Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σας έχει συμβεί?

Recommended Posts

Σας έχει συμβεί όταν το μωρό είναι στο στήθος και τρώει μετά απο λιγα λεπτά να αρχίζει να σφίγγεται, να κοκκινίζει και να δείχνει οτι ενοχλείται απο κάτι?

Να προσθέσω οτι έχω πολύ γάλα, του τρέχει απο το στόμα μερικές φορές. Νόμιζα οτι αυτή η αντίδραση σημαίνει οτι χόρτασε κ δε θέλει άλλο, όμως αφού τον βγάζω απο το στήθος κλαίει και οταν του το ξαναδίνω το παίρνει αμέσως. Ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται όμως μετά.

Πείτε μου αν έχετε καμιά ιδέα... μου το κάνει συχνά τώρα τελευταία :cry:

Διαφημίσεις

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Σας έχει συμβεί όταν το μωρό είναι στο στήθος και τρώει μετά απο λιγα λεπτά να αρχίζει να σφίγγεται, να κοκκινίζει και να δείχνει οτι ενοχλείται απο κάτι?

Να προσθέσω οτι έχω πολύ γάλα, του τρέχει απο το στόμα μερικές φορές. Νόμιζα οτι αυτή η αντίδραση σημαίνει οτι χόρτασε κ δε θέλει άλλο, όμως αφού τον βγάζω απο το στήθος κλαίει και οταν του το ξαναδίνω το παίρνει αμέσως. Ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται όμως μετά.

Μηπως τον ποναει η κοιλια???Με το που τρωει λιγες γουλιες "ενεργοποιειται" το εντερο και τον ποναει ή προσπαθει να κανει κακα?Λεω μια ιδεα....

Μηπως τον ποναει η κοιλια???Με το που τρωει λιγες γουλιες "ενεργοποιειται" το εντερο και τον ποναει ή προσπαθει να κανει κακα?Λεω μια ιδεα....

Θα συμφωνήσω με τη frene...Και μένα για κακά μου ακούγεται αυτό!!!

Sotiria, να σου ζήσει το μωράκι!!!

Κι εμένα μου συμβαίνει αυτό -εκτός από το σφίξιμο και το κοκκίνισμα, κλωτσάει, κουνάει κτα χεράκια του, γκρινιάζει και μετά κλαίει. Αρχικά το είχα αποδώσει σε κολικούς ή δυσκοιλιότητα, αλλά είδα ότι το έκανε συστηματικά και δεν μπορούσα παρά να το συσχετίσω τελικά με το θηλασμό. Τελικά το απέδωσα στο ότι ΔΕΝ έχω πολύ γάλα. Άν εσύ όμως έχεις πολύ γάλα, αλλάζει το πράγμα... :roll:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Sotiria, να σου ζήσει το μωράκι!!!

Κι εμένα μου συμβαίνει αυτό -εκτός από το σφίξιμο και το κοκκίνισμα, κλωτσάει, κουνάει κτα χεράκια του, γκρινιάζει και μετά κλαίει. ..........Τελικά το απέδωσα στο ότι ΔΕΝ έχω πολύ γάλα. Άν εσύ όμως έχεις πολύ γάλα, αλλάζει το πράγμα... :roll:

Λάθος συσχετισμός... :?

Γιατί να μην έχεις γάλα;

Η πορεία είναι συνήθης: λάθος συσχετισμός-->συμπλήρωμα--> μείωση παραγωγής--> επαλήθευση συσχετισμού...

Πριν δύο εβδομάδες έγραφες:

Πάντως αυτό που δεν έχω καταφέρει ακόμα είναι να αποβάλω το άγχος ότι ο μπέμπης μπορεί και να μην τρώει καλά μόνο με στήθος. Νιώθω πάντα την ανάγκη να του δίνω και συμπλήρωμα, κι αυτός πότε το τρώει και πότε όχι. Όταν καταφέρω να του δίνω συμπλήρωμα αποκλειστικά με δικό μου γάλα, τότε θα μπορώ να πω ότι είμαι πλήρως ικανοποιημένη

Αν θηλάζεις δίνοντας συμπλήρωμα είναι αναμενόμενο να έχεις όλο και λιγότερο γάλα.

Αν πράγματι δεν εχεις πολύ γάλα αυτό οφείλεται σχεδόν πάντα σε λίγους ή/και μικρής διάρκειας θηλασμούς. Η ποσότητα του γάλακτος αυξάνεται όταν αυξάνεται η συχνότητα και η διάρκεια των θηλασμών.

