Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΕΛΕΟΣ!!!!!

Recommended Posts

καλησπερα σας. δεν ξερω αν βρισκομαι στον σωστο τομεα, αλλα ειμαι αγανακτισμενη-εκνευρισμενη και χιλια αλλα δυο!!!!

να σας πω πως εχει η κατασταση και να μου πειτε και εσεις την γνωμη σας!

ειδικα αν υπαρχουν κ αλλοι συναδελφοι να μου πουν αν εχουν παρομοια εμπειρια.

ειμαι καθηγητρια φιλολογος, με πειρα , κτλ κτλ.. και εν αναμονει του διορισμου κανω οπως και τοσοι αλλοι συναδελφοι μου ιδιαιτερα μαθηματα και δη σε μαθητες τριτης λυκειου.τον τελευταιο χρονο μου συμβαινει κατα κορον το εξης. εχω αρκετα ιδιαιτερα. με καλουν οι γονεις, συζηταμε τα του ωραριου, της τιμης, που να τονισω παντα μειωνω γιατι καταλαβαινω πως τα πραγματα εχουν δυσκολεψει, και συμφωνουμε να ξεκινησουμε.σε ολους μου τους μαθητες πριν ξεκινησουμε τους δινω ΠΛΗΡΕΣ υλικο, με ασκησεις, θεωρια, σημειωσεις, επεξηγησεις, ενα σωρο πραγματα, γιατι στο μαθημα μου θελω να ειμαι απολυτα συνεπης και υπευθυνη!!!αυτο φυσικα θα μου κοστισει αρκετα, γτ δεν δινω απλα φυλλαδιακια προχειρων σημειωσεων!το μαθημα μου ειναι απολυτα οργανωμενο.ποτε μα ποτε ομως, εν αντιθεσει με αλλους μου συναδελφους δεν χρεωνω τους γονεις ξεχωριστα για το υλικο που παρεχω στους μαθητες.

το θεμα ειναι το εξης: τρεχω ολη μερα, γυρναω στο σπιτι μου 11 το βραδυ απο τις 10 το πρωι που βγαινω για να οργανωσω τις δουλειες μου, κανω ενα επαγγελμα που χωρις υπερβολες το λατρευω και δινω την ψυχη μου σε αυτο, λογω ελλειψης μεταφορικου μεσου χαλαω αρκετα χρηματα καθημερινα στην συγκοινωνια..και οταν ερχεται το τελος του μηνα ακουω το εξης: κοπελα μου, συγνωμη, αλλα ξερεις δεν εχουμε να σε πληρωσουμε!!!

και ρωταω εγω!!!!αφου δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα για να κανουν ιδιαιτερα στα παιδια τους, γιατι μας ταλαιπωρουν και εμας αδικα???δουλευουμε για να ζησουμε,κουραζομαστε, δεν μας τα προσφερει κανεις ετοιμα!!!κανεις δεν σεβεται τελωςπαντων τον κοπο μας????απαιτουν τα καλυτερα για τα παιδια τους, μαθημα μεχρι και σοβαρο οικογενειακο προβλημα υγειας ειχα, και ποτε δεν τους το ακυρωσα για να ειμαι ενταξει απεναντι τους!!!!! και ειναι το ευχαριστω?????να δουλευουμε τελικα αμισθει??????

συγνωμη για τον τονο της φωνης μου, αλλα ειμαι φανερα εκνευρισμενη, γιατι συμβαινει μονιμως η ιδια ιστορια.δεν ξερω ποια ειναι η γνωμη σας η αν εχω αδικο...:confused:

Διαφημίσεις

Δίκιο έχεις. Για να σου δώσω όμως απόλυτο δίκιο, θέλω να σε ρωτήσω: Εσύ φόρους πληρώνεις για τα χρήματα που εισπράττεις? Τα ιδιαίτερα δηλαδή τα κάνεις νόμιμα, κόβεις απόδειξη κλπ κλπ? Όχι ότι αν τα παίρνεις 'μαύρα' έχουν δικαίωμα να σε δουλεύουν, εννοείται, αλλά γενικά έχω μία επιφύλαξη για όσους κερδίζουν χρήματα χωρίς να πληρώνουν φόρους. (σε παρακαλώ μην το πάρεις για προσωπική επίθεση, ρωτάω από περιέργεια)

