Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δίδυμα:να έχουν ίδια παιχνίδια;

Recommended Posts

Αυτό με προβληματίζει τώρα...

Η αλήθεια είναι πως από τότε που άρχισαν να μαλώνουν για τα παιχνίδια αποφασίσαμε να τους παίρνουμε τα ίδια,και το ίδιο μήνυμα έδωσα και στον περίγυρό μας.

Βέβαια αυτό εμένα δεν μου αρέσει γιατί γεμίζει και το σπίτι με όμοια πράγματα και δεν υπάρχει και ποικιλία αλλά από την άλλη δεν αντέχω και τους καυγάδες τους.

Λοιπόν ήρθε ο νονός της μικρής την Πρωτοχρονιά και της έφερε μια καφετιέρα.Έφερε και για την μεγάλη έναν φούρνο μικροκυμάτων.

Δεν μάλωσαν και πολύ,ε που και που ήθελαν το ίδιο αλλά δεν είχαμε έντονο πρόβλημα.

Χθες ήρθε ο νονός της μεγάλης(καθυστερησε γιατί ήταν άρρωστος)και έφερε μια καφετιέρα ίδια με αυτή που ήδη είχε για τη μικρή και ένα παλτό και ένα λαπτοπ για τη μεγάλη.

Δράμα.Η μικρή απογοητεύτηκε με την καφετιέρα και έκανε σαν τρελή για το λαπτοπ.Η μεγάλη δεν της το έδινε και η μικρή χτυπιότανε για πολλή ώρα.

Σήμερα το πρωί το έκρυψα με σκοπό να μην το δώσω μήπως και το ξεχάσουν αλλά που...το πρώτο που ζητούσανε ήταν αυτό.Και πάλι η μεγάλη να μην το δίνει με τίποτα και η μικρή να κοιτάζει από μακριά με πίκρα και παράπονο.:(

Τί να κάνω;

Χθες λέγαμε με τον άντρα μου να της πάρουμε και της μικρής ένα λαπτοπ,αλλά σήμερα το σκέφτομαι...

Όπως αποφεύγω να τις αντιμετωπίζω σαν ένα άτομο φορώντας τους διαφορετικά ρούχα,έτσι δεν πρέπει και τα παιχνίδια τους να είναι διαφορετικά;που να ανταποκρίνονται στην διαφορετική προσωπικότητα της καθεμιάς;

Ή μήπως είναι νωρίς ακόμη για τέτοιες διακρίσεις;Γιατί και οι καυγάδες τους για τα παιχνίδια είναι ομηρικοί,πραγματικά δεν μπορώ να τους αντιμετωπίσω...

Τί λέτε να κάνω;

Διαφημίσεις

Πιστευω οτι και διδυμα να μην ητανε παλι θα ζηλευανε.

Δλδ εμενα ο μεγαλος μου παιρνει τις κουδουνιστρες των διδυμων,ετσι απλα επειδη ζηλευει που κρατανε παιχνιδακια.Δεν ειμαι ειδικη για να σου δωσω απαντηση κ προφανως θα το αντιμετωπισω κι εγω αργοτερα.Αλλα νομιζω πως θα μαθουν σιγα-σιγα οτι η καφετιερα πχ ειναι της μεγαλης κ μπορει να την δανειζει στην μικρη να παιζει.

Ας εχουν διαφορετικα παιχνιδια,νομιζω ειναι καλυτερο απλα ισως να θελει περισσοτερο υπομονη.Δεν πιστευω ομως οτι ειναι θεμα διδυμων.Και ενα χρονο να ειχανε διαφορα μεταξυ τους παλι το ιδιο θα γινοτανε.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Νομιζω πως δεν μπορω να σε πολυβοηθησω, γιατι εμεις, ευτυχως, ( ακομα?), δεν το εχουμε αυτο το προβλημα. Ισως επειδη ειναι διαφορετικου φυλλου, δεν ξερω..... μπορει. Ποτε, παντως δεν "πεσαμε στην παγιδα" να παρουμε το ιδιο πραγμα 2 φορες, ακομη κι αν επροκειται για το καινουριο τευχος ενος περιοδικου.Ακομη και στις περιπτωσεις που ζητουσε ( και ζηταει) η Θεοδωρα -κυριως- αυτο που εχει ο Αποστολος, ειτε προσπαθω να την αποπροσανατολησω ( δεν πιανει παντα:(), ειτε να της δειξω πως πρεπει να περιμενει την σειρα της και θα το παρει κι αυτη μετα! Επισης, καποιες αλλες φορες, τις δινω κατι που ξερω οτι αρεσει στον Αποστολο και μετα απο λιγο τουσ ζητω να αλλαξουν αυτο που εχουν! "Πιανει" αρκετα:D!

