόρταινε έτρωγε κάθε 4 ώρες...γιατί να την πιέζεις να φάει κι άλλο και να το βγάζει? Χορταίνει σε 10'? Μια χαρα :P Δεν ειναι όλα τα μωρά ίδια. Ίσως και εσύ να έχεις πολύ γάλα. Αν δεν διαμαρτύρεται, αν λερώνει πάνες, και αν βλέπεις ότι παίρνει βάρος δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σας. Προς το παρόν έχω γάλα, αν και φοβάμαι ότι τόσο λίγο που τρώει θα μου σταματήσει. Δε σταματά πάντως λόγω έλλειψης γάλακτος. Ίσως εγώ δεν επιμένω αρκετά. Και διαβάζοντας λίγο στο ίντερνετ έχω αρχίσει να θυμώνω με τον εαυτό μου που έβλεπα το μωρό μου να ψάχνεται και άφηνα να με κρατάνε και να μου λένε "περίμενε να κλάψει". Ελπίζω να μην έκανα κάποιο κακό στο μωρό μου. Αν η ζυγαριά μου πάει καλά έχασε βάρος από όταν βγήκαμε από το μαιευτήριο δεν πήρε. Και κακά (τσίσα δεν καταλαβαίνω) έκανε σήμερα ας πούμε μετά από 12 ώρες, αλλά πολλά. Δηλαδή είχε κάνει στις 6 το απόγευμα και ξαναέκανε στις έξι το πρωί. Φοβάμαι μην έχω κάνει καμία ανεπανόρθωτη ζημιά και μου λιγοστεύσει το γάλα. Και μου λένε και ότι άμα κλάιω θα σταματήσει, αλλά δε μπορώ να το ελέγξω καθόλου ανησυχώ πάρα πολύ για να το παίζω ευτυχισμένη μαμά.

lysistrat και η δικιά μου όταν χόρταινε έτρωγε κάθε 4 ώρες...γιατί να την πιέζεις να φάει κι άλλο και να το βγάζει? Χορταίνει σε 10'? Μια χαρα Δεν ειναι όλα τα μωρά ίδια. Ίσως και εσύ να έχεις πολύ γάλα. Αν δεν διαμαρτύρεται, αν λερώνει πάνες, και αν βλέπεις ότι παίρνει βάρος δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς

malecon η δικιά σου πόσο έτρωγε; με ενθάρρυνε αυτό που είπες. Θα ξανακοιτάξω το βάρος.

lysistrat δε θελω να σε αγχώσω, αλλά αυτά που λες δε μου ακούγονται καλά, φοβαμαι μήπως το μωρό υποσιτίζεται. Απάντησε στις ερωτήσεις στο λινκ που σου έδωσα, δωσε μας ακριβώς τις ζυγίσεις, το να λες "εχασε βαρος" δε λέει τίποτα από μόνο του, πόσο βάρος έχασε? Ειναι φυσιολογικό να χασει το 10% του βάρους του στο μαιευτήριο, αλλά από εκει και περα πρεπει να παιρνει βάρος το μωρό και να κάνει πολλά κακα και τσίσα. Για να καταλαβεις τα τσίσα, πάρε το ποτήρι-μεζουρα που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα και μέτρησε 40 ml, ρίξτα σε μια καθαρή πάνα και κρατησε τη στο χέρι σου, τέτοιου βάρους πανες (τουλάχιστον) πρεπει να εχουν οι πανες που αλλαζεις στη μπεμπα.

Επικοινώνησε άμεσα και με τον σύνδεσμο θηλασμού, αν θες, να περάσει κάποιος να σας δει, αν θηλαζει η μπεμπα ικανοποιητικά, να επικοινωνήσεις και με τον παιδίατρό σας, αν το βάρος της εχει πεσει πολύ, ειναι πιθανό να χρειαστεί να της δώσεις συμπλήρωμα.

Μην κλαις και μη στεναχωριέσαι για τον θηλασμό, αυτό ειναι δευτερεύον, το βασικό ειναι να τρέφεται καλά το μωρό! Τα κακά του είναι πολύ λίγα, σ' αυτες τις ηλικίες θα έπρεπε να ειναι πολύ περισσότερα.

