Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αδερφάκια - συμπεριφορά μεγάλου προς μικρό

Recommended Posts

!!!!!!! πηρα τηλ μια φιλη μου σημερα η οποια γεννησε πριν 1 μηνα ακριβως τον 2ο γιο της.ο μεγαλος της ειναι 5 ετων

κοριτσια μου ηρθε να βαλω τα κλαμματα ετσι οπως συμπεριφερεται στον μεγαλο.

γενικα δε του μιλουσε ποτε καλα του παιδιου κ το ξερω απο τοτε που το γεννησε.απο μωρο με εκφοβισμους κ φωνες κ καμια ξαναστροφη που και που...

σημερα λοιπον την πηρα κ εκεινη την ωρα ο μεγαλος της εκανε φασαρια...κ του λεει ''σκασε και κατσε εκει να φας γιατι...τα ακους τα βηματα???εεεε??να θα ερθει ο γυφτος κ θα σε αρπαξει!!'' αυτο συνεχιζε να γκρινιαζει κ του λεει ''ειπα βουλωσε το μη σου τιναξω καμια αναποδη κ δεις αστερακια!!"' το παιδι εφαγε κ του λεει μετα ''στο δωματιο σου τωρα κ δε θα βγεις απο κει γιατι ο γυφτος ηρθε κ βαραει τις πορτες.θα σε αρπαξει κ θα φυγει'' :confused::confused::confused:

της λεω να κλεισουμε να κοιμηθει το παιδι κ ας με παρει μετα αλλα μου λεει οχι...εκει που μιλουσαμε για 2-3 λεπτα..ερχεται το παιδι παλι κ του λεει ''δε σου ειπα εγω ρε ηλιθιο να μεινεις στο δωματιο???οριστε τωρα κλαιει το μωρο δωστου πιπιλα!!!''....''ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕς???'' ναι λλει αυτο... ''φυγε απο μπροστα να δω τι μου παλουκωθηκες εκει???'' κ συνεχιζει... ''κατσε εδω κ σκασε μην ακουσω τη φωνη σου γιατι θα σε πεταξω εξω'' κ παει στο μωρο κ λεει ''εεεεελα αγαπη μουυυυ πεινασεεες καρδιαααααα μου'' κ ακουω εγω το μεγαλο το παιδακι...''εμενα δε με προσεχεις καθολου....ολο με μαλωνεις'':-(:-(:-(:-(

ενιωσα απαισια...ο λογος που αραιωσα μαζι της εδω κ ενα χρονο ειναι γιατι η κορη μου εκλαιγε οποτε βρισκομασταν μαζι...επειδη μιλουσε ετσι στο παιδι της...κ εγω ενιωθα ασχημα...δεν εχω πλεον το θαρρος να της μιλησω οπως τοτε:confused:

Διαφημίσεις

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

καλα θελει να λεγεται και μανα αυτη η γυναικα?τι να πω?οταν ο μεγαλος ηταν μωρο του μιλουσε ασχημα η οπως στο μικρο της?

και μετα σου λεει ο μεγαλος ζηλευει το μωρο.ε πως να μη το ζηλευει κυρα μου αν του φερεσα λες και ειναι σκυλι!!!δε βλεπει τη διαφορα το παιδι χαζο ειναι?αποζητα την αγαπη της μανας.βλεπει το μικρο που την εισπρατει και αντιδραει με αυτο το τροπο.λογικο ειναι.αν προσεχε και λιγο το μεγαλο αντι να του μιλαει ετσι τοτε και εκεινο θα ηταν πιο ηρεμο και συνεργασιμο και εκεινη θα χαλαρωνε!!!

qcKmp2.png

εδώ ένιωσα εγώ άσχημα και μόνο που τα περιέγραψες.....Υπάρχουν τέτοιες γυναίκες που θέλουν να λέγονται και μάνες....Τι να πω????? Ντροπή και αίσχος!!! εκεί δεν έχετε την πρόνοια να την επισκευτεί???

φυσικα κ εχουμε προνοια αλλα ειναι πολυ αυστηρα εδω περα...αν μαθευτει οτι σηκωνει χερι στο παιδι μπορει κ να της το παρουν.βασικα σιγουρα θα την στειλουν σε ψυχιατρο για να διαγνωσει αν πασχει απο κατι!