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο, Αγλαϊα μου! Λάθος το έθεσα! Είχα την αίσθηση ότι δεν ικανοποιείται από τη ροή του γάλακτος από το στήθος.¨Ήθελε το μπιμπερό του, πολύ φοβάμαι... :cry::cry::cry:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Έχεις δίκιο, Αγλαϊα μου! Λάθος το έθεσα! Είχα την αίσθηση ότι δεν ικανοποιείται από τη ροή του γάλακτος από το στήθος.¨Ήθελε το μπιμπερό του, πολύ φοβάμαι... :cry::cry::cry:

Κανένα παιδί δεν γεννιέται θέλοντας το μπιμπερό... Στα γονίδιά του περιέχεται μόνο η ικανότητα, η επιθυμία, το αντανακλαστικό του θηλασμού.

Αν δεν θήλασες ποτέ αποκλειστικά είναι επόμενο να μην είχες ποτέ πολύ γάλα και φυσικά είναι αναμενόμενο το μωρό να μην ικανοποιείται...

Όταν δίνεις συμπλήρωμα το μωρό αργεί να ξαναθηλάσει, αυτό σημαίνει λιγότερους θηλασμούς, λιγότερο γάλα, λιγότερη ροή, μη ικανοποιημένο μωρό.

Η πρακτική του συμπληρώματος είναι που μειώνει το γάλα και δεν είναι το μειωμένο γάλα που κάνει αναγκαίο το συμπλήρωμα.

Ο θηλασμός δεν είναι υποχρεωτικός, είναι επιλογή. :wink: Επίσης επιλογή είναι και ο μερικός θηλασμός και ο μη θηλασμός... :wink:

Διαλέγεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα! :)

Ναι και ο δικός μου χτυπάει χέρια πόδια. Τί να σημαίνει? κακά δε φαίνεται να θέλει...

Επίσης τρώει λιγότερη ώρα. Τρώει 5-10 λεπτά τη φορά και μόνο σε ενα δυο γέυματα τη μέρα τρώει όπως πριν δηλαδή τεταρτο εικοσάλεπτο στο κάθε στηθος! ΅Είναι φυσιολόγικό αυτό?

Κανένα παιδί δεν γεννιέται θέλοντας το μπιμπερό... Στα γονίδιά του περιέχεται μόνο η ικανότητα, η επιθυμία, το αντανακλαστικό του θηλασμού.

Αν δεν θήλασες ποτέ αποκλειστικά είναι επόμενο να μην είχες ποτέ πολύ γάλα και φυσικά είναι αναμενόμενο το μωρό να μην ικανοποιείται...

Όταν δίνεις συμπλήρωμα το μωρό αργεί να ξαναθηλάσει, αυτό σημαίνει λιγότερους θηλασμούς, λιγότερο γάλα, λιγότερη ροή, μη ικανοποιημένο μωρό.

Η πρακτική του συμπληρώματος είναι που μειώνει το γάλα και δεν είναι το μειωμένο γάλα που κάνει αναγκαίο το συμπλήρωμα.

Ο θηλασμός δεν είναι υποχρεωτικός, είναι επιλογή. :wink: Επίσης επιλογή είναι και ο μερικός θηλασμός και ο μη θηλασμός... :wink:

Διαλέγεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα! :)

Έχω παραδεχτεί πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ ότι ξεκίνησα στραβά :cry: ! Δυστυχώς από το μαιευτήριο μου πρότειναν να δίνω συμπλήρωμα για λίγες μέρες ώστε να προλάβουμε τον ίκτερο. Έπειτα δεν είχα αυτοπεποίθηση ότι μπορώ μόνη μου να συντηρήσω το μωρό μου, είχα και κακούς συμβούλους κ το μωράκι μου έτρωγε πολύ ξένο γάλα. Αλλά με τη βοήθειά σας τώρα είμαστε σούπερ. Θηλάζει σχεδόν (!;) αποκλειστικά, με μια παρασπονδία το βράδυ, που θέλει και 60 μλ ξένο -αλλά θα το κόψουμε κι αυτό, πού θα πάει;;; :wink:

Sotiria μου, εσύ θηλάζεις αποκλειστικά;

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Κ΄εγω ακριβως το ιδιο προβλημα εχω, μερικες φορες τιναζεται, κουναει ολο της το σωμα και κλαιει, πιανει για λιγο τη θηλη μετα παλι τα ιδια. οταν απλα σφιγγεται τελικα ειναι επειδη θελει να κανει κακα της. οταν ομως δεν ειναι αυτο, εκνευριζεται τοσο πολυ (και μου το μεταδιδει) που σταματαω για λιγο το θηλασμο. αν ξαναπροσπαθησω μερικες φορες τρωει, αλλες φορες κανει παλι τα ιδια. δεν εχω καταφερει να βρω ακρη με αυτο το πραγμα! τι να της φταιει?

