Jump to content
Clear Cache: αν κάτι δεν λειτουργεί στην οθόνη σας, καθαρίστε την μνήμη cache στους περιηγητές σας (chrome/firefox)! Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία εκ νέου μετά απο λίγη ώρα! ×
Αλλαγή hosting/Το φόρουμ άνοιξε! Για κάποιες ώρες ή και 24ωρα ίσως παρατηρήσετε δυσλειτουργίες σχετικές με την μνήμη cache (server,software,browser) που διαχειρίζονται τα δεδομένα & απαιτείται να συγχρονιστούν. ×
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σύμβουλος θηλασμού στα Χανιά;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

κοριτσια κι εγω χανια μενω και πηγα στο πικπα για συμβουλες θηλασμου, τοκετου και φροντιδας μωρου...... οι συμβουλες θηλασμου ηταν σχετικα σωστες...... δεν πρεπει να ειναι ειναι ομως πιστοποιημενη συμβουλος η κυρια που μας εκανε εκει τα μαθηματα...... το τηλεφωνο του στο πικπα ειναι 2821042409. ισως εκεινοι να ξερουν κατι παραπανω.....

παντως κι εγω που θηλασα την κορη μας απ εδω πηρα πληροφοριες..... ειναι μια χαρα κατατοπιστικες οι γκουρου του θηλασμου εδω μεσα......

katpent μενεις Χανια?????

chris 83 που μενεις στα Χανια??????

εμεις μενουμε Παχιανα.....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

κοριτσια δυστηχως δεν υπαρχει στα χανια μονο ηρακλειο...

και εγω πιστευω οτι το φορουμ εδω ειναι κατατοπιστικο σε πολλες αποριες

ομως ειμαστε κι εμεισ εδω σε οτι θες (αν το γνωριζουμε βεβαια)

οτι θες ρωτα...

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλες!

Όχι δεν μένω στα Χανιά εγώ... ρωτώ για την κουνιάδα μου που γέννησε πριν 3 μέρες και δεν είμαι εκεί να την βοηθήσω! Με δύο παιδιά που θήλασα -το "μικρό" 20 μηνών το θηλάζω ακόμα για την ακρίβεια!- μπορώ και γω να θεωρηθώ γκουρού :P:p:p, έλα όμως που δεν είναι και πολύ εύκολο να δώσω οδηγίες από το τηλέφωνο, της κοπέλας δεν της έδειξαν καθόλου πως να βάζει τον μικρό στο στήθος, μάλλον δεν τον βάζει καλά γιατί μου λέει ότι πιπιλάει και δεν πίνει, αγχώνεται γιατί πιστεύει ότι δεν έχει γάλα κλπ κλπ.

Θα της δώσω το τηλέφωνο του ΠΙΚΠΑ, ελπίζω να την βοηθήσουν εκεί!

Όταν ερχόμαστε Κρήτη, μένουμε στην Αγυιά.

Διαφημίσεις

κοριτσια κι εγω χανια μενω και πηγα στο πικπα για συμβουλες θηλασμου, τοκετου και φροντιδας μωρου...... οι συμβουλες θηλασμου ηταν σχετικα σωστες...... δεν πρεπει να ειναι ειναι ομως πιστοποιημενη συμβουλος η κυρια που μας εκανε εκει τα μαθηματα...... το τηλεφωνο του στο πικπα ειναι 2821042409. ισως εκεινοι να ξερουν κατι παραπανω.....

παντως κι εγω που θηλασα την κορη μας απ εδω πηρα πληροφοριες..... ειναι μια χαρα κατατοπιστικες οι γκουρου του θηλασμου εδω μεσα......

katpent μενεις Χανια?????

chris 83 που μενεις στα Χανια??????

εμεις μενουμε Παχιανα.....

Για να μη βγουμε εκτος θεματος σου εστειλα πμ.

