Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS: Aquasol A&D

Rea_1971

Recommended Posts

Είναι σοβαρό.

Και θέλω να απαντήσουν ΜΟΝΟ οι μητέρες που θηλάζουν και χορηγούν στα παιδάκια τους το πιο πάνω συμπλήρωμα.

Πόσες σταγόνες χορηγείτε ημερησίως (κατόπιν υποδείξεως γιατρού);

Παρακαλώ να μου πείτε και εάν το χορηγείτε ως απλό συμπλήρωμα ή για κάποιο συγκεκριμένο λόγο (=να έχει διαγνωστεί κάτι που να απαιτεί τη χορήγηση του σκευάσματος).

Ο λόγος που ρωτώ είναι ότι ο γιατρός μας είπε νσ δίνουμε στο Ηλεκτράκι 4 σταγόνες ημερησίως, ενώ στις οδηγίες το όριο προφύλαξης είναι 1-2 σταγόνες. (Το Ηλεκτράκι χαίρει άκρας υγείας)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Καλησπερα!Εμας μας ειπε ο γιατρος να παιρνουμε 1 σταγονα την ημερα κ απο2 σταγονες το σαββατοκυριακο.Ειναι βιταμινες τις οποιες δεν μπορει να συνθεσει ακομα ο οργανισμος του βρεφους κ γιάυτο τις δινουν σαν συμπληρωμα!

εμάς πάντως μας είπε και η παιδίατρος στο μαιευτήριο και η δική μας 2 σταγόνες ημερησίως, για 2 μήνες. διάβασα και σε ένα βιβλίο (νομίζω στο "τι να περιμένεις τον 1ο χρόνο") ότι χρειάζονται οι σταγόνες στα ΄μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά γιατί υποκαθιστούν την έκθεση στον ήλιο, ενώ στο ξένο γάλα την έχουν προσθέσει τη βιταμίνη αυτή. Το είδα κάπου να το γράφει ως σύσταση και η αμερικάνικη παιδιατρική ακαδημία. επίσης στο βιβλίο αυτό έγραφε κι αυτό, ότι πρέπει να προσέχουμε να μη δίνουμε παραπάνω δόση από όσο πρέπει (χωρίς να αναφέρει ποια δόση είναι η συνιστώμενη, αφού δεν αναφερόταν στο συγκεκριμένο φάρμακο αλλά στη βιταμίνη d γενικά). επίσης η παιδίατρος του μαιευτηρίου μας είχε εξηγήσει ότι βασικά την d χρειάζεται το παιδί , ένώ η A είναι για να βοηθήσει την απορρόφηση της D.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

επειδη ειναι για τη D θυμηθηκα στο μεγαλο μου οτι ο παιδιατρος μου ειχε πει να τον βγαζω απο ημερων καθε μερα στον ηλιο λετε γι αυτο να ηταν;

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

Διαφημίσεις

ακριβώς. και μια γνωστή μου παιδίατρος που την είχα ρωτήσει αν είναι απαραίτητη μου είχε πει ναι, ειδικά επειδή το μωρό μου γεννήθηκε Οκτώβρη που δεν είχε ήλιο. βρήκα και το κείμενο της αμερικάνικης παιδιατρικής ακαδημίας, που λέει για το θηλασμό γενικά. εκεί εξηγεί και για τη βιταμίνη d.

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

tMJnp2.png

W2cQp3.png

μωρε΄γράφει και την ημερήσια προτεινόμενη δοσολογία , 200 IU αλλά είμαι άσχετη, τι μονάδα μέτρησης είναι αυτή? έχω πετάξει και το φυλλάδιο οδηγιών της aquasol.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

τα 200 ειναι περιπου μιση σταγονα.πως δινεις ομως μιση σταγονα:rolleyes::confused:

εμεις εδω το δινουμε σε χαπι 500ιυ καθε μερα απο νεογεννητα μεχρι να γινουν 2 ετων.σε νερακι το λιωνουμε.ειτε θηλαζει ειτε οχι. η δοση ειναι διπλασια κ βαλε αλλα εμεις δεν εχουμε σχεδον καθολου ηλιο!μονο το καλοκαιρι!

Καλά, θα ήθελα να ήξερα τι είχε ο γιατρός στο μυαλό του και μας ειπε 4.

Αλλάζουμε γιατρό. Θα πάμε σε μία που είναι φιλική στον θηλασμο.

Αλλά τα έχω πάρει. Μου έρχεται να πάω να τον βρω να τον χτυπήσω. ¨Οταν τον ρωτήσαμε γιατί μας δίνει τη διπλή δόση από αυτή που συνιστά η φαρμακευτική (η οποία θα είχε κάθε συμφέρον να μας πει να πιούμε το μισό μπουκαλάκι) είπε ότι έτσι λέει η ιατρική εταιρεία (τι είναι τούτο;;:( ). Και το λένε μονο σε αυτόν;;; ¨οταν όλοι οι άλλοι γιατροί συστήνουν 1-2 σταγόνες;;;

iu=international units

Σημειωτέον μία από τις παρενέργειες της υπερβιταμίνωσης από την D είναι η προωρη σύγκλιση των οστών του κρανίου. Γκρρρρρρ.....

