Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προπληρωμή διδάκτρων Αυγούστου

Recommended Posts

Στέλνω τα παιδιά μου χρόνια τώρα στον ίδιο παιδικό σταθμό (η κόρη μου είναι στα 5,5 και ο γιος μου στα 2,5 και η μεγάλη πηγαίνει εκεί 5 χρόνια - τώρα βέβαια νηπιαγωγείο...)Είμαι πολύ ευχαριστημένη όλα αυτά τα χρόνια. Τον Ιούνιο όμως θα μετακομίσουμε σε άλλη περιοχή και συνεπώς θα αλλάξουμε παιδικό στο μικρό, γιατί η κόρη μου θα πάει δημοτικό. Συζήτησε λοιπόν ο σύζυγός μου μαζί τους το ενδεχόμενο να μην προπληρώσουμε τώρα το Δεκέμβριο τα δίδακτρα του Αυγούστου, όπως κάναμε τόσα χρόνια, αφού τα παιδιά μας θα μείνουν σ'αυτόν τον παιδικό το πολύ μέχρι τις 15 Ιουνίου. Η απάντησή τους ήταν ότι τα δίδακτρα είναι ετήσια και δε γίνεται μην πληρωθεί ο Αύγουστος.Δηλαδή θα πρέπει να πληρώσω 2 μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο), αφού τα παιδιά δεν πρόκειται να ξαναπάνε στον παιδικό ποτέ ξανά? Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο?

Διαφημίσεις

Και εμάς έτσι γίνεται στο σταθμό που πάω την μικρή όταν όμως τους ρώτησα

αν πχ.κάτι συμβεί και δεν πάμε όλους τους μήνες μου εξήγησε ότι θα πληρωθούν μόνο αυτόι για τους οποιούς θα "φοιτήσουμε"και αν είναι πχ.οι καλοκαιρινοι θα συμψηφιστούν με αυτούς που θα έχουμε προπληρώσει και τέλος.;)

εχουν δικιο απο τον παιδικο.

τα ετησια διδακτρα ειναι ενίαιο ποσο (δηλαδή θελουν τοσα για να εκπαιδεύσουν το παιδί).

η παρεχόμενη απο τον κανονισμό διευκόλυνση (μηνιαια καταβολή, ολική καταβολή, σε τρεις δόσεις κλπ) καταβολής των διδακτρων δεν μεταβάλλει την υποχρέωση της κάθε μαθήτριας και, φυσικά, των Γονέων-Κηδεμόνων της, απέναντι στο σχολείο.

age.png

• 2 weeks later...

Εγώ ξέρω ότι ο Άυγουστος επιμερίζεται στους άλλους μήνες. Δηλαδή το ετήσιο ποσό διαιρείται δια του 11 και όχι δια του 12. Έτσι υπάρχει μία μηνιαία υποχρέωση των γονιών που περιλαμβάνει και το 1/11 του μήνα Αυγούστου.

Αν πάρεις το παιδί από το σχολείο το Φεβρουάριο πχ. δεν μπορεί το σχολείο να πάει δικαστικά να δικεδικήσει το υπόλοιπο ποσό. Από την άλλη πλευρά, αν έχεις πληρώσει και πάρεις το παιδί, μπορείς να διεκδικήσεις το υπόλοιπο ποσό δικαστικά (άλλο αν δεν σε συμφέρει οικονομικά). Μόνο την προκαταβολή δεν μπορείς να πάρεις, γιατί λετουργεί ως εγγύηση για την κράτηση της θέσης.

Τα υπόλοιπα χρήματα είναι αμοιβή για παρεχόμενες υπηρεσίες, και όταν οι υπηρεσίες δεν παρέχονται, και φυσικά έχεις ειδοποιήσεις εγκαίρως, τότε ισχύει ο αστικό κώδικας.

Βέβαια στη δική σου περίπτωση είναι αλλιώς. Εσύ έχεις συμφωνήσει να πληρώνεις τον Αύγουστο μήνα, τα χριστούγεννα. Οπότε, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να πληρώσεις το μέρος εκεινο του Αυγούστου που αντιστοιχούν στους μήνες που θα φοιτήσει το παιδί στο σχολείο.

Διαφημίσεις

Να ρωτησω κατι? Πως γινεται να πληρωνεται καποιος για πραγματα που δεν παρεχει?

Οι σταθμοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στα καινούργια δεδομένα,γιατί εμένα και στον καθένα μας κάνοντας μειώσεις και κόβωντας δώρα και έχοντας 2παιδιά μπορείς να προπληρώνεις τον σταθμό?Άσε εκεί που πάμε εμείς επειδή έκανε αλλαγή κτιρίου οι καινούγιοι με τους παλιούς έχουν 20€ παραπάνω και οι παροχές ίδιες.Μήπως ξέρει κανείς από ποία ηλικία πάνε τα παιδιά νηπιαγωγείο θέλω να πάω τον δικό μου σε δημόσιο αλλά τον Σεπτέμβρη θα είναι 3,5ετών

Οι σταθμοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στα καινούργια δεδομένα,γιατί εμένα και στον καθένα μας κάνοντας μειώσεις και κόβωντας δώρα και έχοντας 2παιδιά μπορείς να προπληρώνεις τον σταθμό?Άσε εκεί που πάμε εμείς επειδή έκανε αλλαγή κτιρίου οι καινούγιοι με τους παλιούς έχουν 20€ παραπάνω και οι παροχές ίδιες.Μήπως ξέρει κανείς από ποία ηλικία πάνε τα παιδιά νηπιαγωγείο θέλω να πάω τον δικό μου σε δημόσιο αλλά τον Σεπτέμβρη θα είναι 3,5ετών

τη σχολική χρονιά 2011-2012 νηπιαγωγείο θα πάνε τα παιδιά που είναι γεννημένα απο 1/1/2006 έως και 31/12/2006.

Εσένα που, προφανώς, είναι γεννημένο το 2008 θα πάει προ-προνήπιο (μεταβρεφικό) και μπορείς να το γράψεις σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ. Μπορείς να κάνεις αίτηση τον Μάιο 2011 για να τον παρουν το Σεπτέμβριο του 2011.

Νηπιαγωγείο θα πάει το σεπτέμβριο που θα είναι 5,5, σε δυο χρόνια δηλαδή.

age.png

Νομίζω ότι το θέμα εξαρτάται από το τι συμφωνία έχεις υπογράψει! Αν έχεις υπογράψει για ένα συγκεκριμένο ποσό το χρόνο ή αν έχεις υπογράψει για ένα συγκεκριμένο ποσό το μήνα... Για κοίτα τί έχεις υπογράψει!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39543&highlight=%E6%E1%E2%EF%EB%E1%EA%E9%E1

Διάβασε αυτό το τόπικ

Αναφέρεται αναλυτικά στο πρόβλημά σου και λέει ότι δεν υποχρεούνται οι γονείς να πληρώνουν για υπηρεσίες που δεν παρέχονται.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

Διαφημίσεις