Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Μεγάλη μου παράληψη!!!!! Δεν σας έγραψα ότι εδώ και 2,5 εβδομάδες κόψαμε την πιπίλα!!

Μα πως μου διέφυγε έτσι?? Βέβαια δεν είχα χρόνο να γράψω, αλλά και πάλι δεν δικαιολογούμε, διότι πίστευα ότι θα έχουμε δράματα για το συγκεκριμένο πράγμα, όμως τελικά παιδιά δεν χύσαμε ούτε μια σταγόνα δάκρυ.

Λοιπόν ακούστε σκηνικό.

Πηγαμε για ΣΚ στο χωριό του άντρα μου και το βράδυ που ετοίμαζα τον μικρό για ύπνο, μου’ρχετε μια αναλαμπή και του λέω:

- Αμάν Αναστάση τι έκανα! (Με ύφος, σαν να ήρθε η συντέλια του κόσμου)

- Τι μαμά

- Ξέχασα παιδί μου την πιπίλα σου στην Θεσσαλονίκη

- Πως θα κοιμηθώ? Την θέλω…

- Αχ βρε αγοράκι μου τι να κάνω τώρα? Πως την ξέχασα βρε πουλάκι μου! Έλα σε παρακαλώ να ξαπλώσουμε εδώ μαζί να κοιμηθείς χωρίς πιπίλα και αυριο που θα πάμε στην Θεσσαλονίκη θα την πάρεις. Έλα να σε πάρω αγκαλίτσα είμαι τώρα εγώ η πιπίλα σου.

- Μαμά που είναι στην Θεσσαλονίκη η πιπίλα μου?

- Μέσα στο συρτάρι.

Χαδάκια, φιλάκια και…….κοιμήθηκε.

Την άλλη μέρα το μεσημέρι πάλι περίπου τα ίδια και κοιμήθηκε.

Το όσκαρ υποκριτικής βέβαια το παίρνουμε με τον μπαμπά του όταν επιστρέψαμε Θεσσαλονίκη.

Το ετοιμάζω για ύπνο και τον βάζω στο κρεβάτι του ( φυσικά έχει εξαφανιστεί κάθε ίχνος πιπίλας)

- Ε1 μαμά την πιπίλα μου

- Αχ ναι, έλα να την πάρουμε μαζί από το συρτάρι

- (Ανοίγουμε το συρτάρι)….μαμά δεν είναι εδώ η πιπίλα!

- Αμάν! Καλά βρε Γιώργο που είναι η πιπίλα του παιδιού?

- Δεν ξέρω, καλά βρε Αναστάση μήπως την ξεχάσαμε στον παπού (Παπούς μου) τον Χαράλαμπο?

- Μπαμπά την πείρε ο παπούς ο Χρήστος στην Γερμανία….

- Α! κατά λάθος έπεσε στην βαλίτσα του και την πείρε μαζί του. Θα του πω να μας την στείλει καλά αγαπούλα μου?

- Μαμά τωρα?? Θέλω την πιπίλα μου

- Έλα αγάπη μου πάρε το τιγράκι σου να κοιμηθείς παρέα μαζί του και αύριο θα πάρουμε τηλέφωνο τον παπού τον Χρήστο…..

Έτσι να μην σας ζαλίζω άλλο κοιμόμαστε πλέον χωρίς πιπίλα. Μερικές φορές την θυμάται, του λέω ότι θα την φέρει ο παπούς ο Χρήστος το καλοκαίρι και αυτό του αρκεί.

Ούτε φωνές, ούτε κλάματα, ούτε τα μεγάλα παιδάκια δεν έχουν πιπίλα…..κλπ, κλπ.

Αντε τώρα έχουν σειρά οι πάνες………

Διαφημίσεις

mtheo αν και οπως είπα δεν έίχα σκοπό να κάνω κατι άμεσα.. με εβαλες σε πειρασμό!! Σχεδόν καθε βδομάδα πάμε στο χωριό οπότε μου φαίνεται ότι θα το εφαρμόσω!!!!!!! αν πιασει έπιασε!!!!!!!!!!!!!!!!! δεν χάνω τίποτα!!!

Γενικά και εμένα δείχνει μια μεγαλη ωριμότητα στον τροπο που αντιδρα οταν ξεχνάμε κάποιο πράγμα, δεν ξέρω πως θα αντιδράσει βέβαια στο θέμα της πιπίλας... γιατί πραγματικά ο τροπος που αντέδρασε ο Αναστάσης δεν νομίζω οτι αντιπροσωπεύει τον μέσο όρο των παιδιών αυτής της ηλικίας.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!