• 11 months later...
  • 2 months later...
Γνωρίζει κάποια κοπέλα να μου συστήσει πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού στα Χανια;

Ευχαριστώ!

Ειναι και η Φωτεινη Φιλιουση στα χανια συμβουλος θηλασμου.

Διαφημίσεις

Ειναι και η Φωτεινη Φιλιουση στα χανια συμβουλος θηλασμου.

τι ακριβως εννοεις συμβουλος θηλασμου?

εχει καποια πιστοποιηση?

83hKp3.png

στην παρακατω σελιδα θα βρεις ολες τις μαμαδες απο τα χανια που θηλαζουν!!!

εχουν φτιαχτει σε διαφορες πολεις/νομους τοπικες ομαδες υποστηριξης για τις μαμαδες..

εαν σε ενδιαφερει μπες και θα βρεις πολλα ενδιαφεροντα..

στην ομαδα συμμετεχουν ειτε πιστοποιημενοι συμβουλοι θηλασμου IBCLC , ειτε συμβουλοι θηλασμου της LLL..

http://www.facebook.com/groups/378360212194176/

83hKp3.png

Καλημερα συμβουλος θηλασμου στα χανια ειναι και η κ.Φωτεινη Φιλιουση.Ειναι στην περιδου.Φοβερη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να την έχουμε στα υπ'όψιν δηλαδή για το όταν γίνουμε μανούλες, όσες δεν είμαστε δηλαδή. Κάτι μου λέει το όνομα αυτό πάντως.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Να την έχουμε στα υπ'όψιν δηλαδή για το όταν γίνουμε μανούλες, όσες δεν είμαστε δηλαδή. Κάτι μου λέει το όνομα αυτό πάντως.

Είναι και παιδίατρος νομίζω και το αναφέρει και μια κοπέλα σε προηγούμενο μήνυμα.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Είναι και παιδίατρος νομίζω και το αναφέρει και μια κοπέλα σε προηγούμενο μήνυμα.

νομιζω οτι η κυρια φιλιουση δεν ειναι ΚΑΙ παιδιατρος..

ειναι απλα παιδιατρος..

εχει καποια πιστοποιηση για το οτι ειναι συμβουλος θηλασμου?????????????

εαν εχει καλως, θα ηθελα ομως να το αναφερουμε, αλλιως αναπαραγουμε λαθος πραγματα..απλα με μια γρηγορη αναζητηση δεν την βρηκα σε καποια λιστα...

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Στο Ηράκλειο Κρήτης:

Βασιλική Δανηλάτου MD PhD IBCLC

Ιατρός – Αιματολόγος – Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας

Ανδρομάχης 3

71414 Ηράκλειο Κρήτη

[email protected]

http://www.lactation.gr

Στο Ρέθυμνο:

-Νίκος Βαράκης – Παιδίατρος IBCLC

Γερακάρη 73, Ρέθυμνο Κρήτη

E-mail: [email protected]

http://www.paidiatre.gr

Blog:nikopediatre.blogspot.com/

-Παιδίατρος Ιωάννα Δακανάλη

Ηγ. Γαβριήλ 42

74100 Ρέθυμνο

[email protected]

http://www.dakanali.gr

τηλ 2831057444

φαξ 2831056591

κιν 6972217505

Στα Χανιά:

Σοφία Αλεβιζάκη ΜD IBCLC

παιδίατρος-πιστοποιημένη σύβουλος γαλουχίας

Χανιά Κρήτης

τηλ: 2821045306 , 6972248000

e-mail:[email protected]

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82/%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82-ibclc-%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%AE/

83hKp3.png

νομιζω οτι η κυρια φιλιουση δεν ειναι ΚΑΙ παιδιατρος..

ειναι απλα παιδιατρος..

εχει καποια πιστοποιηση για το οτι ειναι συμβουλος θηλασμου?????????????