Ελπίζω να δει και η Αγλαϊα το μήνυμά σου σύντομα και να σε συμβουλεύσει.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

malecon η δικιά σου πόσο έτρωγε; με ενθάρρυνε αυτό που είπες. Θα ξανακοιτάξω το βάρος.

Κατ'αρχήν θα σου πω πως αποκλείεται να έκανες μεγαλύτερο κακό στο μωρό σου από αυτό που έκανα εγώ, ακολουθώντας τις οδηγίες του παιδιατρου. Μου είχε πει να την θηλάζω 10' (εγώ το είχα κάνει 20') και αν κλαίει να της δίνω χαμομηλάκι...:evil::evil::evil: το καημένο μέχρι να την καλύψει το γάλα μου πλάνταζε από το κλάμα και φυσικά έχασε αρκετό βάρος :(:(:(

Το ότι εγώ την έβαζα 20' σε κάθε στήθος είναι καθαρός "πειραματισμός" δεν θα σου έλεγα ότι και στην δική σου περίπτωση πρέπει να γίνει το ίδιο. Απλά εγώ είδα ότι με 20' σε κάθε στήθος χόρταινε για 4 ώρες, λέρωνε συνέχεια πάνες και έπαιρνε βάρος (από ένα σημείο κ μετά). Δεν ξέρω τι ποσότητα έτρωγε αλλά αφού την έβλεπα ευχαριστημένη ξεαγχώθηκα ;)

Να σου ζήσει το μωράκι. Και εγώ έχω ένα μωράκι και ο θηλασμός παέι έτσι και έτσι . Αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι η πρώτη μου κορη έτρωγε από το μαιευτήριο κάθε τέσσερις ώρες, θήλαζε μόνο για 10 λεπτά και έπαιρνε τρελό βάρος. Παρεπιμπτόντως , ρευόταν μια φορά το τρίμηνο......

Φαντάζομαι ότι πρέπει να τα δεις όλα μαζί. Αν παίρνει βάρος, κάνει τσίσα και κακά και είναι ευτυχισμένη όλα είναι καλά!

iGZVp2.png

uGK5p2.png

τρώει, πιπιλάει, δεν ξέρω τι κάνει πάντως μετά τα βγάζει.

αρχικα απαντησε στις ερωτησεις που σου εβαλε η zouzounel ..και αν μπορεις αναλυσε λιγο αυτο που αναφερεις..οτι ''τα βγαζει''????

μηπως εχει παλλινδρομηση το μωρο?

αν μπορεις γραψε αναλυτικα την συμπεριφορα του καθως και τις ζυγισεις της,για να βγει καποιο νοημα

83hKp3.png

lysistrat, πρέπει όντως να δώσεις περισσότερες πληροφορίες όπως λέει η zouzounel...

Πέρα από αυτό όμως έχω να σημειώσω κάποια πράγματα από το πρώτο σου post:

1. Ξέχνα ό,τι σου είπαν για το πόση ώρα πρέπει και δεν πρέπει να κάθεται το μωρό σου στο στήθος. Το πόσο μπορεί και πρέπει να κάθεται το μωρό σου στο στήθος σου τρώγοντας ή πιπιλώντας απλά, το ξέρει ΜΟΝΟ το μωρό σου. Άστο ανεμποδιστα. Και αν έχεις αμφοβολία για το τι του φταίει κάποια στιγμή, πρώτα θα δοκιμάζεις να το βάζεις στο στήθος και μετά όλα τα υπόλοιπα. Και το παιδί μπορεί να θέλει να είναι στο στήθος και χωρίς να τρώει, και αυτό καλό είναι. Είναι ένας τρόπος να νιώσει ένα πάλι με τη μαμά του (σε όλη του τη ζωή σχεδον μέχρι τώρα ήταν ένα με σένα!). Να το αφήσεις να το κάνει!

