Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ρινοραγία...δεν αντέχω άλλο

Recommended Posts

Δεν μπορώ άλλο αυτή την κατάσταση.

Ο Παναγιώτης μου παθαίνει συχνά ρινοραγίες τους τελευταίους μήνες και συνήθως συμβαίνει όταν κοιμάται. Το βλέπουμε το πρωί στις πυζάμες και τα σεντόνια. Όχι ακατάσχετη αιμοραγία αλλά έχει αίμα. Τον τελευταίο καιρό το παθαίνει όλο και πιο συχνά και ανησυχώ πολύ... Κοίταξα μήπως έχει βάλει κάτι στη μύτη του αλλά δεν το έχει κάνει. Συμβαίνει ξαφνικά πάντα. Στο μεταξύ είχε κάνει εξετάσεις αίματος και είχε πολύ χαμηλή φεριτίνη. Ξεκίνησα να του δίνω σιρόπι σίδηρο αλλά μετά σταματήσαμε, χωρίς λόγο. Είναι και το άλλο θέμα της διατροφής, δεν θέλει να τρώει και ποτέ δεν του αρέσει τίποτα. Δεν ξέρω μήπως φταίει κι αυτό.

Έχει καμία μανούλα από εσάς παρόμοια εμπειρία?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

Η εμπειρία μου δεν είναι αντίστιχη, αλλά και εμένα ο μικρός μου μέσα σε 2 βδομάδες είχε 2 φορές ρινοραγία στο άσχετο (πρώτη φορά εν το μεταξύ). Τη μια στον υπνο του και την άλλη ένα απογευματάκι εκεί που είχαμε ντυθεί για ένα παρτυ (χάλια γίναμε...) Ο δικός μου θέμα διατροφής πάντως δεν έχει. Τρωει τα πάντα και σε ποσότητες. Ισως όμως ο σίδηρος να παίζει ρόλο. Ρωτα τον παιδίατρο καλύτερα.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

μονο ο Κ.Μαρινοπουλος μπορει να σε βοηθησει...ελπιζω να δει συντομα το μηνυμα..

Εγκυρη ενημερωση μονο απο αυτον οτι και να πουμε εμεις θα ειναι εικασιες..

θυμαμαι ομως μια μανουλα απο εδω μεσα που ειχε το ιδιο προβλημα και ειχε γραψει στα ευχαρηστηρια για το ικεα ποσο καλα της φερθηκαν οταν ανοιξε για πολλοστη φορα η μυτη του παιδιου.

και ο δικος μου το παθαινει, οχι βεβαια τοσο συχνα οσο αναφερει η nitsa2. και μαλιστα κυριως καλοκαιρι με τη ζεστη, αλλά στον υπνο.

καποιοι λενε να ψαξεις την πιεση του παιδιου. ο παιδιατρος ομως ηταν καθυσηχαστικος.

καθε περιπτωση βεβαια διαφορετικη. να μιλησεις με τον παιδιατρο σου σιγουρα.

κι ο αδερφος μου το παθαινε μεχρι αρκετα μεγαλος και μαλιστα δεν σταματουσε.

το παθαινα εγω πολυ μικρη γυρω στα 5 μου,μου εχει πει η μαμα μου οτι μου ανοιγε η μυτη κυριως το καλοκαιρι που εκανε ζεστη με εβρισκαν καθε πρωι μεσα στα αιματα.τοτε τους ειχαν πει να μου κανουν καυτηριαση αλλα η μαμα μου δεν ηθελε γιατι φοβοταν μη χασω την οσφρηση μου:rolleyes:

αλλα λεει μου περασε μετα μεγαλωνοντας.

μηπως εχει ζεστη στο δωματιο του πολυ;το κρεβατακι του μηπως ειναι κοντα σε καλοροφερ;

εχεις ρωτησει το παιδιατρο;

Διαφημίσεις

ο μεγαλος μου εχει εντονο προβλημα που γινεται εντονοτερο οταν ζεσταινεται λιγο παραπανω απο οτι πρεπει το καλοκαιρι υποφερουμε!!! ιδιως στον υπνο το παιδι ξυπναει τρομαγμενο μεσα στα αιματα καποια στιγμη οταν μεγαλωσει ακομα λιγο θα του κανουμε καυτηριαση για να ησυχασει λιγο ειναι ενα αγγειο μεσα στην μυτη το οποιο εχει σπασει και αυτος ο λογος......