οταν ηταν μωρο ο μεγαλος οχι δε του μιλουσε ετσι...αλλα μετα απο εναμισι ετων αρχισε να το κανει:confused: θυμαμαι μια φορα που ειχαμε βγει με τα παιδια κ η δικια μου τοτε ηταν 2 ετων κ ο δικος της λιγο μικροτερος κ το παιδι χτυπιοταν μεσα σε ενα σουπερ μαρκετ γιατι ηθελε κατι κ τον βαζει πισω απο κατι κουτες παμπερς κ τον εκανε τοπι:confused:

εγω της ειπα σημερα οτι το παιδι ζηλευει κ μου απαντησε ''ναι...σκατα κανει''...

Διαφημίσεις

Ρε δημητρούλα μου μαυρισες την καρδια γμτ γμτ εκτος του οτι θα της τα εχωνα χύμα στο κύμα θα την εδινα κιολας στην προνεια ρε το κακομεταχειρήζεται σκύλο ειχα και ετσι δεν του μηλαγα και αυτη στο παιδι ρε να την ηξερα θα την βαραγα πραγματικά!!!

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

Ουτε μπροστα σε κοσμο δεν εχει αναστολες αυτη; Απαραδεκτη...

Κατα τη γνωμη μου, εδω η πολυ ευγενεια βλαπτει. Εφοσον ειστε φιλες, ομορφα πες της την αληθεια,δηλαδη χωρις να την προσβαλεις με χαρακτηρισμους, γινε ο καθρεπτης της. Ξυπνα την απο την αναισθησια της, με ενα γερο ταρακουνημα. Μιλησε την αυστηρα και σταρατα,επιμενω ομως να καταδικασεις την πραξη οπως κανουμε στα παιδακια και οχι την ιδια, εσυ εχεις τον τροπο, ετσι εχω καταλαβει! ;)

Ουτως ή αλλως αραιωσατε, το να στεναχωριεσαι μονο δεν ειναι λυση. Μιλησε την, ταρακουνησε την με καποιο τροπο.

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

παλια της τα εχωνα κιεγω.ειχαμε μαλωσει κ καποιες φορες γιαυτο το θεμα κ μου ελεγε ατακες του τυπου ''δικο μου ειναι το παιδι...'' και '' δε μιλαω ετσι στο δικο σου..στο δικο μου μιλαω τι σε νοιαζει'' και αλλα τετοια:mad: απλα οπως ειπα εκοψα για το λογο οτι δε θελω τα αλλα 2 μου παιδια να εχουν τετοιες εικονες απο μια μανα που βριζει κ βαραει το παιδι της..ειχα μεγαλο προβλημα με την κορη μου ...ειχε ξυπνησει ενα βραδυ και εκλαιγε ''οχι Β...(η μαμα του παιδιου) μη τον μαλωνεις αλλο τον Θ... οχι !!'' μαλλον το ειδε στον υπνο της το παιδι!κ απο εκεινη τη στιγμη καταλαβα κ τη μακακια εκανα εγω που αφηνα το παιδι μου να βλεπει τετοιες εικονες κ ειπα οτι θα κοψω.πλεον εδω κ ενα χρονο εχουμε βρεθει αντε μια φορα το μηνα το πολυ κ αυτο πρωι που τα παιδια ειναι σχολειο κ στο τηλ μιλαμε καθε 15-20 μερες..θα εκοβα εντελως αλλα θελω να μαθαινω κ κανενα νεο για το παιδακι να της λεω κ τιποτα μπας κ γεμισει το ξερο της το κεφαλι.αλλα δε το βλεπω να γινεται..

Διαβαζει; Να της κανεις δωρο σχετικα με τη διαπαιδαγωγηση βιβλια, με τις συνεπειες της ψυχολογικης και σωματικης βιας, να της συστησεις σχολες γονεων...και να πατε μαζι για να σιγουρευτεις οτι πηγαινει...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Tραγικό ολο αυτο δεν εχω απηλείση ποτε μεχρι σημερα παιδι μου πχ θα σε παρει ο γυφτος ??? τι ναι αυτα ρεεεεεεεεεεεε:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted: τουρκα εγινα μηλας της η μηλα αλου πχ στο πατερα σε καποιον τελος παντων πωπω τρελάθηκα εντελώς το λυπάμαι το καημένο

Μικροί μου μπόμπιρες εισαστε ολη μου η ζωή!!!!!

Διαφημίσεις

Διαβαζει; Να της κανεις δωρο σχετικα με τη διαπαιδαγωγηση βιβλια, με τις συνεπειες της ψυχολογικης και σωματικης βιας, να της συστησεις σχολες γονεων...και να πατε μαζι για να σιγουρευτεις οτι πηγαινει...