Σχετικά με το meeting οποτε κατέβεις Αθήνα θα χαρώ να τα πούμε απο κοντά!!

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια εμένα γιατί δεν πιάνει τίποτα;;

Άντε να πάμε στο χωριό και να της πω ότι την ξέχασα... Ίσως το δεχτεί (για όσο κάτσουμε πχ 1 βράδυ) αλλά θα περάσουμε μαύρη νύχτα.

Όταν όμως γυρίσουμε στο σπίτι μας και της πω την έχασα ή κάτι παρόμοιο, θα μου πει πάμε να αγοράσουμε... Έχει μια απάντηση για όλα... Ή εγώ είμαι χαζή, ή η κόρη μου είναι πολύ έξυπνη και τα επιχειρήματά της είναι πολύ πιο ισχυρά από τα δικά μου...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Αν καταφέρω 2 βραδυα Παρασκευή - Σαββάτο στο χωριό να τον κρατήσω χωρίς πιπίλα.. Κυριαακή είναι κλειστά τα μαγάζια .. Αρα σύνολο 3 βράδυα, ε!! τι στο καλό 3 βράδυα χωρίς πιπίλα νομίζω ότι το θα το χουμε κερδίσει το παιχνίδι!! Το θέμα είναι τα πρωτα δύο στο χωριό 8)

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Ναι αλλά θα έλεγα να μην το δοκιμάσεις ταυτόχρονα με την Μπίμπη!!!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Εμένα μου άρεσε μια άλλη ιδέα (δεν θυμάμαι ποια μαμά την είπε αλλά την έχω ξανακούσει): Κόβεις την πιπίπα λίγο λίγο με ένα ψαλίδι και στο τέλος το παιδί την σιχαίνεται (για κάποιο λόγο) και δεν την θέλει.

Το θέμα είναι ότι πάλι μάλλον θα μου πει: Μαμά η πιπίλα χάλασε πάμε να αγοράσουμε μια άλλη!!!!

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Διαφημίσεις

Εμένα μου άρεσε μια άλλη ιδέα (δεν θυμάμαι ποια μαμά την είπε αλλά την έχω ξανακούσει): Κόβεις την πιπίπα λίγο λίγο με ένα ψαλίδι και στο τέλος το παιδί την σιχαίνεται (για κάποιο λόγο) και δεν την θέλει.

Το θέμα είναι ότι πάλι μάλλον θα μου πει: Μαμά η πιπίλα χάλασε πάμε να αγοράσουμε μια άλλη!!!!

αυτό το έκανα εγώ, πέρυσι το καλοκαίρι - ήταν 18 μηνών και έπιασε. Για μεγαλύτερα δεν ξέρω...μάλλον θα δώσουν την απάντηση που έγραψες :lol:

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Ναι, όντως, και εγώ δεν περίμενα να την κόψει τόσο εύκολα, απλά εκείνη την στιγμή μου ήρθε έτσι αυθόρμητα και του είπα ότι την ξέχασα, φυσικά αν είχαμε δράματα θα έλεγα ότι την βρήκα και θα του την έδινα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πως και δεν μου ζήτησε να αγοράσουμε, αλλά όταν πάμε jumbo, αποφεύγω τον διάδρομο με τις πιπίλες.

Τελικά ίσως απλά να ήταν έτοιμος……..

Εμείς ότι και να ξεχάσουμε έχουμε δράματα πόσο μάλλον για την πιπίλα.

Στη μεγάλη μου εφάρμοσα το κόλπο του Αγ. Βασίλη. Πολύ καιρό πριν γράψαμε γράμμα στον Αγ. Βασίλη με το δώρο που θέλει. Και άρχισα να της λέω ότι αν αφήσει την πιπίλα της στο τζάκι και τη δει ο Αγ. Βασίλης θα την πάρει μαζί του να την πάει δώρο σε μικρό παιδάκι και θα της αφήσει δεύτερο δώρο!

Ενθουσιάστηκε με το δεύτερο δώρο και σκέφτηκε τι ήθελε (και μου το είπε φυσικά). Την παραμονή ετοιμάσαμε το σκηνικό με πιπίλα στο τζάκι.. και φυσικά το άλλο πρωϊ βρήκε 2 δώρα και πιπίλα τέλος.