κι εγω αυτο με την pokoyo υποψιαζομαι.. κι εμεις εχουμε ρινοραγιες, αρκετες συνηθως το καλοκαιρι-φθινοπωρο.. δειτε ενα παιδοωρλ για καλο και για κακο..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

είχα κι εγώ πρόβλημα με ρινορραγίες απο μικρή και είχα κάνει πάρα πολλούς καυτηριασμούς, ταμποναρίσματα στη μύτη κτλ κτλ....αυτό που με ψιλοέσωσε ήταν η βαζελίνη στη μύτη για να μην ξεραίνονται τα αγγεία, ειδικά το καλοκαίρι με τη ζέστη...για να σταματάει πιο γρήγορα το αίμα βαμβακι με οξυζενε στη μυτούλα του (μινι καυτηριασμός)....εννοείται πως θα πας σε παιδοωρλ όμως.

gNrhp2.png

συνηθως ειναι επιφανειακα και ευθραστα τα αγγειακια στη μυτουλα(αυτο θα σου πει ωρλ), αλλα κοιτανε και τα αιμοπεταλια.

παντως πολλα παιδακια το εχουν και θα το ξεπερασετε

Διαφημίσεις

Νιτσα η κορη μου ειχε αυτο το προβλημα και τελικα ειχε κρεατακια.απο τοτε που τα εβγαλε σταματησε να τρεχει κ η μυτη.το βραδυ ομως ροχαλιζε πολυ εντονα.ο δικος σου ροχαλιζει οταν κοιμαται?

μονο ο Κ.Μαρινοπουλος μπορει να σε βοηθησει...ελπιζω να δει συντομα το μηνυμα..

Εγκυρη ενημερωση μονο απο αυτον οτι και να πουμε εμεις θα ειναι εικασιες..

θυμαμαι ομως μια μανουλα απο εδω μεσα που ειχε το ιδιο προβλημα και ειχε γραψει στα ευχαρηστηρια για το ικεα ποσο καλα της φερθηκαν οταν ανοιξε για πολλοστη φορα η μυτη του παιδιου.

Ουπσ! εμεις ειμαστε που μας ανοιξε η μυτη στο ικεα!

Κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι κατι σοβαρο στον μικρο σου. Εμεις που εχουμε το ιδιο προβλημα καναμε αιματολογικες εξετασεις που βγηκαν καλες, εχουμε αφαιρεσει τα κρεατακια περυσι, πηγαμε και στον ωρλ και μας ειπε οτι ειναι ευασθητα τα τριχοειδη αγγεια της μυτουλας του, δεν το βρισκει σκοπιμο να κανει καυτηριασμο και μας εδωσε μια αλοιφη vibrosil να την βαζουμε μετα απο το ανοιγμα για 3-4 μερες. Συμβαινει απο την ζεστη μας ειπε, ή την αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας.

Α! και μετα το περιστατικο στο ικεα δεν ξανανοιξε!

παντως ο γιατρος μου ειχε πει πως η ξηρη ατμοσφαιρα ειναι οτι χειροτερο γιαυτη την περιπτωση.μηπως καιτε πολυ τα καλοριφερ κ ξεραινετε η ατμοσφαιρα μεσα στο σπιτι?

• 2 weeks later...

Γειά σας κορίτσια και Χρόνια Πολλά!!!

Ναι ροχαλίζει το βράδυ αλλά όχι πάντοτε. Πρέπει να συμβαίνει από τη ζέστη.

Το σπίτι είναι πολύ κρύο λόγω της πιλωτής κ αναγκαζόμαστε το βράδυ να έχουμε το καλοριφέρ στους 24βαθμούς!

Θα μπει ο χρόνος και θα επισκεφτούμε ΩΡΛ οπωσδήποτε να δούμε.

Από τότε που άνοιξα το τόπικ, που συνέβαινε συχνά, δεν ξανάνοιξε η μύτη του.

Θα πάμε να δούμε γιατί μου έβαλες ιδέες Δήμητρα με τα κρεατάκια.

