Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μηπως ειμαι πολυ αυστηρη?

boy'smam

Recommended Posts

Καλησπερα και καλη χρονια σε ολες και ολους!

Με αφορμη τον πρωτοχρονιατικο "τσακωμο" μου με τον πεθερο μου ειπα να ανοιξω αυτο το θεμα να ακουσω κι αλλες γνωμες!

Το θεμα ξεκινησε οταν ο μικρος πειραζε τις γυαλινες μπαλες στο δεντρο τις πεθερας μου και εγω ολη την ωρα του ελεγα μη και οχι,τον επαιρνα απο εκει και του εδινα κατι αλλο να ασχοληθει...Ο μικρος εννοειται οτι με εγραφε κανονικα αλλα εγω επεμενα!Δεν φωναζω ποτε,ουτε χτυπαω,ουτε ειμαι υστερικη!Με απαλη φωνη λιγο πιο επιτακτικη του εξηγω γιατι δεν θελω να κατι κατι...Αν ειναι κατι επικυνδυνο πχ μπριζες-μαχαιρια κ.α ειμαι πιο αυστηρη!

Οποτε αρχισε π πεθερος μου να μου την λεει...Ασε το παιδι,παιδι ειναι,ας σπασει και κατι,δεν εγινε τπτ!Αμαν πια ολο οχι και οχι!Πηγαινε αγορι μου κ σπαστα ολα!Αντε να μεγαλωσεις να ακους εμενα και ασε την μανα σου να λεει:evil:Αφου συνεχεια κανει το ιδιο πραγμα φορτωσα κι εγω και αρχισα να μιλαω για πρωτη φορα!:rolleyes:Η απαντηση του ηταν αν παει 16 θα σου πω εγω ετσι οπως τον καταπιεζεις!Εγω μου λεει μεγαλωσα 2 παιδια εσυ δεν ξερεις!Η δικη μου απαντηση ηταν ο καθενας κουμαντο στα παιδια του...και αν συνεχισουν ετσι θα τον βλεπουν μια φορα το 3μηνο και συνεχιστηκε ο "καυγας"με την πεθερα μου....αφου ο παππους βγηκε για τσιγαρο!

Οσο και να νευριασα και να εβραζα μεσα μου με την συμπεριφορα τους αρχισα να αναρωτιεμαι αν οντως ειμαι σπαστικια μαμα!

Δεν θελω να τρωει στο σπιτι οπου να ναι...μονο στην κουζινα στο καρεκλακι του,δεν εχω διακοσμητικα και αλλα πραγμτα που σπανε αλλα οταν πηγαινει στα ντουλαπια τον μαλωνω,θελω να τρωει και να κοιμαται στην ωρα του,δεν θελω να τρωει γλυκα(βεβαια στις γιορτες το παρακαναμε αλλα τεσπα)!Δεν μου αρεσει να νομιζει οτι μπορει να μας κανει οτι θελει,γι αυτο και οταν ζηταει κατι με γκρινια δεν του δινω αμεσως και αυτο θελω να κανουν και οι γιαγιαδοπαπουδες!Εμενα δεν ερχετε ποτε να με σπρωξει γκρινιαζοντας για να του κανω χατηρι σε αντιθεση με την πεθερα μου που την εχει σηκω κατσε κατσε σηκω,Επισης οταν τον"μαλωσω"δεν θελω να τον χαιδευουν ουτε να του κανουν το χατηρι οποτε κλαει!π.χ οποτε παμε καπου θελει να παιρνει κατι μαζι του και δεν τον αφηνω...κλαει και προσπαθω να του εξηγησω οτι δεν ειναι δικο μας και οτι οταν θα ξαναρθουμε θα παιξεις παλι!Εγω αφηνω το μαγνητακι η γιαγια του το δινει...:evil:και δωστου κλαμα το μωρο!Δεν μπορει να τον βλεπει να κλαιει λειι..ενω εγω η ακαρδη μανα αντεχω νομιζουν!

Ειμαστε ολη μερα παρειτσα και περναμε πολυ ωραια...εχω βαλει δουλειες και ταξη σε δευτερη μοιρα και περναμε πολυ χρονο μαζι,παιζουμε διαβαζουμε,χορευουμε,τραγουδαμε...Ειμαστε πολυ συχνα σε ξενα σπιτια και του εξηγω οτι δεν πειραζουμε τα παντα(ειναι βεβαια αδυνατον να πεις σε ενα μωρο 19 μηνων να μην εξερευνησει ο,τι καινουργιο)αλλα δεν τον αφηνω και ανεξελεγτο!

Μ αρεσουν τα λογικα ορια και θεωρω οτι του κανουν πολυ καλο.

Για ολα τα παραπανω ακουω συνεχως παρατηρησεις απο τα πεθερικα μου κυριως!

Μαζι τους θα κατσει το πολυ 3-4 ωρες τη βδομαδα,ισως και λιγοτερο!καθε φορα που τον αφηνω ειναι αλλο παιδι!Καταλαβαινω οτι ειναι παππουδες αλλα δεν μ αρεσει να μου κανουν συνεχεια παρατηρησεις και θα μου αρεσε να σεβονται που και που την σειρα που βαζω στο παιδι!

Ξερω απο προσωπικη πειρα σαν μοναχοπαιδι οτι ενα κακομαθημενο παιδι δεν ειναι χαρουμενο!Σε λιγους μηνες θα ερθει κι αλλο μωρακι και ξερω οτι πολυ πιθανο να ειναι τα πραγματα για το αγορακι μου λιγο δυσκολα!Δεν θελω να του κανω δυσκολοτερη τη ζωη δινοτας του τωρα οτι ζητησει,οποτε και οπως το ζητησει,και μετα να ειναι τα πραγματα χειροτερα που θα πρεπει να μοιραζεται απο τη μαμα και τον μπαμπα μεχρι και τα παιχνιδια του και ισως το δωματιο του!

