Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

στεγαστικο δανειο

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. και χρόνια πολλα

Είμαι σε αναζήτηση στεγαστικού δανείου. έχω δικό μου οικόπεδο 6 στρέμματα και θελω να χτίσω δικο μου σπιτι.

εισόδημα 800 ευρω τον μηνα.

Μπορω να παρω δανειο 100.000 ευρω, που χρειάζομαι για κατασκευή πρώτης κατοικίας αξίας 140.000 ευρώ? (τα 40.000 τα διαθέτω ήδη) ? και αν ναι τι δάνειο με συμφέρει περισσότερο?

ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

Διαφημίσεις

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

τα μόνα σου έσοδα είναι τα 800Ε???γιατί το βλέπω δύσκολο να σου δώσει η τράπεζα τόσα χρήμματα...

οι τράπεζες κοιτάνε η μηνιαία δόση να μην ξεπερνάει το 30% του εισοδήματος σου.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

Δηλαδή ρανια με βάση την εμπειρία σου πιο πιστεύεις είναι το ανώτερο ποσό που μπορώ να καταφέρω να δανειοδοτηθώ? και 90.000 ειμαι ευχαριστημένος. οπως ειπα εχω και 40.000 στην ακρη. Το θεμα ειναι αλλο, η αξια του οικοπεδου εκτηματε με βαση την αντικημενικη αξια η την πραγματικη? γιατι το οικοπεδο μπορει να ειναι πχ δηλομενο στα 50.000 και η πραγματική του αξια να ειναι 200.000 ευρω. καταλαβες? εσυ που ήσουν εκτιμητρια πως λειτουργούσατε?

bill777 σκέψου το πάαααρα πολύ καλα πριν πάρεις δάνειο για το σπίτι... Εμείς με εισόδημα παραπάνω πήραμε 130.000 ευρώ, το σπιτι δεν έχει τελιώσει εδώ και πέντε χρόνια, οι δόσεις "τρέχουν" και τα οικονομικά είναι πολύ ζόρικα...

σκέψου ότι για να πάρεις 130.000 ευρώ η δόση είναι περίπου 700 ευρώ το μήνα... Επίσης τώρα δύσκολα θα σου δώσουν δάνειο... Πάντως πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση σκέψου το δύο φορές...

eNortjKzUjI0MjAztVSyBlwwFXYC1A,,39.png

Δηλαδή ρανια με βάση την εμπειρία σου πιο πιστεύεις είναι το ανώτερο ποσό που μπορώ να καταφέρω να δανειοδοτηθώ? και 90.000 ειμαι ευχαριστημένος. οπως ειπα εχω και 40.000 στην ακρη. Το θεμα ειναι αλλο, η αξια του οικοπεδου εκτηματε με βαση την αντικημενικη αξια η την πραγματικη? γιατι το οικοπεδο μπορει να ειναι πχ δηλομενο στα 50.000 και η πραγματική του αξια να ειναι 200.000 ευρω. καταλαβες? εσυ που ήσουν εκτιμητρια πως λειτουργούσατε?

Το ανωτερο ποσο ειναι [(αξια οικοπεδου+αξια ακινητου) x 0.75] (για την αγροτικη τραπεζα, τουλαχιστον) και φυσικα το ποσο θα το λαμβανεις σε δοσεις, αναλογα με την προοδο των εργασιων σου.

Το οικοπεδο θα εκτιμηθει με την πραγματικη (εμπορικη αξια, οπως λεγετε). Αν η αξια αυτη ειναι μικροτερη απο την αντικειμενικη, τοτε θα παει με την αντικειμενικη.

ρε κορίτσι η τράπεζα μπορεί να σου δώσει δάνειο εσύ είσαι σίγουρη ότι θα μπορείς να τα βγάζεις πέρα με τη δόση?

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Παντως να εχεις υποψη σου οτι αυτη την περιοδο τα δανεια εινα "ακριβοτερα" απο ποτε. εγγυητης με εισοδημα απο το δημοσιο υπαρχει?

Η μικρή μου καραμέλα μεγαλώνει κάθε μέρα!!

• 3 months later...

Να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι άσχετη. Για να ζητήσεις στεγαστικό δάνειο, πρέπει να έχεις βρει πρώτα το σπίτι? Ή μήπως μπορείς να δεις τι ποσό θα σου δώσει η τράπεζα και μετά να ψάξεις?