Τωρα, αν μεγαλωσουν και αρχισουν να καταλαβαινουν περισσοτερα....τοτε δεν ξερω... προς το παρον ομως, τα παμε σχετικα καλα και με το θεμα"μοιραζομαι" τα πραγματα μου, αλλα και με το θεμα "υπομονη" περιμενω την σειρα μου.

4XDDp3.png

Καθαρα προσωπικη μου γνωμη ειναι να σταματησεις να παιρνεις τα ιδια παιχνιδια και σιγα σιγα και με υπομονη θα μαθουν να παιζουν μαζι και να μοιραζονται, νομιζω πως με το να παιρνεις τα ιδια πραγματα ειναι σαν να ''κουκουλωνεις'' το προβλημα

2xgIp3.png1RTwp3.png

Γενικά, και εμείς δεν παίρνουμε τα ίδια παιχνίδια. Βέβαια σε εμάς είναι πιο εύκολο γιατί είναι αγόρι κορίτσι.

Πολλές φορές όμως παίρναμε κάτι του ίδιου στυλ, δηλαδή ένα λούτρινο αρκούδι στο ένα και ένα λούτρινο λιοντάρι στο άλλο.

Η Κατ έχει ζητήσει πολλές φορές Gormiti που έχει ο Νικ και κάποια στιγμή επέλεξε να αγοράσει ένα gormitακι. Δεν της φέραμε αντίρρηση. Αυτό ήθελε, αυτό πήρε.

Στην περίπτωση της καφετιέρας με το φούρνο μικροκυμάτων υπάρχει μία αντιστοιχία. Εντάσσεται στο ίδιο θέμα. Μπορούν να παίξουν μαζί.

Όμως η περίπτωση του laptop είναι διαφορετική. Τη θεωρώ, για παράδειγμα όπως με το ποδήλατο. Δεν θα πάρουμε ένα ποδήλατο για τα 2 παιδιά, αλλά 2 ποδήλατα.

Εμείς τους πήραμε laptop τα Χριστούγεννα, από ένα στον καθένα (ευτυχώς δεν είναι πολύ ακριβά, για την ηλικία των 4+). Χάρηκαν πάρα πολύ, αισθάνθηκαν ότι μεγάλωσαν. Τις περισσότερες φορές παίζουν την ίδια ώρα, δηλαδή κάθεται ο καθένας στο τραπέζι του και παίζουν παιχνιδάκια. Ρωτάνε ο ένας τον άλλον,…

Η διαφορετικότητά τους θα αναδειχθεί μέσα από τις δραστηριότητες του ίδιου παιχνιδιού. Δηλαδή η μία μπορεί να παίξει καλύτερη μουσική, η άλλη να βάζει πιο γρήγορα τους αριθμούς στον κουβά….

Θα σου πρότεινα να πάρεις και στη μικρούλα σου!

Διαφημίσεις

και εμεις όπως η Ελευθερία κάναμε

αυτά που θεωρούσαμε "ατομικά" πχ laptop, ποδήλατα, κουβαδάκια της θάλασσας, τα πήραμε εις διπλούν,

αλλά πήραμε πολλά κοινά (πχ κουζίνα) ή αντίστοιχα, πχ κιθάρα το ένα drums το άλλο και μας φέραν αεροπλάνο για το ένα λεωφορίο για το άλλο. Από τα 2.5 και μετά δεν θα έχεις πρόβλημα, θα καταλάβουν ότι έτσι είναι καλύτερα επίσης θα καταλάβουν και το μοιράζομαι καλύτερα.