Κοίτα κι εγώ εκπαιδευτικός είμαι (βιολόγος). Έχω κανει ιδιαίτερα αλλά ποτέ πολλά μαζί για να μπορώ να προλαβαίνω τις υποχρεώσεις μου και να δίνω πολύ βαση στον καθένα. Το οικονομικό είναι ενα μεγάλο θέμα. Μου έχει τύχει φυσικά να μου πουν ότι δεν έχουν λεφτά στο τέλος του μήνα αλλά μετά από 1, 2 βδομάδες ή και ένα μήνα με πληρώνουν. Δεν μπορώ να πιέσω γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα. Τώρα εάν είναι κάτι που δεν θες να συμβαίνει, πολύ απλά κάνεις μια συζήτηση και τους ενημερώνεις ότι έχεις κι εσύ έξοδα ( οπως κι εκείνοι) που τρέχουν συνεχώς, κι έτσι πρέπει στο τέλος του μήνα να έχεις πληρωθεί αλλιώς θα σταματήσεις να τους προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Δεν είναι κακό. Οι καλόι λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους!

Καλή δύναμη στη δουλειά σου!!!:P:p

gth0p3.png

θα σας απαντησω ειλικρινα. στην αρχη δεν εκοβα αποδειξεις,οταν πρωτοξεκινησα.πλεον ομως, και γνωριζοντας το ποσο χρονοβορο ειναι να διοριστεις σε σχολειο, στον κλαδο μου τουλαχιστον, αποφασισα να τα "νομιμοποιησω" κοβοντας αποδειξεις.

δεν ξερω τι να πω πια!!!!!!!σεβασμος μηδεν!!!απαιτουν τα μεγιστα, τα οποια κανω επειδη σεβομαι το επαγγελμα μου και τον εαυτο μου τον ιδιο, και ιδου το ευχαριστω τους!!!!

εχω αγανακτισει διοτι προκειται για καθαρη εκμεταλλευση κατα την γνωμη μου!!!!!

Κοίτα κι εγώ εκπαιδευτικός είμαι (βιολόγος). Έχω κανει ιδιαίτερα αλλά ποτέ πολλά μαζί για να μπορώ να προλαβαίνω τις υποχρεώσεις μου και να δίνω πολύ βαση στον καθένα. Το οικονομικό είναι ενα μεγάλο θέμα. Μου έχει τύχει φυσικά να μου πουν ότι δεν έχουν λεφτά στο τέλος του μήνα αλλά μετά από 1, 2 βδομάδες ή και ένα μήνα με πληρώνουν. Δεν μπορώ να πιέσω γιατί είναι δύσκολα τα πράγματα. Τώρα εάν είναι κάτι που δεν θες να συμβαίνει, πολύ απλά κάνεις μια συζήτηση και τους ενημερώνεις ότι έχεις κι εσύ έξοδα ( οπως κι εκείνοι) που τρέχουν συνεχώς, κι έτσι πρέπει στο τέλος του μήνα να έχεις πληρωθεί αλλιώς θα σταματήσεις να τους προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Δεν είναι κακό. Οι καλόι λογαριασμοί κάνουν και τους καλούς φίλους!

Καλή δύναμη στη δουλειά σου!!!:P:p

giotaki μου, επειδη νιωθω υπευθυνη γι αυτα τα παιδια, περιμενω μεχρι και 2-3 μηνες για την πληρωμη!!!ποτε μα ποτε ειλικρινα στο λεω δεν εχω πιεσει κανεναν!!!το οτι εχω πολλες ωρες δεν ειναι τοσο οτι εχω πολλα παιδια, αλλα επειδη ειναι θεωρητικη κατευθυνση τα πιο πολλα και τριτη λυκειου, καταλαβαινεις και εσυ πως απαιτουνται αρκετες ωρες καθημερινα οταν μιλαμε για 5 μαθηματα πανελλαδικα εξεταζομενα.