Αν δεν πρόκειται για αγορά πρώτης κατοικίας, αλλά έχεις και άλλα ακίνητα στο όνομά σου, αυτό πως επηρρεάζει ακριβώς?

εχω δυο μπουμπουκακια

Συγνώμη, αλλά άσχετα με το αν θα σου δώσει η τράπεζα δάνειο, που προσωπικά το θεωρώ δύσκολο (πλέον μετράει πολύ το εισόδημα, γιατί το σπίτι να στο πάρει να το κάνει τι? Ξέρεις πόσα έχει? Και πόσα θα αποκτήσει εντός ολίγου?), με 800 ευρώ το μήνα εισόδημα, βάσει του χρυσού κανόνα, η μηνιαία δόση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250 ευρώ. Αλλιώς θα έχεις πρόβλημα επιβίωσης.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Να ρωτήσω κάτι γιατί είμαι άσχετη. Για να ζητήσεις στεγαστικό δάνειο, πρέπει να έχεις βρει πρώτα το σπίτι? Ή μήπως μπορείς να δεις τι ποσό θα σου δώσει η τράπεζα και μετά να ψάξεις?

καλύτερο πρώτα είναι να κάνεις αίτηση για να πάρεις προέγκριση (να δεις δλδ αν σου δίνουν και τι ποσό)

Αν δεν πρόκειται για αγορά πρώτης κατοικίας, αλλά έχεις και άλλα ακίνητα στο όνομά σου, αυτό πως επηρρεάζει ακριβώς?

δεν επηρρεαζει πάντως στο να μην πάρεις το δάνειο....κατι περισσότερο δε γνωρίζω

gNrhp2.png

καλύτερο πρώτα είναι να κάνεις αίτηση για να πάρεις προέγκριση (να δεις δλδ αν σου δίνουν και τι ποσό)

δεν επηρρεαζει πάντως στο να μην πάρεις το δάνειο....κατι περισσότερο δε γνωρίζω

Ευχαριστώ πολύ! Και αν πάρεις την προέγκριση τι χρονικό διάστημα σου δίνουν για να πάρεις τελικά το δάνειο?

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Eπειδή την προέγκριση την παίρνεις βάσει των οικονομικών σου στοιχείων του έτους, καλό είναι μέσα στη χρονιά εκείνη να βρεις και το σπίτι....αν δεν προλάβεις, νομίζω σου ζητάνε ξανά κάποια χαρτιά (βεβαιωση αποδοχών κτλ). Απλά να ξέρεις πως οτι προέγκριση και να πάρεις, πάντα θα κάνουν έλεγχο του σπιτιου που θες να αγοράσεις και σου λένε αν σου δίνουν όλο το ποσό ή οχι (π.χ. πουλάω το σπίτι μου 150.000 αλλά ο εκτιμητής το υπολογίζει για 120.000)....οπότε θα πρέπει να καλύψεις το υπόλοιπο, είτε με μετρητά είτε με άλλη μορφή δανείου.

gNrhp2.png

• 9 months later...

καλησπέρα ,

Ειμαστε σε αναζητηση τραπεζης για δανειοδότηση αλλά μας έχουν αποθαρρύνει. Δηλαδη όλοι λένε πως αποκλείεται να βρούμε τράπεζα να μας δανειοδοτήσει . Το κεφάλαιο που θέλουμε είναι 75 χιλιάδες. Στην αλφα μας ζηταν και διευθυνση του ακινητου που επιθυμούμε να αγορασουμε κι αλλα πολλά για την προέγγριση οποτε δε παίζει πρωτα η προεγριση κ ύστερα το σπίτι τουλ για την συγκεκριμένη τραπεζα. Τι γίνεται όμως με τα δάνεια ? Εχουν πράγματι παγώσει κ δε δίνουν οι τράπεζες? Καμιά πρόσφατη εμπειρία ??? Για πειτε βρε παιδιά είναι πράγματι τόσο δύσκολα ????

καλησπέρα ,

Ειμαστε σε αναζητηση τραπεζης για δανειοδότηση αλλά μας έχουν αποθαρρύνει. Δηλαδη όλοι λένε πως αποκλείεται να βρούμε τράπεζα να μας δανειοδοτήσει . Το κεφάλαιο που θέλουμε είναι 75 χιλιάδες. Στην αλφα μας ζηταν και διευθυνση του ακινητου που επιθυμούμε να αγορασουμε κι αλλα πολλά για την προέγγριση οποτε δε παίζει πρωτα η προεγριση κ ύστερα το σπίτι τουλ για την συγκεκριμένη τραπεζα. Τι γίνεται όμως με τα δάνεια ? Εχουν πράγματι παγώσει κ δε δίνουν οι τράπεζες? Καμιά πρόσφατη εμπειρία ??? Για πειτε βρε παιδιά είναι πράγματι τόσο δύσκολα ????