Διαφημίσεις

sotiria μηπως εχεις πολυ μεγαλη παραγωγη με αποτελεσμα το μωρο να πνιγεται η να ζοριζεται γιατι δεν μπορει να καταπιει τοση πολυ ποσοτητα?

:?

tqj2p3.png vvtJp3.png

Δεν νομίζω να είναι αυτό. Θα το καταλάβαινες, φαντάζομαι το μωράκι θα έκανε σαν να πνιγεται από τη μεγάλη ροή. Πάντως βλέπω ότι δεν είναι σπάνιο. Τι να είναι όμως;;;;

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Έχω παραδεχτεί πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ ότι ξεκίνησα στραβά :cry: !

οι περισσότερες έτσι ξεκινάμε, εγώ κόντεψα να χάσω εντελώς το θηλασμό τις πρώτες 20 μέρες... δεν είναι δικό μας το λάθος... :?

Θηλάζει σχεδόν (!;) αποκλειστικά, με μια παρασπονδία το βράδυ, που θέλει και 60 μλ ξένο -αλλά θα το κόψουμε κι αυτό, πού θα πάει;;; :wink:

το μωρό σου χρειάζεται περίπου 800ml το 24ωρο, ίσως και περισσότερο, τα 60ml δεν είναι ούτε 10%. Ο θηλασμός που κάνεις είναι αποκλειστικός, αυτά τα λίγα ml δεν προσφέρουν κάτι στο μωρό :wink:

:D:D:D:D:D:D

Κι εγώ που περίμενα να κόψουμε τελείως το ξένο για να σας το ανακοινώσω κι επίσημα!!!!! :D:D:D

Είμαι πολύ χαρούμενη που τελικά τα καταφέραμε :wink:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Διαφημίσεις

Ναι και ο δικός μου χτυπάει χέρια πόδια. Τί να σημαίνει? κακά δε φαίνεται να θέλει...

Να σου ζήσει! Δοκίμασε να τον βάλεις να ρευτεί.

Sotiria

Κι εμένα ο μικρός μου συμπεριφερόταν έτσι όταν θήλαζε (τώρα είναι 5.5 μηνων). Ο γιατρός μου είπε ότι (εκτός από τα διάφορα πονάκια που έχουν τα μωρά, κολλικούς κλπ) πιθανόν να έχει εσωτερική (χωρίς αναγωγές) γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (ΓΟΠ). Αν θυμάμαι καλά το καινούργιο γάλα πέφτει πάνω στο παλιό που δεν έχει χωνευτεί καλά και δημιουργεί πόνο στο μωρό. Συνέστησε να το κρατάω όρθιο μετά το γεύμα για πολλή ώρα και όταν το ξαπλώνω να είναι ανασηκωμένο στις 30 μοίρες. Βέβαια με τόσους συχνούς θηλασμούς που έκανε στην πράξη αυτό δεν ήταν παντα εφικτό. Επίσης το ότι έκανε πολύ συχνά και μικρά γεύματα (μόνο θηλασμός) ακόμη και έως 4,5 μηνών πιθανώς να το είχε ρυθμίσει έτσι από μόνο του λόγω της ΓΟΠ η οποία θέλει μικρά και συχνά γεύματα. Βέβαια πολλές φορές σφιγγόταν κατά τη διάρκεια του θηλασμού και όταν έκανε κακά ηρεμούσε αλλά δεν ήταν πάντα τα κακά. Κανονικά περνάει από μόνο του μετά τους 4 μήνες. Εμάς δυστυχώς συνέχισε να ανδιπλώνεται και να δέιχνει ότι πονάει μόλις κατάπινε τις πρώτες γουλιές (όχι σε όλα τα γεύματα) οπότε τώρα (από 4.5 μηνών) του δίνουμε και μικρή ποσότητα από ένα σιροπάκι και είναι πολύ καλύτερα. Αυτό όμως αποφεύγουν να το δώσουν σε μωρά κάτω των 4 μηνών (κατά τον παιδίατρο πάντα...). Εμείς έχουμε και αλλεργία στην πρωτείνη του γάλακτος...

