Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εφηβεια και ναρκωτικα

Recommended Posts

γεια σας....ειμαι καινουριο μελος και δεν ξερω που πανε τα 4...!

ψαχνω να βρω ενα αρθρο για ναρκωτικα και εφηβους.

Ειμαι 15 χρονων και μολις χθες εμαθα οτι ο κολλητος μου δοκιμασε πριν λιγο καιρο μαριχουανα.... Υπαρχει κατι μου μπορω να κανω για να τον βοηθησω να καταλαβει ποσο επικινδυνο ειναι αυτο που εκανε?? :?

Διαφημίσεις

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

μη ψαχνεις αδικα κοριτσι μου.δε προκειται να το σταματησει.να προχωρησει σε ποιο σκληρα ισως αλλα να το σταματησει δε νομιζω.

το καλυτερο που μπορω να σου πω ειναι να παψεις να εχεις επαφες γιατι μπορει να σε παρασυρει.τα ναρκωτικα ειναι δρομος χωρις γυρισμο για τους περισσοτερους.κ αν βρουν γυρισμο θα ειναι οταν θα εχει κινδυνεψει η ζωη τους πολλες φορες κ θα ειναι στο τελος.τοτε ισως ξαφνηκα ξυπνησουν.αλλα χωρις εξαιρεση.σου καταστρεφουν τη ζωη για παντα

το θεμα ειναι οτι δεν εχει εθιστει.. μια φορα δοκιμασε..κ απ οτι καταλαβα το μετανιωσε..

αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι αν το εκανε για μαγκια μπορει να το ξανακανει..κι εγω ειλικρινα δεν ξερω αν μπορω να κανω κατι

φυσικα κ δεν εχει εθιστει με τη μια φορα.αλλα συνηθως σαυτη την ηλικια το κανουν ΜΟΝΟ απο μαγκια!οποτε αν δε το κανει θα θεωρηθει απο τους αλλους ψευτομαγκες ''κοτα'' .ετσι γινεται σαυτες τις ηλικιες.νομιζουν οτι ειναι μεγαλοι και αντρες.ενω ειναι παιδια!

Διαφημίσεις

δε μπορω να την καταλαβω αυτη τη λαλακια με τα ναρκωτικα ρε παιδι μου!!!και μεις ειμασταν εφηβοι και κυκλοφορουσαν τα ναρκωτικα παντου αλλα ποτε δε μου περασε απο το μυαλο να δοκιμασω!!ουτε καν μαριχουανα δεν εκανα,δε ξερω καν πως μυριζει!!!ελεος πια δε ξερουν που οδηγει αυτο το πραγμα?δε ξερουν οτι ειναι μονοδρομος?δεν εχουν περασει ποτε απο μοναστηρακι-ομονοια?τι να πω,πιστευουν οτι θα εχουν τη δυναμη να σταματησουν?τι χαζομαρες!!!ελαφρια βαρια την ιδια δουλεια κανουν!θελουν να τερματισουν τη ζωη τους?ακου κοπελα μου οτι και να του πεις στου κουφου τη πορτα!!!αν το εχει μετανιωσει μπραβο του και να ξεκοψει απο τις "καλες" παρεες που τον εβαλαν σε αυτο το τρυπακι και αν δε το κανει το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να απομακρυνθεις εσυ πριν σε τραβηξει μαζι του.τωρα οσο αναφορα τα αρθρα που ψαχνεις καλυτερα να τα διαβασεις εσυ περισσοτερο για τη δικη σου προφυλαξη γιατι οπως λεει και η φιλη παραπανω δε νομιζω οτι εκεινος θα δεχτει καν να το κοιταξει!

qcKmp2.png

συμφωνω με τη μαρια!