Εμφάνισε καθόλου ικτερο το παιδί? Στην ηλικία που είναι καλό είναι να θηλάζει το αργότερο κάθε τέσσερις ώρες. Όσο για ότι τα βγάζει, όλα τα μωράκια τα βγάζουν, τώρα το πόσες φορές και για πόση ποσότητα, δεν γίνεται να εκτιμηθεί. Μπορεί να σημαίνει οτι υπάρχει κάποια παλλινδρόμηση, μπορεί και όχι.Χωρις πληροφορίες άλλες δεν μπορεί να στο πει κανείς αυτό.

2. Τα μωρά που θηλάζουν δεν είναι απαραίτητο ότι θα ρεύονται πάντα μετά το θηλασμό. Υπάρχουν και μωρά που δεν ρευονται, άλλα που ρεύονται και άλλα που αλλες φορές ρεύονται και άλλες όχι. Δεν σημαίνει κάτι αυτό.

Πάντως πραγματικά, δώσε τις μετρήσεις και τις πληροφορίες που σου λέει και η zouzounel για να μπορέσεις να πάρεις πιο εμπεριστατωμένη βοήθεια!

Να σου ζήσει!!!!!

Λοιπόν ξεκίνησα να σημειώνω το πότε τρώει και για πόσο για να τα γράψω γιατί τώρα δεν ξέρω. Ο ζυγός είναι για πέταμα. Έχει απόκλιση σχεδόν κιλού από χτες οπότε δε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα. Τώρα προσπάθησα να επιμείνω στο φαγητό, και έφαγε, αυτό που παρατηρώ είναι ότι με τα δεκάλεπτα/τέταρτα που τρώει μετά θέλει να βγάλει μπουκιά, και αν δε βγάλει δε συνεχίζει όσο και αν επιμείνω. Έτσι μετά από καμία ώρα που μου παίρνει μέχρι να τη βγάλει (ή τις βγάλει, καμία φορά κάνει και εμετό) ξανατρώει άλλο τόσο περίπου (αν τη βάλω, δε ζητά από μόνη της). Και ξαναβγάζει κάτι και μετά κοιμάται. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ αόριστα όλα αυτά, αλλά κι εγώ πόσες ενδείξεις να έχω σε τόσο μωρό, κάθε μέρα είναι και διαφορετική. Γι' αυτό τα σημειώνω τώρα να επανέλθω πιο διαφωτιστική. Τσίσα δε μπορώ να καταλάβω αν έχει κάνει, την αλλάζω στα κακά που τα βλέπω. Υπάρχει τρόπος να καταλαβαίνω αν έχει βρέξει την πάνα; Γιατί και αυτό έχω απορία, την αλλάζω πριν το φαγητό (που πεινάει) ή μετά το φαγητό (που από το κούνα κούνα τα βγάζει); Δε σκέφτηκα ποτέ να την αλλάξω σε σκέτα τσίσα. Υπάρχει κάποιο στάνταρ του κάθε πότε να την αλλάζω; Αλλιώς πως θα "ζυγίζω" τις πάνες.

ΥΓ Ο παιδίατρος όταν του είπα για τους εμετούς είπε ότι είναι επειδή δεν τη ρεύομαι. Γι' αυτό παλεύω. Και προχθές ένας εμετός είχε και μπόλικο αίμα και μου είπε ότι θα είναι από τις θηλές μου, δε μπορεί να είναι δικό της. Αλλά από τότε δε με ξαναπόνεσαν οι θηλές και δε νομίζω να επαναληφθεί, αν και στο μαιευτήριο όσο και να πόναγα μου έλεγαν ότι είναι εντάξει οι θηλές απλά ερεθισμένες. Δεν ξέρω, και ο ίκτερος με τρομάζει, βγήκαμε με 12 από το μαιευτήριο, μετά από δύο μέρες πάλι 12 και μετά από άλλες δύο (χθες δηλαδή) 11. Ειλικρινά ξεκινάω να σημειώνω και να βρω ένα ζυγό της προκοπής ώστε να μπορώ να ζητήσω έστω βοήθεια.