Τα φαουλ που μου χρεωνω ειναι οτι δεν τον πηγαινω στην παιδικη χαρα οσο συχνα θα επρεπε,κι οτι ισως βλεπει λιγο τηλεοτραση παραπανω απο οσο θα πρεπε(κανα 40 λεπτο τη μερα mazoo and the zoo)

Σας παρακαλω πειτε μου τη γνωμη σας,ειναι πολυ σημαντικο να ακουσω κι αλλες μαμαδες ή μπαμπαδες πως χειριζονται καταστασεις!

Ειναι και οι ορμονες μου περιεργες και οποτε τον βλεπω να κλαιει κλαιω απο μεσα μου και κρατιεμαι να μην του κανω ο,τι μου ζητησει...

Διαφημίσεις

Καλησπερα marinab! Πανω κατω τα ιδια κανω κι εγω στον μικρο μου, δεν τον αφηνω να πιανει τα διακοσμητικα (εκτος κι αν δεν σπανε οποτε τοτε τον αφηνω να τα δει για λιγο και μετα το βαζω στη θεση του) αλλα γενικοτερα δεν του δινω οτι του γυαλισει, τρωει στανταρ ωρες στο καρεκλακι του στην κουζινα και δινω μεγαλη μαχη για να μην του δωσει κανεις γλυκο!

Δεν νομιζω οτι ειμαστε αυστηρες, συμφωνω οτι τα παιδια θελουν ορια και πρεπει απο μικρα να μαθουν τι ειναι σωστο και λαθος. Ξερω παιδακια που ειναι αγριμια και οταν πανε επισκεψη σε ενα σπιτι το διαλυουν γιατι στο δικο τους οι γονεις τους τα εχουν κρυψει ολα οποτε στα ξενα σπιτια αφηνιαζουν.. και οι οικοδεσποτες το μετανιωνουν που τους καλεσαν! Δεν θελω να ειναι ετσι και το δικο μου, ειναι ζωηρουλης και ολη μερα εξερευνουμε το σπιτι.παιζουμε και γελαμε, αλλα θελω να μαθει οταν του λεω μη να σταματαει.

Δυστυχως οι γιαγιαδες και οι παπουδες νομιζουν οτι τα ξερουν ολα, για αυτους ειμαστε μικρες και δεν ξερουμε, καλα εκανες και μιλησες, μην απειλεις ομως οτι δεν θα βλεπουν το παιδι γιατι ετσι θα χασεις το δικιο σου.. Να επιμενεις και να ζητας να σεβαστουν την μεθοδο σου και τον κοπο σου.

καλη χρονια κ σε σενα!

το θεμα δεν ειναι πως συμπεριφερεσαι εσυ στο παιδι σου, εφοσον ειναι χαρουμενο παιδι κ εχετε αρμονια στο σπιτικο σας δεν πεφτει λογος σε κανεναν.

το θεμα ειναι οτι οι σχεσεις με τα πεθερικα, κατα την αποψη μου, ειναι παντα λεπτες. δεν ησουν υποχρεωμενη να μιλησεις, επρεπε να μιλησει ο αντρας σου! που ηταν εκεινος σε ολο αυτο; εκεινος πρεπει να θετει τα ορια στους γονεις του εκ των προτερων αλλα κ κατα τη διαρκεια μια 'συγκρουσης' κ να σε υποστηριζει, να δειχνει οτι εσεις οι δυο εχετε κοινη γραμμη στην οικογενεια σας! αλλιως ....θα εισαι παντα η ''υπερβολικη νυφη'' ...... κ επισημως!δλδ θα φαινεται οτι ο αντρας σου τελικα συμφωνει με τους γονεις του...ή οτι τελοσπαντων δεν τον πολυνοιαζει.

τωρα για τη συμπεφορα των παππουδων, σιγουρα δεν μπορεις να τους λες ακριβως πως να συμπεριφερθουν, αν τους αρεσει να του κανουν τα χατηρια δικαιωμα τους (κ προβλημα τους, στη συνεχεια...) ΑΛΛΑ: δεν εχουν κανενα δικαιωμα να σχολιαζουν τη σταση σας κ τις επιλογες σας (κ οχι σου;))σχετικα με την ανατροφη του παιδιου σας, κυριως μπροστα του.

τωρα για τις μπαλες....θα μπορουσες απλα να αποφυγεις τον καβγα, λεγοντας πως αν σπασουν στα χερια του οι μπαλες θα τρεχατε για ραμματα πρωτοχρονιατικα!;)

Καλησπέρα και καλή χρονιά

Από αυτά που γράφεις δεν μου φαίνεται ότι έχεις πραγματικά αμφιβολίες μήπως είσαι πολύ αυστηρή, πιστεύεις ότι έχεις δίκιο, απλώς εκνευρίζεσαι με τα πεθερικά σου που σου κάνουν παρατηρήσεις. Οπότε συνεχίζεις τη διαπαιδαγώγηση όπως εσύ νομίζεις (εγώ συμφωνώ μαζί σου, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό), επιτρέπεις σε παππούδες γιαγιάδες να είναι λίγο πιο χαλαροί (αυτός είναι άλλωστε ο ρόλος τους), δεν επιτρέπεις όμως να ακυρώνουν το ρόλο σου ως μητέρας που θέτει όρια και κανόνες μπροστά στο παιδί. Αυτό απαγορεύεται δια ροπάλου, δημιουργεί τεράστια σύγχυση στο παιδί και το προτρέπει να σε ακυρώσει κι εκείνο. Εκείνοι μπορούν να τον κακομαθαίνουν λίγο, αν τους ευχαριστεί, ποτέ όμως δεν σχολιάζουμε τη μαμά και το μπαμπά!