και ναι ρε συ απορω με την ενημερωση που υπαρχει στις μερες μας πως πηγαινουν κ μπλεκουν κ νομιζουν οτι ειναι κ μαγκακια!οταν ημουν 16 εγω ειχα μια φιλεναδα που δεν ειμασταν κ πολυ κολλητες κ ετσι δεν ηξερα κ πολλα γιαυτην.μια μερα με καλεσε σπιτι της για πρωτη φορα.αυτη εμενε με τη γιαγια της γιατι οι γονεις ελειπαν εξωτερικο.εκει λοιπον που ημασταν οι 2 μας σκαει μυτη η αδερφη της ο αντρας της αδερφης της και ενας φιλος τους.και αρχιζουν κ οι 4 να καπνιζουν χασις.εγω μονο δεν εκανα.ημουν μεσα στη μεση μαζι με 4 ντουμανια κ εκτος απο το οτι κοντεψα να λυποθυμισω... μου λεγανε να κανω κ εγω γιατι αλλιως θα ειμαι η ρουφιανα της παρεας και αλλες τετοιες π@π@ριες.τα μαζεψα κ εφυγα.με πηρε απο τοτε τηλ 4-5 φορες να βρεθουμε αλλα εβρισκα δικιολογιες κ ετσι ξεκοψα.

γιαυτο σου λεω κοριτσι μου ξεκοψε κ εσυ οσο ειναι καιρος.

Εγω παλι θα σου ελεγα να προσπαθησεις να δειξεις τα κατα και να του πεις και τις συνεπειες στον φιλο σου(απο τη στιγμη που ειναι και κολλητος σου) και απο τη στιγμη που λες οτι μετανιωσε.Αλλωστε οι φιλοι στα δυσκολα φαινονται.ΠΡΟΣΟΧΗ ομως.Αν δεις οτι σε παρασερνει τοτε φυγε.

Οταν ημουν εφηβη απο περιεργεια και μονο ειχα δοκιμασει 1-2 φορες αλλα δεν συνεχισα.Ειδα οτι δεν μου αρεσε και οτι δεν μου προσφερε τιποτα και τελος.Το οτι δοκιμασε μια φορα δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα συνεχισει.Αλλα θα σου τονισω ακομα μια φορα να προσεχεις να μην σε παρασυρει.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

συμφωνω με ολους...τα ναρκωτικα σου καταστρεφουν τη ζωη. Αλλα πιο πολυ θα συμφωνησω με την ρουλα, αυτο που θελω ειναι να τον βοηθησω οχι να τον παρατησω. Για μενα δεν φοβαμαι , ξερω τουσ κινδυνους και δεν προκειται καν δοκιμασω.ουτε αυτος θα μου το προτεινε ποτε.. αλλα πολλες φορες λογω ανωριμοτητας δεν καταλαβαινουμε τους κινδυνους κ παρασυρομαστε, γι αυτο καποιος πρεπει να μας βοηθησει

Καλησπέρα!

MYRTO 96 είμαι κοντά στην ηλικία σου, 18 χρονών, εγώ λέω να απομακρυνθείς όσο μπορείς, αλλά να έχεις και το νου σου μήπως το θέμα προχωρήσει και ο φίλος σου συνεχίσει.

Συμφωνώ με όσα με όσα σου είπαν πριν, όμως θα διαφωνήσω μόνο σε ένα, , δεν το κάνουν μόνο για μαγκιά, σαφώς υπάρχει ένας αριθμός εφήβων που κάνουν για αυτό το λόγο αλλά όχι όλοι, μη τους βάζουμε σε ένα σακί. Άλλος το κάνει για μαγκιά, άλλος για την "περιέργεια στο άγνωστο" (τώρα θα μου πεις, αφού ξες αυτό που οδηγεί γιατί να το κάνεις; κι όμως, άμα σε τρώει η περιέργεια θα το κάνεις), άλλοι από πίεση των τρίτων (πχ "έλα ρε, μια φορά να δεις πως είναι"), και άλλοι από παραπληροφόρηση, το θέμα είναι να μη μένουμε στην αιτία αλλά στη πράξη.