Βέβαια.. μετά τη ζητούσε και μου έλεγε ότι θα ζητήσει του χρόνου να της τη φέρει πίσω ο Αγ. Βασίλης. Εγώ της έλεγα.. τώρα τι να κάνουμε δε γίνετια να σου τη φέρει κλπ και τέλος. Βέβαια.. πριν από αυτό είχε προηγηθεί προετοιμασία πιπίλα μόνο στον ύπνο δηλαδή την είχαμε κόψει σταδιακά, και επίσης είχαμε πετάξει όλες και είχαμε κρατήσει μόνο μία (γιατί μεγάλωσε) και είχαμε συμφωνήσει ότι θα είναι η τελευταία και δε θα αγοράσουμε άλλη γιατί είναι μεγάλη. Οπότε είχε κόλλημα με τη συγκεκριμένη πιπίλα και δεν ζήτησε να αγοράσουμε άλλη.

Ήταν και δύσκολο γιατί η μικρή συνέχιζε να είχε και έχει ακόμα πιπίλα αλλά το δέχτηκε... θα ήταν προδοσία και προς τον Αγ. Βασίλη.

Με τη μικρή μου δε σκέφτομαι να την κόψω από τώρα. Εξάλλου όλη μέρα στον παιδικό δεν τη φοράει καθόλου. Θα κάνω κάτι παρόμοιο όταν κρίνω ότι είναι η ώρα της.

Γενικά δε θέλω να πιέζω για τέτοια θέματα.... και δε νομίζω ότι κάνει κακό σε τόσο μικρές ηλικίες. Είναι μια παρηγοριά και μετά όταν μεγαλώσουν μετά τα 3 είναι πιο εύκολο να συνενοηθείς. Αρχίζουν από μόνα τους και ντρέπονται να τη φοράνε έξω οπότε σταδιακά την κρατάνε μόνο βράδυ και είναι πιο εύκολο να την κόψουν.

Εμείς ούτως ή άλλως δεν την φορούσαμε ποτέ έξω... Μόνο για τον ύπνο την είχαμε πάντα...

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Επιτέλους μπορώ και εγώ να πανηγυρίζω!!!

Κόψαμε την πιπίλα επιτέλους!!!

Είναι η τέταρτη νύχτα που θα κοιμηθεί δίχως την πιπίλα γιατί την χάσαμε και δεν την βρίσκουμαι, ευτυχώς!!!

Κάλιο αργά παρά ποτέ!!!

:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Πανεύκολο και τσάμπα αγχωνώμουνα!!! :lol:

Βέβαια μόλις αποφασίσει ο καιρός να φτιάξει :evil: θα ξεκινήσουμε να βγάζουμε και τις πάνες σιγά σιγά γιατί κατάντησε ο μπαμπάς μας να δουλεύει μόνο για τα χαρτικά, (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες μου :lol: )

Κι εγώ περιμένω να περάσει ένα διάστημα ασφαλείας τώρα που κόψαμε τις πάνες... και θα ξεκινήσω και την πιπίλα ... με ψαλίδισμα...

Όσο ζω... μαθαίνω

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

• 2 weeks later...

χμ! εγώ σήμερα έκανα μια προσπάθεια να κόψουμε την πιπίλα αλλά :cry::cry:

Του είπα από το πρωί του Γιωργή ότι τα ποντικάκια παίρνουν τις βρόμικες πιπίλες , γιατί έχει το συνήθειο να βάζει την πιπίλα χωρις να την πλύνουμε. τεσπα την ώρα του μεσημεριανού ύπνου μου ήρθε η ιδέα να τις κρύψω!!! τον έβαλα στο κρεβάτι, τον φίλησα κι έκανα να φύγω. " Μαμά, πού είναι η πιπίλα μου;" (φτου!!! σκέφτηκα αμέσως!) "εχμ, την πήραν τα ποντικάκια μωρό μου!" Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολλές εξηγήσεις τον ξαναέβαλα γλυκά γλυκά στο κρεβάτι και βγήκα από το δωμάτιο!!! Στα 3 βήματα και νιώθοντας ικανοποίηση και χαρά που κόψαμε τόσο εύκολα την πιπίλα, ακούω το Γιωργή να κλαίει !! Θρύψαλα έγινε η χαρά , σκόνη η ικανοποίηση. :lol: Στο καπάκι άρχισε και το μικρό να κλαίει , οπότε πάλι με συνοπτικές διαδικασίες τα ποντικάκια έφεραν πίσω τις πιπίλες !!! :lol::lol:

Ταυτόχρονα έχω αρχίσει ψηστήρι για την πάνα.... ω ρε τι με περιμένει!! :roll:

s-age.pngs-age.png

καλύτερα να μήν λές για ποντικάκια, κτλ γιατί έτσι θυμώνει με αυτά και κλαίει κιολας για αυτή την αδικία! καλύτερα να μήν υπάρχει κάποιος λόγος, απλά ότι χάλασε..

