Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΝΤΑ ΚΟΥΝΙΑΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ???

chrissaxak
 Share

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Έχω διαβάσει κάποιες έρευνες σχετικά με την επικινδυνότητα της πάντας και τη συσχέτισή της με το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου των βρεφών.

Σας παραθέτω κάποια links για να έχετε πιο προσωπική άποψη

http://www.hc-sc.gc.ca/cps-spc/legislation/pol/bumper-bordure-eng.php

http://babyproducts.about.com/od/recallsandsafety/a/bumpersafety.htm

http://www.sciencedaily.com/releases/2007/09/070918165353.htm

Δε θέλω φυσικά να σας τρομάξω, απλά να έχετε το νου σας...

Διαφημίσεις

Τελικά τι είναι ασφαλές ήθελα να ήξερα... Πάντως εγώ δεν τη βγάζω προς το παρόν την πάντα διότι η μικρούλα (8 μηνών) το βράδυ ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά και φτάνειστα κάγκελα οπότε πρέπει να έχω κάτι μαλακό.. Επίσης προς το παρόν της χρειάζεται να νιώθει ότι είναι σε έναν περιορισμένο χώρο γιατί αλλιώς χαζεύει γυρω γύρω και πουυυυυυυυυ ύπνος!!!!:-(

gth0p3.png

Αν κάποιος γονιός κρίνει πως είναι απαραίτητη η πάντα, οι ειδικοί προτείνουν έναν νέο τύπο, που ακόμη δεν κυκλοφορεί εδώ κ είναι διχτυωτή πάντα (όπως το ύφασμα στα παρκοκρέβατα).

Έτσι κ ο αέρας κυκλοφορεί καλύτερα μέσα στην κούνια, κ το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει ασφυξία, αλλά επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να τη χρησιμοποιήσει σαν σκαλοπάτι για να βγει από την κούνια

Αν θέλετε, καντε google για mesh bumper (airwrap)

Τα εχω διαβασει. Κοιτα να σου πω, εξαιτιας αυτου ποτε δεν της εβαλα παντα. Ποτε δεν ειχαμε προβλημα. Και γκαπ γκουπ εκανε το κεφαλι και το συνηθησα και εγω γιατι παιδι ειναι θα χτυπησει. Μετα απο ενα σημειο ειχε φοβερη ισσοροπια οποτε δεν επεφτε. Τελος. Ουτε αγχωθηκα με δαυτην, ουτε τπτ.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Τι να πω...εγω εχω αυτη που πιανει το μισο κρεβατακι κ μια μερα τη βρηκα με σφηνωμενο το ποδαρακι της στα καγκελα(σε σημειο που δεν ειχε παντα)..οποτε πηρα κ μια που πιανει γυρω γυρω κ δεν φοβαμαι πια.

Τωρα για τον αιφνιδιο θανατο(μακρια απο εμας!)δεν ξερω πραγματικα.Οπως και με το σφηνακι υπνου.Στο paidiatros νομιζω ειχαν δημοσιευσει οτι ειναι επικινδυνο κ την αλλη μερα εβλεπα μενεγακη το πρωι τον παιδιατρο που εχει εκει,να λεει οτι το σφηνακι επιβαλλεται για να αποφευχθει ο αιφνιδιος θανατος.

Πραγματικα δεν ξερω τι να πιστεψω...

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Διαφημίσεις

Όταν αγόρασαν την προίκα πήρα μια ΠΆΝΤΑ απο τον ακατανομαστο..... Την οποία όταν την άνοιξα ήταν αρκετά λεπτή.η πεθερά μου μου είπε αμέσως ότι στο εγγόνι του αλλου γιου όταν την είχε αγοράσει ήταν πιο χοντρή κ πιο μεγάλη.όταν είδα κ την ΠΆΝΤΑ της φίλης μου κ της κουμπαρας μου που ήταν χοντρές αισθάνθηκα τελείως μ@@@@@ς κ αναρωτήθηκα μήπως είχα κάνει βλακεία.έλα όμως που η μπεμπε για να κοιμηθεί παει κ κολαει τα μούτρα της πάνω στην ΠΆΝΤΑ κ τριβετε μέχρι να την πάρει ο ύπνος κ μένει οοοοοολη νύχτα εκεί.εγω την τραβαω κ αυτή πάλι εκεί κ είναι πέντε μηνών κ αυτο το κάνει απο δυο.οπότε όταν την είδα είπα ευτυχώς Παναγία γτ αλλιώς θα είχε σκάσει κ δεν θα την είχα πάρει είδηση.άρα σοφοί οι Άγγλοι.....όλες οι πάντες τους είναι λεπτές.:P:p

...είχα βάλει το γιο μου για υπνο και μπήκα στα γρήγορα να κάνω ένα ντουζάκι... Τον βρήκα κάτω από την πάντα - την είχε λύσει- και μισοκρεμασμένο απο το πόδι του στην κουνουπιέρα!!!!