Διαφημίσεις

Περιμένεις πολύ νομίζω.. Και όσο το αφήνεις τόσο θα χειροτερεύει. Ιδίως αφού κόβεις απόδειξη, είναι η νόμιμη εργασία σου κι όπως αυτοί θέλουν να τους πληρώνει η δουλεια τους την τάδε ημερομηνία έτσι οφείλουν κι εσένα να σε πληρώνουν. Για όλους είναι δύσκολη εποχή, και για εσένα άρα ;)

gth0p3.png

Μπορεί να είσαι εξαιρετική καθηγήτρια, αλλά ξεχνάς ότι είσαι και ελεύθερος επαγγελματίας. Όταν κάνουμε ιδιαίτερα δεν κανονίζουμε μόνο την τιμή, αλλά και πότε θα γίνεται πληρωμή. Επίσης όταν βλέπεις κάποια οικογένεια ευκατάστατη, τότε μπορείς να δεσμευτείς να κάνεις και πολλές ώρες σε ένα παιδί, όταν όμως μία οικογένεια είναι με ένα μισθό και δύσκολα τα βγάζει πέρα δεν δεσμευόμαστε με πολλές ώρες και προσπαθούμε να έχουμε αρκετούς μαθητές, ώστε αν κάτι δεν πάει καλά να μη μείνουμε ξεκρέμαστες. Πάντως για να σου φτιάξω λίγο τη διάθεση, νομίζω ότι και το κράτος δεν είναι πολύ συνεπές με τις πληρωμές των αναπληρωτών.

Αχ, αχ, αχ! Τί να σου πω! Κι εγώ δυο φορές έχασα χρήματα από τα μαθήματα, ευτυχώς όχι πολλά όμως, περίπου 1 ή 1,5 μήνα... Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα... Ξέρω ότι δεν παρατάς έτσι εύκολα ένα παιδί που προετοιμάζεται για πανελλήνιες αλλά για να κάνεις "ψυχικό" θα πρέπει να μην έχεις απόλυτη και άμεση ανάγκη των χρημάτων... Εφόσον αυτό δε συμβαίνει, πρέπει όπως σου είπε και μια κοπέλα πιο πάνω να ξεκαθαρίζεις από την αρχή ότι εσύ μπορείς να περιμένεις μέχρι 15 μέρες ας πούμε, αλλιώς θα σταματάς τα μαθήματα. Κάποιοι μπορεί να εκμεταλλεύονται την ανοχή σου και να δίνουν προτεραιότητες αλλού...

ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΤΑΩ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΤΕ.

“Teachers open the door, but you must enter by yourself.”

Chinese Proverb

ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΤΑΩ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΟΤΕ.

cathy24 , και εγω δεν εχω ακομα οικογενεια, αλλα ειμαι σε μια ηλικια που δεν θελω να εξαρτωμαι πλεον απο τους γονεις μου οπως και εσυ αναφερεις.

εγω για ενα πραγμα απορω!!!εφοσον δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να παρεχεις στο παιδι σου ιδιαιτερα, τοτε τι παιδευεις και τον κοσμο???και για να απαντησω σε μια κοπελα που το ανεφερε πριν, το "κουφο" ειναι πως αυτοι οι ιδιοι απαιτουν πολλες ωρες, οχι εγω!!

ε απο εκει και υστερα τα λογια ειναι περιττα..εχω ακουσει και αλλες ιστοριες συναδελφων που ηταν σε οικογενειες που εφαρμοζαν το συστημα "παιρνω καθηγητρια αυτο το μηνα, της λεω πως δεν εχω να την πληρωσω, την διωχνω και παιρνω αλλη τον επομενο μηνα "και παει λεγοντας...

τελοσπαντων..ας μην συγχιζομαι κ ειμαι κ αρρωστη :P

Διαφημίσεις

cathy24 , και εγω δεν εχω ακομα οικογενεια, αλλα ειμαι σε μια ηλικια που δεν θελω να εξαρτωμαι πλεον απο τους γονεις μου οπως και εσυ αναφερεις.