όπως είπα πιο πάνω, απομακρύνσου, όμως έχε το νου σου αν συνεχίζει, και αν δεις πως ναι, καλά θα κάνεις να το αναφέρεις στους γονείς του, μη σκεφτείς ότι είσαι "καρφί" ή πως σε εμπιστεύτηκε και εσύ τον "έδωσες", εδώ μιλάμε για τη ζωή του.....εγώ αν περνούσα παρόμοιο κατάσταση θα το είχα μεγάλο βάρος το ότι ήξερα, και δε μίλησα...

4c6c426cd0.png

Διαφημίσεις

Δικιο εχεις, και αυτος το ιδιο μου ειπε, απο περιεργεια! αυτο που λες με τους γονεις δεν ξερω...το σκεφτηκα κι εγω, αλλα καμια φορα οι γονεις αν ειναι πολυ αυστηροι --τα κανουν ακομα χειροτερα..δεν ξερω...

και το να απομακρυνθω που μου ειπατε οι περισσοτεροι δεν ειναι το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο ειδικα οταν προκειται για τον κολλητο σου και ξερεις ποσο καλο παιδι ειναι.αν δω βεβαια οτι συνεχιστει αυτη η κατασταση εννοειται πως θα το κανω, αλλα εγινε μια φορα και πιστευω πως προς το παρον τα πραγματα μπορουν να διορθωθουν.:S

Όταν είπα "απομακρυνθείς" εννοούσα να έχεις μια πισινή... γιατί δηλαδή; ο φίλος είναι μόνο για τις χαρές; μόνο για την διασκέδαση; και μετά τι; όταν έχει πρόβλημα τι κάνουμε; τον πετάμε σαν την τρίχα από το ζυμάρι; εγώ προσωπικά δε σου λέω να του κόψεις και την καλημέρα, απλώς να μην έχεις πολλά-πολλά και γενικά αν δεις ότι τρώγεται να το συζητάει το θέμα να του εξηγήσεις όμορφα και ωραία πως δεν συμφωνείς με αυτό που έκανε, πως ένιωσες άσχημα επειδή είναι κολλητό σου και δε θέλεις το κακό του, και να του ξεκαθαρίσεις πως αν συνεχίσει καταστρέφοντας τον εαυτό του επειδή τον αγαπάς- νοιάζεσαι και είσαι ΦΙΛΗ θα αναζητήσεις τρόπους βοήθειας (γονείς του, καθηγητές και ότι άλλο πιστεύεις είναι χρήσιμο να τον βοηθήσει)

και δεν είπα να πας τώρα στους γονείς και να πεις "το και το", βλέπεις αν υπάρξει και άλλη φορά και τότε προχωράς σε αυτό το βήμα... που εύχομαι να μην υπάρξει αλλά νταξ, ποτέ δε ξες τι γίνεται....

4c6c426cd0.png

μπορεις να απευθηνθεις στο συλλογο κεθεα που ειναι πιο εξιδικευμενος σε τετοιες περιπτωσεις http://www.kethea.gr/pub/Category.asp?lang=gr&catid=3

πιο πολυ για ψυχολογικη υποστηριξη και πως μπορεις να προστατευθεις εσυ αν δεν μπορεσεις να προστατευσεις και τον φιλο σου

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

προσωπικα αν το παιδι μου μου ελεγε πως καποιος φιλος του εμπλεξε με ναρκωτικα καθε ειδους ...θα το συμβουλευα (και οχι δε θα το επεβαλλα γιατι εχει αντιθετα αποτελεσματα)θα συζητουσα μαζι του θα το συμβουλευα κ θα προσπαθουσα με απτα επιχειρηματα να το πεισω ΝΑΙ να του κοψει κ την καλημερα!

δε θα διακυνδυνευα τη ζωη του παιδιου μου για να νιωσει καλα ο φιλος του ουτε κ για να μη καταρριψω αξιες.