Όταν λοιπόν είναι μαζί τους, ασ' τους να κάνουν ό,τι θέλουν και ασχολήσου με κάτι άλλο, να χαλαρώσεις κιόλας. Όταν όμως θα είσαι μπροστά και θα βάζεις εσύ όριο στο παιδί, πρέπει όλοι να το ακολουθούν. Εσύ είσαι υπεύθυνη για αυτό, για την πειθαρχία του και τη συμπεριφορά του, οι άλλοι τα μεγάλωσαν τα παιδιά τους! Μην αποσυντονίζεσαι και κράτα τη θέση σου ευγενικά και αποφασιστικά, χωρίς να μπαίνεις σε ατέλειωτες κόντρες για ανούσια πράγματα.

Αν παρόλα αυτά σε αγνούν, είναι προτιμότερο να μην πεις τίποτα παρά να σας ακούει το παιδί να διαφωνείτε!

Κι εγώ της ίδιας άποψης είμαι, τα όρια είναι απαραίτητα και για τα παιδιά αλλά και για την ψυχική ηρεμία των ταλαιπωρημένων γονιών.

και εγω νομιζω πως το προβλημα ειναι η αποψη που εχεις για πεθερικα...τα αλλα ολα ειναι αφορμες...αλλιως θα ειχε βρεθει ηδη η χρυση τομη και δεν θα χρειαζοταν να παρεξηγηθει κανεις.

Τωρα αν κανεις καλα στην ανατροφη του παιδιου σου η οχι, αυτο ειναι υποκειμενικο....Οπως και να εχει ομως εσυ εισαι η μαμα και τη δικη σου γραμμη πρεπει να ακολουθουν κατα τη γνωμη μου.

Καλη χρονια και καλη συνεχεια.

Διαφημίσεις

Μπραβο μανούλες! Πολύ χαίρομαι που ακούω τέτοιες απόψεις! Εχω βαρεθεί να βλέπω στη πράξη την μοντέρνα αντιμετώπιση του παιδιού που απαγορεύει να το στεναχωρούμε!!! Η μεγαλύτερη ισορροπία σε ένα παιδί γεννιέται όταν υπάρχουν κανόνες (που τους ξέρει όμως και τηρούνται πάντα) Το μωρό μου είναι μικρούλι ( 7 μηνών) αλλά έτσι σκοπεύω να το διαπαιδαγωγήσω. Θα είναι πολύ ευτυχισμένο αν ξέρει μέχρι που τη παιρνει. Βέβαια ας μην έχουμε την απαίτηση να κάνουν το ίδιο και οι παππούδες. Κι εμείς όταν δούμε ένα συγγενικό μωράκι για δύο ώρες για παράδειγμα θα προσπεράσουμε αρκετές αταξίες του προκειμένου να το δούμε αυτες τις δύο ώρες ευτυχισμένο! Νομίζω ότι η θέση των παππούδων είναι να κακομαθαίνουν το μωρό! Το καλό είναι ότι τα παιδιά ξέρουν πως να φερθούν στο καθένα. Μην ανησυχείτε, το παιδί δεν θα χαλάσει, εκτός κι αν περνάει το μεγαλύτερο μέρος της μέρας με γιαγιά παρά με μαμα. Ειδάλλως, κανένα πρόβλημα! Ίσα ίσα, που χαλαρώνει από τους κανόνες το παιδί που και που και γεμίζει μπαταρίες. ( Όπως εμείς ας πούμε όταν πινουμε ένα ποτάκι παραπάνω!!)

gth0p3.png

δεν ησουν υποχρεωμενη να μιλησεις, επρεπε να μιλησει ο αντρας σου! που ηταν εκεινος σε ολο αυτο; εκεινος πρεπει να θετει τα ορια στους γονεις του εκ των προτερων αλλα κ κατα τη διαρκεια μια 'συγκρουσης' κ να σε υποστηριζει, να δειχνει οτι εσεις οι δυο εχετε κοινη γραμμη στην οικογενεια σας! αλλιως ....θα εισαι παντα η ''υπερβολικη νυφη'' ...... κ επισημως!δλδ θα φαινεται οτι ο αντρας σου τελικα συμφωνει με τους γονεις του...ή οτι τελοσπαντων δεν τον πολυνοιαζει.

τωρα για τη συμπεφορα των παππουδων, σιγουρα δεν μπορεις να τους λες ακριβως πως να συμπεριφερθουν, αν τους αρεσει να του κανουν τα χατηρια δικαιωμα τους (κ προβλημα τους, στη συνεχεια...) ΑΛΛΑ: δεν εχουν κανενα δικαιωμα να σχολιαζουν τη σταση σας κ τις επιλογες σας (κ οχι σου;))σχετικα με την ανατροφη του παιδιου σας, κυριως μπροστα του.

τωρα για τις μπαλες....θα μπορουσες απλα να αποφυγεις τον καβγα, λεγοντας πως αν σπασουν στα χερια του οι μπαλες θα τρεχατε για ραμματα πρωτοχρονιατικα!;)

Η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα σκοπο να μιλησω γιορτινες μερες αλλα με επιασε τρελλα...τα χω και μαζεμενα!Οσο για τον αντρα μου εχουμε ενα θεμα στο οτι δεν μιλαει οταν πρεπει...αλλα οταν θεωρει εκεινος οτι ειναι η καταλληλη στιγμη!Το βλεπουμε διαφορετικα...Δυστυχως ειμαι ηδη η ξινη νυφη αλλα τουλαχιστον τους εχει δωσει να καταλαβουν οτι εχουμε κοινη γραμμη οσο αναφορα το παιδι...Το οτι με κρινουν μπροστα στο παιδι ειναι οντως αυτο που με τρελλαινει περισσοτερο αν και ακομη ειναι μικρουλης και δεν καταλαβαινει!

μην απειλεις ομως οτι δεν θα βλεπουν το παιδι γιατι ετσι θα χασεις το δικιο σου..