Δεν περιγράφετε η τρομάρα μου και ευτυχως που συνέβει το μεσημέρι και τον πήρα χαμπάρι αμέσως!

Ήταν 8 μηνών!! Την έβγαλα αμέσως και την πάντα και την κουμουπιέρα... Ε ακούγαμε μπαμ μπουμ όλη νύχτα αλλά δεν έπαθε τίποτα ....

Τώρα στο μικρό τα χρησιμοποιώ προς το παρόν αλλά θα τα βγάλω μόλις αρχίσει και αυτος τις ταρζανιές!!!!

¨ το αντράκι μας 07/01/2008 ο μπόμπιρας 29/9/10

..τα αστεράκια μου είναι εκεί ψηλα...

Κι εγώ έχω διαβάσει αρκετά άρθρα, κυρίως από αγγλικούς και αμερικανικούς οργανισμούς, όπως η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και ο Οργανισμός για το Σύνδρομο του Αιφνίδιου Βρεφικού θανάτου (www.sids.org) στα οποία τονίζεται το γεγονός ότι τα μωρά πρέπει να κοιμούνται σε μια κούνια που θα είναι εντελώς άδεια και εννοείται χωρίς πάντες. Εγώ αγόρασα την κλασική πάντα,αλλά δεν βλέπω να τη χρησιμοποιώ με όλα αυτά που διαβάζω!

Σκέφτομαι να αγοράσω τη δικτυωτή mesh bumper pad airwrap, έψαξα και σε πολλά eshops,αλλά δεν κάνουν delivery σε Ελλάδα. Έχω στείλει και email σε κάποια και περιμένω να μου απαντήσουν αν στέλνουν Ελλάδα.Tην έχει αγοράσει κάποια κοπέλα, και αν ναι, από πού (εκτός από το ebay.co.uk); Από τη μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο, δε νομίζω να υπάρχει στην Ελλάδα, το θέμα είναι να βρούμε κάποιο eshop από Ευρώπη που να κάνει delivery στην Ελλάδα. Αν γνωρίζει κάποια κοπέλα κάτι περισσότερο ας μας διαφωτίσει!

Mdvgp2.png

I00Jp2.png

Εγώ είχα μία πάντα και όταν άρχισε να στριφογυρίζει έβαλα και δεύτερη στο υπόλοιπο μισό του κρεβατιού... τις έβγαλα και τις δύο όταν άρχισε να τις χρησιμοποιεί σαν σκαλοπάτι για να ανέβει στα κάγκελα... ποτέ δεν την βρήκα μπερδεμένη με την πάντα παρά μόνο κάποια στιγμή που προσπάθησε ξύπνια να μπει πίσω από την πάντα στο προσκέφαλό της... την έπιασα μέσα στο στρώμα και έλυσα το πρόβλημα... και σφηνάκι είχαμε μέχρι 3 μηνών... δεν έπαθε απολύτως τίποτα.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Η κουνια της εχει δική της παντα (γιατι ειναι οβαλ) γυρω γυρω πιασμενη με τετοιο τρόπο που δεν κινδυνευει με καποιο τρόπο (εμφανή τουλαχιστον). Της την εβγαλα για λίγο καιρο, για να δω πως θα τα παει, αλλα τοσα γκαπ και γκουπ που ακουγα, της την ξαναεβαλα και την χρησιμοποιω ακομα.

CYaip2.png

Διαφημίσεις

Κι εμείς οβάλ που πιάνει κάτω από το στρώμα. Έβγαλα το κομμάτι που βρίσκεται από την έξω μεριά όταν άρχισε να σηκώνεται όρθιος. Στη συνέχεια έβγαλα και αυτή που βρίσκεται στα πόδια. Κι εμείς γκαπ γκουπ στην αρχή, συνήθισε΄ομως και τώρα που του έβγαλα το κάγκελο δεν πλησιάζει προς τα εκεί κι έτσι έχει πέσει μόνο μία φορά ενώ το κάγκελο λείπει δύο μήνες τώρα.

Smouts τη leander έχεις γιατί έχω μια εκτός θέματος απορία- παρατήρηση...

FLcUp3.png0BQfp3.png

Σκέφτομαι να αγοράσω τη δικτυωτή mesh bumper pad airwrap, έψαξα και σε πολλά eshops,αλλά δεν κάνουν delivery σε Ελλάδα. Έχω στείλει και email σε κάποια και περιμένω να μου απαντήσουν αν στέλνουν Ελλάδα.Tην έχει αγοράσει κάποια κοπέλα, και αν ναι, από πού (εκτός από το ebay.co.uk); Από τη μικρή έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο, δε νομίζω να υπάρχει στην Ελλάδα, το θέμα είναι να βρούμε κάποιο eshop από Ευρώπη που να κάνει delivery στην Ελλάδα. Αν γνωρίζει κάποια κοπέλα κάτι περισσότερο ας μας διαφωτίσει!

Καλημέρα! το μόνο που βρήκα να στέλνουν κ Ελλάδα είναι αυτοί από ebay.co.uk

http://cgi.ebay.co.uk/Blue-airwrap-Breathable-Cot-cotbed-Bumper-wrap-/140497614016?pt=UK_Baby_NurseryBedding_RL&hash=item20b64f74c0#ht_1438wt_995

κι έχουν κ λίγα μεταφορικά για εδώ.

Εγώ δεν έχω πάρει ακόμη πάντα -είμαστε 3 μηνών κ δε βλέπω να παίρνω κ καθόλου. Αυτό γιατί, μέχρι τώρα κοιμάται ακόμη στο δωμάτιο μας, στην κούνια του βέβαια, αλλά εγώ ήθελα να τον βλέπω όπως είμαι ξαπλωμένη, ανάμεσα από τα κάγκελα, για να τον τσεκάρω, οπότε η πάντα με ενοχλούσε. Χτυπήματα φυσικά στα κάγκελα δεν έχουμε ακόμη γιατί είναι μικρούλης κ δεν στριφογυρίζει ακόμη. Συνεπώς, γενικά κ τελικά, την βλέπω αχρείαστη την αγορά της κ ευτυχώς γλίτωσα τα λεφτά της προίκας (ούτε κουνουπιέρα φυσικά θα πάρω).

Για τη διχτυωτή όμως θα το σκεφτώ, κι αυτό για να μη στραμπουλίσουμε κανένα χεράκι.

Κι εμείς οβάλ που πιάνει κάτω από το στρώμα. Έβγαλα το κομμάτι που βρίσκεται από την έξω μεριά όταν άρχισε να σηκώνεται όρθιος. Στη συνέχεια έβγαλα και αυτή που βρίσκεται στα πόδια. Κι εμείς γκαπ γκουπ στην αρχή, συνήθισε΄ομως και τώρα που του έβγαλα το κάγκελο δεν πλησιάζει προς τα εκεί κι έτσι έχει πέσει μόνο μία φορά ενώ το κάγκελο λείπει δύο μήνες τώρα.

Smouts τη leander έχεις γιατί έχω μια εκτός θέματος απορία- παρατήρηση...

Ναι mikiri μου, τη leander εχουμε. Ηταν σαφες νομιζω ε? χαχα

Εχεις βγαλει ηδη το καγκελο ε? Εμεις οχι ακομα. Κοιμαται τοσο ατσαλα, που νομιζω οτι θα πεφτει συνεχεια

CYaip2.png

ουτε εγω την ειχω σε κανενα παιδι την παντα γιαυτο το λογο.ουτε κ εκεινο το σιδερο απο πανω που κρεμετε το τουλι γυρω γυρω για ομορφια.παντα ειχα ενα φοβο οτι θα πεσει πανω στο κεφαλι του μωρου:shock:

Ραφαελα 10/10/2005 Αλεξανδρος 22/01/2008 Νεφελη 28/10/2010 Β+Δ 04/10/2001

Βρε κορίτσια τα διαβάσατε τα λίνκ στο πρώτο μήνυμα?

εκεί αναφερει ότι η πάντα μπορεί να γίνει επικίνδυνη, αν δεν τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις, αν είναι πολύ παχειά, αν δεν είναι σωστά στερεωμένη, αν δεν δένεται σταθερά σε όλα τα σημεία, αν υπάρχει κενό αναμεσα στην πάντα και στο κρεββατάκι... δεν είναι η πάντα επικίνδυνη από μόνη της.

Θυμήθηκα τώρα μια άλλη συζήτηση που κάναμε κάποια στιγμή εδώ στο φορουμ για τις αλλαξιέρες και έλεγε μια κοπελιά ότι ειναι επικίνδυνες, γιατί είχε δει το μωρο μιας φίλης της να πεφτει από την αλλαξιέρα μπροστά στα μάτια τους. Ε εντάξει, η αποψή μου είναι ότι η αλλαξιέρα δεν τίναξε το μωρό απο πανω της, εννοείται ότι κάποιος ενήλικας παρακολουθεί το μωρό που βρίσκεται πάνω στην αλλαξιέρα κάθε κλασμα δευτερολέπτου, όχι απλά κάθε λεπτό...

Εμείς πάντως την χρησιμοποιούμε την πάντα και στον γιο μου που είναι 22 μηνών (αλλιώς καθε μερα θα ξύπναγε με καρούμπαλα) και στην κόρη μου που κοντεύει 6 μηνών. Βεβαια τον γιο μου τον παρακολουθώ, έτσι και αρχίσει να την χρησιμοποιεί για σκαλοπάτι, θα την βγάλω αμέσως, για την ωρα δεν το εχει ανακαλύψει αυτό ακόμα. Αυτός κατά τη γνωμη μου είναι πραγματικά ενας λόγος που κανει την πάντα επικίνδυνη.

nikol1981 και η δική μου μπέμπα το ίδιο κάνει, κολλάει το μουτράκι της πάνω στην πάντα όταν κοιμάται.

Οταν είναι ξύπνια, προσπαθεί να τη σηκώσει με το χεράκι της, για να δει τι γίνεται στο δωμάτιο. :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι γινόμαστε υπερβολικές... ένα παιδί αν γίνουν μελέτες μπορεί να την πάθει από τα πάντα.Όλα είναι επικίνδυνα θεωρητικά... Αναρωτιέμαι αν γι αυτό έχουν κάνει μελέτες. Και όπως σου λένε ότι και τα αεροπλάνα πέφτουν αλλά είναι μάλλον απίθανό, γιατί είναι πιο επικίνδυνο ακόμα το αμάξι... έτσι πιστεύω ότι το να πέφτει το παιδί συνέχεια στα ξύλινα κάγκελα της κούνιας φαντάζει πιο επικίνδυνο από ασφυξία με την πάντα. Τώρα με τα κορδόνια της έχουν απόλυτο δίκιο γι αυτό τα κόβεται όσο πιοκοντά γίνεται...

Παρεπιπτόντως ο μπέμπης μου, που είναι ποιλύ ζωηρός έχει πέσει από την κούνια, την αλλαξιέρα και το καρεκλάκι φαγητού. Όχι γιατί εγώ είμαι μία ασυναίσθητη, αδιάφιορη μαμά, όλα στα μ'άτια μου μπροστά έγιναν... αλλά γιατί δεν υπάρχει προφύλαξη από πουθενά.... Όσο και να καλύψετε τα πάντα, όσο και να προφυλάξετε το παιδί σας θα γίνει. Εμένα καλά καλά δεν είχε μάθει να μπουσουλάει και να σηκώνεται και έσκυψε από την κούνια και την έφαγε... Τότε κατάλαβε ότι έμαθε να σηκώνεται. Στην Αλλαξιέρα έσκυψα με το ένα χέρι πάνω του για να πιάσω μία πάνα, η πιο συνηθισμένη κινηση, αλλά εκείνος αποφάσισε να κάνει budgy jumping και στο καρεκλάκι δεν το άφηνω ποτέ ΄'αλυτο όμως μία και μόνο φορά που ήθελα να τον ακουμπήσω για 10 δευτ. και ήταν μπροστά μου ξαναέσκυψε και εκάνε σάλτο... Περιστατικά έχω πολλά από ξαδέρφες που τα ευρυματικά παιδιά τους βρήκαν τρόπους να χτυπήσουν.

beeeeezzzzz

έτσι πιστεύω ότι το να πέφτει το παιδί συνέχεια στα ξύλινα κάγκελα της κούνιας φαντάζει πιο επικίνδυνο από ασφυξία με την πάντα.

Δεν είχα ποτέ πάντες σε κανένα από τα δύο και ποτέ δεν είχα πρόβλημα να χτυπάν στα κάγκελα. Το ένα κοιμόταν στην κούνια του δίπλα στο κρεβάτι μας μέχρι ενός έτους και το άλλο μέχρι 9 μηνών. Μου έχουν πέσει το ένα μία φορά από τον καναπέ στο χαλί και το άλλο από την κούνια δύο μηνών :confused:δυστυχώς στο πλακάκι. Δύο μηνών γύρισε κάθετα στην κούνια, έσπρωξε με τα πόδια, άνοιξε κενό ανάμεσα στην κούνια και το κρεβάτι και επειδή είχα βγάλει τα κάγκελα έπεσε ανάμεσα :confused::confused:

Καλημέρα! το μόνο που βρήκα να στέλνουν κ Ελλάδα είναι αυτοί από ebay.co.uk

http://cgi.ebay.co.uk/Blue-airwrap-Breathable-Cot-cotbed-Bumper-wrap-/140497614016?pt=UK_Baby_NurseryBedding_RL&hash=item20b64f74c0#ht_1438wt_995

Μόλις την αγόρασα! Δεν περίμενα λεπτό!!!

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό

αλλά τώρα που μου βάλατε την ιδέα

δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια.

Στην κόρη μου καλά πήγε η κλασσική πάντα...

(δεν το είχα σκεφτεί :roll:)

...αλλά στο δεύτερο όταν έρθει με το καλό

δεν θα κάτσω να το ρισκάρω.

Σε μερικές περιπτώσεις η "υπερβολή" καλό είναι να υπάρχει, ιδίως όταν δεν βλάπτει!! :mrgreen:

Στους Αγγλοσάξονες παίζει πολύ το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου οπότε από εικοσαετίας οι οδηγίες για τις πάντες είναι αυστηρές. Βέβαια αυτοί έχουν και κάτι προδιαγραφές για τα στρώματα με επιβραδυντικά πυρκαγιάς, προφανώς κάτι τα ψεκάζουν, κλπ. που έχουν ενοχοποιηθεί για το σύνδρομο αυτό. Καμιά φορά πας να προλάβεις κάτι και ανοίγεις άλλο θέμα.

Ναι mikiri μου, τη leander εχουμε. Ηταν σαφες νομιζω ε? χαχα

Εχεις βγαλει ηδη το καγκελο ε? Εμεις οχι ακομα. Κοιμαται τοσο ατσαλα, που νομιζω οτι θα πεφτει συνεχεια

Μικρά γραμματάκια γιατί είμαι εκτός θέματος. χεχεχε. Βρε συ σμουτς εσάς τρίζει το ρημαδοκρέβατο; Είναι τρομερός χαφιές κάθε που πάει να γυρίσει ο μικρός και όταν σηκώνομαι αφού τον πάρει ο ύπνος. Τρίζει και το πάτωμα και σκέφτομαι σοβαρά να αρχίσω να πετάω μέσα στο δωμάτιο :P .

Τα γκάπα γκούπα όταν έβγαλα την εξωτερική μεριά της πάντας κράτησαν δύο βράδια μόνο. Την εσωτερική την έχω αφήσει γιατί δε θέλω να είναι ξαπλωμένος δίπλα στον κρύο τοίχο. Κι όταν βγάλω το κάγκελο και από εκείνη τη μεριά θα του στερεώσω κάτι στον τοίχο. Συμφωνώ πάντως ότι όσο και να προσέχεις κάπου θα την πατήσεις, δεν μπορείς να τα προβλέψεις όλα. Κατά τη γνώμη μου αν επιλέξει κάποιος να βάλει πάντα καλό θα ήταν να είναι πολύ καλά στερεωμένη, όπως και οι κουβέρτες (εμείς χρησιμοποιούμε υπνόσακο).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Μικρά γραμματάκια γιατί είμαι εκτός θέματος. χεχεχε. Βρε συ σμουτς εσάς τρίζει το ρημαδοκρέβατο; Είναι τρομερός χαφιές κάθε που πάει να γυρίσει ο μικρός και όταν σηκώνομαι αφού τον πάρει ο ύπνος. Τρίζει και το πάτωμα και σκέφτομαι σοβαρά να αρχίσω να πετάω μέσα στο δωμάτιο :P .

Οχι εμας δεν τρίζει ευτυχως. Αν πληρωνα τοσα λεφτα κι ετριζε θα τους το πηγαινα πισω. Γιατι μιλαμε για πανακριβο κομματι.

CYaip2.png