Δεν ξέρω εάν η δική σου περίπτωση είναι παρόμοια αλλά μοιάζουν τα συμπτώματα που περιγράφεις με αυτά που είχαμε και εμείς.

Ο μεγάλος 15/6/2001

Ο μικρός 24/11/2007

Sotiria μηπως να το εβαζες το μωρο να θηλαζει καθιστο;

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Ευχαριστώ για τις ιδέες που μου δώσατε.

Με το ρέψιμο δεν τα πάει καλά, σπανίως ρεύεται αλλά θα προσπαθήσω να τον ταίσω καθιστό και βλέπουμε...

νομιζω σωστα τα λενε τα κοριτσια! η σταση παιζει σημαντικο ρολο (μπορει και να μην το βολευει καποια σταση). Η΄μπορει και να σταματησει να το κανει, ετσι απλα. η δικη μου σταματησε τουλαχιστον για σημερα. δεν το ξανακανε. ελπιζω συντομα να ξεπερασετε το προβλημα!

Κορίτσια,

εγώ που στο πρώτο δεν θήλασα αποκλειστικά, έδινα και συμπλήρωμα για τους γνωστούς βλακώδεις λόγους είχα την ίδια ακριβώς συμπεριφορά μου από το μωρό και στο μπουκάλι. Σφιγγόταν, χτυπιόταν κλπ....και έβγαζε πολλές γουλιές. Το ψάξαμε το ψάξαμε,τίποτα αξιοπρόσεχτο δεν είχε, τελικά στο εξάμηνο πέρασε. Η γιατρός μου είχε πει να το κρατάω σε όρθια στάση, να το κοιμίζω σε κρεβάτι με κλίση (βάζοντας βιβλία πχ από τη μία πλευρά) και να το βάζω πολύ στο ριλάξ, ακόμη και για όλη τη νύχτα να κοιμάται εκεί. Σημαντική βελτίωση δεν είδα, από μόνο του πέρασε, θέλω να πω, μην τα σχετίζεται όλα με τον αποκλειστικό θηλασμό και την υποτιθέμενη πείνα. Το λέω επειδή δεν κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά το πρώτο και διαβάζοντας τα ποστσ σας για να ενημερωθώ, βλέπω άπειρες φορές να διατυπώνετε παρατηρήσεις και απορίες που είχα και εγώ, παρόλο που έδινα ξένο....

θηλάζω αποκλειστικα και ναι εχω μεγάλη παραγωγή! Λες να ειναι αυτό? Τί να κάνω αν φταίει αυτό?

εγω θα ελεγα να προσπαθησεις να θηλαζεις το μωρο απο το ιδιο στηθος οποτε το ζητησει για τουλαχιστον 3 ωρες και μετα να αλλαζεις στηθος ουτως ωστε να μειωθει λιγο η ροη του γαλακτος.. ισως και να βοηθησει αυτο...ή ισως αν πριν αρχισεις να θηλαζεις εβγαζες λιγο γαλα και μετα να εδινες στο μωρο ουτως ωστε να τρεχει και το γαλα απο το στομα του μωρου...

tqj2p3.png vvtJp3.png

Σωτηρία και μένα η μπέμπα είναι 4 μηνών και το κάνει αυτό αρκετά συχνά (όχι όμως σε κάθε θηλασμό) και στην αρχή νόμιζα κι εγώ ότι ήταν επειδή είχα αυξημένη ροή ειδικά από το ένα στήθος. Με το πέρασμα του χρόνου όμως αν και σταμάτησε να το ενοχλεί η αυξημένη ροή γιατί προφανώς συνήθισε συνεχίζει καμιά φορά και χτυπιέται στο θηλασμό.

Συνήθως σταματάω να τη θηλάζω και ηρεμεί και την ξαναθηλάζω όποτε γκρινιάξει. Νωρίτερα ας πούμε τη θήλαζα και κοκκίνιζε και χτυπιόταν οπότε σταματήσαμε και δεν παραπονέθηκε (παρ' όλο που αν την ξαναβάλω στο στήθος θα πάει να το πιάσει). Τώρα κοιμάται αλλά φαντάζομαι ότι θα πεινάσει πιο σύντομα απ' ότι συνήθως γιατί δεν έφαγε κανονικά πριν.

Τα κορίτσια μου !

Ζωή 10/01/2008

Φωτεινή 24/07/2012