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

και εμας μας ειχε πει ενας παιδιατρος στο αττικο που ειχαμε νοσηλευτει για ασχετο λογο να παιρνει καθε μερα 1 σταγονα και τα σαββατοκυριακα 2 σταγονες επειδη θηλαζα!η αν ξεκινουσε ξενο γαλα θα συνεχιζε να το πινει μεχρι να πινει 1 λιτρο γαλα την ημερα!:evil:η παιδιατρος ομως που μας παρακολουθει οταν πηραμε εξιτηριο μας το εκοψε αμεσως λεγοντας οτι δεν χρειαζεται.την εμπειστευτικα και το εκοψα.το κοριτσακι μου δεν παρουσιασε κανενα προβλημα.αυτο που ειχα παρατηρησει παντως οσο καιρο της το εδινα ειναι οτι το νεογεννητο τοτε ειχε πολυ μεγαλη υπερενταση και γκρινια.η παιδιατρος μου ειπε οτι ηταν απο το σκευασμα.οταν το εκοψα το μωρακι μου ηρεμησε!

PRW0p2.pngORfXp3.png

Διαφημίσεις

εγω δ εδωσα ποτε κ ουτε κ ο γιατρος μου πε τιποτα οποτε δ εδωσα κ ουτε θα δωσω.ελατε βρε κοριτσια κ οι γιαγιαδες μας που θηλαζαν εδιναν τοτε???μια χαρα μεγαλωσαν οι γονεις μας!ειμαι λιγο σκεπτικη μ αυτα...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

και εμας μας ειχε πει ενας παιδιατρος στο αττικο που ειχαμε νοσηλευτει για ασχετο λογο να παιρνει καθε μερα 1 σταγονα και τα σαββατοκυριακα 2 σταγονες επειδη θηλαζα!η αν ξεκινουσε ξενο γαλα θα συνεχιζε να το πινει μεχρι να πινει 1 λιτρο γαλα την ημερα!:evil:η παιδιατρος ομως που μας παρακολουθει οταν πηραμε εξιτηριο μας το εκοψε αμεσως λεγοντας οτι δεν χρειαζεται.την εμπειστευτικα και το εκοψα.το κοριτσακι μου δεν παρουσιασε κανενα προβλημα.αυτο που ειχα παρατηρησει παντως οσο καιρο της το εδινα ειναι οτι το νεογεννητο τοτε ειχε πολυ μεγαλη υπερενταση και γκρινια.η παιδιατρος μου ειπε οτι ηταν απο το σκευασμα.οταν το εκοψα το μωρακι μου ηρεμησε!

δε νομιζω οτι η βιταμινη εχει σχεση με την γκρινια γιατι κ η δικια μου παιρνει καθε μερα ενα χαπι των 500 λιωμενο σε νερο με το κουταλακι κ ειναι παρα πολυ ησυχη κ κοιμαται κ ολη νυχτα σερι 8ωρο.

και εμεις 1 σταγόνα την ημέρα και 2 το σκ μέχρι να γίνρι 8 μηνών αφόσον δε δίνω συμπλήρωμα... οδηγίες των γιατρών στο Αττικό

Βρε κορίτσια, εγώ δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το ΣΚ από τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας. Με ποια δικαιολογία δηλαδή το ΣΚ πρέπει να διπλασιάζεται η δόση :confused::confused::confused::confused:

Τέολος πάντων ούτε εγώ της έδωσα ποτέ. Βέβαια γεννήθηκε Μαϊο και ήμασταν συνέχεια στη βόλτα και στον Ήλιο.

iCNap3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

εγω γεννησα πριν 20 μερες θηλαζω αποκλειστικα και στο αττικο μου εδωσαν οδηγια να το παιρνει 1 σταγονα ημερησιως κ 2 το σκ-εγω τις το δινω χωρις αναστολη για ονομα του Θεου βιταμινη ειναι δεν προκυται να παθει τιποτα με μια σταγονιτσα την ημερα καλο κανει κακο δε κανει......

με μια σταγονα οχι.αλλα με 4???τετραπλη δοση της ειπε.κιεγω διαβασα οτι η υπερδοσολογια μπορει να προκαλεσει συγκλιση στις πηγες του κρανιου!οπως και πολλα αλλα.δε παιζουμε μαυτα

για ονομα του Θεου βιταμινη ειναι δεν προκυται να παθει τιποτα με μια σταγονιτσα την ημερα καλο κανει κακο δε κανει......

Κανένα σκεύασμα και μάλιστα υγρό, δεν είναι σκέτη βιταμίνη, όλα έχουν έκδοχα και συντηρητικά.

Η λογική του ότι τόσο λίγο καλό κάνει, κακό δεν κάνει, δεν υπάρχει στην ιατρική. Το αντίστροφο ισχύει τις περισσότερες φορές.

• 1 χρόνο μετά...

Επαναφέρω το θέμα γιατί εμένα ακριβώς για αυτό μου έδωσε η παιδίατρος τις σταγόνες, για να βοηθήσουν στην σύγκληση των οστών της κρανιακής πηγής διότι λέει είναι αρκετά μεγάλο για 8 μηνών που είναι η κόρη μου. Είχε κάποια ανάλογη εμπειρία; Το έχω γράψει και αλλού αλλά μάλλον εδώ είναι πιο κατάλληλο το ποστ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...