και φυσικα θα επιανα κ τους γονεις του παιδιου να του το πω.

Παιδιά, τα ναρκωτικά δεν είναι παίξε-γέλασε.

Μυρτώ, όσο κι αν θες να βοηθήσεις.... ΔΕΝ μπορείς! Δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις κοριτσάκι μου για κάτι τέτοιο. Οι φίλοι στέκονται στα δύσκολα, αλλά εδώ αγγίζουμε τα όρια της αυτοπροστασίας.

Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα επιφυλακτική με τις δοσοληψίες σου. Ο "πειρασμός" θα έρθει, σε στιγμές που δε θα είσαι δυνατή, αλλά ευάλωτη. Δε μπορείς να προδικάσεις το μέλλον σου, άρα μην είσαι απόλυτη πως "μπορείς" να συγκρατηθείς. (Αυτό ισχύει για όλους μας).

Μην ξεγελιέσαι πως είσαι "δυνατή", ή πως θα μείνεις κοντά "για να βοηθήσεις". Αν δεις ιστορίες από χρήστες... κάπως έτσι ξεκινάνε....

Για σιγουριά, θα πρότεινα να ενημερώσεις τους γονείς σου εφόσον πιστεύεις πως είναι σε θέση να διαχειριστούν κάτι τέτοιο, και να αποτανθείς σε αντίστοιχους φορείς (ανοιχτή γραμμή SOS, κτλ) για να πάρεις πληροφορίες από ΕΙΔΙΚΟΥΣ στο πώς να το αντιμετωπίσεις.

Αν θες πραγματικά να βοηθήσεις το φίλο σου, θα πρέπει να κινητοποιήσεις το σωστό μηχανισμό ΨΥΧΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ (που θα περιλαμβάνει ΕΙΔΙΚΟΥΣ). Γιατί.... ΑΚΟΜΑ και η ΜΙΑ φορά..... δεν παύει να είναι επικίνδυνη. Έχει ήδη δημιουργήσει το "ιστορικό" του....

Εύχομαι να έχει αίσιο αποτέλεσμα, και να μη βρεθείτε σε δυσκολότερα μονοπάτια. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς..... ΔΕΝ έχεις την κατάλληλη εκπαίδευση για να αντιμετωπίσεις κάτι τέτοιο ΜΟΝΗ ΣΟΥ.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

μα ρε παιδια ... μια φορα δοκιμασε...και μετανιωσε.. δεν ειναι λιγο υπερβολικα αυτα???εννοειται πως αν υπηρχε και 2η φορα θα αλλαζα σταση, αλλα τωρα πιστευω πως το να πιασω τους γονεις μου και να τους μιλησω δεν θα εβγαζε πουθενα... εσεις με τους φιλους σας αυτο θα κανατε??? θα κρατουσατε τις αποστασεις???

καταλαβαινω οτι δεν εχω τις γνωσεις ειδικου..αλλα οσα ξερω για τα ναρκωτικα(απο τουσ γονεις μου/βιβλια) του τα ειπα..και καταλαβε.

παρολ' αυτα εγω τη γνωμη μεγαλυτερων θελω γιατι στους γονεις μου δεν θελω να ανοιξω αυτη τη κουβεντα

Κοίτα, αναφέρεις ένα πολύ σοβαρό θέμα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δε θα ήταν υπεύθυνο από κανέναν να σου πει "έλα μωρέ, όλα καλά... μια φορά ήταν μόνο".

Πώς ξέρεις πως είναι μόνο μία φορά, αλήθεια;

Σίγουρα είναι μόνο μία η φορά για την οποία σου μίλησε. Είσαι σίγουρη πως επειδή ξέρει π.χ. την αντίθεσή σου στο θέμα ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, δε σου κρύβει κάτι περισσότερο;

Ίσως να είχες την ελπίδα, εδώ να "απενοχοποιήσουμε" την όλη "φάση". Αλλά συγγνώμη γλυκό μου κορίτσι... αυτό προσωπικά δε θα το κάνω. Όχι γιατί "δεν καταλαβαίνω", ή γιατί "υπερβάλω". Αλλά γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Ξέρεις πόσοι συμφοιτητές μου μπλέχτηκαν;; Και συνήθως η όλη "ιστορία" έπιανε παρέες-παρέες.