Εχεις δικιο...αλλα δεν θα το εκανα,στα νευρα μου πανω το πα!Δεν θα το στερουσα απο το παιδακι μου!

καλα κανεις και βαζεις ορια...αλιμονο αν δεν μαθαιναμε στα παιδακια μας τι επιτρεπεται και τι οχι!

Λυπαμαι που οι παπουδες δεν ειναι συμμαχοι στην διαπαιδαγωγηση του εγγονιου γιατι βλεπω οτι δεν ειναι θεμα απλα να του κανουν το χατιρι αλλα να πικαρουν λιγο και την μαμα μεσω αυτου...

Τωρα το γιατι ο αντρας σου δεν παρενεβη...δεν ξερω.Παντως στην τελικη αν οι αντρες μας δεν παιρνουν το λογο δεν πειραζει ας μιλαμε κι εμεις...αλλα καλο ειναι να μην ξεφευγουμε(οσο γινεται:rolleyes:)!!!

...Το οτι με κρινουν μπροστα στο παιδι ειναι οντως αυτο που με τρελλαινει περισσοτερο αν και ακομη ειναι μικρουλης και δεν καταλαβαινει!

Καταλαβαίνει πολύ καλά, ίσως όχι με τη λογική των ενηλίκων, αλλά με το αλάνθαστο συναισθηματικό ένστικτο των παιδιών! Μην τον υποτιμάς!

εγω θα διαφωνησω λιγο με τις αποψεις σας περι αυστηροτητας στα παιδια

θεωρω οτι ολα πρεπει να εχουν ενα μετρο.

οταν τα παιδακια σας θα αρχισουν να μπουσουλανε, να ψιλοσηκωνονται, να ανοιγουν ντουλαπια, συρταρια και λοιπα, θα τα σταματατε? μα αυτο ειναι η εξελιξη τους, η αναπτυξη τους. αν φοβαστε μην σπασουν κατι, μαζεψτε το. πρωτα ειναι η ασφαλεια τους και μετα το τακτοποιημενο σπιτι. τα περισσοτερα παιδακια που γνωριζω και εχουν μεγαλωσει "αυστηρα", αργοτερα, στις δυσκολες ηλικιες των 3-4 γινοταν πολεμος στο σπιτι και τοτε ειναι πολυ πιο δυσκολα να σταματησεις ενα παιδι

για μενα το σωστο ειναι να βαζεις ορια. ναι καλο μου να ανοιξεις τα ντουλαπια της κουζινας. οχι ολα (εκει μπαινει το οριο) αλλα αυτο που εχει μεσα πραγματα ακινδυνα

αν ειναι να πειραξει κατι καινουργιο (οπως πχ οι μπαλες απο το δεντρο του παππου) να τις πειραξει αλλα να ειναι καποιος διπλα του και να το παρει το μωρο αφου εχει πειραξει την μπαλα και του εφυγε η περιεργεια

και ενα γλυκακι να φαει που και που μετα τον χρόνο, δεν πειραζει. αργοτερα που τα ανακαλυπτουν μονα τους, πεφτουν με τα μουτρα σαν στερημενα και γινεται χαμος...

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

Διαφημίσεις

Μη νομίζεις, όλοι οι παππούδες - γιαγιάδες συμπεριφέρονται έτσι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) εννοώντας ότι κακομαθαίνουν τα παιδιά. Και εγώ δεν βλέπω κάτι λάθος στην τακτική σου. Ο καθένας μεγαλώνει το παιδί του όπως νομίζει καλύτερα, γι' αυτό η γνώμη μου είναι να κλείσεις τα αυτιά σου.

aYVcp2.png

εγω σημφωνω με την taz18 .

καλα ειναι τα ορια αλλα πρεπει να μαθουμε να βαζουμε και ορια στα ορια μασ .

καλο ειναι να εχουμε και τα αυτια μασ ανοικτα σε ολες τισ γνωμες και μετα να κραταμε οτι μασ κανει .

εγω ουτε πολυ αυστηρη ειμαι ουτε πολυ χαλαρη .

αναλογα την περισταση ελισομαι με το τι επιτρεπετε και τι οχι .

η πεθερα μου απο την αλλη ειναι το αντιθετο ,ειναι μεσ στο μη και το οχι ,ευτυχοσ δεν ειναι καθολου κοντα γιατι το παιδι θα ειχε ψυχολογικα με τοσεσ απαγορευσεισ ....

θα μπορουσεσ να πεισ στο πεθερο σου οτι δεν σε νιαζουν οι μπαλεσ αν τισ σπασει αλλα φοβασε μην κοπει .

και αν γινοταν η να του δινατε μια που δεν σπαει η να παρει μια με επιβλεψη να την παιξει να του φυγει η περιεργεια .

καλο ειναι να μενεισ στισ θεσεισ σου αλλα χριαζετε που και που λιγη ελαστικοτητα ,ειναι παρα πολυ δυσκολο στην προκειμενη περιπτωση για εναν μικρουλη να βλεπει μια υπεροχη αστραφτερη μπαλα και να μην τον αφηνουν να την πιασει .....ακου και λιγο τουσ αλλους ακομα και αν σου σπανε τα νευρα ,μην το περνεισ εγωιστικα και μην σκευτεσε οτι αν υποκυψεισ στα θελω του παιδιου σου μια δυο φορεσ αναλογα την περιπτωση θα γινει κακομαθημενο ....δεν γινοντε απο τετεια μικρα πραγματα κακομαθημενα .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Το βασικό σου πρόβλημα δεν είναι τα όρια που βάζεις στο παιδί σου αλλά η ακύρωση από τα πεθερικά σου. Αυτό με ένα τρόπο λύνεται. Κάνεις μια συζήτηση μαζί τους μαζί με τον άντρα σου χωρίς το παιδί μπροστά και το επισημαίνεις ότι γι' αυτό κάνεις την κουβέντα και θα την κάνεις ΜΙΑ φορά. Δεν θα επεμβαίνουν όταν μιλάς στο παιδί σου! Τελεία και παύλα! Όταν είναι μόνοι μαζί του ή όταν δεν αντιδράς εσύ ας κάνουν ό,τι θέλουν μαζί του γιατί εκείνοι θα το λουστούν. Επειδή όμως εσύ ζεις μαζί του και εσύ είσαι η μαμά του δεν θα σε ακυρώνουν μαζί του γιατί το παιδί όχι μόνο καταλαβαίνει αλλά τους πουλάει και τους αγοράζει ήδη και δεν το έχουν πάρει είδηση!