το καλο ειναι οτι εχει και βιβλιο για το πως πρεπει να συμπεριφερεσαι στο παιδι:mad::x περισι ειχαμε παει στο παιδιατρο μαζι γιατι ο γιος της ηταν αρρωστος κ εγω ηθελα να μου γραψει κατι σταγονες για τη μυτη του μικρου κ το παιδι της επειδη ξερει καλα γερμανικα εφοσον πηγαινουν σε γερμανικο παιδικο σταθμο γυρισε κ ειπε στον παιδιατρο ''η μαμα μου ολο με μαλωνει΄΄ κ αυτη για να τα μπαλωσει αρχισε να του λεει οτι ειναι ατιθασο κ ζωηρο κλπ κλπ ο παιδιατρος μας εδωσε κατι φυλλαδια για κατι σεμιναρια για γονεις...αλλα δε πατησε ποτε...

Tραγικό ολο αυτο δεν εχω απηλείση ποτε μεχρι σημερα παιδι μου πχ θα σε παρει ο γυφτος ??? τι ναι αυτα ρεεεεεεεεεεεε:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted: τουρκα εγινα μηλας της η μηλα αλου πχ στο πατερα σε καποιον τελος παντων πωπω τρελάθηκα εντελώς το λυπάμαι το καημένο

ασε στον πατερα κ να μιλησω...καλυτερα να μιλαω σε τοιχο.κ αυτος τα ιδια κανει.κ εκτος απο αυτο ...ειναι ο τυπος που δουλευει 5 ωρες τη μερα κοιμαται αλλες 10 κ τις υπολοιπες ωρες ειναι εξω για κεφεδες κ με φιλους...

Κρίμα:(...Εγώ σαν παιδί είχα φάει πολυ ξύλο:(, άλλες εποχές τότε, αλλά έχω πει πως στο παιδί μου δεν θα συμπεριφερθώ έτσι.Χωστης τα χοντρά πες και καμιά κουβέντα στον άντρα της, αν και πιστεύω πως κ μπροστά του θ τα κάνει:roll:.Μάνα σου λέει:mad:...

σκεφτομαι να την παρω το απογευμα τηλ ...να της μιλησω οπως παλια...δηλαδη χυμα.θα καταλαβει αραγε?:? χλωμο αλλα θα το κανω

απο χτες ολο αυτο σκεφτομαι..

Διαφημίσεις

φυσικα κ εχουμε προνοια αλλα ειναι πολυ αυστηρα εδω περα...αν μαθευτει οτι σηκωνει χερι στο παιδι μπορει κ να της το παρουν.βασικα σιγουρα θα την στειλουν σε ψυχιατρο για να διαγνωσει αν πασχει απο κατι!

οταν ηταν μωρο ο μεγαλος οχι δε του μιλουσε ετσι...αλλα μετα απο εναμισι ετων αρχισε να το κανει:confused: θυμαμαι μια φορα που ειχαμε βγει με τα παιδια κ η δικια μου τοτε ηταν 2 ετων κ ο δικος της λιγο μικροτερος κ το παιδι χτυπιοταν μεσα σε ενα σουπερ μαρκετ γιατι ηθελε κατι κ τον βαζει πισω απο κατι κουτες παμπερς κ τον εκανε τοπι:confused:

εγω της ειπα σημερα οτι το παιδι ζηλευει κ μου απαντησε ''ναι...σκατα κανει''...

Πάρε αμέσως την Πρόνοια!Το παιδάκι κακοποιείται!

Τα ίδια θα κάνει και στο δεύτερο,μπορεί και σε χειρότερο βαθμό γιατι θα έχει και το μεγάλο.Να της τα πάρουνε,να ηρεμήσει και να καταλάβει το λάθος της! :mad::x:x

Na paει και σε κανένα ψυχίατρο.Δε θα της κάνει κακό!

97Cep2.png

''dum spiro spero''

κοριτσια ειμαι σε πολυ δυσκολη θεση...το εχω σκεφτει κ εγω αλλα ο αντρας μου λεει οτι δεν εχω καμια δουλεια να κανω τετοια κινηση κ απο την αλλη σκεφτομαι αν το κανω κ γινω η αιτια να καταληξει σε κανενα ιδριμα το παιδι?σκεφτηκα να της παραγγειλω καποιο βιβλιο για το πως νιωθει το παιδι που κακοποιηται σωματικα κ ψυχικα.στα ελληνικα ομως..ξερετε καποιο πολυ καλο να προτεινετε???