ελα ντε.....και εγω αυτη την απορια εχω.....

εμεις εχουμε σπιτι δικο μας αλλα θελει ψιλοφτιαξιμο.....

θελαμε να παρουμε περιπου 40.000 αλλα δεν ξερω απο που να αρχισω...

δεν ξερω τι δικαιολογιτικα θελει....τι εισοδημα....αν θελει εγγυητη.....

ειδα στην tv για τα πρασινα δανεια και καποιες επιδοτισης,ειμαστε μεσα σε ολες τις προ'ιποθεσεις αλλα δινουν ακομα δανεια η ειναι μουφα;;;

παλια εδιναν και απο τον εοκ στους τριτεκνους-πολυτεκνους......αυτα σταματισαν;;;;;

apHGp3.png

Ενας τρόπος υπάρχει να μάθουμε , να το τολμήσουμε ... Κανένας με ανάλογη εμπειρία που πηρε έγκριση ή έφαγε πόρτα δε υπάρχει εδω μέσα να μας πει ?????

ναι βρε κοριτσια.....τωρα προσφατα ομως εε;;;οχι πριν χρονια!!!!!!

apHGp3.png

καλησπέρα ,

Με δυσκολία πλέον λόγο της κατάστασης...Πολλά δάνεια είναι απλήρωτα και τις τράπεζες πλεόν δεν τις ενδιαφερουν τα ακίνητα...πχ να σου πάρουν το σπίτι αν δεν έχεις να πληρώσεις.Εγώ πήρα το 2008 λίγο πριν σκάσει η ιστορία με τα δάνεια..Είχα βρεί το σπίτι είχα και το μισό ποσό και πηρα το άλλο μισό.Ηρθαν να το δουν 2 ελεκτες από την τράπεζα, είδαν όλους τους χώρους κτλ. και μετά εγινε η εγκριση του.Τώρα θα δώσουν αλλά πρέπει να έχεις ένα σεβαστό ποσό εσύ και παιζουν ρόλο πολλά όπως μισθός, χρόνια που δουλευεις, αν εργάζονται και οι δύο, η οικονομική κατασταση του εγγυητή κτλ.Πράγματα που δεν κοιτούσαν παλιότερα.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

τα δάνεια τα έχουν σχεδόν κόψει. Αντε να δώσουν σε κανένα δημόσιο υπάλληλο κι αυτά μικροποσά. Ο γαμπρός μου που είναι δημ.υπάλληλος με το ζόρι πήρε 10000 απ'τα 20000 που είχαν ζητήσει κι αυτά με υψηλό επιτόκιο και υποχρεωτική παράταση του χρόνου αποπληρωμής,δλδ περισσότερους τόκους. Για τα ποσά που συζητάτε νομίζω πως είναι σχεδόν αδύνατον εκτός και αν έχετε πολύ μεγαλύτερο εκκαθαριστικό. Πάντως δεν χάνετε να κάνετε μια προσπάθεια.Ποτέ δεν ξέρεις.

Θα πρέπει να υπάρχει "καλό" εκκαθαριστικό και να μην είσαι υπερδανεισμένος. Κάτι έχω ακούσει για την Εμπορική ότι κινείται κάπως... Για πάτε να ρωτήσετε...

Ναι έχει δίκιο η Pashalitsa.Εχω ακούσει και εγώ οτί είναι ευελικτη η εμπορική στα στεγαστικά.Μια συναδελφος έλεγε για δάνειο από τον οργανισμό εργατικής κατοικία αλλά δεν ξέρω πολλά γι'αυτό.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Μμμμ για να πάμε και εκει να δούμε ... Αυτο με τους δημόσιους υπαλλήλους δε το καταλάβαίνω.. αφού θα γίνουν και απολύσεις και τους έχουν μειώσει και τους μισθούς πως συνεχίζουν να δίνουν σ αυτούς???

Ο ΟΕΚ έχει παγώσει προς το παρον ..

Ακομα αληθεύει πως η τράπεζα σου εγκρινει δε σου εγκρίνει το δανειο σε χρεώνει 700?? Αν είναι έτσι δε μπορείς να κάνεις αίτηση και σε πολλές τράπεζες ...