Από μια παρέα ξεκινούσε ένας.... και τελικά, επειδή κανένας από την παρέα δεν τον άφηνε σε αυτή τη "δύσκολη στιγμή" ως "γνήσιοι φίλοι", αλλά παράλληλα ΔΕ ΖΗΤΑΓΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ή καθοδήγηση από ΕΙΔΙΚΟΥΣ, τελικά ... όλοι είχαν δοκιμάσει από "μία φορά".... που αργότερα λόγω δυσκολιών... έγινε δεύτερη.... τρίτη... έως και συστηματική.

Γνωρίζω και ανθρώπους, πιο προσωπικά, που δοκίμασαν "μία φορά".... (=μια περίοδο της ζωής τους) και έπειτα σταμάτησαν.... ΑΛΛΑ..... τονίζω.... στην παρέα τους το 100% των μελών είχε δοκιμάσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ φορά!

Μάλιστα η μία κοπέλα ήταν κολλητή μου.... αλλά εκείνο το διάστημα δεν το ήξερα επειδή απουσίαζα. Το έμαθα χρόνια αργότερα. Γι' αυτό σου λέω..... είσαι σίγουρη πως στα έχει πει όλα; Είσαι σίγουρη πως είναι "μόνο" μία φορά;

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο...;

Αν κάποιος κολλητός σου, αύριο ερχόταν με σημάδια απόπειρας αυτοκτονίας, θα έλεγες "δεν τρέχει τίποτα"; Έγινε "μόνο μία φορά";; Και εγώ θα μείνω μαζί του/της επειδή είμαι φίλη; Δε θα αναζητούσες κάποιον ειδικό που να σου δώσει τις σωστές πληροφορίες για να σταθείς πραγματικά ως ΦΙΛΗ δίπλα στον κολλητό σου φίλο;;

Τα θέματα είναι αντίστοιχα.

Μην υποτιμάς το θέμα των ναρκωτικών..... Δε σου είπα να εξαφανιστείς από τη ζωή του. ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ... όχι από φυλλάδια ή από φίλους και γνωστούς. ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ από ΕΙΔΙΚΟΥΣ!!!

Υ.Γ. Οι ανοιχτές γραμμές νέων... είναι μια καλή αρχή για τέτοια ενημέρωση... Δε θα πάθεις τίποτα να ρωτήσεις και είναι ΑΝΩΝΥΜΑ.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εδώ έχει σχετικά τηλέφωνα.

http://www.psychognosia.gr/Links_Helptelephons.htm

Η δική μου γνώμη είναι ΣΤΗΡΙΞΕ τον ως ΦΙΛΗ.... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ !!!!

μα ρε παιδια ... μια φορα δοκιμασε...και μετανιωσε.. δεν ειναι λιγο υπερβολικα αυτα???εννοειται πως αν υπηρχε και 2η φορα θα αλλαζα σταση, αλλα τωρα πιστευω πως το να πιασω τους γονεις μου και να τους μιλησω δεν θα εβγαζε πουθενα... εσεις με τους φιλους σας αυτο θα κανατε??? θα κρατουσατε τις αποστασεις???

καταλαβαινω οτι δεν εχω τις γνωσεις ειδικου..αλλα οσα ξερω για τα ναρκωτικα(απο τουσ γονεις μου/βιβλια) του τα ειπα..και καταλαβε.

