Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εχουν σπασει τα νευρα της, λογω αρρωστιας

Recommended Posts

η μικρη δεν παλευεται...

ειναι αρρωστη απο 26/12, με απειρα φαρμακα, ορους, μασκες, και κλεισουρα σπιτι.. (ελαχιστες μικρες βολτες με το αμαξι, μια στο τοσο... τι να της κανει, αυτη θελει να βγει να παιξει)

το θεμα ειναι, οτι συμπεριφερεται πλεον, σαν να την κακοποιουμε!! αν εβλεπα αυτο το παιδι χωρις να το ξερω, θα ελεγα οτι το κακοποιουν σωματικα και ψυχολογικα!!

με το που βλεπει ορο πια, χτυπιεται, ουρλιαζει... δεν την κανουμε καλα ουτε με παιχνιδια, ουτε με συζητηση, αναγκαζομαστε και της κανουμε ορο με το ζορι... στο οποιο αντιδρα σαν να την 'βιαζουμε'...

εχω σταματησει πια να της βαζω οσο συχνα πρεπει, δεν αντεχω αυτο το πραγμα.. δοκιμασαμε και σπρευ, φιζιομερ... τα ιδια...

με τα φαρμακα... τα ιδια... μετα απο ωρες προσπαθειας μεσω πειθου, παιχνιδιου, κατσε να πιει ο μπαμπας, η μαμα, η κουκλα... τιποτα.. στο τελος της το δινουμε με το ζορι...

με τις μασκες, τα ιδια....... παλη....

εχουμε φτασει σε σημειο πλεον, να μην αφηνει ουτε τις μυξες να της σκουπισουμε!! (εχει κανει και πληγη στη μυτη απο το πολυ φυσημα!)

συνεχεια ερχεται και μας χτυπαει, ακομα και σε ασχετη φαση, στον υπνο κοπανιεται απο τα νευρα, δεν θελει να την αγγιζουμε γενικως....

εχω φτασει σε σημειο να πω οτι δεν ξαναδινω φαρμακο/δεν ξανακανω ορο κλπ, αν ειναι το παιδι να βιωνει μια τοσο τραυματικη κατασταση...

με βλεπει να πλησιασω, και ουρλιαζει 'φυγεεεεεεεε μαμαααααααααααααα', πηγε ο πατερας της να τη σκεπασει στον υπνο της και τον κλωτσησε στο προσωπο ουρλιαζοντας...

ουτε θερμομετρο, ουτε τιποτα...

σαν αγριμι, σαν κακοποιημενο παιδι, πραγματικα!!

Διαφημίσεις

Φιλαράκι κουράγιο!

Και καλή χρονιά, ε;

Καταλαβαίνω πόσο υποφέρει η μικρούλα και πόσο εσείς αλλά αν αναγκαστεί να νοσηλευτεί θα είναι πολύ χειρότερα.

Αυτό να σκέφτεσαι και να κάνεις του ορούς και να κάνεις τις μάσκες και να δίνεις και τα φάρμακα. Ότι την κάνεις να υποφέρει αλλά για να τη γλιτώσεις από τα χειρότερα...

Τι να σου πω, σε μας καμιά φορά πιάνει να τα αφήνω να πάρουν τον έλεγχο των φαρμάκων τους. Π.χ. το μωρό που κάνει συχνά βρογχιολίτιδες δεν δέχεται να του κάνουμε εμείς τη μάσκα αλλά κάθεται αν του τη δώσουμε να την κρατάει αυτός, αισθάνεται έτσι ότι έχει τον έλεγχο.

Δοκιμάστε κι αυτό και στο μπάνιο μασαζάκι δίπλα γύρω από τη μύτη με ζεστό νεράκι για να καθαρίζει καλύτερα η μύτη και να γλιτώνετε και μερικούς ορούς.

Και περαστικά θα είναι!

.....δε νομίζω τάκη....

αχ μωρέ το μικρουλάκι...........

περαστικά σας, συμβουλή δεν μπορώ να σου δώσω γιατί και τα δικά μου όταν τους βάζω ορό κάνουν σαν να τα σφάζω και τα αντιπυρετικά τα βάζω στο γάλα, δεν τα πίνουν με τίποτα!

αχ τι τραβάμε κ εμείς οι μάνες!!!