εαν εχει καλως, θα ηθελα ομως να το αναφερουμε, αλλιως αναπαραγουμε λαθος πραγματα..απλα με μια γρηγορη αναζητηση δεν την βρηκα σε καποια λιστα...

Για σύμβουλο θηλασμού δεν γνωρίζω.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Καλωσορίσατε στο Blog του Κέντρου Πληροφόρησης Θηλασμού (Breastfeeding Resource Center) Κρήτης του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (LLL Greece).

Τα ΚΠΘ βασίζονται στο δέκατο βήμα απο τα 10 βήματα που ορίζει Η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για να θεωρηθεί ενα νοσοκομείο φιλικό προς τα βρέφη.Σύμφωνα με το βήμα αυτο -Ενδυνάμωση και δημιουργία ομάδων υποστήριξης του θηλασμού στις οποίες θα παραπέμπονται οι μητέρες κατά την έξοδό τους από το νοσοκομείο ή την κλινική- ο ΣΘΕ ενισχύει τη δημιουργία ομάδων που αποτελούνε μητέρες οι οποίες μέσα απο τις συναντήσεις τους μπορούν να μοιραστούν εμπειρίες ,να λύσουν απορίες,να βρούνε λύσεις ,υλικό από έγκυρες πηγές(LLL) και κυρίως να αποκτήσουν συμπαραστάτες σε μια νέα φάση της ζωής τους. Δηλαδή τα ΚΠΘ παρέχουν υποστήριξη μητέρας προς μητέρα (mother-to-mother support).

Έτσι,απο το 2007 στο Ηράκλειο υπάρχει το δικό μας ΚΠΘ που μέχρι σήμερα έχει μοιραστει τις αγωνίες αρκετών μαμάδων και την ευτυχία της επιτυχίας ακόμη περισσοτέρων !

http://brccrete.eu/wordpress/

83hKp3.png

Για σύμβουλο θηλασμού δεν γνωρίζω.

απλα το διευκρινιζω..

παραπανω υπαρχει η λιστα με τους πιστοποιημενους συμβουλους θηλασμου IBCLC και η διευθυνση για το ΚΠΘ Κρητης το οποιο ειναι σε συνεργασια με την La Leche League..

οι συμβουλοι θηλασμου θα πρεπει να ανηκουν σε μια απο τις παραπανω δυο ομαδες για να θεωρουνται εγκυροι..

εαν υπαρχει καποια αλλη πιστοποιηση που μου διαφευγει, θα χαρω πολυ να την μαθω..

μεχρι τοτε ας μην χρησιμοποιουμε τιτλους..

83hKp3.png

Σε καποιο site αναφερεται η κα Φιλιουση πολυ γενικα και αοριστα οτι ειναι συμβουλος θηλασμου. Για να ειναι καποιος συμβουλος θηλασμου πρεπει να εχει πιστοποιηση. Μπορει η εν λογω παιδιατρος να γνωριζει καποια πραγματα και να ειναι φιλικη προς τον θηλασμο. Αυτο δεν την κανει πιστοποιημενη συμβουλο. Δεν τη γνωριζω προσωπικα και φυσικα δε γνωριζω εαν δινει σωστες οδηγιες. Μπορει να ειναι αριστη πραγμα που το ευχομαι. Απλα προς αποφυγη παρεξηγησεων δεν ειναι πιστοποιημενη συμβουλος θηλασμου.

ακριβως αυτο εννοω Chris83..

η συγκεκριμενη παιδιατρος μπορει να ειναι παρα πολυ καλη και να εχει ολες τις γνωσεις που χρειαζονται για να βοηθησει μια μαμα να θηλασει, αυτο δεν σημαινει οτι ειναι πιστοποιημενη συμβουλος..

και η διυεκρινηση γινεται γιατι πολλες φορες εχω ακουσει μαιες να λενε οτι ειναι συμβουλοι θηλασμου και να δινουν οδηγιες αποθηλασμου,καθως οι γνωσεις που εχουν ειναι απαραδεκτες..