το καλύτερο είναι σιγά σιγά, να δούν ότι "φθείρεται" (με το ψαλίδισμα) αλλά προυπόθεση είναι και να μην ξέρουν ακόμα το ότι είναι εύκολο να αγοράσεις καινούρια... :?

πάντως μην το ξαναπροσπαθήσεις τώρα σύντομα, άσε να περάσει λίγος καιρός για να μην θυμάται ότι του είχες πεί για τα ποντικάκια γιατι θα αρχίσει πόλεμο ολόκληρο για να τα τιμωρήσει, να κλαίει κτλ

εάν πάλι εξαφανιστούν οι πιπίλες...

το ξαναλέμε πάντως, μην τρελλαίνεστε για να κόψετε την πιπίλα

και ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ ταυτόχρονα με την πάνα, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΨΗΣΤΗΡΙ....!!!

Απαγορευτικο medea... αποφάσισε τι προέχει περισσότερο και κάνε μόνο αυτό. ΜΟΝΟ αυτό.

πιπίλα και πάνα είναι σημεία αναφοράς για τα παιδιά. δεν γίνεται να χάσουν και τα δύο, και μόνο η ομιλία για το ότι δεν θα τα χρησιμοποιούν τα ταράζει...

έχω δεί παιδιά που έκαναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ πισωγύρισμα μόνο επειδή οι γονείς έκαναν ταυτόχρονα αυτά τα δύο πράγματα.

σιγά σιγά, με πρόγραμμα κάνε τα, ένα ένα. με δυο μήνες διαφορά το ένα απο το άλλο τουλάχιστον.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Σ' ευχαριστώ πολύ Μαρία για την απάντησή σου! Η αλήθεια είναι πως ο μοναδικός λόγος που θέλησα να κόψουμε την πιπίλα είναι γιατί κατά τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζει έντονο ερεθισμό γύρω από τα χείλη που συνοδεύεται από φαγούρα. Ο παιδίατρος είπε πως οφείλεται στα σάλια που τρέχουν στη διάρκεια του ύπνου (μα... τι λιχουδιές ονειρεύεται αυτό το παιδί; :D ) και σκέφτηκα πως αν δεν έχει την πιπίλα ίσως θα είναι καλύτερα.

Σίγουρα όμως μετά το χθεσινό δεν είχα πρόθεση να επιμείνω για αρκετό καιρό. Θα....συγκεντρωθώ στο ψηστήρι της πάνας ...και θα μείνω μόνο σ' αυτό για τον επόμενο καιρό. Έχω όμως την αίσθηση ότι ούτε για την πάνα είναι έτοιμός. Δε φαίνεται να ενοχλείται όταν κάνει κακά και παρόλο που σχεδόν πάντα του λέω να με ενημερώνει για τα κακάκια του , τελικά τα αντιλαμβάνομαι μόνο από τη.... μυρωδιά που τα συνοδεύουν. :)

s-age.pngs-age.png

Δε φαίνεται να ενοχλείται όταν κάνει κακά και παρόλο που σχεδόν πάντα του λέω να με ενημερώνει για τα κακάκια του , τελικά τα αντιλαμβάνομαι μόνο από τη.... μυρωδιά που τα συνοδεύουν. :)

Και σε εμάς έτσι είναι τα πράγματα. Αν δεν τον καταλάβω ότι έκανε κακά είναι ικανός να συγκαεί και να μην μου πει τίποτα.

Πόσο είναι medea ο μικρός???

theo, τον Ιούλιο θα γίνει 3 χρονών!

Κι ενώ δε χωράει στην αλλαξιέρα , παρόλα αυτά επιμένει ! Νομίζω πως με αυτό τον τρόπο επιζητά την προσοχή μας και την τρυφερότητά μας. Συμβάλει σε αυτό και η παρουσία της μικρής μας!

Ίδωμεν... :D

s-age.pngs-age.png