εγω για ενα πραγμα απορω!!!εφοσον δεν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να παρεχεις στο παιδι σου ιδιαιτερα, τοτε τι παιδευεις και τον κοσμο???και για να απαντησω σε μια κοπελα που το ανεφερε πριν, το "κουφο" ειναι πως αυτοι οι ιδιοι απαιτουν πολλες ωρες, οχι εγω!!

ε απο εκει και υστερα τα λογια ειναι περιττα..εχω ακουσει και αλλες ιστοριες συναδελφων που ηταν σε οικογενειες που εφαρμοζαν το συστημα "παιρνω καθηγητρια αυτο το μηνα, της λεω πως δεν εχω να την πληρωσω, την διωχνω και παιρνω αλλη τον επομενο μηνα "και παει λεγοντας...

τελοσπαντων..ας μην συγχιζομαι κ ειμαι κ αρρωστη :P

Αααααα, έχουν βγει και τέτοια συστηματάκια;;;; Μάλιστα!!!!

Κι εγώ λέω πότε θα ξαναρχίσω δουλειά;;; Σα να μου φαίνεται θα κάτσω σπίτι με το παιδάκι μου και κάθε φορά που με πονάει το δοντάκι μου για δουλειά, θα του βάζω... ουζάκι! Είναι αλήθεια ότι τα ιδιαίτερα έχουν πέσει πολύ σε ζήτηση, στις τάξεις εκτός γ λυκείου;

Αααααα, έχουν βγει και τέτοια συστηματάκια;;;; Μάλιστα!!!!

Κι εγώ λέω πότε θα ξαναρχίσω δουλειά;;; Σα να μου φαίνεται θα κάτσω σπίτι με το παιδάκι μου και κάθε φορά που με πονάει το δοντάκι μου για δουλειά, θα του βάζω... ουζάκι! Είναι αλήθεια ότι τα ιδιαίτερα έχουν πέσει πολύ σε ζήτηση, στις τάξεις εκτός γ λυκείου;

ναι pashalitsa, ειναι αληθεια και αυτο. τριτη λυκειου δεν παιζουν με το μελλον των παιδιων και δεν παρατηρειται μειωση.αλλα σε ολες τις αλλες ταξεις δεν ειναι τα πραγματα οπως πριν λιγα χρονια.εχει δυσκολεψει κ αυτο.βεβαια σου ειπα τι εχουν παθει γνωστοι μου, εφαρμοζουν νεα μεθοδο καποιοι!!!καθε μηνα κ αλλη καθηγητρια ωσπου να βγει η χρονια ανεξοδα γι αυτους!!!κατσε με το παιδακι σου...καλα εισαι εκει!;)

Έκανα ιδιαίτερα στα φοιτητικά μου χρόνια, αλλά και λίγο μετά, παράλληλα με τη δουλειά στο γραφείο. Ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει τέτοια θέμα - εκτός από περιστασιακές μικροκαθυστερησεις...

Θεωρώ απαράδεκτους τους γονείς που δεν πληρώνουν και βρίσκουν τέτοιες δικαιολογίες. Αν δεν « βγαίνεις» οικονομικά, είτε δεν κανείς ιδιαίτερα στο παιδί σου είτε κανείς τόσες ώρες όσες επιτρέπουν τα οικονομικά σου. Σκληρό? δεν νομίζω, κι εγώ όταν πήγαινα πριν πολλααααα χρόνια Γ λυκείου δεν έκανα ιδιαίτερο γιατί οι γονείς μου δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, επέλεξα ένα φροντιστήριο που κόστιζε λιγότερο - δεν έπαθα τίποτα :-).

Ακόμα και στην περίπτωση που προκύπτει κάτι έκτακτο και συνειδητοποιεις ότι τελικά στο τέλος του μήνα δεν θα έχεις να πληρώσεις το δάσκαλο του παιδιού σου, κανείς μια ξεκάθαρη κουβέντα, εξηγεις τι συμβαίνει και διαπραγματευεσαι μια λύση, έτσι δεν είναι? Δεν τον φερνεις τον άλλο προ τετελεσμενου γεγονότος ....Είναι ντροπή!!!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΛΙΑ ΝΕΦΕΛΗ ΜΟΥ!!!!!!!!!:P

σ ευχαριστω πολυ:P

Έκανα ιδιαίτερα στα φοιτητικά μου χρόνια, αλλά και λίγο μετά, παράλληλα με τη δουλειά στο γραφείο. Ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει τέτοια θέμα - εκτός από περιστασιακές μικροκαθυστερησεις...