Διαφημίσεις

όταν λέμε βρεγμένη πάνα, εννοούμε απλά βρεγμένη όχι βαριά με τσίσα ωρών!

Προσπάθησε να την αλλάζεις λίγο πιο συχνά, πριν ή μετά από κάθε γεύμα.

Επίσης όπως κατάλαβες και εσύ, δεν μπορείς να συγκρίνεις τις ζυγίσεις δύο διαφορετικών ζυγαριών. Βρες μία και να τη ζυγίζεις μόνο σε αυτή. Παιδίατρος το είδε το μωράκι? Το ζυγισε? Δεν προλαβαίνεις να βρεις και να γράψεις τις μετρήσεις του και τα υπόλοιπα?

Οι μόνες μετρήσεις για βάρος που έχω είναι: γεννήθηκε 19/2 4000 g βγήκαμε από το μαιευτήριο 23/2 3870 g και το ίδιο βράδυ φώναξα παιδίατρο να τη γνωρίσει τη ζύγισε 3880 g με τη δική του. Από τότε έως τώρα δεν ξέρω τι κάνει γιατί νοίκιασα ένα ζυγό που που μου τη βγάζει από 3,5 έως 4,5 ανάλογα τα κέφια του. Δυστυχώς δε μπορώ να ξέρω. Πόσο βάρος πρέπει να παίρνει περίπου;

Πωπω, ενας κορίτσαρος!!!! Να σου ζήσει!!!

Όλα τα μωρά χάνουν τις πρώτες μέρες μέχρι και 7% του βάρους τους. (διαβάζω το kellymom)

Πρέπει να παίρνει μέσο όρο 170 γρ τη βδομάδα. Υπογραμμίζω το μέσο όρο (δηλ. μπορεί να παίρνει και λιγότερο αλλά και περισσότερο!

Δες εδώ:

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

Πότε θα την ξαναδει η παιδίατρος? Αν είναι μετά απο εβδομάδα, άσε να την ξαναζυγίσει αυτή.

Αν θες να την ζυγίζεις εσύ πάρε ζυγαριά αλλά μη συγκρίνεις τις προηγούμενες ζυγίσεις με αυτές που θα κάνεις στην καινουρια ζυγαριά.

Γενικά το μωρό το ζυγίζεις μία φορά την εβδομάδα (αν όλα βαίνουν καλώς)

:) eyxaristw... elpizw na meinei etsi. Oso to skeftomai mou fainetai olo k pio logiko to oti xortainei kai varystomaxiazei estw ayta ta dekalepta. 8a koita3w kai to varos kai tis panes gia na steilw mhnyma oloklhrwmeno sthn aglaia apo ayrio pou 8a exw mia genikh eikona.

Πρέπει οπωσδήποτε να το ζυγίσεις το μωρό! Δωστην πίσω τη ζυγαριά και απαίτησε να σου την αντικαταστήσουν. Καλό είναι μεν οι ζυγίσεις να γινονται με την ίδια ζυγαριά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα σου πρότεινα να πας στο κοντινό σου φαρμακείο, συνήθως έχουν ζυγαριές για βρέφη, να κάνετε μια ζύγιση.

Επίσης ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ άρχισε να μετράς πάνες με τσίσα και κακά! Πρεπει να κάνει τουλάχιστον 3 φορές κακά και 8 φορές τσίσα μεσα στο 24ωρο για να είσαι σίγουρη ότι τρέφεται καλά. Εννοείται ότι δεν περιμένεις να κανει κακα για να της αλλάξεις πάνα, για παράδειγμα στα δικά μου μωρά το πρώτο τρίμηνο άλλαζα 14-16 πάνες την ημέρα. Δεν πρεπει να αφήνεις το μωρό με τα τσίσα, μπορεί να σου συγκαεί από την υγρασία. Οπως σου έγραψα και πριν, ρίξε σε μια καθαρή πάνα νερο για να καταλάβεις πόσο βαριά πρεπει να είναι. Ενα άλλο κόλπο: όταν της βάλεις καθαρή πάνα, βάλε μεσα μια χαρτοπετσέτα, αν βραχει θα καταλαβεις ότι εχει κανει τσίσα. Και άλλαζέ την συχνά. Επειδή το στήθος δεν εχει μετρητη για να ξερεις πόσο γάλα τρώει το μωρό, εμεις που θηλάζουμε καταλαβαίνουμε ότι όλα πάνε καλά με τον θηλασμό όταν το μωρό κάνει αρκετά τσισα και κακά. Και λογικό ειναι, αν φαει, θα βγάλει, δες το έτσι...