οποτε καλο ειναι να τα εχουμε ξεκαθαρα στο κεφαλι μας..αλλο πιστοποιημενος συμβουλος θηλασμου και αλλο παιδιατρος υπερ του θηλασμου με γνωσεις (απο προσωπικο διαβασμα, απο προσωπικη εμπειρια κλπ) για να βοηθησει μητερες να θηλασουν..κατι το οποιο ειναι παρα πολυ ευχαριστο και μακαρι ολοι οι παιδιατροι να ειχαν εστω τις βασικες γνωσεις να βοηθανε τις μητερες,αντι με την πρωτη δυσκολια να προτεινουν συμπληρωμα σε σκονη..

83hKp3.png

Η κ. Αλεβιζάκη είναι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και παιδίατρος. Είχα πάει πριν 2 μέρες τη μικρή μου για μια ίωση. Είναι πολύ ψαγμένη και ενημερωμένη σε πολλά και όχι μόνο στο θηλασμό. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Γειά σας

σας παραθέτουμε κείμενο της επιστημονικής μας συνεργάτιδας Σοφία Αλεβιζάκη Παιδίατρος σύμβουλος ibcl

Είναι πολύ ενθαρρυντικό να αυξάνονται οι φιλικοί προς το θηλασμό παιδίατροι μια και ο ρόλος τους στη προάσπιση του θηλασμού είναι πολύ σημαντικός. Ο θηλασμός έχει ανάγκη από κάθε φωνή υποστήριξης και αναμφισβήτητα ο παιδίατρος μέσα από την αγάπη του για το παιδί και τη στενή σχέση που έχει με τους γονείς μπορεί και πρέπει να συμβάλει στη στήριξη και στην επιτυχία του θηλασμού της κάθε δυάδας μητέρας-παιδιού.

Για δεοντολογικούς λόγους όμως ο κάθε επαγγελματίας υγείας οφείλει να χρησιμοποιεί μόνο εκείνους τους τίτλους για τους οποίους διαθέτει επίσημη πιστοποίηση από αναγνωρισμένους έγκυρους ελληνικούς ή διεθνούς οργανισμούς ώστε να έχει τα τυπικά προσόντα να ενημερώνει βάσει των σύγχρονων επιστημονικών δεδομένων και να μην υπάρχει παραπληροφόρηση του κοινού. Στο τομέα του θηλασμού οι έγκυροι οργανισμοί είναι οι La Leche League Internationale και ο IBCLC. Για να συμπεριληφθεί ένας συνάδελφος στην ομάδα των ibclc δεν επαρκεί η θετική στάση του ως προς το θηλασμό ή η ειδικότητα της παιδιατρικής αλλά πρέπει να παρακολουθήσει αρκετά εξειδικευμένα σεμινάρια και να αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις θηλασμού (κάτι που δυστυχώς δε γίνεται στις προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές) ώστε να περάσει με επιτυχία τις πολύ δύσκολες εξετάσεις. Μόνο τότε έχει το δικαίωμα να φέρει το τίτλο του πιστοποιημένου σύμβουλο θηλασμού ibclc και να αναρτηθεί το όνομα του στο παρακάτω σύνδεσμο από όπου μπορείτε να ενημερώνεστε έγκυρα για όλους τους πιστοποιημένους σύμβουλους θηλασμού ibclc.

http://europe.iblce.org/ibclc-registry

Για περισσότερες πληροφορίες για το τι ακριβώς είναι ένας πιστοποιημένος σύμβουλος θηλασμού ibclc και για τα επαγγελματικά του προσόντα μπορείτε να ανατρέξτε στους παρακάτω συνδέσμους

http://europe.iblce.org/what-is-an-ibclc

http://europe.iblce.org/professional-standards

http://www.thilasmos.net/ibclc.html"

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram!

https://www.instagram.com/parentscafe.gr/

https://www.instagram.com/parents.org.gr/