Αυτή την κουβέντα που σου λέω την έκανε ο άντρας μου παρουσία μου στους γονείς του (χωρίς το παιδί μπροστά γιατί επιλέξαμε ώρα που κοιμόταν) και έκτοτε όταν μιλάει ένας εκ των δύο οι άλλοι δύο κοιτάνε το ταβάνι. Είναι κανόνας απαράβατος αυτός! Και είναι το σημαντικότερο όριο που θα θέσεις.

Εννοείται πως το ίδιο ισχύει και στη μεταξύ σας συμπεριφορά. Όταν μαλώνει η μαμά ο μπαμπάς μόνο να επιβεβαιώσει μπορεί και το αντίστροφο!

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Θα συμφωνήσω με το Αερικό. Κι εμείς την ίδια αρχή εφαρμόζουμε στο σπίτι μας, απαρέγκλιτα. Όταν μαλώνει ο μπαμπάς ή η μαμά το παιδί, οι υπόλοιποι κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Έχω κάνει τις άπειρες συζητήσεις με τα πεθερικά μου για να το χωνέψουν μάλιστα, γιατί με τον μεγάλο είχα κάτι κρούσματα του τύπου "ωχ το παληκάρι μου που το μάλωσαν, έλα να σε παρω αγκαλιά/παιχνίδι/σοκολάτα" ή "ασε τη μαμά να λέει, θα σου δώσω εγώ μετά γλυκό/τηλεοραση" κλπ. Σε αυτά τα πράγματα είμαστε απόλυτες και κόβουμε τον βήχα από πολύ νωρίς, μια κι έξω. Εγώ τους είπα: "έχετε την εντύπωση ότι του κάνετε καλό με αυτή τη συμπεριφορά? Αν νομίζετε ότι μπορείτε να τον μεγαλώσετε καλύτερα από εμάς, be my guest - πάρτε τον στο σπίτι σας και αναλάβετέ τον εξ ολοκλήρου, όμως. Όχι μια ωρίτσα και να χαλάτε ό,τι προσπαθεί ο άλλος με νύχια και με δόντια να φτιάξει. Κι αφού δεν αντέχετε να είστε μπροστα όταν τον μαλώνω, να πάτε στο σπίτι σας. Αν σε λίγα χρόνια γίνει γαϊδούρι και δεν συμμαζεύεται, να ξέρουμε όλοι ποιος θα φέρει την ευθύνη. Εσείς τα παιδιά σας τα διαπαιδαγωγήσατε όπως νομίζατε, το ίδιο θα κάνω κι εγώ με το δικό μου". Και έτσι λύθηκε το ζήτημα άπαξ δια παντός.

Όσο για τα υπόλοιπα, έχω να πω ότι με τα παιδιά πρέπει να διαλέγεις τις μάχες σου. Και, προσωπικά για μένα, δεν είναι λογικό να θέλεις να ζεις ακριβώς όπως και πριν, με στρωμένα σεμεδάκια και μπιμπελό παντού, όταν κυκλοφορεί ένα μωρό μέσα στο σπίτι. Καλά κάνεις και θέτεις όρια, το ίδιο κάνω κι εγώ με τα δικά μου, πρόσεχε όμως να μην υπερβαίνουν αυτά τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της ηλικίας του παιδιού σου.

ισως επειδη εχω μια πολυ καλη σχεση με τα πεθερικα μου το βλεπω εντελωσ διαφορετικα το θεμα .εγω καταλαβαινω οτι στην αρχη σεβαστηκαν οτι δεν ηθελε να το αφηνει στισ μπαλεσ και οταν ειδαν οτι εκλεγε το παιδι και ζοριζοταν πολυ ειπαι ο πεθεροσ "ασε το παιδι και ασ τισ σπασει ,παιδι ειναι " .εγω το βλεπω σαν παροτρυνση στην μαμα οτι οκ ασε τον δεν πειραζει .δεν βλεπω ακυρωση ...εκει τουλαχιστον πιο κατω ναι δεν μου αρεσει .

εκει θα μπορουσε η φιλη μασ να μην τον γραψει και να σκευτει εναλλακτικη για το παιδι πιο πολυ .η να του πει τον φοβο τησ και να δει και ο ανθρωποσ οτι κατι σκευτετε αυτην η μαμα δεν το κανει απο καπροτσιο η να δει πωσ θα ευχαριστησει καπωσ τον μικρο .

αν επελεγε το α η συζητηση θα ηταν "πεθερε φοβαμε μην την σπασει και κοπει "

η απαντηση θα ηταν "μην φοβασε θα τον προσεχουμε μην την σπασει "

η το β να εδινε οπωσ ειπα και πιο πανω η καποια που δεν σπαει η μια και να τον εχει απο κοντα .

οι παππουδεσ οταν βλεπουν να ζοριζετε το εγγονι τουσ δεν αντεχουν και το ενα φερνει το αλλο .εκεινη την ωρα που βλεπουν οτι ζοριζετε το μικρο δεν μπορουνε να σκευτουνε "ασε μην μιλησω μην προτεινω τιποτα γιατι θα ακυρνσω" θελουν απλα να βρουνε μια λυση να σταματησει να ζοριζετε το μικρο .

γιαυτο λεω και λιγη διαλλακτικοτητα και απο εμασ δεν κανει κακο .