Θεωρώ απαράδεκτους τους γονείς που δεν πληρώνουν και βρίσκουν τέτοιες δικαιολογίες. Αν δεν « βγαίνεις» οικονομικά, είτε δεν κανείς ιδιαίτερα στο παιδί σου είτε κανείς τόσες ώρες όσες επιτρέπουν τα οικονομικά σου. Σκληρό? δεν νομίζω, κι εγώ όταν πήγαινα πριν πολλααααα χρόνια Γ λυκείου δεν έκανα ιδιαίτερο γιατί οι γονείς μου δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, επέλεξα ένα φροντιστήριο που κόστιζε λιγότερο - δεν έπαθα τίποτα :-).

Ακόμα και στην περίπτωση που προκύπτει κάτι έκτακτο και συνειδητοποιεις ότι τελικά στο τέλος του μήνα δεν θα έχεις να πληρώσεις το δάσκαλο του παιδιού σου, κανείς μια ξεκάθαρη κουβέντα, εξηγεις τι συμβαίνει και διαπραγματευεσαι μια λύση, έτσι δεν είναι? Δεν τον φερνεις τον άλλο προ τετελεσμενου γεγονότος ....Είναι ντροπή!!!

mama miaaa, πεστα κ εσυ! ακριβως το ιδιο σκεπτικο εχουμε. τι να πω..αν δεν σεβονται τον ιδιο τους τον εαυτο, ποσο μαλλον ακατορθωτο να σεβαστουν τους αλλους...:|

Διαφημίσεις

Εγώ ζητούσε τα λεφτά ή στο τέλος κάθε μαθήματος ή στο τέλος της εβδομάδας. Σε λίγες οικογένειες, που τις ήξερα χρόνια τα έπαιρνα κάθε μήνα.

Πάντως τα ιδιαίτερα έχουν μειωθει πολυ.

Σε νεαρότερη ηλικία λόγο άριστης γλώσσης αγγλικών έκανα μαθήματα, αφού συμφωνούσαμε τις μέρες και ώρες, τους ενημέρωνα για το κόστος και ότι πληρώνομαι μετά το μάθημα πάντα. Συγνώμη αλλά εδώ και πάνω από 10 χρόνια υπάρχει το γνωστό δεν πληρώνω. Είχα ένα σωρό γνωστές που έκαναν μήνες ολόκληρους μαθήματα και δεν πληρωνόντουσαν. Συνήθως είναι γονείς με απαράδεκτοι νοοτροπία τζαμπατζή, που θέλουν να μορφώσουν τα παιδιά τους με ιδιαίτερα αλλά χωρίς να πληρώσουν. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι καθηγητές νεαρής ηλικίας συνήθως είναι ότι ντρέπονται να ζητήσουν τα χρήματα τους και αισθάνονται αμηχανία. Να θυμάσαι πάντα ότι αυτός που δεν σκοπεύει να σου φάει ούτε ευρώ σε πληρώνει. Κάνεις μια δουλειά και αμείβεσαι γι αυτήν. Αν δεν συμφωνεί με το ποσό ή τον τρόπο πληρωμής ας πάει αλλού. Τώρα βέβαια ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει κρίση και πληθώρα προσφοράς, ακριβώς αυτό εκμεταλλεύονται και κάποιοι το κάνουν και συστηματικά. Κάθε μήνα και άλλο καθηγητή. Δώσε τέλος την εκμετάλλευση. Αυτός που δεν σκοπεύει να σε πληρώσει μόλις τους πεις ότι αμείβεσαι μετά το μάθημα, δεν θα σε φωνάξει.