Μεχρι να ανακτήσει το βάρος της γέννησης, θα το ξυπνάς ανά τρίωρο να το ταϊσεις, έχει και λίγο ίκτερο, ενταξει, το 12 δεν είναι τρομερό, αλλά θελει παρακολούθηση το μωρό, γιατί μπορεί να γινει ληθαργικό, και όσο χανει γεύματα να γινεται χειρότερη η κατάσταση. Οι εμετοί μπορεί να οφείλονται σε συχνές εναλλαγές στήθους. Δωσε το ίδιο στήθος σε δυο ταΐσματα να δεις πώς θα πάει. Αν εναλασσεις συχνά στήθος, το μωρό παίρνει μόνο το ελαφρύ γάλα γεμίζει το στομάχι του -ενώ κατ ουσίαν δεν εχει χορτάσει- και "ξεχειλίζει", οπότε και βγαίνει με αναγωγές/εμετούς. Επίσης μείωσε τα αγελαδινά γαλακτοκομικά από τη δική σου διατροφή, ίσως να εχει ευαισθησία το μωρό στην αγελαδινή πρωτεΐνη που περνάει στο γάλα σου. Μπορείς να τρως προβεια/κατσικίσια προϊόντα άφοβα. Κατι ακόμα που θα πρεπει να σας εχει πει και ο παιδίατρος στην πρωτη επίσκεψη, βαλε το μωρό να κοιμάται με κλίση (το κεφαλάκι του να ειναι πιο ψηλά από τα ποδαράκια του) πχ βαλε μερικά βιβλία στα πόδια του κρεββατιού, ωστε να αποφύγεις τυχον παλινδρόμηση. Για το ρέψιμο, όπως ήδη σου ειπαν τα κορίτσια πριν, μην αγχώνεσαι, τα μωρά που θηλάζουν δε ρεύονται πάντα. Κράτησέ τη 10 λεπτά ψηλά στον ώμο σου (το στομαχάκι της να ακουμπάει στον ώμο σου), αν δε ρευτεί, δεν πειράζει, ξάπλωσέ τη. Μη δίνεις πιπίλα, μη δινεις μπιμπερό μέχρι να σαραντήσει, κοιμήσου όταν κοιμάται, ξεκουράσου και χαλάρωσε όποτε μπορείς.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Είμαι πιο πελαγωμένη από χθες. Την έβαλα να τρώει, η διάρκεια πάει καλύτερα και η συχνότητα αλλά τρώει ως εξής: αρχικά τρώει ανάλογα 10-15-20 λεπτά, μετά από καμία ώρα κάνει εμετούλη και πεινάει πάλι την ξαναβάζω και αν τα ξαναβγάλει μπαίνει και τρίτη φορά στο στήθος μέχρι να κοιμηθεί. Δεν ξέρω αν φταίει που την κουνάω για να ρευτεί, αλλά και όταν δεν την κούναγα τα έβγαζε μετά στην κούνια. Αυτή τη στιγμή προκειμένου να κρατήσει και λίγο φαγητό την έχω να κοιμάται με λερωμένη από κακά πάνα. Όσες φορές την άλλαξα μετά το φαγητό έκανε εμετό. Μέσα στο 24ωρο εκτός από τις μπουκίτσες που πάντα βγάζει έκανε 4 εμετούς τους δύο απανωτά. Δεν αντέχω να τη βλέπω να τρώει τόσο ορεξάτη και μετά να μη μπορεί να τα κρατήσει.

