Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Το ΙΚΑ Κοροιδευει...δεν δινει λεφτα της ΜΕΝΝ

Recommended Posts

Το μικρο μας γεννηθηκε στις 3/1 και εμεινε στην Μενν του Μητερα στην Αθηνα μεχρι τις 9/1..Πληρώσαμε για την μοναδα νεογνων του Μητερα 1550 ευρω και μας ειπαν να καταθεσουμε τα τιμολογια απο το μαιευτηριο στο ικα της περιοχης μας αφου πρωτα εστειλα ενα φαξ στο εκαβ γΙΑ ΝΑ μου στειλει με ταχυδρομιο ενα χαρτι το οποιο μαζι με το τιμολογιο της μενν τα εδωσα στο ικα για να μου επιστρεψει τα 1550..

Η αποφαση απο το ικα ΡΕΘΥΜΝΟΥ βγηκε και μου επιστρεφουν 225 ευρω....καλο ε?

Το χαρτι που μου εδωσαν λεει οτι μπορω να κανω ενσταση....

Πηγα λοιπον σημερα στην προισταμενη του ΙΚΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και με θρασος μου ειπε οτι ολοι αυτα τα λεφτα παιρνουν και αν κανω ενσταση θα μπλεξω και θα πρεπει να πληρωνω δικηγορους και τετοια...επισης μου ειπε οτι αν η επιτροπη μου βγαλει δικιο το ικα θα κανει ενσταση και αυτη η ιστορια θα παρει πολλα χρονια, οποτε μου ειπε καλυτερα να παρω τα 225 ευρω και να το ληξω εδω....

ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΕΚΑΝΑ ΕΝΣΤΑΣΗ......

Διαφημίσεις

Καλησπέρα,

να σου ζησει το μωρακι σου, να ειναι γερο καλοτυχο.

Πολυ καλα εκανες και προχωρησες με την ενσταση, η διευθυντρια ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, αν ειναι δυνατον ειναι δικαιωμα του καθε ασφαλισμενου να κανει ενσταση.. δεν ξερω για το κοστος της Μενν να σου πω αλλα σε αντιστοιχη ταλαιπωρια μου με το ικα για το επιδομα της καισαρικης η διευθυντρια του ικα της περιοχης ήταν αυτη που με ενημερωσε και με ενθαρρυνε να κανω την ενσταση!

Διαφημίσεις

ααα και φυσικα δεν εγινε τιποτε αλλο μετα.. το ΙΚΑ δεν εκανε ενσταση στην αποφαση της επιτροπης.. σιγα και το ποσο για να κανει!!! σιγουρα και στην δικη σου περιπτωση θα σου εγκρινει επιπλεον ποσο απο οτι μου ειχε πει τοτε η διευθυντρια παντα εγκρινουν παραπανω οταν φυσικα υπαρχουν τα απαραιτητα δικαιολογητικα..

αυτο που ηξερα ειναι οτι σου δινουν ολο το ποσο του κοστους της θερμοκοιτιδας.νομιζω ομως οτι εχει μια προυποθεση.να κανετε κληση στο εκαβ για μεταφορα του μωρου σε δημοσιο νοσοκομειο και εαν η απαντηση ειναι αρνητικη(που συνηθως ειναι γιατι τα δημοσιο ειναι γεματα)τοτε το ικα δικαιολογει ολα τα χρηματα.

edit και απο ενα google που εκανα βρηκα αυτα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=36427

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23921

Kht7p2.png

3iVPp3.png

ΤΙ ΝΑ ΠΩ...1550 ΔΩΣΑΜΕ...ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΝΝ....Κ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ 225....ΔΕ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ!!?