Fystikaki δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλές μόνο να σε βάλω στη θέση της μπορώ. Σκέψου να σε είχαν μαντρωμένη με το έτσι θέλω 5 μέρες και να σου βάζουν, βγάζουν πράγματα από το στόμα και τη μύτη με το ζόρι! Σκέψου να ψηνόσουν στον πυρετό και να πόναγες αλλά να ήθελες να κάνεις και πράγματα (καθότι ο ταρζάν μέσα της ποτέ δεν κοιμάται). Τα ίδια και χειρότερα θα έκανες και θα έριχνες και 7 μαμοσταυρίδια! Ναι αυτή τη στιγμή είστε οι χειρότεροι εχθροί της αλλά μόλις γίνει καλά θα είστε πάλι η αγαπημένη μαμά και ο αγαπημένος μπαμπάς.

Κουράγιο ρε κορίτσι... θα περάσει και αυτό! Δεν παίζει να την πάτε σε κανέναν ανοικτό χώρο με κόσμο να ξελαμπικάρει; Εμείς για παράδειγμα πήγαμε Σ/Μ χθες και ήταν καλύτερα. Φαντάζομαι ότι η Μαρία επειδή είναι μεγαλύτερη θα θέλει κάτι παραπάνω... κανένας ζωολογικός κήπος ντυμένη καλά;

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Διαφημίσεις

Φυστίκι,

από την στιγμή που διάβασα το θέμα που άνοιξες, σε σκέφτομαι.

Για την πρακτική πλευρά, τι να σου πω? Να μην της δώσεις τα φάρμακα? Αδύνατον. Απλά, προσπάθησε να είσαι σταθερή, αποφασιστική και ήρεμη...

Για την ψυχολογική πλευρά τώρα...

Το παιδί καταλαβαίνει πως δεν το "βασανίζετε" εσείς. Πως δεν το κάνετε από δική σας πρωτοβουλία ή βίτσιο. Και με το που θ' αναρρώσει, θα ξεχάσει και το "ποιός" την ταλαιπωρούσε.

Το βασικό θέμα για μένα είναι ότι η ίδια η μικρούλα έχει κουραστεί. Και πάλι (αν και παθούσα) δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να σου προτείνω παρά μόνο

- εσύ κι ο μπαμπάς της να είστε ψύχραιμοι

- να μην συζητάτε μπροστά της ή με άλλους γι' αυτό που της συμβαίνει ή το πόσο έχετε κουραστεί ή για το πόσο ανησυχείτε

- να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας και...τη διάθεσή σας... αυτές τις μέρες πάνω στα θέλω της μικρής. Δηλαδή, παραμύθια, παιχνίδια, τραγούδια, ότι την ευχαριστεί

- να της μιλάτε και να της εξηγείτε (κι ας νομίσετε ότι δεν καταλαβαίνει)

ότι είναι άρρωστη, ότι προσπαθείτε να την βοηθήσετε (με την παρουσία σας και με τα φάρμακα), ότι το ξέρετε ότι ταλαιπωρείται αλλά θα περάσει και για να γίνει αυτό πρέπει να συνεργαστεί. Ότι ξέρετε ότι μπορεί να το κάνει αυτό γιατί είναι μεγάλο κοριτσάκι και ικανό και πόσο την αγαπάτε και πόσο υπερήφανη είστε γι' αυτήν. Έτσι, θα είστε όλοι πάλι μια χαρά και θα βγείτε να δείτε το γατάκι, το Γιωργάκη, την παιδική χαρά, θα φάτε σοκολάτα, ότι της αρέσει πολύ τέλος πάντων.

- να της δίνετε πολλές αγκαλιές και πολλά φιλιά, τα έχει ανάγκη...

Είναι πολλές εφτά μέρες ταλαιπωρίας για ένα μικρό παιδάκι. Εδώ, εμείς οι μεγάλοι ένα κρύωμα περνάμε και αναθεματίζουμε την τύχη μας. Προσπάθησε να δεις τα πράγματα από τη δική της θέση και θα βρεις λύσεις.

Ξέρω πως είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Και δεν το ξέρω θεωρητικά... Δεν σου μιλάω από θέση ισχύος, σε νοιώθω... Εύχομαι γρήγορα να καλυτερέψουν όλα θεαματικά!

Υ.Γ. Κι όταν με το καλό, πάρει τα πάνω του το παιδί, επαναθεώρησε λίγο τη σχέση σου με παιδιάτρους - θεραπείες, κ.λ.π. Και πάλι - το ξέρεις - ως παθούσα ομιλώ!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Περαστικά σας και καλή χρονιά!