Εσείς πότε τα αλλάζετε; πριν ή μετά το φαγητό; Να την αλλάζω και ας βγάζει φαγητό;

Παράδειγμα του τελευταίου μας γεύματος, για να βγάλετε συμπέρασμα: στις 10.20 έφαγε 20' (άλλαξα την πάνα προηγουμένως είχε μόνο τσίσα). Μετά από 5' διάλειμα για ρέψιμο 10.45 τρώει άλλα 20' πολύ πιο χαλαρά, κυρίως σφίγγεται για κακά. Και όπως μετά περιμένω να ρευτεί, 11.15 μου βγάζει εμετό, δε νομίζω να είναι μπουκιά λόγω ποσότητας και λόγω του ότι βγήκε με φόρα. Μετά ξαναέψαχνε στήθος της έδωσα ένα 15λεπτο και αποκοιμήθηκε πάνω μου. Μετά φοβόμουν να την ξανακουνήσω και την άφησα χωρίς να την αλλάξω και κοιμάται ακόμα. Μέσα στη νύχτα το παραπάνω μοτίβο μπορεί να κρατήσει και 3 ώρες γιατί την αλλάζω για να κοιμηθεί και έχουμε έξτρα ταλαιπωρία.

Είμαι τόσο απελπισμένη, το μόνο που μου είπε ο παιδίατρος είναι ότι βγάζει επειδή δεν τη ρεύομαι καλά, εγώ ξέρω το δαρμό που με τρώει για να ρευτεί, και η ίδια, η οποία δυσανασχετεί πολύ στις στάσεις για ρέψιμο και την ακούω να υποφέρει.

Ειλικρινά αν κάνω κάτι λάθος θα κάνω και τούμπες να το διορθώσω, βοήθεια κορίτσια. Δε μπορώ να τη βλέπω να ταλαιπωρείται έτσι για το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο.

Α. 40 εβδομάδων

Β. κορίτσι

Γ. Φυσιολογικός τοκετός (ΦΤ)

Δ. όχι αναισθησία αλλά πήγα με πρόκληση επειδή ήταν μεγάλο μωρό

Ε. Βγήκαμε με 12 από το μαιευτήριο , μετά δύο μέρες 12 μετά άλλες δύο 11.

Ε. όχι.

1. 19/2 γέννηση 4000 g 23/2 3870g

2. περίπου 9

3. Σε όλα θηλάζει

4. -

5. -

6. -

7. -

8. Δεν ξέρω, πάντως είναι υγρές όταν τις αλλάζω, δεν ξέρω πόσες φορές έχουν βραχεί όμως.

9. 3-4

10. Όπως έγραψα παραπάνω, μετά το κάθε γεύμα έχει ένα ύφος βαρυστομαχιάς, με ανοιχτά μάτια και σουφρωμένα φρύδια, μέχρι να βγάλει μπουκιά/εμετό οπότε συνήθως ξαναζητάει να φάει.

κοριτσι μου αφου σου εβγαλε και αιμα ψαξε στα θεματα του παρεντς με την παλλινδρομηση και τις αλλεργιες

μην επαναπαυεσαι με τον παιδιατρο

η δικια μου παντως δεν ρευτηκε ποτε με δικη μου παρενεση και ποτε δεν εβγαλε ουτε γουλια

Χωρίς να είμαι ειδικός, απλά μία μαμά που θήλασε 18 μήνες την κόρη της (αποθήλασε μόνη της) και θηλάζει τον μικρό της που είναι 11 μηνών, τα πράγματα μου φαίνονται ψιλονορμάλ... Αν τελικά και το βάρος που βάζει είναι ικανοποιητικό το μόνο που φαίνεται να έχει (από τη δική μου μη ειδική ματιά) είναι μία παλινδρόμηση που λίγο έως πολύ όλα τα μωρά έχουν. Δηλ. πριν της παθολογικής (που αυτό μόνο εξέταση ιατρού μπορεί να την υποδείξει) υπάρχει η παλινδρόμηση που εμφανίζουν στην αρχή όλα τα μωράκια, λόγω χαλαρού οισοφάγου (έτσι λέγεται? Δεν θυμάμαι καλά).