οπωσ λεω και στην αρχη εχω μια καλη σχεση με τα πεθερικα μου και δεν θα εβλεπα μια τετεια κουβεντα ωσ ακυρωση αλλα σαν γνωμη και παροτρυνση .αν καποιος εχει θεματα με τα πεθερικα ναι το βλεπει απο την αλη πλευρα .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Διαφημίσεις

αγγελινα συμφωνω οτα τον μαλωνω δεν θελω να χωνεται κανενασ και να τον κανακευει ...ευτυχοσ σταματησε να το κανει ο μπαμπασ .οι παππουδεσ ποτε δεν το κανανε .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Κοριτσια ευχαριστω ολες σας για τις απαντησεις!

Πολλες μου προτεινατε να μην μιλησω σε εναν ανθρωπο που ειχε δωσει στο παιδι κουταλα για να χτυπαει την τηλεοραση και του φωναζε σπαστα ολα ηρακλη μου:shock:και η απαντηση θα ηταν αν δεν χτυπησει δεν θα μεγαλωσει!

Οπως καταλαβαινεται το θεμα με τα πεθερικα μου ειναι πολυ πολυ βαθυτερο και ειναι για αλλο τοπικ!

Παρατηρησεις τετοιου τυπου εχω ακουσει και απο αλλους φιλους και συγγενεις ,κυριως γι αυτο αρχισα να εχω αφιβολιες για εμενα,απλα απο τα πεθερικα τα ακουω συχνοτερα!

Εχω ακουσει κι αλλα βεβαια του στυλ,ριξ του και καμια,ασ το να κλαψει και ...αλλα που ειμαι πολυ σιγουρη οτι δεν θελω να τα κανω!

Το σημαντικο για μενα ηταν να ακουσω αν ειμαι υπερβολικη στις απαγορευσεις και στα μη....και απ οτι καταλαβα ολες πανω κατω μια τακτικη εχουμε!

Και για μην παρεξηγηθω το σπιτι μου ειναι πλεον ενας πολυ μεγαλος ασφαλης παιδοτοπος με πολυ λιγα απαγορευτικα...:-)

ΥΓ Καπου μου εχει τρυπωσει τα εξαρτηματα του μιξερ και εφτιαξα ολα τα χριστουγεννιατικα γλυκα με δανεικο:lol:

Το μάλωμα μπροστά σε τρίτους καλό είναι να μην ξεπερνάει το σκοπό του μαλώματος. Αν δηλαδή δεν θέλουμε να προκαλεί το μικρό ακαταστασία για να μπορούμε να καθόμαστε όλοι άνετα και να περνάμε όμορφα, με το να μαλώνουμε συνέχεια το παιδί μας τελικά φέρνουμε τους άλλους σε δύσκολη θέση και περνάμε όλοι άσχημα, ειδικά αν οι άλλοι είναι οι παππούδες, που θεωρούν ότι πρέπει να επέμβουν για ν' αποφορτίσουν την κατάσταση. Σίγουρα πρέπει να βάζουμε όρια στα παιδιά, αλλά σε οικογενειακές γιορτές για να περάσουν όλοι καλά αφήνω και μερικά πράγματα να περάσουν. Και στο παιδί καλό κάνει να μην είναι η συμπεριφορά του το κέντρο του κόσμου και όλοι οι μεγάλοι ν' ασχολούνται και να μιλάνε μόνο γι αυτό, ούτε οι κανόνες χαλάνε με μερικές φορές που θα επιτρέψουμε τις εξαιρέσεις.

Δεν ξέρω αν είσαι υπερβολική, είναι δύσκολο να βρίσκεις κάθε φορά τη χρυσή τομή.

βρε κοριτσια,νομιζω και παλι οτι εδω ειναι θεμα ανταγωνισμου της μαμας απο τους παππουδες.Η marinab ειπε απο το πρωτο ποστ οτι το παιδι το παροτρυνε να τα σπασει ολα,και να μεγαλωσει για να ακουει τον παππου και οχι την μαμα:shock::shock:και στο παραπανω ποστ ενισχυθηκε η συμπεριφορα οταν μας λεει οτι εδωσαν κουταλα να χτυπαει την τηλεοραση με επευφημιες:shock::shock:

Εγω παντως-που επισης δεν αντιμετωπιζω προβλημα με τα πεθερικα μου η τους γονεις μου-θα περιμενα αν ειμαι καπου υπερβολικη να μου το ελεγαν με αλλο τροπο ή να προετρεπαν το παιδι μου να περιεργαστει κατι απαλυνοντας τους φοβους μου ή την αυστηροτητα μου με στυλ συγκαταβατικο.

Γιατι δυστυχως η ευτυχως ναι μεν ειναι μεγαλοι ανθρωποι και οφειλουμε να κανουμε πισω στο ποσα χατιρια κανουν αλλα κι αυτοι να αναγνωριζουν τα ορια τους!!!

κάπου διάβασα ότι το πιο σημαντικό είναι να επιβάλονται κανόνες στα παιδιά, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται. Το περιεχόμενο των κανόνων δεν έχει τόσο σημασία όσο αυτή καθαυτή η ύπαρξή τους.

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Κι εγώ αυτό που λέει η marsolan πιστεύω. Και αυτό πρέπει να καταπολεμηθεί εν τη γενέση του γιατί έχουμε δει και εδώ στο φόρουμ τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει στο ίδιο το παιδί.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Κοριτσια ευχαριστω ολες σας για τις απαντησεις!

Πολλες μου προτεινατε να μην μιλησω σε εναν ανθρωπο που ειχε δωσει στο παιδι κουταλα για να χτυπαει την τηλεοραση και του φωναζε σπαστα ολα ηρακλη μου:shock:και η απαντηση θα ηταν αν δεν χτυπησει δεν θα μεγαλωσει!