Εγώ ζητούσε τα λεφτά ή στο τέλος κάθε μαθήματος ή στο τέλος της εβδομάδας. Σε λίγες οικογένειες, που τις ήξερα χρόνια τα έπαιρνα κάθε μήνα.

Πάντως τα ιδιαίτερα έχουν μειωθει πολυ.

αυτο θα ηταν το ιδανικο νομιζω mafalda μου, στο τελος του μαθηματος δηλαδη, η στο τελος της βδομαδας. αλλα αν σκεφτεις..ποσες οικογενειες πλεον μπορουν τα διαθετουν αμεσως?γι αυτο δεχτηκα κ εγω καθε μηνα γιατι λεω, πρωτη του μηνα, πληρωνονται οι ανθρωποι....ισως τους βολευει κ αυτου πιο πολυ.(η καλοσυνη θα με φαει εμενα :evil: )

αυτο θα ηταν το ιδανικο νομιζω mafalda μου, στο τελος του μαθηματος δηλαδη, η στο τελος της βδομαδας. αλλα αν σκεφτεις..ποσες οικογενειες πλεον μπορουν τα διαθετουν αμεσως?γι αυτο δεχτηκα κ εγω καθε μηνα γιατι λεω, πρωτη του μηνα, πληρωνονται οι ανθρωποι....ισως τους βολευει κ αυτου πιο πολυ.(η καλοσυνη θα με φαει εμενα :evil: )

δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει το δικό τους οικονομικό, είναι πρόβλημα τους ας φυλάνε τα λεφτά και ας τα δίνουν, τώρα εάν είναι κάποιος γνωστός ή παλαιό ιδιαίτερο κάνεις και μια εξυπηρέτηση.

δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει το δικό τους οικονομικό, είναι πρόβλημα τους ας φυλάνε τα λεφτά και ας τα δίνουν, τώρα εάν είναι κάποιος γνωστός ή παλαιό ιδιαίτερο κάνεις και μια εξυπηρέτηση.

εχεις δικιο και σ αυτο και στο προηγουμενο που ειπες περι αμηχανιας γτ ετσι ειναι. φτανω στο σημειο να ντρεπομαι για λογαριασμο τους...

προσπάθησε να κάνεις διακανονισμό του τύπου 50 ευρώ το μήνα και όποτε ξοφλήσουν, γιατί το πιο πιθανό είναι να τελειώσει το παιδί και να μη σου έχουν δώσει ευρώ.Δυστυχώς η εμπειρία δείχνει ότι οι κακοπληρωτές είναι συνήθως αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν αλλά το θεωρούν δευτερεύον. όταν έκανα ιδιαίτερα πριν διοριστώ θυμάμαι μια χαρακτηριστική περίπτωση οικογένειας που έστελνε και τα δύο παιδιά της σε ιδιωτικό σχολείο, πηγαιναν εκδορμούλες κάθε σαββατοκύριακο , έκαναν ιδιαίτερα σε όλα τα μαθήματα κι εγώ έπρεπε να τους υπενθυμίζω για μηνες να με πληρώσουν.τελικά πήρα όλα τα χρήματα. πάλι καλά. εν τέλει αν κάποιος δεν έχει να πληρώσει ας μην κάνει ιδιαίτερα στο παιδί του. δεν θεωρώ ότι η μη πληρωμή είναι θέμα έλλειψης χρημάτων-ιδιαίτερα αν γίνεται συστηματικά-αλλά θέμα νοοτροπίας.

Νεφέλη την ίδια ιστορία είχα όταν έκανα ιδιαίτερα.Διδάσκω αγγλικά και είχα παιδάκια από 6 μέχρι 19.Σε πολλές περιπτώσεις δεν πληρωνόμουν και όχι για ένα ή δύο μήνες αλλά για πολύ περισσότερο.Θα το καταλάβαινα αν μου έλεγαν από την αρχή ότι θα πληρώνουν ανά δίμηνο ή τρίμηνο.Είναι άσχημο να σε κρεμάνε με τέτοιο τρόπο.Βέβαια,υπήρχαν και οι συνεπέστατοι γονείς που με πλήρωναν στο τέλος κάθε μαθήματος,και όταν το αμελούσαν -το πολύ σε 1-2 μαθήματα όλη τη χρονιά-τους έβλεπα ότι ντρέπονταν.