Επειδή ο Ευριπίδης έχει αλλεργική ρινίτιδα, άσχετα από ιώσεις και κρυολογήματα, η μύτη του είναι 9 φορές στις 10 βουλωμένη.

Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως οι πολλές διαπραγματεύσεις δίνουν φρούδες ελπίδες στο παιδί ότι μπορεί και να τη γλυτώσει, ενώ παρατείνουν την αγωνία του και ανεβάζουν τον εκνευρισμό του.

Συνήθως ανακοινώνω ήρεμα ότι είναι ώρα για αμπούλα - μάσκα - αντιβίωση - αντιπυρετικό κλπ και η συνέχεια έχει ως εξής: ο Ευριπίδης ζητάει παράταση - αρνείται - το βάζει στα πόδια. Δίνω μια ευκαιρία να συνεργαστεί ειρηνικά πχ λέω "έλα να τελειώνουμε γρήγορα, για να πας να παίξεις μετά" και αν δεν....κεφαλοκλείδωμα - ψεκάστε - σκουπίστε - τελειώσατε.

Βέβαια πολλά εξαρτώνται από το χαρακτήρα του παιδιού. Ο Ευριπίδης ό,τι και να του κάνω, μπορεί να θυμώσει, να φωνάξει, να με βρίσει, να με χτυπήσει, αλλά σε πέντε λεπτά πάλι στην αγκαλιά μου ζητάει παρηγοριά :roll:

Κατά τα άλλα συμφωνώ με Aeriko για βόλτες σε ανοιχτούς χώρους. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι καλή ιδέα ή καμία παραλία εκεί κοντά σας, να σας φυσήξει και λίγο αέρας :)

Κουράγιο :-D

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Έχει πυρετό τόσες μέρες το παιδί?

Αν όχι, γιατί δεν το βγάζετε έξω?

Κατά τ' άλλα ψυχραιμία, όντως βασανιστήρια είναι αυτά που τους κάνουμε, στα δικά τους ματάκια

Φυστίκι μου εμάς η παιδίατρος μας είπε αύριο να την πάμε κολυμβητήριο. Ντύστην καλά και βγείτε να ξελαμπικάρει!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Διαφημίσεις

Περαστικα!

εγω μια φορα δοκιμασα να βαλω φυσ.ορο και φυσιομερ σπρευ σε εμενα για να δω πως ειναι η αισθηση και γιατι κλαινε τοσο πολυ και πραγματικα ηταν χαλια!

αφου η μικρη φυσαει τη μυτη της, δεν μπορεις να αραιωσεις λιγακι τη συχνοτητα του ορου? ετσι για να μην ταλαιπωρειται τοσο...

το αμαξι, απο το σπιτι απεχει γυρω στα 100 μετρα... πρεπει δηλαδη, να βγουμε στο δρομο και να περασουμε απεναντι... 3 λεπτα περιπου... απο τους 25 βαθμους μεσα στο σπιτι, στους 7-8 ποσο εχει εξω, στο παγωμενο αμαξι μεχρι να ζεσταθει... και μετα παλι απο το ζεστο αμαξι πισω, μεχρι το σπιτι...

γλυτωσαμε το νοσοκομειο την πρωτοχρονια, θα κανουμε εκει φωτα?

πριν λιγο παιξαμε το παιχνιδι "φτυνω την αντιβιωση"...

5 φορες....

μετα παιξαμε το παιχνιδι "σε βαζω κατω και σε ακινητοποιω για να τελειωνουμε"

μετα το "κλαιω μεχρι να ξερασω φαι/αντιβιωση/γαλα της μανας μου" και στο καπακι το "πεφτω ξερη απο νυστα/εξαντληση/δεκατα"

εχουν σπασει τα νευρα της.. μαζι και τα δικα μου..