Οπως καταλαβαινεται το θεμα με τα πεθερικα μου ειναι πολυ πολυ βαθυτερο και ειναι για αλλο τοπικ!

Παρατηρησεις τετοιου τυπου εχω ακουσει και απο αλλους φιλους και συγγενεις ,κυριως γι αυτο αρχισα να εχω αφιβολιες για εμενα,απλα απο τα πεθερικα τα ακουω συχνοτερα!

Εχω ακουσει κι αλλα βεβαια του στυλ,ριξ του και καμια,ασ το να κλαψει και ...αλλα που ειμαι πολυ σιγουρη οτι δεν θελω να τα κανω!

Το σημαντικο για μενα ηταν να ακουσω αν ειμαι υπερβολικη στις απαγορευσεις και στα μη....και απ οτι καταλαβα ολες πανω κατω μια τακτικη εχουμε!

Και για μην παρεξηγηθω το σπιτι μου ειναι πλεον ενας πολυ μεγαλος ασφαλης παιδοτοπος με πολυ λιγα απαγορευτικα...:-)

ΥΓ Καπου μου εχει τρυπωσει τα εξαρτηματα του μιξερ και εφτιαξα ολα τα χριστουγεννιατικα γλυκα με δανεικο:lol:

αν ξανακουσεις τετοια παρατηρηση απο φιλους να τους πεις 'την επομενη φορα που θα θυμωσω να σου ριξω καμια μπουφλα φιλαρακο μου; ':roll: τι λεει θε μου ο κοσμος..:rolleyes:

εγω αμφιβολιες θα ειχα αν εβλεπα ενα θλιμμενο παιδι...ή ενα οργισμενο παιδι..ή ενα φοβισμενο....δεν μπορω να ξερω την κατασταση σπιτι σας, αλλα απο οσα γραφεις μια χαρα νορμαλ φαινεται...

οποτε μην εχεις αμφιβολιες κυριως οταν προερχονται απο παρατηρησεις ανθρωπων που ειτε εχουν ζητημα οι ιδιοι με τα ορια (μα ...''εμένα να ακους κ οχι τη μαμα σου'';!;! ) :rolleyes: ειτε δεν εχουν παιδια....κακα τα ψεμματα, αν δεν εχεις παιδια ...ακομη κ δασκαλος να εισαι ....δεν ξερεις ουτε τα μισα απο το τι θα πει να εισαι γονιος.....

βεβαια, σου εχω λυση για τον περηφανο παππου....ασε τον μικρο να τα διαλυσει ολα..μα ολα λεμε....κ τον παππου να τρεχει να αγοραζει τα κρυσταλλα της γιαγιας, το καλο σερβιτσιο, τηλεορασεις κ τα συναφη, μεσα στη κριση....εκει θα καθεσαι σε μια γωνια να γελας:P

βρε κοριτσια,νομιζω και παλι οτι εδω ειναι θεμα ανταγωνισμου της μαμας απο τους παππουδες.Η marinab ειπε απο το πρωτο ποστ οτι το παιδι το παροτρυνε να τα σπασει ολα,και να μεγαλωσει για να ακουει τον παππου και οχι την μαμα:shock::shock:και στο παραπανω ποστ ενισχυθηκε η συμπεριφορα οταν μας λεει οτι εδωσαν κουταλα να χτυπαει την τηλεοραση με επευφημιες:shock::shock:

Σίγουρα είναι θέμα ανταγωνισμού. γι αυτό γίνονται και υπερβολές και από τις δύο πλευρές, γενικά μιλώντας, όχι για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η μαμά υποσυνείδητα ή συνειδητά το παίζει "εξουσία" και κάνει επίδειξη του πόσο καλά εκπαιδευμένο έχει το παιδί της για να πάρει τα εύσημα ή βγάζει την αυστηρότητά της για να ψαρώσουν οι παππούδες και οι παππούδες που είναι έξω απ' το χορό της καθημερινής κούρασης του μωρού, κάνουν τους χαζοχαρούμενους. Έτσι το είχα ζήσει εγώ με το πρώτο παιδί. Οι δικοί μου (παππούς και γιαγιά) άλλαξαν στάση, όταν άφησα τα δύο παιδιά δύο εβδομάδες όταν γέννησα το τρίτο, που ήταν η πρώτη φορά που τα κράτησαν στο σπίτι τους χωρίς εμένα. Μετά την πρώτη μέρα που τα παιδιά μου κυριολεκτικά κατέβασαν τις κουρτίνες και άδειασαν όλα τα συρτάρια στο πάτωμα (που δεν το είχαν κάνει ποτέ στο σπίτι μας) δεν ενθάρρυναν πια τις ζημιές.

Καλησπερα και καλη χρονια σε ολες και ολους!

Με αφορμη τον πρωτοχρονιατικο "τσακωμο" μου με τον πεθερο μου ειπα να ανοιξω αυτο το θεμα να ακουσω κι αλλες γνωμες!

Το θεμα ξεκινησε οταν ο μικρος πειραζε τις γυαλινες μπαλες στο δεντρο τις πεθερας μου και εγω ολη την ωρα του ελεγα μη και οχι,τον επαιρνα απο εκει και του εδινα κατι αλλο να ασχοληθει...Ο μικρος εννοειται οτι με εγραφε κανονικα αλλα εγω επεμενα!Δεν φωναζω ποτε,ουτε χτυπαω,ουτε ειμαι υστερικη!Με απαλη φωνη λιγο πιο επιτακτικη του εξηγω γιατι δεν θελω να κατι κατι...Αν ειναι κατι επικυνδυνο πχ μπριζες-μαχαιρια κ.α ειμαι πιο αυστηρη!