Ως 1.5 -2.0 χρονών το "ιδιοκτησιακό" μπορεί να είναι πολύ έντονο, έτσι στα "μικρά" πράγματα μπορείς να τους παίρνεις διπλά.

σιγα σιγα και με υπομονη θα μαθουν να παιζουν μαζι και να μοιραζονται, νομιζω πως με το να παιρνεις τα ιδια πραγματα ειναι σαν να ''κουκουλωνεις'' το προβλημα

Ναι πράγματι το κουκουλώνω.Ξέρω πως χρειάζεται υπομονή και χρόνος για να μάθουν να μοιράζονται αλλά παραδέχομαι πως δεν έχω το σθένος να το παλέψω αρκετά....Αυτό που δυσκολεύει περισσότερο από ο,τιδήποτε την καθημερινότητά μας είναι οι καυγάδες τους.

Όμως η περίπτωση του laptop είναι διαφορετική. Τη θεωρώ, για παράδειγμα όπως με το ποδήλατο. Δεν θα πάρουμε ένα ποδήλατο για τα 2 παιδιά, αλλά 2 ποδήλατα.

Ομολογώ πως αυτή τη φορά δεν το σκέφτηκα έτσι,και απορώ γιατί δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό(εφόσον εννοείται πως ποδήλατα,κουβαδάκια κλπ παρόμοια έχουν από δυο).

Τελικά χθες της πήρα λαπτοπ,όχι ολόιδιο όμως παρά ένα παρόμοιο.

Τέτοια νεύρα και τέτοιο παράπονο δεν είχα ξαναδεί,επομένως δεν είχα άλλη λύση.

Βέβαια τα μικρά των 2,5 ετών δεν μπορούν να αξιοποιήσουν ούτε στο μισό ένα τέτοιο παιχνίδι αλλά τώρα την πατήσαμε:Pάλλη φορά θα προηγείται συνεννόηση με τους νονούς μάλλον:D

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας:D

τιποτα ιδιο κατα τη δικια μου γνωμη. η τουλαχιστον τιποτα ολοιδιο! δηλ να ειναι πχ το ιδιο πραγμα αλλα σε αλλο χρωμα και το καλητερο ναναι επιλογη του καθε παιδιου το τι χρωμα θαναι. θελω να πω πως δε κανει ναχουν ακριβως τα ιδια πραγματα η αυτο που βλεπουμε και το θεωρουμε πολυ χαριτωμενο (και ειναι εμφανισιακα) αυτο που τα ντυνουν με τα ιδια ρουχα. εχει λεει να κανει με τον χαρακτηρα τους αργοτερα που δε μπορει να γινει ανεξαρτητος. Κατι που για μενα ειναι πολυ σημαντικο. να ξερουν οτι ειναι ιδια στο εξω αλλα οχι στο μεσα. να μαθουν απο μικρα οτι ειναι 2 ξεχωριστες προσωπικοτητες.

1-2-3MPOMPIRES!!!

Elli, νομίζω ότι η μικρούλα σου είχε δίκιο. Έφαγε 2 απανωτά χτυπήματα το παιδί.:)

Δεν φτάνει που της ήρθε το ίδιο δώρο (καφετιέρα), ήρθε και το laptop της μεγάλης!

Μπράβο που της το πήρατε! Μπορεί και κάποια στιγμή να το ανταλλάξουν.

Πάντως το «ιδιοκτησιακό» σε εμάς, ακόμα καλά κρατεί!

ξεχασα να πω πως μου αρεσε σαν ιδεα ναχει η μια φουρνο και η αλλη καφετιερα. οταν ομως μαλωνουν για ενα μοναδικο παιχνιδι ειναι δυσκολο. ισως να τους το εδινες με καποια σειρα η ως ανταλαγμα για κατι... η να δημιουργουσες εσυ ενα παιχνιδι ωστε να επαιζε μια η μια και μια η αλλη χωρις θεμα? λεω εγω.. εσυ ξερεις την κατασταση

1-2-3MPOMPIRES!!!

Διαφημίσεις