παρολ' αυτα εγω τη γνωμη μεγαλυτερων θελω γιατι στους γονεις μου δεν θελω να ανοιξω αυτη τη κουβεντα

δεν ειμαστε υπερβολικες κοριτσι μου.εσυ το βλεπεις ετσι.φιλος του αντρα μου που ηταν απο παιδια μαζι κ στον στρατο μαζι πεθανε προπερσι απο ναρκωτικα σε ηλικια 26 ετων:? ξεκινησε δοκιμαζοντας ''μονο μια φορα'' χασις κ κατεληξε στην πρεζα.ειχε ερθει στο σπιτι που νοικιαζαμε στην ελλαδα (πριν φυγουμε για γερμανια)και τον πετυχα στο μπανιο μας με την ενεση στο χερι.απο εκεινη τ στιγμη απαγορεψα στον αντρα μου να εχει επαφες μαζι του.τοτε ημασταν 20 ετων.κ προπερσι εμαθα οτι τελικα πεθανε.

δεν ειναι παιξε γελασε...ολοι απο μια φορα ξεκινανε..ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΚΑΖΩ οτι ο φιλος σου θα καταληξει στην πρεζα.αλλα δεν μπορω να το αποκλεισω κιολας λεγοντας ''το εκανε μονο για μια φορα''

και να ξερεις πως ολοι λενε ''δε θα το ξανακανω το μετανιωσα''

πολλες φορες μερικοι,αθελα τους, εθελοτυφλουν σε τετοια θεματα πιστευοντας οτι οντως ηταν μια φορα και τελος, επειδη προκειται για καποιο κοντινο τους προσωπο και δε θελουν να πιστεψουν οτι μπορει να συμβει κατι τετοιο

δεν ειμαστε υπερβολικες κοριτσι μου.εσυ το βλεπεις ετσι.φιλος του αντρα μου που ηταν απο παιδια μαζι κ στον στρατο μαζι πεθανε προπερσι απο ναρκωτικα σε ηλικια 26 ετων:? ξεκινησε δοκιμαζοντας ''μονο μια φορα'' χασις κ κατεληξε στην πρεζα.ειχε ερθει στο σπιτι που νοικιαζαμε στην ελλαδα (πριν φυγουμε για γερμανια)και τον πετυχα στο μπανιο μας με την ενεση στο χερι.απο εκεινη τ στιγμη απαγορεψα στον αντρα μου να εχει επαφες μαζι του.τοτε ημασταν 20 ετων.κ προπερσι εμαθα οτι τελικα πεθανε.

δεν ειναι παιξε γελασε...ολοι απο μια φορα ξεκινανε..

ο χριστος και η παναγια!!!ναι ολοι ξεκινανε με μια φορα και μετα συνεχιζουν!και που το ξερεις κοριτσακι μου οτι εκανε μια φορα και σταματησε???του εχεις τοση εμπιστοσυνη?αντε πες και του εχεις γιατι εκανε τοση συζητηση για μια μονο φορα και ειπε οτι το μετανιωσε?μηπως εχει κανει παραπανω και εχει φοβηθει γιατι βλεπει οτι το ζηταει?υποθεσεις κανω εγω τωρα,αλλα αν ημουν στη θεση του και ειχα κανει μια φορα και τοχα μετανιωσει θα ηθελα να το ξεχασω το θεμα και οχι να το λεω σε φιλους και γνωστους.καλα βρε δημητρα δεν τον ειχατε καταλαβει τον τυπο??παλι καλα που τον επιασες και απομακρυνθηκατε απο αυτον.ειδαμε τι καταληξη ειχε..

qcKmp2.png

ο χριστος και η παναγια!!!ναι ολοι ξεκινανε με μια φορα και μετα συνεχιζουν!και που το ξερεις κοριτσακι μου οτι εκανε μια φορα και σταματησε???του εχεις τοση εμπιστοσυνη?αντε πες και του εχεις γιατι εκανε τοση συζητηση για μια μονο φορα και ειπε οτι το μετανιωσε?μηπως εχει κανει παραπανω και εχει φοβηθει γιατι βλεπει οτι το ζηταει?υποθεσεις κανω εγω τωρα,αλλα αν ημουν στη θεση του και ειχα κανει μια φορα και τοχα μετανιωσει θα ηθελα να το ξεχασω το θεμα και οχι να το λεω σε φιλους και γνωστους.καλα βρε δημητρα δεν τον ειχατε καταλαβει τον τυπο??παλι καλα που τον επιασες και απομακρυνθηκατε απο αυτον.ειδαμε τι καταληξη ειχε..