φιλη?ειναι φιλη σου συτο το πραγμα?γενικα δηλ. τι σου προσφερει η παρεα της?που πας και μπλεκεις δεν ξερω!!!!!!εγω θα της τα λεγα χυμα και θα την ξεκαθαριζα οτι θα παω στην προνοια.εσενα πεστην αν σου συμπεριφεροταν ετσι καποιος τι θα κανες στο αθωο παιδακι βγαζεις τα τρελα σου?αμαν παει συνχηστικα απιστευτα τωρα.

edit και ας μην μου ξαναμιλουσε στο αιωνα των αιωνων

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

σκεφτομαι να την παρω το απογευμα τηλ ...να της μιλησω οπως παλια...δηλαδη χυμα.θα καταλαβει αραγε?:? χλωμο αλλα θα το κανω

απο χτες ολο αυτο σκεφτομαι..

Να το κανεις. Απο κοντα. Γιατι το τηλεφωνο, απλα θα στο κλεισει οποτε θελησει.

Προσωπο με προσωπο, γνωμη μου. Να καταλαβει οτι ενδιαφερεσαι αληθινα για την οικογενειακη της ισορροπια και για ενα ευτυχισμενο μελλον της οικογενειας της και την ιδια. Και μετα με πονο ψυχης, πες τα...οχι να την κατακεραυνωσεις, στην αρχη τουλαχιστον, μεχρι να δεις μηπως δεις αλλαγη οταν την παρεις με το φιλοτιμο. Μετα νομιζω μπορεις να περασεις στο πιο χυμα, να την ταρακουνησεις. Ετσι νομιζω...

Επιπλεον οι ανθρωποι μερικες φορες περνουν τη φαση τους και μετα, τα ιδια λογια στις ιδιες καταστασεις τους ταρακουνουν, ενω πριν δεν ιδρωνε το αφτι τους...Τι χανεις να της ξαναμιλησεις; Ισως αυτη τη φορα τα λογια σου πιασουν τοπο.

Πριν γράψεις, σκέψου!

λοιπον να γινω λιγο ακραια??δημητρουλα λες οτι ο αντρας σου λεει οτι δεν εχετε καμια δουλεια,και οντως λιγοι(μαζι και γω,δε βγαζω την ουρα μου απεξω)ειναι αυτοι οι οποιοι θα εμπαιναν στη διαδικασια να μπλεχτουν,και λες εσυ μετα οτι δε θες να εισαι η αιτια να μπει το παιδακι σε κανα ιδρυμα.και ερχομαι εγω η "ακραια" και σου λεω,και αν δε κανεις τιποτα και το παιδακι καταληξει στο χωμα γιατι τα πραγματα μπορει να ξεφυγουν καποια στιγμη τελειως,τι θα σκεφτεσαι?και δε το λεω με κακια ετσι προς θεου,ειναι πολυ λεπτη η θεση σου αλλα νομιζω οτι αυτο το παιδι μονο απο σεν αμπορει να βρει βοηθεια.ειναι δυσκολο το ξερω,εγω δε ξερω αν θα το εκανα αλλα κανε κατι,για το παιδι!

qcKmp2.png

κοριτσια τωρα με βαλατε σε μεγαλο δηλειμμα:confused: οκ την πηρα τηλεφωνο να βρεθουμε αυριο που θα ειναι σχολειο ο γιος της και η μεγαλη μου.θα αφησω κ τα αλλα 2 στον αντρα μου για 2 ωριτσες κ θα παμε μονες μας για ενα καφε.πιστευω πως καλυτερα να ειμαστε εντελως μονες για να μπορεσω να εκφραστω:twisted: ψαχνω κ το βιβλιο που σας ειπα αλλα δε μπορω να βρω κατι αναλογο αν ξερει καμια ας μου το πει ...

εχω παρει αποφαση να της τα πω οπως παλια κ ας μην εχω πλεον το θαρρος που ειχα τοτε.η φωνουλα του παιδιου που ακουσα χτες απο το τηλ γεματη παραπονο ...ακομα την εχω στα αυτια μου:(

φιλη?ειναι φιλη σου συτο το πραγμα?γενικα δηλ. τι σου προσφερει η παρεα της?που πας και μπλεκεις δεν ξερω!!!!!!εγω θα της τα λεγα χυμα και θα την ξεκαθαριζα οτι θα παω στην προνοια.εσενα πεστην αν σου συμπεριφεροταν ετσι καποιος τι θα κανες στο αθωο παιδακι βγαζεις τα τρελα σου?αμαν παει συνχηστικα απιστευτα τωρα.