Εμεις τα ειχαμε παρει ολα τα χρηματα πισω, μου κανει μεγαλη εντυπωση. Γνωμη μου να στειλεις μια επιστολη στη δοιηκηση του ΙΚΑ για να ρωτησεις για ποιο λογο δεν παιρνεις ολα τα χρηματα της ΜΕΝΝ

Διαφημίσεις

Πιστευω οτι κατι τετοιο καναμε τωρα με την ενσταση....ελπιζω να εχουμε κανα καλυτερο αποτελεσμα....η μενν στο ηρακλειο ειναι γεματη....στα χανια ειναι για τα μπαζα...οποτε και εμεις αναγκαστηκαμε να παμε αθηνα να γεννησουμε....γιατι ειχαμε προβλημα και επρεπε να γεννησουμε σε νοσοκομειο με μενν..οσο για το εκαβ....το φαξ το στειλαμε...οποτε....τι να πω.....

Εγώ πάντως που έκανα αμνιοκέντηση και έδωσα 600 ευρώ κατέθεσα τα χαρτια στο ΙΚΑ και μου γύρισαν 90 ευρώ... έκανα ένσταση και μας γύρισαν άλλα 300 ευρώ... αυτά που σου είπε η διευθύντρια ήταν μπούρδες.. τι δικηγόρους και βλακείες.. αν είναι δυνατόν..

ε αυτο λεω και εγω....και στη τελικη δεν μπορω να παω στο συνηγορο του πολιτη??

Αν εχει καμια σας καποια σχετικη εμπειρια θα με βοηθουσε παρα πολυ να μου ελεγε την ιστορια της...για να μαθω πως πρεπει να κινηθω....προς το παρον εκανα την ενσταση γραπτη στο ικα ρεθυμνου....εγραψα οτι θεωρω οτι το ποσο ειναι πολυ μικρο και ζητω να εξεταστει ξανα το θεμα...αυτο...

Θα γίνει η ένσταση σε κάααααποιους μήνες... θα σε καλέσουν... θα πεις ψύχραιμα πως και γιατί έπρεπε να πάτε αθήνα στη ΜΕΝΝ και ότι καλέσατε ΕΚΑΒ για δημόσιο αλλά δεν υπήρχε και θα πάρεις αρκετά από τα χρήματα ;) Μην πανικοβάλλεσαι... Η διευθύντρια κάνει τη δική της δουλειά και εσύ τη δική σου... η επιτροπή δε, κάνει τη δική της... αν και με την ένσταση δεν βγάλεις άκρη (που δεν νομίζω) μπορείς μετά να προχωρήσεις και αλλιώς. Αλλά δεν θα χρειαστεί αρκεί να είσαι ψύχραιμος στην εξέταση με την επιτροπή... χωρίς φωνές, απειλές κ.λπ. Θα έχεις να κάνεις με γιατρούς.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Δηλαδή τόσο λίγα δίνουν????

Το επίδομα καισαρικής πόσο είναι, ξέρει κανείς?

Η μικρή μου έμεινε 3 μέρες στην μονάδα παρακολούθησης (όχι σε θερμοκοιτίδα) στο Μητέρα και νομίζω πληρώσαμε εξτρα 550 ευρώ. Δηλαδή πόσα θα πάρουμε πίσω? Να υποθέσω καμιά 30 ευρώ????:rolleyes:

Καλημέρα! Δεν είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ αλλά απ'ότι γνωρίζω όλα τα ταμεία είναι υποχρεωμένα να καλύπτουν την νοσηλεία στη ΜΕΝΝ στο 100% του ποσού. Ψάξτε να δείτε τι γίνεται!! Αν βρω κάτι θα ενημερώσω.

Εμένα πάντως μου η μικρή έμεινε στην ΜΕΝΝ, το ΙΚΑ μας έδωσε όλο το ποσό αμέσως. Και εγώ γέννησα σε ιδιωτικο (ΙΑΣΩ). Είναι υποχρεωμένη να σου δώσουν το 100%. Δεν κατάλαβα κάτι όμως. Λες ότι η απόφαση βγήκε από το ΙΚΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. Εγώ κατάθεσα τα χαρτιά στο ΙΚΑ Μαρούσι, εκεί βγήκε η απόφαση και τα λεφτά στο τελος τα πήρα από το ΙΚΑ της περιοχής μου. Τα χαρτιά τα καταθέτεις ολά στο ΙΚΑ που υπάγεται το ιδιωτικό νοσοκομείο. Σε εμας είχαν δώσει ένα χαρτί που έλεγε ότι πρώτα πας στο ΙΚΑ ΜΑΡΟΥΣΙ και μετά παίρνεις τα λεφτά από το ΙΚΑ της περιοχής σου