Οποτε αρχισε π πεθερος μου να μου την λεει...Ασε το παιδι,παιδι ειναι,ας σπασει και κατι,δεν εγινε τπτ!Αμαν πια ολο οχι και οχι!Πηγαινε αγορι μου κ σπαστα ολα!Αντε να μεγαλωσεις να ακους εμενα και ασε την μανα σου να λεει:evil:Αφου συνεχεια κανει το ιδιο πραγμα φορτωσα κι εγω και αρχισα να μιλαω για πρωτη φορα!:rolleyes:Η απαντηση του ηταν αν παει 16 θα σου πω εγω ετσι οπως τον καταπιεζεις!Εγω μου λεει μεγαλωσα 2 παιδια εσυ δεν ξερεις!Η δικη μου απαντηση ηταν ο καθενας κουμαντο στα παιδια του...και αν συνεχισουν ετσι θα τον βλεπουν μια φορα το 3μηνο και συνεχιστηκε ο "καυγας"με την πεθερα μου....αφου ο παππους βγηκε για τσιγαρο!

Οσο και να νευριασα και να εβραζα μεσα μου με την συμπεριφορα τους αρχισα να αναρωτιεμαι αν οντως ειμαι σπαστικια μαμα!

Δεν θελω να τρωει στο σπιτι οπου να ναι...μονο στην κουζινα στο καρεκλακι του,δεν εχω διακοσμητικα και αλλα πραγμτα που σπανε αλλα οταν πηγαινει στα ντουλαπια τον μαλωνω,θελω να τρωει και να κοιμαται στην ωρα του,δεν θελω να τρωει γλυκα(βεβαια στις γιορτες το παρακαναμε αλλα τεσπα)!Δεν μου αρεσει να νομιζει οτι μπορει να μας κανει οτι θελει,γι αυτο και οταν ζηταει κατι με γκρινια δεν του δινω αμεσως και αυτο θελω να κανουν και οι γιαγιαδοπαπουδες!Εμενα δεν ερχετε ποτε να με σπρωξει γκρινιαζοντας για να του κανω χατηρι σε αντιθεση με την πεθερα μου που την εχει σηκω κατσε κατσε σηκω,Επισης οταν τον"μαλωσω"δεν θελω να τον χαιδευουν ουτε να του κανουν το χατηρι οποτε κλαει!π.χ οποτε παμε καπου θελει να παιρνει κατι μαζι του και δεν τον αφηνω...κλαει και προσπαθω να του εξηγησω οτι δεν ειναι δικο μας και οτι οταν θα ξαναρθουμε θα παιξεις παλι!Εγω αφηνω το μαγνητακι η γιαγια του το δινει...:evil:και δωστου κλαμα το μωρο!Δεν μπορει να τον βλεπει να κλαιει λειι..ενω εγω η ακαρδη μανα αντεχω νομιζουν!

Ειμαστε ολη μερα παρειτσα και περναμε πολυ ωραια...εχω βαλει δουλειες και ταξη σε δευτερη μοιρα και περναμε πολυ χρονο μαζι,παιζουμε διαβαζουμε,χορευουμε,τραγουδαμε...Ειμαστε πολυ συχνα σε ξενα σπιτια και του εξηγω οτι δεν πειραζουμε τα παντα(ειναι βεβαια αδυνατον να πεις σε ενα μωρο 19 μηνων να μην εξερευνησει ο,τι καινουργιο)αλλα δεν τον αφηνω και ανεξελεγτο!

Μ αρεσουν τα λογικα ορια και θεωρω οτι του κανουν πολυ καλο.

Για ολα τα παραπανω ακουω συνεχως παρατηρησεις απο τα πεθερικα μου κυριως!

Μαζι τους θα κατσει το πολυ 3-4 ωρες τη βδομαδα,ισως και λιγοτερο!καθε φορα που τον αφηνω ειναι αλλο παιδι!Καταλαβαινω οτι ειναι παππουδες αλλα δεν μ αρεσει να μου κανουν συνεχεια παρατηρησεις και θα μου αρεσε να σεβονται που και που την σειρα που βαζω στο παιδι!

Ξερω απο προσωπικη πειρα σαν μοναχοπαιδι οτι ενα κακομαθημενο παιδι δεν ειναι χαρουμενο!Σε λιγους μηνες θα ερθει κι αλλο μωρακι και ξερω οτι πολυ πιθανο να ειναι τα πραγματα για το αγορακι μου λιγο δυσκολα!Δεν θελω να του κανω δυσκολοτερη τη ζωη δινοτας του τωρα οτι ζητησει,οποτε και οπως το ζητησει,και μετα να ειναι τα πραγματα χειροτερα που θα πρεπει να μοιραζεται απο τη μαμα και τον μπαμπα μεχρι και τα παιχνιδια του και ισως το δωματιο του!

Τα φαουλ που μου χρεωνω ειναι οτι δεν τον πηγαινω στην παιδικη χαρα οσο συχνα θα επρεπε,κι οτι ισως βλεπει λιγο τηλεοτραση παραπανω απο οσο θα πρεπε(κανα 40 λεπτο τη μερα mazoo and the zoo)

Σας παρακαλω πειτε μου τη γνωμη σας,ειναι πολυ σημαντικο να ακουσω κι αλλες μαμαδες ή μπαμπαδες πως χειριζονται καταστασεις!

Ειναι και οι ορμονες μου περιεργες και οποτε τον βλεπω να κλαιει κλαιω απο μεσα μου και κρατιεμαι να μην του κανω ο,τι μου ζητησει...

αυτη τη μ.........α πια που λενε συνεχεια α! εγω 2 μεγαλωσα 3,4,5....αει στο καλο πια...καλα εκανες και τους τα εχωσες...οχι καλη μου δεν θα στο κανουν το παιδι οπως θελουν αλλωστε ειναι λαθος τακτικη γιατι αρχιζει και το παιδι να νομιζει αλλα....γιατι οι αλλοι του κανουν τα χατηρια και οχι η μανουλα του? πω πω....αυτα τα πεθερικα:shock:

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ,ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΥ!ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΞΕΚΟΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.