edit και ας μην μου ξαναμιλουσε στο αιωνα των αιωνων

να πω οτι τον εκανε κ μικρη κ δε προλαβε να χαρει ορισμενα πραγματα...30 χρονων κ κατι ηταν οταν το εκανε το παιδι.τωρα κοντευει τα 36.εγω δηλαδη που εγινα μανα 22 η εσυ που εγινες ακομα πιο μικρη κ κλειστικαμε κ μεσα κ δε χορτασαμε την ανεμελια επρεπε να τα ειχαμε πνιξει?:evil: οχι γιατι ωρες ωρες μιλαει λες κ εχει ερθει το τελος του κοσμου κ λεει τι ωραια που ηταν τοτε που δουλευα στην καφετερεια κ ξενυχτουσα κ εβγαινα τωρα με ενα σκατο στο χερι γυρναω ολη μερα:evil: ο αντρας της ξεχασα να αναφερω οτι ειναι σχεδον 10 χρονια νεοτερος της συν ολα τα αλλα που ειπα πιο πανω(κοιμαται τη μιση μερα κ την αλλη μιση ειναι στις καφετεριες:roll:)

πω οτι τον εκανε κ μικρη κ δε προλαβε να χαρει ορισμενα πραγματα...30 χρονων κ κατι ηταν οταν το εκανε το παιδι.τωρα κοντευει τα 36.εγω δηλαδη που εγινα μανα 22 η εσυ που εγινες ακομα πιο μικρη κ κλειστικαμε κ μεσα κ δε χορτασαμε την ανεμελια επρεπε να τα ειχαμε πνιξει?:evil: οχι γιατι ωρες ωρες μιλαει λες κ εχει ερθει το τελος του κοσμου κ λεει τι ωραια που ηταν τοτε που δουλευα στην καφετερεια κ ξενυχτουσα κ εβγαινα τωρα με ενα σκατο στο χερι γυρναω ολη μερα:evil: ο αντρας της ξεχασα να αναφερω οτι ειναι σχεδον 10 χρονια νεοτερος της συν ολα τα αλλα που ειπα πιο πανω(κοιμαται τη μιση μερα κ την αλλη μιση ειναι στις καφετεριες:roll:)

ενταξει ευχαριστω φιλεναδα για την συνχηση σημερα!!!!!σα δε ντρεπονται!!!κανε την κινηση σου δημητρα και μακαρι να καταλαβει κατι,ομως οπως ειπε μια φιλη ποιο πανω μαλλον θα ξαναγινει εστω αν υποθεσουμε οτι στρωνει τωρα.πως να αλλαξεις χαρακτηρες και πως να δωσεις σε αυτους τους γονεις να καταλαβουν το ποσο σοβαρα εγκληματικο ειναι αυτο που κανουν?μηπως το καλυτερο θα ναι ναι μεν να μιλησετε αυριο αλλα να πας και σε καμια κ.λειτουργο για να συμβουλευτεις?α ρε και με 3 παιδια....οχι οχι δημητρα αν μπορεις καντο για τα αβοηθητα παιδακια,θα περιμενω αγωνιωδως τα νεα σου για την υποθεση

οπως ξερεις κουφετακι...δεν εχω κανεναν να αφησω τα παιδια μου εκτος απο τον αντρα μου ο οποιος μονο Δευτερες εχει ρεπο κ ολες τις αλλες μερες δουλευει απο το πρωι ως το μεσημερι κ απο το απογευμα ως το βραδυ... ειναι παρα πολυ δυσκολο για μενα να τρεχω με αλλα 2 παιδια(η μεγαλη οκ θα ειναι στο σχολειο) στους ψυχολογους...κ ομικρος μου οπως εχει δει κ απο τα ποστ μου ειναι σε πολυ δυσκολη φαση...δεν ειμαστε για πουθενα οπου παμε κλαιει χτυπιεται κ ουρλιαζει κ ζηταει αλλοκοτα πραγματα...αυτο που μπορω να κανω ειναι να της βρω τουλαχιστον ψυχολογο κ να της κλεισω ραντεβου...δε ξερω...να δω κ τι θα μου πει αυριο πως θα καταληξουμε γιατι μπορει να ειναι κ η τελευταια φορα που της μιλαω αν αναψουν πολυ τα αιματα..

to ξερω δημητρα το ξερω.κανε αυτο που μπορεις.σιγουρα μιλα της.καποια αλλη κοινη φιλη δεν εχετε?ισως ετσι θα μπορουσε να γινει κατι.στο νηπιο η δασκαλα ισως?