ναι ...ετσι εκανα...πηγα στο ικα χαλανδριου και κατεθεσα τα χαρτια μου απο το μητερα....και τα λεφτα απο τη μενν μου ειπαν οτι θα τα παρω απο το ικα ρεθυμνου.....εε...και μου εβγαλαν αυτα τα 225 ευρω...

Κοριτσάκι καλημέρα. Πρέπει να είσαι η μόνη που δεν πήρες ΟΛΑ τα λεφτά από νοσηλεία μωρού σε ΜΕΝΝ. Όλοι όσοι γνωρίζω με αντίστοιχο θέμα, τα πήραν όλα. Μήπως βρε κορίτσι κάτι δεν έκανες σωστά; Όλα τα ταμεία είναι υποχρεωμένα να δώσουν όλα τα λεφτά της ΜΕΝΝ. Άλλο η καισαρική, άλλο οι υπόλοιπες παροχές... όσον αφορά τη ΜΕΝΝ τα λεφτά τα δίνουν πίσω όλα. Κάνε ένσταση κι άσε τη διευθύντρια να λέει τα δικά της. Στην επιτροπή μιλάς με γιατρούς κι όχι με διοικητικούς. Με ηρεμία, όπως σου είπε και προηγούμενη κοπέλα, όχι νεύρα, απειλές και μεγάλα λόγια....και είναι σίγουρο ότι θα τα πάρεις.... Να χαίρεσαι το μωράκι σου... γερό και καλότυχο να είναι και μην ανησυχείς....

Ή στραβός είν' ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε! ! !:rolleyes:

να στε καλα!!!...ολα εγιναν με τη καθοδιγηση του Μητερα...και απο οτι ξερω δεν υπαρχει κατι που να καναμε λαθος.....το τιμολογιο απο το μητερα μαζι με τη βεβαιωση του μητερα που λεει ποτε μπηκε και ποτε βγηκε απο τη μενν και το λογο...καθως και το χαρτι απο το εκαβ το οποιο πηγαμε και το πηραμε απο τη μεσογειων διπλα απο το γεννηματα...ολα αυτα τα εδωσα στο ικα χαλανδριου και περημενα τα λεφτα απο το ικα ρεθυμνου....εχω αρ.πρωτοκολλου σε μια σφραγιδα στο βιβλιαριο του μικρου και ρωταω με αυτο το νουμερο...τι να πω....μαλλον κοβουν και απο εκει που δεν πρεπει καθολου λογο κρισης.....υπαρχει Θεος....

Καλημέρα κι από μένα,

εμένα ο μικρούλης μου νοσηλεύτηκε στην ΜΕΝΝ του Λητώ για 56 μέρες.... το κόστος? 18.000 Ευρώ και κάτι ψιλά!!

Τα πήραμε όλα πίσω σε περίπου 1 με 1,5 μήνα, βέβαια όχι από το ΙΚΑ αλλά από το ταμείο μου (ΤΥΠΑΤΕ), αν και νομίζω ότι όλα τα ταμεία είναι υποχρεωμένα να καλύπτουν αυτό το κόστος!

Να μην το αφήσεις έτσι, είναι λεφτά που έχουμε πληρώσει από τον μισθό μας!!!

• 2 weeks later...

μολις μου τηλ απο το ικα και μου ειπε η προισταμενη οτι εβγαλαν χωρις να γινει η ενσταση 187 ευρω για καθε μερα που εμεινε το μωρο μας στη μενν2 (3μερες) και 35 ευρω για καθε μερα που εμεινε στη μενν1

Είναι όλο το ποσό που πρέπει να πάρεις?

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)