fistikaki χρονια πολλα καλη χρονια,οχι μην το κανεις με τιποτα εμενα πριν 1,5χρονο απο απλη ιωση κοντεψε να της το γυρισει σε βροχοπνευμονια κ ειμασταν ακριβως οπως περιγραφεις εσυ,μονο εμενα που μου ειχε πει ο παιδιατρος πως εαν ξανα εκανε υψηλο πυρετο να την πηγαινα κατευθειαν νοσοκομειο.Πρεπει το παιδι να παρει τα πανω του,γιατι εαν τυχον ερθει σε επαφη με παιδια που μπορει να κουβαλανε καναν ιο τοτε τρεχα γυρευε,γιατι εσενα η μικρη εχει πεσει το ανοσοποιητικο της αρκετα,κ μπορει να ξανα κολλησει κατι αλλο κ να της το γυρισει για πλακα σε πνευμονια.Πολλα περαστικα σας ευχομαι,αφου ειναι με δεκατα εχει υπαρξει μεγαλη βελτιωση κανε υπομονη κ ψαξτο λιγο με ομοιοπαθητικη για ενδυναμωση του ανοσοποιητικου της.

Διαφημίσεις

καλα, δεν υπαρχει περιπτωση..

θα κανει πολυ καιρο να ξαναδει αλλο παιδακι/παιδοτοπο/παρτυ κλπ...

απο απλη ιωση ξεκινησε και μας, και παραλιγο να εχουμε δραματα κι ακομα δεν εχουμε γλυτωσει.... ασε που κολλησα και γω, ασε που ειμαστε ολοι εξαντλημενοι απο την αυπνια, ασε τα νευρα, αστα ολα...

θα κανω αυτα που κοροιδευα, θα την βαλω σε γυαλα για ενα διαστημα... δεν πειραζει καλυτερα σε γυαλα, παρα ολοι μας σε τρελαδικο!!

fistikaki, θα συμφωνήσω απόλυτα με τη Vann, σε όλα όσα λέει!

Παίζει, χωρίς να σας καταλαβαίνει, να της δίνετε την αντιβίωση, "μπερδεμένη" με κάτι άλλο? Χυμό - γάλα - γιαούρτι - σούπα?

(Υπομονή...)

Η στον υπνο, εμενα επειδη δεν επινε αντιπυρετικα οταν κοιμοταν την επερνα αγκαλεια κ ηταν μεταξυ υπνου κ ξυπνιου κ τα επινε,εκλαιγε βεβαια χτυπιοταν που την ξυπναγα αλλα επινε τουλαχιστον τα φαρμακα.Και να σας πω κατι θαυματουργο το καλοκαιρι ειχα αρρωστο τον μικρο με πυρετο απο 39,2-39,7

9μερες ηταν το παιδι μ αυτον τον πυρετο,ο γιατρος ειχε ερθει 3φορες κ τον ειχε δει κ δεν μου εδινε αντιβιωση(κλασσικος παιδιατρος)κ ενα βραδυ δεν του επεφτε ο πυρετος με τιποτα ειχε συνεχεια 39,7 του ειχα δωσει ντεπον,αλγκοφρεν, κ τιποτα θυμαμαι τοτε ετοιμαζομασταν να παμε νοσοκομειο,περνω τον παιδιατρο κ του λεω φευγουμε ηταν 12,30το βραδυ κ μου λεει ηρεμησε, κ ΒΑΛΤΟΥ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ Κ ΚΑΤΩ,κοριτσια μεσα σε μιση ωρα ειχε πεσει ο πυρετος.Να το ξερετε σε εμενα τουλαχιστον επιασε κ ηταν το μοναδικο που του εριχνε τον πυρετο

Υπομονή !!!Εμείς είμαστε έτσι απο τέλος Νορμβρίου.απο μια απλή ίωση τις γύρισε σε βήχα ..μαλλον αλλεργικό.Νεύρα ,αυπνία και όλο το πακετάκι το γνωστο .Εχασα 5 κιλά απο τη στεναχώρια και την ταλαιπωρία.Ηρέμησε κάνε ότι πρέπει με τα φαρμακά της και μόλις συνέλθει θα ξεχαστούν όλα.Οσο για τις βόλτες και εμένα μου λέγανε να μην την κρατάω μέσα αλλα με την υγρασία που έχει εγώ έβλεπα οτι κάθε φορά που βγαίναμε το παιδί πνιγόταν στο βήχα και περιόρισα τα πολλα πολλα εξω. οποτε κάνω υπομόνη και εύχομαι να το ξεπεράσει γρήγορα.Περαστικά σας και πάνω από όλα δύναμη

2GxD.jpg2GxDp2.png

Σημείωση: εδώ κ δύο μήνες τους δίνω ένα σιρόπι για ενίσχυση του ανοσοποιητικού και δεν 'εχουμε ασθένειες, μόνο καμιά μύξα σπάνια

ποιο σιροπάκι είναι αυτό marinaki?θα με ενδιέφερε γιατί και εμείς έχουμε ταλαιπωρηθεί πολύ από τις βρωμιιώσεις!!!!!