μαρια το ξεραμε οτι επαιρνε ναρκωτικα γιατι το εκανε ηδη αρκετα χρονια.αλλα κ να μη μας το ελεγε φαινοταν πλεον...ειχε την ομιλια του ναρκωμανη.απλα ηταν φιλοι με τον αντρα μου απο 7-8 ετων κ δεν ηθελα να ειμαι εγω η αιτια που θα τους χωριζα...τοτε με τον αντρα μου ειχαμε απλως σχεση 2 χρονια σχεδον.κ οταν εγινε το περιστατικο ειχε απολυθει απο το στρατο πριν λιγο καιρο και συζουσαμε 2-3 μηνες.αλλα μετα απο εκεινο που ειδα στο μπανιο μας ειπα ως εδω...θες να μαλωσουμε οκ δεν εχω προβλημα.αλλα δε θελω πλεον επαφες.ειχαμε συζητησει κ για βοηθεια απο ειδικους αλλα ο φιλος του δε δεχοταν τιποτα λεγοντας πεισματικα πως οτι ωρα θελει το κοβει..κ τελικα πεθανε και το εκοψε...

Βρε κουκλίτσα μου, σε δικαιολογώ γιατί είσαι και μικρούλα, αλλά σε παρακαλώ πολύ, κράτα αποστάσεις, δε μπορείς να κάνεις κάτι να τον βοηθήσεις μοναχούλα σου. Είστε σε περίεργη ηλικία και τα πράγματα είναι κάπως περίπλοκα, για να μη βρεθείς ξαφνικά χωμένη μη κάνεις τον ήρωα... Μίλησε στους γονείς σου, σε καθηγητές ή όπως είπε η alcyon σε ειδικούς, έτσι θα τον βοηθήσεις. Μην σταματήσεις και κάθε επαφή μαζί του, γιατί και αυτός παιδάκι είναι, και μπορεί να πληγωθεί με μια τέτοια κίνηση, απλώς ξεκαθάρισε του πως για να έφτασε σε σημεία να το κάνει μια φορά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το ξανά κάνει, οπότε πίεσε τον να μιλήσει από μόνος του με τους δικούς του ή πες του πως αν δεν το κάνει θα το κάνεις εσύ... και επειδή από ότι κατάλαβα το έκανε με κάποια παρέα από το σχολείο σας, πάνε στη διεύθυνση και πες τους πως αυτό το συμβάν υπάρχει σε κάποια παιδιά και να απαιτήσεις να σας κάνουν μια ενημέρωση σχετικά με το θέμα και να είναι παρών και οι γονείς αν αυτό γίνεται!!! πιστεύω πως θα ταρακουνήσει τους μικρούς "γνωστούς-αγνώστους"! πρόσεχε όμως γιατί πλέκεις πολύ μα πάρα πολύ εύκολα!!!!

1.png

Όταν ο ήλιος θα πάψει να ανατέλλει, ίσως τότε να πάψω να σου λέω σ΄αγαπώ...