.

μηπως εχει ζεστη στο δωματιο του πολυ;το κρεβατακι του μηπως ειναι κοντα σε καλοροφερ;

εχεις ρωτησει το παιδιατρο;

Ναι είναι κολλημένο το κρεβάτι με το καλοριφέρ. Δυστυχώς το ένα και μοναδικό παιδικό δωμάτιο που έχουμε είναι μικρό. Βλέπετε ο άντρας μου ήθελε "να παίζουμε ποδόσφαιρο" στο σαλόνι που το έκανε μεγάλο...

Άσε...

Διαφημίσεις

• 1 year later...

καλησπερα!η μικρη μου 22 μηνων ειναι λιγο κρυωμενη και πριν λιγο πηρα το μηχανηματακι που τραβαμε τις μυξουλες και κουνηθιηκε και την τραυματησα με αποτελεσμα να τρεξει αιμα η μυτη της!οχι παρα πολυ αλλα ηταν αρκετο το οποιο βεβαια σταματησε μεσα σε λιγα δευτερολεπτα.τωρα την εβαλα για υπνο μετα απο κανα 20λεπτο απο το συμβαν!υπαρχει προβλημα που ξαπλωσε;μηπως επρεπε να την κρατησω κιαλλο ξυπνια;

Δεν μπορώ άλλο αυτή την κατάσταση.

Ο Παναγιώτης μου παθαίνει συχνά ρινοραγίες τους τελευταίους μήνες και συνήθως συμβαίνει όταν κοιμάται. Το βλέπουμε το πρωί στις πυζάμες και τα σεντόνια. Όχι ακατάσχετη αιμοραγία αλλά έχει αίμα. Τον τελευταίο καιρό το παθαίνει όλο και πιο συχνά και ανησυχώ πολύ... Κοίταξα μήπως έχει βάλει κάτι στη μύτη του αλλά δεν το έχει κάνει. Συμβαίνει ξαφνικά πάντα. Στο μεταξύ είχε κάνει εξετάσεις αίματος και είχε πολύ χαμηλή φεριτίνη. Ξεκίνησα να του δίνω σιρόπι σίδηρο αλλά μετά σταματήσαμε, χωρίς λόγο. Είναι και το άλλο θέμα της διατροφής, δεν θέλει να τρώει και ποτέ δεν του αρέσει τίποτα. Δεν ξέρω μήπως φταίει κι αυτό.

Έχει καμία μανούλα από εσάς παρόμοια εμπειρία?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εγω ως παιδι Νιτσακι... Ανοιγε η μυτη μου ΣΥΝΕΧΕΙΑ, τουλαχιστον 3 φορες ημερησιως.. Ποσες εξετασεις μου ειχε κανει η μανα μου......

Εν τελει σταματησε απο μονο του γυρω στην Πεμπτη δημοτικου... Δεν εκανα απολυτως τιποτα.. Απλα επινα πολλες στιμμενες πορτοκαλαδες :rolleyes:

Ο παππους μου ελεγε πως 'φευγει το τρελο αιμα, οποτε θα σοβαρευτω οταν μεγαλωσω' αλλα εκανε ΜΕΓΑ λαθος..... :cool:

καλησπερα!η μικρη μου 22 μηνων ειναι λιγο κρυωμενη και πριν λιγο πηρα το μηχανηματακι που τραβαμε τις μυξουλες και κουνηθιηκε και την τραυματησα με αποτελεσμα να τρεξει αιμα η μυτη της!οχι παρα πολυ αλλα ηταν αρκετο το οποιο βεβαια σταματησε μεσα σε λιγα δευτερολεπτα.τωρα την εβαλα για υπνο μετα απο κανα 20λεπτο απο το συμβαν!υπαρχει προβλημα που ξαπλωσε;μηπως επρεπε να την κρατησω κιαλλο ξυπνια;

Οχι κοριτσι μου.. Υπηρξε εμφανης λογος που ματωσε η μυτουλα της και ηταν απο τη συσκευη.. Συνεχιζετε τη ρουτινα σας οπως πριν.. Απλα εχε το νου σου, γιατι μαλλον πληγιασε καποιο αγγειακι..

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png