Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είναι φοβιτσιάρης...

Niki81

Recommended Posts

Ο γιος μου (20 ημερων) απο τη μερα που γεννηθηκε ειναι αρκετα φοβιτσιαρης και ανασφαλης θα ελεγα.Γενικα ειναι το λεγομενο "παιδι της αγκαλιας"...θελει να τον εχω ολη την ωρα αγκαλια.

Τρομαζει με το παραμικρο ρε κοριτσια.Πεταγεται ολοκληρος αν καθεσαι διπλα του και ξαφνικα βηξεις,ετσι και παω να τον αφησω στο κρεβατι σηκωνει πανικοβλητος τα χερακια του να τον πιασεις μη πεσει,εννοειται οτι φοβαται το μπανιο...ξεσηκωνουμε ολη τη γειτονια την ωρα που κανουμε μπανιο και αλλαζουμε πανα.

Γενικα ειναι φοβισιαρης.Τι να πω...απο που πηρε αυτος ο γιος μου δεν ξερω.

Στο σπιτι δεν ειμαστε της ησυχιας για να πω οι εμαθε στην απολυτη ηρεμια και γι'αυτο τρπμαζει με τους θορυβους...καμια σχεση...ειναι καθαρα ο χαρακτηρας του παιδιου.Με προβληματιζει πολυ.Δεν ξερω αν μπορω απο τωρα να κανω κατι και τι ωστε να αρχισει το παιδι να αλλαζει.Φοβαμαι οτι μεγαλωνοντας θα ειναι μεσα στην ανασφαλεια και τη δειλια.

Μπορω να το βοηθησω απο τωρα καπως ή ειναι πολυ μικρος ακομα για να προσπαθουμε αν αλλαξουμε ζητηματα συμπεριφορας??

Διαφημίσεις

Απλά σκεψου οτι μεχρι πριν 20 μερες ήταν μεσα στην μητρα προστατευμενο και ακουγε μόνο τον ηχο της φωνης σου και τους ηχους του σωματος σου...λογικό είναι λοιπόν είναι να πεταγεται σε καθε ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ηχο που ακούει για πρωτη φορα.λογικό είναι να θελει αγκαλια θελει να νιωθει την μυρωδια σου, αυτην που θυμαται απο την μερα που δημιουργηθηκε για να νιωθει ασφαλεια.όσο για το μπανιο, ε απλά δεν του αρεσει το νερό, δεν είναι και τιποτα τραγικό!

cceXp3.png

pcTFp3.png

Το μόνο που μπορώ να σου πω ότι είναι απόλυτο φυσιολογικό αυτό που κάνει το μωράκι σου!Είναι βρεφούλι μωρέ ακόμα και φυσικά και φοβάται...εμείς το πρώτο καιρό τιναζόταν κιόλας από φόβο...είναι αντανακλαστικό πιστεύω!Να σου ζήσει το μικρούλι σου!

Είναι πολυ νωρίς για να αγχωθείς για το ο,τιδήποτε νομίζω...

Διαφημίσεις

Niki81, όπως λένε κι οι κοπέλες, το μικρούλι δεν είναι φοβιτσιάρης - είναι 20 ημερών!!! Προφανώς θέλει την αγκαλιά της μαμάς του!

Η μικρή μου κόρη τσίριζε όταν την κάναμε μπάνιο τις πρώτες βδομάδες, τώρα (10 μηνών), το καταχαίρεται.

Α, επίσης υπάρχει και το αντανακλαστικό του τρόμου (Moro νομίζω ότι λέγεται) όπου τα μωράκια σηκώνουν τα χεράκια ψηλά σαν να τρόμαξαν, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα.

Εχμ...Το βρέφος είναι 20 ημερών και εσύ είσαι λεχώνα... Οπότε απλά θα σου δώσω μια συμβουλή...Χαλάρωσε και απόλαυσε τον γιο σου...

Αυτο ακριβως... δεν εχει νοημα να αγχωνεσαι......ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ....!!!! ;)

Καλέ δεν είναι φοβιτσιάρης! Ένα φυσιολογικό μωρό είναι! Ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα! 9 μήνες ήταν στην απόλυτη ηρεμία και στην ησυχία και οποιοσδήποτε ήχος έφτανε σε αυτόν πολύ πολύ υπόκωφος...