Προσπάθησε να τη ταΐζεις όχι σε τόσο ξαπλωτή στάση, να μην την κουνάς ιδιαίτερα όταν τη ρεύεις και κάνει αναγωγές, να κάνει πιο συχνά μικρά γεύματα, και ίσως από το ίδιο στήθος ανα 2 φορές αν δεις και πράσινα κακάκια ή επίσης να κόψεις λίγο τα γαλακτοκομικά που προέρχονται από αγελάδα, μήπως την πειράζουν και αυτά. Να κοιμάται με μικρή κλίση στο κρεβάτι (ίσως ένα μαξιλαράκι κάτω από το στρώμα? Βιβλία κάτω από τα πόδια της κούνιας? ….)

Ο θηλασμός είναι φυσικό πράγμα, αλλά στην αρχή δεν είναι καθόλου εύκολος για τους περισσότερους. Να με θυμηθείς, η μεγάλη δυσκολία είναι οι πρώτοι 2 μήνες. Όταν εδραιωθεί είναι πιο εύκολος από το να δίνεις ξένο γάλα. Θα δεις πως και από τώρα όσο περνάνε οι μέρες και μεγαλώνει η μικρή σου, θα γίνεται και πιο εύκολο το πράγμα!

Τη νύχτα ή και μέσα στη μέρα μπορεί να σε βοηθήσει κανείς με το άλλαγμα και το ρέψιμο του μωρού? Αυτό θα σε βοηθούσε πάρα πολύ!!!

Αίμα έχει ξαναβγάλει σε γουλίτσα? Τα κακάκια της τι χρώμα έχουν?

Για τον ίκτερο θα έλεγα να μην ανησυχείς και πολύ γιατί από ότι φαίνεται υποχωρεί και δεν ήταν και καμία μεγάλη τιμή από την αρχή!

Πότε ξαναπάτε παιδίατρο?

Θα έλεγα να πάτε όταν κλείσει βδομάδα από την τελευταία φορά, αν δεν πάτε νωρίτερα, για να δείτε και τι πήρε. Θα έχει τότε και μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Ευχαριστώ για τα παρήγορα λόγια. Θα φωνάξω τον παιδίατρο αύριο που κλείνει μία βδομάδα από τότε που την είδε, έτσι είχα σκεφτεί από τη χτεσινή μας συζήτηση. Μπορώ να την πάω εγώ να μην έρχεται αυτός δηλαδή; Τώρα για το να κάνει πιο συχνά γεύματα δειλιάζω να την ξυπνάω, αλλά η αλήθεια είναι αυτή που είπες erica, ότι τότε βαρυστομαχιάζει λιγότερο. Έβαλα ένα μαξιλάρι κάτω από το στρώμα της κούνιας, για να δούμε. Θα σταματήσω πάντως να την αφήνω στο στήθος, αφού η ίδια δεν καταλαβαίνει πότε να βγει. Μετά που άρχισα το θέμα αυτό, ανησύχησα ότι δεν τρώει αρκετά και την άφηνα να κοιμάται στο στήθος μέχρι να το βγάλει μόνη της. Ας τρώει ένα τέταρτο και ας ξαναζητάει αργότερα. Ελπίζοντας φυσικά να μη βγάλει αυτά που πήρε στο δεκάλεπτο/τέταρτο. Α, και η αλήθεια είναι ότι όταν τη βάζω στο καθισματάκι αυτοκινήτου, που είναι λίγο καθιστή όσο και να κουνάει το αυτοκίνητο εγώ πάω να τα βγάλω αυτή μία χαρά!

Πόσο να είναι τα συχνά γεύματα; Κάθε τρεις ώρες ας πούμε; Να την ξυπνάω αν κοιμάται; οι τρεις ώρες μετράνε από την ώρα που τελειώνει ή που αρχίζει το προηγούμενο γεύμα;

Ουφ κορίτσια ανυπομονώ να μπει σε μία σειρά να τη χαρώ λίγο, τώρα μου ΄βγαλε και τσίμπλες, όλο κάτι γίνεται και με ρίχνει και δε μπορώ να είμαι χαρούμενη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...