.png

.png

και τι γινεται οταν δεν παινει το κεφαλοκλειδομα πια??? Η οταν δεν υπαρχει κανεις διαθεσιμος να το κανει? Την Τριτη επιστρεφω γραφειο και δεν θα εχουμε τελειωσει με τις θεραπειες ακομη.. Δεν νομιζω οτι η γιαγια μπορει να ριξει σταγονες ή να κανει εισπνοες στον μεγαλο... Θα κανει στον μικρο βεβαια αλλα αυτος ειναι ελαφρως καλυτερα..

Υπομονή fistikaki. η μικρή μου αρρώστησε 3/12 με 40.6 πυρετό μετά από αντιπυρετικό και τελική διάγνωση λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού, βρογχίτιδα μετά από 2-3 μέρες που είχε πολύ βήχα και μύξα χωρίς πυρετό.

Από τότε δεν έχει πάει παιδικό.... Φυσικά μετά την πέμπτη μέρα αντιβίωση ήταν πολύ πολύ καλύτερα, αλλά για να την προστατεύσω δεν την πήγα ούτε παιδικό ούτε πουθενά. Η γιατρός με φόβισε γιατί αν άρπαζε κάτι άλλο στο καπάκι θα την περνούσαμε στο νοσοκομείο πάλι. Μόνο λίγο έξω αλλά δεν είχε όρεξη να παίξει αφού δεν έτρωγε σχεδόν καθόλου και ήταν και η αντιβίωση...

και εγώ ήμουν στην απόγνωση μόλις γυρίσαμε από το νοσοκομείο που έπαιρνε ενδοφλέβεια για να της δώσω την αντιβίωση (σημειωτέον έπαιρνε αντιβίωση από τη μέρα που γεννήθηκε για χημειοπροφύλαξη και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα, απλώς αυτή δεν την ήθελε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ). Ξάπλα 70 μοίρες, συριγγούλα μέσα και σε 3 δόσεις των 2μλ τελικά την έπινε γρήγορα. Με λίγο νεράκι για γουλιές μετά από κάθε δόση. Αουγκμεντιν παίρνετε; μου είπε η γιατρός οτι και οι άλλες δύο που είναι για βρογχίτιδα είναι ακόμα χειρότερες σε γεύση...

Η κακή διάθεση θα περάσει μαζί με την αρρώστια, οπότε πολύ πολύ σύντομα! Εγώ προσωπικά είχα αραιώσει τον ορό για τους λόγους που περιγράφεις και επίσης δεν της έδωσα το δεύτερο εισπνεόμενο που μου είχε γράψει η γιατρός, αλλά δεν είναι καλή συμβουλή... Έχε όμως εμπιστοσύνη στην αντιβίωση και προστάτεψε το peanutaki όσο μπορείς..

g4BDp3.pngyCdLp3.png

αμοξιλ των 500 παιρνουμε, γιατι εχουμε και αρχη ωτιτιδας...

βασικα, την πρωτη μερα, τα καναμε ολα ευκολα.. και φαρμακα και εισπνοες και απ ολα... αλλα μετα απο τοσες μερες 'φυλακης'...... η μικρη δεν γουσταρει πλεον, ουτε τον αερα που αναπνεει....

πριν 5 λεπτα, μιλαγα με την αλκυονη στο τηλ... και μου πεταξε η μικρη ενα πλαστικο ποτηρι στο κεφαλι.... (βαρυ, οχι χαρτινο :confused::confused::confused: )

τι να της κανεις τωρα??? μου περασε απο το μυαλο να το πλακωσω στις φαπες μεχρι να πει ημαρτον.... αλλα το καταπια.... ουφ... τουλαχιστον μπορω να 'οραματιζομαι' οτι το πλακωνω, αφου δεν το κανω στ αληθεια?? ειναι μεγαλη αμαρτια? :-(:-(:-(:-(:-(

Μπορείς να οραματίζεσαι ότι σε κρατάει νηφάλια και ήρεμη :D Ακόμα και ότι είσαι ο θηλυκός Dexter :lol:

(Λορέτα Ποντικίνα)