Για μπες λίγο στη θέση του :D

Για το βήχα το φτέρνισμα και λοιπές φυσικές ανάγκες εμείς κάναμε το εξής και το ξεπεράσαμε γρήγορα... πρώτα απ' όλα βήχαμε και φτερνιζόμαστε ψεύτικα όταν είχαμε την απόλυτη προσοχή της και μετά γελάγαμε. Έτσι σιγά σιγά το συνήθισε και όταν συνέβαινε πραγματικά δεν την τρόμαζε. Τα ίδια και στο μπάνιο...

Όσο για την αγκαλιά δεν υπάρχει γιατρικό ακόμα! Μετά την κοιλιά η μόνη πηγή της μυρωδιάς της μαμάς που αποχωρίστηκε είναι η αγκαλιά της! Κοίτα να το χαρείς!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

πλάκα μας κάνεις;;;;; :lol::lol::lol:

το παιδάκι σου είναι μια χαρά φυσιολογικό!

η αντίδραση του στους θορύβους είναι το αντανακλαστικό Moro που αν δεν υπήρχε θα ήταν σοβαρή ένδειξη προβλήματος! Διάβασε εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Moro_reflex

Στην πρώτη επίσκεψη ο παιδίατρος θα ελέγξει την ύπαρξή του καθώς και την ύπαρξη άλλων αντανακλαστικών:

http://en.wikipedia.org/wiki/Infantile_reflex

όσον αφορά στο μπάνιο, μάλλον κρυώνει...φρόντισε να είναι ζεστό το δωμάτιο και να μην τον υποβάλλεις σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας...

αααααα και μην τρομάξεις αν κάνει κακά 20 φορές τη μέρα ειδικά αν θηλάζει αποκλειστικά! Δεν είναι χέστης :mrgreen:

Να σου ζήσει!!! :mrgreen:

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Μην κολλας βρε ταμπελες στο μωρουλινι απο τοσο νωρις. Νεογεννητο ειναι και ειναι απολυτως φυσιολογικα αυτα που κανει. Σε αυτη την φαση χρειαζεται απολυτα την αγκαλια και απολαυσε της γιατι σε κανενα χρονο θα σε εχει γραμμενη και θα θελει συνεχεια να ανακαλυπτει τον κοσμο και να τρεχει.

Διαφημίσεις

Μωρε το οτι θελει ολη μερα αγκαλια δε με προβληματιζει...ακομα και το οτι δεν κοιμαται κι αυτο στην πλακα το εχω παρει πλεον.Και φυσικα το να αντιδρα σε νεους θορυβους-ερεθισματα φυσιολογικοτατο και θεμιτο.

Αυτο που τρομαζει με το παραμικρο και πανικοβαλεται δε μου αρεσει.Τι να πω...μακαρι να ειμαι απλα εγω υπερβολικη και μεγαλωνοντας σιγα σιγα να αλλαξουμε συνηθειες.Ισως επηρεαζομαι και απο μακακιες που μου λενε τριτοι.Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου κι εμενα να λεω σε ολους οτι το παιδι ειναι νεογεννητο και ολες αυτες οι συμπεριφορες ειναι φυσιολογικες.

Καλε χαλαρωσε εσυ στα 2 του θα θελεις να τον στειλεις στους Ο.Ι.Κ.αδες.

αχου το βρεφακι αγκαλιτσες κ ηρεμια θελει τωρα τι να θελει γκομενα????

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

• 2 weeks later...

ΑΑχχχ ειχα μια φιλη παλια που με επαιρνε τηλεφωνο να μου πει οτι κουνιεται το μωρο στον υπνο του, αυτην μου θυμισες :) Ειναι μικρουλι ακομα μωρε, θελει αγκαλιες,ηρεμες κινησεις, φαι,υπνο και πριν το καταλαβεις θα γινει ενας παιδαρας δυο μετρα!!

Μη φοβασαι κ να ρωτας οτι δεν καταλαβαινεις, καμια μανουλα δεν ηξερε ολες στην πορεια τα εμαθαν. Εγω δεν ειμαι μανουλα,ακομα, ειμαι ομως βρεφονηπιοκομος και εχουν περασει πολλα μωρα απο τα χερια μου.

Διαφημίσεις