97Cep2.png

''dum spiro spero''

Kοριτσια δυστηχως οντως καποιοι γονεις το κανουν αυτο..Δουλευω σε ωδειο και το εφαρμοζουν κι εκει αυτο.δηλαδη δεν πληρωνουν και ερχονται κυριοι.ΜΑς δουλευουν κανονικοτατα δηλαδη.Αυτοι που δεν εχουν πραγματικα χρηματα και θελουν να σπουδασει το παιδι τους οποτε μπορουν κατι μας φερνουν ετσι λες οτι αυτοε δεν ειναι γαιδουρι.Αυτοι που δεν πληρωνουν δεν θα πληρωσουν ποτε.Εχουμε σταματησει πολλα παιδια και λυπαμαι πολυ αλλα δεν γινεται αλλιως πρεπει να ζησουμε κι εμεις

Ιδιαιτερα δεν κανω πολλα αλλα οσα κανω παιρνω τα χρηματα την ιδια μερα.Οσοι θελουν με το μηνα να ερθουν στο ωδειο να πληρωνουν και λιγοτερο και αν τους κυνηγησει ο επιχειρηματιας στην τελικα

Εμεις δεν θα βρουμε το δικιο μας.Μην λυπασαι τα παιδια .Αν οι γονεις τους ενδιαφερονται πραγματικα θα βρουν τα λεφτα να σε πληρωσουν αλλιως να τα πανε σε φροντηστηριο.Ασε τις καλωσυνες γιατι την ιδια ωρα θα εκανες ενα μαθημα που θα πληρωνοσουν

σας ευχαριστω ολες για τς απαντησεις σας.εχετε ολες απολυτο δικιο!!αυτο που δεν καταλαβαινουν ειναι πως αυτο που κανουμε, δεν ειναι το χομπι μας, αλλα το επαγγελμα μας.για να μην γινομαι απολυτη, εννοειται πως μου εχουν τυχει και εξαιρετικα τυπικοι γονεις οσον αφορα το θεμα πληρωμης.τα σκεφτομουν ολα αυτα που μου ειπατε, δηλαδη περι πληρωμης ανα βδομαδα ή ανα δευτερη,αλλα ηθελα να ακουσω και αλλες γνωμες. ε απο αυριο, αλλαζω σταση και διεκδικω κ εγω τα δικαιωματα μου και τα δεδουλευμενα μου.εχει και η υπομονη τα ορια της...

παλιοτερα που εκανα ιδιαιτερα...σπανια αντιμετωπισα το προβλημα να μην με πληρωσουν στην ωρα μου κι αυτο εγινε οπως ειπε καποια κοπελα παραπανω απο ατομα που ειχαν χρηματα αλλα η προτεραιοτητα τους ηταν τα ψωνια,τα ταξιδια κλπ....Κι εφταναν να καθυστερουν να πληρωσουν 100 ευρω λεμε...Η να σου λενε θα σταματησουμε τα μαθηματα και ξεχνανε να σε εξοφλησουν:shock:(αυτο συνεβη στον αντρα μου σε οικογενεια με τα φραγκα...για αστειο ποσο 30-40 ευρω!)

Οι οικογενειες που δεν εχουν τα πολλα ειναι συνηθως καλοπληρωτες...κι αυτο γιατι εχουν μπεσα,ξερουν πως βγαινει το χρημα με κοπο και δεν διανοουνται να στερησουν απο τον ανθρωπο που τους προσφερει υπηρεσιες την αμοιβη του.

Παντως η λυση ειναι να πληρωνεσαι σε καθε μαθημα...Δεν νομιζω οτι υπαρχει καλυτερη αντιμετωπιση...Βεβαια ετσι δεν ξερεις τι παιρνεις και τι χαλας...αλλα απο το να τα χασεις,καλυτερα να τα βαζεις σε κουμπαρα και να τον ανοιγεις τελος του μηνα:mrgreen: