Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αγένεια και πως την αντιμετωπίζετε;

Recommended Posts

Νομίζω ότι δεν αντέχω άλλο και θα τα βγάλω από μέσα μου, συχνά πηγαίνω σε διάφορα μαγαζιά….για ψωμί ή ρούχα κλπ και δεν μου μιλάνε στον πληθυντικό….με ενοχλεί πλέον πάρα πολύ και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ τους απευθύνομαι στον πληθυντικό δεν μου απαντούν επίσης στον πληθυντικό. Το ξέρω ότι μπορεί σε κάποιους να ακούγεται κάπως αλλά τέλος πάντων δεν μου αρέσει αυτό. Άσε πλέον με αυτό το παιδί μου και παιδί μου που όλες κοπανάνε λες και μιλάνε δεν ξέρω και εγώ σε ποιον. Νομίζω ότι θα γίνω η αγενής ή γραφική από εδώ και πέρα. Μόνο εγώ το αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα ;;;

Διαφημίσεις

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ειναι πως το βλεπει ο καθένας και φυσικά νομίζω πως δείχνει ελλειψη παιδείας. εμενα να σου πω την αλήθεια με κανει να αισθάνομαι μικρή :)

M6bap3.png

cik1p3.png

Είναι αγένεια να μη σου μιλάνε στον πληθυντικό? Εμένα να μου επιτρέψεις αλλά θεωρώ άλλα πράγματα αγένεια, έλλειψη σεβασμού κ.λπ...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

η αλήθεια ειναι πως οταν εργάζεσαι σε μια επιχείρηση θα πρέπει να εχεις και την στοιχιώδη ευγένεια και σ αυτο συμπεριλαμβάνεται και το να μιλάς στους πελάτες στον πλυθηντικό. εγω δεν μπορώ να μιλήσω στον ενικό σε πελάτη οσο νεαρός κ αν ειναι

M6bap3.png

cik1p3.png

ε τωρα να βλεπω μια γυναικα η οποια ειναι 60 χρονων και να μου μιλαει στον πληθυντικο οχι μονο δε μου αρεσει αλλα με κανει να αισθανομαι κι ασχημα!!εγω παντως δε πιστευω οτι ο σεβασμος προς καποιον φαινεται απο το αν σου μιλαει η οχι στον πληθυντικο.αντιθετα πιστευω οτι οταν παω πχ για ψωμι(για να χρησιμοποιησω και το παραδειγμα σου)και η φουρναρισσα μου μιλαει στον ενικο νοιωθω οικια σα να ερχομαστε λιγο πιο κοντα.και μαρεσει γιατι ειναι ωραιο να εχεις ετσι μια οικιοτητα με το κοσμο γυρω σου,οχι που εχουμε καταντησει να μη ξερουμε ποιος μενει διπλα μας!

qcKmp2.png

Διαφημίσεις

Θα απαντήσω με παράδειγμα. Η φαρμακοποιός στη γειτονιά του πατρικού μου, μου μιλάει στον ενικό και ας της μιλώ στον πληθυντικό. Και δε με ενοχλεί καθόλου. Μια μέρα όμως πήγε ο παππούς μου και τι του πε? "Πες το..." ε, αυτό ναι, είναι απίστευτη αγένεια...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

εμενα με ενοχλει καποιες φορες ο πληθυντικος γιατι δειχνει ψυχρο κ απομακρο ανθρωπο κ οχι φιλικο κ αληθινο μου βγαζει κατι ψευικο!!!!(συνηθως οχι παντα)αναλογα κ ο τονος τη φωνης φυσικα. προσωπικα την ευγενια δεν την κρινω απο αυτο αλλα απο μια συνολικη εικονα...

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

χμμμμ ενδιαφερον θεματακι! Λοιπον. σιγκεκριμενα για μαγαζια θα πω. αν ειναι ενα μαγαζι με ρουχα νεανικα πχ και μπαινω. ε θα μου μιλησουν στον πληθυντικο στην αρχη ''χρειαζεστε κατι?'' αλλα τυχαινει και στον ενικο . δε με πειραζει γιατι νιωθω οτι ειναι νεοι ειμαι νεα λογικο. τωρα τα μαγαζια της γειτονιας οντος νιωθω πιο φιλικα αν μου μιλανε στον ενικο. τωρα αν παω σε ενα πιο.. κυριλε μαγαζι ας πουμε τοτε ναι θα προτιμουσα πληθυντικο. δε ξερω ειναι αναλογα το χωρο το ατομο που σου μιλαει και παντα ο τονος στον οποιο λεει κατι. πχ ο αντρας μου. εχει να κανει με φοιτητες.σε μαγαζι με γρηγορο φαγητο. εε τους μιλαει στον ενικο αν παει καποιος πιο...''κυριος'' συνηθως στον πληθυντικο αν και ειναι ανθρωπος που και στον ενικο να σου μιλησει δε το παιρνεις στραβα... τοχει που λενε... (ετσι με εριξε!χαχαχα) τελος παντων θα συμφωνησω και γω οτι λιγο το βαζω στη λιστα περι ευγενειας η μη

1-2-3MPOMPIRES!!!

εμενα με ενοχλει καποιες φορες ο πληθυντικος γιατι δειχνει ψυχρο κ απομακρο ανθρωπο κ οχι φιλικο κ αληθινο μου βγαζει κατι ψευικο!!!!(συνηθως οχι παντα)αναλογα κ ο τονος τη φωνης φυσικα. προσωπικα την ευγενια δεν την κρινω απο αυτο αλλα απο μια συνολικη εικονα...

συμφωνώ. Ο πληθυντικός ή ενικός δεν λέει τίποτα απο μόνος του. Η συνολική εικόνα είναι και για μένα το τι θα μου βγάλει.

Αν και ουσιαστικά πιστεύω πως ο καθένας παίρνει πίσω τη συμπεριφορά που βγάζει.

Όταν θα μπει κάποιος στο μαγαζί μου με ξυνισμένα μούτρα και με προσποιητή ευγένεια στον πλυθυντικό, ακριβώς στο ίδιο στυλάκι θα κινηθώ κι εγώ.

Όταν θα μπει ο άλλος με χαμόγελο και με μια ζεστή καλημέρα θα σκοτωθώ να τον εξυπηρετήσω.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

εγω εκανα το αναποδο....μου μιλαγανε τα μικρα στα ιδιαιτερα παλιαααααααααα ....στο πληθυντικο. Ε παντα ελεγα οχι δε θελω να με λετε κυρια.....

Και το ιδιο και σε μενα, δε μου βγαινει ο πληθυντικος βρε παιδακι μου (και δεν σε αστειευομαι μπεμπα) , αυτη ειμαι!, θελω τον ενικο και ποτε τον απομακρο πληθυντικο! ΑΛΛΑ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

ισως ειμαι αγενης τελικα..:D :D :D

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

εγω θεωρω τον πληθυντικο απιστευτη κοινωνικη συμβαση και με καταπιεζει αφανταστα. Ο ουσιαστικος σεβασμος δεν νομιζω οτι φαινεται εκει. Τους καθηγητες μου στο φροντηστιριο τους σεβομουν και τους εκτιμουσα περισσοτερο και ας τους μιλουσα στον ενικο. Και εγω στα παιδακια που εκανα μαθημα απαιτουσα ενικο. Ο πληθυντικος μονο αποσταση φερνει, . Οποτε τον χρησιμοποιω οταν θελω να κρατησω αποστασεις ακι φυσικα στ δουλεια μου.

Ειχα αυτη τη συζητηση προσφατα με μια φιλι η οποια θεωρει οτι το μικρο της (3,5) πρεπει να αρχισει να μιλαει στον πληθυντικο ακομα και στις φιλες της, δηλ. εμενα, γιατι οταν θα παει 10-12 δε θα ειναι ωραιο να μου μιλαει στον ενικο -θα μαι και μεγαλη γυναικα!!!!

hGbPp3.png

Νομίζω κορίτσια οτι η κοπέλα έκανε σαφές στο θέμα της οτι την ενοχλεί ο ενικός όχι γενικά αλλά όταν ΑΥΤΗ ενώ απευθύνεται σε κάποιον στον πληθυντικό ο άλλος της μιλάει στον ενικό.Σε αυτή τη περίπτωση και εμένα θα με ενοχλούσε!!Και συγκεκριμένα όταν πας κάπου σαν πελάτης θα έπρεπε να σε αντιμετωπίζουν με ευγένεια και να σου μιλάνε στον πληθυντικό!!Άποψη μου.

o30Sp3.png

cZW4p3.png

εξαλλου στα αγγλικα ας πουμε που δεν υπαρχει πληθυντικος τι σημαινει οτι ειναι αγενεις ολοι??

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Ενδιαφέρουσες απόψεις.....νόμιζω όμως ότι όταν κάποιος σου μιλάει στον πληθυντικό οφείλεις να του απαντάς πάντα στον πληθυντικό. Είναι δείγμα ευγένειας. Αν έχω φιλική σχέση με το άτομο που μιλάω δεν με ενοχλεί καθόλου, ειδικά εάν τύχει και πιάσουμε κουβέντα. Πάντως πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Πάντως από άποψη customer service είναι απαράδεκτο.

Διαφημίσεις

Αυτό τον καιρό κάνω έρευνα αγοράς για την βάφτιση της μικρής μου. Βρήκα λοιπόν ένα site στο internet που έφτιαχνε προσκλητήρια σχετικά με το θέμα μου, αλλά δεν έγραφε τιμές. Στέλνω κι εγώ λοιπόν ένα mail πολύ ευγενικό και τυπικό για να ρωτήσω. Το mail μου ήταν κάπως έτσι:

"Καλημέρα σας,

θα ήθελα να σας ρωτήσω την τιμή του κωδικού τάδε και θα σας παρακαλούσα αν έχετε κάποια άλλη σχετική πρόταση....κτλ κτλ

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Λ."

η απάντηση που πήρα ήταν η παρακάτω:

"γειά σου, αυτό που είδες είναι ακριβό κάνει 3,5 ευρώ αλλά άλλο το ύφασμα άλλο το χαρτί. Άλλη πρόταση δεν έχω αλλά άμα θες στο βγάζω χάρτινο και θα σου βγει σχεδόν τσάμπα."

Μη μου πείτε πως αυτός ο τύπος δεν ήταν αγενής! Εμένα μου χτύπησε πολύ άσχημα, και εννοείται δεν πήρα τίποτα από το μαγαζάκι του. Και φαντάζομαι πως η κοπέλα που άνοιξε το θέμα μάλλον κάτι τέτοιο εννοούσε, οπότε συμφωνώ απόλυτα μαζί της. Η ευγένεια στο χώρο εργασίας επιβάλλεται!!!

Ποτε δεν με ενοχλησε.......

ουτε εμενα...

1. Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες.

Αυτό τον καιρό κάνω έρευνα αγοράς για την βάφτιση της μικρής μου. Βρήκα λοιπόν ένα site στο internet που έφτιαχνε προσκλητήρια σχετικά με το θέμα μου, αλλά δεν έγραφε τιμές. Στέλνω κι εγώ λοιπόν ένα mail πολύ ευγενικό και τυπικό για να ρωτήσω. Το mail μου ήταν κάπως έτσι:

"Καλημέρα σας,

θα ήθελα να σας ρωτήσω την τιμή του κωδικού τάδε και θα σας παρακαλούσα αν έχετε κάποια άλλη σχετική πρόταση....κτλ κτλ

Λ."

"γειά σου, αυτό που είδες είναι ακριβό κάνει 3,5 ευρώ αλλά άλλο το ύφασμα άλλο το χαρτί. Άλλη πρόταση δεν έχω αλλά άμα θες στο βγάζω χάρτινο και θα σου βγει σχεδόν τσάμπα."

Μη μου πείτε πως αυτός ο τύπος δεν ήταν αγενής! Εμένα μου χτύπησε πολύ άσχημα, και εννοείται δεν πήρα τίποτα από το μαγαζάκι του. Και φαντάζομαι πως η κοπέλα που άνοιξε το θέμα μάλλον κάτι τέτοιο εννοούσε, οπότε συμφωνώ απόλυτα μαζί της. Η ευγένεια στο χώρο εργασίας επιβάλλεται!!!

αγενής όχι δεν βρίσκω πως ήταν..

άσχετος είναι. Με πολύ απλά λόγια ο κύριος αυτός δεν ξέρει να πουλήσει το εμπόρευμα του.

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

"Καλημέρα σας,

Λ."

Νομίζω ότι με κατάλαβες απόλυτα...!!!! όταν δεν δείχνει αξιοπιστία ο άλλος με την συμπεριφορά του πως να τον επιστευτείς...Η μεγάλη οικειότητα δημιουργία και δυσκολία στο να κάνεις και κάποιες αλλαγές μετά στις αγορές σου ή παράπονα. Εγώ αποφεύγω να φωνίζω από τέτοια μαγαζιά.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί ο ενικός.

Όμως έχει τύχει πολλές φορές στο σχολείο να μας μιλούν οι μαθητές στον ενικό. Ε εκεί τα παίρνω λέμε...

Κι αυτό το έχουν μάθει από τους γονείς τους ή από το φαρμακοποιό ή από οποιονδήποτε που βλέπουν πώς λειτουργεί μέσα στην κοινωνία των μεγάλων.

Ο ενικός δε με ενοχλεί..

Αυτό που μου τη δίνει είναι το "αγενές" ύφος όπως είπαν και κάποια κορίτσια παραπάνω...

Nothing you would take... Everything you gave...

Νομίζω ότι δεν αντέχω άλλο και θα τα βγάλω από μέσα μου, συχνά πηγαίνω σε διάφορα μαγαζιά….για ψωμί ή ρούχα κλπ και δεν μου μιλάνε στον πληθυντικό….με ενοχλεί πλέον πάρα πολύ και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ τους απευθύνομαι στον πληθυντικό δεν μου απαντούν επίσης στον πληθυντικό. Το ξέρω ότι μπορεί σε κάποιους να ακούγεται κάπως αλλά τέλος πάντων δεν μου αρέσει αυτό. Άσε πλέον με αυτό το παιδί μου και παιδί μου που όλες κοπανάνε λες και μιλάνε δεν ξέρω και εγώ σε ποιον. Νομίζω ότι θα γίνω η αγενής ή γραφική από εδώ και πέρα. Μόνο εγώ το αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα ;;;

Το "παιδί μου" είναι συνήθως προσπάθεια από την άλλη μεριά να οικειοποηθεί μαζί σου και να σπάσει τον πάγο όχι να φανεί αγενής.Βέβαια είναι πως το παίρνει ο καθένας.Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φίλη του άντρα μου που μου συστήθηκε και την ώρα που μου έδωσε το χέρι της της έδωσα το δικό μου και χαμογελαστά της είπα "τί κάνεις κοπέλα μου καλά είσαι;".Μετά πήγε στον άντρα μου και του είπε "πες της ότι έχω όνομα".Πες μου τώρα ήταν θέμα δικής μου παιδείας ή θέμα δικού της κόμπλεξ;

922316fbi6gpetld.gif

Εμένα πάλι με ενοχλεί η αγένεια των πελατών! Δουλεύω από πέρσι σε μπυραρία, πάντα με χαμόγελο, στον πληθυντικό, να τρέξω να εξυπηρετήσω, αλλά αυτό το "κοπελιά, να σε πληρώσω λίγο;" με βαράει στο κεφάλι, γιατί αυτό το "κοπελιά" το λένε με ύφος, και στο κάτω-κάτω σε φίλε δε πληρώνεις εμένα-το αφεντικό μου πληρώνεις! είναι τόόόόόόόσο δύσκολο να πεις "μπορούμε να πληρώσουμε;" ; ή το άλλο θέλουν να σε ρωτήσουν κάτι "έλα λίγο, αυτό πόσο έχει;" και πάλι με απαξιτικό ύφος!Νομίζω πως αν κοιτάξουμε γύρω μας, το κάνουμε σχεδόν όλοι, πάρτε παράδειγμα και εσας (και εμένα μαζί) μέχρι και στο σουπερ-μάρκετ μιλάμε "κάπως" στο παιδί που φτιάχνει τα ράφια.....

Γενικά πιστεύω πως οι ρυθμοί και το άγχος της καθημερινότητας μας έχουν κάνει να "ξεχνάμε" έστω τους στοιχειώδης τρόπους ευγένειας........

4c6c426cd0.png

αλλά αυτό το "κοπελιά, να σε πληρώσω λίγο;" με βαράει στο κεφάλι

Κι εμένα, αν και δεν υπήρξα ποτέ σερβιτόρα, με ενοχλεί το "κοπελιά".

Αλλά δε νομίζω πως το χρησιμοποιεί κάποιος για να σε απαξιώσει. Απλώς δεν το σκέφτονται.

πάρτε παράδειγμα και εσας (και εμένα μαζί) μέχρι και στο σουπερ-μάρκετ μιλάμε "κάπως" στο παιδί που φτιάχνει τα ράφια.....

Οχι, δεν το κάνω..

Κι εξάλλου γιατί να μιλήσω απαξιωτικά σε κάποιον που προφανώς, αφού του απευθύνω τον λόγο, χρειάζομαι κάτι από εκείνον?

Nothing you would take... Everything you gave...