Όταν είπα "απομακρυνθείς" εννοούσα να έχεις μια πισινή... γιατί δηλαδή; ο φίλος είναι μόνο για τις χαρές; μόνο για την διασκέδαση; και μετά τι; όταν έχει πρόβλημα τι κάνουμε; τον πετάμε σαν την τρίχα από το ζυμάρι; εγώ προσωπικά δε σου λέω να του κόψεις και την καλημέρα, απλώς να μην έχεις πολλά-πολλά και γενικά αν δεις ότι τρώγεται να το συζητάει το θέμα να του εξηγήσεις όμορφα και ωραία πως δεν συμφωνείς με αυτό που έκανε, πως ένιωσες άσχημα επειδή είναι κολλητό σου και δε θέλεις το κακό του, και να του ξεκαθαρίσεις πως αν συνεχίσει καταστρέφοντας τον εαυτό του επειδή τον αγαπάς- νοιάζεσαι και είσαι ΦΙΛΗ θα αναζητήσεις τρόπους βοήθειας (γονείς του, καθηγητές και ότι άλλο πιστεύεις είναι χρήσιμο να τον βοηθήσει)

και δεν είπα να πας τώρα στους γονείς και να πεις "το και το", βλέπεις αν υπάρξει και άλλη φορά και τότε προχωράς σε αυτό το βήμα... που εύχομαι να μην υπάρξει αλλά νταξ, ποτέ δε ξες τι γίνεται....

anastasia92 οχι ο φιλος δεν ειναι μονο στις χαρες ουτε οταν περναει δυσκολες στιγμες τον πεταμε σα τη τριχα απο το ζυμαρι,δυσκολη στιγμη ειναι οταν καποιος αντιμετωπιζει μια απωλεια,ενα θανατο,μια απορριψη,ενα χωρισμο και λοιπα.δυσκολη στιγμη δε θεωρειται οταν κανεις κακο στον εαυτο σου συνειδητα και εχοντας γνωση των αποτελεσματων των πραξεων σου!!!δε θεωρω οτι καποιος περναει μια δυσκολη στιγμη οταν περνει ναρκωτικα!δεν ειναι δυσκολη στιγμη μ@λ@κια ειναι!!!!να μαθει οτι εχει καποιο προβλημα υγειας να το καταλαβω οτι περναει μια δυσκολη φαση και ετσι η φιλη του να του σταθει οσο δε παει,αλλα να ξερει,να γνωριζει τι κανει και να συνεχιζει να το κανει εχοντας την απαιτηση να το σταθει ο αλλος ε οχι!!γιαυτο της λεμε να απομακρυνθει οσο μπορει αν δει οτι αυτη η συμπεριφορα συνεχιζεται γιατι ειναι μονοδρομος.

qcKmp2.png

μαρια το ξεραμε οτι επαιρνε ναρκωτικα γιατι το εκανε ηδη αρκετα χρονια.αλλα κ να μη μας το ελεγε φαινοταν πλεον...ειχε την ομιλια του ναρκωμανη.απλα ηταν φιλοι με τον αντρα μου απο 7-8 ετων κ δεν ηθελα να ειμαι εγω η αιτια που θα τους χωριζα...τοτε με τον αντρα μου ειχαμε απλως σχεση 2 χρονια σχεδον.κ οταν εγινε το περιστατικο ειχε απολυθει απο το στρατο πριν λιγο καιρο και συζουσαμε 2-3 μηνες.αλλα μετα απο εκεινο που ειδα στο μπανιο μας ειπα ως εδω...θες να μαλωσουμε οκ δεν εχω προβλημα.αλλα δε θελω πλεον επαφες.ειχαμε συζητησει κ για βοηθεια απο ειδικους αλλα ο φιλος του δε δεχοταν τιποτα λεγοντας πεισματικα πως οτι ωρα θελει το κοβει..κ τελικα πεθανε και το εκοψε...

δυσκολες αυτες οι καταστασεις βρε δημητρα,τι να πεις και πια η θεση σου σου σε μια τετοια φαση.το καλο ειναι οτι απομακρυνθηκατε,καλλιο αργα παρα ποτε,το κακο ειναι το αποτελεσμα,ακου οτι ωρα θελει το κοβει,μα καμια ενημερωση πια.....!

qcKmp2.png